Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. április 18. 15:11

Az állateledel áruházban:
Kép

http://www.kephost.com/image/wL0x]Kép[/url]

[url=http://www.kephost.com/image/wL0U]Kép[/url
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. április 18. 15:15

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. április 18. 15:19

A városban délelőtt:
=http://www.kephost.com/image/wLBp]Kép[/url
Kép
[url=http://www.kephost.com/image/wLB3]Kép[/url
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. április 18. 15:24

Végül.A KIS ÜGYES/"Ő" a lenti sorban vam/ és a TÖBBIEK

=http://www.kephost.com/image/wLBZ]Kép[/url]

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. április 18. 21:18

sziasztok! Köszönöm a virtuális sok sok finomságot, és a gyönyörű virágdömpinget...fréziácskánk is hogy megindult...milyen szépe színe van annak aki elsőre kinyilt! :D \:D/ :ymblushing:

Remélem majd megjön az én szép lilaakácom...lehet elbújt a levelek között...annyira örültem...képzeljétek elnéztem a dátumot, pontosítok meg sem néztem, és nem ma kedden, hanem 25.én kedden kell fogorvoshoz menjek...így potyára mentem, kivéve, hogy sikerült a lilaakácot teljes pompájában lefényképeznem! Samuka meg kapott sütit, és pizzát, mert onnan bejutottunk a városba..igaz a szél néha majd elvitt bennünket, úgyhogy söpörtünk is hazafelé...és kivételesen egyszer sem áztunk ma meg! :)) :)) :)) :)) . :ympeace: :-h :ymhug: :movingflower: :flower1: i-)

Mindenkinek szép álmokat! i-)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 19. 6:06

Kata! Ha hazajöttem, kiteszem a képeket. Bevallom, elfeledkeztem róla. Írtam pár hsz.-t,
aztán elkezdtem a mai napra készülődni, mert vége a szünetnek, menni kell dolgozni.

Szép napot kívánok Mindannyiunknak!

Sosem sikerültek a fürtös gyöngyike képeim, míg rá nem jöttem, akkor a legjobb fotózni,
ha nem süt a nap. A színe miatt jobban szereti a gép:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. április 19. 7:26

sziasztok4 Smmi gond, ma úgysem csinálok új képet, hacsak a szél meg nem lep valamivel...itt majdnem 4o km-es szél van, alig bírtam visszacsukni az ablakot! :-q El sem hiszem, hogy ilyen idő lett április közepe után :-o .
gondoltam mindenkire, akinek ma muszáj volt útra kelni. Különösen a gyerekek. Legyetek óvatosak, vigyázzatok egymásra. :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
MinGi

HozzászólásSzerző: MinGi » 2017. április 19. 12:26

Hoztam pár képet nektek, nem túl sikeresek.Gondolom másutt is esett hó, itt hatalmas pelyhekben és sötét is volt A kerti felvételek 11 és 12 között készült és a szúnyoghálón keresztül. A muskátliról már az udvaron készült kb. fél óra múlva.
KépKépKép
Kép
Újabb félóra múlva a városban
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 19. 17:29

Sziasztok! Elkezdődött a suli és máris kevesebb időm van itt lenni, pedig annyi szép képem
van. Zsuzsi is küldött, és Kati is. Bár ő most itthon van, majd májusban ül újra hajóra, és
kivételesen európai körútra fog menni. Mondtam neki, hogy amerre jár, küldje a fotókat nem
baj, hogy nem Ázsia. Én pedig a falun túl dombok közt bandukoltam hétfőn (jól kifogtuk a
klassz időt). Nagyon jól sikerültek a képek. Ez azért fontos, mert február óta, amióta nálam
van a fényképezőgépem, csak közeli, és alig távoli képeket készítettem vele. Nagy szabad
területeken, távoli fényképezésre még nem volt alkalmam kipróbálni.

Gabi! A sütik közül valamelyiket Panna csinálta? Az almást képzelem az ő munkájának.
Irigylem azt a jó nagy húsvéti terítőt! nagyon tetszik! Milyen jó idő volt még akkor!

Paggy! Köszi a sok képet! A kisállat kereskedés idegen terep számomra, talán ha egyszer
jártam ilyenben, amikor a fiaimnak akváriuma volt. De akkor is az apjuk ment velük inkább,
mert ő volt tapasztaltabb akvarista.

Zsike! Hihetetlen, hogy néz ki minden a képeiden! Nálunk ennyire nem volt hideg, ezért csak
az eső esik reggel óta. De jó, hogy elküldted a képeket! A bazilikás fotó nagyon jó lett!!

Kata! Kaptál egy kis haladékot! Biztosan fellélegeztél! De előtte elrontotta az egész hetedet a
tudat, hogy kedden menni kell. Meghoztam az árvácskákat és a lila ákácot! Gyönyörűek!

Kép Kép Kép

Kép Kép Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 19. 17:34

Kati két kimaradt képe az ázsiai hajóútjáról. Ez a két kép ugyanabban a WC-ben készült.
Ha hiszitek, ha nem, nem egy szállodában, vagy menő étteremben található, hanem ez
egy átlagos aluljáró, átlagos mosdója. A könyvek a dekoráció részei. Azt mondja Kati,
hogy nem csak a mosdókban, hanem mindenütt hatalmas a tisztaság Japánban.

Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 19. 18:56

Bemutatom a falucskám egy részletét. Lakóház minimális (már a fotókon), és az is a régebbi építésű
fajtából, inkább a pincéket, és a természetet mutatom meg nektek. Én egy dombon lakom, de a domb
mögött újabbak és újabbak találhatóak. A nap ragyogóan sütött, viszont hébe-hóba szemtelenül nagy
fekete felhők takarták el. Nagyon érdekes képek születtek belőle.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 19. 18:57

Nem akartam hinni a szememnek, amikor itthon a gépemen megláttam, hogy majdnem
ugyanazok a tájrészletek, mennyivel másabb színűek. Egyszerűen nem értettem az okát.
Azt már tudtam, hogy ha zoomolok, akkor élénkebb szín, de itt akkor is változott, ha nem
zoooltam. Aztán három képet összehasonlítva jöttem rá az okra. Minél több napfény jutott
be a lencsébe, annál sötétebb lett a táj. Ezt mondjuk eddig is tudtam, főleg a felhőfotók
tapasztalataiból, de tájképen még soha nem láttam ilyet. A dombtetőn lévő pár fa mutatja,
hogy ha nem is sokat, de mozdultam a nap felé. Már erre is kell figyelnem legközelebb.
Érdekes nagyon!

Kép
Kép
Kép

Gyakran szokott szerepelni a fotóimon a szemben lévő sötétzöld hegy a kopaszkás részeivel.
Arra látok rá, ha kiállok az udvarra.

Kép

Héjakút mácsonya:

Kép

Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 19. 18:57

Kép
Kép
Kép
Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. április 19. 19:04

Sziasztok!
Mai Délmagyar újságcikkében volt. :-) - áprilisi mikulások :-) -
Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. április 19. 21:23

Paggy!
Szépek a városos képeid. Az akvarisztika tőlem kicsit távol áll, de mindig elképedve hallgatom, mikor benne lévők mesélik mennyi gond is van vele a szépsége mellett.
Rita!
Most már tudom a kék kis fürtöskének a nevét is. Sokszor találkozom vele az egyik ház előtt,ahogy megyek dolgozni. Sornak van ültetve más virág elé, nagyon mutatós.
A japán wc pedig szuper. Hogy csillog még a csempe is! A könyves rész egyedi hangulatot kölcsönös az egésznek, nem semmi lehet oda bemenni.
Sokszor utaltam rá, nagyon tetszik a kis falud. Igy, hogy képeket is kaptunk közelebbről a régi házakról, még jobban megerősitett ebben a hitemben.
Nyugis, szép környék!
Az utolsó képen meglepett a házfal kivitelezése. Még nem találkoztam ilyen épitészeti móddal.
MinGi!
Jók lettek nagyon a havas képek. Ma bebarangoltuk az országot lentről felfelé, végig szakadó hóesésben, de kocsiból hiába akartam nem tudtam szép képeket csinálni. Mire hazaértünk Kecskemét után már világosodott szépen ki az ég és csak az eső szitált.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. április 19. 21:51

Jó estét!/Már amennyi még hátra van a maiból/ Kedves MinGI!
Köszönöm szépen a reggeli havas képet.Kinéztem és elképzeltem milyen lehet.Sejtelmes és szép kép,ahogy a templomot bevonja a havazás.Itt csak nagyon esett,a kutyáim alig akartam sétálni.Az egyik kiskutyám,egy kidobott,elhagyott,farka levágott JACKRASZTER/nem tudom így kell-e írni?/terrier.Olyan vicces és szomorú,hogy esőben csak egyik fától a másikig szalad,hogy meg ne ázzon és ő rohan vissza elsőnek,nehogy kint maradjon.Rosszak a tapasztalatai/nem velem/
Kedves Kata!Nagyon szép képeket küldtél.ÁRVÁCSKÁK,AKÁC.Vacak idő lehetett nálatok is.Nem csodálom,hogy nem mozdultatok ki!Jó finom meleg teát szürcsölni és bentről kibámulni AZ JÓ!Remélem Samuka is vidáman töltötte a bezártság idejét.Szeret könyveket nézegetni?Egyébként mivel foglalkozik otthon?
Kedves Ági!Hol voltatok ebben a havazásban?Még mindig téli gumi van fent?/A lustaságom miatt nekem még igen--Milyen hasznos a lustaság--néha/
Jópofák a mikulások és JÓ A KÉP,amit az újságból tettél ki.Kíváncsi vagyok a városodra!.Még alig láttam.Szoktál bóklászni bent?NAGYON RAVASZ VAGYOK?mert azért küldök Budapestről néhány semmitmondó fotót,hogy lássátok milyen a városom hétköznapi arca,hátha Ti is küldtök néhányat!
És VÉGRE ,VÉGRE,látni lehet valamit Rita falujából!Nem ilyennek képzeltem.azt gondoltam picit eltúlzod a kicsiségét.Nagyon kedves hely,tényleg apró.Szép a táj és JÓ A FOTÓS.Köszönöm a képeket.Üdv:Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. április 19. 22:12

A MÚLTKOR HALLGATTAM EGY E LŐADÁST Matura Tamástól Kínáról Mellékelek egy linket.Nem ez volt pontosan,de fontos ,hogy tájékozottak legyünk .Egyébként remélem Dél-Koreának nem lesz semmi baja a mostani konfliktusbanÉszak-Koreával!ÉS PERSZE A VILÁGNAK SEM!!
Spoiler: mutasd
http://index.hu/gazdasag/penzbeszel/2016/04/25/kina_felemelkedes_osszeomlas_gdp_matura_tamas/
MinGi

HozzászólásSzerző: MinGi » 2017. április 20. 7:32

A képeim azért nem adták vissza a helyzetet, ezért hoztam pár sajtófotót is a helyi lapból ( a városból Dobogókő felé vezető úton készültek)
KépKépKép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. április 20. 9:28

SZÖRNYŰ állapotok!!!Nagyon sajnálom a gazdákat is.Mi lesz idén a terméssel és ,akik ebből élnek?Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. április 20. 9:37

Felvidításként.a párom kifestette a konyhám,erre jöttem haza.Szép napot!Paggy

Kép

Kép

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. április 20. 14:55

https://www.agroinform.hu/kerteszet_szoleszet/kell-e-fagykartol-tartaniuk-a-gyumolcstermesztoknek-32498-001?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=HIRpromo&utm_content=32498
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. április 20. 15:46

Kata!
Nem is tudom melyik képed a legszebb. Először úgy gondoltam a két középső. A nyárfáknál nagyon jó a beállitás, a felhős kép a házfal mellett pedig szuper. Viszont ha arra gondolok milyen gyönyörű a lila akác, akkor már négy első helyezésem van. :-)
A virágok szép szinesek, igazi tavaszi hangulat. Jókor mondom, ebben a pocsék időben, de legalább a képekben lehet gyönyörködni.
Ahogy megyek dolgozni, van egy lila akác, ami egy hatalmas fenyőt terit be. Csodásan néz ki a hatalmas fürtjeivel.
Paggy!
Ritkán jutok be a városba, de igérem egyszercsak hozok képeket. Kis cseles. :-)
A munkám, házunk sem a belvároshoz köt, vásárolni is legjobban kivül szoktunk, talán legutóbb nézelődni akkor voltam bent, amikor a Tisza hozta a sok szemetet.
Kérdésedre válaszolva: Balassagyarmaton voltunk radiátorokért tegnap ebben a szuper időben, természetesen nyári gumival. Egyedül a fiamnak van téli gumija még fent, mert lusta volt felmenni azért Pestre, hogy lecserélje.
A konyha festését úgy kell értelmezni, hogy elmentél otthonról kb. két órára valahova és addig a férjed kifestette??
Akár igy, akár úgy történt, nagyon ügyes volt, szép lett a szine.
A cicákról meg a gyerekek jutottak eszembe, mikor megjön az ember és azt lesik mi van a táskában. :-)
Nekünk az idősebb német juhászunk volt ilyen. Állandóan a táskában lógott, ahogy próbáltam eljutni az ajtóig.
Hát nem igazán nyugtatott meg a szakik fagyról leirt tanulmánya. Anyukám tegnap mondta, hogy a krumpli hajtásai el voltak fagyva náluk Békés megyében. Remélem tényleg nem lesz nagy kár sehol sem.
MinGi!
Szinte hihetetlen mi van Felétek!
Ha nem lettem volna tanúja, csodálkoznék is, de tegnap nagyon örültem, hogy hazaértünk éppségben.
Sószórókat is láttunk Balassagyarmatról jönni hármat is Pest fele.
Nem tudtam min mosolyog a férjem, hát véletlenül hószórónak mondtam őket. Lehet amiatt, hogy Vác után nagyon arra már csak az eső esett.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 20. 16:20

Ági, Paggy! Örülök, hogy tetszik a környék, ahol lakom. Nem is tudnám letagadni,
hogy imádok itt élni. A lakosok száma 700 körül van, de az eredeti falu sokkal kisebb
volt. A városról kiköltözött emberek dúsították fel a létszámot.

Paggy, félreértettél. A faluból szinte semmit nem mutattam meg, csak a pincesort,
és a környéket fotóztam le.

Most beteszek egy másik képet, amin egy kevéske látható a faluból, de fűzök hozzá
magyarázatot.
A falu régi része, ahol már csak elvétve vannak nagyon régi házak - 20-30-40-50 éve
épültek vannak helyettük - egyáltalán nem látszik ezen a képen sem, a domb eltakarja
(én is a régi részen lakom, egy a 70-es évek elején épült házban). A falu újabb része a
domboldalban van, az sem látszik (itt laktam mielőtt el nem váltam), a legújabb része
a domb alján van. Ez a legújabb rész látható ezen a képen. Én a pincesortól feljebb
lakom, a pincék feletti domb másik oldalán:

Kép

Szép lett a konyha! Megy a színe a barna bútorokhoz! Ja, és a cicákhoz is!

Zsike! Köszönjük a képeket! Elég rossz érzés nézni őket! De már hátha jön a meleg!

A szomszédban most kezd virítani az almafa. Még húsvét hétfő reggel készítettem ezt
a képet. Úgy képzeljétek el, hogy ez a darázs aludt. A feje le volt hajtva az első két lábára,
és meg sem mozdult. Egy fűszállal megcsiklandoztam, de nem ébredt fel. Hűvös volt,
talán meg volt dermedve:
Kép

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. április 20. 16:24

Rita! Micsoda ötlet! Fűszállal megcsiklandozni egy darazsat! =))
Én meg mikor a dongókat fényképeztem az almafán be voltam tojva, nehogy felhergeljem őket és megcsipjenek. :-)
Nagyon jó a kép.
Az csaj jó, ha magaslaton laksz, mert lefolyik a viz onnan.
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. április 20. 17:20

Rita! A környékedről készült képeid nekem nagyon tetszenek, olyan békések és nyugalmat árasztanak. Szerencse, hogy hétfőn még olyan jó idő volt, hogy tudtatok sétálni. Tegnapra igazolta április, hogy milyen szeszélyes. Na de nem most kéne behozni hóesésben a téli lemaradást!!! Csak reménykedni tudok, hogy nem nagy károkat okozott a növényzetben. Kedden én is behordtam a virágaimat az erkélyről, bár a másodikon fagy nem volt várható, de mégis megfázhattak volna. :(

Kép

Rita, még alvó darázsról nem is hallottam, én sem mertem volna megcsiklandozni, de nagyon klassz az a kép. :D

Kata! Az a lilaakác valami csoda! A szomszédunkban is volt egy hatalmas példány, de sajnos a fát amire felfutott tavaly kivágták, mert beteg volt. Csak egy kis része maradt meg, de még nem nyílik.

Paggy! Szívesen nézem a városi képeidet, más hangulata van egy nagy városnak.
A konyha festése nagyon jó lett, dicséret a párodnak, olyan meleg hangulata van. Amikor a cicákra először ránéztem, azt hittem a fekete egy nipp. Úgy látom szeretnek ők is a táskákban kíváncsiskodni.

Ági! Gondoltam rátok tegnap, mert a vejem is ment Pestre és küldött képeket erről a lehetetlen helyzetről. Aztán este láttam a fb-on, hogy hazaértetek szerencsésen. :)

Vissza: “Társalgó”