Van képem hozzá

Kata58
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. május 26. 14:44

szia Marcsi! de jól sikerült a képes beszámolód! \:D/ :D .Látom semmi lényegesről nem maradtatok le, sőt még egy szupererős vihart és hatalmas esőt is kifogtatok!oda már csak szappan kellett :)) .Lényeg, hogy nektek nem lett semmi bajotok!
Tetszenek a képek, örülök, hogy azért sikerült még száraz időben is kirándulni! további szép napot nektek! :ymhug: :D :-h :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. május 26. 16:56

Sziasztok !Fogadjátok szeretettel,ELSŐSORBAN ÁGI,második ajándékom!Üdv:Paggy ESTE JÖVÖK NÉZELŐDNI

gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2017. május 26. 18:10

Kata58 írta:szia Marcsi! de jól sikerült a képes beszámolód! \:D/ :D .Látom semmi lényegesről nem maradtatok le, sőt még egy szupererős vihart és hatalmas esőt is kifogtatok!oda már csak szappan kellett :)) .Lényeg, hogy nektek nem lett semmi bajotok!
Tetszenek a képek, örülök, hogy azért sikerült még száraz időben is kirándulni! további szép napot nektek! :ymhug: :D :-h :littlehearth:

Szia Kata!
Igen nagyon jól sikerült 3 nap volt.
Szép hétvégét kívánok neked.
Marcsi :)
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. május 26. 18:41

Paggy, gyönyörű lett ez a videó is!Nagyon megy ez neked! A fréziáknak már csak az illatának kellene átjönnie... :)) \:D/ :-h :-bd :movingflower: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. május 26. 21:00

Hazaérve a tanfolyamról öröm volt betérni ide. :-)
Igaz, hogy párszor majd leájultam a székről, mig hallgattam az előadást, most sem vagyok toppon, de azért itt vagyok.
Marcsi! Most este beszéltünk a bogácsi rokonunkkal, hogy ott leszakadt-e az ég, mint Egerben, erre jövök és látom, hogy ahol jártatok ott megvolt az égi áldás.
Jó volt látni a képeid, külön öröm számomra,hogy nagyban, igy lehet élvezkedni rajta. :-)
Paggy!
Hú, ez csodás volt!! Először is az a szééép sárga virágocska, aztán a zene, na az totál elvarázsolt, igy végig mosolyogva néztem a képkockákat.
Nagyon izléses összeállitásokat csinálsz! A teát is megkóstoltam volna, közben azon gondolkoztam, micsoda öröm és béke lehet Nálad, amikor beteljesedik a mütyürök ébredése. A másik meglepetés, bár nem is tudom miért ért meglepetésként, a második frézia volt. Titkon azért reméltem,hogy sikerül egy ilyen sárgás, narancsos szint összehozni nekem is. :-)
Úgyhogy nagyon köszönöm a látványt!!
Várom a többiek szépségeit is. :-)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. május 26. 21:33

Kedves Marcsi!
Nagyon szép képeket tettél fel.Olyan mintha ott lenne az ember.Nekem a tájon kívül az tetszik,hogy bárhány éves az ember, barátokra mindig szüksége van,akivel/akikkel/ megoszthatja az életét,örömeit.Jó volt látni a közös reggelit és azt is ,hogy Ti is szeretitek a finom narancslevet.
Nem féltetek a villámlásban?Hová lehet bújni egy erdőben ,ha villámlik?KÖSZÖNÖM SZÉPEN A FOTÓKAT.Paggy
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. május 27. 5:27

Paggy! A kutyakocsi nagyon ötletes! Dömötörön látszik, hogy teljes tudatában van annak,
hogy ő más, mint a többi. Neki jár a kényeztetés, odafigyelés, törődés.

Hogy milyen jó idő volt nálatok! Amikor a képeket kitetted a városról, akkor nálunk zuhogott.
Emlékszem, meg is jegyeztem, hogy majd megírom neked. Egy ideje nálunk nem telhet el
nap zivatar vagy akár tópusi zápor nélkül. De olyan is van, hogy dörög csattog villámlik,
és egy szem sem esik. Majd kisüt a nap és az eső is megered. A Sajó napok óta bármikor
kiönthet.

Nagyon ügyes vagy, hogy ilyen klassz videókat tudsz készíteni! A fréziák ehhez is jó alapot
szolgáltatnak, és te az ötleteiddel egyedivé tudod varázsolni. A zeneválasztás is telitalálat!

Gabi! Gyerek koromtól jezsámennek ismertem a jázmint, mifelénk így hívják, itt a faluban
is. Amikor ideköltöztem, és lettek jezsámen bokraim, valamiért utánanéztem a neten, és
megdöbbenve láttam, hogy a jezsámen és a jázmin bokor ugyanaz. Én csak azért hívom
jázminnak, mert azt tapasztaltam, hogy Borsodon kívül inkább így ismerik az emberek, a
jezsáment sokan nem is hallották.

A meleg hatás a nappal szemben való fotózásnak köszönhető. Ezt még jobban ki fogom
tapasztalni, mert nekem is nagyon tetszik.

A piaci fotón az újhagyma látványától azonnal összefutott a nyál a számban! Imádom!

Az a narancssárgás rózsa tényleg különleges!

Marcsi! Örülök, hogy a eső sem tudta kedveteket szegni! Nagyon szép helyen jártatok!
Az erdő közepén a kis tavat az eső csinálta, vagy tényleg tó? Mesebeli!
A másik tó a szomorúfűzzel egy gyerekkori tavamat juttatja eszembe, pont így nézett ki,
ahogy a noszvaji. A hegyes-dombos-erdő látképet lestoppolom! Ha látok dombot és erdőt,
akkor azonnal otthonosan érzem magam.
A sziklás-fás képen milyen jól látszik az uralkodó szélirány! Nálunk szinte mindig nyugatról
fúj a szél (onnan kapjuk az esőt is), emiatt a faluba vezető út két oldalán lévő fák keletre
dőlnek egy kicsit, és arra hosszabbak az ágaik is.
Kedvencem az a fotó, ahol a sárga-bordó-zöld színű, kis levelű-nagy levelű-tűlevelű,
kicsi-közepes-magas fákat látni. Mintha ősz lenne, pedig nem! Mi lesz ősszel?

Tegnap reggeli esőcseppeskék:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. május 27. 5:46

Kata fotói: estefelé

Kép Kép Kép

Kép Kép Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. május 27. 5:56

Mostanában a felhős égbolt miatt nagyon szépek a napkeltéim. Ezt a képet tegnapelőtt
csináltam, de csak most jutottam oda, hogy kitegyem:

Kép
Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. május 27. 6:07

A csipkebokron a fehértől az egész sötét rózsaszínűig mindenféle színű virág megtalálható.
De csak amikor közelről megvizsgáltam jöttem rá, hogy mi is az oka. A friss virágok
sötétebbek, és a porzóik csak úgy rikítanak a közepükben, míg az öregecskék elhalványulnak,
és megbarnult porzóik sem vonzzák már a rovarokat. De így is szépek!

Kép
Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. május 27. 6:07

Ez pedig a tegnapi napkeltém:

Kép
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. május 27. 8:36

Rita! Ismét gyönyörűek a napfelkeltéid, hihetetlen hangulatuk van! A jázminbokor virágai is nagyon tetszenek. :) A csipkebokor ikrei is, vagy mondjam, hogy anya lánya! Milyen klassz ,hogy egymás mellett a már beporzott és a még szinte hamvas virág ! :D Számtalanszor megtapasztalom, hogy ahhoz, hogy élvezni tudjuk igazán a képeket, ki kell ide tenni. Itt érvényesül igazán! @};- :-bd \:D/
Köszönöm az én kitett képeimet. Kár hogy az egyik naplementém nem sikerült annyira jól, mert akkora szél volt, hogy még a telefont is alig bírtam tartani... :-w Pedig ritka szép volt..

Kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. május 27. 11:21

Fél egyre vagyok hivatalos a falusi gyereknap rajzversenyébe zsűrizni. Gyorsan megfőztem,
de közben eszembe jutott, hogy ezt a gyors, egyszerű, de mégis nagyszerű ételt bemutatom
nektek. Nincs időm cifrázni, csak úgy a maga valójában fotóztam le a folyamatokat.

Mivel csak ketten vagyunk itthon az "itthoni" fiammal, ezért egy csirkemell elég is kettőnknek.
Vacsorára is ezt fogjuk enni (általában meleget eszünk). Mivel épp rajtunk van az egészséges
étkezési hoppáré, ezért salátával fogjuk enni (Németországból két nagy tábla csokit kaptam tőle!
Nesze neked saláta!)

Fahéjas almás csirkemell:

A mellet vékony szeletekre vágtam, megborsoztam, megsóztam, majd tepsibe téve egy pici
olajjal meglocsoltam, és alufóliával letakarva 20 perc alatt készre sütöttem. Mikor elkészült,
kiszedtem a húsokat egy tányérra:

Kép

Négy nagy almát meghámoztam, kimagoztam, és vastagon felkarikáztam. Az almaszeleteket
a hús helyére tettem a tepsibe. Pár perc alatt mindkét oldalát megsütöttem a sütőben. Itt épp
megfordítottam őket, és tettem vissza a sütőbe. Ilyenkor már könnyen törnek, mert eléggé
megpuhulnak. Nem kell megijedni, ha egy kicsit égettnek tűnik a szélük. Csak az almában lévő
cukor és az almán lévő, a hús után visszamaradt olaj karamellizálódik:

Kép

Ezután az almákat kiszedem, és mehet vissza a hús (közben sütőpapírt is cseréltem, muszáj
a karamellizálódás miatt). A húsra felpakolom az almákat, majd jól megfahéjazom. Nem kell
sajnálni! Egyszer kifelejtettem a fahéjat, azóta tudom, hogy a legfontosabb alkotó része ennek
a kajának:

Kép

Majd a hús tetejére sajtszeleteket helyezek. Lehetne reszelni is, de így gyorsabb. Ez edámi sajt.
Most nem volt itthon füstölt sajtom, ha van akkor az edámi tetejére abból is szoktam tenni egy
csíkot:

Kép

Már csak annyira teszem vissza a sütőbe, hogy megolvadjon a sajt. Miután kiveszem, le szoktam
takarni az alufóliával, és úgy hagyom kihűlni, akkor kevésbé szárad ki a mell. Ha csak egy ebédre
valót csinálok, akkor közvetlenül ebéd előtt olvasztom rá a sajtot.

Kép

Általában nem szeretem a gyümölcsös ételeket, a gyerekeim viszont nagyon. Emiatt megcsinálom,
legfeljebb nem eszem belőle. Ezt azonban azonnal imádtam, ahogy megkóstoltam. Mindig úgy
ügyeskedem, hogy a sült almából maradjon pár szelet, de abból nem adok senkinek. Az az enyém!
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. május 27. 17:30

Mivel eldőlt, hogy holnap megyünk csavarogni, ezért kiteszem a mai képeimet,
mert lesz holnapi kitenni való is (most jut eszembe, hogy a szilvásváradi fotók
is a mappájukban vannak még!!).

Ma egy olyan úton mentem le a falu aljában megrendezett gyereknapra, ahol
nem nagyon szoktam járni, mert soha nincs arra dolgom. Jöjjenek az újabb
képek a falumról. A sötétebbek nappal szemben készültek. A második kép még
odafelé, a harmadik meg már visszafelé lett fotózva.

Kép
Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. május 27. 17:31

Kép
Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

Kép
Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

Kép
Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

Kép
Kép
Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. május 27. 19:30

Rita! Igen,ezek a képek ilyen nagyságban mutatnak jól. Mindig igyekszünk csökkenteni a méreten, de azzal elvész a látvány varázsa. Nálunk is ilyen nagy gomolyfelhők voltak ma, 20-23 fok, és egy kis szél kíséretében.
Jó csavargást holnap és kérünk képeket is, hogy merre jártál!

Ma nem csináltam képet, ezt a felhőt a héten kaptam le, nekem az örvényt juttatja eszembe.

Kép

Holnap gyereknap lesz. Tegnap az óvodásokat elvitték egy kicsit dotto vonatozni.

Kép

Kicserélődtek a tavaszi virágaim, szeretem a gumós begóniát.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. május 27. 21:05

Gabi! Nálunk is pont olyan idő volt, mint nálatok. Itt a faluban azért volt ma a gyereknap,
mert a közeli városban meg holnap lesz, így mindenki jól jár.

Tudom, hogy nagyban szépek a képek, de mindig attól tartok, hogy egyszer csak megszűnik
a kephost.com, és akkor csak egy stoptábla lesz a fotóink helyén. A g+-ért minden hónapban
fizetek, mert már rég kihasználtam a kapott tárhelyet, viszont biztos, hogy amíg fizetek,
addig a kép is marad a helyén. A google akkora cég, hogy bízom benne, nem megy tönkre.

Meg is fogom kérdezni a kisebbik fiamat, hogy lehet-e esetleg pénzért nagyobb fotókat is
beilleszteni a g+-on keresztül. Hátha...

A volt férjem kislányának, aki a közös gyermekeink féltestvére, pár nap múlva szülinapja
lesz, és ilyenkor mindig elvisszük az itthoni fiammal vásárolni (az angliai testvérei is küldenek
pénzt, meg mi ketten is adunk bele) és mekizni. Most a szülei elfoglaltsága miatt úgy alakult
a program, hogy gyereknap+vásárlás+meki. Mivel MacDonalds legközelebb csak Miskolcon van,
ezért odamegyünk gyereknapozni is. Persze, csinálok képeket! Remélem értelmes dolgok is
lesznek ott, nemcsak bugyutaságok, meg vásározók.

A felhő tényleg egy örvényre hasonlít. Nálunk Mikuláskor jár ilyen kisvonat itt a faluban meg
a városban is. A miskolci mikulásvonatra hónapokkal korábban már nincs jegy, igaz, a pénzükért
nemcsak vonatozást kapnak a szülők és a gyerekek.

Ezeket a vízcseppeseket vagy három hete fotóztam:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. május 27. 21:43

Rita Köszönöm a vadregényes beszámolót a faludról. Igencsak gondolkodnom kellett hogy hogyan találom el, hogy milyen hatással vannak rám a képek. Így jutott eszembe a vadregényes..mellette lenyűgöző is. Nem is csodálom, hogy szeretsz ott lakni! A receptedet is tuti kipróbálom majd, de hozok hozzá friss almát mert az enyém már szinte keserű és kevés...bár szerintem ananásszal is ugyanolyan finom lenne...na tessék már megint improvizálok :)) :)) :)) .
Gabóci izgalmas a felhőképed, és nagyon szépek a virágaid! :D :-bd
várjuk a további élménybeszámolót ! :D :-h :ymhug: :movingflower: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
A vízcseppek pontosabban harmatok meg önmagukért beszélnek! :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. május 28. 2:00

%%- :flower1: :movingflower: @};-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. május 28. 10:43

Sziasztok!Köszönöm szépen a fantasztikus fotókat.este jövök nézegetniMost csak beugrottam 3 dolog miatt:
Gabóci!Elkészültek a fotók ma vagy holnap megcsinálom a videót és megkérem majd Ritát legyen szíves tegye fel.
Kata és Rita kb szerdára lesznek meg a fotók,így péntekre kész a videó.Remélem minden szép lesz!
Teszek fel 2 napra 2 személyes képet,amit majd letörlök,mert szeretném megmutatni milyen vagány dédink van.Tegnap ugyanis kb 7 gerincsérvvel a hátában kirándult velünk Budekeszire,hogy megnézze Lilla lovaglását .Mindenkinek szép fényes ,nyárias napot kívánok!
ÉS MIT SZÓLNÁTOK EGY KIS BEFŐZÉSES FOTÓHOZ MAJD /rebarbara banán dzsem/?JA és mellékelek néhány fotót a filléres MODERN BEFŐZÉS könyvből.Ha kell valamelyik recept elküldöm.Üdv:Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. május 28. 10:57

Dédi,Jucim/a lányom /és Julika
ÉS Lilla két lovacskája.A bal oldali VITÉZ /ő egy herélt,8 éves /és OLGA a jobb oldalo/kanca 6 éves és NAGYON SZESZÉLYES,de Lilla imádja./A vicces az ,hogy Olga a nászasszonyom neve és Lilla legjobb barátnőjéé is.Ez a barátnő ,hát mit mondjak ,szintén nagyon szeszélyes,de Lilla szereti ezeket a kiszámíthatatlan l"lényeket".
url=http://kephost.com/image/0aRL]Kép[/url]

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. május 28. 11:07

Spoiler: mutasd
Kép

Sütőtök fahéjjal,gyömbérrel,Egres hagymacsatni curryval,barna cukorral húsok mellé,Rebarbara-banán dzsem állítólag nagyon hamar elfogy ,ezért sokat kell belőle csinálni,végül Kapor mézzel eltéve és még sok más.

Vissza: “Társalgó”