Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 1. 19:00

A börtönőrös válasz igazán vicces.Vagyis félreértette a doki!!!Ramost is pórázon kell vinni?Gondolom ,különben az utcai kutyákkal lenne egy kis hepaj! :))
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 1. 19:08

Szia Hesu!Örülök,hogy megjöttél.Nem járok el furulyázni,hanem skypon tanulunk jelenleg a barátnőmmel.Fél éve vettem egy furulyprogramhoz hozzáférést.először az unokámat tanítottam,3 leckével voltam előrébb mint ő,s amikor ő a rengeteg elfoglaltsága miatt abbahagyta,most a barátnőmmel folytatom.még csak kezdők vagyunk-népdalokat tanulunk.
HŰ,akkor Te is ügyes lehetsz tésztaügyben!!!Várjuk majd a szép ételfotókatés persze a kutyatündérről,aki néha picit rosszalkodik!! :) :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. február 1. 19:08

De jó hogy ilyen sok olvasnivaló és néznivaló van. Én ma kicsit lustálkodtam, lévén volt maradék, a túróstészta meg ugye nem munka, és az időjárás is bezavart. Ma volt az első fejfájásmentes nap..igaz a vérnyomásom nem ellenőriztem, lusta vagyok erre.
Most estére meg nagyon finom karfiol-levest sikerült főznöm, úgyhogy holnapra majd valami húsos dolgot kell kitaláljak.

Örülök, hogy tetszettek a videók, szerintem most nagyon aktuális kérdéseket feszeget. Maj meghallgatjátok ahogy időtök engedi. Jó kis szemnyitogató és egyben érdekes is.
Az utolsó az bibliai téma, de érdekes, még nekem is több újdonságot hozott, persze nem járok a Szent Pál akadémiára, de ilyen izgalmas dolgokat tanulnak ott. Egyébként Ő és NS felesége a Judit, aki a dicséret vezetőnk, egyszer tartottak Pesten egy női konferenciát.
Anno friss megtértként ez volt az első nagy alkalom hogy fel tudtam menni, és fantasztikusan le lett vezetve bibliai értékekkel hogy mi a nő feladata, szerepe, a világban az otthonában.
Mindig utáltam hogy nőnek születtem, mert nagyon megszenvedtem, s a férfidolgok jobban mentek nekem mint a nőiek.
Ez a konferencia billentette helyre az egész felborult értékrendemet. Nem tudok eléggé hálás lenni ezért a csodáért!

Utána imádkoztam azért, hogy ha az az akarata, akkor változtasson meg, tegyen képessé arra, hogy azokat a dolgokat amelyekre elhívott megfelelhessek. Aztán jött egyik változás a másik után, egyik öröm a másik után, s már a nehézségek sem voltak olyan borzasztóak vagy legyőzhetetlenek.

Ezért csodálatos a szívben megélni a hitet, mert amíg ezt nem tudtam, csak tengtem lengtem bizonyos értelemben.
Nem unatkoztam, meg nem csináltam botrányos dolgokat, csak azt tudtam, hogy nem akarok olyan életet, amilyet a saját családomban és rokonságomban láttam!

Azért volt szükségem Isten segítségére és támogatására, vigasztalására és erősítésére.Azt hiszem az nyugodtan kijelenthetem, hogy nélküle nem ismerhetnénk egymást sem. :movingflower:

Úgyhogy nagyon hálás vagyok értetek is kívánom hogy eljussatok majd arra a pluszra amit én is megtapasztaltam. :flower1:

Ági, csodásak a képek nagyon tetszik a majdnem életképes is. :littlehearth: :-bd :flower1:

azt hiszem a szél minket is megint meg fog tréfálni, most per pillanat esik meg eláll.
Kicsit sajnálom hogy használtam ki a mai időt, de ez van..ez már lefutott.
A tésztáidhoz meg megint egy külön gratuláció! Mennyi minden tud elkészülni..

Megyünk vacsorázni, nagyon finom lett a leves s talán az nem hizlal!
Remélem Paggy furulyaórája remekül sikerült! :x i-) :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 1. 19:13

Kata!Még ma este,mindjárt beteszem az említett csirkemáj receptet.Nagyon finom
Azt hiszed megtalálom?,!!!Viszont beteszem ezt az oldalt,tallózz rajta kedvedre!!!
https://www.youtube.com/results?search_ ... +receptek+
Rita!Teljesen félreértetted:Nem esik rosszul,ha valamit nem nézel-tek meg.A gesztus nagyon fontos:
Pld.Kata írta a dokumentumfilmmel kapcsolatban,hogy Nem tud utalni és a következő mondatot írta ÉS NEM IS FOGOK.Erre én azt válaszoltam,hogy nem eröltettem a megnézést.Ő pedig kedvesen azt válaszolta,nem nem érdekli esetleg,hanem nem tud,mert ő is tart az utalástól.Ez abszolút normális,barátságos.de az is,hogy -Elhiszem ,hogy neked tetszik,de engem más dolgok érdekelnek.-Viszont bárki írja azt,hogy ÉN ILYEN DOLGOKAT NEM NÉZEK -ez már kicsit barátságtalan.Jó persze nem kell rinyálni dolgokon.Nem rólam van szó,hanem egymáson.emlékszel kisegítettél Ildikónál,amikor amit írtam ,számára félreérthető volt a korával kapcsolatban.
Nem bosszankodom az embereken,csak látom,hogy mi lesz a következménye,ha teljesen elzárkóznak.Utána meg tragédiaként élik meg a magányt.Persze sokszor bánt,ha akkor jó vagyok,amikor segítségre szorulnak,de ha megy a szekér,még a legkisebb kérés is,ami nagynéha fordul elő,terhes.
Mi újság Lilykével??????Várom a "helyzetjelentést". :flower1: :flower1: :flower1:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 1. 19:38

Rita!Milyen terveid vannak februárra és márciusra?Hogy áll a festéstanulás?
Lányok!Holnap zsemlét sütünk Verával
Csoki most jött fel a sétából.ma elég jól viselkedett a MENTOROMMAL.Nem csipdeste meg a nadrágját.Tegnap viszont a páromét igen.Kb 5 perc rosszalkodás naponta.Mint egy őrült rohangál és csipkedi a nadrágunkat.Olyan gyors,hogy meg sem tudjuk fogna.Elfut,póráz 5mm-es,visszaszalad és megcsíp.nem fáj csak olyan kis picike,de ezt sem szeretném.Ha sikerül megfognom,lenyomom a földre és csúnyán szigorúan szólok.Így kell maradni vele fél percet.Utána semmi baj,egy angyal lesz.
Most megyek és letusolok jó meleg vízzel,mert átfáztam délután a futtatón.Iszom egy meleg mézes hársfateát.Szép estét!Paggy %%- @};-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 1. 19:41

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 1. 19:45

f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. február 1. 19:57

Lányok, most csak egy gyors reagálás.
Örülök Rita, hogy itt vagy :-)
Várom én is Lilyke képeit.
Paggy, azt hiszem rosszul értelmeztem amit irtál, vagy nem tudom... Lilla felvételije megvolt?
Most irták a felvételiket tudom, de annak még nincs eredménye....
Nálunk anno az első német juhászunk csipkedett ifikorában. Mondjuk nem is 8 hetesen jött hozzánk, hanem 6 hónaposan, mert akkor épitkeztünk és nem volt még kerités, igy a tenyésztőnél maradt.
Minden szép nadrágom lyukas volt. Aztán leszokott róla.
Jó, hogy irtad Paggy, mert Csokit nem is ismertük erről az oldaláról. :))
Kata, örülök, hogy leirtad ezt amit leirtál. Kell az embernek amiben hisz, bárhol is találja meg, mert nagyon sok mindenen átsegiti.
Paggy, amit betettél első kép a sok hegyes, az tetszik nagyon. A második a kékes és kis zöldes, olyat nem festünk, túl szines.
Lehet megint félreértettem amit kérdeztél. Ha mi szinezünk, az szinte alig látszik. A moderneknél más a helyzet.
Ahogy délután sétáltam Ramossal majd megfagytam, pedig a hőmérséklet nem volt minusz alatt.
Ramosra kell a póráz, mert behivhatatlan. Alkalmi süket. Megért mindent, de akkor, és úgy csinálja, ahogy neki tetszik. Ez van....
Nagy kutyákat támadná, a nálánál kisebbeket szereti. Keritésnél hiába ugatnak, nem érdekli. Van egy kis mopsz haverja, akivel néha találkozunk, de ő sem érdekli sokáig. Inkább a szagok vonzzák. Nem tudom meddig lehetett utcán...
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. február 1. 20:12

Paggy, megnéztem a soha vissza se jöjjön divatot. Hát igazán én nem nagyon emlékszem iylenekre. :))
A kinai recepteket köszönöm, csemegézek!
Ha Kata megtalálod a májas receptet, azt megnézem én is. Megyek most fürdeni, pihentetem kicsit a szemem. nem festettem ma, mert hétkor kezdtem neki, azt meg már nem akartam.
Paggy, régen voltak ilyen zsákok anyuéknál is, amiből gombák nőttek ki. Mindig volt friss, jó v olt.
Nagyon sokáig kijártunk a határba szekfűgombát szedni. Sose ettem belőle, mert féltem,hogy mérgezett.
Ugyanigy a banánt se ettem meg, mert egyszer kicsinek az volt a tv-ben, hogy egy mérgeskigyó beleharapott és aki megette nem élte túl. ma már ez jó nagy hülyeségnek tűnik, de akkor elhittem. Ma meg annyi banánt ennék, hogy ihajj. Csak nem eszek :-)
Kata, kérdezted a fogyást.
Nem, vagyis nagoyn kevés fehér lisztből készült tésztát eszem.Kenyeret , péksüteményt semmit. Grahamot csinálok, szerencésre a fiúk is szeretik. kiflinek is, tésztának is.
Disznóhús és a többi vörös hús elfelejtve, csirke is kevésszer. A bogyóimat a kinait mivel háromszor evés után kell és az utolsó este kilenc, ezt a Lidl-ben vásárolt nagyon finom mandarinnal oldom meg.
Cukor régen tiltólistás, méz volt helyette. Most az sincs. Édesitő nálam kizárva.
Ha a fiúknak sütök, az mézzel megy, egy falat erejéig megkóstolom.
Napi torna, most Ramossal napi séta.
Ha rizst eszek az hizlal, igy a bulgur van helyette, de van itthon kuszkusz is.
Amikor karácsony előtt én balga elmentem a kiugró vérnyomással az ügyeletre - mindjárt nem lenne ekkora kálváriám -, az idegességtől fogytam négy kilót négy nap alatt. Azóta lement még 3 kiló. Az a négy az nagyon sok súly volt már, igy jó is volt, hogy megindult.
A párolt zöldségekkel eddig sem volt bajom, én sok főzeléket csinálok.
A Rita féle étkezés a fiúk miatt nálunk felejtős. Nagyon utána kellene járnom, ami nem kis idő, ha egyedül lennék mindjárt más volna a felállás.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 1. 20:45

Ági!Még csak írásbelit írt Lilla és az 82 pontos lett.Azt ünnepeltük.Ez elég jó eredmény.Butaság ez a sok ünneplés,de a mai fiatal szülők........Na mindegy,legalább együtt voltunk+ én nem szoktam elhalmozni Lillát,mert butaságnak tartom.virágot szívesen veszek bármikor!!!!!,fahéjas mandulát kapott még és egy turkált könyvet,amit egyébként is oda akartam adni.Viszont van a családban olyan ,aki a fél játékboltot megvenné neki és nem a szülei.Most gusztustalanul rosszindulatú voltam,de annyiszor bánt velem Lilla előtt csúnyán,hogy most egy kicsit visszaadtam.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. február 1. 20:53

Paggy, az a 82 pont nagyon jóóó!! Ügyes! Gratulálok neki! :-)
Hát nagyon nem szép dolog a gyerek előtt ilyet tenni. Nem méltatom, de minősiti az illetőt.
Errefelé is lassan a csillagos eget is lehozzák már a legkisebb ünneplésekkor.

Elfelejtettem irni, hogy a Csoki alvópóza fenomenális! Hogy tud igy aludni? :-)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 1. 21:11

Paggy, ezt a mondatodat értettem félre: "Lanyok oszinten mondom hogy rettenetesen es borzasztoan sajnalom
hogy nem lathatjatok a Nemz.Dokumentumfilm Fesztival filmjeit.Nagyon nagyon.Szivesen befizetnelek Titeket
ha tudnek." Most, hogy elolvastam még egyszer, már látom, hogy teljesen félreértettelek. Első olvasatra úgy
értelmeztem, hogy mivel egyikünk se írta, hogy vettünk jegyet, azért írod, hogy borzasztóan sajnálod, hogy nem
láthatjuk a filmeket. Bocsi, még egyszer!
Elthan

HozzászólásSzerző: Elthan » 2022. február 1. 22:40

Sziasztok! Köszönöm, az aggódást (ezt a japánok szokták mondani, de most Ők is aggódnak értem). 2-3 naponként megnéztem mit írtok, de a pötyögés a telefonon egy kézzel nem nagyon megy, persze sok más sem.
Rita 18.-án megműtötték a jobb vállam. Levágták az izmokat a csontról, hogy férjenek. Aztán vésték, csiszolták a csontokat, majd visszavarták az izmokaz, meg amit szétszabtak és összevarták a bőrt. Altatás nélkül, végig magamnál voltam. Műtét után szubintenzívre tettek, mert 35 körül volt a pulzusom. Műtét nem fájt, jól érzéstelenítettek, de utána pokoli volt a fájdalom. Mondom ezt úgy, hogy műtötrék 5x a térdem, műtötték a csuklóm, ágyéksérvem is volt, illetve a hasam is felvágták 2x ágyéktól a szegycsontig. Erős ópiumodit tartalmú injekciókat kaptam, amitől folyton elaludtam. Feleségem mondta, hogy látogatáskor beszélt velem és én a mondatom közepén bealudtam. Haza engedtek, a felkaromat és az alkaromat egy kartartó hevederhez rögzítették és azt a testemhez, hogy ne tudjam mozgatni, így nem szakadnak szét a varrott izmok. Egyedül nem tudok fürödni, tisztálkodni. Rossz kiszolgáltatottnak lenni. Feleségem mindenben segít. Február 14-én vehető le a heveder és kezelésekre, gyógytornára kell utána járnom. Doki azt mondta 6-10 hónap mire rendbe jön. Nagy eredmény, hogy már csak éjszakára veszek be közepes erősségű fájdalomcsillapítót. Félig ülve tudok aludni, a kezem alá kell támasztani, mert, ha feszül az izom (lóg a kezem és húzza a vállam) fáj. Most már a duzzanat is megy le a karomról és az ujjaimról. Nem szeretnék még egy ilyen műtétet. Aki beteg gyógyuljon meg.
Hesu

HozzászólásSzerző: Hesu » 2022. február 1. 23:09

Kedves Elthan!
Jó felőled hallani és örülök, hogy otthon vagy és gyógyulgatsz. Egy ilyen horrorba illő műtét után nagyon hosszú a felépülés, de azért szorítok a mielőbbi gyógyuláshoz. Ezt lelkileg is fel kell dolgozni. Kívánok NEKED és családodnak, sok szerencsét, töménytelen lelki erőt, türelmet, kitartást és nyugodalmas jó éjszakát! :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 2. 6:15

Sziasztok Kislányok és Fiúk!

Elthan, nem volt jó érzés olvasni a kínzásodat! Miért volt szükség erre a beavatkozásra? Mit csináltál
a karoddal, hogy ide jutott szegény? Hát nagyon sajnállak! Mielőbbi gyors felépülést kívánok!

Nekünk is volt több évig zsákos gombánk, amikor még a szüleimmel éltem. Nagyobb részt laska,
de csiperke is előfordult. Később, nekem is volt a családi házunk pincéjében, és akkor mértem
a súlyát a leszedett gombáknak. Arra jutottam, hogy szinte semennyivel nem kerül kevesebbe,
mint a bolti. Onnantól nem vettünk többet.

Nekünk Dundi a telefonálást nem bírta (utálta). Még csak vezetékes telefonunk volt, sokszor nem
ültem le, csak állva intéztem el a beszélgetést. Na olyankor, gyakran csipegetett a fenekembe. =)) =))
Volt egy cicás kolléganőm, az ő macskája meg úgy fejezte ki a nemtetszését, hogy amíg beszéltünk,
addig folyamatosan, egyre hangosabban és egyre panaszosabban nyávogott. Szóval a vonal mindkét
végén "abuzálva" voltunk a kis kedvenceink által. =))

Hű, nemsokára jön az eperszezon. Apropó, eper! Az Intersparban az is és a magozott meggy is le van
értékelve, 899 ft/kg, ami nagyon jó ár, főleg az epernél, de a meggynél is, mert kiesik a magok súlya.
Ezelőtt a ribizli és az áfonya is le volt, ekkor betáraztam pár zacsival, a napi bogyós evésemhez.

Nagyon jól ismerem a zöldség és a gyümölcs árakat, a menőkém alkalmával sok üzletbe beugrok, csak
úgy szétnézni, mi van leárazva. Van, amit a piacon érdemes megvenni, főleg, ha a nénik is árulnak, és
van, amit az üzletekben.
Egy biztos, almát nem szabad szupermarketekben venni. Ott a legolcsóbbnak is 470 forint kilója, míg
a piacon 200-250 forintért is lehet kapni.
De vajon ki vesz almát ennyiért?

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 2. 6:22

Napkelték:

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 2. 6:22

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 2. 7:05

Elfelejtettem Paggy kérdésére válaszolni. Nem jut eszembe a gelli plate és a festékek, elnyomja
a fordítás utáni vágy, ezért most erre koncentrálok. Annyira felszabadító érzés, amikor azt csinálja
az ember, amihez kedve van. Erre nagyon jó a nyugdíjasság.

Lilykéről:

Spoiler: mutasd
Lilyke sokat nőtt, okosodott, ügyesedett. Épp ma 22 hónapos. Minden nap vannak már új szavai,
amit kisebb-nagyobb tökéletlenségekkel, de egyre érthetőbben mond ki. Angolul, magyarul vegyesen.
Van, hogy csak a szavak elejét, van, hogy csak a hátulját mondja, és ha nem értik, meg mit akar,
nagyon kifejezően elmutogatja. Ezt a képességét a bölcsiben is igen dicsérik. Mindenáron megérteti
magát. Legújabb kedvence a vastag viaszkrétáival való rajzolgatás. Imádja a kis asztalát és a székét.
Gyakran viszi oda a játékait, és ott játszik velük. Továbbra is takarít ezerrel, ezen nagyon jól szórakoznak
a bölcsiben is. Imád mosogatni, pultot törölni vizes szivaccsal és papírtörlővel. Már úgy törölget, hogy
ami az útjába kerül, azt felemeli, és alatta is kitörli. Annyira sokat nevetünk a szorgoskodásán. A bölcsiben
szoktak zenére mozogni. Ez is nagy kedvenc most. Otthon is táncikál. Nagyon édes. Otthon úgy szoktatják,
hogy mindig el kell pakolni, amivel épp játszott, ha más játékot szeretne elővenni. Ezt az óvodai jellemzésében
is kiemelték, hogy mindig elpakol maga után, és csak úgy megy a következő játékért.

A porszívó nincs bedugva, mert úgy még mindig fél tőle egy kicsit, de a kapcsolójával imitálja a bekapcsolást,
és ha végzett, ki is kapcsolja a gépet. :D

Kép

Kép

Amikor eszébe jut, kiveszi a kis takarítószerszámait a konyhaszekrénynek a számára fenntartott részéből,
és vad takarításba kezd. :))

Kép

Az IKEA-ban is pakolt egy kicsit. A kis konyhánál (neki is ugyanilyen van) pedig eljátszogatott egy ideig:)) =))

Kép

Kép

Kép

Amit mostanában mi is észrevettünk, hogy szeret elbújni, bunkerezni. Egy sátor lesz majd a következő, amit
vesznek neki, de még sok az új játék, amit karácsonyra kapott, előbb azok jönnek.

Kép

Nagyon szereti nézegetni magát a tükörben.

Kép

Képzeljétek, senki nem tanította ceruzát fogni. Egyszer csak azt vette észre a lányom, hogy jól fogja a
viaszkrétát. Emlékszem, amikor annak idején iskola előkészítőket tartottam, némelyik gyerekkel mennyit
szenvedtem, hogy jól meg tudja fogni a ceruzát.

Ezen a fotón úgy néz ki, mint egy komoly nagy gyerek, pedig még két éves sincs. Épp kivette a hajából a gumit.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 2. 7:49

Várom a kéményseprőt. 8:00 és 15:00 között jönnek. Ha szerencsém van, hamar letudjuk, és mehetek
utamra, ha nem, akkor egész nap ülhetek itthon. Na, nem baj, nem mérgeskedem. Nyugdíjas vagyok,
ráérek erre is. :( ;) :D
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. február 2. 9:07

Sziasztok!
Rita, a kéményseprős papirra szoktak telefonszámot is irni....
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 2. 9:42

Igen, de mégiscsak egy lakótelep vagyunk, nem akarok egyénieskedni. Van időm, kivárom, addig is
írtam egy kilométeres hsz-.t. Mindjárt kiteszem.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 2. 9:57

Amíg várok, írogatok. Hű, nagyon sok lett!

Spoiler: mutasd
Végleges stádiumba került az időszakos böjti rutinom. Arról már írtam, hogy hogyan kezdtem
hozzá, és hogyan alakítgattam az étkezésemet (és hogy mi a nagy haszna), amíg eljutottam
oda, hogy egy hat órás időintervallumon belül veszem magamhoz az ételt. Akkor azt írtam,
hogy két főétkezésem van, amit 12-kor és fél 6-kor eszek meg, közben fél úton fogyasztom al
a napi gyümölcsadagomat. Ennek az utóbbinak nem tetszett az időpontja, ugyanis minimum
öt órára szüksége lenne a szervezetnek két evés között, nekem meg így nem volt ez meg.
Az elgondolás jó volt, hogy a két zöldség-hüvelyes-gabona tartalmú ételtől messzebb teszem,
de zavart, hogy nincs meg az az öt óra. És bár egy adag nyers gyümölcs megemésztése nagyon
kevés erőfeszítésébe és nagyon kevés idejébe kerül a szervezetnek (15 perc), mégis tökéletesíteni
szerettem volna a szisztémán. Közelebb kellett tolnom a fél hatos főétkezéshez.

A 12-eshez is lehetett volna, de akkor csak úgy csinálhattam volna meg, hogy amikor végre ehetek,
akkor először megeszem a gyümölcsöt, majd várok minimum húsz percet, és csak utána kezdek
neki a főételnek. Ez azért lett volna rossz, mert 18 óra nem evés után már annyira kívánom az
ebédet, hogy nem esett volna jól gyümölcsökkel (ráadásul bogyóssal, ami kicsit savanyú is) kezdeni.
Meg is lehetne fordítani, hogy a főételt eszem meg, majd utána a gyümölcsöt, de az nem az igazi.
Az csak fennakadást okoz az emésztésben. A főételben eszem a rengeteg zöldséget, hüvelyest,
gabonát, amik emésztési ideje kb 45 perc, ha erre ráeszem a gyümölcsöt, akkor neki várakoznia
kell a gyomromban. De mialatt várakozik, a gyomorsav őt is elkezdi lebontani, de mivel nem tud
tovább jutni erjedésnek indul, gázok keletkeznek és ez puffadáshoz, kellemetlen érzésekhez vezethet.
Főleg azoknál, akik húst, füstölt húst, tejtermékeket, sajtot fogyasztottak előtte, amelyek emésztése
órákig is eltarthat.
Ha viszont várok vele 45-50-60 percet, akkor megint nincs meg az az öt óra a két emésztés közt.

Ezért azt választottam, hogy fél hat felé eszem meg a gyümölcsöket, majd hat előtt 10 perccel
kezdek neki a zabkásának.

(Már 8 kilót fogytam amióta időszakos böjtölök. A hat órában kétszer eszem, ami bőségesen eltelít.
Nincs se idő, se hely többet enni. A 16 óra evésnélküliség pedig szent és sérthetetlen. Nem szegtem
meg még egyszer sem. Akkor vagyok gondban, ha főzök. Úgy oldottam meg, hogy az ételnek csak a
levét kóstolom meg, szilárd darabokat nem veszek a számba.)

Az is megoldás lehetne, hogy a zabkásával együtt, abba belekeverve eszem meg a bogyósokat, úgyis
ott van benne már egy banán is, és így az emésztéssel sincs gond. A legtöbben így is csinálják, de
én így nem szeretem. Kezdetben én is így ettem a kását, de nem szeretem annyira a bogyósokat,
hogy elrontsam vele a nagyon fincsi zabkásámat. Külön kell letudnom őket. :D

Korábban már írtam, hogy az eperrel nincs gondom, és az áfonya is édeskés, de a ribizlit és a meggyet
soha nem szerettem a savanyúsága miatt. Eper és áfonya nélkül még szenvedősebben enném meg őket.

A zabkását mindenki reggelire eszi, de én a fenti okok miatt (kiéheztetve tömörebb kajára vágyom)
este eszem. Minden nap eszem, mert csodás hatással van a testre, szervezetre, hajra, szívre, izmokra,
bőrre, erekre, belekre, idegekre... mindenre.

https://www.hazipatika.com/taplalkozas/egeszseg_es_gasztronomia/cikkek/a_zab_kevesbe_ismert_hatasai/20161024142929

De nem mindegy, hogyan és miből készítjük. A legjobb lenne hántolatlan, egész zabszemekből készíteni,
de ezt csak online, nagyon drágán lehet kapni, és legalább egy órát kell főzni, hogy ehető legyen, ezért
ez kiesik. A zabtöret is jó megoldás lenne, de ehhez is csak online és elég drágán lehet hozzájutni.

Hogy a zab könnyen elkészíthető legyen kitalálták a pelyhesítését. A zabszemeket forró gőz kíséretében
hengereken engedik keresztül, így lesz belőle zabpehely. Ebből kétféle van, a nagy szemű és az apró szemű.
Mindkettő egészséges, de a nagy szemű lassabban szívódik fel (minél jobban feldarabolunk valamit, annál
gyorsabban szívódik fel), ezért ezt érdemes választani. Az Intersparban állandóan le van értékelve. Ha
jól emlékszem egy fél kiló 250 ft körül van. Mindig ott veszem, ettől olcsóbbat még nem találtam.

Egy banánt összetörök villával, hozzáteszek egy kiskanál 95%-os, hozzáadott cukortól és olajtól mentes
mogyoróvajat, fahéjat, 5 dkg egész szemű zabpelyhet, és ráöntök kb. 2,5 dl lobogva forró vizet. Mikor
langyosra hűlt belekeverek egy-két kiskanálnyi őrölt diót vagy mákot, és egy púpos evőkanál őrölt lenmagot
vagy kendermagot. Evés előtt fél-egy órával készítem el, hogy jól magába szívhassa a vizet a zabpehely.

A DM-ben és a Müllerben találtam csak 100%-os mogyoróvajat, de drágább, mint a 95%-os tescos. Ennek
csak egy hibája van, hogy enyhén sós. De mivel naponta csak egy kiskanálnyit használok belőle, ez a só
mennyiség nem számottevő, főként, hogy nem sok sót használok a főzéshez se.

A banántól nem kell félni, napi egy banánnal sok mindent be tudunk juttatni a szervezetünkbe.

Olajat nem használok a főzéshez, az olajos magvakkal veszem magamhoz a kellő zsiradék mennyiséget.
Fél marék diónak megfelelő olajos mag tartalmazza a szükséges mennyiséget. Mivel az magok az olaj
mellett rostokat is tartalmaznak, ezért ezek az olajok gond nélkül, lassan szívódnak fel, így nem ártanak
az ereknek például, és az inzulinnak se kavarnak be.
Nem szabad forrón az ételbe keverni, mert a hő tönkreteszi, módosítja az olajban lévő nagyon hasznos
anyagokat.

Lehet tejjel vagy növényi tejjel is készíteni a zabkását, de így magasabb a kalóriatartalma. Feleslegesnek
tartom.

Vettem karobport, amit a kakaó helyettesítésére szoktak használni. Számos nagyszerű előnye van a kakaóval
szemben. Ma már ebből is teszek egy csapott kiskanállal a kásámba. Nagyon finom lesz tőle. A hisztamin
allergiások is ezt használják. Lehet, hogy Paggynak is ki kéne próbálnia.

https://nepgyogyaszat.com/cikkek/karob-vs-kakao/

Ilyen karobport vettem. 650 forint volt. A kakaó se olcsó, és naponta nem sokat használok belőle, viszont
jó hatással van a szervezetre.

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. február 2. 10:49

Sziasztok lányok és Elthan!
Elthan, egy hős vagy! S minden nap egy icipicit jobb lesz tudom, de az ember türelmetlen, mert sokkal gyorsabban szeretne meggyógyulni.! Azért rémes lehetett mindent hallani műtét közben.. Családodat én is ölelem nagy szeretettel, hogy ilyen türelmesek és szeretetteljesek veled. S milyen jól leképeződik az is hogy jól vannak nevelve a gyerekek is, mert tudnak alkalmazkodni a kialakult helyzethez! :flower1: :movingflower:
Kedvesed pedig klónozni kellene, hogy mennyire erős mind lelkileg mind fizikailag. Az biztos, hogy nálatok a kiégés mint olyan szóba sem jöhet. Bárcsak minden háztartásban ilyen lenne a viszonyulás, mennyivel jobb lenne a magyar egészségügyi állapot mentálisan is. :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Paggy, jót vigyorogtam a régi ruházatokon, egyedül a sapka tetszett, azt bevállalnám de csak szélmentes időben :))
Rita, mint mindig csodásak a napkeltéig, a gyümölcsárak horrorisztikusak, A kis Lilyke meg tényleg sokat nőtt, ügyesedett, de a bájából mit sem veszített! :littlehearth: :ymhug: :littlehearth: :flower1:

Jókat derültem a telefonálós nemtetszős helyzetelemzéseken a házi kedvencek okán! Hogy miket ki nem tudnak találni, hogy kifejezzék az ellenvéleményüket! :)) :)) :))

egyik kedvenc...

és a másik

és a következő áldozat... :))
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. február 2. 11:11

sziasztok, Rita, köszönöm a beszámolót, majd újraolvasom..
Most csak gyorsan hozom a képeket!
pill
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép

Kép

Kép