Sziasztok! nem bírtam ki, hogy ki ne tegyem ezt a klassz receptet...igaz én majd vanília cukrot és pici aromát teszek bele..de nincs kedvem 5o palacsintát megsütni....

Kifőztük Gasztromagazin
Big apple pancake - almás palacsinta 2013. szeptember 03.
Big apple pancake - almás palacsinta
Hozzávalók
Hozzávalók 28-30 cm átmérőjű, legalább 2-3 cm magas formához
10 dkg szobahőmérsékletű vaj
2 alma
1 dl tej
10 dkg liszt
4 tojás
3 evőkanál (barna) cukor
1 vaníliarúd kikapart belseje
1/4 kávéskanál őrölt fahéj
csipetnyi sütőpor
csipetnyi só
a díszítéshez:
porcukor
mentalevélkék
gyümölcs
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
Előkészítünk egy hőálló piteformát vagy egy tepsit. Szilikonos sütőpapírral béleljük vagy nagyon alaposan kivajazzuk.
Az almát megtisztítjuk, vékony gerezdekre vágjuk, megszórjuk két evőkanál cukorral, hozzáadunk egy evőkanál vajat, a fahéjat, és állandóan kevergetve tíz percig pároljuk. (Ez alatt az idő alatt a cukor és vaj megolvad, és bevonja az almaszeleteket.)
A tésztához a maradék vajat összekeverjük a maradék cukorral, a tejjel, a tojásokkal, a vaníliarúd kikapart belsejével, csipetnyi sóval, a liszttel és a sütőporral.
Az almát szétterítjük a sütőedény alján. Ráöntjük a tésztát, és 15 perc alatt a sütőben megsütjük. Forrón tálaljuk.
Tipp: a piteforma mérete nagyjából egy 20-22 x 30 cm-es tepsi méretének felel meg.
http://www.recept-oldal.hu/