Ez egy üdvözlőlapokat (írtam már, hogy kint mennyire népszerűek ezek) és partikellékeket árusító
üzlet kirakata. Amit a többi képen láttok dekorációt, az itt megvásárolható volt. Biztosan volt több
ilyen üzlet is a városban, de ennek a kirakata keltette fel leginkább az érdeklődésemet.

Piros, fehér, kék ruhák és kiegészítők mellé már csak pár zászlócska kellett, és kész is az ünnepi
dekoráció.

Ez a fotó nemcsak a kék-piros-fehér kirakata miatt érdekes, hanem azért is, mert egyszerre két jótékonysági
bolt is látható rajta. A közelebbi egy szív-és érrendszeri kutatásokat támogató alapítvány, a távolabbi
pedig az Üdvhadsereg üzlete. A városban hemzsegnek az ilyen jellegű boltok. Mindegyiknek van
regisztrációs száma, szóval nyomon követhető a tevékenységük. Az ezekben dolgozó alkalmazottak
önkéntesek, nem kapnak fizetést, ezért leginkább csak nyugdíjas korú hölgyek és urak tudják ezt a
feladatot vállalni, de látszik rajtuk, hogy szeretik csinálni.
Bárki felajánlhatja a már nem használt ruháit, táskáit, használati tárgyait, természetesen ingyen.
Lilyke kinőtt ruháitól még egész könnyen meg tudtunk szabadulni, de a játékokkal, könyvekkel több
kört kellett futni. Még jó, hogy rengeteg a lehetőség.

Az Üdvhadseregé közelről is:

Ez is jótékonysági üzlet. Kiírták a kirakatba, hogy az ünnepségsorozat végéig, jún.5-ig, nem eladóak a
kirakatban látható ruhák.

Nem akaródzik nekik újra és újra berendezni a kirakatot. Megértem.

Ezen a képen egy ágyakat és matracokat árusító üzlet kirakata látható, egy szóviccel megtűzdelve.
Angolul hallottam már a king-size kifejezést, mert a lányomék ágya is ilyen, vagyis jó nagy méretű.
Rákerestem, magyarul használják így is, és "királyméret"-ként is. Ezen a king-size szón alapul a szóvicc.
A királynő kezében lévő papír szerint, a boltban található összes ágy "queen-size" vagyis "királynőméret"-ben
is kapható.