Van képem hozzá

Gabóci5

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. április 6. 18:49

Paggy! Volt szerencsém már találkozni vele, de nem ettem még pagoda karfiolt, avagy romanesco karfiolt. Mindenesetre nagyon mutatós növény. :)

Érdekesség róla:

http://www.vous.hu/hir/20160519-cookta- ... seg-recept
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. április 6. 19:01

Igen!!!!
Arányok:

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. április 6. 19:05

Modern világ.MOZGÓLÉPCSŐ A FÉNYBE:Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. április 6. 19:20

Paggy! A második képed érdekes perspektíva, és a mozgólépcsős nagyon tetszik. :)

Ma ki sem dugtam az orromat sem, nagyon hideg lett 8 fok, és az eső is szemerkélt. Most kinéztem az ablakon, és ilyen a naplementénk. Látszik még az eső nyoma csillog az úton.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 6. 19:34

Gabi! Tizenöt perccel ezelőtt készült. Ha a hatalmas felhőtömeg alját megnézzük,
látszik, hogy szakad belőle az eső. Szabad szemmel még jobban látható volt. Ha a
lemenő nap nem színezte volna aranylóra, ez egy csúnya fekete esőfelhő lenne.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 6. 20:09

Úristen, de sok írni valóm összegyűlt! Kezdem is!

Kata! Komolyan foglalkoztat, hogy pár képemet nagyban kinyomtattatom, persze hozzáértőkkel,
és bekereteztetem. Had lássam mindig őket. A tapétázásról jutott eszembe.

Gabi! Már nálunk sem olyan sivár a természet, de még közel sem vagyunk zöldek. Nálatok mennyi
babarózsa van, itt a faluban még nem volt hozzá szerencsém. Míg városlakó voltam többet láttam.
Elfelejtettem írni az ezelőtti képeidnél, hogy milyen régóta nem láttam már fehér tulipánt.

A kis fotó modellek, és a szobros montázs nagyon tetszik! A szobrost képeslapként lehetne árulni!

Marcsi! Tetszene!!!

Paggy, jót nevettem, hogy két fotódon is látható kutyapopsi.
Csak egyszer kapjak lencsevégre egy pagoda karfiolt! Olyan közelit csinálok róla, hogy az csak na!

Szinte világít a százszorszép a fotókon! Nagyszerű kép a mozgólépcsős! Illik a témához a szürke szín.

Szilvia! Lehet, hogy félreérthető voltam. Természetesen ez nem egy virág, hanem három. Csak
addig keresgéltem az elérhető magasságban lévő gesztenye ágon, amíg nem találtam három
különböző kibújási fázisban lévő virágot. Kb.10 percet állhattam a fa alatt. Még szerencse, hogy
a buszmegállóhoz nagyon közel van, így nem késtem le a buszt.

Az a kép nem lesz jó háttérnek, mert le van kicsinyítve, de ha gondolod, elküldöm neked az
eredetit, az jó lesz.

Kérlek szépen, hogy a locsolóversikéket vagy a csevegőbe tedd ki, vagy ide is jöhet, de akkor
saját fotót kérünk hozzá. Ezt a helyet szeretném megtartani a saját készítésű fotóknak. Köszi!

A szomszédasszonyomnál fotóztam ma délután. Hollandiából hozta a lánya a tulipánhagymát:

Kép

Nagyban:

Spoiler: mutasd
Kép
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2017. április 6. 20:14

Gabi,Rita!!
Ezek nagyon művészire sikerült felhő fotók !!!!!!!!!!!!!!! :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd
Nálunk ma egész nap fújt az orkán erejű szél,és esett a havas eső!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-q :-q :-q :-q :-q

Lesz tojás is,nem is akármilyen!!! Csak legyen jó fény hozzá)) \m/ \m/
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 6. 20:18

Újabb felfedezettem az árvacsalán! Mióta megláttam a gépemen nagyban, amit a
kertben fotóztam, azóta nem térek magamhoz!
Tegye fel a kezét, aki életében két percnél többet töltött az árvacsalán nézegetésével.
Én sem! Pedig micsoda gyönyörűségek! Pechükre annyira picikék, hogy semmi nem
látszódik virágaik szépségéből. Mutatom:

Kép
Kép
Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 6. 20:19

Nagyban:

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. április 6. 20:38

Rita!Gyönxörű mind.LEHAJTOTT FEJŰ,KALAPOS GÉSÁNAK látszanak.
DE JÓ,hogy említetted a nyomtatást.Kérlek érdeklődjetek van- e a közeletekben színes nyomtatási lehetőség!Terveim vannak a fréziákkal.Egyébként az üzletközpontokban szokott lenni,de van úgy,hogy a postán vagy a papírboltban.
A másik /MIELŐTT VÉGIGNÉZNÉM A KÉPEITEKET,mert már nagyon kíváncsi vagyok,csak félek elbámészkodom és elfelejtem/szombat este vagy vasárnap reggel hozom í a hétvégi képeimet.ÉS nagyon készülök rá,mert sok embert"mozgósítottam" az elkészítésüknél.Nem komolyan,csak egy kicsit.Majd meglátjátok!!!Most megyek nézegetni.Üdv:Paggy
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. április 6. 21:20

Vadvirágos tarka rét kutyával. :)

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. április 6. 21:33

Hát nem is lehet választani ,olyan jók a képek!
Rita!A hamvas gyöngyvesszőt nem mézelőnek hívják.Nálunk régen volt ilyen a nagyinál és folyton jöttek rá a méhek.Gyönyörű az esőző naplementéd.
ÉS MINDENEK FELETT A GÉSÁID /árvacsalán/
Kedves Szilvia!Levendulának hívják a cicámat és nagyon szelíd.
Gabóci!Az ablakodból ellátni az útig.Milyen út az és hová visz?Nagyon szép zöld a kerted.Biztosan szorgalmas vagy.Mennyit veteményezel?Vagy inkábba sok szép virág ,amit látni a képeken?
Kedves Szilvia /mégegyszer,mert egy kíváncsiskodás/Nálatok kapni ehető paradicsomot,mert itt Budapesten csak a koktélparadicsomnak van íze.
Most jön Erdélyből egy ismerősöm és hoz olyan régi óriásit,finomat/magot/Ha kipróbáltam,szívesen adok belőle.A múlt évben csokiparadicsommal próbálkoztam.Van egy különleges honlap,egy bácsi rengeteg különleges magot árul.
Kedves Kata!Remélem hamarosan ki tudsz mozdulni!
Ma lovagolni vittem Lillát és befagyott a fenekem.Olyan hideg szél fújt.Berakok egy képet a szélben álldogáló csődörröl.Szegény egész nap ott kell maradjon,mert nem lehet a kancák közé engedni.Üdv MINDENKINEK:Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. április 6. 21:37

Kép

GABÓCI!Gyönyörű a colli.Tiétek?
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. április 6. 22:23

Paggy írta:Gabóci!Az ablakodból ellátni az útig.Milyen út az és hová visz?Nagyon szép zöld a kerted.Biztosan szorgalmas vagy.Mennyit veteményezel?Vagy inkábba sok szép virág ,amit látni a képeken?

Paggy! Aranyos vagy, ennyi mindent feltételezel rólam, de nincs kertem, se kutyám, csak az erkélyen néhány virág. :flower1:
A mi környékünkön az emeletes házak mellett sok kis társasház is van szép kertekkel. A képeket a környéken csinálom. :movingflower: A régi várost körülvevő körgáton kívül kezdtek építeni a 60-as években egy lakótelepet, ott lakom az azt keresztül szelő út mellett. A lányom lakik kertes házban.

Szeretem ezeket az öreg tölgyfákat az út mellett, még soha nem figyeltem meg a virágzását, mint megannyi kis rojt csüng rajta.

Kép Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. április 6. 22:26

Rita! Elfelejtettem írni, nagyon gyönyörűek az árvacsalán képeid. :movingflower:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. április 7. 8:57

Gyönyörűségek gyönyörűség hátán...A viharfelhőtól, a montázsig, az árválkodó lótól /szerintem állatkinzás/ és még én is kiemelném az árvacsallánt is olyan kinagyítva mint egy orchidea erdő... :D :littlehearth: :flower1:
A tulipán kinagyítva szintén szuper! teljesen feldobja a napot vidám színével! Jövök majd, mert nem is tudtam most mindent végignézni....! :-h :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 7. 16:26

Paggy! Felcsigáztál a hétvégi fotókkal! Az árvacsalán virágba először nem láttam
bele a kalapos gésákat. Nekem is, mint Katának az orchideák jutottak róla eszembe.
Aztán egyszer csak előtűntek a gésák is!

Gabi! A kutyuska alatti lila kerek repkényt egyszer én is megpróbáltam lefotózni, de
annyira nem mutatott a fotókon, hogy az hihetetlen. Talán az volt a baj, hogy nem
sütött a nap. Majd később újra megpróbálom. A repkény melletti sárga virágnak mi
a neve? Nem tűnik ismerősnek.

Kata! Olyan vacak idő volt, lehet, hogy jobb is volt otthon a meleg lakásban.

Gyalog jöttem haza a "lenti" buszmegállóból. Érdemes volt a nagy objektívemmel
közeliket csinálni az én kis falumhoz tartozó dombokról. Már nem csak az unalmas
szürkeség látszik.
A sok fehér virágú bokor az kökény, ebben biztos vagyok:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Egy pár kép nagyban (az utolsó előtti képen egy jó nagy ragadozómadár ül a villanyvezetéken):

Kép
Kép
Kép
Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. április 7. 17:11

Rita! Tetszenek ezek a tavaszi tájképek, olyan nyugalmat árasztanak. :) Nem ismerem a vadon növő virágok nagy részét,így annak a sárgának sem tudom a nevét, majd ha süt a nap csinálok róla jobb képet, hátha valaki felismeri.

Most a változatosság kedvéért nem virágokat hoztam, hanem kacsákat, de egy kicsit másként. Vajon mit kerestek a kórház előtt?

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. április 7. 18:39

KÖVETKEZIK egy kis időjárásjelentés az elmúlt 2 óráról:Paggy
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. április 7. 18:41

=http://www.kephost.com/image/wrzA]Kép[/url]

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. április 7. 18:42

Paggy nálunk nagyon hideg és erős szél volt ma .

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. április 7. 18:47

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. április 7. 18:49

Bocsánat a személyes képért.
A Négy Muskétásnak jut még szerep később-Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. április 7. 18:53

Kedves Rita és Gabóci! Jó kis vacak idő lehetett Nálatok is!

Vissza: “Társalgó”