Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 7. 0:27

Sziasztok,szép álmokat!Paggy
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. április 7. 9:01

Kata, nagyon gusztusos lett a túróstorta!

Hűha! Mennyi kajakos és evezős rajzott ki a folyóra! De jó lett a többi fotó is! Az a zsinagóga gyönyörű! Szépen
karban van tartva, de ez látszik a lakó épületeken is. Itt Miskolcon, ezt hiányolom a legjobban.

Ildikó! Jobban érzed már magad? Azt kívánom, hogy ezek a nagy szívdobogások messze elkerüljenek!

Nálunk is hideg volt mostanában, de azt is érzem, hogy ha lassan is, de melegszik az idő.

Ági, mibe teszed az ételeket, amiket a ládába teszel? Vettél hozzá csomagolóanyagot?

Nagyon kíváncsivá tettél, milyen lehet az a gyönyörű nagy fa, amit festened kell.

Paggy, a természet - mint mindent - az anyákat is jól megcsinálta. Az első gyerek a legnagyobb megrázkódtatás,
a többit már kellő tapasztalattal, rutinnal fogadja az ember. Az a legnagyobb ajándék, hogy a másodiknál már
tudod, hová futnak ki a dolgok, miből, mi következik, nincs annyi bizonytalankodás, kétségbeesés, önmarcangolás.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. április 7. 9:39

Paggy kérdezte, hogy milyen ajándékokat viszek Lilykének. A diavetítőről és a diafilmekről már beszéltem,
ezeken kívül még négy meséskönyvet, és egy szatén párnahuzatot viszek neki. A göndör fb csoportban olvastam,
hogy a sokan használnak ilyen párnahuzatot, mert ezen nem tapad úgy meg a haj, és reggelre nem lesz szénakazal
a hajuk. Lilyke még nem használ párnát, de későbbre jó lesz.

Kép

Már gyerekkorban se egyszerű dolog göndör hajúnak lenni. Ezért is jó olvasni, más tapasztalatait. Mutatom képekben:

Spoiler: mutasd
Ilyen szöszös-kócos tud lenni időnként a haja. Ezt már gyorsan meg tudja oldani a lányom, hála a videóknak és a göndör
közösségnek. Pici nedvesség, egy kevéske göndör gyerekhajra való formázó, és egy jellegzetes markolászó kézmozdulat
kell csak hozzá.

Kép

Két hete öt napra egy tengerparti lakókocsiparkba mentek tavaszolni a gyerekek. Ilyen volt Lilyke haja induláskor....

Kép

...és ilyen érkezéskor. Teljesen kiegyenesedett. Nem tudjuk, hogy miért. Nem volt nyugtalan útközben, semmi sokk nem
érte, nem sírt, sőt nagyon is jólérezte magát a lányom szerint. Ilyen mérvű kiegyenesedése még nem volt a hajának.
Estére viszont magától visszakunkorodott. Ki érti ezt? Ilyet még a fb-on se olvastam eddig.

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. április 7. 9:44

Most indulok utamra, de később jövök még.

Lilyke egyik kacsanéző helye. Ez a városban van, a Mersey partján. Kata fotója juttatta eszembe, hogy
még nem tettem be.

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. április 7. 10:07

Paggy, köszönöm a remek hozzászólásokat, és az érdekes linkeket, hát nem sajnálod tőlünk az olvasnivalót az tuti!
S milyen jó is volt olvasni. a 2. link borzasztó hosszú, de nem baj, majd a második felét délutánra hagyom.
Ennyi mindent a rózsákról még én sem tudtam, pedig termesztettük is, amíg a lengyel piac be nem tört a magyar virágdömpingbe, onnantól már nem volt érdemes termeszteni!

A zsinagóga képeknek nagyon örülök, mert az azt jelentette számunkra is, hogy egy nagyon vágyott helyen végre nem az ablakból elsuhanó képek jelennek meg, hanem megállhatok a közelében. Sajnos nagyon sok jelzőtábla autó stb. akadályoztatás volt, mégis úgy éreztem hogy így adom vissza a hangulatát a legjobban!
Mellesleg nagyon szép idő volt, a beigért viharos szél valószínüleg máshol talált magának szórakoznivalót, így mi megúsztuk egy nagyon kellemes szellővel!

Tudom ki fogtok nevetni, de mivel akkor még a buszon voltunk, és ment is , így nem láttam pontosan mit próbálok lekapni, azt hittem kacsák. s mikor a facen ill itt megláttam hogy kajakosok, hát én is jót derültem magamon :)) :)) :)) .

Ma is kimozdulunk majd ebéd után. Egyébként nagyon sok változás lesz a győri közlekedésben is, úgyhogy csak kapkodom a fejem hogy merre hány méter.!
De rengeteg előnye is lesz, mert pl. átszállás nélkül olyan helyekre eljutunk majd, ahol legalább 30-40 éve nem voltunk már. ;) :D :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Legalább így lesz egy kis kirándulásunk!

Rita, szuper ajándékot viszel a kis Lilykének, ezek szinte örök darabok.
Milyen metamorfozison megy át a kis haja..kész rejtély. Mivel több napot voltak a tenger közvetlen közelében az nem lehetett kiváltó ok?

Egyenlőre ennyi, köszönet a gyönyörű Vörös rózsáért is, Paggy, még a szemnek és a léleknek is nagyon jót tesz. Főleg az hogy ilyen szép nagyban van kitéve! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Rita, nem tettél be képet az új frizuráról! És elfelejtettem megkérdezni, hogy mikorra várhatunk vissza? :x
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. április 7. 14:50

Kata, az fantasztikus lesz, ha régi helyekre is eljuttok majd! Nagyon örülök, hogy lehetőség nyílik rá!

Lilyke haja ugyanazon a napon lett göndörből egyenes, majd újra göndör. Ez a megérkezésük napja volt.
A többi napon a szokásos bongyor volt.

Másnap reggel például már így nézett ki a haja. Még pizsamában. A konyhapulton ott a kukta és a ninja,
a két legfontosabb konyhai eszköz, ami minden nap használatban van, főleg Lilyke születése óta. Ide is
magukkal vitték.
Kép

A lakókocsi park tele van kacsákkal, akik szintén a kenyérhez vannak szokva, ment is az etetés ezerrel.
Itt annak örül, hogy az egyik kacsa felrepült a terasz korlátjára.

Kép

Kép

Kacsakeresőben:

Kép

Kép

Primulák és százszorszépek között:

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. április 7. 15:10

Főszezonban tömegeket vonz ez a tengerparti üdülőhely. Nagyon szépek a viktoriánus stílusú épületei.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

A tengerbe lemenő nap. Zsuzsi fotói. Nekem nagyon-nagyon tetszenek:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. április 7. 15:36

A 19. századtól kedvelt üdülőhely Hustanton, ami azt is eredményezi, hogy hosszan elnyúló partján
könnyen szem elől tévesztik a szülők a gyermekeiket, és máris megvan a baj. Erre a problémára egy
idősebb rendőrnő, Sandi Greenacre, nagyszerű megoldást eszelt ki, de a megvalósítást már nem élhette
meg, a következő szezon előtt elhunyt. A nevét azonban őrzi a Sandi Starfish (tengeri csillag) Projekt.
Ennek az a lényege, hogy a tengerpartot zónákra osztották, és a zónajelzéseket a partra, az épületekre
kiteszik, hogy mindenkiben jól rögzüljön, hogy épp melyikben tartózkodik. Azt kérik a szülőktől, hogy
amikor a partra kiérnek, készítsenek egy fotót a gyerekükről (az se baj, ha egy zónatábla mellett áll),
mert így, ha esetleg elszakadnának a szülőktől, a parti őröknek azonnal el tudják küldeni a gyermek fotóját,
hogy lássák, hogyan néz ki, milyen ruhában van, és ugye azt is tudni fogják azonnal, melyik zónában kell
keresni. Azt olvastam, hogy nagyon rövid idő alatt meg szokták találni a gyerekeket.

Kép

Kép

Még pár fotó:

Kép

Ezt csak azért küldte a lányom, mert nagyon tetszettek neki ezek a textil rolók:

Kép

Ez meg egy kissé túlzsúfolt, kicsit csicsás, de a szemnek vidám húsvéti kirakat:

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 7. 15:37

Rita!Tippem Lilyke hajegyenesedésére: tengeri sós para.
Nagyok szép képek.Holnap jövök.Mégegyszer szerencsés utat,boldog megérkezést Rita!!! %%- :flower1: :x Paggy
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. április 7. 16:10

Brokkolis csicserifasírt:

Az alap a szokásos: reszelt répa, hagyma, fokhagyma, hüvelyes (ami most csicseriborsó), az újítás
a brokkoli.

Első szint: Répa, brokkoli, hagyma, fokhagyma
Második szint: villával nagyjából szétnyomkodott csicseri, fűszerek (majoránna, füstölt paprika, bors,
kurkuma), só

Kép

Kép

Mikor a brokkoli megpuhult, jöhetett a csicseriliszt és a zabpehely (aprószemű).

Kép

Kép

Kezdtem fakanállal összeállítani, amikor eszembe jutott, hogy kimaradt a tahini, gyorsan hozzátettem
fél evőkanálnyit.

Kép

Kb. 20 percre a sütőbe toltam.

Kép

Kép

Amíg sült a fasírt összevágtam kápia paprikát, édeskrumplit, brokkolit (mindhárom épp le volt értékelve
az Intersparban :D ) és a lilahagymát. Összeforgattam a szokásos öntetben: szójaszósz+balzsamecet+
pici olaj+kakukkfű, és ment a sütőbe a fasírt után.

Annyira szép látvány!

Kép

Közben a maradék csicserit pici füstölt pirospaprikába, és őrölt köménybe forgattam (se olaj, se só), és
szintén a sütőbe toltam. A képen egy három részes tepsikészlet legkisebbje látható. Kiváló nasi, de sokan
használják levesbetétként is. Lelkiismeret furdalás nélkül lehet eszegetni.

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. április 7. 17:35

Sziasztok! Ma még nem indultunk el, mert egy másfél órája ébredtem fel, szinte már minek!
Pedig a Lildlibe érdemes elnne elugrani, mert a 25 dk -svaj csak 649.-
A karaj 1579- a mizo tejföl 689
És a Border margarin fél kikó csak 549.- ráadásul van olivaolajos. A múltkor a sparban ezt vettem 700-ért, de nagyon finom.
szerencsére van két doboz.
Meg kell néznem mi a legtávolabbi lejárati időm itthoni dolgokban, és ahhoz viszonyítva vásárolni!

Csodaszépek lettek a képek amiket kaptunk, szinte hallani a hullámok moraját. a látvány önmagáért beszél.!
Milyen jó ötlet ez a szakaszokra osztás.! Kár hogy szomorú de mégis jó apropója van a dolgoknak!

Jobb is hogy nem főszezonban voltak ott, így nem kellett embereket kerülgetni, s mindenki azzal foglalkozott amivel akart.
Ma egyébként palacsinta volt az ebéd, de még mindig nem vagyok éhes... de Samu nyüsszögését hallva szerintem már enne.

Felöltözöm, s leviszem a szemetet, holnapra nem lesz errefelé a jelek szerint szép idő.
alighanem a lumbágóm újult ki,hogy nem volt jobb szórakozása!!!

Az ételek meg olyan finom már a puszta látványától ehetnéke lesz az embernek.
Na megyek, valamit kezdenem kell magammal... :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Zsuzsinak külön köszönöm a gyönyörű képeket, és nagy nagy szeretettel üdvözlöm a kinti családot! :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth: :-bd
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. április 7. 21:42

Sziasztok!
Jöttem gyors, hogy le ne maradjak Rita utazás előtti jókivánság elküldéséről. :-)
Én is izgulok, hogy gyorsan megérkezz és hatalmas öleléssel üdvözöld végre a családot. Úgy várom az első hireket. :-)
Gyönyörűek a képek amit betettetek. Katáé is, Ritáé is.
Paggy, köszi a rózsaablak részletes cikkeit.
Jót mosolyogtam Kata vizes fotóján. :-) Mármint a sztorin :-)
Rita, ez a tenger gyönyörűűű.
Most megyek pihentetem a szemem, festettem eddig, most Ramost kell elcsendesitenem, behoznom, mert be nem áll a szája. Ugatnak körbe a kutyák vele együtt.
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2022. április 7. 22:10

Jó utat kívánok Rita. :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. április 8. 4:13

Kislányok! Köszönöm szépen!

Ötre jön a fiam és indulunk.

Puszi mindannyiótoknak!

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 8. 6:17

Szép reggelt!
Korán ébredtem és így benézek ide.
Rita elindult. %%- :-bd :flower1:
Ahogy kinyitom a gépet egy nagyon szomorú cikk jött elém.Spoilerbe teszem.Sírtam is rajta.
Nem is teszem be ,csak pár mondatot.Összeomlott a Jósvafőn meghalt búvár özvegye.NEM MOZDULT EL A BARLANGTÓL A HÁTÁRA KÖTÖZÖTT GYEREKÉVEL. :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: EZ A BÚVÁR RÉSZTVETT A HABLEÁNY MENTÉSÉBEN. ^:)^ ^:)^ ^:)^ ^:)^ ^:)^ ^:)^ ^:)^ ^:)^ ^:)^ :flower1: :movingflower: @};-

A másik félig vicces:
Most kiderül, szánkóval jön-e a húsvéti nyúl!
https://colore.hu/egeszseg/test-es-lele ... veti-nyul/
Szép napot!Este jövök olvasgatni.remélem Rita is bejelentkezik! :ymdaydream:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. április 8. 7:42

Már itt vagyok a repülőtéren, túlvagyok az ellenőrzésen. Megprobálok képet betenni telefonrol. :D

Ugy látom nem sikerult, na nem baj, majd este kijavitom.

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. április 8. 8:13

Drága Rita ! Áldott, biztonságos utat kívánok neked! :x :D :-bd :flower1: :littlehearth:
S csak egy szó erejéig jelentkezz be majd, hogy megérkeztél! :x :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. április 8. 8:24

Drága Paggy, Sajnos ez már a 3. nap is várható volt! Borzasztó veszteség, az ilyenre nincs szó! :(( :(( :(( .
Remélem az özvegyet nem hagyják magára, szükebb és tágabb értelemben is. :flower1: :flower1: :flower1: :flower1:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. április 8. 14:35

Sziasztok!
Rita már biztos ott van! :-)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 8. 20:58

HAli!
Megjöttem és olvasok.
Remélem Rita rendben megérkeztél és már az ágyadban pihensz, vagy éppen Lilykét lefektetve, Zsuzsival társalogtok!Zsuzsi fotóit megnéztem.NAGYON SZÉPEK A NAPLEMENTÉS FOTÓK.SZINTE MŰVÉSZIEK,AMI A TERMÉSZET ÉS ZSUZSI ÉRDEME.HAMAROSAN tE IS OTT FOGSZ SÉTÁLGATNI A TENGERPARTON VALAHOL.BÁR RÖVIDEBB A KINTLÉTED,DE BIZTOSAN RENGETEG ÉLMÉNYBEN LESZ RÉSZED.Lilyke haja ezek szerint NAGY TALÁNY.még nem okozhatják hormonális változások.A lányom göndörsége is idegállapot kérdése.Érezd jól MAGAD!!!!Lilykét távolról is üdvözlöm :O3 3:-o :flower1: :-h @};- %%- :flower1:
Kata!Végül is tegnap nem volt rossz idő,így gondolom ki tudtatok menni sétálni.Csak rajta,rajta!!!Minél több séta,minél több fotó,egészséges zöldség és gyümölcsvásárlás és látogatás a különleges cukiba,ahol csökkent munkaképességűek dolgoznak.Olvasom,hogy sokat alszol megint.Samu ilyenkor mit csinál?A párom depressziójának jót tesz,hogy Csokival sétál.
Ági!örülök,hogy ismét festesz.Azért ne erőltesd túl a szemedet!
Ildikó! :-h :flower1:
Lányok!Ismét nagyon fáradt vagyok,mert ma "tanárkodtam".Haladunk ,de nagyon lassan.
Mindenkinek jó éjszakát!megyek az ágyamba.micsoda kincs az,hogy van hol és van miben aludnom!!!!Hány számkivetett vándorol mostHálás vagyok a sorsnak. ^:)^ ^:)^ ^:)^ :flower1: Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 9. 4:48

Jó reggelt illetve hajnalt!
Korán ébredtem.Gondoltam benézek ide,hátha Rita hírt adott magáról.
Elsősorban Ritának küldöm a tegnapi "szerzeményem",mert angolul van .A Klubrádió és a Trend FM rádió sok érdekes információm forrása.Egy Angliában élő nő beszélt a blogjáról,megtaláltam,közzéteszem.Rita!Remélem találsz benne hasznos dolgokat és esetleg velünk is megosztod,amit jónak találsz.Lehet ,hogy magyarul is megvan ez a blog,meg kéne keresni.
https://englandspuzzle.com/blog/
Itt esik és 10 fok C van.Megyek vissza az ágyamba egy jó kis mentateát iszogatok.Sziasztok korán kelők!!!! :-h :-h :-h Paggy
HÚÚÚ,de jónak tűnik!!!Belenéztem.... \:D/ \:D/ \:D/
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 9. 5:08

Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. április 9. 5:09

Sziasztok! lehet ezt a rossz időt éreztem meg tegnap, mindenesetre legalább a vásárlás lerendezve, így ma nem kell menni
sehova! Viszont nagyon meghúztam a jelek szerint a bal kezem, keresek is rá gyorsan kenőcsöt mert még a tenyerem is fáj.
Betankoltam teavajból, mert a lidliben most akciós volt és ugye a kalácshoz az az igazi, na meg vannak sütik, amikhez inkább az passzol.
Paggy, olyan jó hogy "tanárkodhatsz" Bár nem ilyen apropóból gondolná az ember.
A lumbágómnak sem tett teljesen jót a tegnapi nap, de most mintha kicsit nyugton lenne, /maradjon is így/.

Rita biztosan az igazak álmát alussza még, remélem zökkenőmentesen megérkezett mindenki örömére!
Még én is visszabújok az ágyba, mert durván korán van s nem tudok a konyhában tevegelődni zaj nélkül.

Én meg tegnap estére zöldteát csináltam vaníliával. Olyan illata van, hogy megszédül az ember! Nagyon finom!
Most törhetem a fejem hol vettem, mert egy tartalékot venni kellene!

Majd lefotózom, meg egy másik szerzeményt is, amivel még könnyebb lesz a szálas teát inni. Főleg a cukorteát, mert abba
vannak olyan apróságok, amik átmennek a teásbögre szűrőjén. és nem érhet hozzá fém!

De normál teánál is van ahol érvényes. Gyuri bácsi is kihangsúlyozza mindig. azt hiszem az egyik a fagyöngy..ugyanis a reakció
visszafelé sül el olyankor!

Na mentem...cudar idő van..esik.. és fúj a szél! :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. április 9. 5:11

https://englandspuzzle.com/buying-a-house-in-england/ Ez a cikk nagyon tetszik, jobb klikkel magyarul is olvasható! :D ;)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 9. 5:25

Vissza: “Társalgó”