Van képem hozzá

f.ági

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. április 9. 18:13

Paggy! Micsoda ötlet volt ezeket a cipőket felvonultatni! :-) Rögtön gondolkodóba is estem, nekem melyik a kedvenc cipőm. :-)
Amióta szilánkosra tört a bokám, meg mindkét lábamon el van törve egy-egy ujj, azóta marad a max.3 centis sarok.
Gabóci! Tegnap elfelejtkeztem a gatyás tyúkot megdicsérni!
Tigris is nagyon jópofa macsek. :-) A reggeli fények azzal a lilás szinnel nagyon jól mutatnak. Valamelyik este nálunk szürkés sárga felhők voltak. Ilyet még nem láttam, de úgy voltam vele, úgysem adja vissza a telefon, igy hagytam. Most már bánom.
Nagyon szép a vaskos felhőképed, úgyszintén Ritáé is.
Rita, az esti holdas, sötét képed is nagyon tetszik! Egyszer vitáztam egy férfi ismerőssel, aki váltig állitotta, hogy nem lehet holdat fényképezni mobillal. Pedig nekem sikerült, jó, nem ilyen profi lett, mint a tied, de látni lehetett a holdat. Erre akkor ő azt mondta, jó hogy már nem a Marsot fényképezem.
Most már tudom, hogy létezik amerikai ibolya is. Nagyon szép ez a kép nagyban! Később virágzik felénk, mint a lila fajtájú, én balga eddig azt hittem, a lila fakul ki. =))
A madaraid megnézése után gyors meg is hallgattam a szajkó hangját. Nálunk is van kettő, de ilyen közelről még nem engedte magát láttatni.
Télen a szomszéd melletti bácsi eteti az itt maradt madarakat. Sok szép repked a környéken, keresik nála a kaját.
Ma kifigyeltem az énekesrigó fészkében a tető alatt két fióka nyújtogatja a fejét.
Reggel ahogy mentem hajnalok hajnalán nyolckor :-) a kertbe ki, nem tudom ki döbbent meg jobban , én, vagy az énekesrigó. Szemeztünk egy darabig egymással, még a telefont is elfelejtettem előkapni, pedig pár méterre volt a tuja alján. Utána a tónál úsztak a vadkacsák, azokat is elijesztettem, ahogy megjelentem, de most már figyelem őket, hátha le tudom kapni a bandát.

Ilyen közel van a telek végén a tó, itt szoktak sütkérezni, úszkálni, aztán irány a nádas

Kép

Kata, sajnállak a fogad miatt, remélhetőleg a legjobban jössz ki a dologból, ahogy csak lehet. Nagyon elszabadultak a fogászati árak sajnos. - múltkor az egyik ismerősnek be kellett menni a Fogklinikára,m ert tályog volt a fogán. Kezelésnél nem kapott érzéstelenitőt, mert nem járt. Hát én ettől totál kiakadtam. Hol élünk, a középkorban?-
Jó még a szegfűszeg mellett a sima fahéj. Kicsi vizzel besűriteni és rátenni a fogra. Csak ne nevessen az illető közben, mert érdekesen fog kinézni. Nálam csontvesztés van a fogaknál, genetika, mert szájhigénia szuper, eredmények szintén, viszont mozog a fog. Bele vagyok betegedve, de nincs mit tenni, ez van. Ha bedurran, akkor én még szoktam a diólevél-kamilla-cickafark keveréket egyenlő arányban teának megcsinálni és azzal öblögetni nagyon sokszor. Klion gyógyszernél is jobb. Próbáltam, mert a fogorvosom mondta, hogy nézzük meg mi lesz a Klionnak a hatása ebben az esetben. Szerencsére elfogadja a gyógyszer ellenességem, főleg miután nem kaptam levegőt az emlitettől. Az eredmény: talán az öblögetés hatásosabb volt, mint a gyógyszer.

Nálunk már igy néz ki a kajszi. Érdekes, hogy a virágja sokkal világosabb, mint amit ti fényképeztetek.
Kép
A germenszdorfi cseresznyefa igy roskadozott a virágtól
Kép
Néha tésztagyártó kisiparos :-) is szoktam lenni, a férjem mondja is ilyenkor,hogy kiirja a kapura, tészta van eladó :-)
Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. április 9. 18:41

Egy dongó munka közben - landolás
Kép

a mozgulatait a mosómedvéhez tudnám hasonlitani
Kép

virágnak álcázva

Kép

Rita!
Irtad,hogy csináltál lepkecsalogatót. Egyik ebédnél megjelent a lepkécskénk, igy másodpercek alatt kellett összeütnöm egy kis inyencséget neki, ez látszik is az eredményen, de csak ennyire ment hozzá, nem volt hajlandó rászállni.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. április 9. 19:13

Spoiler: mutasd
Sziasztok!Kész lett a süti.Nem kell különleges tepsi.ÉS ma a tésztát tojással,mézzel kentem.Erre jött az alma.J+ faéj és cukor/jól meg kell sütni,úgy finom.Üdv.paggy
Most nem tudok nézegetni csak holnap.
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 9. 19:34

Kata! Gabi és Ági fűszeres ötletei mellé beteszem a házi pálinkás öblögetést is. Igaz, nem
állítja el a fájdalmat, mert addig képtelenség a fogon tartani, de gyulladáscsökkentő és
fertőtlenítő hatású.

Gabi! Nem tudtam, hogy amerikai ibolyának hívják ezt a fajtát. Margitka főzött, én meg
csatangoltam a kertjében és az udvarán. Először, amikor lepillantottam, azt hittem, hogy
mini árvácska, csak a leveléből következtettem arra, hogy ez ibolya. Jó, hogy sütött a nap.
A levelének is jót tett az erős fény.

Ági! a férfiismerősöd igazi férfi egóval rendelkezik. Nem neki volt igaza, de be nem vallaná.

Van a fényképezőgépemhez egy plusz objektív, ami nagyon közel hozza a távoli dolgokat,
például a madarakat. Azt hittem, több szárnyasról fogok tudni képet készíteni ezután, ami
csak részben van így. Igaz, nem kell túl közel mennem hozzájuk, mégis megijednek, ha
megpillantanak, és vagy elrepülnek, vagy elkezdenek nagyon figyelni. Ekkor szép lassan
felemelem az élesre töltött fényképezőt, és mire a szememhez helyezem, már hiába nézek
bele, sehol sincs a madárka. Elrepült. Nem könnyű, de nem is lenne jó, ha nem lenne kellő
kihívás a fotózásban. Így jobban tudok egy-egy jól sikerült példánynak örülni.
Ja, és a közeli képekből még közelebbiket szoktam csinálni a szélei lényirbálásával.

Például ilyen volt az eredeti fotó:

Kép

És ilyen lett:

Kép

A virágzó kajsziról csak egy képet tettem be, annak fehér virága volt. A rózsaszínűek az
őszi baracknak a virágai.
Nem gondoltam volna, hogy ennyire közel van a nádas, pedig írtad, hogy a kert végében már
elkezdődik! Nincs sok szúnyog nyáron?

Ha lesz újabb drón fotója a kis fiacskádnak, tedd ki légyszi! Hadd tátsuk a szánkat!

A cérnametéltedről a Tésztaút jutott eszembe. De jó is volt! Milyen érdekes, hogy nálunk
akkor szép a tészta, ha jó sárga, ezért mindenféle ételszínezéket meg lehet itatni a
tyúkokkal. Nem vicc! Volt egy tésztás ismerősöm, az mondta. Az jelenik meg a főzővíz
habjában, attól lesz narancssárga.

Nagyszerű a dongós sorozat, és gyönyörűek a virágok is!

A lepkecsalit meg kellett szünettnem még aznap, mert ellepték a hangyák. A gyümölcsöset
kevésbé, a szivacsos-cukrosvizeset nagyon-nagyon. Olyat kell csinálnom, ami felakasztható.
Jobb nem jutott eszembe.

Paggy! Guszta lett a süti, én fahéjas porcukorral szórtam be gondolatban.

Pár szép tulipán a szomszédból:

Kép
Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 9. 20:25

Még egy délutáni cica. Semmi különleges nincs benne, mégis olyan szép kép.
Most már tudom, hogy ő aludt édesdeden az ablakpárkányomon. Rendszeresen
látom a kertemben.

Kép

A reggeli halványvöröst először láttam errefelé. Jóval lentebb, a buszmegállóba
menet láttam már.

Az öreg kúton is ez a tarka cica feküdt. Érzem, hogy jó képeket fogok még róla
készíteni:

Kép
Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. április 9. 21:09

Rita!
Az első képen a macsek olyan, mint egy modell. A fehér és a cirombás része a bundáján olyan szépen elkülönül. Az utolsón meg látszik a felemás bajusz alatti szőrszin, ami kicsit különlegessé teszi.
Rita, igazad van a barackvirág szinével kapcsolatban. A szomszédban őszibarack van és ugyanilyen csodás mély rózsaszin szine van.
Paggy!
Ezt az almás rózsás szirmot már régen kinéztem magamnak, már csak a megvalósitás marad hátra. :-)
A fréziák nagyon szépen serdülnek.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. április 9. 21:42

Teszek még be egy pár drónos képet, ami nekem is megvolt.
Ezek tavalyiak. Dolgozni akart vele a fiam, de mire meglett minden engedély, addigra nyár vége lett, utána esős idő miatt , meg az engedélyek lejárta miatt hagyta már ezt az évet.
Légtér engedély, tanfolyam, önkormányzati engedély, biztositás, ennyi minden kell a hivatalos drónozáshoz.

Kép

Szegedi egyetem előtti szökőkút.

Kép

Color futáskor engedtek fel szines valamiket

Kép

Kép

Rita, tudom, hogy pl. kurkumát ha adnak a tyúkoknak, attól sárga lesz a tojás, de az látszik már a tésztán is, mert pl. rózsaszines lesz a tészta tőle.
Én kint a piacon veszem két helyről, ezek kinti legelős tyúkok, azért ilyen szép a szine. Szoktam még bele gyöngyöstojást tenni, az még jobban megdobja, vagy találtam fürjtojást nemrég, azt is ki akarom próbálni.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 10. 5:48

Ági, igazad van! Az a cica olyan kecsesen ül, mint egy modell! Mivel nem tudom a nevét,
elnevezem Modell Cicának.

Nem győzöm magam kinézelődni a fiad képein. Egyébként is vonz a magasság, de már
látom, hogy a magasban készült fotók is. Föntről minden másképp néz ki. A color futásos
képen annyira tetszenek azok a színes füstszerűségek.

A szomszédban így néz ki jelenleg a vörös és a zöld levelű mogyoró:

Kép
Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. április 10. 6:44

Rita! Nem hiszed el, tegnap én is fotóztam v.mogyorót, és tulipánt. :)

Kép

Kép

Szomszédságban porta lesen.

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. április 10. 8:16

Sziasztok! Nem győztem kigyönyörködni magam a képekben. A rózsatészta és a cérnametélt mesésre sikeredett. Én most nem tervezek semmit előre, már annak is örülni fogok, ha az ablakok meg lesznek pucolva! Pedig azért karácsonyra és husvétra azért ki szoktam tenni magamért! :) .

A tanácsokat köszönöm, van is itthon pálinkám, de megyek és még előtte veszek cickafarkot és diófalevelet, mielőtt odaérnénk. Van itt a Kodályon gyógynövénybolt, meg gyógyszertár... Tegnap már csak két aspirint kellett bevennem. de azt nem szerette az állam, ha mozogtam, mert olyankor rögtön befékeztetett, hogy lassan a testtel.! Úgyhogy enyhén szólva is abszolúte unalmas napom volt. + Samu nem volt hajlnadó még felöltözni sem, úgyhogy pizsamapartit rendeztem egész naposat ! na nem mintha olyna mozoghatnékom lett volna, de olyan szépen sütött tegnap már a nap! :ymblushing: .
Na már eleget panaszkodtam...sziasztok, szép napot mindenkinek! :) :ympray: @};- %%- :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 10. 19:40

Kata mai fotói:
(Kata jó sokat küldött, nem teszem fel az összeset, maradjon holnapra is)

Kép Kép Kép

Kép Kép Kép

Kép Kép Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 10. 20:35

Gabi! Nekünk már egy srófra jár az agyunk! Ma is gyalog jöttem haza, így volt időm alaposan
szétnézni. Most lencsevégre kaptam a piros árvacsalánt, amely jóval alacsonyabb növény, mint
a másik, amit korábban fotóztam (annak még nem tudom a pontos nevét), és a virágai is nagyon
aprók, de pontosan olyanok, mint a magas társuké. Az egyik virágon a hangya mutatja, milyen
aprókák is a virágok:

Kép
Kép

Nagyban:

Kép

Jól tetted, hogy benéztél a szomszédság kertjeibe is! Jót nevettem a Titanicos lány, és a szürke gém
együttesén. Az ágasfa cuki! Ahol nem volt ág, rákötötték a köcsögöket a főágra! Ötletes!

Kata, olvastam, hogy foghúzás lett a vége, és hogy még nincs vége. Sajnállak! Ne is beszéljünk
róla!

Jó sok képet csináltál! Utólagos engedelmeddel beosztom, mert több nap, mint kolbász, ahogy
drága anyósom mondaná.

Samuka egészen derűsen néz ki ahhoz képest, hogy tegnap még felöltözni sem volt kedve.

Gyönyörűek a díszfák! Meglepett, hogy páfrányt látok kőedényben! Évek óta van egy cseppecske
páfrány belenőve egy kőkerítésbe, mindennap nézegetem, mikor bújik már elő. Tavaly csináltam
is róla egy képet. Már az én orgonámnak sem kell sok, hogy kinyíljon. Illata már van!!!

Minden növény szép, ha alaposan szemügyre tudjuk venni. Erre jó a fotózás! Itt van például a
nagyon egyszerű és semmitmondó pásztortáska. Milyen gyönyörű közelről a kis "lapátkáival"!

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. április 10. 21:18

Köszönöm Rita a képeket, Gabócinak is..jót derültem a Samuka megjegyzésén de igazad van, tud ő morci is lenni... aztán az orvosnál meg megzabálom mikor beszól hogy szeretlek anya....

Milyen kevés kell hogy az ember gyönyörködni tudjon...Samuka ma kivételesen végignézte a képeket, és még mosolygott is, és volt hogy válaszolt.
Az egyik buszmegállós képnél mikor lengeti a férfizsepit...kérdezem tőle ez itt ki mire ő Samuka..és én mit csinál? erre ő sír...mire én dehogy...csak a szél lengette a zsepidet azzal játszottál. HÁt majdnem kifeküdtem...ez már kész beszélgetés volt! :-bd :)) .

Kiváncsi leszek, melyik kép lesz majd a kedvenc a sokból...nekem most az egyik az a fa, amelyiken olyan sok kis levél nőtt a törzsén...valahogy úgy rácsodálkoztam...ja most nem pont ugyanazon az úton mentünk odafelé az utca másik oldalán...onnan lesz majd az a kiaggatott bokorszerűség...úgyhogy most nem pontosan tudtam azt kirakni mennyit nőttek de szerintem így is látszik...

a hársfám meg egyre gyönyörűbb :movingflower: :flower1: :littlehearth: :movingflower: :flower1: :littlehearth: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. április 10. 21:20

A tulipánjaim :
=http://www.kephost.com/image/wW7A]Kép[/url]

Kép[/url

[url=http://www.kephost.com/image/wW7E]Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. április 10. 21:23

WOW de szépek a virágok Paggy, már éppen ki akartam lépni, mikor láttam hogy van még olvasnivaló..látnivaló...Jó éjszakát mindenkinek! :ymhug: i-) :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. április 10. 21:37

Sziasztok!
Katának milyen gyönyörűek a fákon áttűnő égbolt-képei!.Samuka tényleg morcika a fotókon.Örülök,hogy már beszélget.Rettentő sajnállak a fogad miatt.
Csodás bundája van a cicáknak.Mintha vadmacskák lennének.irigylem.Köszönöm szépen a sok szép faágas,bokros és virágos képet.Ma hoztam néhány pesti időjárásjelenős fotót és két képet Lilla hangultos gyerekuszodájáról,ahol a a 2 méteres Viktor bácsi az úszómester és oktató.A víz 90 cm,a Viktor bácsi 200.Egy jófej pasi és roppant kedves a gyerekekhez.Nagyon vicces,amint a 3 éves kisfiúk kezetfognak vele köszöntésként.Mindjárt berakom a képeket.Üdv.Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. április 10. 22:05

Kép[/url

[spoiler
][url=http://www.kephost.com/image/wWLo]Kép
[/
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. április 10. 22:15

=http://www.kephost.com/image/wWLM]Kép[/url]

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. április 10. 23:31

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 11. 6:31

Kata! Nekem már a húsvéti tojásos fotók a kedvenceim, ha hazajöttem kiteszem őket.
Hol készítetted azokat a képeket?

Paggy! Én még biztosan nem láttam ennyi szirmú tulipánt! Gyönyörűek! Az első olyan,
mint egy pünkösdi rózsa.

Látom, nálatok is szép napos idő volt, nálunk is. A képeid megerősítettek abban, hogy
nálunk még nem áll ilyen szinten a "zöldülés", de haladunk mi is.

Valóban hangulatos Lilla uszodája. Olyan kellemes családias hangulat uralkodhat benne.

Tegnap elkaptam egy bundásbogarat. Látszik, ahogy a virágpor rátapad a "bundájára",
így segíti a megporzást:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. április 11. 6:47

szép reggelt mindenkinek! Most már egy picit jobb az arcom ,de kell a fájdalomcsillapító de remélem délig elég is lesz az egy ... ~o) Az első kávén már túl is vagyok... :)
Paggy, milyen hangulatos valóban az uszoda! A tulipánjaidra újfent rácsodálkoztam! :) @};-

Rita, ez a Liezenmayer utca, jó messze van tőlünk gyalog is bő2o-3o perc.és persze csak félutig van busz oda is. Ebben az utcában van az a kora tavaszi másik kis tulipánfa, amit egyszer lefotóztam. Itt van egy nagy rendelő, a mi fogászatunk, az orvosi ügyelet . egy két fenyőhöz intézett fogadó /olyan rosszul főznek, hogy szerintem csak az alkohol miatt vannak még talpon /ennyire rosszul még én sem tudok főzni../ bármennyire éhes voltam nem lehetett megenni./ régen unicum volt oda menni remek volt a konyha de már semmi sem a régi. Tulajdonos és vagy szakácsváltás is...mindenesetre negatív kétszeri tapasztalat elég ahhoz, hogy be ne menjek!

Még a Samunak sem kellett anno a sütemény... :-q .
ÁÁÁÁ a kérdésedre meg nem válaszoltam...egy gyönyörű családi ház alja lett szépségszalonnak megcsinálva...a rendelővel szemben pár lépéssel a belváros felé! :movingflower: :flower1: :littlehearth: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
MinGi

HozzászólásSzerző: MinGi » 2017. április 11. 9:59

Végre sikerült meggyógyítani a gépemet. Ez alatt a pár nap alatt annyi kép került fel, hogy nem győzőm nézegetni, pár képet köszönettel vittem háttérképnek.

Mivel már nálunk is tavaszodik, hoztam nektek pár képet.
Virágba borult a várhegy és a két kép között az ég is beborult.( a második nem túl jól sikerült, de azért feltettem)
Kép
Kép

Mivel lassan itt a húsvét hoztam pár képet a főtéri tojásfáról is.
Kép
Kép

Paggy képeit látva felteszem a barátnőm leánya által készített fotót is.
Ő 25 éves, a kutya még nincs 1 éves Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. április 11. 12:40

Kedves MinGi!
Gyönyörűek a képek.Nálatok szokás HÚSVÉT előtt feldíszíteni a fákat?/Te díszíted?/Rengeteg munka ennyi tojást megfesteni.Járnak még locsolók?Lesz szép húsvéti asztal.Úgy vágynék egy húsvéti asztal képére mindenhonnan.Nem a pompa és a gazdagság,hanem a hangulat.--------BETESZEK EGY KARÁCSONYI ASZTALKÉPET A KIS VACAK,de nagyon szeretett konyhámról.Dec.26-án a születésnapomon készült és kínai kaját kértem/persze a vejem /aki szuper igényes az ételre/valami jobb vendéglőből hozta.Mindenkinek szebb,jobb konyhája van mint az enyém,de nagyon szeretem.-----
Nagyon jópofa a 2 láb együtt.!!!!!!! VIHOGTAM RAJTA. Köszönöm a fotókat.Üdv:Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. április 11. 12:45

2016.dec.26.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. április 11. 12:48

rl=Kép

Vissza: “Társalgó”