Sziasztok Kislányok! Kata, a tk. tönkölybúza liszt másképp viselkedik, mint a fehér búzaliszt, de amire nekem kell, arra tudom
használni. Egyébként minden liszt (köles, hajdina, kinoa, rozs, kujkorica, barna rizsliszt, lenmag...) más.
Viselkedésük függ a gluténtartalmuktól, vízfelvevő képességüktől stb., ki kell tapasztalni őket. Még az
egyforma lisztek közt is óriási különbségek vannak attól függően hol termesztették a növényt. Például
ezért nem sikerült a kenyerem ugyanabból a receptből Angliában. Fehér lisztet négy éve használtam utoljára.
Már csak a teljes kiőrlésűeket veszem, azt is ritkán, mert alig használom őket.
Az a fránya vérnyomás! Magadtól szeded rá a gyógyszert, vagy orvos írta fel? Egyétek a céklát, az jó ötlet!
De jó, hogy jól sikerült a bulgur! Hű, de drága volt a banán! A kis kocsidba ennyi minden belefért?
De gyönyörű színekben pompázott felétek az ég! És az őszi levelek se maradnak le színpompában. A saját
szememmel is látom, de a te fotóidon is átsüt milyen szép őszünk van az idén. Miféle madarak repkedtek az
égen? Nagyobbnak tűnnek a galambnál.
Kata, Paggy! Attól tartok nincs már messze az az idő, amikor Lilyke se fog ennyire szorgalmasan takarítani.
Minden kicsi ilyen szorgalmas, aztán meg...
Paggy, nekem a hülye nagy ház után nagyon jólesik ez a kis lakás takarítási szempontból, na, meg fűtési
szempontból is. El se hiszem, hogy nem kell többé gyújtóst hasogatnom - mondjuk azt még szerettem is -
vagy havat lapátolnom.
Nem fogok uszodába járni. Rájöttem, hogy hideg nekem az úszómedencék vize. Helyette marad a gyaloglás,
azt nagyon szívesen csinálom.
Rájöttem, hogy Miskolc belvárosában a sétálóutcában is vannak átjáróházak, csak nem tudtam, hogy így
hívják őket. Mindegyikből a párhuzamosan futó utcákra lehet kijutni. De jó, hogy most már tudom a nevüket!
Sajnos itt ezek az átjárók legtöbbször nagyon koszosak, romosak. Na, majd csinálok fotókat róluk.
Gyönyörű épületeket fotóztál! Finom színek, részletek, díszítőelemek. Az a zöld erkélyke nagyon bájos!
Még a vakolatlan csupasz kőépület is szép.
A Godzsu udvarról szóló videó elfordult 90 fokban, de laptoppal nem volt nehéz megnézni. Szóval itt szokott
randalírozni az a rengeteg angol fiatal, aki idejön legény- és leánybúcsút tartani.
Mindig megállapítom, hogy milyen szép város is a fővárosunk. Nagyon örülök, hogy kedve volt a párodnak
veled menni. Remélem neki is kellemes élményt jelentett a séta. Köszi a sok szép fotót!
Kata bevásárló kocsijáról - amit te banyatanknak nevezel

-jutott eszembe, hogy Angliában nem húzzák,
hanem tolják maguk előtt. Ott olyan fajtát lehet kapni. Úgy tolják, mint a babakocsit, négy kereke van.
Jajj, szédülés, és esés! Istenem, csak nagyobb baja ne legyen! Sajnos a párod azt felejti el, hogy az ő baja,
a te bajod is. Te élsz vele együtt, te izgulsz, idegeskedsz miatta. Nem jó a párhuzam, de apukám vagy 35
évig tagadta, hogy alkoholista lenne, és hallani sem akart semmilyen segítségről, hiszen nincs ő semmire
rászokva. Csak három ember életét tette keservessé a szerinte nem létező iszákosságával.
Amikor először voltam a liverpoolban a világ egyik legnagyobb székesegyházában, én is meglepődtem, hogy
kávézó, ajándékbolt, étterem is van benne. De az emberek nem hangoskodtak, szép csendben ettek, ittak,
vásároltak, míg mások ültek a padsorok között és imádkoztak. Szerintem ott nem kapnak annyi állami támogatást
(ha egyáltalán kapnak valamennyit) az egyházak, mint itt, fenn kell tartaniuk magukat, és így próbálkoznak.
Ági, ha vicceskedni akarnék, azt mondanám, hogy használd ki, hogy nem csak kínaiul, hanem angolul is
tanulhatsz ingyen. De nem akarok vicceskedni, ezért csak annyit mondok, hogy "Tyű, azt a rézfán fütyülő
rézangyalát!". Azért az nagyon jó dolog, hogy egyik tanfolyam hozza/vonzza a másikat. Nagyszerű mesteretek
van.
Megértem a párodat, én se szeretek a szeretteimhez kijárni a temetőbe, pedig egyébként meg nagyon
szeretek régi temetőkben sétálgatni, és a sírokon a neveket olvasgatni.
De jó neked, hogy etetheted a madarakat! Szerintem én nem fogom, sajnos. Az erkélyem csak egy kis kilépő,
attól félek, hogy az alattam lakó földszinti lakó ablakpárkányára piszkítanának. Szóval a napraforgó nem
jöhet szóba. Talán a madárkalács vagy a szalonna. Amíg gondolkodtam elfogyott az a madáretető, amit
kinéztem márciusban. Erre sok kaja ráférne, gyönyörködhetnék is a madarakban és fotózni is tudnék a szobából.
https://www.emag.hu/zolux-erkelyre-szerelheto-madareteto-allvany-90-cm-3336021704809/pd/DPSQC7MBM/Nálunk is gyönyörű idő volt egész héten. A házban már én is fűtenék, de itt a lakásban még nem ment 20 fok
alá a hőmérséklet. Lehet, hogy már minden szomszédom fűt azért van jó idő idebent.
Ildikó, majd csinálok fázisfotókat, hogy kell elképzelni a gelli plate-tel való munkát. Ecset még nem volt a
kezemben. A gelli plate-t ezernyi technikához fel lehet használni. Kiaknázatlan a lehetőségek tárháza.
Legelsőként mintás papírokat gyártottam vele, most azokat használom a legújabb munkámhoz. Nemsokára
készen leszek vele, és akkor meg is mutatom. Teljesen más, mint, amit eddig mutattam.
Köszönöm a dicséretet. A lányom is szokta kérdezgetni, hogy hogy lett neki ilyen aranyos kislánya, de mindig
hozzáteszi, hogy biztosan minden anyának a saját gyereke a legtökéletesebb, és ez így is van. A hajára vagyunk
nagyon kíváncsiak. Korábban azt hittük, hogy csak átmeneti babaloknijai vannak, de most már azt gondoljuk,
hogy ezek maradandóak lesznek. Egyre több fürtje van.
Jaj, néha nekem is van ilyen nyakmerevségem. Szerencsére elég régen volt az utolsó. Marhára kellemetlen.
Remélem, hogy mára elmúlt.
Nagyon szép lett így is a naplemente. Én napkeltéket tudok fotózni, hozok majd párat.
Mielőtt elküldenéd a hozzászólásodat, minden esetben jelöld ki, és csinálj egy másolást. Ha valami történne
a hsz.-sal, akkor be tudod illeszteni és újra elküldeni. Én mindig így csinálom.