Van képem hozzá

gyomar

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: gyomar » 2017. július 20. 11:43

Sziasztok!
Nagyon sok szép fotót láttam gratulálok mindenkinek.
Aki utazik, nyaral vagy pihen, vagy csak "úgy" otthon van, annak nagyon jó utazást, pihenést és sok szép emlékkel teli nyarat kívánok.
A legfontosabb pedig, hogy mindenki maradjon egészséges.
Marcsi :)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. július 20. 12:27

DINNYEVÁLASZTÁS /FEMINA.hu/
Kép

Spoiler: mutasd
Van sokkal jobb módszer,mint a kopogtatás:

Van előbbinél jobb módszer is, gyakran elég például már csak az is, ha figyelsz a dinnye színére. Úgy tartják, ha lehet választani, célszerű csíkos fajtát venni, itt ugyanis kisebb a hibaszázalék, ezek a dinnyék alacsonyabb arányban íztelenek, emellett eltarthatóságuk is hosszabb.Az érett dinnye héja fényes, zöld dinnye esetében egészen sötét, a csíkos verziónál pedig annál jobb, minél nagyobb a kontraszt a csíkok között. Ha a dinnye hasa sárga, attól egyáltalán nem kell megijedni - a gyümölcs földön fekvő részére utal csak -, sőt, minél sárgább, annál jobb, annál biztosabb ugyanis, hogy érett a gyümölcs, és nem szedték le túl korán.

Szintén az érettségre utal, ha a dinnye szára és környéke, valamint az azzal átellenes rész is száraz. Akkor sem kell az árusnál hagyni a dinnyét, ha hegeket, forradásokat, száradásokat látsz rajta, ezek ugyanis korántsem hibák, sőt, nagyon jó jelek, ha ugyanis ilyenek találhatók a gyümölcsön, annál biztosabb, hogy magas a cukortartalma.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. július 20. 12:40

Kép
Mehterheli a lábat
Kutatók megfigyelték, hogy a rendszeresen flipflop papucsot hordóknak még a járása is megváltozik. Az emberek menet közben önkéntelenül is arra figyelnek, hogy lábukon tartsák a papucsot, mivel lábfejüket csupán egyetlen vékony pánt tartja. Semmi nem rögzíti a bokát és a sarkat, így a lábujjaknak kimerítő izommunkát kell végezniük annak érdekében, hogy a lábon maradjon a papucs.
Rövid távon nem kell lemondani róla
Szakértők azt tanácsolják, hogy ha nem szeretnénk egészségügyi problémákat, kizárólag rövid távon viseljünk fliflop papucsot.
"Természetesen rövid időre felvehetünk lábbujközi papucsot, de ilyenkor is jobb lenne, ha olyat választanánk, amelynek talpa párnázott, és íves a kialakítása" - tanácsolja Dr. Christina Long ortopéd sebész. Dr. Long szerint a flipflop papucs jó szolgálatot tehet a strandon, uszodában, zuhanyzás közben, vagy csak ha pár percre leszaladunk a boltba, de arra is figyelmeztet, hogy autóvezetéshez, túrázáshoz, sportoláshoz vagy hosszú sétákra inkább más lábbelit válasszunk!/HÁZIPATIKA.hu/
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. július 20. 15:30

KÉRDÉS:Inkább kávé- vagy teakedvelő vagy?Téli túrám a városban néhány érdekes kávézó és teázó felkeresése lesz.Megkértem a volt tanítványaimat,akik 30-40 között vannak,hogy mutassák meg kedvenc helyeiket.Üdv:Paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. július 20. 15:40

Szilvia! Milyen szép képeket küldtél...arról a különleges fáról még én sem hallottam, de mindenesetre gyönyörű, és megvidámítja az ember szívét..és szemet gyönyörködtető! :-bd :D A kis tacsi meg aranyos kis falat...igazán szívtipró kis egyénisége van már most látszik rajta.! \:D/

Paggy, milyen jó annak aki tud úszni, és rendszeresen részese lehet.

Gabóci, köszönöm a gyönyörű naplementét! Remélem minden rendben van! :D \:D/ :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. július 20. 15:42

Paggy írta:KÉRDÉS:Inkább kávé- vagy teakedvelő vagy?Téli túrám a városban néhány érdekes kávézó és teázó felkeresése lesz.Megkértem a volt tanítványaimat,akik 30-40 között vannak,hogy mutassák meg kedvenc helyeiket.Üdv:Paggy

Jó kérdés..inkább kávé, de szeretem és iszom is a gyógyteát is...most éppen fogyókúrásat! :)) :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. július 20. 15:43

Paggy írta:DINNYEVÁLASZTÁS /FEMINA.hu/
Kép

Van sokkal jobb módszer,mint a kopogtatás:

Van előbbinél jobb módszer is, gyakran elég például már csak az is, ha figyelsz a dinnye színére. Úgy tartják, ha lehet választani, célszerű csíkos fajtát venni, itt ugyanis kisebb a hibaszázalék, ezek a dinnyék alacsonyabb arányban íztelenek, emellett eltarthatóságuk is hosszabb.Az érett dinnye héja fényes, zöld dinnye esetében egészen sötét, a csíkos verziónál pedig annál jobb, minél nagyobb a kontraszt a csíkok között. Ha a dinnye hasa sárga, attól egyáltalán nem kell megijedni - a gyümölcs földön fekvő részére utal csak -, sőt, minél sárgább, annál jobb, annál biztosabb ugyanis, hogy érett a gyümölcs, és nem szedték le túl korán.

Szintén az érettségre utal, ha a dinnye szára és környéke, valamint az azzal átellenes rész is száraz. Akkor sem kell az árusnál hagyni a dinnyét, ha hegeket, forradásokat, száradásokat látsz rajta, ezek ugyanis korántsem hibák, sőt, nagyon jó jelek, ha ugyanis ilyenek találhatók a gyümölcsön, annál biztosabb, hogy magas a cukortartalma.

Köszönet a puskáért, remélem legközelebb sikeresebb lesz a dinnyevadászatom! :)) :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 20. 18:32

Paggy! Én nem tudom mi lett velem. Eddig csak az "itthoni" fiam volt a Magas-Tátra szerelmese,
engem hidegen hagytak a havas hegycsúcsok, a fenyőerdőtől pedig sokkal szebbnek tartom a mi
vegyes erdőnket, vagy bükköseinket. A fiam télen rendszeresen jár síelni, ő azóta Tátrafüggő.
Én nem síelek, így én kicsit megkésve kezdtem el érezni azt, amit ő már évek óta. Az még nem
volt elég a szerelem kialakulásához, hogy Zakopánéban kétszer is felmentünk a kilátóhoz, és
láthattuk a Magas-Tátra vonulatait. Gyönyörű fotókat csináltam, és ámulatba is ejtett, de ettől
több nem történt. A szerelem akkor kezdődött, amikor májusban először kerültem nagyon közeli
kapcsolatba egy számomra magas heggyel, a Lomnici-csúccsal. Akkor még csak a Kő-pataki-tóig
jutottunk, de a magas hegy közelsége nyújtotta érzés semmihez sem volt hasonlítható. meg voltam
hatva. Amúgy is szeretem a természetet, a magasságot úgyszintén, itt összejött mindkettő.

Teljesen megbolondított ez a hegy. Azért ez, mert ezt felvonókkal fel lehet felfedezni. Örök telhetetlenné
tesz. Most a nyereg miatt vágyunk vissza. Szeretnénk az ösvényen végigmenni, és a hegyek nyújtotta
látványt magunkba szívni. Az, hogy kicsit mászni kellett hozzá, az külön érdekesség volt. Izgalommal
vártuk, mit fogunk látni, ha felértünk.

Én almás rétest kérnék barack nélkül, fahéjasan!

Kata! A gyerekek több helyre felmásztak, mint én, de ami általam is mászható volt, az nem okozott
nagy gondot legalábbis felfelé... visszamászni nehezebb volt. Háttal jöttem le, mint a rák, és tovább
tartott, mint felmászni. A gyerekek féltettek, azt mondták, rossz nézni, ahogy mászok és szerintük
bizonytalankodom, de nem érdekelt, mit mondanak, látni akartam, mi van a kőcsipkék mögött.
Mondták, hogy adjam oda a fényképezőt, majd ők fotóznak, de erről meg én nem akartam hallani.
Szóval a képeket mindet én csináltam. Ahová nem jutottam fel, onnan nincs kép.

Fémzöld döglégy az oregánón:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 20. 18:33

Éva! Kétszer voltam Erdélyben. Csodaszép vidék az is, de ezt a környéket azért szeretjük, mert
közelebb van hozzánk, mint Budapest. Szeretünk Szlovákiában lenni. Sokan tudnak itt is magyarul,
de még több az olyan, aki megért minket, de beszélni már nem nagyon tud (vagy nem akar).

Szilvia! De jó, hogy felbukkantál újra! A "május érzet"-ért különösen hálás vagyok. Azt képzelhetem,
hogy még előttem a nyári szünet. Mondjuk az év végi hajrá az nem hiányzik.

Gyöngyvirág fáról még életemben nem hallottam. De jó, hogy megismertetted velünk! Csodaszép!
A tacskók amilyen kicsik, olyan szemtelenek tudnak lenni, de mindig megbocsátanak nekik, mert
úgy tudnak nézni, hogy nem lehet rájuk haragudni. Ennek sem áll jól szeme sem.

Kíváncsian várom, mit hozol a ti igazi falusi kertetekből!

Gabi! Gyönyörűséges a görög naplemente! Már írtam, hogy a "vizes" napfelkeltéktől és naplementéktől
nincs szebb. Most a lányodtól tanultam valamit, mégpedig azt, hogy nem kell mindig a vízszintest
figyelni. Egy ferde napfelkelte amellett, hogy gyönyörű, még izgalmas is!

Garfieldetekről jut eszembe, hogy milyen régen láttam már Karakteres Szürke Cicát!

Marcsi! Neked is legyen szép a nyarad! Jó pihenést, kellemes kikapcsolódást kívánok!

Nagy a jövés-menés a trombitafolyondár virágjában:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 20. 20:25

Kép

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. július 21. 6:37

Szia Mindenki!

Kicsit lemaradva és elveszve voltam, kigyönyörködtem magam a képekben, majd jövök vissza még irogatni is egyszercsak.

Rita! Kivánok Neked nagyon jó kikapcsolódást igy az utolsó pillanatban, élvezd a kinti létet, pihenj, kirándulj! Várunk vissza, várjuk a képeket, élménybeszámolót. :-)
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. július 21. 7:20

Köszönöm a folyondáros képeket, tényleg nagyon igyekeznek a méhek! Remek látványt nyújtanak! :D Köszönöm a minibeszámolót, bár szerintem én sem jöttem volna le másként...és lehet nálam tripla idő lett volna a lejövetel :)) Nálunk már az is nagy dolog, ha aszfaltos kirándulást tudunk szervezni.../értsd..legalább a postáig eljutunk... :D Apu jön értünk, úgyhogy elbúcsúzom, további szép napot mindenkinek! :D :ymhug: :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. július 21. 10:24

Kedves Rita!Elnézegettem újra a képeket itt a fórumon.Gyönyörűek.Kívánom Neked ,hogy jó utad legyen,érezd magad csodásan és csinálj sok jó képet/természetesen rettenetesen önző módon oszd meg velünk!Légyszíves ,ha eszedbe jut és kedved időd lesz rá ,sok ottani virágfotót is/közelit/ életképet is kérek szépen! Várlak vissza!Paggy
Kedves Szilvia!ÖRÜLÖK,HOGY MEGJÖTTÉL!!!!!Köszönöm szépen a fotókat.
Mindenkinek szép napokat!
A hétvégén hozok fotókat ,remélem izgalmasak lesznek..Üdv:Paggy
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. július 21. 12:32

Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2017. július 21. 18:50

Mindenkinek kellemes péntek délutánt - estét!!!

Nem tudom hol milyen az időjárás,de nálunk most van pont 38 fok!! ...délben 40 volt ))))

Gyöngyvirág fa : Pontosan 10 éve kaptunk postán az akkor még aktív virágkertész nagynénémtől,egy satnya,picike,paprika palánt nagyságú,szarvas agancs mohosság szárú,növénykét,amiről azt írta hogy majd közepes nagyságú cserje lesz belőle sok sok fürtös virággal. Bejött!!
Azóta már sok sok ismerőst elláttunk leszúrt vesszőből lett gyökeres fácskával))) Megsúgom,hogy igen sok meló van vele,mert gyökérről hajt sok sok új szárat,és igen nagy türelem kell hozzá.Apukámnak még van,bár minden évben azzal fenyegeti hogy kivágja)))

Tacsika : A neve Moszat,és sajnos most már kész kamasz!! De még most is tündér))))

Most akkor engedjétek meg hogy el dicsekedjek "kis" kertünk állapotával,ami nem kis mértékben édesapám érdeme,hiszen a paradicsomokat ő koccsozta,és permetezett mindent amit kellett,de azért alapvetően mégis csak hármunk munkája)))

Első körben egy kis rálátás a távolból !!! (A kukoricát lemértük,pár centi híján 3 méter)
Van némi optikai csalódás,mert picinek tűnik,de nem az!! A legvége ott van ahol jobb kéz felől az a házacska látható a fenyőfával:
Kép

Uborka!! Életünkben most először futtattuk hálón,nem várt eredményt hozott!! Nekem pl ínhüvely gyulladást,mivel minden héten hideg berakást eszközölt anyukám,üvegbe,és persze én súrolgattam)) Már fűnek fának osztogatjuk csak ne menjen pocsékba!! És ez csak 5 méter !!!
Kép

....az ott a kézfejem,mellette pedig az alig 4 napos ubi !! ...Kovászos uborka Best of Forewer !!!!
Kép

Az emlegetett paradicsom!!!! ... És persze többféle (4),és RENGETEG mert mindnek más az íze ...:
Kép

Nem is említettem,de már egy hete saját paprikát,és paradicsomot eszünk !!! A képen látható paradicsom fát (amiből több is van) én neveltem a tavaszon az ablakomban:
Kép

Egy kis egyveleg !! Karalábé,fodros kellevél,paradicsom(-ok),"némi" kukorica,és futtatott lapos bab :
Kép

Egyenlőre ennyi.Remélem élveztétek a kert túrát!!
A többit majd vasárnap,mert már nem volt kedvem lemenni,és bemenni a házi dzsungelbe)))
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. július 21. 19:55

Kedves Szilvia! Csodás képeket tettél ki és azonnal átéreztem mekkora munka van vele, mert apósoméknak csak a kukoricás minimum a 3 szorosa volt, és akkor még nem beszéltünk a sütőtökről, csemegekukoricáról amit futóbabról, amit én egy fészekbe ültettem és hatalmas termés lett az is.
a mák volt a legfárasztóbb, mert azt is muszáj volt egyelni de azt csak négykézláb ment...szóval őszinte elismerésem a kert gyönyörű- Az egyik sütőtökünk akkorára megnőtt hogy ketten emeltük, após meg alátolta a talicskát. mit mondjak nem késsel, hanem baltával kellett darabolni :)) . szóval nekem nagy öröm ilyen szép kertet látni! Köszönöm az élményt! :D :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth: :-bd
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 21. 22:32

Ági! Köszönöm szépen! Én is nagyon szép nyarat kívánok neked, és a tanulás után kellemes pihenést!
Jövök minden nap, vagy majdnem minden nap, attól függően, hogy érünk haza.

Kata! Tudom, hogy nálatok ez a helyzet. Szerencsére te ezt már régen, Samuka születésével elfogadtad.
Nem is tehetsz mást, de ahogy ismerlek, mindig optimistán állsz a nehézségekhez is.

Paggy! Köszönöm szépen a jókívánságaidat! Minden olyat próbálok lencsevégre kapni, ami más, mint
nálunk, akár jobb, akár rosszabb. Növényt mindig kell fotóznom, bárhol járok. A sok városi élmény után
szükségem van a faluhangulatra is.

Szilvia! Városi vagyok, de anyukámék hobbikertjében sok mindent megtanultam gyerekként, ezért
amikor falura költöztünk, nagy lelkesedéssel vágtam a kertészkedésbe. Szóval tudom értékelni, azokat
a szépséges szabadföldi paprikákat, ami nekem sosem lett ekkora, de paradicsomban jó voltam, de az
nem is olyan kényes, mint a paprika. Az uborkát én is mindig hálóra futtattam, és nekem is szépek
voltak, persze minden nap locsolni kellett. Soha nem hagytam, hogy túlfusson a hálón, hanem lecsíptem
a tetejét, ezáltal elkezdett bokrosodni. Nekem még akkor is volt virág az uborkán, amikor másnak
már rég letermett. Az a kukorica gyönyörűséges! Úgy sorjáznak, ahogy a nagy könyvben meg van írva.
Nekem soha nem volt ilyen gyönyörű karalábém, sem kellevelem. Bár én nem permeteztem soha, ezeket
meg kell a bogarak miatt.

Apukádnak nagy tudása és arany keze van, de ti sem maradtok el édesanyáddal! És a befőzés is fontos!

Szívesen nosztalgiáznék máskor is kerti fotóiddal!

Kicsiben...

Kép

...nagyban:
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 22. 19:24

Kedves Kislányok! Máris hiányoztok!

Otthoni idő szerint fél 10-kor érkeztünk meg, ami itt fél kilencet jelentett. A lányom holnap
dolgozik, úgyhogy ő lefeküdt egy kicsit, mi a fiammal kaját csináltunk, egy kicsit megpihentünk,
majd lementünk bevásárolni. Nem igazán izgalmas dolog, de arra jó volt, hogy pár fotót máris
megosszak veletek.
Manchesterbe érkeztünk meg a repülővel. Ahogy kiléptünk a reptérről, látszott, hogy nem régen
esett az eső. Azóta szerencsére hol süt a nap, hol eltakarja egy felhő, de esőt nem láttunk.
Szokás szerint, ha kisüt meleg van, ha nem süt nincs meleg. Mivel fúj a szél, még hidegebbnek
érezzük az időjárást, mint amilyen. A mellény nagyon elkelt odakint.

Vásárlás közben ilyen jó kis habos-babos felhőket sikerült lefotóznom:

Kép
Kép

Már egyszer hoztam képeket erről a templomról, aminek a belsejét átalakítottak falmászó központtá.
Most is lefotóztam, csak úgy emlékeztetőül.

Kívül...

Kép
Kép

...belül:

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

Egy kis terecske. A közepét a gyerekek játszótere foglalja el. Jó hangulatú hely volt, és
ara is emlékszem, hogy tavaly itt még nem volt játszótér, hanem egy színpad volt.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

Néhány pub (kocsma). Nagyon szeretem őket, olyan pofásak:

Kép
Kép
Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 22. 19:25

Utcarészletek:

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 22. 19:25

Paggy kedvéért a piacra is elmentünk. A lányom előre mondta, hogy nem olyan, mint egy
igazi piac, ennek ellenére kíváncsi voltam rá. Tényleg nem olyan volt. Elvétve lehetett
látni zöldségárust, és halárust, pontosan ennyit:

Kép
Kép

A többi mindenféle árus volt:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 22. 19:45

Amerre jártunk, ott nem nagyon voltak virágok, de egy párat azért kattintottam. Szoktam mondani,
hogy a nyári orgona, és a szeder úton-útfélen ott van. A nyári orgona még a házak tetején is. Ez az
idén sincs másként.

Kerítésen kikukucskáló szedrek (tavaly ugyanitt szintén fotóztam szedret):

Kép
Kép

Ötöt egy csapásra: utánanéztem, mind fémeslégy:

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. július 22. 22:39

Kedves Rita!Nagyon érdekesek a képek.Hát ennyire kitágult a világ,nem érzem idegennek azt a helyet.Akár itthon is lehetne.Köszönöm a piaci képet,tényleg nem nagy.Akkor,hol vásárolnak?A játszótér is közeli és kint ülnek az öregek a padon.Inkább kisvárosinak tűnik.Elviselhető mennyiségű a külföldiek/bevándorlók/száma?.Azt hallottam,néhány helyen már alig van ottani lakos.Most főzőcskézni is fogsz?Nem zavarlak tovább,mert most töltsd az időd a gyerekeiddel,ne velünk.KÖSZÖNÖM SZÉPEN,hogy gondoltál ránk.Igyál fincsi teákat is!Üdv:Paggy

Ja a legyek ,rondák és szépek egyszerre.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 23. 7:36

Szia Paggy! Így van, ahogy mondod, a városok épületei nem annyira hangsúlyosan "angolosak", mint a
vidéké, vagy a külvárosoké. Bár itt is van sok téglaépület, de a modern építésűek bárhol elmennének.

Warrington önmagában nem nagy város, de a külvárosaival, amelyek hozzá vannak csatolva közigazgatásilag,
már egész nagynak mondható a maga 207 000 lakosával. Manchester és Liverpool között pont fél úton
terül el, mindkettőtől 25-30 km-re van. Iparváros, és ez látszik is rajta. Nem szép, viszont barátságos.

Sok az idegen arc, de Angliára mindig is jellemző volt a sokszínűség a gyarmati múltja miatt. A gazdagabb
emberek hazahozták a gyarmatokról a cselédeiket például, így került be az országba nagyon sok indiai is.

Nem nagyon szoktam főzőcskézni, ha itt vagyok, mert sokat megyünk, és ott eszünk, ahol az éhség elér
minket. De a fiamnak is van olyan kuktája, mint nekem (a fiam lakásában vagyok, de a lányomék is öt
percre laknak), sőt neki volt a leghamarabb, és ha "szabadnaposak leszünk, szerintem kuktázni fogunk.

A lányom dolgozik szerdáig, de a nagyobb utakból nem akar kimaradni, ezért most a környék látnivalóit
keressük fel a fiammal. Ma a Warrington egyik külvárosában lévő kertet látogatjuk meg. Grappenhall Heys
Walled Gardennek hívják (jó hosszú neve van), amit én sem fogok tudni megjegyezni, de a neve azt
mutatja, hogy fallal van körülvéve, és a Grappenhall nevű külvárosrészben található. Remélem sok szépséget
fogok látni, fotózni.

Ma reggel fél hatkor, és fél hétkor az erkélyről fotózva:

Kép
Kép
Kép
Kép

Vissza: “Társalgó”