Van képem hozzá

Kata58
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. április 29. 17:54

Lányok! nem tudom észrevettétek-e hogy már átléptük a 1oo.as oldalt? Annyi gyönyörű fotó lett megint kitéve, hogy valami fantasztikus!
Egy jópárnak a nevét sem tudtam, sőt, nem is láttam még életemben sem!Errefelé nem nőnek, mert amilyen érdekesek és színesek biztosan feltűntek volna nekem is.... :D

Samukám ma nem igazán van csúcsformába , úgyhogy a kicsiboltban vettem meg amit nagyon muszáj volt, azt hittem hogy majd bemegyünk az Arrabonába, de hiú ábránd volt...de majd ha nem is vásárolni csak lejutunk ebben a 2 napban még!
Ja...mit szóltok, hogy az olasz újhagyma ilyen szinten tartalmazott mérgező anyagot? visszavonták az összeset. Az Arrabonáról jutott eszembe, mert ott is van Spar a földszinten. :movingflower: :flower1:

Lehet hagymát kellene a lakásban tartani virág helyett lassan :-o :( ..hogy még ebben sem bízhat az ember gyereke...aish... :-q :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Kellemes hétvégét mindenkinek! :movingflower: :flower1: :littlehearth: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. április 29. 18:20

Ági! Rózsaszín gesztenyefát először Párizsban láttam,és nagyon megörültem amikor pár éve felfedeztem nálunk az Andrássy gimi előtt.

Kép

A virágai csak a szél miatt állnak vizszintesen.
Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. április 29. 18:30

gyomar írta:Sziasztok!
Azok fránya csikkek, esküszöm elmegyek és készítek ujjakat, no persze csikkek nélkül.Föl nem tűnt volna hanem szóltok.

Marcsi, ezek úgy beleolvadnak a képbe, szerintem direkt tette oda valaki, mert nem hinném, hogy pont a repedésben álltak volna meg. Volt róla szó az újságban, de merre is vannak ezek?
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. április 29. 18:35

Kata58 írta:Ja...mit szóltok, hogy az olasz újhagyma ilyen szinten tartalmazott mérgező anyagot? visszavonták az összeset.

Ez újdonság volt nekem, gondolom a tv-ben volt róla szó. Annyira meg kell már mindent nézni, de akkor sem lehet biztos az ember már lassan semmiben. Ismerőstől vesszük a répát, tanyán termelik, adják el a nagybanin. Délután répa-céklalé az ital igy nagyfogyasztók vagyunk. Most mondja, hogy azért nem hoz még az új répából, mert az tele méreganyaggal. Majd május vége felé jön a következő vetés készre és onnantól kapunk. Ezt sem tudtam, mindig csak mondta, hogy szól majd, ha iható lesz.
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2017. április 29. 19:41

f.ági írta:
gyomar írta:Sziasztok!
Azok fránya csikkek, esküszöm elmegyek és készítek ujjakat, no persze csikkek nélkül.Föl nem tűnt volna hanem szóltok.

Marcsi, ezek úgy beleolvadnak a képbe, szerintem direkt tette oda valaki, mert nem hinném, hogy pont a repedésben álltak volna meg. Volt róla szó az újságban, de merre is vannak ezek?

Szia Ági!
A Széchenyi téren ahol a Tulipán fa van, István Király és Klebelsberg szobor közötti járdán.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 29. 20:30

Gabi! Gyógyulj meg minél hamarabb, mert a sétáid nemcsak neked tesznek jót, hanem
nekünk is. Én például hiába lakom a Sajó mellett, és megyek át rajta naponta kétszer,
gyalog nem tudok a közelébe menni, mert sűrűn be van nőve növényzettel. Míg te hozod
a fotókat a Körösről és a kacsákról, akár helyettem is. A lányom meg a Mersey folyó
partjáról. Kanadai ludak és vadkacsák, de azok eltörpülnek a ludak mellett:

Kép

Én egyszer láttam piros virágú gesztenyét, mégpedig tavaly, majdnem ilyenkor Tiszadobon.
Le akartam fotózni, de pont indulni kellett, ezért nem készült kép róla. nagyon sajnáltam.
Az szelídgesztenye volt.

Három napig nem tudtam fényképeket készíteni az erős szél miatt. Ki voltam akadva!

Ági! Fogadjunk, te vagy a szöszi középen! Így még jobban tetszik az a kép!!!
Szegény tulipánok! Lehet, hogy csak a lelkiismeretem megnyugtatása miatt gondolom,
hogy kicsi fajták. Talán ők is jó nagy erősek lennének, de kiveszi az erejüket, hogy
kiverekedjék magukat a kemény földből. Kíváncsi leszek, jövőre milyen színűek jönnek
elő.

Marcsi! Sajnos a csikkek hozzátartoznak az aszfalthoz. Ne izgasd magad! Annak szégyen,
aki eldobálja. Én egyébként minden kezdeményezést jónak tartok, amiben humor van,
vagy egy kis vicc, amivel feldobják a városlakók hangulatát. Itt klassz példák vannak:

https://hu.pinterest.com/maribedna/funny-street-art/

Kata! Még hogy a 100. oldalt! De a 2500. hozzászólást is ebben a topikban!!! Ja, és közeledünk
a 30 000. megtekintéshez!! De jó is ez a topik nagyon! Imádok itt lenni!

Nem nézek híreket, nem is tudtam erről a hagymás dologról. Az egyik ismerősöm ismerőse
Hollandiában él. Ott nagyüzemekben "termelik" a zöldségeket úgy, hogy napot nem látnak,
és némelyik növény még talajt sem. Tápoldatban nevelődnek!!!

Spoiler: mutasd
Kép

Levél: vérehulló, virág: pitypang. Birkóznak a fényért:

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. április 29. 20:49

Rita!
Tied a hangszóró! :-)
Rákérdeztem a fiamnál optika ügyben. A gép pontosan canon 750D és az optikája EFS 18-55mm. A kép milyen beállitással készült nem emlékezett rá, de nem gondolnám, hogy valami speckó, mert csak odaadta egy járókelőnek, nem nagyon bizélgette előtte.
Micsoda szőrőcskéi vannak a vérehullónak! Nagyon jó mindkét kép!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. április 29. 20:55

Kedves Lányok!Micsoda fotódömping!!!!
Egyre szebb képek kerülnek fel!
Kedves Ági!Mégegyszer köszönöm szépen a szegedi fotókat.Gyönyörű a város és hatalmasnak tűnik.Ugye villamos is van?/mintha azt hallottam volna/
Mennyire élsz benne,azaz sokat vagy a "sűrűjében"?Itt jártál iskolába,itt születtél?Azért kérdezem,mert én 55 éves koromig sokat "használtam" a várost.A lakója voltam,éltem vele és benne.Mostanában kevesebbet.Te hogy vagy ezzel?Egyáltalán hozzádvalónak /nagyság,kultúra .../érzed a városod?Én tippelek melyik lehetsz a képen,de nem árulom el.A gimiben volt egy Fűzéri Ági nevű igen kedves osztálytársam.Alacsony,göndörhajú ,tűzrölpattant lány.Hamarosan kiderül a fréziáitok színe/Ritával/ ugyanis az 1-s cserép még nekem is talány.Kb 10 nap a kalásztól az elnyílásig.Szeretnék néhány meglepetéssel szolgálni mindenkinek a végén.
Gabóci!Téged ÖRÖKIFJÚNAK képzellek,úgyhogy el sem hiszem,hogy fáj a térded.Gyönyörű fotókat csináltál.Külön kiemelnék 3-t.Rózsaszínű gesztenye-virág.Ez vadgesztenye,vagy Nálatok van szelídgesztenye?A szobrok igen hangulatosak és jól mutatnak a sétálóutcában.Ott is van kiülős cukrászda vagy kávézó?Az illene ide !ÉS ,ami igazán tetszik a gimnázium nagy fotója előtte a fával..Barátságos,kulturált és letisztult kép.Köszönöm a képeket.
A fréziák hamarosan jönnek,mint írtam mindegyik máskor nyílik..
Kedves Kata!Sajnálom,hogy nem tudsz elmenni vásárolni.Biztos butát kérdezek,de Nálatok nincs TESCO házhozszállítás és rendelés? Szegény barátnőm mindig azzal hozatott friss dolgokat.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. április 29. 21:09

Kedves Rita!Óriási az angliai telefonfeltöltős példa,itt is ez kéne.benne lennék.Pld.Mosakodáshoz biciklizz feleségem egy kis melegvizet!-mondja a férj.vagy a kamaszgyerek mindjárt kevesebbet számítózna,ha tekernie kéne.Szépek az angliai képek és példamutatók.Azután:kedvesek a tulipánjaid és a hozzá-/juk/állásod.Mire jó egy kert!ÉS GYÖNYÖRŰ a SÓSKABORBOLYA.Honnan ez a sok növénynév-tudás?
Kedves Marcsi!Köszönöm szépen a képeidet.

Ma az anyóstársammal /Déditől hazafelé/végigszáguldottunk a Váci úton,át az Árpád-hídon,a rakparton a budai oldalon.Ő fotózott,VAJON MENNYI SIKERÜLT?Most fog kiderülni és jövőhéten kerül felÜdv:Paggy
Fréziafotók folyamatosan!
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. április 29. 21:32

Paggy! Olyan jót nevettem a "tekerj nekem egy kis melegvizet " ötleteden. :-) Keringett a neten egy videó erről a feltöltésről régebben. Lehet ide is feltette valaki, mintha úgy rémlene. Tekertek a csajok szuper zenére és egy pasi jelent meg a végén a munka eredményeként. Nézni is élvezet volt, hogy élvezték a csajok. :-)
Visszatérve Rita képeinél a pihenő parkokra, hát szerintem, ha itt valaki csak úgy kiülne családostul mondjuk kicsit piknikelni, rögtön jönne a közterületfelügyelőség. De jó volt látni ezeket a képeket is.
Paggy! Igen, van villamosunk, régi, meg újabb fajta is, meg troli Nagyon ritkán utazom tömegközlekedve, mert mindig az orrom előtt megy el, igy marad a bicikli. Kocsival parkolót keresni bent a városban művészet, meghagyom másnak az élményt. Szegeden élek már érettségi óta, kb 100 éve - utána kell s zámolnom hány éves is vagyok :-) -
Szeged nagy város, de mégsem eléggé, hogy ki ne derüljenek dolgok, ne terjedjenek pletykák, ha az ember túl sok embert ismer. Ha meg ne adj isten épp hajmosás előtt megy el a Tescoba, biztos, hogy találkozik egy rég nem látott ismerőssel. :-)
Szeretek itt élni, mert hiába vannak körutak, sugárutak, sok a kisebb utca, amik meg nagyon barátságosak, s zép épületek, de lehet szerencsém is van, mert főleg most ahol lakunk nagyon nyugis minden.
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. április 29. 21:40

Paggy írta:Gabóci!Téged ÖRÖKIFJÚNAK képzellek,úgyhogy el sem hiszem,hogy fáj a térded.Gyönyörű fotókat csináltál.Külön kiemelnék 3-t.Rózsaszínű gesztenye-virág.Ez vadgesztenye,vagy Nálatok van szelídgesztenye?A szobrok igen hangulatosak és jól mutatnak a sétálóutcában.Ott is van kiülős cukrászda vagy kávézó?Az illene ide !ÉS ,ami igazán tetszik a gimnázium nagy fotója előtte a fával..Barátságos,kulturált és letisztult kép.Köszönöm a képeket.
A fréziák hamarosan jönnek,mint írtam mindegyik máskor nyílik..

Aranyos vagy Paggy, én mint örökifjú!!! Igen, fejben úgy érzem magam, de a fogaskerekeim itt ott már recsegnek.
Hogy válaszoljak a kérdéseidre: nálunk nem honos a szelídgesztenye, az inkább Baranyára jellemző.
Jön majd a jó idő és akkor majd csinálok a cukrászdák, kávézók teraszáról is képet, csak rá kell szánni magam, hogy bemenjek a városba. A környékünkön minden megtalálható, ezért nagyon ritkán ülök buszra. A képeimet is max 500 m-es körzetben csinálom.
Ez a gimnázium 1994 előtt laktanya volt, nagyon szépen átalakították. Látszik a főbejárat két oldalán a régi kaszárnya épület, amit egy-egy folyosóval kötöttek össze.

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. április 29. 21:42

Belestem egy búcsúszóra, és megint rengeteg kép fogadott...tényleg úgy néz ki, hgoy napjában 3-szor be kell lesni, különbn nem bírja az ember az iramot. Kedves Paggy, még nem probálkoztam a virtuális tescos féle dologgal, és amig nem jó a lift nem is lehetne...nem örülnének neki. De lehet hogy én is bevezetem...mert azért a kevésért ma is ugrott 5ooo Ft. é nem nagybevásároltam...igaz van benne kolbász...azt nem merném megtenni hogy ne legyen. Kíváncsi vagyok már nagyon a kis fréziákra...talán már a héten többet is látunk belőle. :D
Rita jót derültem az utcakép kollekción..milyen jó hogy Gabóci lefényképezte az aszfaltot...be lehetne itt is vezetni...lenne bőven ilyen munka
amire az ember azt mondja hogy most sírjak vagy nevessek!
Ági, nekem is az interneten jött szembe, és a pesti barátnőm szólt hogy mi újság hagymaügyben. Sajnos mi most nem tudtunk semmit ültetni...de legalább megvan a talaj bibliai pihenése is nálunk...ősszel majd szeretnék valamit elvetni, amiből tavaszra lesz valami. ez még a jövő zenéje... Gabóci vigyázz a térdedre, térdvédőt vagy valamit nem szoktál használni?
Én sem mernék kirándulni főleg nem egyedül, nekem ahhoz egy külön hordár kellene...a váltóruháknak. meg a cipőnek . egyik évben Samu a Bakonyban simán belement cipőstül a hideg vízbe... hát nem repestem az örömtől... :)
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. április 29. 21:49

Még ezt beteszem. Ki ismeri? Tavaly hoztam képet a virágjáról. Sok néven ismert: Goji, kínai farkasbogyó, közönséges ördögcérna, vagy lícium.
Én eszem, iszom a szárított bogyókat joghurtba keverve, vagy teának, ill. a gyümölcslét is. Hatása: http://www.gojibogyo.hu/hatasai

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. április 29. 21:53

Kedves Ági és Gabóci!Köszönöm a választ.Nem tudom mennyire érdekel Titeket Budapest?Gabóci!Az utóbbi években én is meghatározott körön belül mozgok,de a fényképezés miatt szívesen mászkálok máshova is.Gondoltam egy kis ízelítőt adok egy majdnem nyugdíjas nő szemüvegén át a városból-ÉS boldogan nézem és olvasom a Tieteket.Üdv:paggy
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. április 29. 22:00

Gabóci! Én szoktam venni hébe-hóba- Itt a piacon van egy zöldséges, akinél sok minden finomság található. Nem keverem semmibe, bekapok belőle kb. egy kanálnyit. Az a baj vele, hogy én az egész zacsit meg tudnám enni egyszerre. :)
Azt olvastam róla, hogy a legjobb Kina mittudoménmelyik tartományából való. Hát amit veszek, arra aztán semmi nincs irva. Antioxidánsként vettem, használtam.
Kata! Szerintem érdeklődj utána, biztos a vevőszolgálaton tudnak tájékoztatni,hogy a lift nélküliség az akadály-e a kiszállitásnál.
Itt nálunk gyakran találkozok a Tescos kocsival.
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. április 29. 22:12

f.ági írta:Gabóci! Én szoktam venni hébe-hóba- Itt a piacon van egy zöldséges, akinél sok minden finomság található. Nem keverem semmibe, bekapok belőle kb. egy kanálnyit. Az a baj vele, hogy én az egész zacsit meg tudnám enni egyszerre. :)
Azt olvastam róla, hogy a legjobb Kina mittudoménmelyik tartományából való. Hát amit veszek, arra aztán semmi nincs irva. Antioxidánsként vettem, használtam.

Nálunk fura mód egy baromfi húsboltban vannak különféle finomságok, fűszerek, ott szoktam venni. Egy kis marékkal teszek a joghurtba, és amikor megduzzad olyan mint a mazsola, fini. :) A gyümölcslének kicsit borsos az ára, azt ritkán veszek.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 29. 22:41

Le kéne feküdnöm, de muszáj elmondanom, hogy nálunk a faluban egy bolt van, de az is olyan pici,
hogy négynél többen nem férünk el benne. Viszont jó olcsó. De ha valami kérésed van felírják, és
beszerzik neked. Reggel munkába menet benézek, hogy mi van, mit nem kell a másik faluban, ahol
dolgozom megvenni, és hazacipelni. Hazafelé, bemegyek és megveszem. Az a település, ahol az
iskolám van, sokkal nagyobb, mint az enyém, jóval nagyobb üzletek is vannak benne. Az egyik COOP
boltban szinte mindegyik eladó gyerekét tanítottam régebben, többnek osztályfőnöke is voltam.
Olyanok vagyunk, mint egy nagy család. Bemegyek, vásárlás közben megtudom az aktuális híreket,
aztán megyek a buszmegállóba és haza. Nekem ez a természetes, mert 24 éve ebben élek. De a
nagyobb dolgokat én is hétvégén a városban veszem meg. Az Aldit szeretem.

A lányom ma küldte a képet. Az olimpia jutott eszébe róla, az arany, az ezüst és a bronz érem:

Kép

Ez a svájci Lindt csoki márkaboltja. A sok kis becsomagolt golyó a Lindor csokigolyó. Én még nem
hallottam ezt márkanevet (ami semmit nem jelent), Zsuzsi okosított ki:

Kép

Ez pedig egy üzlet "kirakata" az egyik plázában (az üzlet belsejében). Nekem nagyon tetszik:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 30. 7:01

Kati képei Zebegényből:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. április 30. 7:42

sziasztok! Szép napsütéses reggelre ébredtünk. Remélem még holnap is ilyen lesz, hogy mindenki örülhessen a hosszú hétvégének! :) \:D/
Élveztem a képeket, nagyon szép helyek vannak. Rita , olyan jó, hogy egy kicsit írsz a falucskádról, anno apu faluja Nemesdéd is ilyen kicsi volt, gyerekkoromban akkor voltam 6 még nem volt villany. és a vizet a kútról mertük. Olvasom a neten, hogy több falu csinál befogadó programot,
hogy a hajléktalanoknak lakást vagy az eladósodott családoknak...munkalehetőséggel..Hát kíváncsi vagyok... :)
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. április 30. 11:30

Sziasztok!
Itt is süt végre a nap, bár nincs meleg, de ne akarjunk mindent egyszerre. :-)
Rita!
A Tescoban lehet kapni dobozos Lindt csokit, meg különböző %-os csokikat. Mi abból a 85 %-osat szoktuk venni, mert a magasabbat már a férjem nem eszi meg. Nagyon jól mutat a boltja belülről is, de kivülről meg nagyon egyedi, gondolom sokakat is vonz a bemenetelre.
Kati zebegényi képeit látva eszembe jutott egy ismerősöm, aki sokat kirándult ide, mindig áradozott róla.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. április 30. 12:17

Kedves Ági! Gratulálok a "gyerkőchöz"!Paggy
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. április 30. 12:21

Kedves Rita!Már "vajúdunk" /1-s cs./.Paggy /Ez az Ágival közös cserép.Az elsőnek választotté az első virág,a második a másodiké./HA NEM BAJ?/
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. április 30. 12:25

Ahol világos a levél,ott megszívogatták az atkák,szürcsölgettek /a kis szemetek (bár én nagyon állatbarát vagyok)/.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. április 30. 12:38

Gyorsan elsütöm a fotóimat,nehogy kis fréziáinkkal összehasonlítsuk.:
[
Spoiler: mutasd
img]http://kephost.com/images/2017/04/30/P1010247.jpg[/img]
Kép
Kép
Kép
Paggy