Van képem hozzá

Rita
Adminisztrátor

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. október 24. 22:51

Paggy, Kata is leírta a véleményét, és te is. Nincs miért bocsánatot kérni. Ki így látja a dolgokat,
ki úgy. Én becsülöm, aki kiáll a véleménye mellett. Annyi mindenben különbözünk itt a fórumban,
mégis jól megférünk egymás mellett. Színes a világ, mi is azok vagyunk. Találtam egy szép képet
ehhez a gondolatomhoz.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. október 25. 8:08

Négy nap Hustantonban egy "caravan park"-ban. Lilyke születése előtt gyakran nyaraltak, őszeltek a lányomék
ilyen lakókocsi parkokban. Többször hoztam képeket róla. Ezek a házacskák kerekeken állnak, ha kell
könnyen mozgathatóak. Belül jól felszereltek, kényelmesek. Többfajta méretben lehet kibérelni őket.
A parkban vannak üzletek, játszóház (esős időre), uszoda, de élményesítve külön medencével a gyerekeknek
csúszdákkal, csobogókkal, dögönyözőkkel. Lilyke hallani se akart a pancsolásról, pedig igen csini volt az
első fürdőruhájában. :( Odakint viszont nagyon szívesen játszadozott.

Kép

Kép

Kép

Kép

Ilyen kétéltű járgánnyal vitték ki a turistákat a nyílt vízre fóka és bálna lesre. Az apály miatt kellettek a
kerekek.

Kép

Spoiler: mutasd
A homokozószett elkerülhetetlen kellék egy tengerparti őszelésnél.

Kép

Kép

Kép

Kép

A parton bezzeg imádott vizeskedni:

Kép

Megérkezés után kicsit várni kellett, hogy jól bemelegedjen a lakókocsi:

Kép

Gyors esti vásárlás a helyi Tescoban. Ismerős szójajoghurtok. Általában ezt a két márkát szokta látni otthon
a hűtőben (Alpro cukormentes natúr és a Tesco saját márkás cukormentes natúr szójajoghurtja). Sajnos
nálunk egyik sem kapható az általam ismert bevásárlóközpontokban. Alpro van, de csak ízesített, általában
gyümölcsös formában.

Kép

Néhány halloweeni dekoráció a lányomék utcájában:

Kép

Kép

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. október 25. 8:20

sziasztok Lányok! Reggelin túl lévén és mindent elolvasva és meghallgatva! :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Először is, Ági!!! :flower1: :flower1: :flower1:
Gratulálok ehhez a nagy munkához, azt hiszem most érik be a gyümölcs, amiért eddig dolgoztál. :flower1: :flower1:
Egyetértek Ritával, megérdemled a oklevelet, pro és kontra! :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Sajnos várható volt, hogy kilyukad ez a kínai lufi, de ők nagyon gyorsan helyre is hozzák a dolgokat. :-bd
Sajnos a pandémia miatt ez is várható volt. Hozzátéve a természeti katasztrófákat is, ami sajnos nagyon nagyon kijutott az ottani környezetnek és embereknek! De hogy teljes lakótelepeket kelljen eldózerólni! Borzasztó!
S végre észhez tértek, hogy nem lehet egyke politikát sem folytatni, de ezzel már kissé megkéstek.

Paggy, csodaszép az a dal amit Boyle Susan énekel. igazi őstehetség. Amúgy a Stand Bi éppen fordítás alatt van mint sorozat! :D

Politikailag meg muszáj az embernek állást foglalnia! A baloldal már régen nem az ami! Tisztelet egy egy politikusnak közülük egy egy embernek .
Nem Orbán lámpavasazott! Rengeteg mindent visszaszerzett amit az előző kormány elsíbakolt! Egyre több politikus látja be kint is, hogy csak nemzetállamban lehet gondolkodni, és a gazdasági társulást nem lehet politikai célokra felhasználni.
A Békemenet meg szerintem valóban az volt, betöltötte az amiért megalakult. 56 és 2006 méltó megemlékezése volt.
Anno aput is pl. érintette, közvetlen életveszélyben volt. Egyik főszereplője volt a Győri börtönnél történt dolgoknak. Bár inkább akkor kivételesen áldozata volt.

Nem védeni akarom, csak az egyik szemtanú mesélte el mi is volt pontosan.

Időjárás teljesen meg van bolondulva, most meg megint dél -Olaszország van veszélyben. Megyünk majd a Lidlbe olívaolajat és bogyót venni, amíg még normál áron kapható! Nem akarok úgy járni, mint a cukorhelyettesítőmmel.

Nincs még csizmánk sem, ami lábszárközépig érne, csak cipőnk ami éppen boka fölöttig ér, De egyszerűen könnyebb a a szénakazalban tűt keresni mert én sem vagyok egy könnyű eset. Sőt! Viszont csemetémnek meg max két próbalehetősége van és annyi! Tovább nem hajlandó! S ha nem hibázunk rá akkor passz!

csak kérdezném, hogy amit annyira reklámoznak vízálló cipőt az tényleg kényelmes e annyira?
Ha bejutunk a Sparba, megpróbálok venni ilyen kenyeret, amit mutattál.

Ma itthon gyönyörű időnk lesz, délfelé jó lenne kimozdulni. Ez most rajtam múlik legfőképp.
Mindenkinek gyönyörű hetet kívánok, sok sok szépséggel és napsütéssel! :D :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. október 25. 8:34

Gyorsan megcsináltam a képet a kenyérről, hogy majd az eladónak megmutathassam meg magamnak emlékeztetőnek, ha megyek és esetleg nem találnám! Most fel is adtam magamnak a leckét, hogy esetleg mégis ne az árkádi nagy Sparba menjünk e. Hát majd meglátom.
Most még először a borotválkozást kell megejteni ;) :D
Rita, nagyon tetszett a kép a színes véleményekről.
Borzadály viszont hogy miket nem képesek kitenni Hloven okán! Brrr. Szerintem Samu is sikítva menekülne! :))

Annál inkább tetszett a lakópark, és persze Lilyke tevékenykedős aranyos képei! Mindent annyira nagy odaadással csinál, hogy csak! :movingflower: :flower1: :littlehearth: Nagyon jól érzi magát a gumicsizmában! :movingflower:

Látni, hogy milyen könnyű és mégis meleg a kabátka is. Ott ilyenkor hány fok van? Találtak e kagylót?
Egyébként nem csodálom hogy fél a medencés víztől, és a természetestől meg nem, lehet ez ösztönös, de az egyik mesterkélt, s van valamilyen szaga, a másik meg a maga természetességével el van mellette és nem kell belemennie.

Amúgy a barlangmedence kapcsán elfelejtetettem reagálni... anno télen nekünk is azért kellett befejezni az úszást, mert amikor a meleg vízből kijöttünk, és hiába szárítkoztunk, megfáztunk mikor a buszmegállóban vártunk, és még onnan is hazasétáltunk, Volt, hogy nem is tudtam leszállni a gyerekkel, mert senki nem segített leszállni, és én meg nem tudtam akkor már babakocsistól leemelni, így még annyival többet kellett gyalogoljak! Na és a szél sem segített hogy ne legyen arc és homloküreg gyulladásom utána!

Úgyhogy passzoltam az egész mindenséget! :( ;;) :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. október 25. 19:03

Lányok, először is nagyon köszönöm mindenkinek a gratulációt! Tényleg nagyon jól esett!
Ma nekiültem és végig is olvastalak benneteket. közben rájöttem, hogy azért néha-néha irtam pár szót. :-)
Viszont annyi mondanivalóm volt azt hiszem, hogy ne kavarodjon egyesével töltöm fel
Smilyk nincsennek, mert wordből másoltam át, ott hiába tettem be, itt csak kis kocka van a végén a mondatnak. Tehát ha valaki iylet talál, az mosolyog, csak nem látzsik :-)

Rita!
Okt. 10.- Nem láttam még zöld krizantént. Tetszik. Okt. 14.-én olvasom Lilyke óvodai napjait. Jó tudni, hogy figyelembe vesznek kéréseket és nem zökkentik ki az addig megszokott dolgokból. Ezt az étkezésre értem természetesen.
Paggy spoilerére is megtaláltam a választ.
Nézem a fenyőágaid, nagyon jól eltaláltad őket!
A festészettel megleptél! Totál másra számitottam.  Aztán arra gondoltam,hogy Lilykének milyen jó lesz, tud ő is bekapcsolódni 
Meg kellett néznem ezt a technikát, mert fogalmam sem volt róla.
Azt hiszem ehhez nem volna érzékem.  De szépen csinálod, ahogy alakitod a képet!
Okt. 16.-án Paggy elemezte mit lát a képeken. Mondom én, hogy röntgen szemei vannak…. 
Muszáj betennem amit irtál, mert olyan jót vigyorogtam itt magamban rajta. Hát igen, szerintem Ildikóval teljesen átérezzük a problémát. 
„Gondoljátok
el, amikor ott állok egy két órája készülő, de a végén elrontott darab előtt... Pár mozdulattal el lehet
rontani egy egész jónak ígérkező példányt. „
Az okt. 18.-ai két új képeden tényleg látszik a fejlődés. Az első nekem jobban tetszik, talán, mert kontúrosabb, élesebb részek vannak benne
De jó! Ha szerelemlakatot akarok csináltatni, akkor tudom hova kell mennem.  Azért ilyen őrült mostanában biztos nem leszek. 
Jajj, Lilyke micsoda pózokra képes takaritás közben 
Milyen érdekes, hogy Angliában a banyatankot előttük tolják. Hányszor szentségelek a piacon, mikor majd átesek rajta.
Itt találtam olyan erkélyre szerelhető madáretetőt ami elfogyott az emagon.
https://pepita.hu/madaretetok-c4092/tim ... 2wQAvD_BwE
Az a baj, hogy akkor is van madárkaki, vgy napraforgóhéj. Nemrég találkoztam az egyik ismerőssel a takarmányboltban, ahova járok venni a napraforgót, mert töredéke a boltinak, ő mondta, hogy a X-re felrepülnek az erkélyére a madarak eleségért. Igy gondolom nem újdonság az erkéylen etetni őket.
Nagyon tetszik az ablakhőmérőd! Többszöri olvasás után jöttem rá, hogy a gyógyszertár neve nem Csipkerózsika. 
Nagyon guszta a curry-s,lencsés-karfiolos-édesburgonyás levesed!
A Deszkatemplomot látva a vikingek jutottak eszembe. Tetszik, biztos élőben még különlegesebb, mint igy képen.
Amikor az oklevelemhez értem és olvastam: „ A mi lányunk”-at, hát könnybelábadt a szemem.
Köszönöm Rita, már megérte elindulnom! Igazad van, hogy az angollal két legyet ütöttem egy csapásra. Sose gondoltam, hogy én majd ezt a nyelvet kezdem és tanulom. Öreg vagyok én már ehhez. viszont nem ördöngősség, komolyan!
A videót mikor megnézte a padtársam, aki már pár kinai nyelvvizsgán túl van, a sziszegő hangokra azt mondta, hogy ezzel még ő is bajlódik. Nem mondta, hogy bátor vagyok, azt mondta, hogy jóóóó. Hiszek neki, de jó kis nyelvtörő. Volt, amikor a videónál a végén az elkösznést vettük fel muszáj volt akkorát röhögnöm – bocsánat, az volt. -, mert az embernek a száját olyan formában kell tartani, hogy az lett a vége. Kirobbanó röhögés. 
A sziszegő hangoknál meg volt, mikor a nyelvem belegabalyodott, a fiam csak nézte és csóválta a fejét, hogy már megint, anya megáll és forgatja a nyelvét is, meg a szemét is.
Sok-sok év után most volt rajtam alapozó – talán 10-, rúzs már két éve biztos nem volt a számon, sőt a szememet is mi a frásznak mázoljam ki spirállal, mikor a maszk az emberen van. Úgyhogy totál fura volt. Ugyanis az utasitás az volt, smink, frizura, szép ruha és mosoly. Hááát…..
Nagyon jók az őszi tengerparti Lilyke képek. Micsoda kétéltű járgány!
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. október 25. 19:03

Kata!
Okt. 11.- Gondolkodtam a stroke-on és a fej hátrahajtásán. Valószinű ott a csigolyákkal is gond lehetett, mert simán csak a hátrahajtástól nem lehetne ilyen probléma. Gondolom másképp állhattak egy ideig és bekavart, ha már erre is gyanakodtak.
A rosszul sikerült halászlénkkel kapcsolatban a Fehértói Halászcsárdánál nem reklamáltam. Nem szokásom, nagyon nagy dolognak kell lennie, hogy szóljak, főleg igy az elvitelnél. Többet nem megyünk, az is biztos. Most hallottam az egyik vendégtől, hogy az ismerősei körében többször előfordult, hogy csalódtak.
Kata, sajnos a töpörtő megavasodik. A fagyóban is. Nem látszanak a képeid több helyen. Pl. Okt. 13.iak sem.
Régebben olvastam a bulguros főzésedről és hogy tovább főzöd, mint a rizst.
Nálam sokkal hamarabb megfő. Megmosom, annyi vizbe felteszem főni, amennyi ellepi, kis só rá és figyelem ne főjjön szét. Nem kell neki sok idő. Aztán van, hogy borsót teszek bele fövés közben, de van, hogy előtte párolom a zöldségeket, paprikát többszinűt, hagymát többszinűt, fokhagymát, és igy keverem össze, amikor már kész a bulgur.
Kata, a kovászt újraélesztésnél pihentetni kell, mert nem fog dolgozni normálisan. A tönkölykenyér sosem lesz olyan, mint a fehér sülés után.
Szép kenyeret sütöttél! Viszont szégyen, nem szégyen, életemben nem ettem még máglyarakást. 
A haloveni dekorációt látva egyik másiktól nem csak Samud, hanem én is visitva menekülnék. Pl. az a nagy pók…
Anno Paggytól csentem a dédi receptje volt talán , vagy a nászasszonyáé? Nem emlékszem...., ez a céklasaláta volt. Annyiban varriáltam rajta, hogy nem főztem, hanem nyersen reszeltem. A Tied is megpróbálom igy nyersen, mert nem fő ki belőle a vitamin és utána majd irom mi lett a végeredmény.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. október 25. 19:06

Ildikó!
Rákerestem a Kinva Akadémiára, mert nem t udtam róla semmit. Kiváncsi lennék egy ilyen órára, mert totál más a technika, mint ahogy mi festünk. Ahogy nézem az okt. 11.-én feltett képedet, gondolkodom melyik tipusú papír is lenne jó tőlünk, hogy ne fusson a tus rajta.
Mennyire másként hajtogatod a buktát, mint én.  Amikor lekvárral csinálom, mert nem kemény teljesen a végeredmény amikor a főzését abbahagyom, mindig figyelnem kell, hogy ne folyjon ki. Egyszer amikor a férjem bátyjának itt volt a felesége és persze mindig van egy-két szúrós megjegyzése, mondta, hogy ő nem vajjal locsolja meg a tetejét, hanem tojással keni le és puha marad, na azóta én is igy csinálom és lőn csoda: tényleg  Pedig a foszlós kalácsot, meg a beiglit és társait mindig tojással kenem le, valahogy ennél maradtam a receptnél, de azóta váltottam .
Nekem sem volt mostanában időm festeni, ma is akartam, de annyira eltelt az idő itt a nézelődéssel és irással, hogy már nem fogok neki.
Kapkodva nem lehet festeni.
Meggyógyult már a nyakad?
A múltkor voltunk Pesten csontkovácsnál és akupunktúrán. Utána pár napra kellett mammográfiára mennem, úgy kiforditottak, hogy még soha. Éreztem én baj lesz ebből, hát majd egy hétig nem mozgott a jobb oldalam. A guta majd megütött.
A szedett gesztenyét szoktad megsütni? Ez az amit a fa alatt talál az ember bárhol? Akár az utcán, vagy erdőben? Totál amatőr vagyok benne, életemben nem sütöttem gesztenyét.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. október 25. 19:07

Paggy, nézem az okt. 11.-ei táncos videókat. Micsoda ötlet nyugdijasotthonba menni és felpezsditeni az életet!
Olvastam a spoileres kérdésed ezen a nap Rita fele, kivácnsi leszek a válaszra én is.
Sajnálom , hogy a Karácsonyi malac olyan igazi gyerekmesének tünik, igy nálam kiesik az olvasnivalók közül. A Squid Game –ról nemrég irtak a neten is, milyen szuper sorozat. Nagyon kevés koreait né zek már, bár néha azért elcsábulok.
A török Boji kutya is megjelent a szegedi kutyás csoportban. Jó látni, hogy létezik ilyen is. Az okt. 13.-ai „kiskölök” zongorázásnál elvesztem a hosszú ujjakban, ahogy figyeltem milyen fantasztikus mozgásra képesek.
Mindig elképedek mi mindent észre nem veszel a képeken, vagy bármin. Most pl. a kézirásom és a tied összehasonlitásán mosolyogtam. Tényleg rondán és gyorsan irtam. Bár annyira elszokik az ember az irástól – jó , most magam nevében beszélek-, hogy néha ha akarna se tudna gyöngybetűkkel irni.
Látom a lila fényes éjszakai ablakod. Az jutott eszembe, hogy nálunk minden ablaknál neoncsövek vannak fent a függöny mögött és ha felkapcsoljuk nappali fényt ad. Ezt Mary Zsuzsi és Klapka György németországi lakásában láttuk. Ha agyoncsapnak sem jut eszembe melyik városban, de megkérdezem a férjem. Itthon voltak és az ismerős odaadhatta a lakásukat nekünk. Az ágy felett Mary Zsuzsi szobájában tükör volt. 
A fiam pesti lakásánál is megcsináltattuk, a sárkánymama, aki mindent tudott a házban reklamált is, hogy nappali fény van az udvaron. Mondtuk neki, hogy Zoltán éjszaka tanul. Aztán mivel nála volt leadva nyáron és szünetekben a kulcs, gondolom le is csekkolta a lakást és látta, hogy rendben van otthayva, megbékült. Még mondta is,hogy miylen rendszerető fiunk van. Bezzeg látta volna addig, míg nem jött haza. Skype-on látva sokszor megigértem, hogy ha felmegyek kidobálok mindent, főleg a s zemetest, ha nem viszi le. 
He-he, okt. 13.-án látom,hogy voltamén már azért és irtam pár sort, na de nem ennyit.:-)
Fel sem tünt eddig, hogy Kitty cicának micsoda kinais szeme van 
Azok az ikrek meg valami csuda aranyosak.
Párod javult-e abban a tekintetben, hogy figyel magára és az egészségére?
Tetszik az okt. 16.-i Lilla szobájában készült képed. Jó, hogy kicsit többet tudtok találkozni.
Okt. 18.-án irtál a belső udvarokon „ átjáró kereskedőházakról” Hú, de jó lehetett!
Micsoda hangulat a van ezeknek az udvaroknak! Jó a képetek, amin együtt vagytok.
Szegeden is vannak ilyen udvarok, nem átjárósak, csak belül kis üzletek voltak. Ma már többsége tönkrement. Mivel oylan sűrűn járok be a városba, szerintem az ilyen egykben vagy 15 éve voltam, ha nem húsz, lehet újraéledt a forgalom, bár nem hiszem…
He-he, megint bejelentkeztem okt. 18.-án. Na jó hig az agyam tényleg, de igy legalább irtam is valamit az előtte látottakból.
Közben telefonált az egyik vendégem ott lakik, ahol régen együtt laktunk, az üzlet melletti társasházban. Ma temették a volt lakásunkkal szembeni lakót. Borzalmas, mikor valaki elmegy és az ember ismerte.
Ugyanezen gondolkodtam, mikor mentünk haza és kimentünk a temetőbe. Hihetetlen , hogy apu nem vár bennünket otthon a megszokott székén ülve.
A Godzsu-udvaros videónál kellett egy kis idő, mire rájöttem, hogy nem üvegpadló n mentek,hanem elfordultan nézzem. Kata megoldotta, láttam 
Carl Lutz naplórészletétől lúdbőrös lett a hátam. A szobor is kifejező.
A pixizkollázst mentettem én is, köszönöm.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. október 25. 19:21

Hát lányok, ez tőlem most hatalmas teljesitmény volt, de élvezettel olvastalak benneteket, igaz volt amit már olvastam, akkor akartam reagálni, de hol ez volt, hol az. Most is legalább háromszor abba kellett hagynom.
Ma kitettem a második madáretetőt, ez már az én kreálmányom fektetett flakonból. Az igazi már pár napja a fán van, jönnek is a cinegék. A tengelicek ha megjelennek, akkor lesz már igazán hideg.
Megint vennem kell majd búzát meg kukoricát, mert a verebek pofátlanok, és a galamb is megjelent a fán. Igaz, még csak egy. Nekik a földre szórok ki, hagy egyenek.
Van egy nagy diófa séta utunkon Ramossal. Tiszta fekete a leesett dió, de lehet találni jót is, ha összenyomom. Csúnya dolog, de szoktam hazahozni a madaraknak belőle. Igy kapnak azt is. :-)
Reggelre fagy volt. Ramosnak ma tettem be szalmát. Igaz oldalt, felül-alul mindenhol tizcentis szigetelés van a házán, ami specko fából van, hőfüggöny az ajtón, most már szalma is, remélem elégedett lesz.
A héten voltunk megnézni a fiammal mennyi ellenanyag van a szervezetünkben. Kiváncsi vagyok, miután három vendég-ismerős megcsináltatta, ugyanigy hashimotós pajzsmirigyesek. Ma meg az egyik ismerőssel beszélve mondja, hogy a családjukban pfeizert kapott egyikük és elkapta a virust, nagyon nem érzi jól magát. Hát nagyon remélem nem lesz komolyabb baja és hamar túl lesz az egészen, nem marad vissza semmi. A két oltás után is sok mellékhatás jött ki nála, úgy , mint nálam.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. október 25. 20:14

Hú Ági! Csuda élvezet volt így olvasni ezt a hosszú"szösszenetet"! Nagyon örülök, hogy végre valamennyire visszaáll a normál mindennapok! Jut eszembe, egy két képet ma is csináltam, máris hozom, most tettem fel a facéra.
Élvezettel olvasom, hogy készülnek a madáretetők, biztosan írtó klassz képek és nagy öröm lesz a részükről is!

Kép Áginak külön nagy szeretettel! :movingflower: :littlehearth:
Kép ez is, nem tudom melyik tetszik jobban :x
Kép

Kép
Rita , ide is kimentem... :x :ymhug:
Kép

Kép
egy kis holdfeleselés
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Most ennyi!
Ági két csodálatos koreai sorozat van most , amit körömrágva várunk minden héten a két részt!
https://dramaday.net/the-kings-affection/ történelmi megrendítően szép
https://dramaday.net/young-lady-and-gentleman/ mai családi, itt az apa van 3 gyerekkel, és nevelőnőt keres..oda és vissza vagyunk érte!
Már lesem az egyiknek az újabb részét hogy feltegyék, azonnal nézem is, a felirat hab a tortán
a másiknál meg a feliratot, talán ma vagy holnap már kint is lesz! megnéztem fordítás nélkül és érzelmi katarzis! :littlehearth: :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:

UI.: Jókat vigyorgok magamon, mert látszik hogy fel vagyok tankolva papirzsepivel :))
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. október 25. 20:28

Kata, köszi az ajánlást!
Látom új forditók és szépen is haladnak a feliratokkal. Mostanában nem igen tudtam nézni semmit, mert ahogy este tiz után ágyba dőltem az első tiz perc után elaludtam bármihez is fogtam.
Most egy olyan történetet nézek, amitől éjs zaka inamba száll minden bátorságom. Régészes, föld alatti titok, hát mit ne mondjak.... brrrr.
Szépek a róz sák! Milyen világos van felétek mikor már fent van a hold. Nem is néztem nálunk hogy áll az ég. Ötkor etetem Ramost, utána már nem nagyon megyek ki, csak később, mint most, hogy kivigyem a szemetet, ránézek még a madáretetőre, hogy reggel biztos legyen kajájuk. Most is minuszt mond hajnalban
Megtaláltam a halászcsárdából vett halászlé leirását, vagy használati utasitását , amiről irtam a nemtetszésem. Sose találkoztam még étteremből hozott ételnél ilyen papirral. Gyanús volt, e zért is fényképeztem le. Nyakamat rá, hogy fagyastztott volt...
Kép

Ilyen sziklákat kell-lene most festenem, de valahogy nem szeretnek engem, igy nem vettem még rá magam az alkotásra. Holnap fogorvos, szerdán meg már óra van.
Ráadásul kalligráfián már fűirás, amire nagyon össze kellene kapnom magam, de erre az ecsetkezelésre is a szikláknál....

Kép
Kép
Kép

Kata, én is mosolyogtam, mikor a szepiket láttam :-)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 25. 21:09

Sziasztok!HÚÚÚÚ Ági!De kitettél magadért!!!!!Kata!Gyönyörű a rózsa,gyönyörű.Rita!Nagyon köszönöm a részletes beszámolót ÉS FŐLEG LILYKE fotóit.Üdítő!!! \:D/ Lányok!csak felszínesen átfutottam,mert nincs itt az agyam.Fruzsival szerda reggel utrahangra megyünk.Ne kérdezzétek,hogy miért?
Jókedvű,eszik,viháncol és a hasa 3cm-re van a földttől.Elővettük Dömötör kis húzóskocsiját,abba visszük az utca végénél messzebbre,mert jönne-jönne tovább,de nem merem,mert vonszolja azt a nagy terhet.
Lányok!Ha túlleszünk a szerdán ,jövök olvasni.Most hoztam egy könnyű ,aranyos tesztet,amit Lillával pénteken ,amikor kint voltam nála megrajzoltunk,hogy a barátnőin is kipróbálhassa.Nektek is ideteszem.Ne lessetek a rajzok alá,takarjátok le a képernyő alsó részét,csak a pillangókat nézzétek!
https://nlc.hu/horoszkop/20180809/legsz ... isegteszt/
Kép
Meggondoltam magam,mert "NEM BÍZOM BENNETEK",hátha meglesitek a megoldást :)) :)) :)) ,inkább kimásoltam a képet.Tehát melyik pillangó/esetleg 2 /tetszik a legjobban?Ha kiválasztottad,olvasd el,hogy milyen is vagy valójában,ha eddig nem tudtad! :) :)) :flower1: :littlehearth:
Sziasztok:Paggy %%- @};-
Ideírom,hogy én melyik 2-t választottam
/2,4/
És TI??? :ymdaydream:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. október 25. 21:51

Paggy, olyan jót nevettem, hogy nem bizol bennünk. :-)
Elsőnek az első pillangó az, amit azonnal kiválasztottam. ha kellene másodikat is, akkor az a 2.-es lenne.
az első totál igaz, a másodiknál a higgadttal azért vannak problémáim. :-)
Jöjjön a komolyabb dolog: Most kaptam egy jó hirt, teljesen happy voltam, mert a sztori egy megdöbbentő eset volt és jóra fordult, utána olvasom most Fruzsit és kicsit elszorult a szivem.
Jajj.... Fruzsika drága, nem tudom mit fog az ultrahang mutatni, de remélem, hogy Neked ebben a helyzetben a legjobbat fogják javasolni! Gondolok Rátok Paggy.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. október 26. 8:07

Kata, ne ugorj be a reklámoknak! Lehet, hogy vízálló az a cipő, de sejtem, hogy csak az első tisztogatásig.
Lehet kapni impregnáló sprayt, inkább azzal fújd be a csizmát, amit megveszel. Annak idején a Deichmannban
vettem, és használtam is rendszeresen. A költözéskor elfelejtettem magammal hozni, jó, hogy eszembe jutott.
Arra kell figyelni, hogy nyitott ablak közelében használd, mert nagyon átható, szúrós vegyszer szaga van.
Mindaddig megtartja a cipő a vízállóságát, amíg vizes ronggyal meg nem pucolod. Utána újra kell fújni. Én
szerettem, rendszeresen használtam. Egy sray évekig kitart.

Nem biztos, hogy csak a Sparban lehet kapni ezt a ropogós kenyeret. Én is kíváncsi vagyok, megnézem máshol
is. Tegnap voltam egy nagy Coop boltban, ott is 500 forint volt a banán kilója. A tk. tönkölybúza liszt meg 715
forintba került, szemben a Spar 499 ft-jával.

Tudod, Agnliában nagy hagyománya van a halloweennek, na meg a kereskedők is segítenek még nagyobbra
fújni ezt a halloween lufit, hogy minél több embert vásárlásra bírjanak.

Lilyke kabátját a Dechatlonban vették a szülei dzsekijével együtt. Ezek is vízlepergetősek. Külön mosószert
lehet hozzájuk venni, hogy megtartsák ezt a tulajdonságukat. Kell is, hogy ne ázzon át, mert a bölcsiben
kisebb esőben is kiviszik az udvarra a gyerekeket.

De szépek a rózsák! Még itt is látni sokat virítani. Az enyhe fagyok még nem teszik tönkre őket, jó lenne sokáig
gyönyörködni bennük.

Te tudod a legjobb képeket csinálni sötétben!

Ági, a gelli plate alkalmazása annyira sokrétű, hogy még én is beleszédülök. Most még keresem a hozzám
legközelebb álló, számomra leginkább magától értetődő technikát. Még nagyon sokat kell gyakorolnom.
És még csak akrilfestékkel próbáltam ki, az akvarell festék és az alkoholos tinták még várnak sorukra.
Az alkoholost ma fogom először kipróbálni.

Sajnos az általad talált madáretető földbeszúrós, nem erkélykorlátra szerelhető, de köszönöm, hogy utánanéztél
nekem. Van más erkélykorlátra tehető madáretető is, de csak magokat tehetnék bele, ami nagy szeméttel
jár, és ahogy mondtam, nem akarok az alattam lakónak gondot okozni. Neki nincs erkélye, de mivel nekem
is csak egy kilépőm van, könnyen az ő ablakpárkányára hullanának a maghéjak. Ezért lenne jó olyan
akasztókkal felszerelt etető. A szalonna, meg a golyók nem koszolnak annyit.

Nagyon szívesen az oklevelet, megérdemled. Igen, hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy mi már öregek
vagyunk újat tanulni, pedig nincs így. Ráadásul azt tapasztaltam, hogy az agyunk pallérozása kihat a
testünkre is, mivel feltölt energiával. Nem beszélve arról, hogy a siker, a dicséret milyen jótékonyan hat
a lelkünkre.

Hű, érteni vélem, miért aggaszt a sziklafestés. A középső kép alján lévő sötétszürkés-feketés turbulencia
fantasztikus. Nem értek hozzá, de az alsó képen legalább ötféle ecsetkezelést tudok megkülönböztetni
(mondjuk a középsőn is, ha nemcsak a turbulenciát vizslatom). A legfelső kis képről már nem is beszélek.
Nagyon izgalmas az a "pontozós" technika.

Lehet, hogy már írtál róla, de nem emlékszem, hogy mi is az a fűírás. Csak pár szót írnál róla?

Amikor legelőször belenéztem egy kínai sorozatba, az legalább két évre elvette a kedvem attól, hogy még
egy próbát tegyek ezzel a nyelvvel. És ez csakis a hangsúlyoknak, hanglejtéseknek volt köszönhető. Olyan
volt, mintha valaki visszafelé pörgetne egy magnószalagot. Szörnyű volt a fülemnek. Később megszoktam,
sőt nagyon megszerettem a beszédjüket, és ezt a különleges hanglejtést kezdtem nagyon dallamosnak
hallani. Innentől végtelenül kellemes lett a fülemnek. Na, ezt a kellemességet és ismerős csengést éreztem
a te videód meghallgatása közben is. Innen tudom, hogy ez a része nagyon rendben volt. :D

Én soha nem kentem le a kelt tésztás sütik tetejét. Amikor kisültek, azonnal letakartam őket egy tiszta
konyharuhával, és a saját gőzükben hagytam kihűlni őket. Finom puhák lettek és maradtak is. Igazából
a spórolás vezetett erre a módszerre. Öten voltunk, ahol rengeteg tojás fogyott egy hónapban, legalább
erre nem "pazaroltam". ;) Egyedül csak a darázsfészket locsoltam meg jó sok cukros tejjel, pár perccel
az elkészülte előtt. Attól nagyon finom lett.

Paggy, remélem, hogy szerdán úgy jöttök el az orvostól, hogy fellélegezhetsz egy kicsit. Most, hogy mondod,
emlékszem erre a kiskocsira benne Dömötörrel. Hajrá Fruzsi!

Kicsit vacilláltam, de végül a 4-es és a 6-os pillangó mellett tettem le a voksom. Kíváncsi vagyok, mi sül ki
belőle.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. október 26. 8:43

Túl soknak tartom a 215 forintos különbséget a két malom ugyanazon lisztje között. Ezt a Coop boltban
lehet kapni, a másikat a Sparban.

Kép

Lilyke elkezdett rajzolgatni. Míg ott voltam többször próbáltunk zsírkrétát, krétát adni a kezébe, de akkor
még nem érdekelte. Most viszont nagyon sokszor ül le rajzolni (valójában firkálni :D ;) ). A vékony zsírkréta
hamar eltöredezett, ezért vettek neki "gyerekbiztos" viaszkrétát. Pont beleillik a kis kezébe, nagyon szeret
vele ügyködni.

Ez a kép még korábban, a zsírkrétás érában készült. :D

Kép

Kép

Azok a fürtök! Egyre több van belőlük.

Kép

Azért teszem be ezt a képet, mert jól látható, mi is volt a mi kedvenc zugunk. Az ablak alatt van a szekrénykéje,
mellette pedig egy tároló, aminek a tetején párna van, így ülőalkalmatosságként is szolgál. Jó kis ikeás darab
lehet később venni hozzá kiegészítőket. A lilyke szekrénykéje is ikeás. Állítva és így fektetve is lehet használni.
A polcai négyzet alakúak, így a tárolók így is, úgy is beleillenek. Na, visszatérve a kuckóra, a két hímzett párna
azért van ott, mert a dugaljak miatt nem lehetett a tárolót teljesen betolni a falhoz, és nem akartuk, hogy Lilyke
lába becsússzon. Ezen a tárolón nézegettük a meséskönyveket, akkor mindketten ültünk rajta. Ha a párkányon
játszott vagy az ablakon nézelődtünk kifelé, akkor ő vagy állt, és én térdepeltem, vagy ő a párkányon ült, és és
akkor is térdepeltem rajta. Nagyon hiányzik!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. október 26. 8:48

Na, megyek a piacra, veszek szilvát, mert elfogyott. Délután elugrok a Decathlonba. Téli
dzsekit akarok nézni magamnak. Jó lenne olyat találni, ami nem csak a fenekem alá ér,
hanem kicsit lejjebb is, és nem fekete vagy sötétkék.

Itt hideg van, de szépen süt a nap.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. október 26. 9:08

Szép jó reggelt, bá r nekem hajnal négykor már elkezdődött.
Pittyegett a telefon, jött e-mail Kínából,hogy nem tudják megnyitni a videóm.
Na, elindult az agyalás, mert ugye itthon mindenki alszik és nem akartam forditóval levelet irni.
Mert ugye az a biztos. :-)
Lényeg: szerencsém volt, mert kedves padtársam aki összetette nekem a videókat képekkel - fogok letölteni egy ilyen programot most már-, ő egy kisebb verziót is átküldött. A googli forditó meg megerősitett benne, hogy ezt én is tudtam volna. Hiába, rá kellene feküdnöm az angolra is.

Rita! Múltkor itt nálunk egy nagyon jó szilvást találtam a piacon. Mikor már harmadjára voltam nála, kb két hét alatt, mondta ott valakinek,hogy már minden a hűtőházakban van.
Úgyhogy el fogom felejteni a szilvát, Ize sem az a finom már, mint volt, pedig muskotályos édes szilva volt.
Pár héttel előtte kaptam anyutól is egy nagy vödör besztercei szilvát, meg máshonnan is, elkezdtem a sütőben aszalni. Légkeverés 55 fok,kicsit nyitott ajtó, ami annyit jelent, hogy fakanalat tettem az ajtóba.
Finom lett, üvegekbe ment a hűtőbe. Gondolkodtam, hogy vegyek-e aszalót, de mivel piszok drága, nálunk meg a napelem termeli az áramot, igy maradt a sütő. A nagyon nagy szilvákat szerencsére egy adag volt, három napig aszaltam, napi kb. 18 órás szinten.
Ma fogorvos. Csontvesztéses fogaim valahogy most nem jól vannak. Falevelet is össze kellene szedni az udvaron, mert tele van és igy nehezen találom meg a kutyakakit.
Ma beengedtem reggel Ramost hatkor, megkapta a meleg levesét, aztán má rnem lehetett a szokott helyén a férjem szobájában tartani, hogy aludjon még, kaparta az ajtót. Kint bevonult a házába a jó melegre és ott aludt kilencig. Ki érti?
Figyelem a cinegéim, invázió van. :-) Egyenlőre még csak ők, meg a verebek vannak. Várom nagyon a tengeliceket.
-szép napot mindenkinek!

Valahogy nem adta be Lilyke és a többi képet. Most csodálkoztam rá utólag!
Rita, elhiszem,hogy nagyon hiányzik! El fog ez az itthoni idő is röpülni gyorsan aztán ismét huss és már kint is vagy! :-)
Lilyke fürtjei nagyon szépségesek! Kiváncsi leszek majd, ha nő és vágják, többet, mrt gubancosodik, akkor maradnak-e a göndörkék benne. Remélem igen, mert nagyon jól áll neki. Ki tudják bontani a haját fésüléskor? Azok a gömbök a törhetetlen kréták gondolom. Micsoda ötlet. :-)
Ha nem kapsz a Decathlonban kabátot, nézd meg a neten, mert ott lehet van és méretben is találsz, vagy szinben. Ez a fekete is pl. van zöldben, az áruházban nem biztos, hogy lehet találni belőle.
Kiváncsi leszek milyen a felhozatal.

https://www.decathlon.hu/p/noi-kabat-tu ... 0&c=FEKETE

https://www.decathlon.hu/p/500-noi-park ... c=K%C3%89K

https://www.decathlon.hu/p/noi-kabat-te ... c=K%C3%89K
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. október 26. 17:32

Köszönöm szépen az érdekes lepke kínálatot, én is mint Ági 1-2 a választásom!
Szegény Fruzsi, remélem valami csoda folytán mégis jó hír érkezik, már annyira hiányzik mint egy falat kenyér.
Rita, köszönöm a jó tanácsot, és meg is fogadom.
Igazából addig nem lesz gond amig nem ér térdig a hó! Elvégre ha bármi adódik, nem mondhatom hogy nincs lábbelink-

Igen a lisztekkel és észnél kell lenni, mert hirtelen azon kapja magát az ember hogy nem is tudja mér fizetett annyit amennyit, mert kiderül hogy nem az az ár amit kinézett az ember gyereke!
amúgy ma találtam egy orosz videót pont a teljeskiörlésű liszt sütéséhez! Juszt is megcsinálom hétvégén!
Ezt kerestem már mióta, s most jutott eszembe, hogy leírni leírtam de nem mentettem el..én ............................
Na talán majd összetalálkozom vele! Majdnem ujjongtam mikor láttam hogy hogyan kell és hogy néz ki folyamatában.
Már tudom hogy hol baltáztam el egy kissé a másikat! De hogy még izgalmasabb legyen a másik fajtát szárazkovász és minimális élesztővel fogom megcsinálni! Igaz abból meg pár szem zsemlét szeretnék!

Ma mákosguba volt az ebéd, hamarosan uzsonna, akkor meg töpörtyű lilahagymával. \:D/ :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Csak pár szem, de az is annyira eltelít! Vettem pár szem szilvát is, mindegyikünknek 4 db-ot, az éppen elég is ahhoz, hogy megkedveltessem megint vele. :-bd

Ági, el is felejtettem mondani, pontosabban írni , hogy csodaszépek a hegyek, de egyáltalán nem csodálkozom hogy nagyon nehéz! elvégre nem is lenne művészet, ha csipcsup meglenne.!
Nekem is nagyon kellene fogorvoshoz mennem .. a legvégsőkig halasztom. igaz picit náthásan meg torokfájósan egyáltalán nem ildomos ilyen helyre menni. Jó kifogás, de jogos.

Rita, nem csodálom hogy Lilyke hiányzik, de legalább már annyira fejlett a technika, hogy éppen csak megérinteni nem tudjuk a másikat. Csodaszépek a fürtöcskék! Egyik unokaöcsémnek volt ilyen fürtös, neki megmaradt ilyennek, az enyém csak hullámos volt, s az sajnos a sok vágástól aztán átváltott egyenesbe!

Jó lenne ha maradnának a fürtöcskék. finom keféléssel szépen ki lehet őket is fésülni.
Én most a hajhullással küszködök, pedig vitamint stb mindent szedek hogy ne legyen még a mosdó is eldugul.

Na mennem kell Samu már kiviharzott a konyhába!
Ja a kabátok...nekem a 2. tetszett nagyon ! :x :D :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 27. 11:18

Sziasztok kedves Lanyok!Tul vagyunk a vizsgalatokon.Vettek ki szovetmintat a daganatbol.3 lehetoseg van.Ha nem a legrosszabb rakfajta akkor meg lehet muteni.Most itt 2 eselyes a dolog 60% , hogy kibirja,de ha nem akkor elalszik.Ha viszont nagyon agressziv a rak,akkor amig igy elvan,addig.Kerlek Titeket ne mondjatok semmit.Fruzsi a 12. Kutyam.Nem hagynam kinlodni,viszont majd eldontom hogy mi legyen.Viszont Lanyok reggelre olyan beteg lettem,hogy alig birtam felkelni.Dul belolem a natha,nem latok ki a szememen.Minden nagyon klassz,amit feltettetek.Most muszaj ledolnom.Szerintem estere jobban leszek,s akkor jovok.Lillyke furtos fejet lattam.Kata cipovasarlasarol is tudokAgika,Ildiko :-h .:littlehearth: :flower1: VUdvPaggy
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. október 27. 14:11

Sziasztok!
Paggy! Kúráld magad és várunk vissza! Fruzsiról pedig ha irsz, személy szerint én várom. Azért megy a pozitiv gondolat felé ezerrel, meg persze feléd is, hogy jobban legyél!
Bolond napom van ma, azt hittem jut idő festeni, vagy kalligráfiázni egy kicsit fél öt előtt mig kezdődnek az órák.
Hát nem.
Egy nagyon közeli barát családjában felütötte a fejét a virus. Megvisel, mrt nagyon vigyáztak.
Tegnap a fogorvosnál kicsit elbőgtem magam, mert elmodnta mire számithatok a fogak csontvesztése terén. Lehet tiz év, lehet bármikor, ha fellép egy akut gyulladás, ami tőlem független. A szájhigéniám jobb az átlagnál, genetika a többi. Összes fog kihúzása, aminek nagyon ellene vagyok az implantátum, na ebből 8 darab beültetése, erre kipattintható fogsor. Össz-vissz jelen állás szerint 3 millió. A fogaim szentek és sérthetetlenek, mindig nagyon fontos volt a teli szájból röhögésemkor szép legyen ami benne van. Hát emésztem, de tegnap k.o voltam. Erre még rájött a hir az ismerős családjáról, nem érintett valami jól... Pfeizert kaptak hat hónapja. Várom nagyon én is mikor lesz kész a mi ellenanyagszintünk.

Megyek szedem össze a faleveleket, ma kell kivinni a kukát. Még az egy héttel ezelőtti zsákok is ott vannak, mert a férjem nem volt képes elvinni a s zelektivbe őket.
Kö zben figyelem a madárkáim. Megyek adom nekik a fekete napraforgót és irány dolgozni kint.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. október 27. 21:28

Drágáim, most csak így, fel a fejjel! Ági, biztosan meg fognak ők is gyógyulni, még ha nagyon megviseli őket a dolog akkor is. A nagy többséghez kell hogy tartozzanak! :-bd :movingflower: :flower1:
Paggy, az a helyzet, hogy a nagy stressz, amért szegény Fruzsina olyan próbán megy keresztül, ami még az embernek is kemény, persze hogy az influenza emiatt gyorsan utat tör.
Most a legfontosabb, hogy a nehezén annyiból túl vagytok, hogy legalább már majd kiderül a mibenlét.
Te pedig most maximálisan kényeztetsd, és pihentesd magad. S ha tudsz, aludj!
Ági, nekem is hol itt hol ott lobban be a fogínyem, s persze nincs bátorságom elmenni, mire mennék mindig éppen meg vagyok fázva, vagy fáj a torkom.!
azért az az ár amit mondtak, hát attól még én is kifeküdtem! S mi a garancia, hogy a szervezet elfogadja azt a nyavajás implantátumot. brrr.

Mindenkinek jó, jobb éjszakát! Reményteljes holnapot! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 27. 22:07

Kedves Lányok!Már majdnem tudok jönni,mert még folyik a könnyem,de olvasni már két papírzsepi között tudok.Úgy hogy írni csak reggel fogok.
Jó éjszakát,szép álmokat!Paggy %%- @};-
Ágika!Ne félj,nem lesz semmi bajod,be vagy oltva!!!!!!Kata!Vigyázz magadra!nekem 20 éve van csapos fogam-szuper.Akkor nagyon drága volt,de megérte.majd írok róla.Szörnyű az ember fog nélkül.Lányok!Fog az ,VALAMILYEN FORMÁBAN,KELL!!! :-?
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. október 28. 7:04

Sziasztok Kislányok!

Ági, milyen már ilyet olvasni: "pittyegett a telefonom, jött levél Kínából...". Mintha ez lenne a világ
legtermészetesebb dolga. Azért ez nem semmi teljesítmény. Tényleg büszke lehetsz magadra! :-bd :ymapplause:

Nénikéktől vettem a szilvát, olyanokat, amik a végüknél már ráncosak voltak. Mézédesek voltak.
Annak idején nagyanyám is a fán hagyta megtöppedni azokat, amikből lekvárt akart főzni.
Kedden már nem tudtam venni ilyen házi szilvát, de fekete muskotályos szőlőt igen. Isteni finom,
és a feketesége miatt tele van mindenféle jóval. Nem tudom, hogy írtam-e vagy csak akartam, hogy
mennyi minden plusz van a fekete szőlőben a zöld vagy a sárga szeműhöz képest.

https://www.mindigno.hu/egeszseges-eletmod/fekete-szolo-gyogyhatasa-furtos-csodaszerunk/

Jaj, nagyon finom az aszalt szilva. Apukám is mindig a sütőben aszalta. Néhányba, a mag helyére, fél
diószemet is rakott.

Én se fogok aszalót venni, egymagamnak nem éri meg bíbelődni vele.

Lilyke haját naponta többször átkefélik, pontosan azért, hogy nehogy filcesedjen. Mondjuk erre még
nem volt példa, de biztos, ami biztos. Ő meg annyira megszokta ezt, hogy szívesen veszi. Nagyon jó
keféje van. Istenien masszírozza a fejbőrt is. Nekem is van egy ilyenem. A lányomék hagyták itt nekem,
amikor legutóbb itthon voltak, annyira élveztem a vele való fésülködést. Majd lefényképezem. Nem
tűnik különösebben spécinek, és még neve sincs, és olcsó is volt, de szerintem Lilyke is azért szereti,
ha fésülgetik, mert jólesik a fejbőrének. Azt hiszem a titok a fej alakját követő formájában, és a
hosszabb, rövidebb, hajlékony sörtéiben rejlik. Mást nem tudok elképzelni.

Dzsekit vettem a Decathlonban. Ez is épp csak a fenekem alá ér, de azért nem bánom, mert közben
vettem három bélelt nadrágot, és így már rendben lesz. Egy butikban láttam meg őket, le voltak értékelve
2800 forintra. El se akartam hinni. Az a bajuk, hogy a zsebükön lévő cipzárt, ha felvétel után húzogatod,
hajlamos szétnyílni, de ha behúzva veszed fel, és nem piszkálod, akkor nem nyílik szét. Mivel a dzseki
meg pulcsik alatt úgyse fogom huzigálni a cipzárt, meg egyáltalán zsebre sincs szükségem, megvettem
hármat belőlük. Itthon jöttem-mentem bennük behúzott cipzárral, nem jöttek szét, úgyhogy nekem ötös.
A nagy hideg sem tarthat vissza a napi minimum 10 ezer lépéstől.

Kata, az impregnált cipők nem áznak át, ezt garantálom. A spray semmi kárt vagy elváltozást nem okoz
a cipőben, nyugodtan használd, bármilyen (tavaszi, nyári, átmeneti) lábbelihez.

Amikor még használtam a kenyérsütő gépemet, akkor ha rozslisztből sütöttem kenyeret mindig adtam
hozzá szejtánt (búzafehérje/búzasikér). Ettől levegősebbre kelt. Az arányokra már nem emlékszem.
le van írva a recept, de azt se hoztam magammal, mert már nincs rá szükségem. Nagyon kíváncsi leszek,
hogy sikerült a hétvégi kenyérkéd/zsömléd.

Március végén már utazhatok újra. Alig várom! Már egy hónap eltelt.

Paggy! Nagyon gyors jobbulást kívánok! A covidon kívül valami más vírus is terjeng. A lányom is benyelt
valamit, ami hasmenést, hányást, okozott nála, még most se tökéletes, de egy napig csak feküdni esett
jól neki. Csinált tesztet, szerencsére negatív lett.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. október 28. 7:15

Most megteszem a szokásos reggeli túrámat, ahol már nemcsak a piacra, hanem más boltokba
is elnézek, ha szükség van rá. Átalakítottam a menőkémet. Reggel beszerzek mindent, amire
szükségem van (beosztom a hét napjaira, hogy ne cipekedjek, mert úgy nem öröm gyalogolni),
délután meg csak magamat viszem a hosszabbik túrámra. Így sokkal jobb menni. A vállamon
nincs táska, a két kezem szabadon mozog, jól ki tudok lépni. Csak telefont viszek magammal.

Hozom majd a fotókat is, de még le kell szednem a telefonról.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 28. 7:47

Sziasztok!Bár a videóban már köszöntem. :)
Ezzel a 2 dologgal kezdem a napot.Még mindig taknyos vagyok és kapar a torkom+ kicsit fáj a fejem,de a kutyát le kellett vinnem. :)
Az első dolog már megvolt,a második most jön.Gyorsan lefestettem a következőt: 3 napja, egy fiatal lányt ilyen banyatankkal láttam vásárolni.A zöldségeket,tejterméket ebben húzta maga után..ÉS szépen fel volt öltözve,tehát nem árufeltöltő volt.Most "dokumentálom,mert olyan gyorsan ment,hogy nem volt időm lefotózni.Hurrá,a fiatalok sem szégyellik,akkor mi már nyugodtan hurcibálhatjuk!!!
Kép
Hozom a kávémat,a papírzsepiket és bebugyolálom magam.Alig várom,hogy ismét mehessek a szabad levegőre!!!JuHHHHÉ lesz!!!Szombaton programom van!!! :)) :)) :)) Most pedig írom a kommentjeimet.

Vissza: “Társalgó”