Van képem hozzá

Rita
Adminisztrátor

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. március 12. 10:56

Anyecska! Semmi gond! Itt mindenki akkor, ott, és arról beszél, amiről szeretne vagy
jólesik! Mindent lehet (na jó, nem mindent, de a sértegetésen kívül szinte mindent)!

Én egy picike falucskában élek, ahol még 700-an sem laknak, de a helyzet sokban hasonlít
a tiedéhez. Meglepő, igaz?
A falu eredeti lakossága 300 fő körüli volt, amikor közművesített telkeket kezdett árulni
a helyi tanács (1988-ban még az volt). Mi is vettünk egyet, és amikor megszületett a
legkisebbem, el is kezdtünk építkezni. Az utcánkban, hozzánk hasonlóan, szinte mindenki
a közeli város lakótelepeiről akart kiköltözni ebbe a csendes, és nagyon szép helyen lévő
faluba. Ezekkel az emberekkel, családokkal nagyon jó kapcsolatot ápolunk a mai napig.
A gyerekeink együtt nőttek fel, azóta is jó barátok. De az eredeti lakosságot alig sikerült
megismerniük, mert mindenki autóval jár, ahogy Te is írtad, így pedig nem lehet kapcsolatot
teremteni. Nekem az a szerencsém, hogy nem vezetek, emiatt mindenhová gyalog megyek
és találkozom a falubeliekkel.
Aztán évekkel később még egy adag telket áruba bocsátottak. Az ott lakók közül csak a
fodrászomat ismerem, a többieket nem is látom.

Még tavaly nyáron fotóztam le ezt a két büdöskét eső után:

Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 12. 11:18

Kedves Anyecska!Hasonló tapasztalatom van.Több mint 15 éve járok/-tam/ki házakhoz korrepetálni.Volt olyan,hogy azt mondta a "munkaadóm",hogy ne álljak szóba a szomszéddal, amikor a kerjükbe átesett labdát kértem vissza ,MERT ŐK /a család ,ahol tanítottam/PASARÉTRŐL jöttek ide.Pasarét egy elegáns része Budának/és a szomszédok sokgyerekes család,nem is tudja honnan volt pénzük megvenni itt a házat.Csakhogy én pedig előzőleg a Rózsadombon laktam/ami szintén ilyen jómódú hely/azt válaszoltam,hogy:-Hát igen,én is gondolkodtam rajta, kijöjjek-e erre az újgazdag környékre,mert hát a RÓZSADOMBHOZ képest ez SNASSZ /????!!!//város közeli újházas rész/Persze én csak egy szerény lakásban laktam ott./Erre kikerekedett a szeme és mindjárt udvariasan bánt velem.EZ EGY VICC!!!!!
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. március 12. 13:04

Paggy! Nagyon szépek ezek a kis aranyosak, szép színük van!

Kép

Anyecska, Paggy! Nekem is az a tapasztalatom, hogy általában nem beszélnek, törődnek az emberek egymással, lakótelepi négy emeletes házban lakom 35 éve, a lépcsőházból jó ha három emberrel beszélgetek, de még a köszönés is luxus egyeseknek. :-q Nem lehet mindent a sok munkára, elfoglaltságra fogni, ilyen szép új világban élünk. :-q
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. március 12. 14:03

Rita! Érdekesek ezek a büdöskék, az egyik közepén a vízcseppel, a másik éppen a szirmát fogja bontogatja. Szépek. :)

Mint említettem, tegnap kirándulni voltam. :) Alcsútdobozon "hóvirág túrán" és Martonvásárhelyen: a kastélyparkban, a Beethoven múzeumban és az Óvoda múzeumban. :) Az arborétum és a kastélypark ebben az évszakban nem a legszebb arcát mutatja, de hóvirág csak most nyílik. A fákat is szeretem, és itt gyönyörködhettem a több száz éves fákban. :) Sok képet csináltam, majd apránként teszem őket ki. :)

Fantasztikus látvány volt a néhol kis csomókban, máshol pedig összefüggő mezőkben nyíló hóvirág. :) Sok fajtája volt, néhányat sikerült lefotózni. :)
Kép Kép

Kép Kép

Kép Kép
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2017. március 12. 15:57

Kellemes vasárnapot mindenkinek!!
Sajnos a tegnapi nap a szenvedésé volt.Sütött ugyan a nap,de borzalmasan hideg erős szél süvített hajnaltól napestig,és az ízületeim nem tolerálták,szóval elhalóan nyomtam az ágyat tapaszokkal kiplakátolva :( :(
Már raktam fel két képet a mostanra már félig kivirágzott amarilliszemről,most pedig prezentálom a vasárnap reggeli eredményt szerdától számítva:
Kép
Hogy miért nem virágzott 4 év alatt egyszer sem,arra a válasz talán az lehet,hogy a hagymája ketté osztódott.Ezt az osztódást már decemberben észre lehetett venni,mostanra pedig mint a képen is látható,már vannak saját levélkéi.Nem egy nemesített amarillisz,ez bizony csak egy vidéki paraszt amarillisz,amit lassan 10 éve kaptam rég halott nagymamám nővérétől aki ez évben tölti a 95 -ik évét!!!
Spoiler: mutasd
"Kosárban lévő,nekem mindent szabad" emberekből nálunk is akad bőven,ráadásul az egyik még rokon is,de mióta ott van ahol,azóta már nem ismer bennünket.Ez van,illetve,ez lett ... Béke és kávé!! (%) ~o)

A nárciszaim belehúztak,szerintem másfél hét múlva már látható lesz az eredmény. :movingflower: :movingflower:
További kellemes vasárnapot!!!!! :flower1: :flower1:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. március 12. 16:23

sziasztok! NEM merem írni hogy túl vagyunk a nehezén mert jött más, de legalább nem lázas...én is ide ültem most egy kis időre...várom kedves sógornőmet, bevásárol nekem gyomorkímélő ételalapokat, legyen mihez nyúlni...Tegnap Fero hozott ebédet, ma már tudtam kicsit főzni, ami abból állt, hogy az egész csirkecombot kettévágtam és befűszereztem szárnyas fűszerrel és serpenyőben kisütöttem...kettesen, hogy le ne égjen! + héjában krumpli volt...de most más irányú probléma akadt. Samunak Smetkát adtam a feles produkció miatt...nem várom meg a hátsó vízözönt! :!! . Amúgy sokkal jobb a kedve, és most éppen csuklóbajnokságot rendez a hátam mögött. :ymblushing: :D . Rólam még szakad kicsit a víz, de én is jobban vagyok...remélem ez a javulás most már folyamatos lesz...
Köszönöm mindenkinek a sok-sok kedvességet és Jókívánságot!

Paggy, gyönyörűek a kis bébik...milyen aranyosan bújógatnak elő. Olyan öröm volt olvasni mindenkit, és a képeket nézegetni... :ymhug: @};-

Kedves Anyecska...Ha valami nyomja a szívedet, lelkedet, nyugodtan oszt meg velünk...Szívesen olvasunk, segítünk ha tudunk, és bizony ahogy írtad nagyon megváltozott a világ. És lesz ez még cifrább is! Mármint durvább. Nemhiába írja a Biblia, hogy lesznek az emberek magukat szeretők, hűtlenek, kegyetlenek, csak a hasznot keresők, másokra irígyek, gonoszok, rosszakarók...Ez a végidők kezdetének jelei! Nézd, meg, tisztelet a kivételnek,..aki lop, és sokat, az megússza, aki keveset...az sitt. nem mintha nem érdemelné meg a 2. de az első?!
Pont ma lesz az ATV este 7 kor egy új műsor, és pont lehet szavazni is majd és az egyik sarkalatos téma az indokolatlan ítélet enyhítés...hogy csak az egyiket említsem...mert még nekem is időnként kinyílik a bicska a zsebemben, hogy mik történnek és mivel ússzák meg mikor előre megfontolt szándékkal robbantotta rá a gyerekére és élettársára a családi házat..Tudod itt a régi öregek szeretnek engem a legjobban, mert ők még ismernek abból az időszakból, amikor itt volt a virágüzletem..velük szoktam beszélgetni, de már nem úgy hogy átjönnek, csak ha netán összefutunk az utcán vagy a kicsiboltban.. A lakók egy része dutyiba és tanyára valók nem ide annyira olyan életmódot folytatnak mégis nem pakolják ki őket...sajnos. A Gyerekeket normális nevelőszülőknél kellene elhelyezni, ahol kapnának esélyt a normális életre..mert így a 3 éves már profi bűnöző szintén tisztelet a kivételnek mert van aki közülük meg szuper intelligens, csak 5-el rendelkezik..remélem tényleg jó kis sportoló lesz a kis lurkóból.!
Családon belül is nagy a szóródás...szóval nehéz helyzet ez...És sajnos hiába írjuk a leveleket....A rendőrségnek meg lassan teaházat kellene itt nyitni, hogy itt pihenjenek...xddddd :))
miközben lajkoltam, hogy küldöm az üzit, jött a tied Szilvia...hát látom neked is van tapasztalatod! Az amariliszed viszont Semmi aranyért ne legyen eladható micsoda gyönyörű ajándék.... :movingflower: :movingflower: :movingflower:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. március 12. 16:24

Gabóci5 írta:Rita! Érdekesek ezek a büdöskék, az egyik közepén a vízcseppel, a másik éppen a szirmát fogja bontogatja. Szépek. :)

Mint említettem, tegnap kirándulni voltam. :) Alcsútdobozon "hóvirág túrán" és Martonvásárhelyen: a kastélyparkban, a Beethoven múzeumban és az Óvoda múzeumban. :) Az arborétum és a kastélypark ebben az évszakban nem a legszebb arcát mutatja, de hóvirág csak most nyílik. A fákat is szeretem, és itt gyönyörködhettem a több száz éves fákban. :) Sok képet csináltam, majd apránként teszem őket ki. :)

Fantasztikus látvány volt a néhol kis csomókban, máshol pedig összefüggő mezőkben nyíló hóvirág. :) Sok fajtája volt, néhányat sikerült lefotózni. :)
Kép Kép

Kép Kép

Kép Kép

Szégyenszemre be kell vallanom, hogy nem tudtam, hogy ennyiféle hóvirág van! Köszönöm a gyönyörű képeket!
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2017. március 12. 16:37

Kedves Kata!!
Mielőbbi gyógyulást nektek!!!
Kép
Nem eladó az amarilliszem,és nem is lesz!! [-x [-x
Így is nehéz szívvel gondolok a tavaly elajándékozott vitorla virágaimra,de sajnos már nagy volt a dzsungel muszáj volt menniük :(( :((
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. március 12. 16:50

Szilvia333 írta:Kedves Kata!!
Mielőbbi gyógyulást nektek!!!
Kép
Nem eladó az amarilliszem,és nem is lesz!! [-x [-x
Így is nehéz szívvel gondolok a tavaly elajándékozott vitorla virágaimra,de sajnos már nagy volt a dzsungel muszáj volt menniük :(( :((

Remélem jó helyre kerültek...
Köszönöm a jókívánságokat....remélem mi is hamar gyógyulunk most már mert igen unalmas betegnek lenni...ááááa nyirokcsomóm meg közben el is tünt...de jó...
Van képed a vitorlásvirágról? mert ilyen névről még nem hallottam.... :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. március 12. 17:16

Hála istennek, olyan szép számmal vagyunk itt is jelen, és annyi izgalmas és érdekes
fotó érkezik mindenféle témában, hogy akármikor bejövök, hogy válaszoljak, úgy érzem,
valakit kihagyok, illetve nem tudok mindenre reagálni.

Gabi! Ilyen nagy területen, ilyen sűrűn még soha nem láttam hóvirágot. Ennek a virágnak
tavaszi tőzike a neve, de csak képről ismerem, élőben még soha nem láttam:

Kép

Óvodamúzeumról nem hallottam még. Érdekes lehetett. Jó tudni, hogy tartogatsz még
fotókat az útról!

Szilvia! nekem nagyon tetszenek az egyszerű "paraszt" virágok. Orgonában is ezt szeretem
mert ennek van a legjobb illata. A kertben épp éledező "paraszt" jácintom nem is emlékeztet
a nemesített testvéréhez, de én így szeretem. Fantasztikus illata van! Majd le fogom fotózni.
nagyon szép az amarilliszed! Kecses, és a színe is gyönyörű!

Kata! Meg is válaszoltad, a következő kérdésemet. Arra lettem volna kíváncsi, hogy ki az,
aki tud neked segíteni ilyen esetekben, ha te sem vagy topon. Szerencse, hogy ilyen sógornőd,
és fogadott unokaöcséd van!

Vagy két hete készültek ezek a fotók. Átmentem a lakatlan szomszéd telekre, és a diófa alatt
találtam rá egy érdekességre. Olyan volt, mintha fehér csiga temető lett volna. Tele volt a fa
alja dióval, dióhéjjal, és kisebb-nagyobb fehér csigaházzal. Mintha őszi képek lennének:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2017. március 12. 17:34

Van képed a vitorlásvirágról? mert ilyen névről még nem hallottam.... :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Kedves Kata!!
Lesz kép!! Holnapra hozom,ugyanis az akkori melóhelyemre is elszállásoltam néhány tövet,és mivel sikeresen vissza is vettek,az én kis "migránsaim"
kettő darab virággal vártak rám!!! O:-) O:-)
Ritám!!
A mai napig nem tudtam megfejteni hogy ezekből a csiga lakokból hová tűnnek a lakók télire!!Amíg még megvolt nagymamám háza oda jártunk a kertet művelni.A kert végében van egy vízelvezető árok,az minden tavasszal tele volt üres csiga házakkal :ymhug:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 12. 17:48

Kedves Mindnyájan!Fantasztikus öröm és lelkendezés számomra ez a sok fényképező,beszélgető fórumtárs.Csodás képek /nekem/a "másvidéki" táj,növény,élethelyzet......Hát milyen szép a hóvirágmező!!!A kedves ,cserépnyi paraszt amarillisz egy gondos és büszke "gazdával"/NEN ELADÓ:::/
A csigák, a közelről sose megbámult büdöske,a jácintok ,primulák....
Városi vagyok ,főleg budapesti,bár éltem Sopronban is.Nagyon vágytam szép ,illatos virágra télen és egyszer kaptam fréziát dec.26-ra a születésnapomra.NA,HÁT EZ CSODÁS,ILYEN KELL NEKEM.-----------ÉS MOST JÖN A LÉNYEG___Bután írtam le:egyáltalán nem nagy valami a fréziatermesztés cserépben,CSAK TÉLEN A MELEG SZOBÁBAN NEM MEGY-Kell hozzá hűvös,jó föld és fény.Ha februárban kezded egy beüvegezett gangon,simán menni fog,SŐT a kertben májustól is rendben lesz.CSAK ÉN DECEMBERBEN AKARTAM 24 fokos szobában.Ennyire se..fej vagyok.Ezért kinlódtam sokat vele,míg kompromisszumok árán sikerült.Tehát nyugodtan vágjon majd esetleg bele ,ha van hűvös,fényes szobája,vagy beüvegezett erkélye!.A környezetemben sok embert fertőztem meg a fréziával és sikerült nekik.MIÉRT írtam ezt,mert azt hiszem Gabócit elbátortalanítottam.
Most mindjárt küldök 2-3 fotót a már elvirágzó és leszedett fról.Várlak Titeket jövő hét végén a cserepeimmel.Ma sütött a nap és növekedtek.Üdv:Paggy
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. március 12. 17:55

Sziasztok!

Anyecska! Szerintem semmi gond nem volt azzal, ahogy kifejtetted a véleményed a " tavas " témáról! :-)
Igaza van Ritának! Olyan jó, hogy bármiről tudunk irni!
Ahol lakom Szegeden ez az utcának egy kertvárossá nyilvánitott része. A fene se érti miért, mert pár ház tartozik csak ide, szemben az út túloldala pedig már normál városi rész. Ez olyan falusias, több még a régi kocka ház, de vannak új épitések is. Nem igazán járnak össze az emberek, de szerencsére köszönni még nem felejtettek el. Ha kell valami, vagy látja a másik, hogy gond van, akkor viszont megy a segitség.
Volt olyan év, amikor nagy esőzések voltak. Sze mben a garázst, ami az út szintjénél jóval lejjebb van, totál menyezetig öntötte el a lezúduló viz. Na, akkor ment a vödrözés. Egyszer nem birtunk bemenni, mert a távirányitó nem működött valami miatt, kulcsot nem vittünk, de láttuk a fiunk otthon van, aki aztán ki nem néz, ha valaki csenget. Telefon nem volt nálunk, igy a szembeni szomszédtól kértünk egy létrát, hogy be tudjunk mászni a kapun. :-) Nagy élmény volt. Általában már az emberek nem figyelnek egymásra, az a tapasztalat és ez nem változik akkor sem, ha társasházban lakik valaki.
Úgyhogy Anyecska, ha lekapod a macsekot horgászás közben azt örömmel vesszük. :-)

Szilvia! Nagyon szép az amarilliszod. Mi ezt régen dudavirágnak hivtuk és mindig nagyon örültünk gyerekként, amikor kinyilt. Általában azt hiszem mindig télen sikeredett neki, ott viritott az ablakban.

Gabóci! Szuper képek a hóvirágról és társairól! Én is nagyon kiváncsi vagyok pl. az óvoda múzeumra is, meg a többi képre is!
Rita! Nem lehet, hogy a szomszédban kacsák voltak és azok ették meg a csigákat? Van ismerősöm, aki ecsetelte, hogy az ő kacsái vadásszák a házas csigákat.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 12. 17:57

Még nem túl szép a háttér,mert gyakorlok.Majd évek múlva szeretnék egy magyar fréziaoldalt.Paggy

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. március 13. 11:03

Paggy! Jók ezek a felvételek a "műtermi" fréziákról, mintha nem is gyakorlás lenne. :)

Lányok! Mivel többen is kíváncsiak voltatok a ország egyetlen óvodamúzeumára, azzal folytatom a képes beszámolómat.

A múzeum 1990-ben kapott működési engedélyt Nyíregyházán, majd 5 évvel később a magyar kisdedóvás "szülőanyjának" Brunszvik Teréznek oly kedves településére, Martonvásárra költözött.
Létrehozója, vezetője és egyszemélyes mindenese Harcsa Tiborné nyugalmazott óvodavezető már előtte, éveken keresztül gyűjtötte és mentette a magyar óvodatörténet emlékeit.

Kép
Kép

Második kép: Brunszvik Teréz első óvodája Budán, a krisztinavárosi Brunszvik házban (1828) Csordás Gábor makettje.
Azt tudtátok, hogy 120 évig csak férfi óvóbácsik voltak?

Kép Kép

Kép Kép

Kép Kép

Kép
Kép

Kép Kép

Kép Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. március 13. 12:47

Paggy, gyönyörűek a fotók a fréziáról...minden szin háttért másként adja vissza ugyanazt a szint...érdekes nagyon! Gratulálok! :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Gabóci, köszönet az óvodai kiállításért! Nagyon tetszettek a képek, sok emlék is feljött bennem! :ymblushing: :D :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 13. 14:09

Sziasztok!Itt az utolsó kép /ez az újszülött ,amit legelőször küldtem/teljesen kinyílt .Most a legszebb.Már nem küldök többet,csak majd a Tieteket.
itt megint hétágra süt a nap és 14 fok van.Üdv:Paggy

Kedves Gabóci!Köszönöm az óvodamúzeumos fotókat.Mennyi régi emlék!Nektek volt babakocsitok/a babáknak/?Bababútor-mindig főzőcskéztünk a barátnőmmel.Ja,és macikat tologattunk,nem babákat.Jártatok oviba?És az ovistársak?Az ÖLVECKY PITYUNAK milyen szép sapkája volt!!!!/meg a szeme is....../Hát igen.....Üdv:Paggy

Kép
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2017. március 13. 15:42

Sziasztok!
Talán most sikerül az Egri képeket feltenni.
Kép
Kép
Kép
gyomar

Egri fotók folytatás

HozzászólásSzerző: gyomar » 2017. március 13. 15:45

Kép

nem szoktunk privát fotó feltenni de ez az egyik kedvencem
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2017. március 13. 15:46

ez a másik
Kép
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2017. március 13. 15:51

Kép
Kép
Az első az Egri vár panoptikumában készült, másik fotón található évszámok pedig az Egri vár első és nekünk nagyon becses ostromának az éve, majd Gárdonyi Géza megírta az Egri csillagok című regényt és az utolsó pedig amikor filmre vitték.Maga a filmnek és szereplőknek nagyon nagy fontossága van a múzeumban.
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2017. március 13. 15:53

Kép
Kép
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2017. március 13. 15:54

Kép
Kép
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2017. március 13. 15:55

Kép
Ez volt az egyik kedvencünk
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2017. március 13. 16:00

Kép
Ezt a fotót a Város a város alatt lévő kiállításon készítettem.A történet a következő a vezető mesélte, hogy az Ő nagyapja szerette a bort, de nagyon és azt vallotta, hogy minden nap meg kell inni egy litert, hogy jó legyen, igen ám de neki van egy névnapja és egy születésnapja így készített egy 367 l hordót, hogy mindennap legyen elegendő.Jó történet tetszett.

Vissza: “Társalgó”