Van képem hozzá

Rita
Adminisztrátor

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. október 1. 7:34

Sziasztok!

Korán keltem, és máris végignéztem Paggy fotóit, és videóit. Gyorsan leírom, ami eszembe jutott, nehogy elfelejtsem
holnapig.

Olvasom, hogy figurális festőnek tartotta magát Renoire. Ahogy korábban írtam, nekem is azok a képei tetszenek a
legjobban, ahol emberek vannak valamilyen élethelyzetben. Persze a többit is nagyon szívesen nézem. Renoir az a festő,
akinek szinte minden műve tetszik, jó rajtuk megpihentetni szemem. Egyik festménye se nyomasztó, és ez annyira jó!

Nézelődés közben megállapítottam, hogy mennyire sokat számít, hogy milyen keretben vannak az alkotások. Renoir
festményeihez nem is tudok mást elképzelni, mint ezeket az aranyozott kereteket.

Minden lényegtelen lükeséget észreveszek, így van ez gyerek korom óta. De muszáj megemlítenem, mert ez is megragadta
a figyelmemet.

Spoiler: mutasd
Ennek a fotódnak a "Jelen és a múlt harmóniája" címet adnám. Hosszasan nézegettem, hogy a fotó előterében látható
hölgyrészlet milyen jól passzol a festménnyel és a környezetével. A haja, a bőre és a ruhája színe... minden klappol...
nagyon tetszik a fotó.

Kép

Hogy mennyire passzolnak azt egy ellenpélda még jobban megmutatja. Itt is látható a hölgy, és hát semmi különös...

Kép

Spoiler: mutasd
Nem fontos, csak egy elírás: Bazille nem az első világháborúban halt meg, hanem a francia-porosz háborúban. Nem magamtól
vagyok ilyen okos, hanem a Bazille képe alá betett kék táblán olvastam.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. október 1. 9:03

Sziasztok Lányok és Elthan!
Szinte káprázik a szemem a sok képtől, pedig tényleg gyönyörű visszafogott színekkel volt dolgunk.
Köszönöm Paggy a sok szépséges beszámolót. Gyönyörűek.
Most megyek reggelit készíteni. Mindenkinek szépséges vasárnapot sok napsütéssel! :x :ymhug: ~o) :-bd :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 1. 10:14

Sziasztok, elarulok egy titkot: most megyek a lanyomekkal/megnezni a kallitast.En mar lattam Biriekkel, csak. Mennek kell sziadsztok
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2023. október 1. 11:44

Sziasztok. Eddig végignéztem, Csodálatos lehet élőben.
Rita, igen a keretek is nagyon jók, ma már egy ilyen keret nagyon drága.
A táncos párok elemzése is nagyon tetszik. Valóban így van, a testbeszédből is leolvasható.
Az egyik képen a nők nagyon hasonlítanak egymásra, legszembetűnőbb a testvérpáron volt, olvasás után tudtam meg. De a többi is nagyon hasonló. Igen, valahogy a korok női nagyon hasonlók voltak, mint ahogy ma is.
Paggy úgy örülök, hogy együtt mentek. Legyen nagyon szép napotok. Köszönöm az eddigieket.

Festegettem a napokban, tegnap kicsit csavarogtam is.
Ma kedvem volt egy kis áskálódáshoz, meg is tettem, 1/6 részt sikerült, ami azt hiszem jól esett a testemnek.
Kis fügét is szedtem, féléretten le kell szedni, mert megcsipkedik a madarak, sőt meg is eszik.
Most valami rajzás van odakint. Olyan légy és hangyakeresztezésű szárnyas féle.
Szép őszi idő van nálunk.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 1. 15:54

Sziasztok!Megjottunk a kiallitasrol es a vendeglobol.5 utan jovok
Itt vagyok vég.é.
Most készíték égy hangfélvétélt és bétészém és folytatom a tégnapi mutogatást.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 1. 19:06

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 1. 19:36

Kép
Kép
Alphonsine Fournaise On The Isle Of Chatou Painting Reproduction | pierre-auguste-renoir.org
Téhát Alphonsiné ....Chatou szigétén
Hiába ké.ésém,ném tudom kijé volt a hölgy a féstőnék
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 1. 19:57

Ézékkél a képékkél szémbén 2 kisébb kép látható:
Kép
Kép
A kávéházban
Kép
A másik címé :a 2 fiatal
Kép
Most pédig lépjünk bé a féstő családjá.ól készitétt képéinék té.mébé..
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 1. 20:05

Bal.a kéta.ajzok,maj 3 szép féstmény:
Kép
Kép
Kép
Képscreenshot program
Kép
Kép
A fia--Claude Renoir bohócjelmezben
Renoir gyakran festette a gyerekeit a tudta nélkül, de ezúttal neki kellett pózolnia a fiúnak. Ez, mintegy negyven évvel később, elég jól emlékszik azokra a nehéz foglalkozásokra, amelyeken modell volt: [1]

«
"Emlékszem azokra a drámai pillanatokra, amelyek a piros bohócruhás portrém első alkalmait jelezték. Kilenc-tíz éves lehettem; ehhez a jelmezhez fehér harisnya járt, amit makacsul megtagadtam. Hogy befejezzem a ruhát, az én apa követelte, hogy vegyem fel, nem volt mit tenni, viszkettek. Anyám akkor selyemharisnyát hozott, csiklandoztak. Voltak fenyegetések, aztán tárgyalások; attól, hogy azt mondták, meg fognak verni, elektromos vonatot ígértek nekem; attól kezdve, hogy megfenyegetett, hogy iskolába adnak, egy doboz olajfestékkel való felajánlásig. Végül rájöttem, hogy egy ideig pamutharisnyát viseljek; apám, visszatartva a kirobbanni készülő haragját; befejezte a festményt a torzítások ellenére, amiket csináltam, hogy megkarcolhassam. A vonat és a színes doboz megjutalmazta a nagy erőfeszítést." [2] [1]
»
Leírás
Claude Renoir itt teljes testében , monumentális méretű (120 × 77 cm) olajfestményen látható . A lecsupaszított, időtlen háttér előtt, palotát idéző ​​márványoszlopával, pompás vörös selyemjelmezbe öltözve idézi fel a fiú Velázquez udvari portréit . [1] A fiú helyzete, bár kissé frontálisabb, hasonló Édouard Manet L' Enfant à l'épée- jéhez . [3]
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 1. 20:34

Jobb.a pédig ézék a képék voltak:
Kép
Kép
Kép
Az utóbbi képén a féléségét fésti lé.
Ki volt a féléségé?
https://en.wikipedia.org/wiki/Aline_Cha ... tes..Nyisd ki és nézd még hány féstményénék létt a modélljé
Használjuk a googlé fo.ditót
Aline Victorine Charigot (1859. május 23. – 1915. június 27.) Auguste Renoir modellje volt , később a felesége lett, miközben továbbra is modellkedett neki, majd gondját viselte, amikor rokkant lett. Sok éven át számos festményén szerepel, leghíresebb az 1880-as évek elején a Luncheon of the Boating Party (ahol ő a bal oldali nő a kis kutyussal) és a Blonde Bather című filmben . Három közös gyermekük született, közülük ketten, Pierre és Jean , jeles karriert futottak be a filmben, a harmadik, Claude pedig kerámiaművész lett. Pierre-nek volt egy fia, Claude , aki a jól ismert operatőr lett. Megelőzte idős férjét...................
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 1. 20:43

Most ménjünk a kövétkéző ,nagyon látványos té.émbé
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Éz többfélé változata ugyanannak a képnék
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 1. 21:09

Jobb.a pédig ézékét láttuk:
Kép
Kép
A Szépművészéti Múzéum tulajdona
Kép
Kalap tűzés
Lányok élfá.adtam.Folyt köv.holnap. (-|
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 1. 21:29

Találtam égy mégtéljésébb vidéót a MUSÉÉ D O:SAY.ól:

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 2. 4:54

Jó .éggélt
Éz a kép a facébook.ól van:
Kép
Az én KOBAK cicám is így néz ki.
Lányok,ma délélőtt folytatom és béféjézém a kiállítás bémutatását.A végé.é égy ap.ó játékot hoztam ,mélynék nyééményé égy hűtőmágnés,tégnap véttém a MÚZÉUM SHOPBAN.Mindjá,t mutatom
Kép
Élküldöm annak a címé.é,aki mégnyé.i a játékot. :-bd
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 2. 5:06

Most mégyék gyógytéát főzni.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 2. 11:05

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 2. 11:28

Tőlük jobb.a a falon :
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 2. 11:43

A nagy té.ém bal oldali falán ézék a képék lógnak:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 2. 11:53

És most jöjjön égy igazi MÉGLÉPÉTÉS :o) :)
Kép
Ott szémbén a képén láthatod
Kép
Fiú macskával
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 2. 12:00

Ézután bélépünk az utolsó féstményés té.émbé,ahol égy szobo. és két féstmény van.
Kép
Kotá.sai méltatása széint éz a fő művé/szé.intém NÉM/Utolsó időszakában a féstő visszaté.t a klasszikus fo.mákhoz

Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 2. 12:10

Miélőtt a mésté.től élbúcsúzó utolsó hélységbé lépnénk,nézzük még a zá.ó képét.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 2. 12:12

Lányok az utolsó té.émkébén a féstővél készítétt .övid vidéót és néhány fali info.mációt látunk
Kép
Kép

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 2. 12:19

Kédvés Lányok itt a végé a kiállításnak,most jön még néhány dolog és a játék:

https://thegoodlifefrance.com/house-of- ... ne-france/
Googé fo.dítóval:
--A nagy impresszionista festő, Pierre-Auguste Renoir a bájos kis faluban, Essoyesben, Champagne-Ardennes Aube megyében élt 1896-tól 1907-ig. Abban a kiváltságban volt részem, hogy az egyik első brit újságíró lépett be a festő otthonába azóta. a család eladta annak a városnak, amelyet egykor szeretett.
---Renoir háza, Essoyes
Ebben a nagyon szép, de meglehetősen szerény házban élt Pierre August Renoir feleségével, Aline-nal, aki Essoyesből született, és három fiával, Claude-dal, Jean-nal és Pierre-rel. Bár ma a festőt tartjuk a legnagyobb becsben, és alkotásai egy kis vagyont érnek, élete során nem sok pénzt keresett, és csak akkor kezdte igazán eladni munkáit, amikor elérte az érettséget. idős kor 60.
----festő minden bizonnyal szerette Párizst, ahol megismerkedett Aline varrónővel, aki modellje lett, és ez volt az, aki rávette, hogy hagyja el a várost, és költözzen Essoyes vidékére. Akarata ellenére beleszeretett a vidéki faluba, ahol azt mondta, hogy a kenyér és a vaj sokkal jobb, mint bármi, amit Párizsban lehet találni. A szőlőültetvények feletti köd látványa biztosan annyira megindító látvány volt Renoir számára, mint nekünk ma, a bejárati kapujából nézve. A sarkon található a Chemin des Laveuses, egy kis sikátor, amely egy patakhoz vezet, ahol Renoir szerette festeni a fiatal és gyönyörű lányokat, akik ruhát mosnak.
---A vidék inspirálta és késztette arra, hogy szinte naponta festsen. Valójában idős korában, amikor alig tudta mozgatni a kezét az ujjait deformáló ízületi gyulladás miatt, és tolószékbe szorulva még mindig tovább vitte, az ujjai közé ecsetet tettek, szorosan feltekeredve, hogy megtartsa. „Jobb festeni, mint járni” – jelentette be; az ő élete volt.
----A ház, ahol élt, a családnál maradt egészen addig, amíg Renoir unokája el nem adta Essoyes városának. Szerencsém volt, hogy egy kis csoport közé tartozhattam, akiket beengedtek, és megtekinthettem, mielőtt bármilyen munkát végeztek volna. 2017-ben nyílt meg a nagyközönség előtt.
Addig festett ennek a háznak az emeletén, amíg megengedhette magának, hogy a kert aljában műtermet építsen, amely most nyitva áll a nagyközönség előtt. Benne bizsu van, festék fröcskölt padló és az egyik sarokban a bőrönd, amelyben a festményeit Párizsba szállította. A nevetésről és csevegésről készült felvétel benyomást kelt azokról a hangokról, amelyeket Renoir hall a remekművei megalkotása közben, csukja be a szemét, és szinte látja őt, amint homlokát ráncolva nézi a vászont, és azt mondja a lányoknak, hogy maradjanak csendben.
Nem tehetek róla, hogy ha visszamenne, Renoir még mindig ismerné ezt a régi házat, különösen a konyhát fakó csempével és sötét szekrényekkel. Talán mégis felismeri, mert a helyi temetőben temették el, a szeretett otthon látótávolságán belül. Ragaszkodott hozzá, hogy a sírja fölötti tábla legyen vékonyabb, mint a mögötte eltemetett szeretett Aline-é. Sekélyebbnek kell lennie, jelentette be, mivel minden szándéka volt, hogy kiszálljon és sétáljon.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 2. 12:34

A kövétkéző:
Bétészém a múzéumok linkjét ahonnan a képékét kölcsön kapta a Szépművészéti Múzéum ^:)^ ^:)^ ^:)^

https://krollermuller.nl/auguste-renoir-in-het-cafe-1
Koller muzeum otterlo
Au café, 1877 körül
A kávézóban
AUGUSTE RENOIR (1841-1919)
Olajfestmény

35,7 × 27,5 cm

KM 104.427

Festmények
portré
19. század
A mindennapi élet
Auguste Renoir Claude Monet-val együtt megalapította az impresszionizmust. De míg Monet szívesebben fest tájképet a szabadban, Renoir a mindennapi életet veszi témája festményeinek. Szeret gyakran festeni kávézókban, ami portrékhoz is ad neki mindenféle megbízatást.

Ellentétek játéka
Renoir minél közelebb szeretne kerülni a valósághoz, de mindent, ami az érzékszerveket serkenti – fényt, színt, mozgást, atmoszférát – bevon a megfigyeléseibe. Ez a túlnyomórészt világos és sötét kék árnyalatú kis festmény a kontrasztok finom játéka. Az egész jelenet életlen, nincsenek egyértelmű körvonalak.

Élénk pillanatfelvétel
A kifinomult kompozíció, a háttérben a vázlatos figurákkal és a többi látogató tükörképével, egyértelműen egy nyüzsgő kávézó benyomását kelti. Ezt a benyomást tovább erősítik a gyors, durva festékvonások, amelyek mindent mozgásba hoznak. Az eredmény egy élénk pillanatkép a fin-de-siècle párizsi életről.

Vissza: “Társalgó”