Van képem hozzá

f.ági

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. március 30. 14:39

Paggy, örülök,hogy jobban vagy!!

Ma hajnal egykor hallom, hogy a fiam ott szuszog a szobám előtt. A frászt hozta rám,hogy mi a baj.
Kiderült, hgoy akkor jött meg a társasjátékból és ahol voltak, a kapualjba egy szép nagy német juhász jellegű kutya ült. Barátságos volt. Elindultak és visszafordult lefényképezni, mint mondta: Anya, te is feltetted a múltkor a szegedi kutyás csoportba az utcán lévő kutyát, feltennéd ezt is, mert arra gondoltam, hátha meglátja a gazdája.
Hajnal egykor??? Ugyanis én utána nem tudok min. egy órát elaludni. Alig láttam ki a fejemből, de irány a gép, kutya feltéve és mindenki boldog volt. Igazán én azért, mert látom, hogy a fiamra, aki nem gyerek már, ragadt valami abból, amit anya is csinál.
Nagyon sokan megosztották, kiderült,hogy a s zomszéd házban lakik a kutyus, sokszor kint van, de hiába csöngetnek be, senkinem nyit ajtót. Remélem hazakerült.

Sünike utazik az autóban:

Kép

Ismét a szabadban:

Kép

Két napig csináltam, ez egy régi kép, most tudtam nekikezdeni. Nem a szivem csücskei ezek a képek, de ezek az alapok., erre épül utána minden.

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. március 30. 16:31

Sziasztok!Végre ideértem.Közben a párom hazajött a s"csokis" sétából.Jól felmérgesített,.Állítólag az egyik ház kerítésén kibújt egy pici fehér kutya és elkísérte őket sokáig.Namármost, ők átjöttek egy forgalmas úton.-Visszakísérted a kutyát??-Minek,vigyázzanak rá a gazdái!-mondta a vállát vonogatva.Ekkor legszívesebben leöntöttem volna a kezemben lévő gyógyteával.És ezután elkezdett nekem Stanislav Lem egy könyvéről beszélni.-Na, engem meg akkor, egyáltalán nem érdekel az értekezésed.-Így azután mindketten mérgesen távoztunk a szobánkba.Többször észrevettem,feldühítenek az olyan szülők,akiknek csak a saját gyerekük számít,a máséra nem figyelnek.NEM VAGYOK MÁR EGYÁLTALÁN ELFOGADÓ EMBER-változtam.Vigyázni kell más gyerekére is,hogy ne fusson le a járdáról,más kutyájára is ,ha át akar jönni velünk a forgalmas úton,hiszen nem biztos ,hogy ismeri a gazdája a kerítésen lévő lyukat.No de ,akkor mindenki mással kell foglalkozzunk ,ahelyett hogy a magunk életét élnénk?Nem tudom,talán "IS" a válaszom.
Most már teljes szívvel itt vagyok.
Rita!Örömmel olvasom mindig, a tőlem teljesen elütő,harmonikus életfelfogású, beszámolód,most például a sportcipőről írtat.Venni fogok magamnak én is.És Rita!Egyforma kínai cipőnk van,csak az enyem sotetbarna..Tudsz benne járni ,vagy ez az, ami még nem volt a lábadon?Nagyon tetszenek a zöldségképeid.Ami a legjobb, hamarosan rászánom magam a mosószódára. A házban lévő házaspár is dicséri, a hölgytag. is öblítőt használ,mint Te.Nem tudott lemondani róla.Mi van Miskolc egyéb életével?A téli miskolci dolgokról már tudunk,karácsonyi vásár..Alig várom,hogy elutazz,.izgalmas lesz Lilykével.Gondolom kirándulni is fogtok.Szerettem az a templomot, amiben enni is lehetett.Láttam egy koreai sorozatot ,az egyik szereplő ismerőse egy templomban lakott,sőt Varnus Xavérnak is van.Láttad a vele készült interjút?
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. március 30. 16:38

Kedves Ildikó!Örülök,ha írsz MAGADRÓL.Tényleg,tényleg 1 nap elég 1 dolgot intézni,de Te ,túlteljesítetted.Ildikó,légyszíves fényképezz még!Jok voltak a múltkori fotóid.Most gyorsan meg is nézem még egyszer.A virágokról már írtam,de az ablakfotódat újranézem.Húúú,én teljesen figyelmetlen vagyok!!!Milyen jók az erdős képek.A szépséges virágzó fa!! Azt írtad,Ti még nem tartotok ott virágnyílásilag ,mint mi itt Pesten!!DEHOGYNEM!!!Ott is már virágoznak a fák.De hol a szobaablakos képed?Még egyszer visszanézem...Megvan.Újra megcsodáltam a pipacsos festményt. :ymdaydream: :ymdaydream: :ymdaydream: Csak hozzál,csak hozzál képet,amikor festesz!Mennyivel jobb ilyen környezetben lenni.A belső tartalmak kivetülése a festmény.
Az unokám a rózsaszín sapkás nagylány volt.A politika azért mégis érdekel,de csak nagyvonalakban.Az acsarkodások feldühítenek.Az eredményt szeretem látni.
Ágika!
Örülök,hogy gyógyultnak nyilvánítottak.Persze az érezni még sokáig nem fogsz vele ,mert az idegek lassan nőnek vissza.Dolgozol?Kérdezem:Örömet ad NEKED még a munkád???--- Kedvelem a fodrásznőnket.Fantasztikus csaj.---Jó volt arról is olvasni,hogy a fiad a nyomdokodba lép , törődik az állatokkal.Vajon a menyed megbarátkozott már a kutyákkal?
Elhiszem,hogy az orvosod egész idő alatt a festményedet nézte.Szerintem nem mindennapi dolog,hogy egy csajszi,csak úgy kínai festő!!Szuper-szuper!!!A mostani képeden is elcsodálkoztam.Csak csináld,csak fess!Te vagy nekem az összekötő kapocs a történelmi kínai sorozatok világával.Azért ez nem is igaz,én alapvetően szeretem ezt a fajta jelképes ábrázolást.Kár ,hogy annyi szépség és finomság mellett,annyi kegyetlenség,embertelenség is volt-VAN Kínában.Sünike-sünike-cuki.Nagy rizikó lenne Ramos mellett megtartani.Frászkitörés.Mostanában sokat hallok Szegedrő,.hiányzik a kép.Milyenek a tavaszi utcák?Nem szoktál fényképezni,csak nagynéha.Tudom nem érsz rá......Arról sem írsz,hogy szereted-e a várost,vagy a környéket.Egy ilyen hatalmas város,mennyit fejlődött vagy nem???Már jobban ISMERJÜK MISKOLCOT MINT SZEGEDET.NE VEDD EZT UNSZOLÁSNAK!! :))
Mi finomat főzicskéztél?Anyukád hogy van?Szóval,bár nem érsz rá,nézzél be,ha tudsz, legalább hetente.Most én is nagyon elfoglalt vagyok,így gondolom,ritkábban tudok jönni,de jövök mindenképpen.
Lányok!A segítésemről nem szeretnék írni,részint mert szomorú dolog, részint mert nem gondolom,hogy hű milyen szuper vagyok,hogy segítek.Lényeg a lényeg,hogy megteszem ,ami tőlem telik hetente 1x 3 órát.Lassan fogunk haladni,hiszen minden idegen a családnak.Már többször átéltem ezt a szituációt.
Most hozok jónéhány képet és 1 videót.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. március 30. 17:12

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. március 30. 17:50

Kép
Kép
Kép
Kép
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2022. március 30. 20:33

Paggy az az étkező ablaka, ami az udvarra néz. Pipacsos kép, amit feltettem, már el is felejtettem. Nem sok fa virágzik, az enyémek még egyáltalán nem. Igaz a meggyfát úgy levagdostam, lehet, hogy egy virág sem lesz rajta. Egyáltalán nem értek a metszéshez, megnézhetném a neten, de annyir nem érdekel. Levágom azt, amit úgy gondolok, hogy nem illik oda. Korona alakítás van, termőkre nem tudok figyelni, mert nem ismerem fel.
Ági, nagyon nehéz a te festészeted, az enyém is gondot okoz.
Még sok festetlen tananyagom van.
Miénket senki sem ellenőrzi, mester szerint fizetett festészet, azt nem szabad. A másiknál viszont el lehetett küldeni, és akkor megnézte a festőnő. Ha nem küldtem akkor úgy maradt. Talán 3 db-ot küldtem el a realisztikusból. Az egyiket meg is tudtam javítani.
Lehült a levegő, de eső még semmi. Most kellett egy kis vizet adnom a hunyornak, mert nagyon száraz volt. Az ősszel elvetett hagyma kel, igaz csak locsolás után, a sárgarépa, és petrezselyem sorában még semmi sincs. De nem késett el még.
Jaj itt maradt az iromány, kb egy órája, küldöm.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. március 31. 8:28

Szép jó reggelt Mindenkinek!
Nálunk kezd csöpörögni az eső, mire elindulok a szememet beméretni, aztán szemüvegért, szakadni fog. A könyvelőhöz i s le kell adnom a táppénzes papirom, amiért kétszer kellett visszafordulnom,mert a háziorvos rosszul irta be az időt. Egy hetet lecsalt. :-) Igaz, nem tetszett neki, hogy visszamentem, de kit érdekel. Mert hogy javitani kell. Ha megnézte volna mit irt le, akkor jól tölti ki az adatokat, amit az aszisztensnőnek kellett javitani, mert ő nem tudta. :-)

Paggy, néztem a videót, és ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy milyen közel volt a fiam lakása, mig az egyetmre járt. Az Egry József utcában lakott. Akkor álmomban sem gondoltam volna, hogy az a szép tó ott van a közelben.
Hát a párod nem semmi azzal a kiskutyával. De hát mit tudsz már csinálni, miután " elhagyta"?
Csoki olyan aranyos a gombfelvarrásnál. :-)
Még mindig olvasok majd vissza, mert tegnap is festettem. Birja a szemem egyenlőre.

Ildikó, nekem meg a Te festésed tünik nehéznek. Persze, mindketten gyakorolnánk a másikét, menne az szerintem. :-)
Nálunk sem kötelező bemutatni, van aki nem is strapálja magát, és tudom,hogy otthon sem nagyon csinálja, de a tanár úr mindig szivesen javitja ki mit és hogyan tegyünk legközelebb. Szeretema többiekét is nézni, mert abból tanul az ember, ha a hibákat felsorolják, megmutatják, rávezetnek bennünket. Kérdés menyire tudjuk korrigálni utána.

Rita, olyan jót mosolyogtam Lilyke takaritásán. Micsoda s zetteket lehet már kapni! Régen tudom, csak a konyhát imitálták a játékokkal, most meg aztán hatalmas a kinálat.
Nemsokára utazol! Hú, de jó lesz!! :-)
Mentem el az ételeid változatlanul. Az a baj, hogy nekifogni nagyon sok átnézéssel jár, nem lehet csak úgy belekezdeni. Prsze bizonyos dolgokat lehet anélkül is, de a felépitéshez szükséges a kutakodás. Nincs időm rá, hogy órákat a gép előtt töltsek. Tudom, arra van idő, amit s zeretnénk, de van mikor mégsincs.
Igy örömmel veszem a feltöltéseid!

Mennem kell, mert még főzök egy tárkonyos krumplilevest, szerencsére van már friss tárkony a fűszeresben, második mindenkinek van, mjad én még egy répafőzeléket csinálok magamnak, ha hazaértem, csak mivel kevés ideig kell párolni a répát, igy nem akarom most megcsinálni.
Kiváncsi leszek a szememre. Optomeristához járunk már évek óta, de vagy a vérnyomásom miatt, vagy a fehér kötény szindróma miatt nem igazán sikeredetta két évvel ezelőtti bemérés. Valami pici dolog volt, ami zavarta a szemem.
meg akarom próbálni csak a multis szemüveget, annak ellenére, hgoy a szememben van valami izé, ami miatt nem akarja elfogadni.
Eddig Hoya lencsét használtam, abbóls em a teljes látószélességűt, mert többe került, most viszont a Zeiss mittudoménmicsodáját akarom, ami a férjemnek van, horror áron, mert kell rá a sötétedő réteg is, hátha bevállna.
Eddig négy szemüvegem volt. Egy távolra, egy multi, egy olvasás, egy gép. Mert mindegyikhez kell a cilinder pl, de a géphez nem. Ezt se tudták eddig bemérni. Úgyhogy nem vagyok én könnyű eset semmiben.
Még hajat is kell mosnom. jajj, forr a vizema gyógyteákhoz, megyek, mert még a száritót is ki kell raknom, Ramos is visszafordult az ajtóból, mert szemerkélt az eső.
Legyetek jók, jövök majd, bár délután festeni akarok. Nem tudom mikor lesz kontakt óránk, muszáj kicsit dolgoznom, ha már birja a szemem. Mondjuk este kilenc a vizválasztó, onnan már nem megy.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. március 31. 9:57

Sziasztok Kislányok!

Kata hiányzol!

Korábban betettem Áginak az egyik TÉNÉ fb csoportból kimásolt hashimotós étrendet, amire azt válaszoltátok,
hogy nagyon nehéz lenne mindenre figyelni, és emiatt követni. Tulajdonképpen ez a hölgy - K. Farell Zsuzsa -
nem csinál mást, mint én, TÉNÉ szerint étkezik, mint én, a Dr. Greger által összeállított napi tucatot követve,
csak a betegsége miatt pár élelmiszert kihagy az étrendjéből, ilyenek a gluténtartalmú ételek, a köles, a tofu...

Csak most vettem észre egy nagyon fura dolgot. A hasadós képem, ahol bárhogy álltam mindig kettő volt belőlem,
nem tükörkép. Pedig az egy kirakat üvege! A táskám keresztben van a vállamon, de a táska maga mindig a jobb
oldalamon fityeg, nem a balon, ahogy a fotón látszik. Nem is értem. Hogy fordult meg a kép?

Ildikó, de örülök, hogy te is megkóstoltad a karfiol levelet! Gyulladáscsökkentő és rákellenes hatásuk miatt - na,
meg a bennük lévő tápanyagok miatt - nagyon fontosak a zöld levelek. Minden nap eszem őket.

A mi Dundink is nagy sünvadász volt, de csak akkor tudtuk kivenni a szájából, ha cserét ajánlottunk fel neki.
Ez kaja volt természetesen!

Jövő héten pénteken utazom. Alig várom már, hogy indulhassak! És nem kell teszt, se az oda, se az ottlét, se a
hazajövetelhez! Hurrá! Megspóroltak nekem 100 ezer forintot! Ebben a jegy ára nincs benne.

Az étolaj a Sparból vagy az Intersparból való szerintem.

Én is szoktam lesegetni a sorozatokban, hogy mik vannak a falon, és máshol is. A Fall in Love-ból fotóztam ki ezt
a Mona Lisa utánzatot. A kínaiak már a századelőn is szerettek hamisítani. :))

Kép

Itt most kezd virítani a magnólia például
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. március 31. 9:58

Paggy! Anyósom megtiltotta apósomnak, hogy politikai műsorokat nézzen, mert mindig nagyon felidegesítette
magát rajtuk. Ez működött is addig, amíg egy tévéjük volt. De aztán a lányuk új tévét vett, és megkapták a
régit. Na innentől nehezen tudta anyósom kordában tartani a dolgokat. Később apósom belátta, hogy nem tesz
jót neki (súlyos szívbeteg volt, két infarktussal, cukor, magas vérnyomás...), úgyhogy magától abbahagyta.

A válásom után, amikor a mostani házamba költöztem, a szomszédom Feri, Margitka férje, nagyon finoman
próbálta volna kideríteni, hogy én melyik politikai oldalon állok. Nem volt erőszakos, nem volt bántó, de tudtam,
hogy ebbe az utcába nem szabad bemennem. Azt mondtam neki, hogy én nagyon szeretem őket, boldog vagyok,
hogy ilyen emberek a szomszédaim, és szeretném, ha ez így is maradna, ezért én soha nem fogok politikáról
beszélni velük. Azonnal azt mondta, hogy igazam van, és nem próbálkozott többet. Barátságunk haláláig tartott.

Én a jövő héten csinálok egy nagyobb takarítást - ablakpucolással együtt - hogy szép tisztán hagyjam itt a lakást.

Mondd meg a párodnak, hogy ha hazaérkezik a kutyasétáltatásból, ne mesélje el, milyen élmények érték útközben.
Kevesebb ok lesz az összezördülésre. :D

Van még három (egy fekete, egy fehér és egy bordó) ilyen jellegű kínai cipőm, amit még nem hordtam el, ezért
ezért erre az újra (négy-öt éves), még nem került sor. Nagyon kényelmesek, szeretem őket, de a lentebb bemutatott
gyalogló cipőm még sokkal kényelmesebb, ezért már legtöbbször ez van a lábamon. Még egyet fogok venni, hogy
legyen csere.

Te mosószódáról írsz, de én a mosódarát vettem, csak ezt ismerem, erről írtam nektek. Másodszor is mostam már.
Meg vagyok elégedve vele. Az oldat leülepedett az állásban, felkavartam, és úgy öntöttem bele a tartályba. Az
üzletben két illatban lehet kapni öblítőt. Az egyik citrusos, a másik levendulás. Mindkettő kellemes, mindkettőt
ki fogom próbálni. De még sok van az itthoni öblítőmből.

Igen, láttam a legújabb Kadarkai videót. Nagyon tetszett.

A videón lehetett hallani a város zaját. De rossz lehet az utak mellett lakni! Por, benzingőz, zaj... A kis fácska
gyönyörű! Ha lesz lehetőséged, egy közelit is készíts róla, légyszi.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. március 31. 9:58

Ági! A babarózsás képeidre (is) nagyon emlékszem. Azok a szirmok és levelek...! Madárra és pillangóra is emlékszem,
de ezekből kevesebbet láttunk, mint a babarózsákból. Nem csodálkozom, hogy nem tudta levenni róluk a szemét.
Nem tudom, hogy a tűk vagy a dicséret hatott-e jobban, de az a lényeg, hogy új lendületet kaptál. Nem is lehet
mindig fent lenni, kellenek a mélységek, hogy újra élvezni tudjuk, amit csinálunk.

Itt Miskolcon a Decathlon, a Sports Direct és a Mountex üzletek érhetőek el gyalog számomra, illetve a Decathlonba
ingyenes Auchan járattal szoktam eljutni, így ezekben nézelődöm. A Mountex a legdrágább ezek közül, úgyhogy
ott csak egyszer voltam, a Sports Direkt árukínálata, az anyagok minősége, a fazonok, a stílus messze elmarad a
Decathloné mögött (árban hasonló), ezért oda se nagyon járok. Marad a Decathlon, amit nagyon szeretek.

A futócipők közt nézelődtem először, mert nem tudtam, hogy kifejezetten gyalogláshoz is vannak cipők. Szerencsére
időben észrevettem az állványt. Mondjuk a futócipővel se jártam volna rosszul.

Egy hónapja használom, és imádom. Annyira könnyű és rugalmas! 7990 ft volt. Nem volt nagy választék, nem tetszik
igazából, de ahogy a kaja esetében is már az számít inkább, hogy benne legyen minden, amit fontosnak tartok, a
cipő esetében is az alkalmasság és a kényelem már a legfontosabb.

Spoiler: mutasd
Kép

Muszáj még valamit agyon dicsérnem. Szintén leértékelve vettem egy napszemüveget szintén a Decathlonban. Ha
nem ejtem le az előzőt, még most is azt hordanám, nem vagyok nagy napszemüvegnyúzó, és ha nem vettem volna
észre a leértékelést, biztosan megint egy drogériában, vagy a plázában valamelyik üzletben vettem vettem volna a
következőt, de szerencsére nem így történt.
Évekig volt távollátó szemüvegem, amit leggyakrabban az utcán, és tv nézéshez használtam. Beltérben nem volt
rá szükségem. UV-ra sötétedős volt a lencséje, nagyon szerettem, mert így a napszemüveg kérdés is meg volt oldva
mégpedig dioptriásan. A szemem annyira hozzászokott, hogy amikor a rövidlátásom romlásával a távollátásom
megjavult és nem kellett tovább a távollátó szemüveg, nagy szükség lett a napszemüvegre. Nem volt sok belőlük,
de mindre jellemző volt, hogy olyan érzésem volt bennük, mintha nem nekem való dioptriás szemüvegen keresztül
nézném a világot. Valami zavarta a látásomat, ha napszemüvegben voltam. Nem értettem. A másik, ami mindegyikre
igaz volt, hogy kicsit ferdén álltak rajtam. Nem lehetett ezt kívülről észrevenni, de én belülről láttam. Már komolyan
arra gondoltam, hogy nincs egy magasságban a két fülem. =))
Aztán a Decathlonban sorra próbálgattam a napszemüvegeket, és már akkor észrevettem, hogy milyen klasszul látok
bennük, hogy semmi zavaró, idegesítő tényező nem zavarja a látásomat, és hogy valami csoda folytán egyik se ferde
rajtam, és mind úgy áll rajtam, mintha gyengéden rám ragasztották volna őket, ugyanakkor olyan érzés is volt, mintha
semmi nem lenne az arcomon. Ott nem volt ráírva, de itthon utánanéztem, és akkor derült ki, hogy ez, amit megvettem
túrázáshoz való, gondolom a többi is az volt. Így már mindent értettem. 3990 ft volt. Nem volt már nagy a választék,
ez se tetszik annyira, de ahogy írtam, minden eltörpül az alkalmasság és a kényelmesség mellett.

A Decathlonból megyek át az Auchanba:

Kép

Kép

A lányomék is nagy Decathlon fanok. Lilyke napszemcsije is onnan van.

Kép

Sünike nálatok talált rá a mamahotelre! Ő is az alkalmasságra és a kényelemre utazik. =)) Kíváncsi vagyok, lesz-e
harmadik fuvarra is szükség. :))

Biztosan sokáig érzékeny lesz még az ujjad, de a nehezén már túl vagy, hála istennek.

Jaj, de pepecs munka lehetett megfesteni a legújabb alkotásodat!
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. március 31. 9:59

Látom, hogy Ági is írt közben, de most szaladok menni. :)) =)) Elolvasom, ha hazajöttem.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. március 31. 13:11

:)
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. március 31. 15:47

Rita! Elmentettem , sőt átküldtem az egyik Hashimotós ismerősömnek az anyagot. Nekem szerencsére hiába magas az ANTI-TPO - ez jelzi a Hashimotót- a TSH a gyógytea hatására amit már hét vagy hány éve iszok normál értéken van. Ezért nem is kell szednem semmit rá az endokrinológus szerint. Jó tudni ezeket amiket leirtak benne.
Ha egyedül lennék több időm lenne magammal foglalkozni és másként főzni. Igy örülök, hogy a párolt zöldségeket és néhány mást be tudok iktatni a fiúk kajáján kivül.
Ez van jelen pillanatban, de sosem mondom, hogy soha.
A cipőd nagyon tetszik, biztos jó is benne menni. :-) A hugom is a Decatlonba jár, mert túrázik. Amit betettem cipőről linket, ő adta, mert nála bevált. Érdekes, mert a RENO-ban felpróbáltam és nem mindegyik volt jó a lábamnak. Tehát próbálni kell.
Tudjátok mennyibe kerül egy multis szemüveg lencséje, ami széles látóterű????
200.000 darabja. Szemüveggel együtt egy kinai út ára.
Olyan speckó szemem van, hogy minden apró dolgot érzékel, és csak ez a fajta lencse tudja. A legolcsóbb belőle két lencsével a fele. Kérdés mennyire látok vele, mert eddig is az volt a bajom, hogy mozgatni kellett a fejem, igy négy szemüvegre volt szükségem.
Nem is gondolkodok rajta tovább, mert felmegy a pumpám. Nézem az inváziót az etetőnél. A galambok egyre szemtelenebbek. Megyek töltöm után a napraforgómagot, mert szerintem felzabáltak mindnet.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 1. 7:32

Sziasztok!Megjottunk a kora reggeli,vegre esos kutyasetabol.Hoztam kepeket.Kaveval a kezben beteszem :)) .
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. április 1. 7:48

Sziasztok!
Paggy, a kutyasétáról jutott eszembe:
Tegnap fél órát hajkurásztam este Ramost, hogy jöjjön be, mert ugatott, mint a veszett fene még este tizkor is, és rohangált, elbújt a tuják között. Nem akart bemenni a házába, mert onnan jön utána be. Bebújik, szépen megsimogatom bent, ami elég érdekes, mert piszok nagy a kutyaház, csak a kezem tudom betenni, - a férjem bebújik hozzá =)) -, és ezután szépen előre jön, kijön a végén, rá a lánc és jövünk befelé.
Magától csak akkor jön be, ha akar.
Namármost ez tegnap este kétszer sem működött. Már mentem volna fél 11-kor fürödni, ezért vérszemet kaptam, fogtam a söprűt és rávertem a gyümölcsfák törzsére, hogy namostmár agyoncsaplak. Visitva rohant be a helyére. =))
Hát ennyit a kutyaszeretetről. :)) Lényeg, utána fürdés és filmnézés, amiből megint nem láttam semmit, mert szemüvegben úgy elaludtam, mint a pinty.
Ezért nem tudok én este már irni, mert hulla fáradt vagyok.
Ebben a pillanatban jött meg a két szajkó a fára. El kell mennem m ég egy kis napraforgómagot venni, mert ezek is esznek, fogy a cinkegolyó is. Hidegebb van. Érdkes, mert a szajkó is töri meg az ujjai között a magot. Nagyon slzép madarak, csak a hangjuk borzalmas.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 1. 8:19

Ági! :)) :flower1: :littlehearth: :-bd
Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. április 1. 8:45

Paggy, átjött minden hang a lépéssel együtt a videón! :-)
Az ember azt hinné ugye, hogy a városban csak csend és autóhangok vannak? :-) Aztán mégse... :-)
Köszönöm szépen ezt a megnyugtató frontos előrejelzést. Jelzem én is, mikor jön. :-)
Most robogok a piacra, aztán Tesco mandarinért, lehet még Lidl is, frász se tudja. Közben viszek bácsikának tárkonyos krumplilevest tegnapról, meg főztem virlsit, hogy legyen másodikja is :-) Még veszek három zsemlét hozzá, aztán főzés itthon.
El ne felejtsek még napraforgóért bemenni, mert hétvégéig nem elég ami itthon van, utána befejezve a svédasztal. Jajj, még bácsikának csinálok cappuccinót is, hátha örül neki. Mi úgysem issszuk. A kutyasuttogónak vettem háromfajta la festát, mert régen igy csináltam.
Szép napot mindenkinek! :-)
Ui.: Csokinak nagyon jó dolga van :-)
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. április 1. 14:21

Jó kis felhők vannak felénk, ráadásul pár napja nem tudom mit csinálnak a reptéren, ami tőlünk légtávolban nincs is oylan messze, de bőgnek fent úgy ezek a kisrepülők,hogy Ramos megint bent van.
Kezd virágozni a tulipánfa is.

Kép

Ahogy jöttem a külső krt.-on, mögöttünk a tó utáni erdő széle nagyon szép volt.

Kép

Bácsika ma nem volt kint a szeretetládánál. Ilyen nem volt még, remélem nincs baja....
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. április 1. 15:10

Paggy, az orvosi ügyelet nem a klinikákon van, az már régóta a tűzoltók épületében kapott helyett. A sürgősségi betegellátás: SBO , van az Újklinika épületében. Ez aránylag modern klinika egybeépitve a 265 ágyasnak nevezett új szárnnyal. Az utóbbiban külön fürdőszobák, tv-k vannak és két ágyas. Apu is itt feküdt a szivkatéterezésnél és a májműtéténél.
A sürgősségi külön fogalom, szerintem oda nem szabad menni, mert ….-t sem ér. – nem irom ki-. Nem vagyok egy orvoshoz járós tudjátok, de ha menni kell, akkor menni kell.
A sürgősségiről azt gondoltam, hogy sokkal jobb és hatékonyabb. Néhány esetet kivéve. A kezemmel sem voltak a helyzet magaslatán és ugye nemrég azt hiszem irtam, hogy az egyik kutyás elesett, eltört valamije és a röntgennél nem vették észre, igy a pár hét utáni ismétlésnél derült ki,hogy rosszul forrt össze.
Amikor a gyógynövények nem segitenek, vagy későn szólnak a fiúk, akkor jobb, ha orvoshoz mennek. Igy volt ez most is a gégegyulladásnál.
Olvastam a klimaváltozásról szóló irásod, meg a falvaknál mit lehetne csinálni. Nálunk, mögöttünk a tó nagyon vssza van húzódva. El tudom képzelni mennyire nagy szárazság van a földeken, kellene az eső. Melyik folyó is volt most kiszáradva majdnem?
Anyu is mindig az esőt várja, mert nincs kút fúrva locsoláshoz, nem fizet érte. Igy meg hiába vet bármit is, kiszárad.
Nézem most hány helyen esett jég. Hóesés várható vasárnap. Bolond ez a világ!

Rita, most olvasom amit irtál márc. 19.-én, hogy úgy érzed bűnös dolog magad jól érezni!
Ne bolondozz!! Dehogy!!!
Mindig örülök annak, ha irsz arról mit csinálsz, és hogy csinálod, mit főzól és miért úgy.
Úgyhogy hajrá!
Politizálni pedig irtam már, hogy veled együtt nem fogok.
Az árpabulgurnál maradt abba a „Rita életmódhoz” való mentéssorozatom .

Paggy, most értem Csoki torokgyulladásához. Remélem már meggyógyult. Jót röhögtem – bocs-, a kutyakaki gyűjtéskor a fiatalember segitőszándékán.

Ildikó, annyira szép a hunyor-os és a többi virágos képed! Nagyon hangulatos az ablakod, látom van a madarak segitésére matrica is. Nálam ma is egy kis őrült koppant ahogy szállt le enni.
A Munkácsy ecset valami speciális ecset???
Az én fejem sem bir el semmi hirtelen irányváltozást, de a csontkoácsolás kivétel. Nem is tudom kicsinek hogy birtam hintázni. Apu mé ghajóhintát is csinált nekünk.
Mennyi minden tmegkaptunk, pedig kétkezi munkával keresték a pénzt. Ma csinálnák ezt meg az emberek többsége…

Rita, ahol veszem a madaraknak a piacon a napraforgót, ott a régi házban van egy csomagolásmentes bolt. Mindig rád gondolok, mikor ott tekerek. Bemenni még nem mentem, de ami késik, az egyszercsak eljön.
Irtam már az öblitőről:
Az egyik vendégem vegyész. Ő magyarázta el miért nem használ öblitőt. Nagyon régóta én sem már ezután. Aminek nagyon örülök, hogy kaptam egy száritógépet. Nem szeretem a kint száritott ruhák illatát.- nekem szaga van-
Viszont a száritógép után pihe-puhák a ruhák. Na azt nagyon szeretem.
Szemeztem már én is a környezetbarát mosószerekkel, de nem jutottam még oda, hogy el is kezdjem használni.
Ami nálam kérdés vele kapcsolatban, hogy mivel lehet tényleg kifertőtleniteni a ruhát, ami hatásos. Nálunk nincs külön mosva mindenki ruhája, a fehérneműk, zoknik, én dolgozós ruhám miatt maradna a domestossal megküldés, utána újra mosás.
Többségében én is a szineseket gyorsprogramon mosom, mert egyszer felvesszük rövid időre, minek órákat járatnia gépet. A fehéret sem 90 fokon mosom, mert naponta megy a gép, nem maradna a ruhából semmi egy idő után.

Ildikó, most értem a t v-tornyos, erdős képeidhez. Fényképezz sűrűbben ilyeneket, ha arra jársz!
Paggy, olyan szép vadregényes rétes – na ezt jól leirtam – az előkertetek.

Lilla mellett én is szivesen simogattam volna az állatkákat. Miylen nagylány már! Mekkora a haja hossza!!! És az a sapka…, tényleg nagyon jó!
Lányok a tyúkhúr nagyon jó koleszterin ellen.

Rita, lementettem minden ételt, ha bármi mosogatószert, vagy valamit kipróbálsz, oszd meg velünk!
Azt hiszem elolvastam sok mindent, remélem nem hagytam ki semmit.

Még Hesuról régebbről:
Minden tiszteletem a Tied és persze Paggyé, hogy mentek és segitetek, segitettetek.
Én nem birnám lelkileg.
Ugyanúgy nem birnék idegen gyereket befogadni. Ne kérdezzétek miért, nem tudom.
Irtam már tudjátok az unokáról is. Nem érzem, hogy nekem hiányom lenne emiatt. Fura vagyok, tudom, de hát ez van. Aztán persze bitzos változnak a dolgok, de most per pillanat ezt gondolom.

Kata olyan régen jelentkezett!!
Ó, majd elfelejtettem: Ildikó köszönöm a hegyes kinai festményt!
Remélem Elthan is rendben van, vagy legalábbis sokat javult már!
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. április 1. 15:40

Lányok! Ma elfelejtettem, hogy április elseje van. Mindig én szoktam megviccelni a családot! Hát szánom,bánom, ez most elmaradt. :-)
Tegnap felhivott a gimis-kollégiumi szobatársam. Jó volt beszélgetni vele.
Átküdlte az unokája - egy éves- videóját, fényképét. A mostani gyerekek mennyivel másabbak, mint a mieink voltak. :-)
Rita, olyan jót vigyorogtam, ahogy irod Paggynak: Mondja a párjának ne mesélje el mi történt vele kutyasétáltatás közben. Hááát van benne valami. =))
Ma fekszem a mágnesen, egyszercsak a fiam felpattan, rohan kifele, merthogy az apja jött meg, Ramos meg a postáshoz kiment vele és kint is maradt.
Hát gondoltam Ramosra már keresztet vethetünk, a következő az lett volna, hogy agyoncsapom a bandát, de szrencsére egyedül Ramosnak volt annyi esze, hogy nem ment ki a kapun, mikor a férjem beállt a kocsival.
Mindhármat agyondicsértem, mikor bejöttek. Kit ezért, kit azért. =))
Mennem kellene festeni, egy nagyon nehéz képet csinálok. Főznöm is meg kellett holnapra, mert dolgozom.
A kezem be kell kötnöm, mert nagyon érzékeny.
Javult azért, de még mindig pukli van ott, ahova visszanőtt a hús, vagy mi.
Lehűlt a levegő, borús, nemszreetem idő van.
Itt a fenyőpinty. Azt modnják, hogy ha új madár jelenik meg tavasz kezdetén az etetőn, akkor még nem szabad abbahagyni az etetést.
Rita, van egy Ecofamily nevű bolt a bevásárlóközpontban tőlünk nem messze. Egy csomó olyan termék van,amikről szoktál irni.
Na most meg kisütött a nap.
Ramos horkol bent rendületlenül.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 1. 18:30

Ez egy kadszeli komment lesz.Varom ,hogy lealljon a mosogep.Elolvastam mindentHolnap jovok.\:D/ :) Most csak 1 mondat a kimosott,kertben szaritott ruharol.Imadom!!!!Meg itt a varosban is minden reggel kiteszem az erkely korlatjara.Egyszer egy no megkerdezte ,sulyos beteg -e nalunk valaki,hogy allandoan lognak a rongyok.:)) Mozt megyunk Csokival sarat dagasztani,azaz setalni.Sziasztok.Paggy
Ma voltam tanarkodni,rajzolni mar tudom a szavak jelenteset es Most mutasd meget jatszunk.,azaz kezzel labbal ertekezunk.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. április 1. 18:54

Jajj Paggy, olyan jót nevettem a lógnak a rongyokon. :-)
Hirtelen azt olvastam, hogy moziba mentek Csokival. Néztem is nagyokat. :))
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. április 1. 21:48

Ez egy nagyon nehéz kép volt, még az utolsó fán kicsit javitanom kell...
Kép
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2022. április 2. 11:54

Ágikám, fantasztikusak a fák. A fenyőfák lombja és az ágak így vannak elosztva a fán.
Nekem ez nagyon jól jött, ilyen közelről nem festettem ilyen fát. A lombozatok festésénél az oldalirányú ecsetmozgatást használtad? Vagy milyen irányban tartottad az ecsetet.
Én is szoktam változtatni az ecsettartást.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. április 2. 13:09

Ildikó, én is változtatom az ecsettartást, már fel sem tünik :-)
Van amikor a hegyét nyomom le az elején és húzva emelem, vagy van, hogy fektetve, de nem folyamatosan húzva. Igy lesz nem egységes az ág széle, vagy ugyanigy a fa széle is. Sokszor rá kell menni, felépiteni főleg a törzs egyenetlenségét, vagy szétfolyatni itt a lombozatot. A rizspapir nem az igazi ehhez most, de mindig elfelejtem melyik mihez való a stócok közül.
Van amikor az ecsetnek világosabb tust keverek ki és a legeslegvégét teszem csak bele a tusba, fektetve húzásnál ilyenkor sötét a szél és világos a belső rész. El kell találni, hogy nagyon nedves se legyen az ecset, mert akkor vastag, szétfolyós amit húzunk.
Most megszenvedtem nagyon a képpel, váltok rizspapirt, mert több ilyen szétfoylatós kép van, főleg majd a felhőknél.
Meg valahogy az átküldött kép a gépen másként adja vissza, mint a nyomtatott. nem értem, de szoktam mérgelődni, mikor megcsinálok valamit. utána jövök a géphez és a pici eltérések is nagyok, mert vagy kiemelnek valamit, vagy a formát adják jobban vissza. De nekem a gépem a szobában van és festeni meg a konyhában a nagy asztalnál tudok.
Valaminek menni is kella tv-ben, most a Jurassic Park megy, na arra tökéletesen tudok dolgozni. :-)
Más zenére fest, na nálam az sem működik. :-)

Vissza: “Társalgó”