Van képem hozzá

Rita
Adminisztrátor

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 2. 8:52

Tegnap majd egész nap itt voltam, írtam is, de hogy még utánam is milyen élet volt,
az fantasztikus! Na, hol is kezdjem?

Kata! Nekem nincs autóm, "buszista" vagyok, és ki vagyok akadva attól, hogy ahogy
becsukódik a hátam mögött az ajtó, máris rálép a sofőr a gázra. Alig tudok egy üléshez
kecmeregni. Most már a nagy fotóstáskám van az oldalamon, a másik kezemben szatyor,
ha esik az eső még esernyő is. Angliában a sofőrök olyan szépen vezetnek, és megvárják,
hogy leülj, csak utána indulnak el.

Nem lehet Samuval egyezkedni? Ígérni neki valamit, ha hajlandó felöltözni, és veled menni?

Jó ég? Nekem van diófám, de ezek szerint pont akkor nem figyeltem még meg, amikor a
virágát hozza?

Szilvia! Igen, a bimbója azonnal elárulja a keleti bazsarózsát. Érdekessége, hogy nálunk
csak egy helyen van természetes élőhelye, azt is nem régen fedezték fel, egyébként csak
a kertekben található meg a nemesített változata. 250 000 forint az eszmei értéke.

A természetben nem teljes virágú, a szomszédasszonyé viszont az, ebből is látszik, hogy
nemesítve van. Megkérdeztem Margitkát, hogy honnan van neki ez a virág. Azt válaszolta,
hogy egy néni adott neki egy tövet, az szaporodott el nála.

Szilvia, te is elindultál a lejtőn! Hihi! Olyan izgalmas belelátni más kertjébe, lakásába,
konyhájába, utcájába, városába, kirándulásába, piacába...! Jókat vihogok a kommenteken
is.

Nálunk a pitypang népi neve a csorbóka, pedig az egy másik növény. Alapjában semmije
nem hasonlít a pitypangra, csak a virága.

Spoiler: mutasd
Kép

Érzem, hogy jó sok képet fogunk kapni Gombiról. Jó lesz nagyon! Tudod, hogy imádjuk a
cicásítást, de bármilyen állatka jöhet! Az én Dundim is nagyon sokat feküdt hanyatt, kitekert
pózokban.

Hogy a csudában fotóztad ez a fát? Alulról felfelé a törzse mentén? Hihetetlen perspektíva!
Nagyon tetszik!

Kép

A szilvafára már nem férne több virág! Ez az a szilvafajta, amiből az eredetvédett szatmári
szilvapálinkát készítik? Ahogy olvasom, kétfajta szilvából készíthető csak, abból az egyik,
a besztercei szilva, az én kedvencem is. Az ablakom előtti szilvafám is az. Nagyanyámnak is
a kedvence volt. Azt mondta, hogy abból az igazi a szilvalekvár. Megvárta, hogy a fán
megtöppedjen, elveszítse a levesességét, utána szedte, magozta, és készítette a lekvárt.
Apukám a sütőben sütötte. Isteni volt!

A sóskát imádjuk! A gyermekeim is. Rengeteget ettük míg műveltem a kertet. Paggyval
ellentétben, én tejjel készítem, mert nem szeretem a túl savanyú ételeket. A köret nem
lehetett más, mint krumplipüré, de kamaszkorukban a hagymás krumpli lett a sláger, irtó
sok hagymával.

Pénteki fotóm:

Kép

Folyt. köv.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 2. 8:53

Gabi! Nem muszáj kollázsolni, ha úgy könnyebb! Azt mondta a fiam, hogy ez a fórum
kimeríthetetlen, hatalmas a tárhelye, lásd d-addicts. Nyugodtan pakolgasd a képeket, akár
nagyobbakba is, ha úgy kényelmesebb neked! Én azért szeretem a g+-t, mert nem kell a
fotóimmal semmit sem csinálnom, ő maga méretezi ilyenre, ahogy látjátok. Az álló képeket,
amiket Kata vagy a lányom szokott küldeni, azt viszont nekem is méreteznem kell, előtte,
mert azokat meghagyja hatalmasnak. Ezért szoktam mondani Zsuzsinak, hogy ha lehet, a
telefonjával is fekvő képeket csináljon.

Ez a képed teljesen elvarázsol! Harmonikus, nyugalmat, derűt, szépséget áraszt:

Kép

Már alig várom, hogy a mahónia nálunk is virágba boruljon! Gyönyörű képek lesznek belőle!

Paggy! Már nagyon várom a szavazás eredményét! Tegnap megírtad, mi a terved, én választottam
is a megadott témáid közül. Rettentő kíváncsi leszek, hogy a többiek mit választanak! Nagyszerű
ötlet!

Ági! A második linken lévő büdös patron egész jónak tűnik. De milyen csintalan is ez a vakond!
Azt írják, hogy "A patron állapotát 1-2 nap elteltével ellenőrizni kell, mert a vakond eleinte betömi
a patron légréseit." Van esze! Most már alig látom, hogy "vakondok"-nak írnák a nevét, pedig
emlékszem rá, hogy gyerekkoromban még így tanultuk, nem "vakond"-nak.

A jelen és a múlt. Kezd hajtani a csipkebokor is. Lassan eltűnnek a tavalyi bogyók:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 2. 9:01

Gabi! Olvasom a terveidet, és örömmel látom a Matyó múzeumot. Voltam már benne,
de nagyon régen, nem igazán emlékszem rá. A tiszadobi kastélyban tavaly voltunk
tantestületi kiránduláson. Tettem is ki képeket róla, meg a diósgyőri kastélyról, és a
libegőről. De ez ne tartson vissza! Nem vagyunk egyformák, mindenki mást lát érdekesnek,
megörökítésre méltónak. Már most várom a fényképeidet. Ha megvalósul az Utazósarok,
Tiszadobnak igencsak gazdag gyűjteménye lesz. Ki gondolta volna?

Szintén templomtető, szintén beazonosítatlan madárka:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 2. 15:31

Végre nekem is vannak kinyílt virágaim! Ezek a fák még nincsenek virágba
borulva, még csak egy-két virágjuk van:

Sárgabarack (Margitkától):

Kép

Meggy:

Kép

Cseresznye:

Kép

Kedvencem a szilva. Mintha kis kötéltáncoskák vonulnának az ágon:

Kép

A büszli/köszli (Margitkától):

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 2. 15:32

Muszáj nagyban is!!!

Kép

Kép

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. április 2. 18:19

sziasztok! nem mindennapi hétvégén vagyok túl, és kissé jóleső fáradtsággal gyönyörködöm újra a képekben, amik az útólsó óta igencsak megszaporodott...szerintem a héten átlépjük a 1oo.oldalt is.. Nagyon tetszett a szilvafa kötéltánca :)) :)) :)) . tényleg olyan jókat lehet derülni.
amúgy is jó kedvünk van ..Samukának is...megettük a fél kacsát, csak egy kicsi adag maradt holnapra...uzsira jó lesz . Holnap megyünk ebédelni sógornőmmel.!

Közben elkészült a Defendent újabb része, azt is megnéztem...magát a sorit vagy 3 szor már mert annyira izgalmas. :ymblushing: :D .További izgalmas képvadászatot! :)) :ymblushing: :ymhug: \:D/ :movingflower: :flower1: :littlehearth: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 2. 20:00

Kata! Jó ebédet és kikapcsolódást holnap a sógornőddel!

Mai helyzetjelentés Keleti Bazsarózsikáról:

Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. április 2. 20:05

Sziasztok!Gyönyörködni csak késő este jövök,de felteszem a kérdést ,hogy meg tudjátok nézni.Tehát:
Kérlek válasszátok ki illetve szavazzatok ,melyik újhullámos cukrászdáról és-ból tudósítsak áprilisban!VÁROM A SZAVAZATOKAT ÉS KÖSZÖNETTEL VESZEM.mA MÉG ESTE BETÉREK BÁMÉSZKODNI.Ma DÉDINÉL voltunk és kirándultunk.Üdv:Paggy

http://welovebudapest.com/kavezok.etter ... cukraszdai
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 2. 20:28

Paggy! Végignéztem a kínálatot! Nekem a Sugar! shop tetszett a legjobban, ha már
új hullámról van szó! Hihetetlenül színesek a sütik, talán túlságosan is. Nem vagyok
benne biztos, hogy mindet megkóstolnám, de kíváncsi vagyok rá, hogy milyen az
ízük. A szivárványszínű tortaszelet, és a különleges macaroon miatt döntöttem
mellette. Az Asztalka is nagyon szimpatikus, de nekem ez már túl barátságos, túl
kedves. Ennyire intim környezetben nem érezném olyan jól magam, mint egy olyan
helyen, ahol több vendég is van. A Zazzi sem rossz, de annak a sütijei meg túlontúl
jólfésültek.

Egy szó, mint száz, maradok a Sugar! Shop mellett!

Végre ma sikerült egy lila ibolya is:

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. április 2. 22:00

Ma délután kimentem a lányomékhoz, és útközben csináltam ezeket képeket az 1993-ban alapított Kárpát-Medencei Kapumúzeumról.

Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. április 2. 22:05

Mikor megérkeztem Garfild üdvözölt, majd méltóságteljesen arrébb vonult lepihenni egy kis árnyékba. ;)

Kép

Virágzik a babarózsa
Kép

Még nem volt kitéve virágzó ribizli
Kép

körtefa
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. április 2. 22:34

NEM POLITIZÁLOK!!!!!!! CSAK ÍGY NÉZ KI EGY UTCA EMBEREKKEL TELI.MAI KÉP:

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. április 2. 22:46

Köszönöm szépen a sok szép virágzó fát,bokrot.Vajon hogy lehet a virágjukról megkülönböztetni őket?Talán sárgább a porzó vagy más alkúak a sziromlevelek.Persze ,ha más színűek akkor könnyű!
Gabóci!Köszönöm a kapumúzeum képeit.Csak én látom a szépen díszített kapukat keskenynek?Persze a sokszoknyás asszonyságok biztosan átfértek.
Garfield cica igencsak lusti-pusti volt a finom melegben.Most olvastam egy időjárásjelentést:visszaesik a hőmérséklet.Remélem nem lesz baja a virágos fáknak,bokroknak MERT esni is fog!
Most megyek aludni,mert zúűrös napom volt.Jó éjtPaggy
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. április 3. 10:19

Sziasztok!
Csak gyors bejelentkezés a liliomfánk állapotáról,most már teljes pompában virit, később jövök nézelődni is. :-)

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. április 3. 15:34

Sziasztok! A tegnapi sétám során sok gyönyörűséget láttam, és fotóztam. :movingflower: :movingflower: :movingflower:

Liliomfák

Kép
Kép
Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 3. 15:48

Három a magyar igazság! Az én utcámban is kinyílt végre a liliomfa. Még nem olyan pazar,
mint Békéscsabán és Szegeden, de már megmutatta magát:

A kerítés miatt nem tudtam a teljes fát lefotózni:

Kép

Zoomolva:

Kép

Kinagyítva (levágva a felesleget, vagyis meghagyva egy kis részt) látszik, hogy még
bimbók is vannak rajta:

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. április 3. 15:55

Már nagyon vártam, hogy megjelenjenek ezek a virágok. :movingflower: :movingflower:

Ez a kis fehér liliom csak kora tavasszal nyílik.

Kép

Nem tudom a nevét ennek - lehet bokor, vagy fa is -, erős illatát érezni az egész környéken. :)

Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 3. 16:12

Gabi! Az egyik ház előtt áll két ugyanilyen fa, mint amelyiknek nem tudod a
nevét. Itt sem tudja senki, a tulajdonos sem. Igaz, hogy a múlt héten fotóztam
le, szóval a bimbók egy picikével nagyobbak, mint a képen, de még közel sincs
a virágzáshoz:

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 3. 16:22

Gyalog jöttem haza, több mindent is fotóztam, de a napkeltével kezdeném, amit végre
izgalmassá tettek a felhők. Nem volt már annyira korán, fél hétkor készült ez a kép:

Kép

Nagyban:
Kép

Ez pedig 7:10-kor a buszmegállóba menet:

Kép

Nagyban:
Kép

Törpe nőszirom:

Kép
Kép
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2017. április 3. 18:24

Nagyon hasonlít a Jázminhoz !!!!
Kép
De az is lehet hogy Jezsámen..
Kép
Molyhoslevelű Jezsámen
Kép
Esetleg Közönséges fagyal?
Kép
Gyorsan ide teszem a linket ahonnan ezeket az okosságokat ide másoltam:
http://www.botanikaland.hu/
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2017. április 3. 18:27

Gabóci!!
Ezt ismerem!! Ez Japán liliomfa!!!
Kép
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2017. április 3. 18:29

Gabóci mond csak,Garfild cicád egy fajtiszta Belga kék,vagy csak egy jól sikerült keverék??
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. április 3. 18:30

Kérem szépen a szavazatokat az alternatív cukrászdára.A kérdés méggyszer honnan "tudósítsak"?Egyébként a barátnőm lányait viszem el a kiválasztott helyre meglepetésként.Most van a születésnapjuk és olyan árvákk.Nekik halt meg az anyjuk.Üdv:Paggy /Rita már válaszolt,de lehet másik is!!!/Mindjárt beteszem újra a linket
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. április 3. 18:32

http://welovebudapest.com/kavezok.etter ... cukraszdai

Holnap jövök nézelődni,csak azért kell a cukrászda neve,mert meg kell szervezzem a neglepetésszülinapot a lányoknak
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2017. április 3. 18:36

Ritám!!
Kérdésedre válaszolva:
A szilvafára már nem férne több virág! Ez az a szilvafajta, amiből az eredetvédett szatmári
szilvapálinkát készítik? Ahogy

Fehér vadszilva.
Van belőle Fekete vadszilva változat is.Hogy ezen fákból nemesítették e vagy sem,azt sajnos nem tudom.

Vissza: “Társalgó”