Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 5. 15:20

A halott nyuszi szobra,az élő mostani nyuszi és BÚCSÚ a kerttől:
Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 5. 15:23

Ismét szünet következik és este jövök vissza.Remélem nem untatlak Benneteket!Szép délutánt!Paggy
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. június 5. 15:23

Paggy! Irigyellek ezért a sétáért, varázslatos helyekre vittek el benneteket. :) Sajnos most nincs időm végig csemegézni, csak bekukkantottam ls végig szaladtam rajta. :( Mindjárt megyünk a barátnőmhöz vendégségbe, meg egy kis esti szalonna sütésre. Az első képek mindjárt ismerősek voltak, mert vagy 20 évvel ezelőtt bankos koromban a Gerlóczy utcába jártam a központba, később átköltöztek a Magyar utcába. Emlékezetes hely még a Városház utcában egy kis kifőzde, ide jártunk ebédelni, nagyon jó kis hely volt. Most csak ennyi, valószínű csak holnap jövök. :-h
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. június 5. 16:35

Nagyon jók ezek a kis virtuális séták, mennyi minden jut az ember eszébe....ezeket a részeket én is szerettem, amikor ódon részekbe lépsz be és kiderül belül egy élő drágakő...xdd :ymhug: :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 5. 18:42

Spoiler: mutasd
smét egy érdekesség.Átsétálunk az UNGER-HÁZHOZ.---Kiragadva egy cikkből/ linkjét mellékelem / és a saját fotók:
Az épület helyén a XVIII. század derekán Unger Benedek városfalak menti kovácsműhelye működött. A tökéletes helyválasztásnak köszönhetően – a mai Astoriánál állt a város egyik kapuja, a Hatvani kapu, amit csak 1808-ban bontottak le – a szekérrel érkezők a városba érve sokszor megálltak a műhelynél, és végeztették el itt a szükséges munkákat. Unger hírneve és hatalma egyre gyorsabban nőtt, 1755-ben pedig a város irányításában résztvevő, választott százfős polgári testület tagja lett.

Öt gyermeke született, közülük Antal (1771-1835) vitte tovább a családi üzletet, amit néhány teleknyivel feljebb, az Ország-útra (a mai Múzeum körútra) költöztetett, ahol akkoriban a pesti vásárokat tartották.

Csaplovics János 1829-ben így írt ezekről:

A vagyon jelentős növelésének köszönhetően Unger Antal a XVIII.-XIX. század fordulóján több, mint egy tucat telket vásárolhatott a mai Belváros legpatinásabbnak számító utcáiban, melyekre a kor neves építészei által tervezett lakóházak kerültek.

A pesti polgárság felemelkedésének korában járunk, így a család minden kínálkozó lehetőséget megragadott a felfelé törekvésre. Unger Antalnak két fia – Antal (1801-1868) és Henrik (1809-1877), valamint két lánya született. A két lány egyike egy tehetős vaskereskedőhöz, másikuk pedig egy városi szenátorhoz ment feleségül, a fiúgyermekek pedig még tovább gyarapították az Unger-vagyont. Az ifjabb Antal a műhely vezetése helyett vaskereskedést nyitott a Duna-parton, nyereségét pedig ingatlanokba fektette.

HIRDETÉS
Henrik jogot tanult, és eleinte jórészt a család tulajdonában lévő házak bevételeiből élt, de élete derekán ipari vállakozások egész sorába fektetett be. Ezáltal a város egyik leggazdagabb embere lett, sőt, testvérével együtt a reformkorban egyre gyorsuló kulturális fejlődésből is kivették a részüket: Henrik tekintélyes könyvtárat tartott fenn, de testvérével együtt mindketten jó kapcsolatot ápoltak a kor legnagyobb alakjaival.

Henrik 1852-ben a Múzeum körúti kovácsműhely lebontása, majd egy újabb ház építése mellett döntött. A feladattal a XIX. század derekán viharos hirtelenséggel feltűnt, Párizsban, majd Münchenben tanult építészt, az alig néhány hónappal korábban Pestre költözött Ybl Miklóst bízta meg.

A harmincnyolc éves Ybl ekkor még nem számított szupersztárnak a szakmában, hiszen korábban mindössze Pollack Mihály (1832-1836), majd Koch Henrik (1836-1841) építészek irodájában dolgozott, 1841-ben pedig előbbi fiával, Pollack Ágostonnal nyitott építészirodát a Dorottya utcában. 1845-ben gróf Károlyi István megbízta fóti kastélyának átépítésével és a település templomának megtervezésével, majd a család uradalmi építésze lett.

A valószínűleg Pollack Mihály által ajánlott (Unger Henrik a veje testvére volt) első pesti bérházának elkészítésére készülő Ybl végül egy romantikát bizánci és mór stíluselemekkel ötvöző kétemeletes, két utca közt átjáróházként is működő épület terveinek papírra vetése mellett döntött.

http://24.hu/kultura/2016/03/27/ismeret ... unger-haz/

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 5. 18:54

Az Unger -ház után kiérkezünk a/1.kép/ Múzeum körútra.Ahonnan még sokat csalinkáztunk a Nemzeti Múzeum környékén lévő PALOTA NEGYEDBEN
.Ismét a WIKIPÉDIÁT és egy másik érdekeset hívom segítségül,mert annyi ott a látnivaló,hogy leírhatatlan:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Palotanegyed https://welovebudapest.com/budapest.nev ... i.palotait És végül álljon itt képekben néhány érdekesség
-NEMES JELES LÁSZLÓ /SAUL FIAI/ új filmet forgat és bekukkanthattunk az igazinak látszó felépített díszletekbe
-Hallgattuk a madárcsicsergést a különleges ÖTPACSIRTA utcában
-Megnéztük az oroszlános fogadót a Kálvin téren,ahol az Alföldről beérkező kereskedők szálltak meg

-A Kálvin tér képével búcsúzom :PaggyKép
Kép
Kép
Kép
KépKép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 5. 19:00

Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 5. 19:10

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 5. 19:12

ITT A VÉGE :littlehearth:
%%- :flower1:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 6. 6:13

Ezt írtam Paggy-nak, amikor ezt a sok képet és információt elküldte e-mailben:

"Köszönöm a sok-sok információt! Elolvasni csak az elsőket tudtam, a többi még várat magára,
de a képeket végignéztem. Sok szép mindent lefotóztál! Rengeteg bájos részletet láttam.
Egy-egy szép ablak, vagy stukkó, vagy akár csak a nyuszi a parkban, vagy a kihelyezett szekrényke
a könyvekkel, de a szemet gyönyörködtető épületek is, mind jólestek a szememnek.

Szép ajándékot kaptál a lányodtól!"

Most már a szövegeket is elolvastam, amiket nagyon köszönök! Semmit sem tudok a fővárosunkról,
ez teljesen világos számomra.
Gyermeki lelkemnek az esett legjobban, amikor az igazinak tűnő díszletek közé én is bekukucskáltam
a te segítségeddel. Amíg csak a képeket néztem meg, addig nem értettem, hogy miért van az, hogy
alul szépen meg van csinálva az épület, felül meg elhanyagolt. Már azt is értem, miért kerül annyiba
egy film forgatása, amennyibe.

A belső kertek varázslatos hangulatához nincs fogható, az a képeken keresztül is lejön. A legjobb
helyek a meditáláshoz, befelé forduláshoz, gondolkodáshoz, alkotáshoz.

Köszönjük, Paggy!

Ide is beteszem a mai fél hatkor fotózott képemet. Holnap kirándulni megyünk a kollégákkal. Nincs
más kívánságom, csak az, hogy ne essen az eső:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 6. 6:34

Gabóci5 írta:Rita! Köszönöm a virtuális kirándulást. ^:)^ Jó időtök volt, és nagyon szép képeket hoztál. :ymapplause: Kb. 30 évvel ezelőtt egy régi kolléganőmmel nyáron üdültem Jasnán, sokat gyalog túráztunk a környéken, és felvonóval Chopokon jártam, 2024 m magasan. Most sajnálom, hogy akkor nem fotóztam ilyen intenzíven. Néhány kép készült csak. Szép emlékeket idéz fel. Amire nagyon emlékszem, hogy a szlovák turisták milyen fegyelmezettek voltak, a kijelölt útról soha nem tértek le, és másokat is figyelmeztettek az esetleges omlás veszélyre.

Gabi! Akkor te vagy a csúcstartó eddig! De már nem sokáig! Ha a lányomék hazajönnek
július elején, megyünk vissza. Tisztára be vagyok sózva! Annyira jó érzés volt olyan
magasan múlatni az időt a csúcsok alatt! Bárhová néztem, le-fel-oldalra, mindenütt
csoda dolgokat láttam, amit eddig, ilyen közelről még soha. Szombat óta csak ott jár
az eszem. Épp mondtam a fiamnak, hogy eddig jól megvoltam a dombjaimmal, most
meg már a hegyek is kellenek, mint neki. Ezt jól megcsinálta! Az ő ötlete volt!
Egyébként meglepően lassan telt odafenn az idő. Nagyon meglepődtünk, amikor először
az óránkra pillantottunk. Biztosan csak véletlen, de így volt.

Kati Norvégiában jár épp. Ez a kép Alesundból van:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. június 6. 7:36

Paggy, gyönyörűek a pesti képek, el elábrándozik az ember, mennyi minden eszébe jut! :) . délután ha mindennel végeztem újranézem a képeket.
A Baross utcai I.sz. klinikán dolgoztam, s bátyus azzal párhuzamos utcában lakott egy néninél albérletben! Na az a ház, illetve lakásbelső se volt unalmas. Az akkoriban gardróbnak nevezett helyiség volt a szobája! A kapualjakról jutott eszembe.! Én a nővérszállón laktam..! :D :movingflower: :flower1: :flower1: :littlehearth:
Rita, úgy látszik, új szerelmed is lett! Az biztos, ha az ember személyesen megtapasztal valami csodaszép, eddig csak virtuálisan megcsodált helyeket könnyen a szívébe lopja magát a környezet! És a hegyeket megint csak nem lehet megunni! A kristálytiszta levegőről nem is beszélve!
Már előre örülök, milyen szép képekkel jössz majd haza! És rengeteg kellemes élményekkel! :-bd .
Kati pedig milyen gyönyörű helyen hajókázik megint! Köszönet a gyönyörű képért! :D :-h :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2017. június 6. 14:04

Sziasztok!
Szegeden a Tiszán elkezdődött Kérészek násza.
"A Tisza folyó egyik legizgalmasabb természeti szépsége
A tiszavirágzás jelensége maga a rejtély, az izgalom, a leírhatatlan varázslat, misztérium.
Varázslat ami Európában mára szinte csak a Tiszán látható.
A nyári napforduló idején a rejtélyes életű kérészek tömege ölt néhány órára nászruhát, hogy mintegy varázsütésre az alkonyati órákban milliónyi tiszavirágként izgatottan keressék párjukat a víz fölött. Leírhatatlan, semmihez sem hasonlítható természeti jelenség, ami összehangolja a három évig az iszapban élő lárvák életét. Az, hogy az év adott napján kifejlett, különleges formájú rovarként a víz felszínére érkezve beteljesítsék a természet körforgását.
Akinek lehetősége van ezt az óriási kavalkádnak tűnő ide- oda röpdöső rovartömeget megfigyelni, a Kárpát- medence leglátványosabb kérész rajzását láthatja."

A fotókat nem én készítettem,sajnos.Szeged a Napfényváros oldalról mentettem le.
Kép
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2017. június 6. 14:06

Kép
Kép
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. június 6. 17:11

Nahát! Ilyent sem láttam még, a tv-ben sem mikor nagy sprektumos rajongó voltam... :D
Marcsi ne szabadkozz a kép miatt, attól hogy nem személyesen készítetted, a téma és látnivaló fantasztikus. Inkább megköszönöm a képeket. Mert ha nem teszed ki, röstellem de nem tudok róla! Köszönet a képekért! :-h :-bd \:D/ :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. június 6. 17:54

Paggy! Nagyon szép a fővárosunk, különösen az Osztrák-Magyar Monarchia idején készült épületek. Általában csak elrohantam mellettük, Pesti útjaim során, nem volt időm a bámészkodásra, a belső tereket meg egyáltalán nem ismerem. Köszönöm, hogy általad bepillanthattam ebbe a világba, és a kiegészítéseket külön köszönöm. ^:)^

A 100 éves szilfáról jutott eszembe (mert mindjárt utána néztem), hogy áprilisban csináltam egy fáról fotót, de akkor nem tudtam mi az, csak megtetszett-
Ez volt.
Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. június 6. 18:14

gyomar írta:Sziasztok!
Szegeden a Tiszán elkezdődött Kérészek násza.

Marcsi! Nekem is volt szerencsém látni a kérészek táncát a Körösön két éve. A videót nem tudom feltenni, ezért csináltam gifet belőle.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 6. 18:55

Tokajnál folyik össze a Bodrog és a Tisza. A hídon átkelve még az autóból is láttuk a kérészek
tömegét. Ezt a jelenséget Tiszavirágzásnak hívják.

Ilyen közelről még nem láttam kérészt. Köszi, Marcsi! A rövidke életükre utalva alakult ki a
"kérész életű" kifejezés.

Gabi, ha elküldöd nekem a videót, felteszem a youtube-ra!

Zsuzsi pár képe a Trafford Centre bevásárlóközpontról. Külső fotót nem csatolt, ezért a netről
szedtem le egyet, hogy érzékeltessem, mekkora. Manchester külső kerületében található. Az
elejéről is beteszek egy képet, mert az sem mindennapi. A belsejében készült pár fotó a lányom
műve... és az sem mindennapi...:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. június 6. 21:28

Rita! Még a lélegzetem is elakadt ettől a kupolától belülről, hogy még a pálmafák is elférnek alatta. gyönyörű! Az egész környék az! :)
Gabóci, milyen fantasztikus élmény lehetett...Azt tudtam, hogy a tiszavirág életü az azt jelenti hogy rövid..de nem tudtam hogy ilyenről van szó...tényleg azt hittem virág hát Istenem de nagyot tévedtem... :ymblushing: :)) =)) Most legalább jól kinevethetem magam.. :)) =)) :flower1: :littlehearth: :movingflower: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. június 7. 6:22

Paggy Kedves!
Nekem valahogy más elképzelésem volt a titkok kertjéről. :-)
Azt hittem valami eldugott labirintus rejtőzik fővárosunk szivében, tele szebbnél szebb ritkaságokkal. Álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen sétán leszünk túl Veled. :-)
Élvezettel nézegettem a megbújó szépségeket, régi épületeket, olvastam a tájékoztatót. Jó volt! :-)
Kiváncsi lennék azért itt nálunk milyen különlegességeket lehet-ne találni, ha az ember jobban odafigyelne kicsit.
Kérdésedre a válasz:
Én magányos farkas vagyok barátnő terén. Talán 10 éve találkoztam egy tanfolyamon egy hozzám hasonló hölgyeménnyel, akit ha nem is elsőre, de szépen barátnővé fogadtam, fogadtuk egymást. Ő nem szegedi, igy e-mailezünk, 100 évben egyszer találkozunk.Sokat csalódtam a női nemben ilyen téren és óvatos vagyok. Nekem csak ahhoz volt szerencsém, hogy mid van, hogy nézel ki, ki a férjed, mit csinálsz.... és stb. Előbb utóbb kiütközött az irigység, igy megelégszem azzal, hogy nagyon sok ismerősöm van munkám által, de megtartom a három lépés távolságot.

Kávét nem iszok, étterem talán egy-kettő van ahol az elfogyasztott étel után nem fáj a belső rendszerem, igy néha azokat látogatjuk csak meg, de nagyon néha. Ugyanigy vagyok a kolbásszal is.
Látod, nagyon rossz válaszadó vagyok. :-) Mióta kidobáltam itthon minden E-s számú dolgot, nagyon odafigyelek a család étkezésére.
Itt a piacon van egy olyan hely az őstermelők részére, ahol " disznóságokat " lehet kapni. Ott szoktam venni hurkát, kolbászt, azt sütöm meg itthon.

Rita, mutatom a norvég képet a fiamnak is, fájditom a szivét. :-) Szó volt most nyáron csak kettesben vele a fjordokról, de csak álom marad még egyenlőre. A német juhászunk miatt nem tudunk hármasban elmenni, sok napra sem, igy tologatjuk a dolgot, de ez is bakancslistás. Örültem ennek a képnek.
A másik, a bevásárlóközpontos, hát az valami csudiszép!
Marcsi! De jó, hogy betetted a kérészeket! Én se láttam még élőben őket sose.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 7. 14:22

Kedves Mindnyájan!Örülök ,hogy tetszett a virtuális séta.Jó,hogy voltak ismerős helyek.
Kedves Rita!Nagyon szép,világos aranyfényű a napfelkeltéd.Köszönöm szépen.ÉS a NORVÉG FOTÓT.Vajon honnan fényképezték?A bevásárlóközpont fogadó csarnoka MONUMENTÁLIS.Szinte el sem tudom képzelni,hogy ilyen fényűző üzletben mernék ,mondjuk,1 bugyit venni.Talán csak ékszerdobozban ,aranypánttal,jó drágán.Nagyon klassz.
Kedves Gabóci!Szuper a fád.Megnéztem én is,ez a szilfa termése.Mellékelek egy hasonló,bár nem szép fotót a NETRŐL.

Kép
Kedves Ági!
Picit meglepődtem ,mert egy sokbarátnős hölgynek képzeltelek./Nem mintha fiatalabb koromban/20 év körül/1 barátnőn kívül,több lett volna nekem is.Mindig habókosnak tartottak,persze ehhez némi alapot szolgáltattam.Csak később találkoztam olyanokkall,akik hasonlóan gondolkoztak ,mint én./Talán nem találkoztál hozzád való emberekkel!Ha hiányozni fog,esetleg utadba kerülnek.Belülről én is bizalmatlan voltam,de amikor nem volt mit vesztenem,elengedtem a bizalmatlanságot.MERT MI TÖRTÉNHET?Anyukám családja kispénzű emberekből állt,apukámé pedig jómódú polgárokból.SOK háborút,acsarkodást,szívtelenséget láttam.Mindkét oldalból részem volt.DE SOKAT KÖSZÖNHETEK NEKIK és megtanultam,mi a fontos Fütyülök arra,mit gondolnak rólam,mármint azok,akik úgymond "TÖKÉLETESNEK" gondolják magukat és a körülményeiket.Biztosan sok finom ételt készítesz!Jó lehet a családodnak.

Kedves Kata!Nem is gondoltam,hogy nővérke voltál!Milyen szép hivatás!
Szép napokat kívánok!Paggy
Kedves Gyomár!Köszönöm szépen a szép és érdekes tiszavirágzás fotókat
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. június 7. 14:30

Kedves Paggy, sajnos csak 2 évig tartott, mert sikerült egy remek májgyulladást összeszednem, és anyu hazaparancsolt, nem hagyott Pesten! :( . Úgyhogy itthon teljesen más irányban indultam el a gyógyulás után! :ymblushing: :movingflower: :flower1: :littlehearth: :-bd
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. június 7. 18:26

Rita! Köszönöm a felajánlott segítséget, megoldottam. Remélem sikeresen. :)

Csak reménykedni tudok, hogy neked jobb idő jutott a kirándulásra, mint amilyen itt nálunk volt. ;)

Már egy ideje készültem kimenni a ligetbe egy kicsit fotózni, de a nagy melegben semmi kedvem nem volt. Ma bent voltam ügyintézni a városban, volt időm, és ma nem volt nagy meleg, gondoltam elsétálok. Az a szerencse, hogy mindig van a táskámban esernyő, így nem áztam meg.

Kép Liget bejárat. :)
A ligetről majd később teszek még fel képet.

Vonatra várva

Kép

Kép

Kép

Tüköképem

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 8. 6:01

Kata! Fogalmam sincs miért kell egy bevásárló központot ennyire csicsásra csinálni?
Mégsem egy elnöki palotáról van szó. De már a bejárata is arra utal, hogy az építtetője
minimum Napóleonnak képzelte magát, és persze arra is, hogy rengeteg pénze van.
Mondjuk egyszer én is elbámészkodnék benne, de ahogy Paggy írta, lehet, hogy egy bugyit
sem mernék benne venni. Nem kérdeztem meg a lányomtól, hogy drágaság van-e benne.

Sok mindent csináltál a Samuka előtti életedben.

Gabi! De jó a videó! Én mindig csak messziről láttam a Tiszavirágzást, főleg autóból, vagy
esetleg hídról. Azt sem tudtam, hogy a folyásiránnyal szemben úszva rakják le a petéiket
a nőstények.

A kezdeti felhők végigkísértek az úton. Mire odaértünk és beléptünk a vadasparkba már
cseperegni elkezdett is. Először elő sem vettem az ernyőt, másodszorra meg mire felhúztam,
már el is lehetett tenni. Ennyi volt. Utána kisütött a nap, és végig nagyon meleg volt. Az
egyik kolléganőm jó pirosan jött haza.

Ági! Nem lehet rossz Norvégia és a fjordok sem! Máris kattog az agyam, mennyi szép fotó
készülne ott. Kati küldött még képeket a legészakabban fekvő norvég településről, ahol
soha nem megy már le a nap, Honningsvåg a neve. Ez már a tajga. Nagyon kevés a fa, ha
van is nem nőnek meg magasra. Most itt kötöttek ki. Azt elfelejtettem mondani, hogy
az idén Európában hajózik. Elege volt Ázsiából:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 8. 6:12

Már írtam, hogy nem szeretem az állatkerteket, vadasparkokat, magamtól nem is mennék -
kivéve a tavalyi látogatásomat, de az is csak azért volt, mert a világ egyik legnagyobbjáról
volt szó, és nagyon kíváncsi voltam (Anglia, Chester).

Több ötlet is volt, hogy hová menjünk, szavazással döntöttünk, így kerültem a nyíregyházi
vadasparkba. Nem is csináltam sok fotót, csak ott, ahol nem tűntek szánalmasnak az állatok
a környezetükben:

Kép
Kép
Kép
Kép

Ezt a cumifát és a hozzá tartozó leírást szívesen fotóztam le. Nagyon cuki ötlet:

Kép

Kép

Vissza: “Társalgó”