Van képem hozzá

Rita
Adminisztrátor

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 2. 11:17

Kata! Csak 12-kor ehetek! Erre nézhetem a sok kaját! Ez kínzás! :!! x_x :ymdaydream: :((

Főleg a fánkok esnek nagyon rosszul! ;)
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. február 2. 11:57

Csak bekukkantani van időm, mert amig csináltam itthona doglom azon gondolkodtam, régen kellett volna már egy : Rita életmód külön blokk, ahol utána tudnánk nézni amire kiváncsiak vagyunk. Ez csak egy óhaj és sóhaj volt. :-)
Na mentem folyt köv. itthon, meg ebédeltetem a bandát.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. február 2. 12:15

az előző oldalon tettem fel még képeket nem csak kaját :)) :)) :)) :))
Nem rossz ötlet Ági kérése... :x ;) :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 2. 12:24

Ági, én is a keresőt használom, ha egy korábbi hsz.-ra akarok rákeresni. Néha nem sikerül, mert
nem a megfelelő kulcsszavakat használom. Ki emlékszik már egy jó régi hsz.-ben milyen szavakat
írtunk le.
De a kaja az más. Csak be kell írni, hogy zabkása, és máris kijön egy rahedli találat, méghozzá
időrendben. Legalul a legelső, legfelül pedig a legutolsó hsz., amiben szerepelt az a szó. Még az
is ott van, hogy kinek a hozzászólásában szerepelt.

A kereső elsőre bonyolultnak tűnik, de én nem szoktam cifrázni. A legfelső sorba beírom a szót,
és megnyomom a Keresés gombot.

Ki is próbáltam. Egy 2019. június 22.-i hsz. az első, amiben szó van a zabkásáról. Így indultam anno.

Spoiler: mutasd
Rita írta:Rákaptam a zabkására, annyira, hogy szinte minden nap az a reggelim. Igazában magában,
egy kevés fahéjjal szeretem a legjobban, de ma egy fél banánnal és pár szem kiolvadt
mirelit málnával fogyasztottam.

A zabkása hozzávalói:

5 evőkanál finom zabpehely (nem egész szemű)
2 dl zabtej
fahéj

A zabpelyhet belekanalazom a zabtejbe, rászórom a fahéjat és fél-egy óra hosszáig állni
hagyom. A pihentetés végére a zabpehely jól megszívja magát a zabtejjel.

Kép

Ezután két percre a mikróba teszem. Ezalatt a tej teljesen fölszívódik és a kása eléri a
kása állagot.

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. február 2. 12:27

De jó lesz ez a kis puska... :D ;)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 2. 12:36

Kata, de szép napkelték vannak felétek is! A rózsaszínes égbolt, a hófehér felhőpamacsokkal annyira
aranyos. De a legszebbek a lilás-szürkés égboltos-felhős képek! Hányféle lilát tud produkálni a természet!

Ó de szép kenyered lett! Részben tk lisztből van? Azért olyan sötét?

A karfiol leves van a képeken?

Én még mindig nem tudok lejönni a miso levesről. Épp a negyedik zacsival fog elfogyni. Még egy levesre
elég mennyiség van (2 liter, négy napig eszem), és rendelem a következőt. Most már zöldbabot is teszek
bele.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 2. 15:52

Lanyok Fiuk sziasztok!Most ertunk haza a setabol nemsokara jovok.Hu mennyi minden van itt :-bd !!!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 2. 16:55

https://www.nasa.gov/image-feature/godd ... actic-pair
A Hubble csillaghajó alakú galaktikus párt észlel
A kép tárgya egy három galaxisból álló csoport, amelyek együttes nevén NGC 7764A. A képeket a NASA/ESA Hubble Űrteleszkóp készítette, az Advanced Camera for Surveys és a Wide Field Camera 3 segítségével.. A kép jobb felső sarkában látható két galaxis kölcsönhatásba lép egymással. A csillagok és a belőlük kinyúló gáz hosszú nyomai azt a benyomást keltik, hogy mindketten nagy sebességgel csapódtak le, és a kép bal alsó sarkában lévő tekegolyó alakú galaxis zűrzavarba hozta őket. A valóságban a galaxisok közötti kölcsönhatások nagyon hosszú időn keresztül mennek végbe, és a galaxisok ritkán ütköznek frontálisan egymással. Az sem világos, hogy a bal alsó galaxis kölcsönhatásba lép-e a másik kettővel, bár ezek olyan viszonylag közel vannak az űrben, hogy lehetségesnek tűnik. A szerencsés véletlennek köszönhetően a galaxisok közötti kollektív kölcsönhatás a jobb felső sarokban lévő kettő alakzatot alkotott, amely Naprendszerünk szemszögéből nézve a Star Trek USS Enterprise néven ismert csillaghajójára emlékeztet!

Az NGC 7764A, amely körülbelül 425 millió fényévre fekszik a Földtől a Főnix csillagképben, lenyűgöző példája annak, hogy milyen kínos is lehet a csillagászati ​​nómenklatúra. A három galaxist külön-külön NGC 7764A1, NGC 7764A2 és NGC 7764A3 néven említik. Ennek a meglehetősen véletlenszerű elnevezésnek több értelme van, ha figyelembe vesszük, hogy sok csillagászati ​​katalógust jóval több mint 100 évvel ezelőtt állítottak össze, jóval azelőtt, hogy a modern technológia sokkal könnyebbé tette volna a tudományos terminológia szabványosítását. Sok csillagászati ​​objektumnak több különböző neve van, vagy olyan neveik lehetnek, amelyek annyira hasonlítanak más objektumok nevéhez, hogy zavart okoznak.

Szöveg forrása: Európai Űrügynökség (ESA)
Nyisd meg az alatta lévőket is,csodás képek!!!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 2. 17:04

És Lányok!Biztosan ismertétek Ti is őt.Sajnos 90 évesen meghalt MONICA VITTI
https://www.independent.co.uk/arts-ente ... 05917.html
https://hu.wikipedia.org/wiki/Monica_Vitti

És milyen szereposztás!!!!!
Cicababák - Le bambole
olasz romantikus komédia 1965
Mind a négy történet, hiánytalan .

Rendezők:
Mauro Bolognini, Luigi Comencini, Dino Risi, Franco Rossi
Forgatókönyvíró: Rodolfo Sonego

Főszereplők:
Virna Lisi - Luisa
Nino Manfredi - Giorgio
Monica Vitti - Giovanna
Elke Sommer - Ulla
Gina Lollobrigida - Beatrice

A film csalfa nők szerelmei történeteiről, és titkos szeretőikről szól
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 2. 17:17

És ha nosztalgiázni szeretnétek.Itt a teljes film magyarul.
https://videa.hu/videok/film-animacio/c ... SPMNpcElw8
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 2. 17:40

Kata!Gyönyörűek az esti képek köszönöm szépen.
LMBTQ:/VIDEÓ-Bagdy Emőke
Valakiknek a VILÁGBAN nem jobb és baloldal,hanem bárkiknek, érdekük hogy a nép ilyen dolgokkal foglalkozzon,mert akkor mással nem.Felhasználják a kisebbségekkel szembeni ellenállást,felhasználják őket is,akik jogokat várnak el a többségtől, szerintem sok szempontból igazuk van és összeveszítenek azok a valakik,konfliktusokat szítanak.És most nem tudom megnevezni kik ezek.ÉN KATA NEM NEVEZEM MEG, HOGY KIK AZOK, MERT NEM TUDOM ÉS NEM AKAROK A NEMTUDÁSOMMAL KIJELÖLNI SENKIT,csak azt érzem, hogy mesterségesen gyűlöletet keltenek .Lehet,hogy ez a világ működése.Nem akarok résztvenni a gyűlölködésben,de azt sem szeretném és erről már írtam,hogy kamasz korban és azelőtt egy iparág rátelepüljön az önmagukat éppen megfogalmazni akaró gyerekekre./
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 2. 17:41

Paggy, igen, jól látszott a szivárvány! Én nem tudom, mi van itt északkeleten.
Annyira gyönyörű idő volt ma is. Szélcsend volt és napsütés egész nap. Elvileg
mi lennénk az ország leghidegebb része.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 2. 17:43

Kedves Elthan!Elképzelni sem tudom,hogy hogy lehet ennyi műtétet kibírni.Borzasztóan erős vagy. ^:)^ ^:)^ ^:)^ Sok erőt és még több szerencsét kívánok a gyógyuláshoz! %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 2. 17:53

Rita!
Gomba:
Tudom,hogy nem éri meg otthon gombát termeszteni,de ajándéknak szántam a rózsaszín laskát,mert a vejem különc az étkezésben és egy viszonylagos jólétben élő embernek, csak jópofa ajándékot lehet adni.Mindig kitalálok valami kis apróságot.Ez 2400ft volt.A párom a tetőcserekor maradt gerendadarabba lyukat fúr és oda kerül a gomba.AZ ÁBRA EZT MUTATJA.Állítólag,úgy kell.Jó lenne úgy odaadni,hogy már látszik is belőle valami.Talán a héten elkészül.
Aranyos DUNDIKÁD története.Ő is ilyen csipkedős volt??,A cicákról tudom,hogy képesek "szemétkedni".Nálunk Lukrécia cica volt olyan,hogy néha behúzott nekünk egyet,ha valami nem tetszett neki.Zsipsz-zsupsz ,kaptunk egy kokit.
ÓÓÓÓÓÓÓÓ,a napkelték!!!Szuper képek!!!Az alma viszont borzasztó drága.Amerikából hozták??? :))
Lilyke haja egyszerűen gyönyörű,mint az én Juditomnak volt.Csigák ,bronzos csillogás!!!Lilyke tündérke érdekes egyéniség lesz!Jó figyelni,mint mikor egy ismeretlen virág nő és bámulod,vajon mi lesz belőle. :ymdaydream: Vajon mit jelent ez a takarítgatás?Talán szeret ügyködni mindig vagy a rendezettséget szereti vagy csak szabálytartó.Majd kialakul.Az biztos,hogy meghatározó személy lesz :flower1: a lányodnak fel kell kötni a....
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 2. 18:10

Még mindig Ritának:
Elolvastam az étkezésedről írtakat.Isten bizony átveszem, a karobport is!!!Persze az ételeket nekem nem lehet.A zabpelyhet kipróbálom.Köszönöm szépen.
Kata!
Ma megsütöttük megint a vizes zsemlét.Még mindig nem szép,mert Verának sietni kellett ,így a 2. kelesztés csak 1/2 óráig tartott. Nagyon finom az íze.
Kép
Nem tudom átjön-e a kép.A postimage nem működik.
Ezek szerint megnyitottad a csirkemájas linket???Melyiket választottad?Megcsinálod????
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 2. 18:19

Jaj, Paggy, nem akartam a kedved szegni a gombával kapcsolatban. Persze, jó móka, és különleges ajándék,
biztosan örülni fog neki a vejed.

Különben, amikor letermett a gomba, és kiöntöttük a kertbe a zsákban lévő földet, a gombafonalak némelyike
erőre kapott, és pár gombát "kinyomtak" még magukból.

Lilyke nem lesz könnyű eset, ezt látom. Nekem a három gyermekem sokkal engedelmesebb, szófogadóbb volt,
mit ő. Ő kezdettől fogva nem hajlandó fogni a kezünket és úgy sétálni. De amikor tanult járni se engedte,
szóval már egy évesen elkezdődött ez nála. Mindent egyedül, ne nagyon segítsen neki senki... Igazi, igazi Kos!
Nagyon vigyázni kell, hogy mit mond az ember, mert ha valamire rámondjuk, hogy nem szabad, addig mesterkedik,
amíg meg nem teszi. De van, hogy azonnal megteszi, ahogy meghallja azt, hogy "nem szabad".

De emellett nagyon figyelmes, türelmes, érdeklődő, hosszú percekig tud ügyködni egy dologgal. A könyvekkel
a legtovább. Mesél magának a maga kis nyelvén. Nagyon sok mindent elfogad, megért, amit kérnek tőle, csak
az ne legyen benne, hogy "nem szabad". :))
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 2. 18:24

Rita!Li :littlehearth: :ymdaydream: lyke
lányok!Hozok még egy reggeli videót a kutyafuttatóról.nem nagy szám,de képet ,a postimage errorveszélye miatt, nem tudok betenni,ezért jön a videó.Lányok!Köszönöm szépen a képeket és a hozzászólásokat.Külön küldök néhány jókívánságot küldök/JÓKÍVÁNSÁG %%- %%- %%- :flower1: :flower1: :flower1: %%- %%- %%- /mégegyszer: Elthannak,Hesunak, ÉVÁNAK,bár még nem írta meg hogy megvoltak-e a vizsgálatai , Áginak,hogy vigyázzon a szemére és Samunak,hogy ne legyen beteg ,a TÖBBIEKNEK PEDIG :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: Üdv:Paggy %%- @};- Mindjárt jön egy kis hideg reggeli kutyafuttatós videó!!! :ymparty: :ymparty: :ymparty:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 2. 19:35

Paggy!

Spoiler: mutasd
Paggy, ha a napi kenyéradagodat zabkására váltod, már egy nagy lépést tettél a gyógyulás útján. Mivel te használsz
olajat a főzéshez, ne tegyél bele olajos magvakat, se magvajat, csak a napi egy kanál őrölt lenmagot. Lehet venni
az üzletekben, nem túl drága, egy nagyon olcsó, régi kávédarálón szoktam ledarálni egy adagot, beteszem egy jól
záródó dobozba, és ha elfogy, akkor újabb adagot darálok.
Egy kiskanál karobpor az egészségedet fogja szolgálni, és mivel a karob maga édes, nem fogod a cukor hiányát érezni.
Ennyi elég egyelőre.

Az első adag csak fele akkora legyen, mint amit én leírtam, tehát 2,5 dkg nagyszerű zabpehely+fél csésze forró víz.
Ha kihűlt, mehet bele a karobpor. Banán nélkül nem lesz annyira selymes, de mindig arra kell gondolni, hogy sokkal
egészségesebb, mint a vajas kenyér szalámival. Ha ettől a mennyiségtől nincs semmi díszkomfort érzeted, akkor két
nap után emelheted lassan a víz és a zabpehely adagot, sőt mehet bele egy fél maroknyi olyan gyümölcs is, amit
megehetsz, vagy pár szelet banán.

A karobnak és a zabnak magas a rosttartalma, ami az egyik, ha nem a legfontosabb dolog az egészség szempontjából.
A rostok emészthetetlenek a szervezet számára, de a mikrobiomot alkotó bélflóra számára a legfontosabb táplálék,
más néven prebiotikum. A növényi táplálkozáson lévő embereknek, ha antibiotikum kúrán vannak, se kell prebiotikumat
szedniük, mert megeszik a növényekkel. Az emészthetetlen rostoknak még van egy fantasztikus tulajdonságuk: egy
kupaccá összegyűlve hengerednek végig a tápcsatornán, megtisztítva azt a lerakódásoktól.

Aki húst, fehér rizst, fehérlisztet, finomított cukrot eszik, nem visz be elég rostot a szervezetébe, és ezzel árt magának a
legtöbbet, mert a fentieken kívül a rostok elengedhetetlenek ahhoz is, hogy az étel, és az abban lévő dolgok optimálisan
(ne túl gyorsan) szívódjanak fel.

Ha már egy hónapja eszed a zabkását, és a szervezeted megszokja a többlet rostot, akkor lehet egy újabb lépést tenni
az egészség felé. Több rosthoz, több víz is kell. Emelni kell a vízadagodat.

A következő lépés a napi egy evőkanál hüvelyes bevezetése lenne. De majd csak egy hónap múlva.

De jó lenne, ha jó lenne!
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2022. február 2. 19:36

Sziasztok Lányok és Elthan!

Hesunak és Elthannak jobbulást.

Elnézést, nem tudok reagálni bár nagyjából olvasom a fórumot. Múlt héten elkapott a koronavírus. Fiam egy szombaton rendezvényen volt, onnan hozta haza. Hétfőre köhögött. Én vasárnaptól keddig köhögtem. 2 nap szünet, semmi bajom, majd újra a köhögés. Szombatra kaptam teszt időpontot. Ebéd után már nem lehetett inni, enni, fogat mosni, szájat öblíteni. NA ekkorra lázasodtam be. Elsőre pozitív lett. 7 nap karantén. Szombat este kezdtem az antibiotikumot. Hétfőre beszedtem. 39,5 a lázam szombat óta. Algopirin után lemegy 36,4-re de később újra felmegy. 20 órákat alszom naponta. Nehezemre esik függőlegesben lenni. 3 napig olyan görcsös fejfájásom volt. Percenként többször belehasít a fülem mögött. Mintha áramütést kaptam volna, összerándulok tőle. Lehet, hogy a széllel van összefüggés, mert tegnap szren csére szünetelt kicsit. Ma újra kezdte. Fiam sokkal jobban van.

Mindenki vigyázzon magára és szeretteire. Éva
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 2. 19:40

Csoki fáradhatatlan! A csepp lábaival hogy teper már! :)) Látszik rajta, hogy fiatal kutyus még.
Nagy a mozgásigénye.

Hogy nálatok milyen havas minden! És az is látszik, hogy hideg van.
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2022. február 2. 19:46

Rita! Én főzöm a zabkását, nekem csak úgy ízlik. Mazsolát és kókuszreszeléket és fahéjat teszek vízbe forrni. Személyenként 5 evőkanál zabpelyhet. Talán 1 perc alatt megfő. Egészben kiteszem húlni. Ha kézmeleg 1-2 evőkanál mézet keverek hozzá. Azután szétadagolom és nyers gyümölcsökkel esszük, Néha, fagyasztottat is teszek hozzá a változatosság miatt. Hármunknak 1 alma, 1 körte, 1 banán. Banán helyett néha kiwi. Ha nincs akkor fagyasztott eper, málna, áfonya. Idényben idénygyümölcsök. Pár éve ez a reggelink. Viszont a gluténmentes zabpehely 700Ft a fél kilós csomag.

Mindenkinek további szép napot.
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2022. február 2. 19:48

Rita!

Köszi a fordítást. Egyenlőre csak nézek ki a fejemből. Amint jobban leszek nézem is.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 2. 19:51

Éva! Jaj, de nem hiányzott még ez is neked! Remélem a bőröd és a vírus közt nem lesz kapcsolat.
Már úgy értem, hogy nem rosszabbodik, amíg gyengélkedsz. Nem is tudok mit mondani, csak azt,
hogy aludj csak sokat, addig is a szervezeted a gyógyításodra tud koncentrálni. Mielőbbi gyors
jobbulást kívánok! A férjed szegény izgulhat, hogy ő is elkapja.

Ma jött a házba a kéményseprő, és nem volt rajta maszk, amikor belépett, és persze rajtam se
volt itthon. Most először jutott eszembe a két év alatt, amióta van ez a sz@r, hogy elkaphatom a
vírust. De nem fogom... remélem...
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 2. 20:22

Éva, persze, lehet főzni is a zabpelyhet, és lehet, hogy Paggynak is főznie kéne nemcsak leforrázni.
Lehet, hogy könnyebben meg tudná emészteni.

Paggy, főzd meg kis lábosban a zabot!

Nekem már nem gond, hogy nincs megfőve. Sőt minél kevésbé van feldolgozva annál jobb. Sokan
úgy csinálják, hogy este vízzel vagy tejjel összekeverik a zabot, beteszik a hűtőbe, és reggel már
csak feldúsítják gyümölccsel, meg ezzel-azzal, és megeszik. Legfeljebb a mikróban meglangyosítják,
ha nem akarják hidegen enni.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 2. 20:44

Csak gyorsan egy pár mondat.Évi örülök,hogy jelentkeztél,de szomorú,hogy beteg vagy.Gyógyulj meg mielőbb!!!Számon tartunk!!! :flower1: :)) És várjuk a jó vizsgálati eredményeket is!!!!!Évi!Pihenj sokat és csak jó kis zenét vagy rádiót hallgass!Hidd el sokszor jobb egy rádió, mint s szgép.Ajánlom a KVARC FM-t !KÖZÉPEN PRÓBÁL ÁLLNI POLITIKAILAG,de hagyd is ki a politikai részét a kulturális rovata jó!!!Szóval gyógyulj!!!
REita!Köszönöm szépen a "zabos" jótanácsokat.Nekem biztos meg kell főznöm.Csak kicsivel próbálkozom majd.Banánt nem ehetek,de találok valamit,karobot igen.Rita!Ennek ellenére, úgy ennék valami szokványosat,nem ilyen egészséges mindenfélét.Remélem nem sértelek vele meg!!!Tudom, hiába sóhajtozom.Semmi nem pótolja,ha még olyan hyperegészséges is, a sülthúszsíros kenyeret lila hagymával!!! :(( :(( :)) :)) :)) Az agyam tudja,de közben nem szeretem.A salátákat igen,a leveseket igen,de a növényi fasirtokat,ilyen-olyan kásákat nem.A gombát szeretem,de nem ehetek.A túrót ,frissen megehetem.,kacsahúst,marhahúst CSAK FRISSET,birkát,de azt utálom ill.bárányt azt meg elvből nem.Csirkét 1 nappal ezelőtt vágottat,hüvelyeseket nem.stb-...stb...Nem ihatok narancsjuicet-szörnyűűűűűűűűűű,nem ihatok meg nyáron 1 pohár KOZEL sört--borzasztóóóóóó,se csoki,se tesekávé,de ezt lefütyülöm 3 kortyot mindennap megiszom-viszont ihatok heti 2x 1dl colát.Soha azelőtt nem coláztam hetente.max havonta-2 havonta 1x.Most mint a kábítószeres,úgy csüngök az adagomon. :)) :(( :)) :((
Tehát Rita köszönök minden tanácsot.Paggy %%- @};-

Vissza: “Társalgó”