Van képem hozzá
Re: Van képem hozzá
Paggy, semmi baj! Igazából nem is kellett volna beleszólnom, mert mindenkinek azt kell ennie,
amit ő jónak képzel, nem azt amit mások. Én meg vagyok győződve róla, hogy nagyon egészségesen
étkezem, de más meg mást tart egészségesnek. Jól van ez így.
amit ő jónak képzel, nem azt amit mások. Én meg vagyok győződve róla, hogy nagyon egészségesen
étkezem, de más meg mást tart egészségesnek. Jól van ez így.
Sziasztok!
Lányok és Elthan! Fáradt vagyok, most fejeztem be a napot, gyors elolvastalak benneteket, de holnap mindenképp reagálok.
Pedig annyira jókat irtatok, Meg örülök, hogy Elthan és Éva is jelentkeztek, meg Csoki is , meg Lilyke is
Most fürdés és vizszint.
Vigyázzatok magatokra jó éjt!
Lányok és Elthan! Fáradt vagyok, most fejeztem be a napot, gyors elolvastalak benneteket, de holnap mindenképp reagálok.
Pedig annyira jókat irtatok, Meg örülök, hogy Elthan és Éva is jelentkeztek, meg Csoki is , meg Lilyke is

Most fürdés és vizszint.
Vigyázzatok magatokra jó éjt!
Kislányok, Fiúk!
Vigyázzatok, mert megint kidobál a rendszer... vagy mi! Nem is tudom igazán, hogy mi ez a jelenség, a
fiam is tanácstalan, ő se tudja a megoldást.
Szóval mentsétek el a hozzászólásotokat mielőtt elkülditek. Vagy az is nagyon jó megoldás, hogy miután
megírtátok, új lapon újra megnyitjátok a fórumnak ezt a részét, és az egérrel átmásoljátok a hsz.-t, majd
csak ezután külditek el ezt a másodikat.
Vigyázzatok, mert megint kidobál a rendszer... vagy mi! Nem is tudom igazán, hogy mi ez a jelenség, a
fiam is tanácstalan, ő se tudja a megoldást.
Szóval mentsétek el a hozzászólásotokat mielőtt elkülditek. Vagy az is nagyon jó megoldás, hogy miután
megírtátok, új lapon újra megnyitjátok a fórumnak ezt a részét, és az egérrel átmásoljátok a hsz.-t, majd
csak ezután külditek el ezt a másodikat.
Képzeljétek eszkábáltam magamnak madáretetőt... de menjünk szépen sorjában.
A szomszéd erkélyén látott cserépalátét adta az ötletet, de ettől még nem lett volna etetőm, mert én nem
ilyet akartam, mert ez az etetési módszer pont az, amiről azt gondolom, hogy kellemetlenséget okozok
vele az alattam lakóknak.
Kihajoltam az erkélyen, hogy megnézzem, mennyire szemetelte be az ő etetője az alatta lakó párkányát,
amikor megláttam, hogy az alattam lakó is eteti a madarakat, minden ablakában van eleség kitéve. Ekkor
megnyugodtam. Ő eleve számol az etetéssel járó kosszal, nem zavarja, akkor én is nyugodtan etethetek.
Azóta időnként lenézek, hogy mi a helyzet a párkányán, de nem látom vészesnek a helyzetet. Ellenben az
én erkélyem... és erkélyajtóüvegem...
Na, ezért nem pucoltam meg az erkélyajtót, csak az ablakokat.
Itt a szomszéd nagyon bonyolult és rettentő drága etetője
amit lemásoltam. Szerszámok híján ezt én is
össze tudtam hozni kb. 150 forintból plusz a madáreleség, amit egy-két galambon, és a csuszkán kívül, nem
hajlandók megenni a madarak... de haladjunk szépen sorjában.
Zoomoltam, nincs ilyen közel hozzám a szomszéd.

És az alattam lakó ablakai:

Elmentem a nem messze lévő kertészeti áruházba, és megvettem a cserépalátétet, plusz a madáreleséget.
Útban hazafelé a piac mellett keresgéltem nagyobb köveket, aztán megalkottam a magam etetőjét. Felülről
egész pofás, na de oldalról...

A cinegék csak addig jöttek, amíg fekete magot találtak, a a verebek egyáltalán nem érdeklődnek, egy picit se.
Egy-két galamb, fekete rigó, és csuszka elő-előfordul, de nincs tömegverekedés az etető körül. Ma veszek fekete
napraforgót, hogy nagyobb legyen az érdeklődés.
A fotókat a kanapén ülve készítettem. Bizonyos napszakban az üveg tükröződése miatt nem látnak engem, akkor
tudok nyugodtan fotózni... már ha van mit...

A szomszéd erkélyén látott cserépalátét adta az ötletet, de ettől még nem lett volna etetőm, mert én nem
ilyet akartam, mert ez az etetési módszer pont az, amiről azt gondolom, hogy kellemetlenséget okozok
vele az alattam lakóknak.
Kihajoltam az erkélyen, hogy megnézzem, mennyire szemetelte be az ő etetője az alatta lakó párkányát,
amikor megláttam, hogy az alattam lakó is eteti a madarakat, minden ablakában van eleség kitéve. Ekkor
megnyugodtam. Ő eleve számol az etetéssel járó kosszal, nem zavarja, akkor én is nyugodtan etethetek.
Azóta időnként lenézek, hogy mi a helyzet a párkányán, de nem látom vészesnek a helyzetet. Ellenben az
én erkélyem... és erkélyajtóüvegem...

Itt a szomszéd nagyon bonyolult és rettentő drága etetője

össze tudtam hozni kb. 150 forintból plusz a madáreleség, amit egy-két galambon, és a csuszkán kívül, nem
hajlandók megenni a madarak... de haladjunk szépen sorjában.
Zoomoltam, nincs ilyen közel hozzám a szomszéd.

És az alattam lakó ablakai:

Elmentem a nem messze lévő kertészeti áruházba, és megvettem a cserépalátétet, plusz a madáreleséget.
Útban hazafelé a piac mellett keresgéltem nagyobb köveket, aztán megalkottam a magam etetőjét. Felülről
egész pofás, na de oldalról...

A cinegék csak addig jöttek, amíg fekete magot találtak, a a verebek egyáltalán nem érdeklődnek, egy picit se.
Egy-két galamb, fekete rigó, és csuszka elő-előfordul, de nincs tömegverekedés az etető körül. Ma veszek fekete
napraforgót, hogy nagyobb legyen az érdeklődés.

A fotókat a kanapén ülve készítettem. Bizonyos napszakban az üveg tükröződése miatt nem látnak engem, akkor
tudok nyugodtan fotózni... már ha van mit...

Tusulas utan Rita miicsoda szenzacios madarportrekat latok!!!!Gratulalok,nagyon jo otlet.Orulok,orulok,hogy nem adtad fel es sikerult.Kivancsi leszek hanyfele madar jon.Rita lehet fole esovedo tetot is tenne!.Pld. Eros pillanatragasztoval egy magasabb konzervdobozt az egyik ko helyett a viragalatethez ragasztani ,arra pedig keresztben egy konnyu muanyag lapot.Majd megmutatom hogy gondolom az otletem.Persze igy is szuper
.

A tetejere egy lefele forditott viragalatetet
Imádom az elektromos kuktámat, de ezt ti már régóta tudjátok. Csak belepakolom a dolgokat, és a
végeredmény egy szerintem nagyon egészséges étel. Gyors, magára lehet hagyni, és jól meg lehet
pakolni. A főzési módszerek közül a magas nyomáson készült ételek őrzik meg leginkább a beltartalmi
értéküket. Ez egy nagyon kímélő főzési módszer.
Nagyon régen, mielőtt párolóedényem lett volna, vízben főztem a zöldségeket. Aztán amikor kaptam
egy emeletes párolót a lányomtól, nem akartam elhinni, milyen különbség van a vízben főtt és a gőzben
párolódó zöldségek íze és színe között. És még ehhez képest is hatalmas minőségi ugrás volt a kuktában,
magas nyomáson párolódó zöldségek színét és ízét megtapasztalni.
Már tettem be erről a rakott ételről egyszer képeket, de most a nagyon egyszerű kuktával való főzést,
még tovább egyszerűsítettem. Nagyon örültem, hogy bevált az elképzelésem. Most megosztom veletek
is.
Rakott zöldséges hajdina
Alaposan megmostam a hajdinát, majd zöldbabot, gombát, kelbimbót, hagymát, fokhagymát tettem
hozzá. 100%-os, adalékanyag mentes paradicsompürét, sóban eltett darált paprikát (a piacon vettem
egy nénitől), pici sót, pici őrölt köményt, pici borsot és vizet tettem hozzá, majd összekevertem őket.

Régebben itt lezártam volna a kuktát és készre főztem volna a zöldséges hajdinát. Majd elővettem volna
a másik üstömet, beletettem volna a párolóbetétet, majd abba a karfiol és brokkolirózsákat, vizet, és
újra indítva a kuktát, megpároltam volna őket is. Tehát két lépésben készítettem volna el a rakott hajdina
hozzávalóit. De most eszembe jutott, hogy bőven van hely még a kuktában, együtt is megpárolódhatnának
az összetevők.
Szóval a fenti keverékre rátettem a rózsákat, azokra pedig a kelbimbó és a céklaleveleket. (Emlékeztek a
kelbimbó és céklalevél csokorra, amit a mángoldos néni készített nekem? Az erkélyen csodálatosan elálltak.
Utánanéztem, december 11.-én vettem őket, a képek meg december 28.-án készültek, de január elején
ettem meg az utolsókat.)

Nyolc percre állítottam az órát és beindítottam a kuktát.

Mikor befejezte a munkát, levettem a fedőt, és egy tálba külön kiszedtem a leveleket, és a rózsákat.
Az üstben hagytam a zöldséges hajdinát, és összekevertem vesebabbal és petrezselyem zölddel.
Ezután egy sütőtálba öntöttem a keveréket.
A babot előző este beáztattam, majd reggel a kuktában só nélkül (attól tovább tart a főzési ideje) két
gerezd fokhagymával készre főztem. Ez csak egy része, a többit később használtam el. A hűtőben négy
napig gond nélkül eláll. A maradék levet nem öntöttem le róla, értékes anyagok vannak benne. Az állás
során majdnem az egészet magába szívta.

Ezután ráhelyeztem az összevágott leveleket, majd a rózsákat. A céklalevél megfogta némelyiket, azért
piroskásak.

Majd összekevertem szójajoghurtot hummusszal, sörélesztőpehellyel és egy kevés sóval, és ráöntöttem
a rózsákra, majd mehetett az egész a sütőbe.

Minden étellel az a célom, hogy a napi tucatból mindent bejuttassak a szervezetembe. Ezzel bekerült a
hüvelyes, a zöldségek, a zöld levelesek, a keresztesvirágúak, a gabona, a fűszer. Este pedig a gyümölcsök,
a bogyósok, az olajos magvak, az őrölt lenmag és még fűszer. A mozgás is megvolt, a víz is megvolt. Így
össze is jött az a 12 dolog, amit én fontosnak tartok.
Ami még nagy ajándék, hogy a főzés után egy üstöt kellett csak elmosnom, azt is elég volt hideg vízben,
mivel nem használtam zsiradékot.
végeredmény egy szerintem nagyon egészséges étel. Gyors, magára lehet hagyni, és jól meg lehet
pakolni. A főzési módszerek közül a magas nyomáson készült ételek őrzik meg leginkább a beltartalmi
értéküket. Ez egy nagyon kímélő főzési módszer.
Nagyon régen, mielőtt párolóedényem lett volna, vízben főztem a zöldségeket. Aztán amikor kaptam
egy emeletes párolót a lányomtól, nem akartam elhinni, milyen különbség van a vízben főtt és a gőzben
párolódó zöldségek íze és színe között. És még ehhez képest is hatalmas minőségi ugrás volt a kuktában,
magas nyomáson párolódó zöldségek színét és ízét megtapasztalni.
Már tettem be erről a rakott ételről egyszer képeket, de most a nagyon egyszerű kuktával való főzést,
még tovább egyszerűsítettem. Nagyon örültem, hogy bevált az elképzelésem. Most megosztom veletek
is.
Rakott zöldséges hajdina
Alaposan megmostam a hajdinát, majd zöldbabot, gombát, kelbimbót, hagymát, fokhagymát tettem
hozzá. 100%-os, adalékanyag mentes paradicsompürét, sóban eltett darált paprikát (a piacon vettem
egy nénitől), pici sót, pici őrölt köményt, pici borsot és vizet tettem hozzá, majd összekevertem őket.

Régebben itt lezártam volna a kuktát és készre főztem volna a zöldséges hajdinát. Majd elővettem volna
a másik üstömet, beletettem volna a párolóbetétet, majd abba a karfiol és brokkolirózsákat, vizet, és
újra indítva a kuktát, megpároltam volna őket is. Tehát két lépésben készítettem volna el a rakott hajdina
hozzávalóit. De most eszembe jutott, hogy bőven van hely még a kuktában, együtt is megpárolódhatnának
az összetevők.
Szóval a fenti keverékre rátettem a rózsákat, azokra pedig a kelbimbó és a céklaleveleket. (Emlékeztek a
kelbimbó és céklalevél csokorra, amit a mángoldos néni készített nekem? Az erkélyen csodálatosan elálltak.
Utánanéztem, december 11.-én vettem őket, a képek meg december 28.-án készültek, de január elején
ettem meg az utolsókat.)

Nyolc percre állítottam az órát és beindítottam a kuktát.

Mikor befejezte a munkát, levettem a fedőt, és egy tálba külön kiszedtem a leveleket, és a rózsákat.
Az üstben hagytam a zöldséges hajdinát, és összekevertem vesebabbal és petrezselyem zölddel.
Ezután egy sütőtálba öntöttem a keveréket.
A babot előző este beáztattam, majd reggel a kuktában só nélkül (attól tovább tart a főzési ideje) két
gerezd fokhagymával készre főztem. Ez csak egy része, a többit később használtam el. A hűtőben négy
napig gond nélkül eláll. A maradék levet nem öntöttem le róla, értékes anyagok vannak benne. Az állás
során majdnem az egészet magába szívta.

Ezután ráhelyeztem az összevágott leveleket, majd a rózsákat. A céklalevél megfogta némelyiket, azért
piroskásak.

Majd összekevertem szójajoghurtot hummusszal, sörélesztőpehellyel és egy kevés sóval, és ráöntöttem
a rózsákra, majd mehetett az egész a sütőbe.

Minden étellel az a célom, hogy a napi tucatból mindent bejuttassak a szervezetembe. Ezzel bekerült a
hüvelyes, a zöldségek, a zöld levelesek, a keresztesvirágúak, a gabona, a fűszer. Este pedig a gyümölcsök,
a bogyósok, az olajos magvak, az őrölt lenmag és még fűszer. A mozgás is megvolt, a víz is megvolt. Így
össze is jött az a 12 dolog, amit én fontosnak tartok.
Ami még nagy ajándék, hogy a főzés után egy üstöt kellett csak elmosnom, azt is elég volt hideg vízben,
mivel nem használtam zsiradékot.
Köszi Paggy az ötletet! Igazad van a tetőt illetően. Eddig nem esett egyszer se, így nem is gondoltam rá.
Nem tudom, lesz-e kedvem bütykölni vele. Tudom, rossz vagyok, de most úgy érzem, nem lesz. Na, majd
meglátom.
Nem tudom, lesz-e kedvem bütykölni vele. Tudom, rossz vagyok, de most úgy érzem, nem lesz. Na, majd
meglátom.
A telefonom hetente legalább kétszer kiírja, hogy havazás várható Miskolcon, de eddig még
egyszer se jött be neki.
Most azt írja, hogy 9:00-kor várható a havazás. Gyanítom, hogy ma se lesz igaza. Most épp
háromnegyed kilenc van, és verőfényes napsütés. Felhő alig van az égen, az se hófelhő, és
a hőmérő +10 fokot mutat, igaz, rásüt a napocska.
Na, öltözök, és útra kelek.

egyszer se jött be neki.

Most azt írja, hogy 9:00-kor várható a havazás. Gyanítom, hogy ma se lesz igaza. Most épp
háromnegyed kilenc van, és verőfényes napsütés. Felhő alig van az égen, az se hófelhő, és
a hőmérő +10 fokot mutat, igaz, rásüt a napocska.
Na, öltözök, és útra kelek.

Szép jó reggelt mindenkinek! 
Csak gyors reagálás Rita etetőjére.
Naagyon ügyes vagy!!!
Igy viszont az otthoni madáretetőd is simán ki tudnád kötni, lenne két etetőd.
Annak meg teteje is van. A másikra meg Paggy ötletét csinálnád meg és nem ázik be az sem.
Nálam a verebek a kölesre és a búzára jönnek, a cinegék meg a tengelicek csak a napraforgót szeretik. Ugyanezt a zöldikék is. A galambok megeszik a búzát és a kukoricát is.
Nincs a közelben, vagy a piacon táp és takarmánybolt ahol zsákokban vannak az eladnivalók? Sokkal olcsóbban kapnál mindent, mint a madáreleséget.

Csak gyors reagálás Rita etetőjére.

Naagyon ügyes vagy!!!

Igy viszont az otthoni madáretetőd is simán ki tudnád kötni, lenne két etetőd.

Nálam a verebek a kölesre és a búzára jönnek, a cinegék meg a tengelicek csak a napraforgót szeretik. Ugyanezt a zöldikék is. A galambok megeszik a búzát és a kukoricát is.
Nincs a közelben, vagy a piacon táp és takarmánybolt ahol zsákokban vannak az eladnivalók? Sokkal olcsóbban kapnál mindent, mint a madáreleséget.
sziasztok Lányok és Elthan.
De jó, hogy ha csak egy szösszenetre, de benéztetek, s beszámoltatok az éppen aktuális helyzetről.
Sajnálom Éva, hogy elkaptad a koronavírust, hát nem hiányzott az biztos. Megállapították hogy melyik változat?
Nem lenne szabad levinni a lázat 38 fok alá, mert így nincs ami írtsa a bacikat és a vírusokat.
Az egyik orvos osztotta meg saját tapasztalatát, itt írom, mert nem találom most hírtelen.
C vit. 3000-4000 betegség alatt 6-8000 mg.
39fok láznál fél Algopirin, semmiképp ne menjen 38 fok alá.
D vit.20 0000NE Fenntartó dózis 10 000NE
Fertőzéskor :
40 000 D vit.
8 000 C vit.
2-3 ,napig böjt, csak folyadék!!!!
Azért, hogy a szervezet ne az emésztéssel foglalkozzon, hanem a vírussal vegye fel a küzdelmet.!!!
Eszembe jutott a bodorrózsa teája vagy esszenciája ilyenkor különösen jó, főleg hogy nem megszokott a szervezet számára!
De jó, hogy ha csak egy szösszenetre, de benéztetek, s beszámoltatok az éppen aktuális helyzetről.
Sajnálom Éva, hogy elkaptad a koronavírust, hát nem hiányzott az biztos. Megállapították hogy melyik változat?
Nem lenne szabad levinni a lázat 38 fok alá, mert így nincs ami írtsa a bacikat és a vírusokat.
Az egyik orvos osztotta meg saját tapasztalatát, itt írom, mert nem találom most hírtelen.
C vit. 3000-4000 betegség alatt 6-8000 mg.
39fok láznál fél Algopirin, semmiképp ne menjen 38 fok alá.
D vit.20 0000NE Fenntartó dózis 10 000NE
Fertőzéskor :
40 000 D vit.
8 000 C vit.
2-3 ,napig böjt, csak folyadék!!!!
Azért, hogy a szervezet ne az emésztéssel foglalkozzon, hanem a vírussal vegye fel a küzdelmet.!!!
Eszembe jutott a bodorrózsa teája vagy esszenciája ilyenkor különösen jó, főleg hogy nem megszokott a szervezet számára!
Itt folytatom, hogy a gyógyszer pontosabban a vitamin instrukció ne vesszen el tömegben.
Paggy, a tájékozódás nem uszítás.!!! Vannak dolgok amiket a normalitás nem írhat felül. Lassan már szigetként működik egyes középeurópai országok némelyike és persze kelet.
Aranyos a kutyafuttatós videó!
Rita, micsoda bájos kis madárfotókat kaptunk! Csak győzze az ember a gyönyörködést!
Nálatok is csodaszép idő van! Mennyi kosszal járt a kéményseprés?
Az ételes fotóid meg megint csodásak. Várom a barátnőmet, nem tudom mit hoz majd a felsoroltakból, de a tojást elfelejtettem, de mindegy úgyis ki kell valahogy mozdulni. Várom a csomagom.
Mindenkinek szép napot továbbra is. mennem kell, mert az ebéd nem készül el magától.
S vagy kenyeret vagy zsemlét muszáj csinálni, mert még morzsa sincs itthon!

Paggy, a tájékozódás nem uszítás.!!! Vannak dolgok amiket a normalitás nem írhat felül. Lassan már szigetként működik egyes középeurópai országok némelyike és persze kelet.
Aranyos a kutyafuttatós videó!
Rita, micsoda bájos kis madárfotókat kaptunk! Csak győzze az ember a gyönyörködést!
Nálatok is csodaszép idő van! Mennyi kosszal járt a kéményseprés?
Az ételes fotóid meg megint csodásak. Várom a barátnőmet, nem tudom mit hoz majd a felsoroltakból, de a tojást elfelejtettem, de mindegy úgyis ki kell valahogy mozdulni. Várom a csomagom.
Mindenkinek szép napot továbbra is. mennem kell, mert az ebéd nem készül el magától.
S vagy kenyeret vagy zsemlét muszáj csinálni, mert még morzsa sincs itthon!

Rita!Szerettem volna tegnap irni valamit arra a mondatodra hogy milyen jo mindig azt csinalni amit a kedved tartja.Most negativ dolgokat irok sajat tapasztalatbol .A parom az utobbi idoban azt hangoztatja hogy mar megengefheti maganak hogy azt csinalja amigez kedve van Ezert egyszer elviszi a kutyat setalni maskor inkabb olvas helyette es vigyem en mert most annyira benne van egy konyvben,maskor elmegy oriasit setalni es valahol ottfelejti magat mert olyan jo volt nezelodni.Szoval ha az embernek mar senkihez es semmihez nem kell alkalmazkodni akkor "elvadul"atvittertekemben.Nem azt mondom hogy az ember ne lazitson de az en csaladomban rengeteg ilyen "azt csinalom amihez kedvem van " ember volt.Igy anyam elhanyagolt bennunket,apam 7x nosult,a nagyim nem tanult meg rendesen fozni,a batyam otthagyta a csaladjat es a parom nem viszi le a kutyat mert mar megteheti 70 evesen hogy csak azt csinalja amihez kedve van.Termeszetesen Rita ez a sok rossz nem vonatkozik Rad csak errol a mondatodrol jutott az eszembe.Lehet en meg tul tekintettel voltam mindenkire mert nem is tehettem mast.Ez nem azt jelenti hogy jo ember vagyokTalan picit irigylem is azokat akik ezt a mondatot kimondhatjjak:flower1: Paggy
Paggy, gyors irok én is ehhez a gondolataidhoz.
Nálunk a hugom az, aki néz nagy szemekkel, és látom rajta, hogy nem érti mikor azt mondom neki: Jó, meg tudod csinálni, mert egyedül vagy, de ha volna egy gyereked, aki veled él, vagy egy férjed, aki más, mint te, akkor te se tudnád megváltani a világot az életviteleddel. Éljünk pozitivan, de a különböző helyzetekre a reakciók már nem a pozitivitást tükrözik minden tekintetben. Ő nem alkalmazkodik, mert megteheti. Hát nekem meg kell, ennyi. Vagy a férjem bátyjának a lánya, aki elvált, mert ő már nem szerelmes a férjébe. Hát könyörgöm, húsz év után nem a szerelemért maradunk együtt...., lehet én nem gondolom jól.... Különböző szituációk és harácsolás, meg mindenen átgázolva pénzkeresés, mert nem kell csak magára gondolnia, még a gyerekeire se. A férjem szerint nagyon jól csinálja. Na ezen vérszemet kapva felvázoltam neki, hogy mit szólna ahhoz, ha én csinálnám ezt. Erre azt mondta, hogy hát nagyon jó ahogy én csinálom itthon. No komment....
Ezt gyors reagálva az irásra és nem Rita csináljuk azt amit a kedvünk tartja mondatára, mert nem erre a gondolatmenetünkre gondolt, hanem arra, hogy mennyivel jobban érezzük magunkat, ha megtehetjük, vagy lehetőségünk van a pici dolgokat megtenni, vagy nagoykat, amitől jól érezzük magunkat. Persze nem az önzőség határát túllépve, amiről mi most itt irtunk.
Pici dolog: jajj de szeretnék még egyszer eljutni Kinába és olyan helyekre eljutni, amit nem utazási irodák szerveznek. Na akkor nagyon jól érezném magam.
Nálunk a hugom az, aki néz nagy szemekkel, és látom rajta, hogy nem érti mikor azt mondom neki: Jó, meg tudod csinálni, mert egyedül vagy, de ha volna egy gyereked, aki veled él, vagy egy férjed, aki más, mint te, akkor te se tudnád megváltani a világot az életviteleddel. Éljünk pozitivan, de a különböző helyzetekre a reakciók már nem a pozitivitást tükrözik minden tekintetben. Ő nem alkalmazkodik, mert megteheti. Hát nekem meg kell, ennyi. Vagy a férjem bátyjának a lánya, aki elvált, mert ő már nem szerelmes a férjébe. Hát könyörgöm, húsz év után nem a szerelemért maradunk együtt...., lehet én nem gondolom jól.... Különböző szituációk és harácsolás, meg mindenen átgázolva pénzkeresés, mert nem kell csak magára gondolnia, még a gyerekeire se. A férjem szerint nagyon jól csinálja. Na ezen vérszemet kapva felvázoltam neki, hogy mit szólna ahhoz, ha én csinálnám ezt. Erre azt mondta, hogy hát nagyon jó ahogy én csinálom itthon. No komment....
Ezt gyors reagálva az irásra és nem Rita csináljuk azt amit a kedvünk tartja mondatára, mert nem erre a gondolatmenetünkre gondolt, hanem arra, hogy mennyivel jobban érezzük magunkat, ha megtehetjük, vagy lehetőségünk van a pici dolgokat megtenni, vagy nagoykat, amitől jól érezzük magunkat. Persze nem az önzőség határát túllépve, amiről mi most itt irtunk.
Pici dolog: jajj de szeretnék még egyszer eljutni Kinába és olyan helyekre eljutni, amit nem utazási irodák szerveznek. Na akkor nagyon jól érezném magam.

Sziasztok. Keveset írok, de egy kézzel így is elég. Telefonon rengeteg elütésem van, nem győzöm javítani. Gépen meg szenvedek bal kézzel, a jobb kezes egeremmel.
Nagyon szépek a képek, gyerekek, kutyák. Ez a főzés is érdekel, de most korlátozva vagyok. Elkezdtem, hízni, hogy semmit se tudok csinálni. Sétálni se tidok kimenni, mert nem tudok kabátot felvenni. Életemben először zabkását állítotattam elő. Nem ettem még. Feleségemmel vetettem. Kedd óta dolgozik. Reggel segít felöltözni. Előkészíti tányérba az ebédet, amit egy kézzel meg tudok melegíteni. Zabpehelyből, csak ilyen szárított gyümölcsös keveréket vett, mert szerinte úgy se tudok reggel főzni egy kézzel. Vízforralóba vizet forraltam, tányérba lefotráztam a zabpelyhet, megkevertem és megvártam amíg besűrűsödik. Nekem szokatlan, de amikor a hasam és abeleimet összedarabolták rosszabb diétán voltam. Mindent fűszer nélkül és csak párolva, se sütve, se nyersen semmit. Szerintem hozzászokok.
Érdekes, hogy tegnapelőtt órákig madárodúk készítését néztem a youtubon. Sok madárodúm volt, de elavult. A méreteket azóta elfelejtettem. Madáretetők is voltak. Ez a covid veszélyes tud lenni, mindenki vigyázzon magára. Sógorom felesége kigyógyult belőle, de még gyenge. Neki tüdőgyulladása is volt miatta, ágyból sem tudott felkelni. Éva és a többiek jobbulást kívánok.
Rita csontkinövések lettek a váll ízületben. Szeptemberben atroszkóppal műtötték, de 3 hét után reccsent egyet gyógytornán és rosszabb lett mint volt. Valamelyik rész letört és darabolta a rotátor köpenyt, ínt és idegeket. Most felvágták az egészet és körbe vésték, csiszolták az egészet. Azért érzem, hogy kevésbé fáj, de nem tudom mozgatni, hajlítani a karom, könyökben sem, főleg nem vállban. Ujjaim jól mozognak, de be vannak dagadva így zeljesen nem tudom behajlítani. A kezelés és a gyógytorna rendbe hozza, azt mondta az orvos. Egyenlőre tilos mozgatnom.
Nagyon szépek a képek, gyerekek, kutyák. Ez a főzés is érdekel, de most korlátozva vagyok. Elkezdtem, hízni, hogy semmit se tudok csinálni. Sétálni se tidok kimenni, mert nem tudok kabátot felvenni. Életemben először zabkását állítotattam elő. Nem ettem még. Feleségemmel vetettem. Kedd óta dolgozik. Reggel segít felöltözni. Előkészíti tányérba az ebédet, amit egy kézzel meg tudok melegíteni. Zabpehelyből, csak ilyen szárított gyümölcsös keveréket vett, mert szerinte úgy se tudok reggel főzni egy kézzel. Vízforralóba vizet forraltam, tányérba lefotráztam a zabpelyhet, megkevertem és megvártam amíg besűrűsödik. Nekem szokatlan, de amikor a hasam és abeleimet összedarabolták rosszabb diétán voltam. Mindent fűszer nélkül és csak párolva, se sütve, se nyersen semmit. Szerintem hozzászokok.
Érdekes, hogy tegnapelőtt órákig madárodúk készítését néztem a youtubon. Sok madárodúm volt, de elavult. A méreteket azóta elfelejtettem. Madáretetők is voltak. Ez a covid veszélyes tud lenni, mindenki vigyázzon magára. Sógorom felesége kigyógyult belőle, de még gyenge. Neki tüdőgyulladása is volt miatta, ágyból sem tudott felkelni. Éva és a többiek jobbulást kívánok.
Rita csontkinövések lettek a váll ízületben. Szeptemberben atroszkóppal műtötték, de 3 hét után reccsent egyet gyógytornán és rosszabb lett mint volt. Valamelyik rész letört és darabolta a rotátor köpenyt, ínt és idegeket. Most felvágták az egészet és körbe vésték, csiszolták az egészet. Azért érzem, hogy kevésbé fáj, de nem tudom mozgatni, hajlítani a karom, könyökben sem, főleg nem vállban. Ujjaim jól mozognak, de be vannak dagadva így zeljesen nem tudom behajlítani. A kezelés és a gyógytorna rendbe hozza, azt mondta az orvos. Egyenlőre tilos mozgatnom.
Mindenek előtt , elsősorban kedves Elthan ,minél előbbi megerősödest kívanok!Nem is tudok mit írni ennyi szenvedés olvasása után,mint Szent Margit akinek, úgy emlékeztem,hogy sohasem gyógyultak be a sebei,de úgy volt,hogy állandóan kínozta magát korbácsütésekkel,így vezekeltSzóval nem jó a hasonlat..Óriási szerencse ,hogy van türelmed illetve,hogy elbírod a súlyos terheket.Mást nem tudok -dunk csinálni mint felviditunk itt egy kicsit a fórumon, hiszen annyi minden történik.
Lanyok hazaertem a Csarnokbol.Teljesen ures volt a hutonk , ezert 2 hetre bevasaroltam.Rengeteg " tematikus" fotot csinaltam.Mi az?Hat a kajakat anyaguk szerint is lefotoztam es csinaltam a hidon atballago videot is.Mig a villamosra vartam elolvastam, amit irtatok.Igen, igen Ági, nem a kis örömködésre gondoltam, hanem az életfelfogásra.Mig a körülményeid engedik vagy nincs szükséged emberekre/MOST!!!!!!/addig megteheted, hogy azt teszed ,amit szeretnél ,Ami, mint Elthan is irta ,igencsak rászorulunk egymásra AKKOR ,mondja valaki, hogy azt csinálom, amihez kedvem van.

Most elszortirozok mindent,leviszem a kutyat , majd jovok.Udv.Paggy
Még tegnapról egy szivárványos kép.

Itt a 4. kutya a reggeli "bandából"/Csokival együtt 4/Vicces ,mert megkértem a kutyust, MÁJLÓ a neve,hogy kell helyesen írni???,hogy nézzen rám ,hagy csináljak róla képet .RÁMNÉZETT .Nemhiába a border collie a világ legokosabb kutyafajtája!!!

Rosszul küldtem el a hozzászólást,így hogy ne legyen üres a hely,oda teszem fel a videót és a fotókat.

Itt a 4. kutya a reggeli "bandából"/Csokival együtt 4/Vicces ,mert megkértem a kutyust, MÁJLÓ a neve,hogy kell helyesen írni???,hogy nézzen rám ,hagy csináljak róla képet .RÁMNÉZETT .Nemhiába a border collie a világ legokosabb kutyafajtája!!!

Rosszul küldtem el a hozzászólást,így hogy ne legyen üres a hely,oda teszem fel a videót és a fotókat.
Sziasztok Lányok és Elthan! Kigyönyörködtem magam a videóban a szivárványos képben, és a sok beszámolóban..örömmel olvastam mert így ma úgy látszik mindenkinek kicsit felvidította a napját hogy napsütésben sétált. vagy csak az ablakból nézegetett..stb. de a lényeg hogy itt jelen vagyunk néha csak pár szóban néha képben, de mégis lereagáljuk amit lehet.
Sikerült bemenni a városba, hoztam egy két érdekes képet is, az egyik bolt ban most voltam először mert mindig visszafelé akartam bemenni, aztán sosem arrafelé jöttünk vissza. Vicc hogy olyan dolgot vettem ami bárhol kapható-cikória kávét vettem.
Juszt se nézek fel!

ennyi a képes meséből, gyorsan elküldöm nehogy elszálljon.

Sikerült bemenni a városba, hoztam egy két érdekes képet is, az egyik bolt ban most voltam először mert mindig visszafelé akartam bemenni, aztán sosem arrafelé jöttünk vissza. Vicc hogy olyan dolgot vettem ami bárhol kapható-cikória kávét vettem.
Juszt se nézek fel!

ennyi a képes meséből, gyorsan elküldöm nehogy elszálljon.

Szép kora reggelt Lányok!Most fekszem vissza az ágyamba,mert eddig főztem /rakott kel,nem tudtam aludni az éjszaka/ és közben ez a dal szólt a rádióból. Jókedvem lett tőle.Képzeljétek 2008-as és 99 millióan hallgatták meg!!!
Igazán szeretni egy nőt
To really love a woman
Megérteni őt
To understand her
Mélyen belül kell ismerned őt
You gotta know her deep inside
Minden gondolatot hallani
Hear every thought
Lásd minden álmot
See every dream
És adj neki szárnyakat
And give her wings
Amikor repülni akar
When she wants to fly
Majd ha megtalálod
Then when you find
Maga tehetetlenül a karjaiban feküdt
Yourself layin' helpless in her arms
Tudod, hogy igazán szeretsz egy nőt
You know you really love a woman
Ha szeretsz egy nőt, mondd meg neki
When you love a woman you tell her
Hogy nagyon akarják
That she's really wanted
Amikor szeretsz egy nőt
When you love a woman
Mondd meg neki, hogy ő az igazi
You tell her that she's the one
Mert szüksége van valakire, aki elmondja neki
'Cause she needs somebody to tell her
Hogy ez örökké tart
That it's gonna last forever
Szóval mondd el, voltál-e valaha igazán
So tell me have you ever really
Tényleg szerettél valaha egy nőt?
Really, really ever loved a woman?
Igazán szeretni egy nőt
To really love a woman
Hagyd, hogy tartson
Let her hold you
– Amíg nem tudja, hogyan kell megérinteni
'Til ya know how she needs to be touched
Lélegezned kell, nagyon meg kell ízlelned
You've gotta breathe her, really taste her
– Amíg nem érzed a véredben
'Til you can feel her in your blood
És amikor láthatja a sajátját
And when you can see your
Meg nem született gyermekek a szemében
Unborn children in her eyes
Amikor szeretsz egy nőt
When you love a woman
Mondd meg neki, hogy nagyon akarják
You tell her that she's really wanted
Amikor szeretsz egy nőt
When you love a woman
Hogy mindig együtt lesztek
That you'll always be together
Adnod kell neki egy kis hitet, szorosan fogni
You got to give her some faith, hold her tight
Egy kis gyengédség, jól kell bánni vele
A little tenderness, you gotta treat her right
Ott lesz melletted, és nagyon vigyáz rád
She will be there for you, takin' good care of you
Tényleg szeretni kell a nőt, igen
You really gotta love your woman, yeah
És mikor találsz
And when when you find
Amikor szeretsz egy nőt
When you love a woman
Amikor szeretsz egy nőt
When you love a woman
Hogy ez örökké tart
Mondd csak, voltál-e valaha igazán
Just tell me have you ever really
Forrás: Musixmatch
Dalszerzők: Bryan Adams / Michael Arnold Kamen / Robert John Lange
JÓKEDVŰ,SZÉP NAPOT LÁNYOK!Paggy

Igazán szeretni egy nőt
To really love a woman
Megérteni őt
To understand her
Mélyen belül kell ismerned őt
You gotta know her deep inside
Minden gondolatot hallani
Hear every thought
Lásd minden álmot
See every dream
És adj neki szárnyakat
And give her wings
Amikor repülni akar
When she wants to fly
Majd ha megtalálod
Then when you find
Ha szeretsz egy nőt, mondd meg neki
When you love a woman you tell her
Hogy nagyon akarják
That she's really wanted
Amikor szeretsz egy nőt
When you love a woman
Hogy ez örökké tart
Igazán szeretni egy nőt
To really love a woman
Hagyd, hogy tartson
Let her hold you
– Amíg nem tudja, hogyan kell megérinteni
'Til ya know how she needs to be touched
Lélegezned kell, nagyon meg kell ízlelned
You've gotta breathe her, really taste her
– Amíg nem érzed a véredben
'Til you can feel her in your blood
És amikor láthatja a sajátját
And when you can see your
Meg nem született gyermekek a szemében
Unborn children in her eyes
Amikor szeretsz egy nőt
When you love a woman
Amikor szeretsz egy nőt
When you love a woman
Hogy mindig együtt lesztek
That you'll always be together
Adnod kell neki egy kis hitet, szorosan fogni
You got to give her some faith, hold her tight
Egy kis gyengédség, jól kell bánni vele
A little tenderness, you gotta treat her right
Ott lesz melletted, és nagyon vigyáz rád
She will be there for you, takin' good care of you
Tényleg szeretni kell a nőt, igen
You really gotta love your woman, yeah
És mikor találsz
And when when you find
Amikor szeretsz egy nőt
When you love a woman
Amikor szeretsz egy nőt
When you love a woman
Hogy ez örökké tart
Forrás: Musixmatch
Dalszerzők: Bryan Adams / Michael Arnold Kamen / Robert John Lange
JÓKEDVŰ,SZÉP NAPOT LÁNYOK!Paggy

https://hu.wikipedia.org/wiki/Bryan_Adams
Bryan Adams (Kingston, Ontario, 1959. november 5. –) Bryan Guy Adams néven született kanadai zenész, dalszövegíró és fotográfus. Zenei pályafutását 1976-ban kezdte, azóta közel 34-szer jelölték különböző zenei díjakra. 1998-ig közel 65 000 000 lemeze fogyott el.
Rettenet,nem tudtam abbahagyni.Mindig bőgnöm kell,ha ilyen tehetségeket látok és hallgatok.
Ági, igen, az otthonit is kiköthettem volna, de nem akaródzik most ezért hazautazni. Két busszal kéne mennem,
közben hosszan várakoznom. Tudjátok írtam már, hogy naponta kevés busz megy fel a faluba. Ráadásul az erkély
korlátnak csak ezt a végét látom, ha ülök, a másikat eltakarja a fal. Ez most csak átmeneti megoldás, a cél az
lenne, amit legelőször kigondoltam. A kajájukat illetően, a piacon 380 ft-ért árulják a fekete mag kilóját. Onnan
fogom kilónként, fél kilónként hazahordani. Gyalog járok, nem akarok cipekedni, és ebben a kis lakásban nincs
lehetőségem nagy zsákokat tárolni.
Kína!!! Én is szeretném, ha eljutnál! Helyettem is mennél! Nagy örömmel nézegetném újra a fotóidat!
Kata, az írásod juttatta eszembe, hogy mennyire fontos a betegségek alatt a böjtölés. Kevés kaja, sok folyadék.
Mindig az állatokat hozzák fel ilyenkor, hogy azok se esznek, ha betegek, és sokat alszanak. Ösztönösen tudják,
hogy hogyan gyógyítsák magukat. A kisgyerekek is ösztönösen tudják még ezt, de mi felnőttek már elfelejtettük.
Nem járt semmilyen kosszal a kéményseprő. Csak huzatot mért... azt hiszem... és az megfelelő volt.
Szuper, hogy voltatok lent. Reform boltban jártatok? Samuka valóban nem túl lelkes, de ment veled, ez a lényeg.
Sok szép épületrészlet, tükröződő ablak és galambok elleni tüskék. Itt Miskolcon, a főutcán is eszméletlenül sok
galamb van. Minden csupa galambsz@r.
Elthan, edd meg a zabpehely keveréket, amit a feleséged vett, de aztán olyat ne vegyetek többet, mert csak
tovább hízol tőle. Ezek az instant zabpelyhek tele vannak adalékanyagokkal, például cukorral. Olyat vásároljatok,
amiben csakis kizárólag zabpehely van.
Biztosan rendbe fogja hozni a karodat, a válladat a gyógytorna, de gondolom, hosszú idő lesz a regenerálódás.
A másik vállnál nem áll fent ez a veszély, hogy ott is csontkinövések lehetnek majd?
A mostani helyzetedben csak úgy tudom elképzelni, hogy elkerüld a hízást, hogy kevesebbet eszel, mint ezelőtt.
Nem mozogsz annyit, ezért kevesebb energiára van szükséged. Edd ugyanazt, mint eddig, csak ne nagytányérba,
hanem kicsibe szedd magadnak az ételt. De nem szabad csalni, és felpúpozni
. Tudom, könnyű mondani....
Paggy, nálunk is ilyen idő volt tegnap, mint nálatok. Kicsi szél, sok napsütés. Mondanom se kell, megint nem esett
a hó.
Hangulatos volt ez a napos-vízcsillogós-látképes videó!
A vásároltak közt látom az édesköményt. Nagyon egészséges, de nem tudtam vele közös nevezőre jutni. Az ánizs
íze miatt van egyébként. Ezt a fűszert nagyon nem szeretem, és emiatt nem tudom megenni az édesköményt se.
Te mit szoktál belőle készíteni?
Az Intersparban a fokhagyma durván le van értékelve. 900 forint kilója 1800 helyett!
közben hosszan várakoznom. Tudjátok írtam már, hogy naponta kevés busz megy fel a faluba. Ráadásul az erkély
korlátnak csak ezt a végét látom, ha ülök, a másikat eltakarja a fal. Ez most csak átmeneti megoldás, a cél az
lenne, amit legelőször kigondoltam. A kajájukat illetően, a piacon 380 ft-ért árulják a fekete mag kilóját. Onnan
fogom kilónként, fél kilónként hazahordani. Gyalog járok, nem akarok cipekedni, és ebben a kis lakásban nincs
lehetőségem nagy zsákokat tárolni.
Kína!!! Én is szeretném, ha eljutnál! Helyettem is mennél! Nagy örömmel nézegetném újra a fotóidat!
Kata, az írásod juttatta eszembe, hogy mennyire fontos a betegségek alatt a böjtölés. Kevés kaja, sok folyadék.
Mindig az állatokat hozzák fel ilyenkor, hogy azok se esznek, ha betegek, és sokat alszanak. Ösztönösen tudják,
hogy hogyan gyógyítsák magukat. A kisgyerekek is ösztönösen tudják még ezt, de mi felnőttek már elfelejtettük.
Nem járt semmilyen kosszal a kéményseprő. Csak huzatot mért... azt hiszem... és az megfelelő volt.
Szuper, hogy voltatok lent. Reform boltban jártatok? Samuka valóban nem túl lelkes, de ment veled, ez a lényeg.

Sok szép épületrészlet, tükröződő ablak és galambok elleni tüskék. Itt Miskolcon, a főutcán is eszméletlenül sok
galamb van. Minden csupa galambsz@r.
Spoiler: mutasd
Elthan, edd meg a zabpehely keveréket, amit a feleséged vett, de aztán olyat ne vegyetek többet, mert csak
tovább hízol tőle. Ezek az instant zabpelyhek tele vannak adalékanyagokkal, például cukorral. Olyat vásároljatok,
amiben csakis kizárólag zabpehely van.
Biztosan rendbe fogja hozni a karodat, a válladat a gyógytorna, de gondolom, hosszú idő lesz a regenerálódás.
A másik vállnál nem áll fent ez a veszély, hogy ott is csontkinövések lehetnek majd?
A mostani helyzetedben csak úgy tudom elképzelni, hogy elkerüld a hízást, hogy kevesebbet eszel, mint ezelőtt.
Nem mozogsz annyit, ezért kevesebb energiára van szükséged. Edd ugyanazt, mint eddig, csak ne nagytányérba,
hanem kicsibe szedd magadnak az ételt. De nem szabad csalni, és felpúpozni

Paggy, nálunk is ilyen idő volt tegnap, mint nálatok. Kicsi szél, sok napsütés. Mondanom se kell, megint nem esett
a hó.

A vásároltak közt látom az édesköményt. Nagyon egészséges, de nem tudtam vele közös nevezőre jutni. Az ánizs
íze miatt van egyébként. Ezt a fűszert nagyon nem szeretem, és emiatt nem tudom megenni az édesköményt se.
Te mit szoktál belőle készíteni?
Az Intersparban a fokhagyma durván le van értékelve. 900 forint kilója 1800 helyett!