Kata kérdezte, milyenek itt a zöldség és a gyümölcs árak. A piacon és a boltokban is sokfélék,
de már újra tudom, hogy mit, hol érdemes venni. Fekete szőlőt, szilvát, és körtét a néniktől
szoktam venni. Most ezeket eszem, amíg lehet kapni. A szőlőnek 600 forint, a barna téli körtének
500-600, a szilvának 400 forint kilója.
Ezeknek a megrágcsált, de egészséges krumpliknak 150 ft, a vöröshagymának 200, a lilahagymának
250 forint volt kilója:

Ennek a csodálatos petrezselyemnek 100 forint volt csomója. Hatot vettem, a fagyasztóban várnak
sorukra. Olyan vastag kötegek voltak, hogy csak hármat tudtam egy kezembe megfogni. Egy villát
tettem a tetejükre, hogy érzékeltessem, milyen szépek voltak.

A piac parkolója mellett található ez a gyógyszertár, aminek három neve is van. Szent János, Csipkerózsa,
és Alma gyógyszertár. Ki látott már ilyet? És olyat, hogy egy gyógyszertárnak Csipkerózsa legyen a neve?
Ez egy épület, egy bejárattal. Körbejártam.

Ezt az ételt eddig levesként főztem, de ma egytálételnek készítettem el. Ezt ettem ebédre és ezt fogom
vacsorára is enni. Zsuzsi kuktájában is ez főtt ma. Remélem Lilykének is annyira ízlik majd, mint nekem.
Ő is vacsorára fogja kapni.
Lencse, apróra vágott karfiol, répa, édeskrumpli, hagyma, fokhagyma, bébispenót, petrezselyem zöld,
konzerv szeletelt paradicsom (mindenmentes), őrölt curry, őrölt római kömény, só