Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 14. 7:11

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 14. 7:14

Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. október 14. 9:03

Sziasztok! Délután jövök olvasni, írni és Kata fotóit is kiteszem majd.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. október 14. 10:48

Sziasztok szép reggelt lányok, igaz már lassan dél lesz.!
Éppen hallgatom Hossó Andreát.. imádom mennyire korrekt, széles látókörű!
@};- :-bd :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 14. 12:03

Kata!Köszönöm,hogy felhívtad a figyelmem a videóra.Este az ágyban meghallgatom. Lányok!Van billentyűzetem :-bd \:D/
Több részletben nézzünk körbe Kínában!A nézelődés kiinduló pontja ez a könyv:KÍNA KERTI VIRÁGAI/ köszönet a szerzőknek/Kósa Géza és Varga Emma-Móra kiadó 1986.
Kép
Rita!Légyszíves fordítsd meg!
"Ő" a bazsarózsacserje a mu-tan
Spoiler: mutasd
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 14. 12:37

Lojang (kínaiul: 洛阳, pinjin átírással: Luòyáng) nagyváros Kelet-Kínában, Honan tartományban, a Luo folyó partján. Ipari központ. Lakossága 2010-ben 1,85 millió, az agglomerációs térséggel 6,5 millió fő volt.

A környező terület már az újkőkorszakban lakott volt. A város eredete a Kr. e. 2. évezredig nyúlik vissza, s Anjanggal és Csengcsouval együtt a Sang-dinasztia egyik fő központja volt. Kr. e. 770-től 221-ig a keleti Csou-királyság fővárosa. Több fontos régészeti feltárás történt a környéken. A város mellett délre található a világörökség részét képező Lungmen-barlangok nevű buddhista sziklatemplomok.
https://www.tripadvisor.com/Attractions ... Henan.html
Kép
https://en.wikipedia.org/wiki/Luoyang
A bazsarózsát mindig is a "virágok királyaként" emlegették. Pompás és illatos, ősidők óta a gazdagság, a szerencsésség és a jólét jelentése.

A Luoyang-i bazsarózsa a Sui-dinasztia óta gyökeret vert Heluo földjén , a Tang- dinasztia idején virágzott , és a Song-dinasztia legnépszerűbb virágává vált . Van egy vers, amely így szól: "Luoyang a legalkalmasabb virág, és a pünkösdi rózsa különösen ritka. a világban." A legenda szerint Wu Zetian a Tang -dinasztiából bankettet tartott, hogy megbecsülje a virágokat a hideg télben, és minden virág kivirult, de a bazsarózsa visszautasította, és Luoyangba száműzték. Nem tudták, hogy miután a bazsarózsa Luoba költözött, a bibéi teljes virágban virágoztak, és amikor Wu császárné értesült róla, elrendelte, hogy égessék el a bazsarózsát. A bazsarózsa ágai leégtek, de a következő évben a levelek még virágoztak, a virágok pedig nagyobbak, színesebbek lettek. A luoyangi pünkösdi rózsa az egész világon híressé vált, és Luoyangban az emberek bazsarózsát termesztettek és csodálták a bazsarózsát. Bai Juyi, a Tang-dinasztia nagy költője egyszer írt egy verset Luoyang városáról a virágzási időszakban. Bai Juyi verse így szól:

" A virágok húsz napig nyílnak és hullanak, és a városban mindenki megőrül. "
Luoyang ma a bazsarózsa termesztését a turizmusgazdaság fejlesztésének egyik forrásának tekinti.A városban és a külvárosban több nagyméretű bazsarózsatermesztési bázis is működik, amelyek mind turisztikai, mind kutatási célokat szolgálnak.Minden bázison közvetlen buszjáratok indulnak a vasútállomásról. autó. 1983 óta minden év április elején és közepén rendezik meg a Luoyang Bazsarózsa Vásárt, amely Kína négy leghíresebb vásárának egyike. 2011 óta a Henan tartományi Luoyang bazsarózsa vásár hivatalosan a Kínai Luoyang Bazsarózsa Kulturális Fesztivál lett, amelyet a Kulturális Minisztérium és a Henan Tartományi Népi Kormány támogat, és amelynek a Henan Tartományi Kulturális Minisztérium és a Luoyang ad otthont. Városi Népi Kormány.

Bazsarózsa kert
A Wangcheng Park az ősi Kelet-Csou-dinasztia romjain épült, ezért a Wangcheng Park nevet kapta, amely Luoyang legfontosabb bazsarózsa- megtekintési helye. 1956-ban alapították, közel 20 000 pünkösdi rózsát ültetett el, 320 fajta pünkösdi rózsával, valamint van egy bazsarózsa pavilonja, egy csoport bazsarózsa tündér virágágyás és más festői helyek. A Bazsarózsa Virágfesztivál ideje alatt minden év április 15. és 25. között zsúfolt turistákkal.

A Xiyuan Park a Nanchang út és a Jiudu út találkozásánál található Jianxi kerületben, Luoyang városában. Eredetileg Botanikus Kertnek hívták. A Xiyuan Park nevet kapta, mert a Sui-dinasztia idején Xiyuan helyén épült . Az 1958-ban épült kertben közel 200 fajta pünkösdi rózsa található, összesen több mint 6000 pünkösdi rózsa.

A Luo-folyó két partján található Luopu Park Henan tartomány legnagyobb nyitott városi lineáris parkja, amely keletről nyugatra 16 kilométeren terül el, és összterülete közel 12 millió négyzetméter. Öt nagy parkból áll: Shangyang Palace, Tongyuan Garden, Hualin Garden, Luoshenpu és Binhe Vidámpark.

A Bazsarózsa Park a pünkösdi rózsáról híres park. A Xiyuan Middle Road középső részén, Jianxi kerületben található. Az 1956-ban épült kert fő virágai és fái a pünkösdi rózsa, 10 db bazsarózsa virágágyás található, 3960 db pünkösdi rózsával és több mint 200 fajtával.

A Kínai Nemzeti Bazsarózsa Kert 1985-ben alakult, és közel 400 fajta pünkösdi rózsát ültettek el, összesen 200 000 pünkösdi rózsával. 1992-ben a kínai erdészeti minisztérium Nemzeti Bazsarózsa Génbanknak nevezte el . Mivel a kert a Mang-hegyben található, a virágzási időszak későbbi, mint a városi területen.

A Kínai Nemzeti Kert a Sui és a Tang-dinasztia ősi városának romjain található, keleten a Luoyang hídtól, nyugaton a Mudan hídtól, délen a Luoyi úttól és a Luopu Park déli töltésétől indulva. északi. A Nemzeti Kert a Sui és Tang dinasztia történelmére és kultúrájára épül, fő tartalommal a bazsarózsa kultúrával, integrálja a történelmet, a kultúrát, a bazsarózsa kultúrát és a kerti tájat, a Luoyang kertek klasszikusának nevezhető.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 14. 12:41

:ymparty:
https://netratt.com/index.php?threads/luoyang.7242/
^:)^ ^:)^ ^:)^ ^:)^ ^:)^ ^:)^ ^:)^ ^:)^ ^:)^ ^:)^ ^:)^ SZUPER SOROZAT!!!!!!
Mára még ennyit:
Képpost pics
Kép

Szép napot! :-h
Megyek a Koreai Filmfesztiválra:
a Francia asszony c.filmet nézzük meg Birivel /DE ELŐBB FŐZÖK ÉS KIVISZEM CSOKIT!!!! :) /
Egy francia asszony / A French Woman (2019) dráma. 16 éven aluliak számára nem ajánlott!

A negyvenes évei közepén járó Mira több mint húsz éve él Párizsban. Nemrég vált el francia férjétől, és hirtelen úgy dönt, hogy Koreába látogat, hogy találkozzon két régi barátjával, Jongunnal és Szonguval, akikkel két évtizede sok időt töltöttek együtt. Miközben egy bárban vidáman mulatoznak, Mira elmegy a mosdóba, és mire visszatér, az idő húsz évet visszapereg. Mira a Franciaországba utazása előtti búcsúbuliján találja magát. Mielőtt kiderülne, hogy mindez illúzió vagy sem, a nő egy sor rejtélyes, fordított időcsúszáson megy keresztül.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. október 14. 15:19

Sziasztok Lányok! Most ébredtem az ebéd utáni "sziesztából de a fejem változatlanul lüktet, most vettem be magnéziumot, mert a lábam is vacakol. "időjárás"
Samu minden pillanatban megébredhet. Köszönöm a bazsarózsa ismertetőt, anyum is nagyon szerette!
érezzétek jól magatokat Birivel. Biztosan érdekes lesz majd a film, bár az időutazós dolgokat nagyon nem kedvelem.
Anno a Signál kissé kikészített, pedig amúgy remek sorozat és film mindkét változata. Ezzel úgy vagyok mint a testköltözéssel, inkább meg sem nézem. Addig meg van más, amiben az örömömet megtalálom!

Úgy néz ki a mai délután még igazi nyárias, vasárnaptól de legkésőbb hétfőtől tényleg romlik az idő!
Menni akarok majd venni magamnak kabátot, valami kapucnyisat, mert a pirosom már nem jó rám és 22 éves. :x :D :-bd :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. október 14. 17:44

Sziasztok Kislányok!

Jövő szombaton repülők három hétre a gyerekekhez. Most lesz az első olyan iskolai szünet - egy hét - amikor Lilyke nem
megy oviba. Jól elleszünk együtt, a szülők meg nyugodtan mehetnek dolgozni.

Kata, érdekes, hogy egyáltalán nem ijedtem meg, és nem volt félelmetes érzés, hogy ring alattam a föld. Biztosan
azért, mert nem volt olyan nagy az ereje. Rögtön tudtam, hogy földrengés történt valahol.

Kassától 60 km-re volt az epicentrum, és még Afrikának is köze volt hozzá. Ezt nyilatkozta a Miskolci Egyetem egyik
kutatója:

"A Kárpát-medence aljzatát a litoszféra két töredéke alkotja, melyek a földtörténeti közelmúltban (kb. 15-20 millió éve)
kerültek egymás mellé és jelenleg is mozgást végeznek. Ennek a mozgásnak az oka, hogy az Afrikai kőzetlemez és annak
egy töredéke, az úgynevezett Adriai-tüske, északi irányba mozog és ütközik az európai platformmal, ami jelentős
feszültség-felhalmozódáshoz vezet, és ez a feszültség földrengések formájában oldódik ki."

Szerintem itt Miskolcon már jóval több Barber Shop van, mint női fodrászat és kozmetika.

Árnyékban 23 fok volt ma, napozni lehetett volna. Holnaptól jön a hideg.

Remélem sikerül egy klassz meleg kabátot vagy dzsekit venned!

Holnap teszem ki a fotóidat, mert nagyon elszaladt az olvasással és írással az idő.

Paggy, nagyon sok minden közrejátszik abban, hogy ennyit törődök magammal. Nagyon-nagyon sokáig egyáltalán nem törődtem,
meg is lett az eredménye. Az az időszak nem jöhet vissza.

Amikor elváltam, Zsuzsi már végzős volt Debrecenben az egyetemen, Szilveszter meg épp elkezdte Miskolcon az egyetemet,
Kristóf pedig utolsó éves volt a gimiben. A következő évben ő is elkezdte az egyetemet, a lányom meg Miskolcra került dolgozni,
és oda is költözött. Hirtelen egyedül maradtam a hétköznapokban. Ekkor kezdtem el fordítani, ami hatalmas szerepet játszott a
lelki sebeim begyógyításában. Gyógyterápia volt. Ezután fordultam a testem felé, mert tarthatatlan állapotok uralkodtak
ott is. Évek alatt egészségileg rendbe tettem magam (orvos nem látott...azóta se). Egészségesnek kell lennem, mert (1)egészséges
akarok lenni, mert (2)két gyermekem és az (eddig) egyetlen unokám messze lakik tőlem, és az az egyszerűbb, ha én megyek hozzájuk,
mert nekem van rá több időm, mert (3)egyedül élek, nincs, aki ápoljon, ha leesek a lábamról (ez így nem igaz persze, de nem akarok
senki terhére lenni, ha nem muszáj) mert (4)szeretném, ha a gyerekeimnek és az unokáimnak sokáig lenne jó karban lévő anyukája/
nagymamája, és mert (5)szeretném látni, ahogy felcseperednek az unokáim. Kicsit elszemtelenedtem, ezért van még egy okom:
(6) nemcsak nagymami, dédi is szeretnék lenni. :D

Látod, nekem is a lelkemet kellett először istápolgatni, helyrepofozni, és csak utána tudtam a testemre, az egészségemre
koncentrálni, de a kettő kötött elég sok idő eltelt azért. Nekem annyiban volt szerencsém hozzád képest, hogy nekem "elég volt"
elválni, ahhoz, hogy szép lassan elkezdhessek gyógyulni.

Nem szeretek videózni, mert akkor nem tudok fényképezni. :)) De legközelebb, ha ilyen helyzet lesz, mint ez a felvonulás,
megpróbálom eszembe juttatni, hogy videózzak is.

Szerettem a halászlét, de ritkán ettem. Errefelé nincs akkora tradíciója, mint Szegeden vagy Baján. Halat még szoktam enni
néha, ha kint vagyok a gyerekeknél. Túl sok a Fish&Chips üzlet, néha muszáj betérni egybe. Egy évben kb. négyszer eszem halat.

Kár, hogy nincs egyezség a kertetek használatában, de tényleg. Tudom, hogy nem nagy terület az egész, de a virágok közt elférne
néhány kósza zöldségféle is. Például egy tő tök vagy cukkini több családot is ellátna a termésével, és igazán mutatós növények
a hatalmas leveleikkel, meg a szép sárga virágukkal. Csak azok a gusztustalan csigák ne lennének!!!!
Beszélgettem a volt szomszédasszonyommal, Margitkával, azt mondta, hogy minden reggel megy ki a kertbe, és szedi össze a
csigákat. Ő minden évben ültetett krumplit is, és a krumplibogarak ellen is így védekezett, hogy reggelente kézzel szedegette
le a növényekről, hogy ne kelljen permetezniük.
Apropó Margitka! Egyszer már írtam, hogy a középső lánya és a férje kézműveskednek, és szoktak vásárokba járni. A régiségvásárban
is mindig ott vannak. Időnként eljön velük Margitka is, és akkor jót dumcsizunk.
/Most értem a videóhoz, ahol te is kézzel szeded a csigákat, és látom, hogy kis kerted is volt. Mivel nem említetted, azt hittem, az
idén nem ültettél semmit. Gumikesztyűvel talán könnyebb lenne összeszedni azokat a gusztustalanságokat. Fujjj! Jót röhögtem
azon, hogy amíg a férfiak kakaskodnak, te nyugodtan kertészkedsz. Igazad van! :)) /

Csoki semmit nem veszített a cukiságából. Megvannak még a régi barátai? Volt köztük egy nagyobb méretű kutyus is.

Ne is mondd! Nagy sunyin rám rakódott 6 kiló! Na jó, nem nagy sunyin... korábban észrevettem, hogy szűkül a nadrágom, és nem
tettem semmit ellene, pedig tudom, hol kell visszafognom magam. Az esti kajánál. Miért van az, hogy este esik a legjobban az étel?
A fenébe!

Ahogy olvasom a göndör fb csoportban, egyáltalán nem biztos, hogy Lilyke haja mindig göndör marad. A hormonok közbeszólhatnak.
Vannak egyenes hajúak, akiknek tini korukban göndörödött be (például az öcsémé is, egy nyári szünet alatt), és fordítva is. A volt
sógornőmnek az első szülése után egyenesedett ki a nagyon göndör haja.

Megfordítottam a bazsarózsát. :D

Jó szórakozást a filmhez!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 14. 20:39

Hatasos es erdekes volt a film.Szdringem Rita neked tetszene.Bennem feszultsegst keltett.ZT HISZEM Katanak is ez lenne a velemenye.Ildikonal nem tudom.A villamoson irok hazFele
TALAN VAN MAGYAR FELIRATA?
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 14. 20:48

Kép
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2023. október 14. 21:17

Jó estét.
De szép hosszú hsz. Gratulálok mindnyájatoknak. Mostanában nem nagyon írtam, sőt még filmsorozatot sem néztem, elkezdett dolgok vannak. Ugye beleugrottam 2-be is, és most várnom kell, nincs kedvem belekezdeni semmibe sem. Még nem olvastam mindent. A Francia nőt sem, nem tudom tetszene-e?
Rita, gratulálok a saját magad kezeléséhez, sikeresen véghezvitted.

Ma itt is nagyon meleg volt, de mivel a torkom begyulladt, és köhögtem, ja és más problémák is voltak, így nem tartózkodtam ágyon kívül. Ma már csak reggel maradtam kicsit az ágyban, holnap már nem tudom, talán nem kell feküdni. Még nappal is aludtam. Kedden még elmentem vásárolni, utána 2 órát beszélgettem egy nálam idősebb asszonnyal. Nincs kivel beszéljen, be sajnos nem jött így a kapuban beszélgettünk. 2 óra múlva elért a betegség, le kellett feküdnöm. Ez ritka dolog, mert ilyen minden szőkőévben van, hogy az ágyat nyomom. Még ma maszkban járkáltam, holnap már letenném. Kaptam felnőttnek való Erigon szirupot, /telefonon való értekezés után ezt írta fel az orvos. Egy evőkanállal, át kellett cserélnek gyermek kanálra, mert nekem mindenféle erős. Hang után a családtagjaim, a tesóm is megállapították, hogy gyógyulok. Keddtől ma ettem először, ami meg is maradt bennem. /Ámen/ jó kis fogyás volt. Szóval Paggykám a töltöttgalamb formát most sem értem el, sőt, lassan zörögnek a csontjaim. :-??
Próbáltam festegetni is, de nem voltam szerencsés, inkább türelmetlen, így nem mondhattam sikeresnek.
Volna dolgom még a temetőben, gesztenyét is kellene szedni. Nyomdászokkal találkoznék,de még lehet,hogy az idén kihagyom. Nagy nyomot hagyott rajtam a mostani betegség, másnap színházba mennénk, szóval nem tudom, ez a sok dolog, hogy fér bele az életembe. Ja és a fodrász is csúszik, valamelyik nap muszáj lesz elmenni. Hát most ennyi fért bele a hsz-be.
Legyen szép éjszakátok, le is kellene feküdnöm.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 15. 9:28

Mieott udvozolnem Ildikot, meg gyorsan beteszem ezt a linket es megemlitem, hogy a magyar mozik januartol jatszani fogjak az Elozo eletek c.filmet, melyet mi Birivel majd akkor nezunk meg.
https://magyarnarancs.hu/mikrofilm/24-f ... lon-262449
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 15. 9:55

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 15. 10:01

Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. október 15. 10:52

Sziasztok Kislányok!

Paggy, háááát... nem tudom, hogy tetszett volna-e a film, mondom ezt anélkül, hogy belekukkantottam volna. Annyira, de
annyira nem bírok filmet nézni. Nem tudom, de tényleg fogalmam sincs, miért nem szeretem őket. Sose voltam filmnéző.
Látod, még az annyira népszerű Barbie-ba is beletört a bicskám, pedig annyi jót hallottam róla. A sorozatokat szívesen
néztem.
Az viszont nagyon érdekes, hogy mennyire szeretek filmkritikákat hallgatni. Tegnap hallgattam meg épp egy beszélgetést
Reisz Gábor Mindenre magyarázat c. filmjével kapcsolatban. Most erősen megvan bennem a szándék, hogy megnézzem majd.
Jó lenne a végéig eljutni...

A következő filmhez is jó szórakozást nektek!

Ildikó,
szívből kívánom, hogy minden baj eltakarodjon a házad tájékáról, de úgy, hogy soha vissza ne nézzen. /Ámen/
Nem baj, hogy sokat pihentél, így a szervezeted a gyógyulásodra tudott koncentrálni. Lehet, hogy valami vírust kaptál el.
Úgy hallottam, a covid és még egy másik fajta is kering a levegőben, ami hasmenéssel is jár.
Mindenben rosszban kell lennie jónak is. A te betegségedben is van. Kedden lettél beteg, és szombaton már csak egy kis időre
maradtál ágyban, és az étel is benned maradt. Ha vírusfertőzésed volt, akkor ez nem is rossz!! :) Gyors felépülést kívánok!!

A gyógyulásomról csak azért írtam Paggynak, mert írta, hogy amíg lelkileg nem teszi rendbe magát, addig nem tud a testével
törődni. Ez nálam is így volt.

Felteszem Kata fotóit is.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. október 15. 11:10

Kata fotói:

Ha nem látnám, nem hinném el, milyen utóhatásai vannak a buszban történt sérülésnek. Most milyen állapotban van a lábad?
Milyen érdekes az a kenyér, ami a lábad utáni képeken látható. Abban a formában kell kisütni, amiben a port veszed? Finom lett?

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. október 15. 11:10

Kata régebbi fotói:

A maszkos képek még a covid idején készültek. Rémálom volt!
Mindkét sütit falnám!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. október 15. 11:11

Kata régebbi fotói:

A bejglit is falnám! Mákos, diós, mindkettő jöhet!

Felhők! Nálunk tegnap bármerre néztem, csak barikákat lehetett látni az égen. Ma csak szürkeség van, mert esik.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. október 15. 11:31

Kata fotói:

Kedvenc képeim. Ahogy ment veletek a busz, úgy változott a látvány:
1. Nap az égen és a vízben.
2. Nap csak az égen.
3. Nap csak a vízben.

Az utolsó előtti fotó címlapra való. Nagyon tetszik!
Az utolsó fotónak pedig a hangulata fogott meg.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. október 15. 11:31

Lilyke épp az angol nagymamájánál van. Tegnap érkeztek, és majd hétfőn indulnak haza. Aztán szombaton megkap engem. :D

Kép

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 15. 13:54

Kép
Csontvary es Kata
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 15. 13:55

Ildiko!Ez a fene virus!!!Talan a szomszed neni kohogte rad?Azert pihenjel, ne eroltesd magad!Jo lenne, ha eljuthatnal a szinhazba!Megnezem a szinhazatokat a neten
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 15. 14:02

Nezem a musort.Melyiket szeretned megnezni ?
A jolevego majd meggyogyit.Nem szeretnel egy cicat?Esetleg jot tenne neked, egy mokas kis allatka.Nincs ott egerke?
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 15. 14:12

Kata!Sok jo, hangulatos kep van, Samu aranyos.

Vissza: “Társalgó”