Van képem hozzá

gyomar

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: gyomar » 2017. március 13. 16:03

Kép
Kép
Egy szó mint száz Eger egy csodálatos város, és nagyon szerencsés vagyok, hogy számomra legfontosabb emberekkel oszthattam meg ezeket az élményeket.
Köszönöm, hogy TI is velem tartottatok
Marcsi :)
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2017. március 13. 18:35

Kata58 írta:
Szilvia333 írta:Kedves Kata!!
Mielőbbi gyógyulást nektek!!!
Kép
Nem eladó az amarilliszem,és nem is lesz!! [-x [-x
Így is nehéz szívvel gondolok a tavaly elajándékozott vitorla virágaimra,de sajnos már nagy volt a dzsungel muszáj volt menniük :(( :((

Remélem jó helyre kerültek...
Köszönöm a jókívánságokat....remélem mi is hamar gyógyulunk most már mert igen unalmas betegnek lenni...ááááa nyirokcsomóm meg közben el is tünt...de jó...
Van képed a vitorlásvirágról? mert ilyen névről még nem hallottam.... :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Kedves Kata!
Ígértem képet a kilakoltatott vitorla virágaimról akiknek a zsúfoltság miatt menniük kellett.Az egyik virág a kettő közül már hanyatlásnak indult,de az egyik még él és virul!! Általában inkább csak egy halom zöld levélből áll maga a virág,és rendes körülmények között évente egyszer virágzik ,a virágja pedig 1 teljes hónapon át feszít ahogyan vitorla a szélben!!
Kép
Két fajtája van,a törpe és az óriás.Ami itt látható,az a törpe.Ha majd nyáron virágot hoz az óriás,arról is készítek fotót.Törpike+Óriás,jelenleg 8 cserép boldogít engem itthon :littlehearth: :littlehearth:
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2017. március 13. 18:43

Kedves lányok!! Mindenki!!
Köszönöm szerény amarilliszem dicséretét!!
F.Ági elmondása alapján duda virágnak is hívják.Lehet ezután Dudinak fogom szólítani ;)) ;))
Ma reggelre az "Ikrek" teljes pompájukban pompáznak!! A vicc hogy én Iker csillagjegyű vagyok =)) =))
Kép
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2017. március 13. 18:52

Kedves Paggy!
A fréziáid gyönyörűek!!!
Még sosem mondtam,de ez az egyik kedvenc virágom!! Amellett hogy szép,az illata is varázslatos!!
Kép
Nálam minden tartási feltétel adott,de hely ahová tehetném az már nincs :ymhug: :ymhug:
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. március 13. 18:55

Paggy, Szilvia! Gyönyörűek a virágaitok. :) Marcsi Köszönöm az egri képeket, néhány emléket idéznek. :)

A hóvirágokon kívül elvétve még ilyen virágokat láttam az arborétumban. :)

Kép
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2017. március 13. 18:57

Kedves Gyomar!
Köszönet a szép Egri képekért!!
Valaha sokat jártam Egerbe,jó volt újra látni a jól ismert helyszíneket :littlehearth: :littlehearth:
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2017. március 13. 19:01

Kedves Gabóci!!
Nem tudom ez az Odvas Keltike védett virág e vagy sem,de ebből mifelénk elég sok van a szomszédunk kert mezsgyéjénél,amit a tulaj bőszen kigyomlál :-?? :-??
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. március 13. 19:19

Sziasztok!

Paggy! Csodás szine lett az újszülöttnek. :-)
Milyen igaza van Katának abban, hogy mindegyik háttér másként adta vissza a virág szinét. Nekem legjobban az első tetszett. :-)

Marcsi! Köszönöm a képes egri beszámolót. Régen ahogy minden évben Bogácson voltunk, útba ejtettük egy kis kirándulásra Egert is. Ma már csak megyünk, meg jövünk.

Gabóci!Nálunk a mi időmben másfajta babakocsik voltak. Úgy emlékszem, hogy amikor a járdára akartam feltolni az öcsém, szépen kibillentettem belőle rá a betonra. Na amit kaptam érte.... :-)
Kép
Érdekes volt látni pl. a drótmozit. :-) Mi báboztunk annak idején. Hú, de régen volt. :-)
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. március 13. 19:38

Szilvia! Úgy olvastam, hogy az odvas keltike a téltemetővel együtt védett növény és erősen mérgező, a gyógyszeripar alapanyaga.

Ági! Fényképeken láttam, hogy engem még ilyen babakocsiban toltak, mint a jobb oldali. :)

Kép

Én "ezen a szent helyen" majdnem kiborítottam a fiamat!

Kép
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2017. március 13. 20:33

Úgy olvastam, hogy az odvas keltike a téltemetővel együtt védett növény és erősen mérgező, a gyógyszeripar alapanyaga.

Védett .... :-ss :-ss és mérgező ... :-ss :-ss :-ss
Nem láttam semmit,nem írtam semmit!!!!Kép
Elnézést a természettől,remélem nem haragszik meg ránk,de felénk az életfilozófia: A konyhakertbe csak az való amiről tudjuk hogy az mi :ympray: :ympray:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. március 13. 20:52

Kislányok! Olyan fantasztikus lendületet kapott a fotósarkunk, hogy itt már soha nem
fogom utolérni magam - Hála az Istennek!

Tőmondatokban:

Ági! Lehet, hogy megint igazad lesz a csigákat illetően! Ha nem is kacsák, mert azokból
csak messzebb találni, de lehet, hogy madarak kedvenc csemegéje lehet a csiga. Úgy
tudom elképzelni, hogy felcsípett egyet, felvitte magával a kedvenc diófája kedvenc ágára,
leült, kieszegette a csigát, és lehajította a házát. Ez lehet a magyarázata, hogy egy helyen
egyszerre ennyi sok üres csigaházat találni. Jó ötleted volt megint!

Paggy! Szerintem nem kéne éveket várnod a fréziaoldallal! Nagyszerű ötletnek tartom!
Nekem még eszembe sem jutott, hogy a hátterek megválasztásával mennyit változik
egy fénykép. Lehet, hogy azért, mert nem csinálok benti képeket. Milyen jó, hogy Te meg
igen, így sokat tanulhatunk a te kísérleteidből!
Ez a kis újszülött is igen pofás, de ez már nem újdonság! Eddig nem tudtál csúnya fréziát
mutatni. Nincs is!

Gabi! Köszi a múzeumi fotókat! nekem is sok emléket eszembe juttat. Például nagyon
hasonló Teddy Bear macim volt, mint ami a 3. képen látható, csak az enyém sárgásabb
volt. A legalsó képen látható babakocsik közül mindkettő ismerős, bár csak fotókról. A
baloldalihoz nagyon hasonlóban van lefényképezve az öcsém, tehát biztosan én is ültem
benne előtte. A jobboldalihoz hasonlóban pedig a volt férjem van lefotózva babaként.
A drótmozi számomra is ismeretlen volt, és jókat derültem a plakát szövegén.

Ahogy járok a faluban, még csak krókuszt, és hóvirágot láttam kivirítva. Viszont szépen
rügyezik minden, hamarosan virágba borulunk! Végre!

Folyt. köv.!
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. március 13. 20:53

Marcsi! Mivel a szüleimnek is kedvence volt Eger, gyerekkoromtól gyakran "elugrottunk"
oda, volt, hogy csak egy fagyira. 8 éves voltam, amikor a szüleim megvették az első
Wartburgunkat. Nagyon olcsó volt a benzin, mentünk is állandóan. Volt olyan, hogy egy
vasárnapi ebéd után felkerekedtünk, hogy a desszertet Egerben a Dobosban együk meg,
vagy csak sétáljunk egyet.

Köszönöm a fotókat! Eger minden mennyiségben jöhet, nem lehet megunni! Külön öröm,
hogy Téged is megismerhettünk! Mint írtam a PM-ben, a hajam nekem is hasonlóan
rövid, és ahogy látom, a korunk is hasonló lehet. Isteni helyszínt választottatok a nászúthoz!
A pincerendszerben nem voltam még. ha legközelebb arra járok, biztos, hogy megnézem!

Szilvia! A régi házunkban nekem is volt ilyen vitorlavirágom. Igénytelen volt, és szapora.
Egyet nem szerettem csak benne, a leveleit törölgetni, mert az bizony nagyon sok tud
neki lenni. Ezért ha esett az eső, ő és a csüngőágú fikusz volt az első, amit kivittem a
teraszra, had ázzon le róluk a por. Utána gyönyörűek voltak. Cukik az ikrek is!

Én most rügyekre gyúrok (jobb híján).

Ma reggeli kép a bőrlevélről. Ilyen hideg volt nálunk negyed nyolckor:

Kép

Hazafelé jövet:

Kép
Kép

A bodza mindig az elsők közt kezd hajtani:

Kép
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. március 14. 9:26

Sziasztok Lányok! Tobzódni lehetett a jobbnál jobb képek képekben! \:D/ :x .Hatalmas lendületet kapott a fotósarok, és ez nagyon örvendetes, mert a szép múlt emlékeit a mával is össze lehet vegyíteni. Én is 58-as vagyok, tehát babakocsi téren hasonló emlékeim vannak nekem is, szintúgy mint az óvodai és a kirándulóhelyek terén! Milyen jó ezekre visszaemlékezni! Mi még igazán a nemünknek megfelelő játékokban vettünk részt, fözöcskéztünk, macikkal, babákkal játszottunk. Egy két gyerekkori kirándulásra is emlékeszem. Meg apu hülye viccére, hogy otthagyta anyut az erdőben...nem is tudom melyikünk rémült meg jobban én vagy a bátyám....csak azt mesélték, hogy alig bírtak megvigasztalni...mert ugye..megfordulni nem lehetett az autóval, csak visszatolatni..!Akkor még nem voltam még 6 sem

Marcsika nagyon helyes vagy a fotón, örülök, hogy végre így is megismerhetünk egy kicsit...én is ilyen rövidre vágattam le a hajam.... :)) .Nagyon örülök, hogy ilyen jól sikerült az ünnepség, és ilyen klassz időt fogtatok ki!

Szilvia! Milyen gyönyörű az iker amarillisz és a vitorlásvirág...érdekes ez valahogy kimaradt az életemből! Köszönöm a képet róla!
Nekem meg teljesen elpusztul a ciklámenem...kár volt kiadnom azért a pár napért 1o ezer forintot . :-q :-?? . Ilyenre nem is emlékszem...mert hogy esetleg 1 de mindhárom... :(( .A pozsgásom jól van! :D .

Rita! milyen izgalmaska a rügyező képek! :ymblushing: :ymblushing: Csak ne teljesedjenek be a -3-4 fokos hidegek nem hiányoznak! :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2017. március 14. 12:12

Kedves Rita és Kata!
Nagyon aranyosak vagytok, de mint Ritának írtam ebben a közösségben ezt is meglehet tenni, én is féltem először a saját fotó kirakásáról, de mivel egy fantasztikus csapat ezért úgy gondoltam, hogy én is megteszem. :movingflower: :flower1:
Szép napot kívánok nektek.Marcsi :)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 14. 22:33

Alkotás:
Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 14. 23:10

Sajnos 3x tette bele a gép.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 14. 23:16

Árnyékok:

url=http://www.kephost.com/image/wNiB]Kép[/url]

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 14. 23:24

CSENDÉLET:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. március 15. 7:50

Békés, szép márc. 15.-ét! :x sziaszotok! Manókám még alszik, így gyorsan beléptem hogy hátha vannak élménybeszámolók és nem is csalódtam! \:D/
Kedves Paggy nagyon sokoldalú és aranyos képeket tettél fel! az alkotás nem csak magában szép, hanem alkotójával együtt, + milyen jó látni az elmélyült odafigyelést, ahogy átadja magát ennek a tevékenységnek...öröm látni! Mekkora már ez a kislány! @};- @};- @};- .
Az árnyékok és csendélet is magáért beszél...bár a fa itt még igencsak csupaszon adja a maga árnyékát most még, de milyen izgalmas lesz, ahogy egyre több zöld is lesz rajta, és növekszik majd az árnyék lombja... A csendélet meg megint a virág és az alma milyen jól megférnek a korai napfényben egymás mellett! :ymapplause: :ymapplause: . A nyomóskút is olyan sejtelmes...remélem eltaláltam...vagy egy hatalmas réz kancsó lenne?! felér egy találós kérdéssel.... :)) :))
Köszönöm a képeket! :ymhug: :movingflower: :flower1:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 15. 9:26

Kedves Kata!Itt a megfejtés.Szép napot Nektek!Paggy

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. március 15. 10:14

:)) :)) :)) :)) :)) na jól megtréfálódtam.. :)) :)) :)) :)) :))
amúgy nagyon egészséges ebből teát vagy forralt vizet inni! Kár, hogy már nem kapható! :ymblushing: :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 15. 14:41

Kedves Mindnyájan!Március 15. alkalmából a hajnali főzés és kutyaséta után "kaptam" 2 óra szabadságot,így elindultam sétálni .A Nemzeti Múzeum közelébe akartam eljutni,mert azt gondoltam rengeteg ember hömpölyög majd az utcán és biztos visszaidézi a régi ünnepet.A hidakat lezárták,így metróval mentem át,de nem lehetett a Kálvin térig,mert ott nem állt meg,így a Fővám téttől gyalog mentem a múzeumig,majd bejutottam a kordonon,ahol megmotoztak.Sajnos klasztrofóbiám van,így ki is jöttem és az épületet megkerülve ,átmentem az Astoriához,ahol szintén kordont emeltek.Közben a hangosbemondóban éppen a főpolgármester beszélt. Nagyon sokan siettek a rendezvényre.Jobb- és baloldal egyaránt képviselve volt.Az egyik sarokban a kifütyülök gyülekeztek,a másikban szakszervezeti tüntetők,középen a díszmagyaros polgárok.Mindenkin kokárda.Sétáltam tovább.Majd a Kossuth Lajos utcán a Ferenciek terét érintve átgyalogoltam az Erzsébet -hídon .Elfelejtettem írni,hogy reggel az unokám óvodája közelében lévő névtáblához mentünk /kutyaséta/,ahová tegnap az aranyos ovisok zászlókat és kokárdákat tettek.Készítettem egy csomó képet,amit majd este felteszek,mert most Lillára kell vigyáznom.3 napig a nászasszonyommal "birtokoljuk"őt.Mi ,a két nagyi,istenien elvagyunk,mert a lányomék Brnóba utaztak.Rita nagyon aranyos volt,mert elküldte a spoilerezés tudományáról szóló szöveget,de még képet nem tudok.Most majd szólok a szomszéd ezermester srácnak estére fogadjon és így talán egyszerűbb lesz.További szép napot!.Gondoltam,hátha lesz kedvetek "elkukkantani"hozzánk
Üdv:Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 15. 15:01

Mindenkinek írom:ha túl sok a kép vagy szöveg,amit írok,ugorja át nyugodtan!Paggy
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. március 15. 15:22

Paggy! Ne aggódj, nem lesz sok, csak küldjed!

Jó "babázást"! Én ezerrel fordítok. Kihasználom a mai szabadnapot. A főzésen kívül
nem sok értelmeset csináltam, de direkt nem is terveztem be.

A spoiler képnél is ugyanúgy működik, mint a szövegnél. Amikor beilleszted a kép
linkjét, az egereddel kijelölöd, hogy kék színű legyen, és megnyomod a "spoiler"
gombot. Ha több képet akarsz spoilerbe tenni, akkor először tedd be a linkeket,
majd a végén jelöld ki az összeset, hogy kékek legyenek, és ezután jön a spoiler
gomb!

Este visszatérek!

Elfogytak az idei fotóim, ezért előszedem a régieket, amiket nem tettem ki, mert
voltak helyette jobbak.

Nyár végén fotóztam ezt a mályvacserje bimbót a verőköltő bodobács miatt, amikor
megláttam, hogy a szomszéd bimbón több is van:

Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 15. 17:41

Megkezdem:
Spoiler: mutasd
Kép

Kép

KépKép

Vissza: “Társalgó”