A kérdésedre válaszolva, a tavacska Budapesten van, Sasadon, messze minden vizes élőhelytől. Nem is az enyém, hanem a szomszédéké. Tavaly márciusban csináltatták meg ilyen szépre a kertjük hátsó részében, – úgy gondolom kifejezetten nekem, mert ők a halak etetésén kívül nem járnak arra. Az én erkélyemről meg kiváló a kilátás a városra is (Rita berakta ismét a dupla szivárványos fotót), és a tóra is.
Mindig érdekeltek azok a történetek, amelyek különböző állatok városi környezethez való alkalmazkodását mesélik el, de padlót fogtam attól, hogy a vízimadarak megtalálták ezt a kis tócsát. Vadkacsákat már évek óta láttunk a tó elődjében, de ez a gém…. Ahogy Kata leírta, egy egyéniség. Valószínű mindennap jön, nem törődik a varjakkal, szarkákkal, megeszi, amit kell és utána felül sziesztázni a közeli háztetőre. Most még van hal a tóban - sok kis hal született tavaly – de előzőleg szó szerint kiette. Besegítettek ebben neki a kacsák és a környék macskái is. Ez utóbbiak erőfeszítéseit kimondottan élveztem.

Láttam, tegnap már megjelentek a kertészek is, (a tulajnak nincs ideje sem a kerti munkára, sem a kert élvezetére) így hamarosan egy tavaszi kertben fogok gyönyörködni, alig 30 méterre tőlem.

Bocsánat, azt hiszem, sokat locsogtam. Üdv neked és mindenkinek a fórumon: Anyecska