Már régebb óta szerettem volna kipróbálni a rizslapot, de azokban az üzletekben, ahol korábban
vásároltam nem lehetett kapni. Most az Auchanban véletlenül rábukkantam, örömömben vettem
is egy csomaggal. Érdekes módon nem a tavaszi tekercs jutott először eszembe, pedig adta volna
magát. Mást gondoltam ki. Korábban láttam egy receptet az inspirált. Nagyon finom lett, amit
készítettem, de csak kivételes alkalmakkor, például utazáskor fogom újra használni a rizslapot,
mert nagyon megdrágítja az ételt, és végül is nem nélkülözhetetlen hozzávaló, anélkül is fincsi
volt ez a köret. Egyébként megszólalásig hasonlított az íze a véreshurkáéra.
Azzal nem számoltam, hogy elég sós a rizslap (nem értem, miért). Szerencse, hogy nagyon kevés
sót használok, különben túl sós lett volna az étel.
Fél csésze feketelencsét, fél csésze árpát (gersli), zöldbabot, borsót, kockára vágott répát, hagymát,
fokhagymát, kevés sót a kuktában készre főztem. Mikor langyosra hűlt, morzsoltam rá majorannát,
amitől aztán ízre és szemre is úgy nézett ki, mint egy zöldséges véreshurka.
Pár másodpercre langyos vízbe mártottam egy rizslapot, amikor megpuhult a közepére halmoztam
egy púpos evőkanálnyi lencsés árpát, majd összecsomagoltam, és tepsire tettem. A fentebbi
mennyiség véletlenül pont elég volt 12 rizslaphoz (ennyi volt egy csomagban). Mindegyik csomagot
megkentem egy kevés vízzel hígított paradicsompürével, és 10-15 percre forró sütőbe toltam őket.
Hidegen és melegen is nagyon fincsi volt!
Hamis sajtkrémes karfiollal, brokkolival és szójajoghurtos salátakeverékkel fogyasztottam.
![Kép](https://i.postimg.cc/FKXdfCzQ/IMG-20220307-090103.jpg)
![Kép](https://i.postimg.cc/9fP4yPww/IMG-20220307-092839.jpg)
![Kép](https://i.postimg.cc/SxCjpLr1/IMG-20220307-091118.jpg)
![Kép](https://i.postimg.cc/hG4JbzLC/P1010032.jpg)