Van képem hozzá

Rita
Adminisztrátor

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2025. november 12. 19:21

Szia Ildikó!

Igen, szépen megnőtt Lilyke. Épp most növi ki a 122 méretet, a 6-7 évesekre való ruhákat. Én is és a gyerekeim is ilyen
típusok voltunk, hogy hamar megnőttünk a végleges méretünkre. Alsó tagozatban még a tornasor elején álltam, gimiben
meg már a közepén-végén.

A sorozatnak az utolsó előtti részét fordítom, hamarosan végzek vele, és ahogy nézem át, és javítom ki a részeket, úgy
fogok minden nap kitenni egyet. A thai szokásoknak megfelelően jó hosszúak, másfél órásak a részek. Jól fogunk szórakozni. :D

De szép az a csokor a fa törzsén? Hogy került oda?

Teszek ki pár fotót (sok képem van, apránként hozom őket):

Július 24-én készültek ezek a fotók, de már kitették az őszi dekorációkat is. Aztán pár polccal később, már pár karácsonyi
dekort is láttam.

Kép

Kép

Kép

Kép

Egy hónap múlva, augusztus 24-én már minden boltot elárasztott a halloweeni és a karácsonyi hangulat:

Kép

Kép

Kép

Szeptember 7-i képek ugyanabban az üzletben (lehet, hogy ekkor már itthon is ez volt):

Kép

Kép

Kép

Várom a 17-est buszt. Egyszer már tettem ki arról fotót, hogy a buszállomásokon bent a nagy váróteremben, megszámozott
bokszokban várjuk, hogy beálljon a busz az állásra. Ezután kinyílik az ajtó, és lehet beszállni. Közben le tudtam fotózni
két angol típusú "banyatankot", amit nem húzni, hanem tolni szoktak, mint egy babakocsit.

Kép

Kép

Szeptember eleji fotók:

A nem nagy a málnabokor, de folyamatosan hozta a termést. A folyton érő eper és a Sungold nevű narancssárga termést
hozó koktélparadicsom még mindig terem (erről nincs fotóm). A letermett áfonya újra elkezdett virágozni. Nem tudom, lett-e
belőlük áfonya, majd megkérdezem Zsuzsit. A magról vetett hagymák is gyönyörűek még (erről sincs képem).

Kép

Kép

Kép

Emlékeztek rá, hogy egy időben mindig cipőkre bukkantam csak úgy a járdán, úton, fa tövében. És mindig párosával szépen
le voltak téve, nem csak úgy lehajigálva. Na, itt a bizonyíték rá, hogy Angliában is megtalálnak az utcán hagyott cipők.
Egyszer annyira kíváncsi lennék rá, hogy mi a történetük, mert tényleg nem értem. :D

Kép
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2025. november 13. 18:42

Köszönöm, hogy írtál Rita.
Kivárom a sorozatodat. Van kettő amit nézek, a többi csak van, tudod az én időmmel már nem sokfélét lehet csinálni,mert kell a fekverészésre is fordítanom egy kis időt. fogy az erő. Jó beosztással csak-csak beosztom. Mostanában keveset festettem, ami volt is, nagy részét valahol elrontottam.
Szép tárgyakat fotótál. Az a tökös tetszik a legjobban. A kirakatok is nagyon vonzzák a szemet, és talán a pénztárcát is.
Most nekem is van ilyen sárga málnám, de csak az idén ősszel ültettem, még nem volt ideje teremni.
A fán lévő virág, /vagyis inkább koszorú/ közepébe nemrég csináltam egy szárazlevél rózsát. a fiamé.
Egy kis emléktábla is. Kérése volt, hogy így csináljuk, Ez egy emlékhely.
Nehéz volt így,mert más a szokás, de már nagyon örülök, hogy megcsináltuk.
Millió puszi a csapatnak, ha még hármunkat annak lehet nevezni.
:littlehearth:
Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2025. november 15. 21:18

Sziasztok Lányok! Most csak arra futotta, hogy elolvastalak benneteket, mert elfilmeztem az időt.
Jól le is amortizáltam magam, de sebaj, mostmár úgyis irány az ágy.
Ja meg elment a youtub csatornára az időm, megint meghallgattam 3 történetet.

Olyan gyönyörű képeket és beszámolókat tettetek ki, hogy öröm volt nézni és olvasni, Lilyke is rendkívűl helyes kiskamasz. pontosabban kishölgy .
Egyedül a hallowenes dolgoktól fekszem ki, de kiheverem. Örülök hogy a kinti család legalább jó időt fogott ki itthon.
Csodásak lettek a háttérképek is.
Örülök, hogy egyre jobban alakulnak a lakás berendezései, és egyre otthonosabban néz ki.

Ildikó, én is nagyon megérzem az időjárás változást, mostanában azért jobban kellett bevennem fájdalomcsillapítót.
Viszont van egy gyógynövényes sprém, ami még a Samunak is tetszik, minden nap legalább egyszer lefujom vele a csipőt és a térdeit.

Nagyon tetszett a kép amit csináltál, és az a kis emlékhely olyan szívmelengető, mert nem a vég hanem az állandóság érzetét adja mindannak ami szép!
Jó éjszakát nektek, jövök majd. ... Rita, ha tudod kirakhatod a piszkozatot, én nem biztos hogy sikerrel járnék. :x :D #:-s :ymhug: i-) :-bd :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2025. november 19. 17:44

Sziasztok!

Holnap délután jövök!

Addig pár délelőtti fotó:

Természetes ékszerek - ökörnyálra felfűzött vízcsepp gyöngyöcskék:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2025. november 19. 22:27

Jó estét.
Rita szenzációsan gyönyörűek az "ékszerek".
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2025. november 20. 13:50

Sziasztok Lányok! Csak bekukkantottam... gyönyörűek az " ékszerek!" :x :D :ymhug: \:D/ :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2025. november 20. 16:50

Sziasztok!

Ildikó,

Spoiler: mutasd
nagyon meghatódtam, amikor a fiad emlékhelyéről írtál. Jó sok éve már, a gyerekeim is még csak kisiskolások
voltak, elmondtam, hogy hogyan rendelkezem, mi legyen a sorsom halálom után. Azt kértem, hogy hamvasszanak el,
és a hamvaimat szórják szét egy erdőben a szűk családom jelenlétében. Akkoriban még a hamvasztás is, de a szórás
főleg ritkaságnak számított, el is kezdtek tiltakozni, főleg a volt férjem. A fő érve az volt, hogy mit fognak ehhez szólni
az távolabbi rokonok, ismerősök, szomszédok. Gondoljam át, mert ő ezzel nem ért egyet, és ezt ő nem tudja így megcsinálni.
Akkor dühömben azt mondtam, hogy ha nem úgy lesz, ahogy én szeretném, rendszeresen visszajárok majd kísérteni.
Azóta a volt férjem már nincs az életemben, de a gyerekeimnek két-három évente elmondom, hogy ne feledjék, hogy ez
a kívánságom. Ma már könnyű ezt elfogadni, mert hétköznapi dologgá vált. Megértem a fiad kérését. És adtál is egy ötletet
ezzel a kis csokorral. El fogom mondani a gyerekeknek.

Még egy harsogó piros virág! Emlékszem a pipacsos képedre is (tán kettő is volt), majd lemásztak a virágok a vászonról.
Erre a virágra nem ismerek rá. Megmondanád, mi a neve? Nagyon szép egyébként!

Kata, látom, te is elkezdted az új sorozatot! Ismerem az ízlésedet, neked is nagyon fog tetszeni. :D
Ha itthon vagyok, nekem is féket kell raknom magamra, mert az egész délutánt és estét képes lennék elinternetezni
vagy fordítani. #:-s ;) 8-|

Jövő hétvégén vasárnap megint kiruccanok két hétre. Összesen fél évet lehet kint tartózkodnom, és lassan el is érem ezt
az időt pár nap híján. Legközelebb majd január végén vagy február elején fogok menni. Most nem lesz iskolaszünet, ez
csak egy szimpla "hiányzik nagyi, nagyinak meg Lily" összeborulás lesz. :D

Nem tudom, milyen vázlatra gondoltál. Felmentem a fb-ra, visszamentem november 7.-ig, de nem találtam saját fotódat.
Lehet, hogy nem vettem észre, küldd el emailben, és kiteszem nagyon szívesen.

Ezt elküldöm, és teszek ki fotókat a következő hsz.-ban.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2025. november 20. 18:27

Szeretem a különös elképzeléseket, az eltérést az átlagtól, még a polgárpukkasztás sem áll távol tőlem, de azért ez
a 4:1-ben adventi gyertya nagyon gáz! Ebben a kérdésben hagyománypárti vagyok.

Kép

Pár éve láttam egy videót, hogy a vadgesztenyéből is lehet mosószert készíteni. Itt a bizonyíték rá. Még október 10.-én készültek
ezek a fotók. Már lehullottak a vadgesztenyék, jól össze is tiporták az arra járó autók, és épp volt egy nagy esőzés is. Nézzétek
mennyi fehér hab van az úton, és mindezt egy gesztenyefának köszönhetjük.

Kép

Kép

Kép

A nagyszoba végében kialakított olvasósarkocska. Következő projekt: megfelelő képeket találni a csupasz falra. Már van
elképzelésem, de persze előbb szétnézek a warringtoni adományboltokban. Annyi mindenem származik már onnan, imádok
kutakodni bennük. És egy aranyos kis szőnyeget is akarok még ide venni. A könyveim nagy rész még nincs hazahozva, amik
a polcon vannak, azok sincsenek még elrendezve, mert könyvtámaszokat is vennem kell még. Azt hiszem, azt rendelni
fogok.

Kép

Kép

Voltunk nyáron egy cuki angol városkában, ahol ezt a postaládát fotóztam. Eddig ilyen sapkás ládával nem találkoztam még,
ezért utánanéztem. Kiderült, hogy kb. 13 évvel ezelőtt kezdett elterjedni az a hobbi és közösségi kezdeményezés, amelynek
a lényege, hogy helyi, lelkes kézművesek, általában kötő és horgoló csoportok, kötött vagy horgolt díszeket helyeznek a
postaládák tetejére. A fő cél a mosoly csalása az emberek arcára, a helyi közösség felvidítása és a környezet színesebbé,
barátságosabbá tétele. Egyfajta ártatlan és bájos "utcai művészet".

Az elsőt fotóztam én, a többi a netről van:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2025. november 21. 12:20

Spoiler: mutasd
Kedves Rita, itt én vagyok, vagyis a mi családunk, aki így adja meg a végső búcsút. Neki valami természetes dolog kellett, nem föld alá. Ezt kellett tenni. Szomszédom "mélyen" vallásos nő, és nem tudta elképzelni, hogy tehetünk ilyet, amikor kérdezték mikor lesz a szertartás, nem lesz. És a szentségek? A kórházba bejött egy 80 éves papbarát, aki minden szentséget feladott. Ő a fiam barátja volt, akivel mindenről lehetett beszélni /nem volt templomba járó/ értékelték egymásban az embert.
/volt ilyen megjegyzés, hogy biztos spórolás miatt, nem tud vele azonosulni, /nem is kell/. Ma már megbeszéltük lányommal,hogy mi is így kérjük, nem kell csinnadratta, sem közvetítő, Sok rossz dolgot tudtam meg a szórásos temetésről. Hozzáolvastam, és igazán méltatlan körülmények közé kerülnek a hamvak.Nagyon kevesen voltak részvéttel irántunk. Halálra sírtam volna magam a temetésen, így sem volt könnyű. Ezt a kis emléktáblát kitaláltuk,aki arra jár látja, van aki nem is tudja, hogy van, mondjuk a készítő igen ő furta fel a fára. Vízbe is jó lett volna, de engedélyt kellett volna kérni. Ja és az idézett szónak így egyben jelentése van.

Puszi a csapatnak, jó utazást ujra csak. Itt esett a hó, de már semmi sem látszik. :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2025. november 22. 15:27

Sziasztok Lányok! Remélem mindenki jól van. Az előő piszkozatot nem találom, szerintem még a mentést is sikerült törölnöm../már miért is ne/ amit nem akarok néha az sikerül :)) :(( :))
Rita, nagyon aranyos a kis olvasókuckód.
Egyébként nekem is az egyik pipacskép jutott eszembe, mint háttér. De a galagonya is gyönyörű lenne.
Aranyosak a postaládák, itt seperc alatt tönkretennék sajnos.

Ma sikerült kétszer majdnem elesnem, ilyenkor áldom a kicsi lakást, a 2. nál úgy megijedt a szomszéd kislány hogy berobbant a nagyszobába hogy mi baj van.. én meg csak pislogtam.. mondom neki csak seggre ültem pontosabban zuhantam a kanapéra, de úgylátszik valamit mégis hallott mert éppen készült hozzám és a küszöbnél meghallotta.!
Az elsőnél a kezem fejét ütöttem meg egy kissé, inkább az egész jobboldal picit megrándult, ahogy igyekeztem visszarántani magam a teljes eleséstől. brrr.

Ma nem főztem, csak vajaskenyér volt, mert a szomszédből hoznak majd nekünk kaját mert ünnep van náluk.
1 éves a pici legényke.
Összejön az egész rokonság, kb 4o fő. :-bd Annyira ügyes az egész család, csak az étterem egy részét kellett bérelni.

Megnézek egy újabb részt, addigra talán meg is jönnek.
Jó utat Rita, és üdv a kintieknek! :x :-bd :flower1: :littlehearth:
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2025. november 25. 13:01

Kata szertettel köszöntelek , jó egészséget kívánok Neked és Samunak is.

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2025. november 25. 21:28

Nagyon szépen köszönjük! Nagy ölelés és puszi! :x :movingflower: :flower1:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » Tegnap, 14:31

Sziasztok!

Na, már csak egyet kell aludni, és repülök. Délelőtt tízkor indul a gépem, és kinti idő szerint 12-kor (itthon 13 óra)
érkezem Liverpoolba.

Ildikó, egyetértek veled. Nem hozzátartozó temetésén is szörnyű lenni, nem hogy ha még érintettek is vagyunk benne.

Kata, kb. két hete jártam úgy, hogy le akartam ülni a gurulós íróasztalhoz való székemre, de valahogy a sarkammal
sikerült meglökni a lábát és arrébb gurult. Leülés közben érzékeltem ezt, de már nem volt visszaút, jól lehuppantam
a hátsómra. Nem volt ez komoly esés, de azért nem esett jól. #:-s

Itt nálunk sok eső esett mostanában, ki is áradt a Sajó szokás szerint, de ez már nem érint, mióta Miskolcon élek.
Kevés hó is esett kétszer, de nem maradt meg sokáig. Angliában is ilyesmi idő van most, mint nálunk, nem kell gondolkodnom,
mit vigyek magammal.

Agliába mindig vízhatlan cípőben megyek, de mivel a régi tönkrement, elmentem hát a Decathlonba, de akkora csalódás ért,
hogy nem igaz. Fél óráig kerestem a női túracipő részleget, mire rájöttem, hogy már ott vagyok. Egy nőies darab nincs
a választékban. Mindegyik szürke vagy fekete, ezért is hittem, hogy a férfi cipőknél vagyok. Régebben sokkal szebbek
voltak a női túracipők. De nem ezért nem vettem végül is, hanem azért, mert felpróbálva nem azt a kényelmet éreztem,
amit régebben. Úgyhogy a Mountexben találtam meg azt, amiben álom a gyaloglás. Ez se nőies (és nem is volt a többi
női cipő se), de legalább nagyon kényelmes és vízhatlan természetesen. Tízezerrel olcsóbb volt, mint az eredeti ára,
de így is pont ennyivel volt drágább, mintha egy decathlonosat vettem volna.

A vejem bátyja megbetegedett, így egy időre elhozzák az elhunyt másik nagymama kutyusát, Trixit. Kíváncsi leszek, milyen
lesz vele együtt lakni. Tizenhárom éve halt meg Dundi kutyusunk, azóta nem volt kutya az életemben.

Két hét múlva vasárnap jövök haza. Ezzel a tizennégy nappal már majdnem megvan a fél év, amit egy évben kint tölthetek.

Teszem ki Kata fotóit.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » Tegnap, 14:42

Kata fotói:

Felülre tettem a kedvencemet, az optikailag kettévágott fát. Jól elkaptad ezt a pillanatot! Nagyon tetszik!
De a többi se kutya.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » Tegnap, 16:46

Köszönöm a beszámolót és a kitett képeket.
Ma két cipőt sikerült venni egyet nekem egyet Samunak! Majd csinálok képeket róla..
Nem kellemes az otthoni s...-reülés sem, pláne ha még egy szőnyeg sem védi az embert allulról. Mindig tanul az ember valamit. Én az irodai székkel jártam úgy, hogy annyira hajoltam előre hogy felvegyem a zoknit, hogy kiment alólam a szék.
Jól be is ütöttem magam, mert kifogtam az egyik lábat. persze az sincs kipárnázva.

Úgyhogy van egy halvány elképzelésem milyen amikor a férfit meg tökön.....

Ma finom ebédet csináltam, a maradék rízst meg megcsináltam tejberízsnek. egészen rákaptam az ilyenformán való készítésének!

Jó utat Rita, és remélem a kintlét is zökkenőmentesen zajlik majd. Várunk haza! :x :ymhug: :D :movingflower: :flower1: :littlehearth:
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » Tegnap, 23:19

Jó utat Rita.
Kata,nekem papucsot kellett vennem, a másiknak eltörött a talpa. Tavaly előtt is papusmizéria volt akkor spárgába mentem le, mivel elcsúsztam. A papucs kényelmes. Remélem nálatok is így lesz.
Vigyázzatok magatokra. Én ha kimegyek csak a lábam elé figyelek, - persze így is akármi is történhet.
Jó éjszakát.
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » Ma, 17:57

Sziasztok Lányok, szia Ildikó! Tavasszal vettem papucsot, ez most bevált.
A cipők még nem kerültek felavatásra.. de holnap mindenképp.
Szép az utcarészlet. Nálunk most ereszkedik le a köd! Nagyon utálom de sajnos tenni nem tudunk ellene semmit.
Kellemes estét mindenkinek! :x :ymhug: :-bd :flower1:

Vissza: “Társalgó”