Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. február 22. 18:59

Sziasztok!Megjöttem.Az első képeim a reggeli napsütésben készítettem,majd délután az öregek otthona előtt sütkérező cicust kaptam le.

Kép

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. február 22. 19:07

Az előbbiekben kis hiba történt ,a cicus lemaradt és a "táj" Lilla unokámmal 2 x ment el.Továbbiakban:cicus, csendélet a lányoméknál/majd erről még írok és ma a párom főzött.Kissé hígra sikerült paprikás krumpli,de megérdemli a bemutatást.Nem tud keveset főzni.Ez egy 4 literes lábos.FINOM
LETT.Sajnos nem tudok nyugodni /bár szerintem nem sajnos/mindig átvariálom.Most kaprot tettem bele /a fénykép elkészülte után/és kis zöldpaprikát.MÉGJOBB!!!!!./Ezt nem említettem a páromnak/Mindjárt próbálkozom az újabb képküldéssel,remélem nem lesz baj!

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. február 22. 19:19

Na ez a cicus nem akar jönni.Majd külön megpróbálom.Előbb a csendélet.Lillának febr.16.volt a névnapja.Az egész család virágot vesz neki/nálunk az a szokás,ha nyáron van a születésnap-télen legyen a névnap/ha van ilyen/,mert akkor a hideg télben mindig van virág otthon.Tehát mindenki meglepte őt virággal.Ezek közül 2 látható ott,a rózsákat pedig előzőekben fényképeztem többféle megvilágításban.Tehát tőlem mást kapott.A SPARBAN árulnak időközönként különleges gyümölcsöket,s azt vettem neki.Itt lesz látható.Az izére találó,hogy az uborka és az éretlen kivi keveréke.
Nem arattam sikert vele.DE NE LEGYEN ELŐÍTÉLETETEK,ha még nem kóstoltátok,a nászasszonyom szerint elég jó.Végül mellékelek egy cikket,ahol írnak a gyümölcsről.

Kép

Kép

http://divany.hu/alapkonyha/2015/01/28/furafruit/
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. február 22. 19:27

Itt valami gond volt megint BOCSÁNAT!

http://divany.hu/alapkonyha/2015/01/28/furafruit/

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. február 22. 19:39

Most sem sikerült felraknom a cicát.Alig látszik a képen,de az igen,hogy sütkérezik.Megkértem Ritát,legyen szíves feltenni.Most elköszönöm.Sokat ügyetlenkedem,kérlek Titeket nézzétek el nekem!Üdv:Paggy
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. február 22. 20:16

Szia Paggy! A reggeli képed (szőrös láb) nagyon humoros volt. Csak azért jobb spoilerbe tenni,
mert ide csak a saját képeinket szoktuk feltenni. Mások képei mehetnek a "csevegő"-be például.
A lábhoz visszatérve, a combomon nincs annyi, de a lábam szárát én sem szívesen nézegetem.

Szorgosan fotóztál! Az egyik kép szélén Lilla van? Párod nagyon ügyes. Én a leveses paprikás
krumplit szeretem. Na jó, ez egy kicsit túl leveses, de a lényeg, hogy finom volt.

Kiteszem a cicás fotót. Nem tudom, miért nem akart neked engedelmeskedni?

A napsütésért irigyellek. Nálunk ma egész nap sötétség volt.

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. február 22. 22:29

Na megérte csak beköszönni! Már nagyon késő van..holnap megyek éves elszámolásra, és a papírokat szedtem össze már ami van! Hogy hogy fogok a hiányzó dolgokkal elszámolni. :-? :ympray: :ympray: x_x ..nincs meg minden számla...
na mindegy ! nincs értelme rágni magamat. Nem tudom merjek e egyáltalán elaludni...nehogy ne ébredjek időben.
Más: Jót derültem a paprikás krumplin...megjegyzem én 6 főre főztem + két napra, úgyhogy igencsak fel kell kötnöm a nadrágot /nem hordok szoknyát/ hogy visszafogjam magam a hatalmas adagoktól, de így is előfordul hogy 3 napig esszük a Samuval..! A lényeg, hogy finomra sikeredett!
Milyen jó dolog ilyen finomságra is hazajönni!
Paggy, nekem egyáltalán nem sikerül a telóról ide a képbetevés, úgyhogy nekem Rita az ügyeletes segítőm ezen a téren.
A gyümölcsről, csak annyit, hogy egy picit még érnie kellett volna! Már ittam ilyenből italt, és nagyon ízlett! :)) .
A Cicus is és a kislány is aranyosak, olyan jó már egy kis napfényt látni a képeken is! Itt is csak hébe hóba volt egy kis rés a felhőkön, meg szemerkélt!
A városképi útszakasz pont olyan volt min nálunk a Kodály Zoltán utcai rész! :)) . Ebből is látszik, milyen sok a sablon! De ügyesen megcsináltad a távoli képet. A jácintok is szépek, biztosan jó illatosak is! Paggy! nyugodtan merjél úgy képet csinálni, hogy nem muszáj az egésznek látszani, amiről a téma szól, meglátod ha próbálkozol, rájössz, a te géped milyen távot szeret bent illetve kint. Próbálkozzál azzal is, hogy kicsit döntve tartod a telefont. Meglátod milyen érdekes lesz úgy is...Örülök, hogy így élvezed a fényképezkedést... :D
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. február 23. 19:00

Sziasztok! Az égiek segítségével itt vagyok. :)
Még mindig szürkeség van nálunk mindenfelé, csak percekre bújt elő ma a nap. :(

Reggel bevásárlásra menet út közben fotóztam.

Mindig van aki kilóg a sorból!
Kép

Varjak sokan és egyedül.
KépKép

Esti naplemente. Végre már ilyen is van, nem csak szürke felhők.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. február 23. 20:33

Sziasztok!
Gabóci nagyon szép a naplementéd!A varjak:nálunk is ,mintha tyúkok lennének, ott kapirgálnak a házak között.Ilyen közelről,mint Te nem sikerült lefotóznom őket.Elég békésnek tűnik az egyke és szépséges a tolla.
Kata!Megfogadom a tanácsodat a telefonnal kapcsolatban,de csak a jövő héttől,mert már csináltam néhány telefonos "meglepetést" hétvégére.A témája miatt nem lehetett élesebb/majd meglátjátok..
Köszönöm szépen Gabóci fotóit.Üdv:Paggy
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. február 24. 5:49

Sziasztok! Na, így sem írtam még soha hozzászólást! A konyhában ülök, és nem a jó olvasó
szemüvegem van velem, de minden szobában alszik még valaki, és nem szeretnék senkit
felébreszteni a motoszkálásommal. Olyan sem volt még soha, hogy úgy teljen el egy hét, hogy
nem teszek ki új feliratot, de végre nyüzsgés tölti meg a házat, úgyhogy nem bánkódom
miatta. Jövő héten mennek haza a gyerekek, akkor nekiállok a Lovas karavánút következő
részének.

Gabi! Nagyon tetszik, hogy a varjú éles a kép többi része pedig homályos. Tilt shift technikával
csináltad? Délután lefotózom, hogy nálunk milyen állapotban van a hóvirág (az új masinámmal!!).
Fehér virágot még nem is látni, csak a zöld száracskákat.

Kati, aki az ázsiai képeket küldte időnként, szintén hazajött, véget ért a hajóútja. Megmutatom,
milyen ajándékokat kapott tőle a lányom. Mind Koreából van, még a japán sárgabarack virággal
díszített kiskanál is. Felül két boríték van levélpapírral, lent a baba lábánál hűtőmágnes látható.

Kép
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. február 24. 7:38

sziasztok! Olyan gyönyörűségeket tettetek fel, hogy valami fantasztikus..a kísérő szöveg is nagyon találó! Valaki mindig kilóg a sorból... :)) .
Én az idén még nem láttam varjakat, pláne nem ilyen közelről. Tegnap annyira tele volt a kezem, hogy nem bírtam fényképet csinálni. nagyon vágyom már én is egy kis hóvirágképre!

Rita Nagyon Örülök, hogy körülvesznek a tieid, élvezd csak nyugodtan a társaságukat! Gyönyörűek a lányodnak adott ajándékok is, milyen kedves gesztus Katitól. Meddig tart egy hajóút után egy pihenő? Mostanában több reklám van, hogy szakmát tanulni hajón való munkára... :D ...

Szuper lesz látni majd a képeket az új masinával is! Külön izgalmas ugyanaz a kép objektívvel! \:D/ . Most sajnálom csak nagyon, hogy a bátyám zenitje nincs már meg! Igaz előhívni sem tudnék mint ő...mindent maga csinált!

Kellemes hétvégét mindenkinek! :ymhug: :movingflower: :littlehearth:
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. február 24. 16:11

Rita! De jó, hogy itthon vannak a gyerekeid, élvezz ki minden percet velük. :) :ymhug: :x Nagyon szép ajándékokat kaptál. :) Nekem még várnom kell egy kicsit az enyémre, mert Koreából jön. :D Ma nagyon szomorú időnk van megint, de hogy egy kicsit vidámabb legyek, vettem a Lidlben egy tavasz váró virágot, a neve fekete hunyor. B-)

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. február 24. 18:56

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. február 24. 18:57

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. február 24. 19:02

BARÁTNŐK:

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. február 24. 19:30

Kedves Gabóci és Rita!Ezt a hozzászólásom a képeim elé szerettem volna betenni,de eltűnt
A fekete hunyor fehér színű,igazán aranyos és vicces ellentét.ÉS MÉG VIDÁMÍTÓKÉNT vetted!Már kitetted a szabadba?Nálunk még csak 6 fok van éjszaka.
Rita!Nagyon tetszenek a borítékok.Sajnos már alig kapok levelet,pedig milyen jó volt a szép bélyegeket levágdosni.Ilyen szép borítékot bűn lenne elküldeni.Töltsétek jól a hétvégét!Üdv:Paggy
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. február 24. 20:01

Sziasztok Kata, Gabi!

Az iskolánk udvarán lévő magas fákon évről-évre dolmányos varjak fészkelnek. Hatalmasak!
Most, hogy elvileg jobban tudok majd zoommolni, biztosan fogok róluk képeket készíteni.

Májusban kezdi az újabb utat Kati, de most csak itt Európában, már nagyon elege volt Ázsiából.
Zongorázik, vagyis szórakoztatja az utasokat. Hatalmas repertoárral kell rendelkeznie, hogy
amit kérnek el tudja játszani.

Gabi! Reggel a nagy kapkodásban el is felejtettem írni, hogy mennyire örülök, hogy ismét jó
a géped! A naplemente nagyon klassz! Én is fenem már a fogam valami hasonlóra!

Jól tetted, hogy meglepted magad a virággal. Én is gondolkodtam rajta tegnap, mert mi is
voltunk a Lidlben, csak nekem csüngős kéne az új szekrényre. Mi lesz a koreai ajándékod?

Olyan sokáig írtam ezt a hsz.-t, hogy közben Paggy is kitette a budapesti életképeket. Eddig
ez a műfaj hiányzott innen! Minden szem másként lát, mást lát érdekesnek. Olyan nagyon
jól van ez így!

Hohó! megjöttek a kisasszonykák is! Nagyon édesek!

Ma készítettem az első fotókat az új fényképezőmmel, de nem mindegyik úgy sikerült, ahogy
szerettem volna. Sok lett a kidobott kép. Ki kell még tapasztalnom a gépet. Azt már így is látni,
hogy nagyon élénkek a színek, és élesek a képek.

Ez még nálunk a buszmegálló felé menet készült:

Kép

Ez a szokásos iskolaudvari kép, innen voltak a havas fotók is:

Spoiler: mutasd
Kép

Kép

A legtöbb hóvirágom ilyen állapotban van. Három már kinyílt, de azok fotóit mind ki kellett
dobnom, mondjuk ez sem tökéletes. A fiam elmondta, miért nem sikerültek. Holnap újra
próbálkozom:

Kép

Az ég csodálatos színű lett ezzel az új géppel:

Kép
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. február 24. 20:42

Paggy, Gabóci, Rita...mondhatni csorog a nyálam olyan jó képek érkeztek erre a hétvégére! \:D/ :D . A combinónak különösen örültem olyan régen voltunk mi Pesten...van már pár éve...és Samu is nagyon élvezte...csak már fáradt volt úgyhogy két megállóval odébb le kellett szálljunk, hogy hazafelé vegyük az utat! :-o .A virág is nagyon szép lett. Idén én is veszek majd egy két cserepet... Bár én a ciklámenért vagyok oda... :D . A kis barátnők milyen aranyosak.. @};- :D .
Rita, ha nem is sikerül 1oo% tökéletesre a kép azért még tedd ki. Biztosan szebb még úgy is mint a mienk. Már most látszik mennyivel jobbak a képek! Gyönyörű a naplementéd! A kibújó kis hóvirág is lélegzetelállító, szinte hallani, hogy bontogatja kis leveleit, hogy virítson...elzavarja a telet! :D :))
Nem érkezett meg az email? küldtem képeket én is...igaz nem sok maradt azóta belőle.... :)) Samu torkoskodott! De nem baj, holnap almás pite lesz ! :D :)) :ymhug: i-) :movingflower: :flower1: :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth:
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. február 24. 22:24

Rita! Hihetetlenül szépek a képeid ezzel az új masinával, használd egészséggel kedvedre, és minél többször a mi örömünkre! :) Látszik, hogy sok lehetőség rejlik benne, a használatához jó tanulást, na meg szabadidőt! :D

Jó éjszakát és szép hétvégét mindenkinek!

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. február 25. 7:11

Jó reggelt!Bp..ma reggel 7 óra,konyhaablak.

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. február 25. 7:14

Kedves Rita!Gyönyörű képeket készítettél az új géppel. Lehet állítani a kép színein?MI LESZ ITT MÉG TAVASSZAL!Sok sok szép virágfotóm lesz.
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. február 26. 9:24

Rita végre nálad is kinyílt a hóvirág. Nagyon szép amit az Örömhírek topikban kitettél.

Ezek a virágok Magdimama kertjében nyíltak. Engedélyével adom közre, nagyon mutatós szép fotók!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. február 26. 17:25

Sziasztok! A "kinti" gyerekeim életéből két dolog is nagyon hiányzik: télen a hó, nyáron a nap.
Most tél van, és mivel nálunk már pont elolvadt a hó, hát kiruccantunk Zakopanéba. Amúgy
is úgy volt hogy három napot síeléssel töltenek kint. A síelés elmaradt, de legalább láttuk a
Tátra havas csúcsait, havas tájakat, és Zakopánéban is volt még hó.

Nagyon izgatott voltam, hogy hogy fog szuperálni az új fényképezőm. A biztonság kedvéért vittem
a régit is, nehogy csak elrontott képekkel jöjjünk haza, mert akkor megütött volna a guta.
Szerencsére a fiam jó tanácsokat adott, és a kijelzőjét is jól beállítottam az ő távsegítségével,
így minden jól alakult.

(Paggy! A gépem egyelőre automatára van állítva, ő csinál mindent, nekem csak le kell nyomnom
a gombot és kész a fénykép. Oda akarok kilyukadni, hogy ezeket a képeket magától csinálja. Ő
szebbnek, színesebbnek, élesebbnek látja a dolgokat, mint én, ezért voltam az első képek láttán
megdöbbenve. (A régi színtelenebbnek látott mindent, mint én.)

Ez még Szlovákia. Itt kezdtük látni az első magasabb hegyeket:

Kép

Aztán itt:

Kép

Ez a vonulat egyben a szlovák határ végét is jelentette....

Kép

...míg az út másik vége már Lengyelországba vezet:

Kép

Közben szép tájakat, festői kis településeket is láttunk:

Kép
Kép
Kép

Folyt. köv.!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. február 26. 17:34

GYÖNYÖRŰEK!!!Paggy
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. február 26. 17:40

A lengyel határ közelében van Zakopane. Az itthoni fiamék a közelbe járnak síelni.
Ő az idén már harmadszor jár itt. Szeretjük ezt a nem túl nagy városkát. Barátságos,
hangulatos, és minden évszakban nyüzsgés van benne. Érdekes, hogy még minden
üzleten kint voltak a karácsnyi díszek, égősorok, sőt karácsonyfát is láttunk több
helyen:

Kép
Kép
Kép
Kép

Pár kép a városról:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép