Van képem hozzá

Rita
Adminisztrátor

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 7. 18:54

Gabi! Azok a kacsák hihetetlen cukik! De tényleg mit kerestek a városban?
Látszik mennyire fújt nálatok a szél.

Paggy, úgy látom az ország egész területén hasonló volt az időjárás. Borús, néha
előbukkanó napocskával. Nem teszem soilerbe a puszis fotódat, mert annyira kedves.

Nálunk ez volt kora délután.

Egyben is lefotóztam azt, amit zoomolva részletenként is, pontosan a felhő miatt.
Nálunk abszolút szélcsend van. Csak egyszer sütött ki egy pillanatra a nap. Pont
Szürke Cica kalandját követtem a kutyusukkal. Majd hozom a fotókat:

Kép

Nagyban:
Spoiler: mutasd
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. április 7. 18:56

Kedves Rita!Vedd ki légyszíves a fényképet.Nemm illik ide!Köszönöm szépen.Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. április 7. 18:57

Ha Nem ZAVAR SENKIT MARADHAT
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 7. 20:16

Szürke Cicáról annyi fotót csináltam, hogy össze kell válogatnom. Addig jöjjön
Tarka Cica, mint virágszál:

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. április 7. 20:25

Rita! Nekem is van a tegnapi cicámról, aki egy tetőről nézett le rám, és egy tarkáról is képem. :) Plusz egy előkelő columbián brahma tyúkról. :D

Kép Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 7. 21:14

Gabi! A halványvörös cicákat valamiért nagyon nem látom szépnek, sőt mondhatnám
úgyis, hogy számomra ők nagyon csúnyák. De így közelről szemlélve, nincs is annyira
ellenemre.

Jó ég! Mi ezt az előkelő columbián brahma tyúkot, egyszerűen csak gatyás tyúknak hívtuk.
Az egyik kolléganőmnek volt, ő is itt lakott a faluban.

Na jöjjön Karakteres Szürke Cica, aki nem tudott hazamenni a kutyájuktól, és meg
kihasználtam az alkalmat, és jól lefényképeztem őkelmét. Mondjuk őt eddig sem volt
nehéz.

Sz.C. kint napozott (épp kisütött fél percre a nap) a már szép nagy sásliliomban, amikor
a gazdája enni adott a kutyájuknak. Sz.C. nagy izgalomban volt, ment volna a kerítésen
befelé...

Kép

gondolom, ilyenkor kap ő is enni, de nem tudott, mert ahogy be akart mászni a kutyus
azonnal ott termett.

Kép

Taktikát váltott, a kerítés egy másik részén próbálkozott bekerülni a portára...
Kép

A békesség kedvéért még abba is belement, hogy az eb jól összenyalogassa...

Kép

de csak nem mert bemenni, leült a kerítés elé, és figyelt. Ciccegtem neki egyet, akkor nagy
kegyesen rám nézett, egyébként nem érdekelte semmi, csak hogy mikor lopózhat be. Oldalt
látszanak a bundáján a nyalásnyomok:

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. április 7. 21:58

A nap vége:
Kép
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2017. április 7. 22:15

Régen jártam itt.
Nem is tudom mi lehet, amit ki kellett venni?
A cicák nagyon szépek, a vörös is. Nem régóta tetszik a vörös macska.
A barna cica nagyon érdekes. Olyan mint egy maci.
Fényképeztem én is, bár nem olyan sokat,mint szoktam.
Remélem még visszafele is tudok majd nézegetni, mert nagyon el vagyok maradva.
Kép

Kép
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2017. április 7. 22:33

Nagyon szép fotók ezen az oldalon is.
Árvacsalánt még nem néztem meg ennyire.
Holnap lefényképezem a tüdőfüvet, az is nagyon szép, remélem még találok.
Művészi fotóitok vannak.
Nálunk ma hűvös idő van. Kicsi eső is esett,több kellett volna.
Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. április 7. 22:47

Kinyílt a szív virág is.

Kép

Ujjas keltike és bársonyos tüdőfű .

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 8. 6:45

Paggy! Mindenben van valami jó. Te városiként, akkor is le tudod fotózni a fákat, amikor én
már nem. Illetve itt is van utcai világítás, de keresgélnem kéne, hogy melyik világít meg épp
egy fát. Egyszer ki fogok menni villanygyújtás után, és szétnézek.

Ildikó, jó, hogy benéztél! Azt már megfigyeltem, hogy szereted a fákat. Még fiatalnak néz ki,
de máris sok vihart megélhetett az első fa.

Az ibolya melletti növény, amit porcsinnak hívnak, de azon belül nem tudom a pontos nevét,
mert 500 fajtája van (a netről okosodtam), rettentő klassz fotóalanyom. Tavaly rengeteg
esőcseppes, harmatos, zúzmarás képet készítettem róla, mert minden állapotban gyönyörű
az én szememnek. Pár napja az eső után újabb fotókat készítettem a friss hajtásokról.
Alulra kiteszem a képeket.

Gabi! Jó, hogy hoztad a szívvirágot! Mikor a minap Margitkánál jártam, már látszódtak a
virágok, de még nem sorjáztak ilyen szépen. Ma átmegyek, és megnézem, hátha én is tudok
már szépséges fotót készíteni róla. Az övé sötétebb színű.

Kép
Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. április 8. 8:30

Kigyönyörködtem magamat a fotózásokon, és jókat derültem a kommenteken is! :D . Visszajövök még majd élvezkedni... :D :movingflower: :flower1: :littlehearth: :movingflower: :flower1: :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth:
Tegnap csak kapkodtam a fejem, mert annyi felirat lett hirtelen hogy még a helyükre is elég volt betenni. A Császári Dr. egymás után rögtön két rész ! Na persze én meg mindent félredobva már néztem is annyira szép és izgalmas...Hát ott sem volt könnyű első női orvosnak lenni...tuti nem éltem volna túl a megpróbáltatásokat! Néha úgy kitennék egy egy pillanatot a soriból...
Megyek reggeliztetni, kellemes hétvégét mindenkinek...most csak 22-es a szélerősség, ez már szinte majdnem kellemes...a nap még gondolkodik hogy kibújjon e a fehők mögül most, most, vagy majd csak később... :) :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth: :-h :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 8. 14:30

Kellemes hétvégét Neked is Kata! Nálunk nincs nagy meleg, de ha kisüt a nap,
érezni lehet az erejét. Szélcsend van még mindig.

Virágzanak a fenyők is. Tobozkák mindenfelé. Milyen cukik ilyen pirinyóan!
És milyen szépek. A legutolsó képen együtt látható a jelen és a múlt:

Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 8. 17:20

Még pár vízcseppeske az esős időből. Mi lenne más az alany, mint a vérehulló fecskefű.
Bocs, tudom, tavaly már elárasztottalak benneteket ezekhez hasonló fotókkal, de mit
csináljak, ha a közelemben ezeken a növényeken a legszebbek a vízcseppek:

A fecskefű színe attól függ, hogy sütött-e a nap, illetve még attól is, hogy a napsugár érte-e
a növényt vagy nem:

Kép
Kép
Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 8. 17:26

Ez a vízcsepp a harangvirág egy új, még ki nem bomló hajtásában gyűlt össze:
(a spoiler alá is érdemes bekukkantani)

Kép

Még nagyobb:

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. április 8. 17:37

Rita! Vannak fenyők a környezetünkben is, de még soha nem láttam, nemfigyeltem fel rá, hogy ilyen amikor virágzik. Nagyon szép! Ezután fogom figyelni. :-*

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 8. 17:49

Gabi! Ha nincs ez a bordós színű, nekem sem tűnt volna fel. Hihetetlen, hogy nyolc éve
minden nap elmegyek mellette minimum kétszer, és még csak most vettem észre! Ez az,
amikor már fotós szeme van az embernek!

Tegnap és ma madaras napom volt. De a tegnapi borult idő miatt, a fekete rigókról csak
"árnyképet" sikerült csinálnom. Ha egy kicsit is sütött volna a nap, a sárga csőre is látszott
volna, és egyáltalán maga a madár is.
Az első egy csipkebokron fütyült, a másikat a konyhaablak üvegén keresztül fotóztam. A
lakatlan szomszédság diófáján fújta a magáét. Mindkettőből gyönyörű hangok jöttek ki:

Kép
Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. április 8. 19:05

Sziasztok!
Megint jó pár oldalt kell visszaolvasnom, de élvezettel teszem, mert gyönyörűek a képek.
Mivel a nap csak 24 órából áll, ez most nekem kicsit szűk volt, de ha megkésve is, de itt vagyok. :-)
Többször konstatáltam már magamban, hogy szuper dolog képeket megosztani, ugyanis rájön az ember lánya, hogy jé, ezt én ismerem, de eddig fogalmam sem volt, hogy ez a neve.
Ilyen pl. Gabóci japán liliomfája -amilyen nálunk is volt nagyon sötét mély lila szinben, csak szegény Arthurkánk, aki már nincs velünk tőig rágta. Meghagytuk, kihajtott, de elért egy agyag réteget a gyökere igy elpusztult. Most fügefa van a helyén, de még nagyon hideget érez.- , európai madárcseresznyéje - amivel itt nálunk a Csillag börtön oldala van végig ültetve- ,
Szilvia keltikéje, pl a mahónia nevét sem ismertem, vagy Rita árvacsalánja is most tette helyre bennem, hogy a szomszéd kertje tele van vele.
Szilvia! Gyönyörű ez az öreg - mert gondolom az - cseresznyefátok! Eszembe jutott, hogy gyerekként mamám hatalmas fájának mindig a hegyében voltam. Ott volt a legfinomabb a cseresznye. :-) Akkor még a rigók nem tudták, hogy ez is ehető. :-)
Szilvia köszönöm az ismételt járdaképet! :-) Ha hazamegyünk le fogom apuét is fényképezni. :-) A húsvéti verseket továbbitom a fiújaimnak, mert ők leragadtak a Zöld erdőben jártam...- nál. :-)

Paggyí! Én lemaradtam a cukrászdás szavazásról, de mivel nekem nagyon édesek és el is szoktam kerülni a bemenetelt, igy meghagytam másnak a lehetőséget, bár én szivem szerint az adalékmentesség miatt az Asztalkára szavaztam volna
Pagoda karfiolból nagyon finom krémes iző karfiolleves készithető. Szinte olvad a szájban ahogy eszi az ember.

Rita! Gyönyörűek a naplementés, felkelős, felhős képeid! A vadgesztenye virága is nagyon tetszik, de ugyaniylen szépséges a hamvas gyöngyvessző is.
Rita, irtad, hogy foglalkoztat, miszerint kinyomtatod egyik, másik képed. Mi most tettük ugyanezt a fiam drónnal készült szegedi képével. Fotópapirra kinyomtattuk, bekereteztettük, nagyon szép lett. Párat beteszek, amiket csinált szórakozásból
A szürke cicás képen jót vidultam, ahogy próbált belopózni őkelme a vérmes házőrzőtől. :-)
Én még fenyőfát igy virágozni nem láttam, ahogy lefényképezted!

Kép

Kép

Kép

a Ligetben
Kép

szegedi éjszaka
Kép

Gabóci! Jót mosolyogtam a kacsás, inkubátoros képeden. A kapumúzeum is egy különleges látvány lehetett. Csak behúzott nyakkal kérdezem meg, hogy pl. ezeket, ha lehetne nagyban nézni, az olyan jó lenne. :-) Könnyen beszélek, mert nekem valahogy ilyen nagyokat tölt be a gépem, pedig telefonnal csinálom, abból is az öreges fajtával. :-)
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. április 8. 19:39

Ági, olyan gyönyörűek a fiad képei, hogy arármelyiket tényleg érdemes bekereteztetni.

Jobban szeretem én is nagyban nézni a képeket, de valahogy hozzászoktam, hogy a fórumok nem szeretik.

Rita, fényképezőgép után drónt veszünk??? hihihi :))

Mára kinyílt az almafa virága.

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. április 8. 19:52

Gabóci! Ez gyönyörű! Én napok óta hiába próbálom lefényképezni az almafa virágát, úgy fúj a szél, hogy mindig bemozdul, hiába fogom meg.
Rá tudtam beszélni tavaly szeptemberben a férjem, hogy metszük meg a fákat, ahogy lehullott a levele, ne kelljen már tavasszal metszeni. Mindig lemaradunk a normális metszési időponttól, mert nálunk csak a jóember akkor merészkedik ki a kertbe, mikor meleg van. Na, el tudjátok képzelni, hogy hány évente metszünk fát időben. Most viszont emiatt, majd minden virág bebarackozódott, aminek nagyon örülök, mert hatalmas, tenyérnyi kajszijaink vannak.
Almafában a mutsut sikerült venni, mert az nem savanyú, de általában négy, öt kukac trónol benne. Na most arra is kiváncsi leszek, mert rengeteg virág van rajta. Remélhetőleg a jégeső, ami még mumus, elkerül bennünket, bár már ezen a héten is volt ahol esett.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 8. 20:03

Ági! Csoda-csodaszépek a képek! Igen, bekeretezni valók! Nem is tudnék választani
belőlük, mert mind más miatt gyönyörű.
Pár éve a kisebbik fiam tervezte, hogy vesz egy drónt, de aztán nem valósult meg az
ötlet, nem is kérdeztem tőle, hogy miért.

Gabi! Nekem is volt eszemben, hogy ez a jövő, de akkor hogy fogok mozdulatlanul
kitekert pózban lesben állni a trombitafolyondárnál, hogy lefotózzak egy méhecskét?
Ez már hiányozna!
Most te vagy pár lépéssel előttem! A lakatlan szomszédban több almafa is van, és mind
telis-tele van bimbóval. Alig várom, hogy kinyíljon. Igyekszem ilyen gyönyörűségeset
csinálni, mint te! Látszik, hogy sütött a nap. Még a zöld levélkék is boldogan ragyognak.

Nálam már majd minden virág kinyílt a barackfán, szerintem ez a csúcs, ettől már csak
rosszabb lesz a helyzet, ezért ahogy kisütött a nap, csináltam még pár búcsú képet az
egyikről. A spoilerben lévő fotót is ma készítettem, de nem sütött a nap. Látszik is
a különbség. A hátteret ne nézzétek, mert a spoileresnél alsó ágakat fotóztam, és ott
a házam fala a háttér, míg a nem spoileresnél a kék ég. Csak a virágok színét élénkségét
figyeljétek!

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 8. 20:25

Kata mai fotói: éledező fák, és vaskos felhők

Kép Kép

Kép Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 8. 20:30

Kata, annak az ablakod alatti fának nagyon szép szabályos alakja van! Már többször
szerepelt a képeiden, mindig megcsodálom. A cseresznyefátokra, csakúgy mint
Szilviáéknál, nem lehetne több virágot rátenni.

Holnap talán már jobb idő lesz. Olyan érdekes, hogy mindenkinél erősen fújt a szél,
nálunk meg tegnap is, és ma is állt a levegő. Az eső is nagyon csendes, lassú eső volt,
nem tavaszi zápor vagy zivatar.

Nálunk is voltak vaskos felhők az égen. Ma délutáni fotó:

Kép

Nagyban:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. április 8. 21:04

Csak ámulok hogy milyen gyönyörűséges képek születtek! Ma a Csúcs Ági fiának a drónnal készült képei! egy szó mint száz tuti nem fogjuk tudni überelni...maradunk a telefon és Rita a csodamasinájával. Azokkal meg annyira élvezem a közeli képeket pláne kinagyítva! :D :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Á most ég azt kellene kitalálni, hogy jöjjenek át az illatok is...hamarosan virágzik alattam a hársfa...olyankor olyan illat van a lakásban és a környéken is a AHHHH. :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: .

A levendula és a menta illata még amit nagyon szeretek. A fréziáról meg ugye nem is beszélve...Nyugodalmas szép éjszakát kívánok... :ymhug: i-) :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. április 8. 21:29

Vaskos felhők? :( Nálunk reggel 8-kor ilyen volt. :-o

Kép

Vissza: “Társalgó”