Van képem hozzá

Rita
Adminisztrátor

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. május 5. 6:21

Paggy! Nálunk, itt Borsodban, főleg faluhelyen, de városban is nagyon nagy hagyománya van
a május kosár küldésének. A színe sem mindegy, és persze a nagysága sem. Az ablakba kell
kitenni a kosarat, hogy minden arra járó lássa, hogy épp hol tart a kapcsolata a párocskának.

Már nagyon sajnálom, hogy amikor Szilvásváradra mentünk elsején nem fotóztam le egy pár
ablakban virító kosarat, de nem akartunk mindenhol megállni. Májusfát, amit szintén a
szerelmének állít a fiú, is csak az autóból menet közben fényképeztem. Ez a két májusfa az
általános felénk, de menet közben láttunk olyanokat is, amelyeken színes lufik is voltak.
Legalább 15 májusfát láttunk, amíg Szilvásváradra nem értünk.

Már várom, hogy milyen színűek lesznek az első újszülöttek, és a sárkányhajó versenyről készült
beszámolódat is. Nekem ez újdonság lesz!

Jó unokázást!

Kép
Kép

Gabi! Nálunk leginkább a legegyszerűbb, legillatosabb "paraszt orgona" található meg. Csináltam
még pár hazabandukolós képet, mindet orgonával fűszerezve, délután kiteszem majd őket.
Most a Kata képei következnek, mert szégyellem, hogy küldi, én meg csak két nap múlva
teszem ki.

Nagyon tetszik az a szép színes köztéri óra, és igazán hangulatosak a "kiülős" képek is. Egy
város hangulatának rettentő jót tesznek a teraszok. A képeid alapján ismerem meg Békéscsabát,
nem jártam még felétek.

Irigy vagyok a madárfotókért! Én már csak a hangjukat hallom, nem látom őket a lombos fákon,
de nem adom fel!

Ági! Mekkorák nálatok a gyümölcsök! Náluk még mindig bőven van nem teljesen elvirágzott fa.
Az óriás kajszi megérdemli a nevét!

Nekünk volt egy kutyánk, aki a paradicsomot ette, egy másik meg a cseresznyét. Az utolsó,
Dundi a kiteregetett zokniknak nem tudott ellenállni, ha tehette lopott egyet-kettőt a szárítóról.

Foltos Cica és Zorró (a második). Testvérek, a harmadik szomszédból:

Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. május 5. 6:27

Kata fotói: felhők gyümölcsökkel és az ebéd
(Kata, mi volt az ebéd?)

Kép Kép Kép

Kép Kép Kép

Kép Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. május 5. 7:34

:)) Rita korán reggel megnevettettél a kérdéssel... :)) ...fasírozottat csináltam amit talán tavalyelőtt csináltam utoljára... :D valahogy így alakult
Egyébként nem gond hogy később tudod kitenni a képeket...a tegnapiak nem tudom elmentek e meg a viharfelhők...mostanában én is csak az ablakból fényképezkedem..megint olyanja van szegénykémnek...ha me :-?? :ymdaydream: x_x :-q g mégis kilépnénk ..a többi nem publikus.

És mindegy hogy fél óra vagy 4 óra...az eredmény ugyanaz.
Köszönöm a képeket is amiket kitesztek, olyan jó rácsodálkozni mekkora különbségek vannak az ország területén! űRemélem amit a hideg meghagyott nem fogja a jég elvinni ráadásnak! :-o

Lassan hétvége, de nekem mostanában mindig el kell gondolkodjak, hogy mit csináltam tegnap, hogy mi is van ma úgy összefolynak a napok.
Csak a jövő hét kedd lesz megint kemény... x_x
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. május 5. 16:01

Elmaradt 1 órám.Gyorsan felteszem a fréziákat.
ÁGUI-Rita
url=http://kephost.com/image/w59o]Kép[/url
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. május 5. 16:02

MIN GI/2
url=http://kephost.com/image/w59d]Kép[/url]
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. május 5. 16:04

Kata/3/ és
Gabóci/4/:MÉG NYARALNAK ÉS SÜTKÉREZNEK A NAPON

Kép

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. május 5. 16:05

RITA-GABÓCI/5/ Ott valami készülődik:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. május 5. 16:07

MIN GI/7/
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. május 5. 16:08

ÁGI-KATA/8/MINDJÁRT,MINDJÁRT!!!!!
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. május 5. 16:11

Kata! Nekem valahogy másképp szokott kinézni a fasírtom. Kisebbek a golyóbisok,
és jóval barnábbak.

Egyre melegebb van nálunk, bár a pár napja lezuhant csapadék miatt a Sajó medre
teljesen tele van. Ha egy csepp is esne ma vagy holnap, biztos, hogy kiöntene.
Már egy ideje "ökofűtés" van nálam. Hazajövök, és amíg 20 fok felett van a kinti
hőmérséklet, kitárom az összes ablakot. A legjobb, hogy ingyen van.

Közünk te tudsz a legkevesebbet gyakorolni a fotózást, mégis szemmel látható a
fejlődés. Nagyon mutatósak a nappal szemben készült fotóid.

Kata délutáni és esti fotói:

Kép Kép Kép

Kép Kép Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. május 5. 16:44

Paggy! Köszi az újabb jelentést! Itt kétlépcsős a születés, duplán kell izgulni is.

Először azért, hogy megszületik-e, majd azért, hogy milyen színű lesz a gyerek.

Kiteszem a hazabandukolós fotóimat. Tegnap délután, és ma reggel készítettem
őket.
Ma egyébként ilyen köd volt mikor indultam otthonról:

Kép

Ez nem hazabandukolós, hanem elindulós kép. Ezt is ma reggel készítettem. Az
én orgonám és szilvafám, háttérben a köd:

Kép

Háttérben szivarfával és csüngő "szivarokkal":

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Igazi árnyékszék alias kinti budi:

Kép

Kép

Kép

A télihez hasonló szögből próbálkoztam. A jobbról belógó nagyon öreg szilvafának csak a
fele hajtott ki. Pont nem a képbe lógó fele:

Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. május 5. 16:57

Még mindig csak infó:Nemcsak Budapesten
Spoiler: mutasd
:ZÖLDKALAUZRÓL

A zöldkalauz internetes portál előzménye a Komlósné Hlatky Katalin által szerkesztett, a Magyar Almanach kiadó gondozásában 2001-ben megjelent BUDAPESTI ZÖLDKALAUZ. A nyomtatott kiadás hátránya, hogy terjedelmi okból nem tartalmazott sok helyszínt. Készítés közben felkutatott számos múltbeli adat, fotó, térkép kimaradt a kiadványból. Kihasználva az internetes technika lehetőségeit úgy döntöttünk, hogy a könyv tartalmát és az időközben összegyűjtött egyéb értékes adatot közreadjuk.

Közreadjuk mégpedig olyan formában, hogy az bárki által kiegészíthető, szerkeszthető legyen. Bíztatunk mindenkit, hogy új területek bemutatásával, képek, érdekességek, linkek hozzáadásával az oldal tartalmát bővítse!

A zöldkalauz.hu célja:

a 2001-ben megjelent BUDAPESTI ZÖLDKALAUZ adatbázisának frissítése, bővítése, a könyv tartalmának interneten való megjelenítése, ezáltal gyorsabb és közvetlenebb hozzáférést biztosítva az érdeklődök számára,
egy-egy terület múltjának, jelenének, jövőjének és kultúrtörténeti érdekességeinek bemutatása
a népszerű területek mellet a kisebb, "titkos" jó helyek bemutatása
Budapest határait átlépve egy országos adatbázis létrehozása
a kortárs tájépítészeti alkotások kiemelése, a szerzők által fontosnak tartott információk közlése
egy-egy területről különböző helyen, különböző témában megjelent írások linkgyűjteményének létrehozása
a szabadtér-építészet eredményeinek összegyűjtése oly módon, hogy az hasznos legyen tervezők, kutatók, diákok, településfejlesztők, önkormányzatok, turisták és laikusok számára is.
FOTÓZD LE kedvenc helyedet és TEDD KÖZZÉ a zöldkaluz.hu oldalán!

Tartalom szerkesztésére két lehetőség van:
• A közzétenni kívánt képeket, szöveget elküldöd az iroda/kukac/leptek.hu címre és mi feltöltjük
• Regisztrálást követően, bárki létrehozhatja egy új terület adatlapját vagy a meglévő adatlapokat új információval kiegészítheti, ami moderálást követően megjelenik. Itt egyelőre a Drupal tartalomkezelő "előre gyártott" modulját alkalmaztuk, második ütemben tervezzük ennek egyedi fejlesztését, hogy a feltöltés is élmény legyen. Addig is a bátrabbaknak a feltöltési segédlet letölthető.

További segítség a iroda/kukac/leptek.hu vagy a +36 1 788 5111 telefonszámon kérhető.

Külön köszönetet szeretnénk mondani a honlap főtámogatóinak, akik hozzáállásukkal segítették a honlap létrejöttét és fenntartását.

Főtámogatóink voltak:

Nemzeti Kulturális Alap
Kavicsbeton Kft
Adataikat ingyen bocsátották rendelkezésre:

FŐKERT Zrt fotótár és parkadatok

Kollin Ferenc a Budapesti Üdvözlet képeslap gyűjteményben megjelent képeket

Nemes Réka: Közparkok kialakulása és története Győr belvárosában (diplomamaunka)

Kellemes böngészést kíván a zöldkalauz.hu csapata
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. május 5. 19:11

Paggy! Ügyesek a növénykék, szépen igyekeznek a világra jönni, s hamarosan meg is mutatják a színüket. :) Úgy látszik az én fájós térdem a fréziáimra is hatással van, csak lassan bújnak elő. :movingflower: :movingflower: :movingflower:

Kata! Nagyon jók lettek az esti képeid. :)

Rita! Nagyon sok szép orgona van felétek, és micsoda illat lehet. :) A cicákról bármennyi kép jöhet, olyan szépek. :ymblushing: Hogy jutott eszedbe az árnyékszékről csinálni képet? Csúcs! :D :D :

Ma a barátnőmnek menni kellett Gyulára a kórházba vizsgálati eredményért, és mentem vele, mert utána meg Szabadkígyósra mentünk terepszemlére, ugyanis június 6-án az ÖTYÉ-vel megyünk oda kirándulni. Még válogatnom kell a képekből, de egy párat kiteszek a mai fotókból.

Ez a kismadár úgy látszik nagyon szeret ezen az ágon énekelni.
A gyümölcsök nálunk is szépen növögetnek:szilva, cseresznye, sárgabarack.

Kép Kép
Kép Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. május 5. 19:24

Gyulai képek
Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. május 5. 19:26

Csak ámulok a sok szép képen a rengeteg orgona szín és mennyiségi halmaza valami csoda..mindig sajnálom, hogy nem jönnek át az ilyen gyönyörű virágok illata! Nagyon tetszenek a képek. Mostanában nem voltam apunál, nem tudok viszonyítani a kerti képekhez. Nagyon igéretesnek tűnik a termés! Nálunk is rengeteg eső esett, meg is lehetne nézni, de most megint szobafogság hangulat van...remélem nem sokáig.
A fejem érzi hogy lesz itt még csihipuhi, mert a sima esőtől nem szokott fájni.A tegnapi viharfelhők estére olyan feketék lettek, hogy le sem tudtam fényképezni...

A fréziák milyen huncútok, vannak akik már igéretes stádiumban, és vannak akik még mindig igencsak bújócskáznak! :D De sebaj, eljön majd az ő idejük is! \:D/ Remélem mindenkinek nyugodt éjszakája lesz, és kellemes hétvégéje! :ymhug: :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth: i-)
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. május 5. 19:38

Szabadkígyósi kastély felújítás alatt!

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. május 5. 21:09

Gabi! A koncepció az volt, hogy orgonás képeket készítek, de csak azon az útvonalon,
ahol minden nap járok. Az az árnyékszék olyan kis ütött-kopott, de látszik, hogy valaha
szebb napokat is megélt már, ezért megengedtem neki, hogy az egyik orgonás fotóra
rákerüljön. Különben az orgona nagyon illik a régiségekhez. Régi épülethez, kerítéshez,
kő- vagy téglafalhoz.

A kis madárka egy pinty, és én is nagyon szeretnék egy ilyet fotózni! Azt gondolom, hogy
a városi madarak jobban hozzá vannak szokva az emberek jelenlétéhez, mivel kénytelenek
egymáshoz egészen közel létezni. Lásd galambok, vagy akár a mókusok is. Míg itt falun
nincs a közelségre rákényszerülve.
Megyek az úton, észreveszek egyet, amint egy kéményen vagy fenyőágon szépen énekel.
Amíg megyek nincs gond, de ahogy megállok, és elkezdek kotorászni a táskámban, azonnal
elrepül, pedig még nem is voltam nagyon közel hozzá.

A gyulai képeken még nem is annyira vettem észre, de a szabadkígyósi vár stílusa már
megint tök ismeretlen számomra. Nagyon tetszik! És az a albinó páva! Csodálatos!

Foltos Cicát az árokban kaptam lencse végre. Még bizalmatlan velem:

Kép

Ezt a viharvert pitypangot pedig a lemenő nappal szemben fotóztam. Teljesen más fénnyel
világítja meg a növényeket, mint a tündöklő napfény. Szerintem látszik is a képen:

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. május 5. 22:03

Gabóci!
Hogy tudtad pl. az örvös galambot lefényképezni ilyen közelinek?? Azt hittem ma reggel hatkor nem hiszek a szememnek. Az udvaron két ilyen gyönyörűség kapkodta a gilisztákat a földből. Ödön rájuk fülelt, de utána hidegen hagyták, szerencsére.
Kicsit nosztalgiáztam a szabadkigyósi kastély láttán. Kicsinek sokat nyaraltunk ott apukám testvérénél. A kertvégek alatt mentünk el mindig a kastélyig, pedig tiltva volt. Bent még sosem voltam.
Kata! Anyukám mindig kolbásztöltelékből csinálta a fasirtot. Én már finomitottam rajta, ne legyen annyira tömény, meg sötét sülés után a sok paprikától. Reggel láttam a képet, jól meg is éheztem tőle. :-) Amikor sütöm szoktam kis mustárt kenni a tetejére, egy kis extra izt ad neki.
Rita! Hát szégyen, vagy nem szégyen én a májusfát azt ismerem, de a kosárról Tőled hallottam először. Kis időm lesz és utána is fogok nézni, milyen különbségekről beszéltél róluk.
Fát nálunk a faluban a főtéren állitottak mindig, meg talán most -mondja az öcsém, meg látom az interneten, - házaknál is van egy - kettő.
A pitypangos kép az most nálam visz mindent! A háttér is nagyo n jó hozzá! Itt felénk az orgona már szépen elvirágzott. Tényleg jó, hogy kis eltéréssel virágoznak mindenkinél igy tovább lehet benne gyönyörködni.
Paggy! Nagyon várom a szinesedést! Tippem lenne a sajátoméra, de majd kiderül igazam lesz-e.

Holnap megyünk Vásárhelyre az Állattenyésztési napokra, remélem nem kapunk a nyakunkba jó kis jégesőt, mint ma.
Vaskica06

HozzászólásSzerző: Vaskica06 » 2017. május 5. 22:16

Kedves Mindenki!
Nagyon szépek lettek most is a képeitek.Öröm volt őket csodálni.Érdekes volt látni más településeket.Nagyon szépek,ahol éltek vagy jártatok.Jó volt virtuálisan ezekre a helyekre kirándulni menni.Ez a vár,olyan mintha egy mesebeli vár lenne.A hajóverseny nagyon tetszett,ilyet még nem láttam.A kép visszaadta a versenyzők hajráját és lendületét.Nagyon tetszett.Aranyosak voltak az állatok és jó figyelni a fréziákat,ahogy növekednek.A pitypangos kép nagyon szép,olyan mint egy profi fotó.Köszönöm a képeiteket.
Eddig azt hittem,hogy csak az én kutyáim "vegetáriánusok",mert nagyon szeretik a szőlőt,a dinnyét, a nyers krumplit és a tulipánhagymát.Régen volt egy macskám és egy németjuhászom ,akik a spenótért voltak "megkergülve".Nálunk is van zoknitolvaj.Nem tudom elég magasra tenni a zoknit,hogy a pulim,ne lopjon le belőle egy-egy fél párat.Ha rajtakapom,mindig sunnyog.Tudja,hogy haragszom érte.

Kedves Paggy!
Olvastam a bejegyzést.Köszönöm a válaszod.

Kellemes,napos hétvégét kívánok mindenkinek. :D
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. május 5. 22:50

Rita! A pitypangod nagyon szépre sikeredett, ügyes vagy! :flower1:

Ági! Az örvös galamb nagyon elszaporodhatott, itt sétálnak a ház körül, és nem nagyon izgatják magukat, nem nehéz fotózni őket.

A fiatalember ma volt H.vásárhelyen a mezőgazdasági napon. :) Minden évben elmennek az apjával. \:D/

Kép Kép

Kép Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. május 6. 8:46

sziasztok! itt is napsütéses reggelre ébredtünk. :D bár állítólag lesz zuhé délután !nekem nem hiányzik...Apu ma is folytatja a fűnyírást! :)
Rita, tegnap már láttam a pitypangodat, de olyan álmos voltam már, hogy nem reagáltam le. :( . Nekem is nagyon tetszik, igazán érdemes lenne egy kinagyításra, és bekeretezésre és a falra kitenni! valami hihetetlenül szép :D @};- .
Gabóci, milyen helyre kis legénykéd van, milyen jó, hogy nem fél az idegen állatoktól, szépen meg meri simogatni. Látni rajta,. hogy szereti az állatokat! Nagyon régen voltam már ilyen kiállításokon, mióta férjhez mentem....93 óta...huh jobb bele sem gondolni..Most meg Samu miatt sehova...egyszer egyszer próbálkoztam kiállítással, de feladtam. :-tÉlénk a szél, de kinéztem hogy mennyire van nálunk kinyilva a hársfa, tényleg úgy kell keresni..nem csak a szél miatt nem látszik..Tavaly a leveleket nem lehetett látni a rengeteg virágától- :(

Köszönöm a kirándulós képeket, Gyulából semmire nem ismertem fel, lehet azért, mert télen voltunk nászúton ott is.. :)
A Sabadkígyósi kastély meseszép, és rögtön az jutott eszembe, milyen jó kis sorozatot vagy filmet lehetne itt is forgatni :)) :)) :)) .
Kellemes hétvégét mindenkinek...itt állítólag nem lesz ma eső, de holnap zápor és zivatar igen...akkor pedig lőttek a netezésnek..olyankor nem merek, csak ha messzebb van... :) :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth: :-h
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. május 6. 15:51

Sziasztok!Most értem haza a SÁRKÁNYHAJÓ versenyről/Dunai Regatta/HULLA FÁRADT vagyok,mert nagyon kalandos napom volt.Este még Lilla lesz.
IZGALMASRA SIKEREDETT minden.Picit pihenek és felpakolom a képeket.Most is leírom,elég sok,ezért spoilerbe teszem.Ne vegyétek tolakodásnak a sok képet,csak tekerjétek tovább!Nem lehetett kevesebbe.ÉS este a nyugalomban ,Lilla után, végre nézelődöm.Üdv:Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. május 6. 17:30

Halihó!Kezdjük.
Előzmények:Barátnőm lánya Juli is jön.Találkahely Kossuth tér.Igenám,de a metró itt most nem áll meg./nem tudtuk/Juli még nem jön és elvesztette a telefonját,tehát felhívhatatlan.Várok a téren
.l=http://kephost.com/image/wQvx]Kép[/url]
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. május 6. 17:34

Metrópótlópótlóval megjön./TUDTAM,HOGY JÖNNI FOG,/Node,a Kossuth téren, a Parlament előtt,ahová hírdették a startot ,semmi nyoma a versenynek.Oké ,menjünk a Végcélhoz.Mivel?HÁT A METRÓPÓTLÓ ÁTKELŐHAJÓVAL,amire érvényes a bérlet.Átkelünk.
url=http://kephost.com/image/wQv1]Kép[/url]
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. május 6. 17:35

rl=http://kephost.com/image/wQw0]Kép[/url
]Kép
Kép

Vissza: “Társalgó”