Van képem hozzá

f.ági

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. november 25. 21:20

Szia Kata!

Köszi a képeket, jól kidolgoztad akkor ma magad. Samuka olyan aranyosan mosolyog. :-)
Most szemléltem meg az ágyamat és a nappali ülőgarnitúráját. Miylen igazad van, hogy az alacsonyt lecserélted magasabbra. Kiváncsiságból lemértem az ágyam magasságát. 54 cm. Már el sem tudnám képzelni, hogy reggel alacsonyabbról keljek fel. Jó lett minden, használjátok egészséggel!

Köszönöm az erős paprika tippet! Eszembe nem jutott volna, pedig Ödönnek annak idején, mikor szigeteltünk és megbontotta azzal kentem be. Szűkölt is utána, de nem bántotta.
Már előre röhögök Ramoson. Szerencsésen megúsztuk a kalandok. Izgalommal vártam, hogy reggel a terasz ajtóban megjelenjen. Frászt is kaptam, mikor reggel hatkor nem volt ott, aztán meg farkcsóválva nézett be.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. november 25. 21:48

Ági, Ramosnak külön humorérzéke van... :D ;) :x :-bd :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. november 25. 21:52

Sziasztok!Áginak:
http://www.vam.ac.uk/content/articles/c ... lligraphy/
Magyarul:
Kínai festészet és kalligráfia olvasási lista
Spoiler: mutasd
Acker, WRB: Néhány T'ang és Pre-T'ang szöveg a kínai festészetről , 2 vols (Leiden, 1954 / R 1974) (ideértve a fontos elsődleges forrás szőnyeget)

Barnhart, RM, szerk .; A Nagy Ming festõi; A Császári Bíróság és a Zhe Iskola (Dallas, 1993)

Bartholomew, T .: A botanikus edények a kínai művészetben a San Francisco Ázsiai Művészeti Múzeum gyűjteményéből , Tájékoztatás, xvi / 9 (1985 szeptember), 18-34.

Bickford, M .: Tinta szilva: Kínai tudósfestmény műfaj készítése (Cambridge, 1996)

Billeter, JF: A kínai írási művészet (New York, 1990)

Jade csontok, jég lélek: A virágzó szilva a kínai művészetben (pl. Kat. M. Bickford és mások, New Haven, Yale UAG; St Louis, A. Mus .; 1985) (kiterjedt bibliog.)

Brinker, H .: Zen a festészet művészetében (London és New York, 1987)

Ecsetvonások: a kínai festészet stílusai és technikája (pl. Kat. So. Ng, San Francisco, Kalifornia, ázsiai A. Mus; Santa Barbara, CA, Kalifornia, Mus. A; 1992-3

Bush, S. és Shih Hsio-yen: Korai kínai szövegek a festészetről (Cambridge, MA, 1985)

Bush, S .: A kínai festészeti irodalom: Su Shih (1037-1101) Tung Ch'ich'ang-ig (1555-1636) (Cambridge, MA, 1970)

Cahill, J.: Elválás a parton: A korai és középső Ming-dinasztia kínai festménye , 1368-1580 (New York, 1978)

Cahill, J .: A konfuciánus elemek a festészet elméletében , A konfuciánus meggyőzés , szerk. Wright A. (Stanford, 1966), 115–40

Cahill, J .: A hat törvény és az, hogyan lehet őket elolvasni , A. Orient., Iv (1961), 132-63.

Cahill, J .: Kínai festészet (Genf és New York, 1960)

Cahill, J .: Hills a folyón túl: A Yuan-dinasztia kínai festménye , 1279-1368 (New York, 1976)

Cahill, J .: A kényszerítő kép: természet és stílus a tizenhetedik századi kínai festészetben (Cambridge, MA, 1982)

Cahill, J .: Távoli hegyek: A Késő Ming-dinasztia kínai festménye, 1570-1644 (New York, 1982)

Cahill, J .: A festő gyakorlata: Hogyan éltek és dolgoztak a művészek a tradicionális Kínában (New York, 1994)

Chang, I. és Zhang, Y .: Csiszolt hangok: Kalligráfia a kortárs Kínában (Washington, DC, 1998)

Chang, LL és Miller P .: Négy ezer éves kínai kalligrafia y (Chicago és London, 1990)

Kínai kalligráfia (ex. Kat. Tseng Yu-ho Ecke, Philadelphia, PA, Mus. A., 1971)

Kínai ábrafestmény (ex. Kat. T. Lawton, Washington, DC, Freer, 1973)

Chou, JH és Brown C.: Az elegáns ecset: kínai festészet a Qianlong császár alatt , 1735-1795 (Phoenix, 1985)

Clunas, C .: Képek és vizuális viszonyok a korai modern Kínában (Princeton, NJ, 1998)

Coleman, E .: Shih-t'ao festészetfilozófiája (Hága, 1978)

A kínai festészet nyolc dinasztiája: a Nelson Galéria-Atkins Múzeum , a Kansas City és a Cleveland-i Művészeti Múzeum (pl. A kat. Wai-kam Ho és mások, Cleveland, OH, Mus. A. és Kansas City, MO, Nelson-Atkins Mus. A., 1980)

Ellsworth, R .: Későbbi kínai festészet és kalligráfia , 1800–1950 (New York, 1987)

Fang, Jing Pei: A kínai tudós kincsei: forma, funkció és szimbolizmus (New York, 1998)

Fong, W. és Watt, J .: A múlt birtoklása: Kincsek a Taipei Nemzeti Palota Múzeumból (New York, 1997)

Fong, W .: Császári portrék a dal, a jüan és a ming periódusaiban , Ars Orient., Xxv (1995), 47-6.

Fong, W .: Az elme képei (Princeton, 1984)

Fong, W .: A reprezentáción túl: kínai festészet és kalligráfia a 8.-14. Században (New York, 1992)

Franke, H .: Két Yüan értekezés a portréfestés technikájáról , Kelet. A., os, iii (1950), 27-32

Fu, M. és Fu, Shen: Tanulmányok a közismertetésben: Kínai festmények az Arthur M. Sackler gyűjteményből New Yorkban és Princetonban (Princeton, 1973)

Gugong shuhua lu (Festménykatalógus a Nemzeti Palota Múzeumban, Tajpej), 4 hangos (Taipei, 1965)

Han és T'ang Murals (ex. Kat. J. Fontein és T. Wu, Boston, MA, Mus. FA, 1976)

Huang, Binhong és Deng, Shi, szerkesztés: Meishu congshu (Collectanea on art) (Sanghaj, 1947 / R 1975)

I n Pursuit az ókortól: a kínai festmények a Ming és Ch'ing dinasztia gyűjteményéből Mr. és Mrs. Earl Morse (EXH. Kat. R. Whitfield, Princeton U., NJ, A. Mus., 1969)

Kesner, L .: Memória, érzékenység és identitás a kínai ősi portrékban , bull. Nat. Gal. Prága, iii (1994), 4-15

Kidd, D .: Rituális és realizmus a palota portrékában , Orient. A., xix / 4 (1973), 421-8

Lachman, C .: A híres dal-dinasztia festőinek értékelése: Lui Tao-ch'un Songchao minghua ping , T'oung Pao Monographie 16 (Leiden és New York, 1989)

Laing, E .: A virágírás és a madár-és virág-műfaj eredete a kínai művészetben , Bull. Mus. Far E. Ant., Lxiv (Stockholm, 1992), 180-223

Laing, E .: Tudósok és bölcsek: Tanulmány a kínai ábrafestésről (dissz., Ann Arbor, MI, 1967)

Ledderose, L .: Tárgy a korai kínai festészet kritikájában , Kelet. A., ns, xix / 1 (1973), 69-83

Ledderose, L .: Mi Fu és a kínai kalligráfia klasszikus hagyománya (Princeton, 1979)

Lee, SE és Ho, Wai-kam: Kínai művészet a mongolok alatt: A Yuan-dinasztia (1279-1368) (Cleveland, 1968)

Liang, B., ed .: Kiválasztott kínai portréfestmények a Nanjing Múzeumból (Hong Kong, 1993)

Lin, Y .: A kínai művészetelmélet (London, 1967)

Little, S .: A halhatatlanok birodalma: Daoizmus a kínai művészetekben (Cleveland, 1988), 1-67.

Liu, C., D. Ching és J. Smith, szerk .: Karakter és háttér a kínai kalligráfiaban (Princeton, NJ, 1999)

Maeda, RJ: Két énekes szöveg a kínai festészetről és a 11. és 12. századi tájstílusról (New York, 1978)

Munakata, K .: Ching Hao Pi-fa chi: Megjegyzés a kefe művészetéről (Ascona, 1974)

Munakata, K .: Szent hegyek a kínai művészetben (Urbana és Chicago, 1991), vii., 200. oldal

Munsterberg, H .: Zen és keleti művészet (Tokió, 1965)

Murck, A. és Fong, Wen, szerk .: Szavak és képek: Kínai költészet, kalligráfia és festészet (New York, 1990)

Murck, C., ed .: Művészek és hagyományok: A múlt felhasználása a kínai kultúrában (Princeton, 1976)

Nakata, Y., ed .: Chugoku no bijutsu: Shoseki (Kína művészete: Kalligráfia) (Kyoto, 1982); Eng. transz. mint a kínai művészet története: kínai kalligráfia (New York, Tokió és Kiotó, 1983)

Nie, C., ed .: Qingdai gongting huihua: Gugong bowayuan cang wenwu zhenpin (Qing-dinasztia bírósági festményei a Palota Múzeumban) (Hong Kong, 1996)

Norman, J .: Kínai (Cambridge, 1988)

Sakanishi, S .: Lin ch'üan kao chih: esszé a tájfestésről (London, 1959)

Seckel, D .: A portrék növekedése a kínai művészetben , Artibus Asiae, liii / 1-2 (1993), 7–26.

Seckel, D .: Das Portrat, Ostasien (Heidelberg, 1997)

Silbergeld, J .: Kínai festészeti tanulmányok nyugaton: A helyszínről szóló cikk , J. Asian Stud., Xlvi / 4 (1987), 849-97.

Silbergeld, J .: Kínai festési stílus: média, módszerek és alapelvek (Seattle, 1980)

Sirén, O .: Kínai festészet: Vezető mesterek és alapelvek , 7 darab (New York és London, 1956-8)

Sirén, O .: A kínai festészet művészete (New York, 1963)

Soper, AC: T'ang ch'ao ming hua lu: A T'ang-dinasztia ünnepélyes festői, Chu Ching-Hsüan, T'ang , Artibus Asiae, xxxi (1958), 204-30.

Soper, AC: Hsieh Ho első két törvénye , Far EQ, viii (1949), 412–23.

Soper, AC: Kuo Jo-hsü festészeti tapasztalatai (T'u-hua chien-wen chih) (Washington, DC, 1951 / R 1971)

Spiro, A .: Az ősök megfontolása: esztétikai és társadalmi kérdések a korai kínai portrékban (Berkeley, CA, 1990)

A császári kínai példányok: kincsek a Taipei Nemzeti Palota Múzeumból (ex. Kat ., New York, Met., 1996)

Stuart, J. és Rawski, E .: Az ősök imádása: kínai emlékportrék (Washington, DC és Stanford, 2001)

Sullivan, M .: Kínai tájfestmény a Sui és T'ang-dinasztiákban (Berkeley, 1980)

Sullivan, M .: A tájfestmény születése Kínában (Berkeley és Los Angeles, 1962)

Sullivan, M .: A keleti és a nyugati művészet találkozója (London és New York, 1973)

Suzuki, K., szerk .: Chugoku kaiga sogo zuroku (Kínai festmények indexe) , 5 volt (Tokió, 1982)

Takeyoshi, Tsuruta: Kindai Chugoku kaiga (Modern kínai festmény) (Tokió, 1974)

A kínai tudós stúdiója: Művészi élet a késő ming időszakban: Kiállítás a Sanghaji Múzeumból (ex. Kat., Szerk. Chu tsing Li és JCY Watt; New York, Asia Soc. Gals; Seattle, WA, A. Mus) Washington DC, Sackler Gal .; Kansas City, MO, Nelson-Atkins Mus. A; 1987-8)

A beágyazott kép: kínai kalligráfia a John B. Elliot gyűjteményből (ex. Kat. R. Harrist, Jr, Wen Fong és mások, Princeton, NJ, Művészeti Múzeum, Princeton U., 1999)

Thiriez, R .: Fotózás és portrék a tizenkilencedik századi Kínában , E. Asian Hist., No. 17-18 (1999. június / december), 77-102

A kefe nyomai: Kínai kalligráfia vizsgálata (pl. Shen Fu és mások, kat.: New Haven, CT, Yale UAG; Berkeley, CA, A. Mus; 1977)

Vinograd, R .: Az önkormányzat határai: kínai portrék , 1600–1900 (New York, 1992)

Weidner, M., ed .: Virágzás az árnyékban: Nők a kínai és japán festészet történetében (Honolulu, 1994)

Wu, H .: A kettős képernyő: közepes és reprezentáció a kínai festészetben (Chicago, 1996)

Wu, H .: A Wu Liang-kegyhely: a korai kínai képi művészet ideológiája (Stanford, Kalifornia, 1989)

Wu, Yangmu: A kínai festészet technikája (London, 1990)

Xie, Zhiliu: Jianyuzagao (Xie Xhiliu különféle írói véleményei) (Sanghaj, 1979)

Yu, Anlan, szerk .: Hua shi congshu (Collectanea a festészeti történelemről) (Sanghaj, 1962)

Yu, Haiyan, szerk .: Hua lun congkan (Collectanea a festészet elméletéről) (Peking, 1937)

Yu, Jianhua, szerk .: Zhongguo Hualun Leibian (Kínai festészet diskurzusainak antológiája)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. november 25. 21:54

KIEMELVE:
Wu, Yangmu: A kínai festészet technikája (London, 1990)
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. november 25. 22:45

Paggy, ezeket meg is lehet nézni, vagy csak én vagyok béna, hogy nem találtam?
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. november 25. 23:08

Ági!Ezek könyvek és publikációk.Beteszed a keresőbe és hátha!!! %%-
Megnéztem egyet:
https://www.metmuseum.org/art/metpublic ... d_Painting
Itt van online,csak lapozni és googleval fordítani kell:
https://books.google.hu/books?id=wJFbPB ... &q&f=false
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. november 25. 23:14

Ági!Mindjárt kinézek egy festményt belőle megkeresem máshol és hátha lesz elemzés hozzá.
Pld Wang shi meng 1300-as évek:
https://books.google.hu/books?id=Map_NY ... &q&f=false
A NEW YORK METROPOLITEN MUSEUM
https://www.metmuseum.org/art/collection/search/39550
fordítás:
Spoiler: mutasd
Wang Meng a tudósokat ábrázolta visszavonulásaik során, elképzelt portrék készítésével, amelyek nem az ember vagy hely fizikai hasonlóságát tükrözik, hanem a megosztott társulások és eszmék belső világát. Az Simple Retreat mesterét egy úriember-előadóként mutatta be. A rusztikus remetehely elülső kapuján ülő varázslatos gombát tartja, mint szolga és két szarvas az erdőből. Az udvarban egy másik szolga egy gyógynövény ágacskát kínál egy daruhoz. A gomba, daru és szarvas kedvező daoista képei, valamint az alakok és a ház archaikus egyszerűsége álomszerű paradicsomképét idézi elő.

A látomásos világ létrehozásakor Wang átalakította a tizedik századi mester Dong Yuan monumentális tájképeit. Sziklák és fák, hullámos textúrájú vonásokkal, pontokkal, színes mosásokkal és fényes ásványi pigmentekkel animálva, olyan kalligrafikus energiával pulzálva, amely alig tartalmazta a hagyományos tájszerkezetet. A tágas hegyvidék veszi körül a visszavonulást nyugalom tározójává válik egy olyan világ örvényén, amelynek dinamikus konfigurációi megtestesítik a természet kreatív potenciálját, de utalhatnak a politikai hatalom állandóan változó terepére is.

Nem látható

festés
Közösségi terület
Persze Te jobban tudod mit keresel. :-h Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. november 25. 23:27

Esetleg:
rojects.mcah.columbia.edu/asianhum2/html/aah2_resource_2.html
https://en.wikipedia.org/wiki/Zhao_Mengfu
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. november 26. 10:34

Ági!Ezt ismered?
http://www.chine-culture.com/hu/k%C3%AD ... A9szet.php

„Falun kell a sötétség, mert csak a sötétben mer forrni a bor, érni a tök, nőni a gyerek, álmodni a leány, ölelkezni a gazda.

A sötétben pihennek jóízűt a kertek, fák, állatok és emberek.

A kimerített kút megtelik vízzel, pirossággal a mező, és az őszi cinke még hajnal előtt elindul az erdőről, hogy téli vendégszereplését elkezdje az emberek között.”Krudy Gyula
Mindenkinek szép hetet!Paggy :movingflower: :littlehearth: :movingflower:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. november 26. 23:25

Sziasztok,ha még ébren vagytok!Sikerült végre ideérnem.
Kedves Kata!Tetszik a garnitúrád és nagyon igazad van a magasságban.Néha már a villamosra is nehéz a csomagokkal felszállnom,mert magam is nehéz vagyok,minden fogyókúra ellenére.Szép a lila alapszín,viszont Kata!Nem kéne néhány fotódat felnagyítva feltenni a falra,Olyan jó + hangulatot árasztana.Szívesen másoltatok Neked és elküldöm,azután meg egy kartonlapra felfogod és már mehet is a falra!samuka hamar birtokba vette az új szerzeményt,Egyébként hogy telt a névnapod?Fincsi kaja,süti????samukának is hoz valamit a MIKULÁS?-Vicces volt Lilla.Még mindig hiszi az angyalkákat.Azt mondta,idén nem kér semmit karácsonyra,csak az angyalkáknak ír,hogy szeretne egy legóvárat. :)) :)) :)) Köszönöm szépen a képeket. :littlehearth: :movingflower:
Kedves Ági!Jól megnéztem Ramos tanítását.HŰHA-hűha,mennyit kell vacakolni.Talán a kisebb kutyákkal könnyebb.Szegény Fruzsikám/a barna tacskókeverék/ jól kifogta velünk többiekkel,mert a "családban" ő az egyedüli izgága/nem hiába a terrier vérvonal :)) :)) :)) !/,így kénytelen voltm ellustulni.Jó dagi lett ,velem együtt.Kezdetben még húzogatta a cicák farkát,hogy egy jó kis konfliktusba keveredhessen,de a macskák fütyültek rá és doromboltak neki.Szóval Ramos gyönyörű és jópofa.Mer saját akarattal bírni!!!Nem tudom mennyire hatásos az erőspaprika!Nekem sok bajom lett belőle,mert mindenhol csípte őket./Lenyalták!!Örülök,hogy nem lett baja a falatozásának.nagyon szépek a festett virágaid.Gondoltam megkérdezem a közeli antikváriumot,hátha van kínai festészeti technikával foglalkozó könyvük.ESETLEK A SZEGEDI KÖNYVTÁR?Ági,köszönöm a képeket. :movingflower: :littlehearth: :movingflower:
Rita!Gyönyörű kék égboltot fényképeztél!!!!!Sajnos nagyon elkanászodtam és hiába szeretek kis dolgokat fényképezni,mindig túl nagy fába vágom a fejszém,így nem marad idő a lényegre.Már 2x voltam a RUBENS kiállításon,de most is elvarázsolt.Januárban pedig megyek a lányommal tárlatvezetésre.Rengeteget hozzáolvastam.Be vagyok sózva,hogy egy jó összefoglalót csináljak.hatalmas anyagból kell válogatnom.rita!Már írtam,a deres képek nagyon-nagyon tetszenek..HŰHA SÜL A KACSA,mindjárt jövök vissza!!!!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. november 27. 0:13

Kész a kacsa!csináltam közben néhány gyors rubensi világos-sötét fotót:
Kép
Kép
Kép
NEM TÚL JÓK,most fáradt vagyok.El kell mélyülni a témában.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. november 27. 0:17

Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. november 27. 0:23

Kép
Sziasztok!Megyek aludni. :movingflower: :littlehearth: :movingflower: Paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. november 27. 9:54

Sziasztok...most egyenlőre csak írok, az már biztos hogy kimozdulunk, mert egy két alapanyag elfogyott, és hozni akarok egy karton tejet is :D .Csak azért nem többet, mert nem bírnám el még húzva sem...ahhoz túlságosan fáj a hátam derekam és a kezeim. Ez van.
Még jó hogy a pötyögetés megy... :D ;)
Itt igen esőre álló idő van.
Paggy, nagyon szép az almakompozíciód, és remélem sikerült finomra a kacsa is. Lila káposztás körettel lesz? Úgy meghoztad az étvágyamat, hogy mindenképp hozok egy kicsi lila káposztát! éppen tegnap vettem édesburgonyát, a lila változatut, mert én azt jobban szeretem..kivételesen megfőzöm nem megsütöm majd. Csak azt nem tudom mit süssek hozzá húst. :-o :-?? . Lehet marad majd a csirke csak most párolva...
Én is elhoztam aputól egy hatalmas kínai könyvet, majd átnézem és azzal együtt hozok majd képeket is. Csak már ott tartanék! :D
szép napot mindenkinek, még majd jövünk... :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. november 28. 15:43

Sziasztok Lányok!Végre sikerült leülnöm kis időre.Itt hűvös,felhős idő van.lassan besötétedik.Mi újság Lányok?Mindenki el van havazva,vagy készülődik az ünnepekre?Szörnyű,hogy itt Pesten minden a karácsonyról szól!Nálatok is kivilágítanak fákat a tereken,vagy a boltok előtt?Esetleg áll már a fa az önkormányzat előtt?Van ilyen????
Nálunk az összes macska-kutya bent kuksol,pedig nincs hideg ,csak esik.Megfőtt a gulyásleves és mindjárt megyek az állateledeles boltba.Szóval sziasztok!!! :-h :movingflower: :littlehearth: :movingflower: Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. november 28. 17:31

Visszajöttem,mert már besötétedett és mégsem megyek vásárolni.ESIK NAGYON,de nincs hideg.
Kedves Kata!Lila káposzta?Igen ,azt terveztem a kacsához,DE!!!!!!Megvallom őszintén 2. alkalommal csináltam kacsamellet.Még este bekaptam belőle egy evőkanálnyit.HŰ,gondoltam,milyen finom!!!De nehéznek bizonyult.A párom mint egy nyálacsorgó,minden alkalommal elmondja,hogy jó sok zsírt tegyek minden alá.Soha nem száraz semmi,de megőrülök hogy mindent zsírosan kell csinálnom,+ még az epém se bírja.Jól betett az epémnek a meleg kacsamell,amin a párom által áhított forró kacsazsír csurgott.Szóval,fogalmam sincs ,hogy fogom elfelejteni karácsonyig azt a görcsrohamot,amit éjjel átéltem,miközben a "felbújtó" édesdeden aludt.Másnap reggel persze jót vihogott a falánkságomon-ő nem mondta,hogy kóstoljam meg késő este!!! :)) :(( :(( :(( :(( Bár szeretem a lilakáposztát,még gondolkodom, merjem-e?
Kata!Sikerült kimozdulnotok?
Lányok!Éjszakánként virtuális kiállításokra járok.No azért nem vagyok annyira múzeumrajongó,de megkerestem azokat a helyeket,ahonnan a Rubens és Van Dyke képeket hozták.Voltatok /virtuálisan/a Louvre-ban?Vagy a Skót Nemzeti Múzeumban?S miután nézelődtem,kimegyek mosogatni a konyhába,vagy teregetek. :)) :)) :)) Néha éjszaka végzem a nem zajos házi munkát.Most megyek teát főzni.remélem MINDENKI jól van!Üdv a besötétedett Budapestről!Paggy :movingflower: :littlehearth: :movingflower:
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2019. november 28. 21:19

Szép estét mindenkinek !!

Rita kedves!! Már,készítettem új fotókat a "városkámról",arról a bizonyos "halálkanyar"-ról ahol az "üzleti élet" koncentrálódik B-) B-)
Még jó hogy tiszta,a lakosság "kissebségi" naggya ki van adagolva közmunkába,de CSAK a látható részekre!! Más utcákat megnézni sem érdemes sajnos,többek között a mi utcánk is a pusztulás útján van :-q :-q A képek még váratnak magukra,mert mostanában annyit vagyok gép előtt a felvivendő statisztikával hogy estére már nem vágyom gép elé,de hétvégén galériázok!! Vannak cuki meglepetés fotóim !!
Gyönyörűek azok a deres képek,emlékeztet hogy lassan szokjak hozzá a havazáshoz.Az égbolt misztikus,a Sajó pedig félelmetes !!

Ágikám!! Nagyon ügyesen balettozol Ramoskával !! Halmozod a művészeti babérokat !! Az én kis Bishon Bolognéze kutyuskámnál esélytelen volt hogy talált kaját egyen!! Finnyás kis fickó volt,száraz tápból is csak egy fajtát volt hajlandó megenni,a Pedigré kutya konzervekbe bele sem szagolt,csakis egy francia márkát volt hajlandó megenni,szóval állandóan hosszú pórázra engedhettem !! Mikor még gazdálkodtunk,az udvari kutyusaim sem éheztek,mert nekik is FŐZTEM !! Mindíg lehetett venni csontpépet,amit én fincsi pörköltnek megcsináltam,és tésztát vagy rizset főztem hozzá nekik,na meg ott volt még a kaja maradék is.Házőrzők révén naponta háromszor is ettek ha kaptak,de ők le szaladgálták a kerítés mentén.Ugatás leszoktatásról szó sem lehetett,nekünk pont az volt a lényeg hogy ugassanak!! Az új képed természetesen gyönyörű,az a vizes papír igazán rafinál egy dolog,és milyen gazdaságos!! :-bd :-bd

Paggy kedves!! Szépek lettek azok az elmosott éjszakai képek!! Igazán művésziek,más meg pont erre hajaz fotó versenyeken!!

Katám!! Gratulálok az új bútorhoz,nagyon kényelmesnek látszik!! Jól látom,hogy Samukának anatómiai párnája van?? Igen elégedetten mosolyog!! Használjátok egészséggel,sokáig!!

Hétvégén remélhetőleg tudok új fotókat hozni
Nálunk most éppen szakad,az eső,már előre látom hogy reggel gázlómadár üzemmódba kell tennem magamat,pedig péntek,piac nap,hát hogy fog az én kis anyukám ilyen időben vásárolgatni ?!?! :-w :-w :-w :-w
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. november 29. 9:37

sziasztok! tegnap voltunk a városban értendő ezen persze csak a Arrabona áruház, de csak a élelmíszer részen.. egy két képet csináltam kint majd azt hozom. Nem akarok most a facéra bemenni mert akkor ott ragadok de ma nem ébredtem korán és hatalmas csúszásban vagyunk. Már ami a mai napot illeti.
Köszönöm a beszámolókat...
Közben meg megjött a Secret Butik befejező része is már letöltöttem, és most itt filózok, hogy belelessek e vagy megvárjam a feliratot..de nagyon izgat... :)) ;) :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. november 29. 20:49

Sziasztok!Hát-hát itt Budapesten este van és nyirkos idő.Ma sikerült eljutnom a Művészellátó boltba,hogy megvalósítsak egy őrült ötletet.Majd meglátjátok ,HA SIKERÜL!Itt ülök a kupi tetején,mert nem tudtam megállni,hogy el ne kezdjem.Most azonnal abbahagyom és futok a konyhába,mert ,ha 3 kezem lenne ,az sem lenne elég.Karácsonyi mézesmagosok,próba teasütik várnak,hogy megvalósulhassanak,3 virágszerzemény átültetése is aktuális,fürdőszoba takarítás,állatkaja főzés,nyúl sétáltatás a konyhába,azaz ki kell vinni őket.Holnap piac,nénikézés,főzés,lépcsőház.......és rengeteg minden DE,PONT EBBEN AZ IDŐBEN KÉNE EGY PÁR JÓ FOTÓT CSINÁLNI!!!Milyen jó kis csendéletet lehet csinálni az összevissza cuccokról a konyhaasztalról!!!!Majd megpróbálom.Na,jó kis monológ sikeredett,mert nem találtam itt senkit. :ymhug: Üdv:Paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. november 30. 9:27

sziasztok! tegnapról elmaradt, de most hozom a képeket. Tegnap cipővadászaton voltunk, és sikerült is mindkettőnknek venni de mivel pénteki vásár volt 25%-al olcsóbban így megspóroltunk 11 ezer forintot.. :D de most arról nem hozok képet. Majd ha elkészült a két kép róla Ritának elküldöm emailba, hogy kitehesse, mert azt nem teszem ki a facéra.. :ymblushing:
Pár napig nem voltam a facén annyi üzenetem van..na mindegy előbb a képek..
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
[img][img]https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/s960x960/76915249_2816493685062221_3655645703000031232_o.jpg?_nc_cat=104&_nc_ohc=GL7KEuy8RFUAQnWM19OL1PbXEfxh3SYThoceKV1SR-zvDAtj-Wyo4oVpA&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=0512596255dae09f7044ecb46f566ee9&oe=5E8A2F67[/img]
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
[img]https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/s960x960/78316553_2816494855062104_2608015914360111104_o.jpg?_nc_cat=103&_nc_ohc=tq9nVDT7bP0AQnrplZtUPQPrY8okmrk6PzH9f3mCb3tbQHOeJs3vWXEXQ&_nc_ht=scontent-vie1-[img]1.xx&oh=6ebc3f8453459c87a8301b555faa0dda&oe=5E84FEBA[/img]
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5E4654DE[/img]
Kép

na ennyi a hét képeiből...tudom nem mind lett jó, de Samuról a legnehezebb képet csinálni...kétszer is eltünt az Arrabona elől mellőlem míg a kutyust és a szappanokat fényképeztem...pedig már sötét volt..a kánya csípje ezt a rossz szokását. Ugyanezt csinálja a pénztárnál is... :(( De szerencsére mindig megkerül...vagy időben utánakiáltok és megáll, a legjobb esetben vissza is jön hozzám :D ..
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. november 30. 14:25

Halihó!Bekukkantottam.Kata!Köszönöm széep a sok képet.Jé!!!Győrben már tél van?Olyan téli hangulatot árasztanak a fotók.Látom te is a natur dolgokat szereted.Levendula,olivás szappan,citromfüves fürdősó/ezt nagyon elfogadnám!/.Ma voltam a piacon és pont vettem olivás és rózsaszirom szappant.csakm ezt használom,mint ahogy a natur krémeket.Kasta!Szép a pamutcsipke a végén.Mindjárt mutatok több dolgot.Nem vagyok túl ügyes,de szeretem a vászonra horgolt pamutcsipkát.Sőt igazából,ha nem volna vele sok vacakolás,szívesen venném ha a függönyöm is az lenne.Nehéz lenne ,mert fektetve kell szárítani.Vettem ma a piacon olcsó újságokat.A pár hónappal ezelőtti újságok 1/2-1/4 áron vannak.Samukáról tényleg nem túl élesek a képek,de Jesszus ,megértem az aggodalmadat,ha nem lehet nyugodtan fényképezni,mert eltűnik!!!!!! #:-s Kíváncsi lennék a cipőre,amit vettél!Kényelmes,színes?Kata mégegyszer köszi. :movingflower: :littlehearth: :movingflower:
Ágika!Találtam videókat.A videó mellett van több is:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. november 30. 14:33

Kép
Kép
Ez a saját gyártmányom,még vasalásra vár.A képen látszik,hogy nem teljesen hibátlan ,az egyik oldalon kicsit "húzott" lett.
Kép
a másik újság,pedig 1000 nagyon-nagyon jó ötlet piskótatekercsekre.MIÉRT JÓ a piskótatekercs?Nem kell hozzá ügyesség és gyorsan elkészül.kb. 1 éve mutattam.EL FOGTOK ÁJULNI,HOGY MI MINDENT LEHET VELE KÉSZÍTENI!!!Később majd lefényképezem.Most megyek vissza a konyhába.Üdv:Paggy :movingflower: :littlehearth: :movingflower:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. november 30. 16:36

Paggykám nagyon tetszett a videó amit kitettél...a cipőt meg nem felejtettem el, csak elcsábultam itt a gép előtt.. :D
A horgolások nagyon tetszettek...egy tipp viszont nem tőlem származik, úgy tanultam régen, hogy pici keményítős vizzel le kell spriccelni a kényes dolgokat és egy nagyobb rajztáblára kifeszítgetni gombostűvel, hogy egyenes maradjon. különben egyetlen csipke sem lenne egyenes a mosás után mert óhatatlanul más a vászon és más a csipke "esése". Próbáld meg... :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Jah és ha már nem túl vizes, lehet gőzöléssel is szárítani..mármint vasalóval, de nagyon óvatosan. :D
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. november 30. 18:13

Csak egy pillanatra visszajöttem,mert izgatott vagyok,hogy Ági megnézte-e a videót.Mellette rengeteg festőlecke van,ha lefelé tekered!!!!
Kata!Köszöböm szépen a jótanácsot.Bespriccelem a kis terítőmet mielőtt vasalom.Félek a vasalómtól,mert vagy túl forró vagy langyos.Attól is félek ,hogy megsárdítja.Más cuccnál nem aggódom.Persze ez egy kis semmiség terítő,de az első "alkotásom".Remélem majd még lesz türelmem másikat csinálni.AZÉRT A CIPŐDET SZÍVESEN MEGNÉZNÉM! \:D/ Üdv:Paggy :littlehearth: :movingflower:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. november 30. 18:31

Sziasztok Lánykák!

Paggy, kicsit csúszik a videó megnézése, mert van olyan migrénem,hogy felakad a szemem. A sorozatokat is nagyon finoman nézem csak, mert az olvasás is megerőltet most.
Jön a hó, meg a hideg és valószinűleg nem szeretem. Vagy más, a szokásos. Franc se tudja, de ma túlélve a délelőtti munkát, meg Ramosszal a kutyasulit, alvás és kicsit jobb már, de nem vagyok az igazi.
Kezd nagyon hideg lenni felénk.
Kata, Nálatok esett a hó? Örülök,hogy sikerült cipőt vennetek Samukával. Nézegettem most én is az akciót a Renoban hátha lenne Rieker, vagy Bama meleg cipő, de utána lusta voltam elmenni ilyen fejjel most.
Gyönyörűek azok a csipke teritők a vásárban. Nem is tudom melyik tetszik jobban.

Visszafelé olvasgattam az irásaitokat és csak nem birtam magammal , nézem a videót! :-)
Paggy! FANTASZTIKUS!!!! A szivem vérzett, hogy még nem vagyun k a tájkép festészeten. A legnagyobb vágyam azt festeni!
Ha szünet lesz karácsonykor, meg fogom próbálni az már biztos! :-)
Egyenlőre egyet néztem meg belőle, mert tényleg nagyon fáj a szemem a gép előtt még, de jön a többi is.
Itt látszik a videónál, hogy először megfesti, utána mig szárad ráfest, az szétfolyik kicsit, attól lesz sejtelmes, aztán megint ráfest, merőleges vonalakkal - ami nekem új-, és milyen élethű az egész. És az a fa!! Hú, hát nagyon nagyon tetszik! Köszönöm Paggy!!

A horgolás miatt meg nagyon ügyes vagy! Próbáltam én is, de nem az én világom, Makraméztam anno, ruhát varrtam, kötöttem, de ez hosszú távon kimaradt az életemből. Ja, varrtam is teritőket, kicsiket, mamám tanitgatta régen. EMlékszem voltak a szinváltós cérnák, azokat nagyon szerettem.

Vissza: “Társalgó”