Van képem hozzá

Vaskica06

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Vaskica06 » 2016. október 23. 17:56

Nagyon szépek a képeitek.Jó bennük gyönyörködni.
Köszönöm a linket a palotáról és,hogy Kati képeinek segítségével ellátogathattam én is Szöulba.Itt én is szívesen sétálgattam volna.
További szép estét kívánok.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 23. 18:55

Kata, Ica! Kati nevében is köszönöm! Néhány darabbal többet küldött, de azokon ő is
rajta van, így nem tettem ki. Azt mondta a lányom, hogy fog még küldeni. Kicsit
csavaros a képek útja. Zsuzsinak küldi el őket, a lányom meg továbbítja nekem.

Míg írtam ezt a hszt.-t, addig küldte a lányom ezt a naplementés fotót. Ott egy órával
hátrébb vannak. Még csak most sötétedik:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. október 23. 19:25

de szép az esti kép mint egy lángtenger...
\:D/ :-h i-) :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. október 23. 19:25

Rita! Szépek Kati szöuli képei. Köszönet neki és a futár szolgálatnak. :D Sajnos csak így gyűjthetek élményt, a valóságban nem jutok el. Irigykedem azokra akiknek sikerült mindezt megélni. ;)

Zsuzsinak ez a naplementés képe varázslatos! :)

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 24. 5:54

Köszi Gabi, Kata! Mondtam Zsuzsinak, hogy tetszett nektek a naplementéje.

Én meg kiteszem a tegnapi ködös-harmatoskákat. Olyan szépek lettek, meg
vagyok elégedve!

Kép
Kép
Kép Kép
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2016. október 24. 9:37

Gyönyörű képek, de jó, hogy itt nézegethetem őket.
A vízcsepp, és a felhő mindig elvarázsol.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 24. 17:47

Ildikó! Én is napi rendszerességgel lapozgatok az oldalak közt.
Jó, hogy elkezdtünk fotózgatni, különben ez az oldal sem jöhetett
volna létre. Én a rovaros képeket is szeretem:

Kép
Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 24. 17:58

Kata mai fotói:

Samuval papánál... és felhők:

Kép Kép Kép

Kép Kép Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 24. 18:06

Kata! Ezek a fotók, mintha nyáron készültek volna! Nem nagyon látni színes
falevelet. ÉS SÜT A NAP!

Nálunk ma igazi savanyú, nyálkás, ködszitálós idő volt. Napot nem láttunk.

Visszahozok egy kis nyarat! Akkor fotóztam ezt a fátyolkát:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. október 24. 18:21

Szia Rita....igazad van, ma szinte nyárias volt az idő, holnapra állítólag 2o fok lesz...de már nem kell kimennünk...amit nem bánok, mert lenne hova elmenni dolgokat intézni...csak a leesett száraz gallyakon látni hogy már itt az ősz ;)
Kép
erről a fátyolkáról jut eszembe, hogy nálunk meg katicabogár invázió van...csak ár kés hogy lefényképezzem...besötétedett
küldöm az esti képeket is..
:D
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. október 24. 18:59

Szia Lányok! Mai sétámon láttam..... dráma a láthatáron! :))

Kép

Kép

Kép

Ezt az este készítettem.

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. október 24. 19:26

Kata nagyon sokat dolgoztál mostanában, és még nagy munka előtt vagy. Én ötször költöztem, nagyon fárasztó! #:-s Rád férne egy kis pihenés előtte. (-|

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 24. 19:32

Kata ma esti képei:

Kép Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. október 24. 19:33

Kata58 írta:erről a fátyolkáról jut eszembe, hogy nálunk meg katicabogár invázió van...csak ár kés hogy lefényképezzem...besötétedett
küldöm az esti képeket is..
:D

Kata a katicabogár még mindig jobb mint a poloska. Nálunk poloska invázió van. Nagyon kellemetlenek. x_x Bejönnek a lakásba is, és éjszaka arra ébredek, hogy rám repülnek. Még az a szerencse, hogy ez nem a büdös fajta. x_x
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 24. 19:43

Kata! Nálunk tavaly volt hatalmas katicainvázió. Az idén még nem tapasztaltam.

Gabi! Annyira tetszik a minisorozatod! Izgat a vége! Remélem a jégmadár el tudott
repülni! A cica fogjon inkább egeret!

Poloskainvázió?! Erről szerencsére nem hallottam még! Álmomban se jöjjön elő!
Gabi, lehet, hogy neked is ezt a mondatot kéne hajtogatnod! Undorító!

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2016. október 24. 19:58

Jöttem lányok gyönyörködni a képeitekben!
Rita!
Zsuzsi lányod képe azt juttatta eszembe, hogy az okosok régen azt modnták ilyen felhők az időváltozást jelzik. Régen talán, de mostanában nem vettem észre, ha látok ilyet. Ez a kép kifejezetten szépre sikeredett.

Szegedre most akkor senki ne jöjjön! Itt poloska, meg katica invázió is van. Nem is merem egész nap kinyitni a terasz ajtót, mert ott süttetik magukat a napon. Borzalom, hogy még bent is vannak. Hozom be a megszáradt ruhákat, előtte ki kell rázni, mert különben jönnek be rajtuk.

Kata! Nem irigyellek a költözés miatt, de majd csak rendeződik minden és tudsz pihenni is. Én eddig csak háromszor költöztem, úgy igaziból. Elég volt belőle. Meg a fiam egyszer fel, egyszer le Pestről.

Gabóci! Hú, micsoda jégmadár! Remélem megmenekült!

Hétvégén körtét szüreteltünk. Nem is mi lettünk volna, ha simán zajlik le. Megdőlt a férjem alatt a létra a vizes földön, és leesett a legeslegfelső fokáról. Én alatta szedtem a lehullott körtét, a válamra esett létrástól, sikerült megtartani valamennyire, igy nem esett csak fél hatalmasat. Megúsztuk egy-két púppal, zöld folttal. Még jó, hogy előtte voltunk csontkovácsnál.

Kép

Itt még süt szépen a napocska, jó idő volt.
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2016. október 24. 20:06

Gabóczi, Kata, Rita, nagyon szépek a fotóitok.
A ködös, az esti, és az állatos,mind nagyon nagyon szép.
Nekem is van valahol többféle, még az idén fényképeztem egy szarvasbogarat. A fotókat az ilyen védett állatokról, egy itteni biológus gyűjti. A nyáron találtam én is egy szépséges levelet /vadgesztenye/ azt hittem valami különleges, az is volt, de megtámadta valami betegség, és attól volt olyan érdekes. Jaj de szépséges ez a körte, elvettem egyet.

levél
Kép

szarvasbogár
Kép

Őkutyasága
Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2016. október 24. 20:16

Ildikó!
Ismét szépek a képeid!
Ez a szarvasbogár, hú, nagyon szép! Mintha porcelánból lennének az agancsai, ahogy rásüt a nap. Még a szeme is látszik!
Nemrég olvastam egy cikket, miért nincs a vadon élő állatoknak középpen a szeme.
Őkutyasága is aranyos. :-)
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. október 24. 20:47

Ági! Nálatok fokozatosan veszlyes üzem a létra mászás, már nekedi s volt ilyen "kalandod".

A dráma végét nem vártam meg. A jégmadár békésen csücsült az ágon mikor eljöttem, nem izgatta magát, helyzeti előnyben volt. :)

Ildikó,
a nyáron találkoztam én is egy szarvasbogárral a járdán, de nem volt nálam fotomasina, nem tudtam lefényképezni, megfogtam, és biztonságosabb helyre tettem. :) A tölgyfa soron szoktak lenni. :) Cuki a kutyusod. :)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 25. 5:27

Ági! A te drámád már nem tetszett annyira, mint a Gabié. Te jó ég! Szerencsésen
megúsztátok!
A terasz körte korlátja kifejezetten szemet gyönyörködtető! Mit fogsz csinálni belőlük?

Ildikó! A volt férjemmel közös házunk udvarán állt egy szomorúfűzfa, amit rettentően
imádtak a szarvasbogarak (és a hangyák is). Volt, hogy kilenc-tíz egyedet számoltam meg a
törzsén. Már sokszor írtam, hogy milyen közel van az erdő hozzánk. Ha nyáron kiálltunk
sötétben a teraszra, jól lehetett látni, ahogy az erdőből szállingóznak be a szarvasbogarak.
Ilyenkor a mi fánkra is jutott belőlük. Itt szerettek párosodni is.

Nyáron egy nőstény keveredett a bejárati ajtó elé a lépcsőre. Már sötétedett, csak azt
vettem észre, hogy nagyon kapálózik valami a földön. Szegényke hanyatt feküdt, szeretett
volna lábra állni (ezek a szarvasbogarak bénán repülnek, néha így érnek földet), de addig
nem segítettem neki, amíg ki nem hoztam a fényképezőmet. Még jó, hogy nem töröltem ki
a fotókat, most jól jönnek a hím mellé, és egy kis nőstény szarvasbogár anatómiával is
megismerkedhetünk:

Kép

Vakuval...

Kép

Vaku nélkül...

Kép
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. október 25. 8:46

Sziasztok Lányok! Micsoda klassz képeket tettetek! Jégmadarat még nem láttam, most kigyönyörködtem magam. Na és az a szarvasbogár!
Egyébként érdekes ez a hatalmas bogárinvázió akár katica akár poloska, én az imént fújtam le egy csótányt de utálom a dögöket. Amíg nem költöztem ide addig azt sem tudtam mi az a csótány. Eddigi lakhelyemein inkább a hangyákkal gyúlt meg a helyünk és az egerekkel./itt a környéken sajnos patkány is van. Apunál is rendszeresen irtani kell őket. Nem tartoznak a kedvenceim közé..annyira irtózom tőlük hogy iszonyat.
:-ss
A létrás jelenet ijesztő volt, még jó, hogy megúsztátok pár karcolással..volt már részem hasonlóban, csak szerencsére fiatalabb voltam.
Nekem a lovagláskor ment ki mindig a bokám amikor leszálltam. mindig gipsz lett a vége. Úgyhogy most már muszáj lemondanom erről a gyönyörűségről. marad a filmbeli élvezet...persze ég és föld...de ez van. :)
Még egy kicsit pihenek, aztán átgondolom merre- hova menjek..további szép napot Mindenkinek ezen a szinte nyárias időben :D ;) :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. október 25. 13:18

Lányok ! :-h Egyre jobb ez a topik, nem csak szépek a képek de a biológiai ismereteink is bővülnek. :) Igaz ez az egész blogra. Rita nélkül nem ismertünk volna meg távoli népeket, történelmük egy szeletét, nyelvüket, életmódjukat és szokásaikat. Hálás vagyok érte. :x

Panna unokám a hétvégén ismét alkotott! :D Szülinapra ajándékba szivárvány muffint sütött. Megkóstoltam, finom volt. ;)

Kép Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 25. 17:20

Kata58 írta:további szép napot Mindenkinek ezen a szinte nyárias időben :D ;) :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Kata! Míg vártam hazafelé a buszra, olvastam ezt a megjegyzésedet. Gondoltam,
lefotózom neked, hogy nálunk mennyire szomorú és sötét volt ez a nap, de nem
volt mit fotózni. Minden egyforma szürke volt. Aztán ahogy jöttem hazafelé, egy
kis "napsejtést" láttam. A sok szürkeségen átsejlett, hogy ott a nap, ahol lennie
kell, csak mi itt nem látjuk. Így nézett ki. Nem szomorú?!:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 25. 17:39

Gabóci5 írta:Lányok ! :-h Egyre jobb ez a topik, nem csak szépek a képek de a biológiai ismereteink is bővülnek. :) Igaz ez az egész blogra. Rita nélkül nem ismertünk volna meg távoli népeket, történelmük egy szeletét, nyelvüket, életmódjukat és szokásaikat. Hálás vagyok érte. :x

Gabi! Annyira aranyos vagy! Először is, én is olyan boldog vagyok, hogy többen lettünk,
és ha visszagondolok, a kezdetekre, el nem tudtam volna képzelni, hogy egyszer ide
jutok. Honlap, fórum, 19 nemzet film- és sorozatterméséből fordítás, és még fotózás
is!!! És mindezt együtt veletek! De jó ez így!

Gabóci5 írta:Panna unokám a hétvégén ismét alkotott! :D Szülinapra ajándékba szivárvány muffint sütött. Megkóstoltam, finom volt. ;)

Panna nagyon ügyes! Mindig szorgoskodik a konyhában. Emlékszem, egy éve lehetett,
amikor írtad, hogy szivárványtortát is csinált. Ebből a masszából volt az is?

Színes falevéllel dobtam fel magam hazafelé. Ugyanannak a juharfának a levelei:

Kép
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. október 25. 19:57

Sziasztok! Jól elment ez a nap ma behoztam egy sorozat lemaradásomat. Úgy voltam, hogy ma jobb ha nem mozgok csak amit muszáj, úgyhogy nem mentem sehova.Gondoltam nem futnak el előlem a tennivalók. Holnap viszont sütnöm kell.
Panna milyen ügyes kislány...lehet hogy ételblogger lesz? aki megálmodja, majd fényképezi... is a dolgokat... :D
Rita itt is meggondolta magát az időjárás, elkezdett cseperegni...csak lestem szó nem volt ilyenről az időjárás jelentésben. Nahát!
Hát látszik a képen nálad, hogy igen rosszkedvű volt az időjárás ott is..az ilyen borongós szomorú dolgokat nem kedvelem..de hát kellenek az ilyen napok is, hogy annál inkább méltányoljunk egy normális esőt, és szikrázó napsütést... :))
Rita nagyon rátaláltál arra, hogy hogyan hozzál virtuálisan össze embereket. és látod különböző helyeken lakunk, mégis mennyi minden valóságosan összeköt. Úgy örülök neki!!!! :D :ymblushing: :ymhug: :)) \:D/ :movingflower: :flower1: :littlehearth:
elfelejtettem még arra a választ, hogy a színes leveleket nagyon szeretem az őszben...olyan izgalmas színkavalkád van ott is! :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Vissza: “Társalgó”