Sziasztok!Gyorsan írok, mert ma főznöm is kell a sok minden más mellett.
Ildikó, írod, hogy nagy szomorúság ért. Felmentem a fb-ra, hátha többet megtudok erről. Látom, hogy a legrosszabb történt,
elveszítettél valakit - ezt a profilképedből és a részvétnyilvánításokból következtettem ki. Én is őszinte részvétemet küldöm.
Ha csillapodik a fájdalmad gyere gyakrabban, én is fogadalmat tettem, hogy többször jövök majd. A hónap végére mindennel
készen leszek/leszünk a lakásomban. Készen is kell lenni, mert a fiamék 31.-én pénteken kapják meg a kulcsot az általuk vásárolt
házhoz, és náluk is elkezdődik egy felújítás.
Én már bent lakom a lakásban, úgy dolgozom/dolgozunk rajta. Maradhattam volna a fiamékéban addig, amíg a munka tart, de
így jobbnak láttam. Így mindig "kéznél" vagyok, nem kell jönni-menni a két lakás között, még ha csak két lépcsőháznyira költöztem
is el.
Mentsd el, amit írtál, hogy ne vesszen el.
Kata, kicsit megmosolyogtam, amit írtál (Samu a konyhaasztalra tette az átázott pizsamát) pedig egyáltalán nem vicces. Látom
magam előtt, hogy igyekezett kitalálni mit csináljon, miután nem sikerült felébresztenie. Nem ijedt meg, kitalálta, egyem meg a
szívét.
Ezek az összecsuklások annyira ijesztőek, de már látom, hogy szerves részét képezik az életeteknek sajnos. Mindig résen lenni,
és erősnek lenni nem kis feladatot ró rád. Neked a legnehezebb mindannyiunk közül.
Dorina, Éva, nektek is boldog újévet! Éva, szívből kívánom, hogy jó ideig messze elkerüljenek a betegségek!
Reméljük, hogy
Paggy és Ági is bekukkant hozzánk, ha csak egy kis híradás erejéig is.
Közben teljesen elkészült az étkező, a konyha, a spajz, a fürdő és az előszoba is. Az étkezőből hoztam fotókat. Tudjátok, hogy
pár éve gyűjtöm a figurás teáskannákat, amit Angliában az úgynevezett "charity shop"-okban - jótékonysági vagy adomány bolt -
szoktam felkutatni. Nem könnyű lecsapni rájuk, sok gyűjtővel kell versenyeznem. Jókor kell lenni jó helyen. Na, egy részük végre
felkerült a neki szánt méltó helyére. Később közeli képeket is csinálok majd róluk. A képeket is adományboltokban vásároltam.
A kannák és a képek is fillérekbe kerülnek, értékük csak számomra, illetve a gyűjtők számára van. Minden darab 1-5 fontba került,
ami a mai áron 500-2500 ft.
Az étkező minden darabját a kakasos képem határozta meg. Így nyert vidékies (vegyesen angol-magyar) hangulatot ez a helyiség.
A komódok tetejére is tudom már mi fog kerülni. Azokat is adományboltokból fogom megvásárolni. Az alsó és felső szekrények még
üresek, ma fogom bepakolni a belevalókat. A képeket tegnap este villanyfénynél készítettem. A komódok zöldjébe mindenki
szerelmes lett, aki csak látta eddig. A festék maga fantasztikus. Ha nagyon csúnyán pacsmagoltam volna, akkor is simára kihúzott
volna. Nem matt, szép selyem fénye van, de nem olyan, mintha lakkozott lenne.
A polcokhoz az OBI-ban vettem a nyers fenyőlapokat, méretre vágattam, lazúrral kezeltem. A polctartókat úgyszintén.
A függöny szintén az OBI-ból van. Azonnal beleszerettem. A miskolciban már csak másfél méter volt belőle, és sajnos kifutó termék.
Szerencsére az egyik bp-i üzletből még tudtam rendelni annyit, hogy ülőpárna huzatok is kiteljenek belőle.
Az utolsó képen a fiam a függönykarnist készül feltenni.