Van képem hozzá

f.ági

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: f.ági » 2016. október 25. 22:03

Gabóci5 írta: Egyre jobb ez a topik, nem csak szépek a képek de a biológiai ismereteink is bővülnek. :) Igaz ez az egész blogra. Rita nélkül nem ismertünk volna meg távoli népeket, történelmük egy szeletét, nyelvüket, életmódjukat és szokásaikat. Hálás vagyok érte.

Gabóci, mennyire igazad van!
Panna pedig csúcsszuper ügyes! Mutatom is majd a fiamnak ezt a muffint, mert ő is szokott alkotni a barátnőjének alkalmakra.

Ma ahogy kapirgáltam a faleveleket az utcán, végre lefényképeztem a gombánkat, amit már olyan régen akartam.
Kép

Ahogy kiléptem az ajtón és megláttam ezt a katicát a pitypangon, rögtön Ti jutottatok eszembe.

Kép

Rita, ahogy néztem a szarvasbogaradat, az jutott eszembe, hogy általános iskolában mit nem adtunk volna egy ilyenért, ha a bogárgyűjteménybe lett volna belőle. Ma már sajnálnám feltűzni gombostűre.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. október 26. 8:32

Sziasztok! Remélem ott is felsejlik már a nap..itt egész éjjel esegetett, minden csupa víz. de a nap már kezd kikandikálni...de mire képet csináltam újra elbújt...de legalább nem az a szürkeség van. Majd délutánra küldöm a képeket...úgy sajnálom, hogy a keleti oldalról csak akkor van képünk, ha kimegyünk..
Nagyon aranyos a katicás kép, itt preferálom őket, de a lakásban nem szeretem, mert csípnek. Samut különösen szeretik. :( .
A gombás is nagyon szép lett. Erről eszembe jutott, hogy apunak is szokott lenni tönkön gombája, akkora egy levélke, hogy kb 7o dkg egy darabja amit letörök.
Ha tudok még hátramenni, megkeresem és lefényképezem, ha apu be nem előz a letöréssel. És amíg még ott lakik...Pörköltet szoktam belőle csinálni vagy levest. :D
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. október 26. 16:56

Reggelig esett az eső, később kisütött egy kicsit a nap. Kép Felmentem a városba, és sétálva jöttem haza, természetesen fotóztam.
Nem tudom mindet kitenni, tartalékolok szűkösebb időkre. :))

Kedvenceim a fák is.

Kép

Kép

A Körösben ill. víztócsákban tükröződve

Kép

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. október 26. 17:00

Szia Gabóci...nagyon jók lettek a fák is... :D Mi most sem mentünk sehova...elment a kedvem a kimozdulástól, nyugalomra van szükségem...bár a banai gyilkosság ezt sem segíti elő. Sajnálom szegény rendőrt! és a családját is :((
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. október 26. 19:03

A házak mögött átszűrdő lemenő nap. (-|

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 27. 5:53

Kata58 írta:Sziasztok! Jól elment ez a nap ma behoztam egy sorozat lemaradásomat. Úgy voltam, hogy ma jobb ha nem mozgok csak amit muszáj, úgyhogy nem mentem sehova.Gondoltam nem futnak el előlem a tennivalók. Holnap viszont sütnöm kell.
Panna milyen ügyes kislány...lehet hogy ételblogger lesz? aki megálmodja, majd fényképezi... is a dolgokat... :D
Rita itt is meggondolta magát az időjárás, elkezdett cseperegni...csak lestem szó nem volt ilyenről az időjárás jelentésben. Nahát!
Hát látszik a képen nálad, hogy igen rosszkedvű volt az időjárás ott is..az ilyen borongós szomorú dolgokat nem kedvelem..de hát kellenek az ilyen napok is, hogy annál inkább méltányoljunk egy normális esőt, és szikrázó napsütést... :))
Rita nagyon rátaláltál arra, hogy hogyan hozzál virtuálisan össze embereket. és látod különböző helyeken lakunk, mégis mennyi minden valóságosan összeköt. Úgy örülök neki!!!! :D :ymblushing: :ymhug: :)) \:D/ :movingflower: :flower1: :littlehearth:
elfelejtettem még arra a választ, hogy a színes leveleket nagyon szeretem az őszben...olyan izgalmas színkavalkád van ott is! :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Kata! Tegnap délelőtt öt darab percre kisütött a nap! Épp nagyszünet volt, kint álltunk
az udvaron. Olyan jólesett a napsugarak simogatása! Aztán visszaszomorodtunk.

Köszönöm a dicséretet, nagyon jólesik, mint mindig. Amíg nem kezdtem el fordítani,
addig egy csomó képességemről nem volt tudomásom. Úgy is mondhatnám, hogy a
fordítás közelebb hozott önmagamhoz, segített, hogy jobban megismerjem magam.
Ez jó dolog nagyon! De mint mindig, most is hangsúlyozom, hogy Ti is kellettetek
hozzá!!!

Ez volt reggel. Az ég a földdel összeért. Egy kis csíkot kivéve:

Kép

Viszont délután mikor hazajöttem már látszott, hogy nem csak szürke tud lenni az ég.

Kép

Később:

Kép

Este fél hatkor, amikor már lassan sötétedik, majdnem ki is sütött a nap, de már nem
volt érkezése. Viszont megszínesítette a felhőket:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 27. 6:14

Ági! Olyan szemtelen vagyok! Nem a gombádat lesem, hanem, hogy látszik alatta a
kapirgálásod, vagyis a gereblye nyoma. Így még személyesebbé válik a kép, mintha
te is rajta lennél!

Kata írta, hogy ők megeszik a taplógombát, az egyik kollégám is ért a gombákhoz,
és ő is sokat szed a fákról. Én csak a boltit eszem, mert azt tudom, hogy biztosan
ehetem. Most jól elvagyok látva több fajtával is. Lehet, hogy ezek közül több is
ehető:

Spoiler: mutasd
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Katicát és pitypangot egész tehetségesen tudok már fotózni. De a te képed sem kutya!
Azonnal ment a fókuszálás? A pitypangnál még hagyján, de a katicás képeknél bizony
sok képet kell ahhoz kattintgatnom, hogy legalább egy jó éles legyen.
A pitypang hatalmas kedvencem! Bele tudok veszni a természet által művészien megalkotott
fejecskéjébe. Tegnap az egyiken egy kis picike légyszerűség is volt. Szabad szemmel
nem is tudtam kivenni:

Kép

Emlékszem, hogy azért szüntették meg a rovar- és növénygyűjtést, mert védett fajokat
is feltűzögettünk. Egyébként a szarvasbogár is védett.

Tegnap színes levelekre mentem rá:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 27. 6:20

Kata tegnapi fotói:

Kép Kép Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 27. 6:35

Gabi! Azért jó ez a topik, mert sok mindent tudunk ellesni egymástól. Ildikótól
azt tanultam, hogy az is lehet érdekes, és szemet gyönyörködtető, amit észre
sem veszünk, annyira hétköznapinak, megszokottnak tartjuk. Ilyenek voltak a
talajon készült egyszerű, de pofás, fotói a lehullott falevelekkel, tócsával,
ágdarabbal. Tőled meg kedvet kaptam ahhoz, hogy egész fákat is lefotózzak
majd, illetve mindkettőtöknél nagyon hatásosak a pocsolyás-visszatükröződős
képek is! Mintha olajfestmények lennének! Nagyon tetszik!

Próbának lefotóztam a nagyon öreg kutam tetejét. Korábban írtam, hogy az egyik
barackfám szimbiózisban él a mellette lévő csipke bokorral. Szépen összenőttek,
és nagyon jól elvannak együtt. A kút alattuk van, és ez meg is látszik. Mindenütt
barack- és csipkelevelek, illetve termések vannak rajta. Jó kis csendélet lett,
tetszik. Eddig eszembe sem jutott, hogy lefényképezzem, holott minden nap látom.
A kép tetején egy barackmag is látszik.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 27. 6:52

Zsuzsi küldte tegnap ez a Hottie Owl vagyis forró bagolyka nevet viselő plüss ágymelegítőt.
Ajándékba kapta. Agatha Christie óta tudom, hogy az angolok mennyire imádják a forró
vizes palackot, mint ágymelegítőt, ezek szerint, még mindig divat a használatuk, csak más
formában. Azt mondja a lányom, hogy apró golyócskák vannak benne. Be kell tenni a mikróba
egy percre, és három óráig tartja a meleget. Ja, és szolid levendula illatot áraszt magából.

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. október 27. 8:44

Ezeket is tegnap láttam.

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. október 27. 10:08

Sziasztok ! Igen aranyosak a képek, a baglyoson jót mosolyogtam...Samukának párna van...majd lefényképezem..nem volt olcsó de egyik ismerős boltjában voltunk anno és megölelte, és onnantól nem volt elválás. Egyszer sikerült lebeszélni, de még egy hónap múltán is ott volt a boltban mikor mentünk és megint lecsapott rá! Na akkor már kénytelen voltam elhozni.! Ebben is van levendula, amit lehet cserélni, ha elment az illata. amúgy tényleg egy aranyos bújós párna../csak az ára nem volt az/..de mindegy, ha ekkora örömöt okoz neki, bár már nem igen veszi a kezébe, mert még mindig tart az első szerelem a lovával...ami szegény már nagyon nyúzott, még szerencse, hogy ki lehet mosni mosógépben :)) Ebédnél is hozza, igaz olyankor a földön landol, legyen mibe elbotlani időnként, de már megszoktam. :))
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. október 27. 10:13

Rita! Nagyon aranyos ez a kis forró bagoly, és mennyivel jobban néz ki mint egy vizes palack! :)) Néha jól jönne! :ymapplause:

Kinéztem a szememet, mire megtaláltam a barack magot! :))
Kép

Ma játszottam. Mindig keresek valami új ötletet. Ez nem egy eredeti ötlet, inkább nosztalgiába hajló, a régi képeslapokat idéző. Tegnapi fotóimból készült.

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. október 27. 10:30

szia Gabóci..olyan nyugalom árad a képekből, még nem voltam Békéscsabán sem soha... :) Amúgy a face kivételesen örömöt okozott nekem, feltettem egykét régi képet..és a mostaniakkal együtt csinált egy 12o mp-es videót olyan jó lett, hogy megkönnyeztem...nem tudom hogyan kellene ide áthozni...olyan jó lenne ha láthatnátok... :movingflower: :flower1: :littlehearth:
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2016. október 27. 15:52

Elgyönyörködtem a szép képekben. F.Ági taplógombájában, Gabóczi parton lévő fűzfájában, Rita szépséges felhőiben, és más képekben. Kata, te költöztél? Jaj mennyi munkával jár ez. Csináltam pár fotót én is, nem mondom, hogy a legjobbak, eléggé nap híján voltunk/vagyunk.

Rengeteg diófalevél borítja az udvart.
Kép

Diófa, azért még van fenn is levél.Az idén a korai fagy elvitte az összes diót.
Kép

Szomszéd asszony kakasa, nagyon csábítja a kutyát.
Kép

levél rózsáim.
Kép

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. október 27. 16:09

Szia Ildikó! Már többször megállapítottam, hogy művészi vénád van. :) Ezek a levél rózsák is nagyon klasszak.

A facebookon láttam, de hozd el ide is a rajzaidat, mert nagyon szépek! Hadd gyönyörködjünk bennük. :)

Itt csak a lehullott színes vadszőlő leveleket akartam fotózni, és itthon vettem észre, hogy a felsőn gombák is vannak.

Kép

Kép
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2016. október 27. 18:01

Szia Gabóci, nagyon szépek a felvételeid. Ebből is szoktam virágot sodorgatni. De most csak nagyon kicsiket találtam. Láttam hogy voltál nálam, hagytál egy kis nyomot. Köszönöm.
A rajzaim..... csak próbálkozások, hol jobban, hol kevésbé sikerülnek. El vagyok vele, jó szórakozás, és teljesen kikapcsol. Kell ez is nekem. Most Bencének /unokám/ rajzoltam egy oroszlánt, olyan kedveset.
Képek:

Tavalyi gombák
Kép

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2016. október 27. 18:18

Sziasztok Lányok!
Hú, mennyi gyönyörű kép van megint. Élvezet nézegetni őket!
Gabóci!
Ezen a képeden azt hittem Békéscsabán leesett a hó. :-)

Spoiler: mutasd
Kép

A képeslapról meg azt hittem igazi. :-) Nagyon ügyes vagy! Mindig csodálom a gifjeidet, összevágásaidat, nekem még nem volt türelmem, se időm kisilabizálni hogyan is kell.
Ilyen hatalmas pillangót elkapni már ezekben a hideg időkben igazi csoda.

Rita! A sárgás felhőképed, alján a sötét fákkal, olyan festői. Nagyon szépre sikeredett pillanat!
Jót mosolyogtam azon, hogy a taplógombánál a gereblyézés nyomát nézted. Ahogy majdnem hasalva fényképeztem az utcán, megállt mögöttem egy autó. Gondoltam is, hogy nincs jobb dolga, mint a hátamat nézegetni. :-) Kiderült, egy ezer éve nem látott ismerős állt meg és üdvözölt. Gondolt amit gondolt. :-)
A katicás képem érdekes módon másodjára sikerült. Én is csodálkoztam rajta. Valamikor régebben volt egy telihold, ami különlegesség volt, az apropója most nem jut eszembe. Mindenféleképpen le akartam fényképezni. Egy férfi ismerős ki is nevetett, hogy hogy lehet a holdat lefényképezni, mikor olyan messze van. Pedig nekem sikerült, igaz, nem teritette be a képet, de szépre sikeredett. Ezzel a telefonnal igazán fókuszálni,,,, hát azt nem lehet, de akkor sem veszek okostelefont. :-)
A pitypangos kép szuper lett Rita! Az a bogárka ami benne van! Nem is tudom hogy birta el az a vékony szálacska a súlyát.
Olyan érzése van az embernek amikor nézi, mintha télen a nagy hidegbe belebujna egy jó meleg kötött pulcsiba.

Ezek az illatos vizespalackok megleptek, de most már tudom,hogy ilyen is van. A levendula illatosat én is bevállalnám!

Kata! Én próbáltam a mi taplógombánkat finoman megmozditani, de ez atombiztosan van a fához nőve. Késsel szedegetted le őket, amikor főzéshez gyűjtötted, vagy letörik magától?

Ildikó! Igazán szuper modell kakast találtál! Jól áll neki a drótkerités :-)
Nálunk a szomszéd néninek egy fehér hosszú, lelógó fülű nyuszija volt. Imádták egymást a német juhászunkkal. A nyuszi ette a répát, Arthur meg a csontot rágta a kerités mellett. Csak utána a nyuszi meglógott, kiment a tóhoz mögénk, hiába kerestük, nem találtuk meg.
Jujj, a mostani gombás képeid is milyen szépek!

Ez most bújt ki nálunk a kertben:

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. október 27. 18:51

Ági! Nem csak a képeket élvezet nézegetni, de jó szórakozás a hozzájuk fűzött kommentedet is olvasni. :) Mosolyt cssalt az arcomra, amikor elképzeltelek különleges pozicióban fotózni a gombádat. :))

Aranyba öltözött az utcánk.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 27. 19:21

Kata fotói! Felhők és Samuka baglyos párnája:

Kép Kép Kép
Kép Kép Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. október 27. 19:54

Sziasztok! Köszi Rita a képeket...látom a :)) találós kérdést nem tetted ki a polcról :)) most nosztalgiáztam a sorozattal, és meg akarom majd magamnak csináltatni ilyenre... :))
Lányok ha nem haragusztok egyszerre válaszolok a feltett kérdésekre....
Apu szokta levágni, de fejszével a gombát vagy késsel feszíti le, de vigyázva, hogy minden évben nőjön új áldozat... :)) .
Szerencsémre nem nekem, apunak kell majd költözni...de hogy mikor ...gondolom november vége felé legkésőbb.
A képek gyönyörűek lettek, szemet pihentető...lassan már két galériát is kitöltene a képeink garmadája, de én is annyira élvezem őket, + képzeletbeli utazásban részesülünk...
további jó fotóleskelődést! :) :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 27. 20:01

Kata! Az én mai felhőim nagyon hasonlítanak a tieidre. Mindjárt teszek ki belőlük.
A baglyok tudhatnak valamit, ha ennyire kedveljük őket.
Már tudom, miért van enyhén levendula illata a párnának, ha megmelegítik. Azért,
mert a levendula jót tesz az "alvókának".

Gabi! Hogy a jó égbe sikerült egy ekkora lepkét elkapnod? Fantasztikus! Szegénykén
azért látszik, hogy eléggé viharvert, és hogy már nem sok van neki hátra.
Hogy milyen klassz az a képeslap! Olyan ügyes vagy! Csodálatos az utcaképetek!

Hogy mennyi gombát hoztatok! Én is fotóztam ma többet is, de lehet, hogy csak
holnap teszem ki, hogy ne unjunk rájuk.

Ildikó! Micsoda ötlet a szomszéd kakasát lefotózni. Én biztosan nem tettem volna a
drótkerítés miatt. Azt gondoltam volna, hogy zavaró lesz a képen, de nem az. Ezért
mondom, hogy mindig lehet egymástól tanulni.
Itt vannak a levélrózsák is! Annyira szépek! Akár a temetőre is ki lehetne vinni
kis csokrocskákat belőle, esetleg igazi krizantémmal házasítva. Lehet, hogy fenyő
ággal is mutatós lenne.

Ági! A faluban már nem kérdezik meg, hogy mit csinálok, már tudják a választ.
Én is érdekes vagyok, amikor leguggolok, vagy lehajolok egy-egy alanyhoz. Ugyanis
én soha nem hordok nadrágot, csak szoknyát (télen is). Ha nincs a közelemben senki,
akkor nem izgatom magam, ha viszont többen is vannak, mondjuk a buszmegállóban,
akkor próbálok úrinő maradni. Bosszankodom is néha, hogy nem tudom úgy odatenni
magam, mintha nem lenne ott senki.

A gombádról egy tojás jutott eszembe, amit a mesékben megtalálnak a gyerekek, és
izgatottan várják, hogy mi fog belőle kikelni. A tiéd egy dinótojáshoz hasonlít.

Annyi mindent fotóztam ma, hogy lesz tartalékom a szünetre is. Annyira vártam már,
hogy napot és felhőt láthassak, hogy a mai rózsaszínre festett felhőimmel kezdem a
sort. Mikor felhúztam a redőnyt, és megláttam, mi van az égen, kiszaladtam egy szál
vékony pólóban, meg papucsban. Aztán vettem csak észre, hogy dér is van, és hideg
is van.

Észak (alul szürke köd, majd rózsaszínű köd, és rózsaszínű bárányfelhők):

Kép

Kelet (itt már szépen megvilágítja a felhőket felkelő nap fénye):

Kép

Dél:

Kép

Folytatás:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 27. 20:05

Fél órával később a majdnem felkelő napot is le tudtam fotózni.
Nem mertem tovább állni ezen a leshelyen, mert féltem, hogy lekésem
a buszt:

Kép

A deres udvaron nagyon édesek voltak a pongyolapitypang "cukros" szélű
levelei. Mintha kis fenyőfák lettek volna:

Kép

Fenyőerdő is van:

Kép Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. október 27. 20:10

Rita! Rózsaszín felhőt még nem is láttam! Nagyon klassz, alatta a ködbe burkolódzott távoli domb. :-bd :x

Kép

Havas fenyőerdő. Klassz! :)

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 27. 20:29

Olyan különlegesek voltak a késő délutáni felhők is, hogy nem győztem kimászkálni,
és fotózni őket. A legutolsót készítettem legutoljára:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Vissza: “Társalgó”