Van képem hozzá

Kata58
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. november 12. 9:50

Szia Unni! Milyen kedves kis ajándékot kaptál! Beköltözött hozzád egy kis egzotikum...amitől rögtön egy sorozat jutott eszembe arról a srácról aki baleset következtében veszítette el a hallását ...nincs fenn a gépen, csak lemezen, de ezt a filmsorozatot újra letöltöm Hallod a szívem? :movingflower: :movingflower:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. november 12. 19:45

Unni! Redecskének több játéka van, mint némelyik gyereknek. Olyan szépek az
üveg kövek az akvárium alján. Nekem még soha nem voltak halaim, nem vonzódom
hozzájuk, ezért eszembe sem jutott, de egy szép akváriumot én is képes vagyok
sokáig nézegetni.

Tényleg jól érezheti magát, ha "hallgat a nevére"! Ez egy okos halacska.

Jó szórakozást a Twentyhez!

Én is beteszek redecskét. Pénteken fotóztam:

Kép
Kép
Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2016. november 12. 20:48

Sziasztok Lányok!
Jöttem megint gyönyörködni a képekben!
Unni halacskája nagyon fotogén. :-) Az a karosszék!, hát irigylésre méltó dolga van az már biztos. :-)
Gabóci! Garfield cica olyan, mint egy őrszem. :-) Személy szerint én még sosem láttam ilyen halas, szerelmetes légyottot, kerestem is, hogy hol a piroska eleje, vége. :-)
Rita! A csipkebogyóra, amit megdézsmáltak, hirtelen azt hittem, hogy paradicsom. :-) Milyen más, mikor a kis dolgokat kinagyitva látjuk.
A nappal szembeni fényképezést ki fogom majd próbálni, nagyon jók lettek azok a képek is.
Kata! Az esti fényes képeid, hogy sikerülnek iylen szépre? Valamikor este kellett fogorvoshoz mennem, tök sötét volt a kis utcába, ahol haladtam, a végébe viszont bevilágitott a dóm. Gyönyörű volt a sárga, aranyló fénye. Viszont egy nagy paca lett belőle, amit akkor nem is néztem meg, de nagyon sajnáltam már otthon, hogy nem sikerült.

Itt nálunk borzalmas idő van, fúj a szél, szakad az eső, még Ödönünk is bent horkol, azt hiszem bent is marad, mert utálja az esőt. Ez azért szokott okozni egy kis családi perpatvart :-), mert ugye a kutyának kint a helye házat őrizni. Erre azt szoktam mondani a férjemnek, ha gondolod, kiviszem neked a paplant. :-)
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2016. november 12. 22:20

Jó estét.
Csak úgy beugrottam egyet nézelődni.
Szépséges képeket hoztatok mindnyájan. Gyönyörű színekkel pompázik az ősz. Nálunk ma nagy havazás volt.
Talán holnap én is hozok fotókat.
Mindenkinek kellemes estét és jó éjszakát.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. november 12. 22:36

Gabi! Most hogy végignézegettem a hét képeit, vettem észre, hogy megfeledkeztem,
a te csodás deres ibolyádról! Ilyet sem láttam még! Nagyon eltévedt szegényke! És
milyen jól mutat a barnás levelek közt! Ezt jól elcsípted!

A szőrös gomba meg biztosan őszi fajta lehet, hogy mindketten ilyenkor fotóztuk le.

Ezek is pénteki fotók. Feltűnt, hogy az egyik fának nem színesek, hanem csupa
egyszínű unalmas barna a levele.

Kép

Közelebb mentem, és akkor láttam, hogy azok, amik rajta vannak, nem levelek...
(azok alatta voltak):

Kép

...hanem rengeteg propeller (juhar, ikerlependék termés):

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. november 13. 15:03

Olyan gyönyörű képeket hoztatok megint! :D Miután megebédeltünk, jutott eszembe, hogy nem csináltam képeket! :)) . Előző nap meg smarni volt azt lefotóztam, majd küldöm :)) .olyan régen csináltam, és jólesett előszedni a régen eltett lekváromból.
Semmi baja nincs, gyönyörűen megtartotta az állagát és az ízét is.
Az esti fényképnél megvárom, míg valamire ráfókuszál a gép. Volt , hogy olyan sötét lett, hogy szinte csak egy pirinyó folt látszik a képen ...na akkor szinte félelmetes volt.
Itt jó 4o-45os szél fúj, és csak +1 fok vn egész nap viszont ezerrel süt a nap. Úgy volt ma nem leszek itthon, de lusta lettem elmenni. és fáradt is vagyok. kicsit hosszú volt ez a hetem..mindenkinek kellemes hetet....és még vasárnap estét majd :)) :)) :ymhug: :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Unni2011

HozzászólásSzerző: Unni2011 » 2016. november 13. 20:51

Sziasztok Lányok! ;)

Redecskének kell a búvóhely, a hajóroncsban is sokszor megpihen. :) Az nem fotel, de tényleg hasonlít rá. /Majd megkérdezem a fiamat, hogy van-e valami neve./
Óóó, nekem sem jutott volna eszembe halat tartani, bár a fiam távollétében én szoktam etetni a nagy akváriumának a halacskáit. Akkor gyönyörködöm is bennünk. Neki többféle fajta is van, de a sziámi harcoshal szereti uralni a terepet, még a nőstényét sem mindig tűri.
Gabóci, nagyon érdekes volt az a fotó az ívásról. Még ilyet nem is láttam. ;;)
A szerencse bambusz akváriumban történő tartása is a fiam ötlete, bár azt nem fotóztam le, így nem láthattátok, hogy a levelei kint vannak a vízből. /Szépen fejlődik, ezért gondolom, hogy jól érzi magát./
Most rendbe kéne tennem Redecske akváriumát, mert a többi növény is nagyon megnőtt már.
Egyébként a lelkem mélyén szeretnék újból egy kutyust. :x Brumikánk elvesztését nehezen dolgoztam fel. :( De ezt Ti is átéltétek már.
Ha talán többet lehetnék itthon, akkor be is vállalnék egyet, de a mostani életvitelem nem lenne szerencsés egy kis négylábú számára, ezért várok.
A hörik nem túl hosszú életűek, és azok is úgy hozzá tudnak nőni az ember szívéhez.
Beteszek nektek egy képet a Mecsekről, a TV-toronyról. Mag Norbert fotográfus délelőtt készítette. A városban egyébként nincs hó, amit nem is bánok.
Tegnap bőrig áztunk amíg az autótól eljutottunk a moziig. Jókat rötyögtem a filmen, a Twenty-n. :)) =)) Megtaláltam egyébként az indán is fent van, magyar felirattal.

Kép

Szép hetet kívánok Nektek! :littlehearth:
Kép
KépKépKép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. november 14. 17:22

Unni! Hogy hozta össze a fotós, hogy havas legyen a kép?

Nekem is nagyon nehéz uralkodnom a kutya utáni vágyamon, és csak nehezít rajta,
hogy az itthoni fiam is rágja a fülem, de keményen ellenállok. Magam élek, csak
hétvégén, de néha még akkor sem jön haza a fiam és a párja, szóval nem akarom
kitenni a jószágot annak, hogy egyedül legyen. Nem beszélve arról, ha nyáron
elutazom. Azt nem mondtam, hogy a kutyus bent lenne velem a lakásban.

Otthon hagytam a fényképezőm aksiját a töltőben, ezért a tablettel próbálkoztam
"szembe napos" képet csinálni. Reggel 7:40 volt. Csalóka a kép!

Kép
Kép
Unni2011

HozzászólásSzerző: Unni2011 » 2016. november 14. 23:03

Rita írta:Unni! Hogy hozta össze a fotós, hogy havas legyen a kép?

Gondolom úgy, hogy a Mecsek magasabban fekvő részein havazott, és meg is maradt valamennyire. :) Vasárnap anyunál voltunk ebéden, utólagos Márton-napi libapecsenyén. (Hú, Kata remélem ezen nem akad ki. ;;) ) A verőfényes napsütés ellenére is hűvös volt, és jól lehetett látni a konyhája ablakából a havas hegytetőt.

Rita, iPaddel is jók lettek a fotóid! :-bd
Kép
KépKépKép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. november 14. 23:40

Rita! Nagyon tetszik ez a képed. :)

Kép

Az én ma esti felvételeim:
az első 17.35-kor, a második 21.10-kor készült.

Kép

Sajnos nálunk a szuperholdból csak ennyi látszódott.

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. november 15. 8:23

Sziasztok! Olyan gyönyörű képeket tettetek fel, hogy csak lesek! Rita ! az ipados képed is valami fantasztikus. Szerintem ezt a hatás a fényképezővel el sem érted volna...mint egy futurisztikus kép! :)) Nagyon tetszik! :littlehearth: A Tv torony is milyen régen láttam élőben. :) .
nagyon impozáns a maga magasságával. de ilyenkor , lehet kinevettek, de mindig az Őrtornyok ugranak be a koreai filmekből. És legelsőképen a Reurrection. Hihetetlen hogy ez a sorozat ennyire belém ivódott...pedig más sorikban is vannak jelenetek amik ott játszódnak. :D .
Egyébként utálom a hideget, nélunk most -6 fok van, de hó nincs. nem is hiányzik, mert nem takarítják el a járdáról rendesen...elég szépen el tudok esni ilyenkor. Akkorát hanyatt, hogy csak lesek! mindenesetre nem egy kellemes élmény... :-o . Kellemes hetet mindenkinek! :ymhug: :movingflower: :flower1:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. november 16. 18:40

Sziasztok! Ma reggelre nevetséges méretű hó esett nálunk. Csak arra jó volt, hogy siessek
a készülődéssel, hogy maradjon idő a reggeli fotózáshoz, de nem lehetett klassz képeket
csinálni, ahhoz kevés volt a hó sajnos. Azért kattintottam párat:

Kép
Kép
Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. november 16. 18:48

Gabi! Olyan jók lettek neked is az esti fotóid! Nálam, ha kilépek a házból, csak sötétség van.
Megpróbáltam valamelyik nap a teleholdat lefotózni, de az sem lett jó, pedig olyan nagy
fénye volt:

Kép
Kép

Tegnapelőtti napnyugta:

Kép
Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2016. november 16. 19:36

Szia Mindenki!
Jöttem élvezkedni! :-)
Ma ónoseső volt egy kis ideig nálunk, utána szép kis jégvirágok lettek a mohán, füvön, igy ha csuklottatok, akkor én emlegettelek magamban Benneteket, hogy na ezt most lehetne fényképezni.
Változatlanul nagyon jók a képek!
Rita!
Az a nappal szembeni két képed! Hát valami borzongatóan szép! A napnyugta a madártejeshabos pirosas felhőkkel szintén különleges.
De ugyanilyen nagyon jól elkapott kép a Gabócié szinesben!

A szuperhold nálunk nem látszódott, annyira felhős volt az ég, pedig kimentem rá vadászni.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. november 16. 19:50

Olyan népszerű lett ez a hétfőn tablettel készített fotóm, hogy tegnap megpróbáltam
ugyanonnan újra lefényképezni a parkot. Így sikerült. Nap nem volt, csak köd:

Kép
Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. november 16. 19:50

Sziasztok! Tegnap a reggeli köd után ragyogó napsütés volt egész nap. Szép napkeltét, vagy naplementét a felhők miatt nem tudok csinálni, de a felhők sem szépek, egyhangú szürkék. A tegnapelőtti szuperholdról szerettem volna jó képet csinálni, de a felhők miatt csak ilyen lett, a tiednek legalább hold alakja van.

Kép Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2016. november 16. 19:54

Rita!
A ködös képed nekem olyan vámpirosan sejtelmes! :-))
Gabóci!
Annyira jól megtöri az alsó képen a szürkeséget a sárga falevél és a mohás ág!
Sasszemetek van a jó pillanatokat elkapni!
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. november 16. 20:13

Ági! Október 5-én ilyen volt a park. Majdnem ugyanaz a beállás. Milyen barátságos, igaz?

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. november 16. 20:58

sziasztok! lányok csak lesek, micsoda klassz képeket csináltatok...az a tablet is szuper képeket csinál. Gabóci, szuper a te képed is, de szinte majdnem vámpíros brrr. azok nem hiányoznak! :)) Mekkora, különbségek tudnak lenne az esti , a ködös, és a nappali képeken pedig helyileg szinte ugyanaz...izgalmas lett nagyon. Én most nem csináltam különösebben képeket..de majd jövök! Üdv mindenkinek és jó éjszakát! :ymhug: i-) :movingflower: :flower1: :littlehearth: :-h
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. november 16. 21:18

Tegnap délelőtt 10 órától kicsit sétáltam a napsütésben.

Kép

A kopasz vadnarancsfa.

Kép

A varjak szedik a mogyorót

Kép Kép

A méhek is élvezték a napsütést

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. november 16. 21:20

Szia Gabóci, milyen tavaszias képeket hoztál...még méhek is előbújtak... :)) szuperül sikerültek!!!! :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. november 16. 21:30

Gabi! Ezek a fotók tényleg tavasziasak! Gyönyörű a legalsó virágos kép!
A legfelsőn meg a bokor különleges alakú.

Mikor hazafelé jöttem ma, a védett helyeken még volt hó, de a nyitott területeken
már víz volt helyette. Mennyi esőcseppes-vizes növényt fotóztam eddig, de aminek
jeges-vizes víz lett volna a közepén még soha:

Kép

A többi csak vizes volt az elolvadt hótól:

Kép
Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. november 16. 22:01

Meglátogattam Ibolyát meg a szomszédját is!

Kép

Kép

Találkoztam egy láthatósági mellényes kutyussal.

Kép

Őszi fák a Körösben.

Kép

Végül, októberben amikor kezdtek hullani a levelek.

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. november 16. 22:25

sziasztok! csak visszakukkantottam ...Gabóci látom nem készülsz a télre....már én is kiváncsi leszek a havas tájra..de csak a szobából.. :))
De milyen éles szemed van, hogy megláttad a levélrengetegben az ibolyát! :)) Jó éjszakát! :-h i-) :movingflower: :flower1: :littlehearth:
MinGi

HozzászólásSzerző: MinGi » 2016. november 17. 7:17

Lányok! Most nincs időm fórumozni, de a képeket mindennap végignézem. Ismét nagyon jó képek készültek, több kép is nyert volna a fotópályázaton. Itt a nyertes kép( nem az én művem ;) )
Kép

Vissza: “Társalgó”