Van képem hozzá

Rita
Adminisztrátor

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 8. 6:16

Tokajban a Szerelmi pincesoron lévő Péter pincében borkóstoláson vettünk részt.
A bort nem szeretem, de a hölgy előadását leesett állal hallgattam. A borászkodás
is egy fantasztikus szakma lehet!

Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 8. 11:28

Mindenkinek üdv!
Csepelre megyek a piacra, kolbászért.Mit szóltok egy csepeli piaclátogatáshoz?Ha érdekel Titeket ,holnap felteszek néhány képet.Paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. június 8. 15:08

Gabóci5 írta:Rita! Köszönöm a felajánlott segítséget, megoldottam. Remélem sikeresen. :)

Csak reménykedni tudok, hogy neked jobb idő jutott a kirándulásra, mint amilyen itt nálunk volt. ;)

Már egy ideje készültem kimenni a ligetbe egy kicsit fotózni, de a nagy melegben semmi kedvem nem volt. Ma bent voltam ügyintézni a városban, volt időm, és ma nem volt nagy meleg, gondoltam elsétálok. Az a szerencse, hogy mindig van a táskámban esernyő, így nem áztam meg.

Kép Liget bejárat. :)
A ligetről majd később teszek még fel képet.

Vonatra várva

Kép

Kép

Kép

Tüköképem

Kép

Kedves Gabóci, a délutánt a te videóddal kezdtem, érdekes volt a szöveget olvasni..teljesen idegen terület volt ez számomra! Mindig tanul az ember...Köszönöm! :flower1: :littlehearth: :-h :-bd
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. június 8. 15:09

Pagggy, nyitva az ablak, hátha küldeni is akarsz a finomságokból... :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 8. 21:38

Sziasztok!Itt egy rövid összegzés:

Spoiler: mutasd
A piac közepes nagyságú/de széles a választék/,a vásárolt kolbász viszont vacak/Ára :3200Ft/kg.Igaz,hogy nem találtuk meg a Szilágyi kolbászboltot és az is igaz,hogy elkényeztetett vagyok az előbb említett cég által gyártott húsárú miatt.
url=http://kephost.com/image/0V3y]Kép[/url]
Kép
Kép
Kép

Helyette 1 jó kis link:
https://www.youtube.com/watch?v=9SbG9DIlRCQ[/spoiler
]
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 8. 21:41

És még 1:
]https://www.youtube.com/watch?v=rnvD58qXaNk[
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. június 9. 7:32

Itt az egyik kedvencem...

valami fantasztikus.... :D :)) :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy, köszönöm a linkeket..élveztem! :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 11. 10:25

Kedves Lányok!A barackosgombóc -készítés előtt jöttem nézegetni.Köszönöm szépen a TISZAVIRÁGZÁS videót és a felvilágosító szöveget is.Eddig csak kevéssé ismertem.Érdekes volt.
Szép a nyíregyházi állatkert.Biri 1-2 évvel ezelőtt már mesélt róla.Osztom Rita véleményét az állatkertekről,valami jobb megoldás kellene.ÉS /ha valakinek van,ne haragudjon meg érte/,de BORZASZTÓNAK tartom madarat kalitkában tartani.Nálunk , a nászasszonyomnak van egy kis pintye .Szörnyű a kismadárnak,de sokan kedvelik,hogy énekel reggelente.PERSZE ,én viszonylagos szabadságpárti vagyok.Majd mindjárt jól kiakadhattok rajtam,mert teszek be néhány fotót a konyhámban, naponta több órát, szabadon kószáló törpenyulaimról/örököltem a lányomtól/Teljesen szabadon a sok vezeték és a párom szögek és cuccok mániái miatt ,nem lehetnek,de 2 emeletes igendrága ketrecük van.
Kedves Rita!Vajon melyik lehetsz Te a pogácsás fotókon?
Szeretnék írni a terveimről:
Dédit elvinném BKK hajózni kerekes székkel.A férje hajóskapitány volt és sokat hajóztak együtt.Nagyon szuper ez a budapesti "MUNKÁBA HAJÓVAL" program,hát találtam is kerekes széket szállító hajót és megtermett matrózokat ,akik beemelik.EZ MEGLEPETÉS lesz neki.
A másik tervem /magamnak is ajándék/egy AQUAPARK meglátogatása.Még soha nem jártam ott.Az állataim miatt alig mozdulok ki Budapestről és minden évben kitalálok magamnak, valami jó kis murit.Na, ez lesz az.89kg vagyok, de csúszdázni szeretnék!!!!
Normál napokon rendesen végzem az ügyeimet,jók néha a vidám dolgokat művelni.Szóval, majd megörökítem a 2 tortúrát,hátha NEKTEK is tetszik.
ÉS, van egy szeptemberi színháztervem egy filmmel kombinálva.Ezt is megosztom VELETEK,ha érdekel Titeket. De ez még titkos!!!
Most jöjjenek a délutáni RUMLIKÉPEK a konyhámból.Üdv:Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 11. 10:31

url=http://kephost.com/image/06Gb]Kép[/url]
Kép
Kép
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. június 11. 14:08

Paggy, aranyosak a nyuszik! De nem bíznék meg bennük annyira! Ismerősnél csináltak már majdnem tüzet...mert elrágták a vezetéket.! :( :-q :movingflower: :flower1: :littlehearth: Ű! Jó hogy ilyen sok meglepetéssel készülsz, biztosan nagy öröm lesz mindenkinek! szép Időt hozzá! :D
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. június 11. 17:41

Sziasztok :-)

Rita! Változatlanul élvezem a képeket Zsuzsi lányodtól. Nem tudom mi hogy szoknánk meg az állandó világosságot. A szőlészettel kapcsolatban: egyszer láttam és nagyon meg is lepődtem, hogy pl. mikor nagy fagyok vannak melegitenek a szőlőkre. Hát emberfeletti munka az is biztos. Bogácson a rokonéknak is volt egy csomó födjük szőlővel tele. Minden munkának megvan a szépsége, meg nem szépsége azt hiszem.
A cumifa viszont egy hatalmas ötlet!! :-)
Kata! Néztem a kerműveléses videót. Nagyon tetszett, mikor azt mondta az illető, hogy ő olyan dolgot nem csinál, amit nem muszáj. Hát megfogadhatnánk tőle azt hiszem mással kapcsolatban is. :-)
Paggy! Nyuszikájaid nagyon aranyosak. Nem is tudom melyik tetszik a legjobban. A csikoska olyan tigriscsikos, a másik viszont piszok vagánynak tűnik. :-)
Régen akarok már feltenni a piacunkról képeket. Nem én fényképeztem, de kikerestem a netről azokat, akiknél vásárolni szoktam. Kis izelitő :

Igy néz ki kivülről:
Kép
Van olyan része a csarnoknak, ahol csak őstermelők árulhatnak kolbászt, disznóságot, egyebeket, de főleg ezeket.
Ennél a jóembernél szoktam venni a súlyosabb étkeket. Szalonna, mangalica zsir, kolozsvári, húsos abáltszalonna és társait.
Kép
A gombás hölgyről nincs kép, de már a fiam megszületése előtt hozzá jártam. Igaz, akkor sose nyúltam a gombához, mindig vele szedettem. Gondolhatta is, hogy nem vagyok normális. :-)
Ez a pasas nem evilágra született azt hiszem. RÁnézésre is süt a nyugalom, jóság belőle, főleg, ha beszél vele az ember.
saját bio termesztésű csirákat, ajvárt, búzafüvet... árul. Én sajnos kiütöttem magam tőle, igy maradnak a gyógynövények.
Kép
Mézes emberke.
Róla azt kell tudni, nem cukrot hagy a méheinek télire, hanem mézet és nagyon kevés gyógyszerrel dolgozik náluk. Házhoz is hozza, ami nagy előny. Csak borzalmasan sokat tud a piacon bezsélni, én meg mindig loholok. :-)
Kép
Téli zöldségesem bent a csarnokban. A nyáriak a kinti részen vannak, mert ott több az őstermelő, nénike, bácsika. Meg olcsóbb is.
Kép
Ennél a bácsikánál minden " régi " dolgot lehet kapni. pl. csicsókát. Télen a tök is finom nála. Mikor látom, mindig a Rémusz bácsi jut róla eszembe. :-)
Kép
Tejpiac, ez a csarnok egy oldal részében van. Itt most nagyon gyér a felhozatal, de tele szokott lenni árusokkal.
Jóvágású borostás srácnál szoktam venni a tejes dolgokat. Mindent. Boltit már nem használok, bár nem mondok igazat, mert cserpes joghurtot és tejszint a piacon az egyik kis boltban veszem.
Kép
Ez pedig a kinti rész, ami főleg nyáron van tele. Itt van a tojásos nénikém, aki szigorúan keddenként hozza nekem a tojásokat, júliustól a barackos jóvágású bácsika, aki redkáler magvagájó barackot árul - nem igy kell irni, de lusta vagyok kikeresni helyesen-, aztán hozza a beszterce szilvát aug végén. A makói fokhagymás is itt van kint, meg az édes főzni való kukoricás, a tölgyfa levelű salátás... Azt hiszem nem hagytam ki senkit.
A turmixolni való zöldségeket pedig a nagybanin vesszük kint, krumplival, hagymával , zákos fokhagymával , zellerrel együtt.Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. június 11. 18:32

hú Ági de megörültem a képeidnek! :D \:D/ Ide biztosan én is szívesen járnék vásárolni! Köszönöm a kedves kísérőszöveget, a Rémusz bácsin nagyot vigyorogtam, de igazad van olyan a kisugárzása! A többiek is tetszettek! A szalonnától rögvest meg is éheztem... :)) És mivel éppen vacsora idő is van megyek kis legénykémnek kitalálni valamit! Uzsonnára puding volt, ebédre sült kacsa tarhonyával és uborkasaláta...reggelire kolbásszal zsemle és tej...kifogytam most hirtelen az ötletekből ..na megyek hűtővadászatra..hátha elkap az ihlet.. :)) :)) :)) :ymhug: :ymhug: :movingflower: :-bd i-)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 11. 21:11

Kedves ÁGI!KÖSZÖNÖM SZÉPEN a PIACI TÁRLATVEZETÉST.Nagyon tetszett.Szívesen vásárolnék én is piacodon!Melyik nap jársz bevásárolni?Érdekes mennyi "pasi" árul nálatok!Biztosan odagyűlnek az asszonyok köréjük,főleg,ha jól tudnak beszélni.Igaz,hogy fiatal korban, zavarja az embert a túl személyes hangnem. Irigyellek ,hogy az Alföldön laksz,minden biztosan sokkal finomabb.A mézesember és Rémusz bácsi belevalónak néznek ki.A legjobban a külső tér tetszik.Sok virág és őstermelők.Melyik a kedvenc gyümölcsöd?Mi lennél,ha gyümölcs lennél?Régen játszottunk is ilyent.Leginkább én narancs vagy áfonya vagy málna .Mindenesetre a narancsdzsúz a kedvenc italom és az Egri Bikavér./módjával!/ ÉS TI KEDVES TÖBBIEK,MIK LENNÉTEK????-----------------------------Egy kis történet a "pasikról"Képzeld el,mikor Éva nénihez jártam segíteni/nemrég halt meg a néni/ mindig lifttel mentem fel a nagy kosarammal bevásárlás után.Egy nagyon kedves, udvarias bácsival futottam össze a liftben/kb 80 lehetett/.Néha pár percig beszélgettünk ,s egyszercsak megkérdezte ,nincs-e szükségem otthon bárminemű segéderőre,mert látja milyen nagy pakkal jövök, és ő szívesen segítene nekem .Ellenszolgáltatásként megelégedne egy kis HÁLÁVAL.Egyébként nagyon szimpatikus volt és csak viccnek vettem a dolgot/nem akarván őt megbántani/Mondtam ,jöhet,mert vagyunk néhányan a háztartásban,aki segítségre szorul pld.a DÉDIT lehetne sétáltatni.Érdekes módon ,1 emelettel hamarabb kiszállt a liftből és legközelebb csak távolról köszönt.Talán "félreértettem"?Üdv:Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 12. 9:02

ÉS EGY RÉGI NAGY KEDVENC ELMENT most volt a temetése MONACOBAN
http://www.nlcafe.hu/foto/20170523/roger-moore-archiv-fotok/
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2017. június 12. 10:52

f.ági írta:Sziasztok :-)

Rita! Változatlanul élvezem a képeket Zsuzsi lányodtól. Nem tudom mi hogy szoknánk meg az állandó világosságot. A szőlészettel kapcsolatban: egyszer láttam és nagyon meg is lepődtem, hogy pl. mikor nagy fagyok vannak melegitenek a szőlőkre. Hát emberfeletti munka az is biztos. Bogácson a rokonéknak is volt egy csomó födjük szőlővel tele. Minden munkának megvan a szépsége, meg nem szépsége azt hiszem.
A cumifa viszont egy hatalmas ötlet!! :-)
Kata! Néztem a kerműveléses videót. Nagyon tetszett, mikor azt mondta az illető, hogy ő olyan dolgot nem csinál, amit nem muszáj. Hát megfogadhatnánk tőle azt hiszem mással kapcsolatban is. :-)
Paggy! Nyuszikájaid nagyon aranyosak. Nem is tudom melyik tetszik a legjobban. A csikoska olyan tigriscsikos, a másik viszont piszok vagánynak tűnik. :-)
Régen akarok már feltenni a piacunkról képeket. Nem én fényképeztem, de kikerestem a netről azokat, akiknél vásárolni szoktam. Kis izelitő :

Igy néz ki kivülről:
Kép
Van olyan része a csarnoknak, ahol csak őstermelők árulhatnak kolbászt, disznóságot, egyebeket, de főleg ezeket.
Ennél a jóembernél szoktam venni a súlyosabb étkeket. Szalonna, mangalica zsir, kolozsvári, húsos abáltszalonna és társait.
Kép
A gombás hölgyről nincs kép, de már a fiam megszületése előtt hozzá jártam. Igaz, akkor sose nyúltam a gombához, mindig vele szedettem. Gondolhatta is, hogy nem vagyok normális. :-)
Ez a pasas nem evilágra született azt hiszem. RÁnézésre is süt a nyugalom, jóság belőle, főleg, ha beszél vele az ember.
saját bio termesztésű csirákat, ajvárt, búzafüvet... árul. Én sajnos kiütöttem magam tőle, igy maradnak a gyógynövények.
Kép
Mézes emberke.
Róla azt kell tudni, nem cukrot hagy a méheinek télire, hanem mézet és nagyon kevés gyógyszerrel dolgozik náluk. Házhoz is hozza, ami nagy előny. Csak borzalmasan sokat tud a piacon bezsélni, én meg mindig loholok. :-)
Kép
Téli zöldségesem bent a csarnokban. A nyáriak a kinti részen vannak, mert ott több az őstermelő, nénike, bácsika. Meg olcsóbb is.
Kép
Ennél a bácsikánál minden " régi " dolgot lehet kapni. pl. csicsókát. Télen a tök is finom nála. Mikor látom, mindig a Rémusz bácsi jut róla eszembe. :-)
Kép
Tejpiac, ez a csarnok egy oldal részében van. Itt most nagyon gyér a felhozatal, de tele szokott lenni árusokkal.
Jóvágású borostás srácnál szoktam venni a tejes dolgokat. Mindent. Boltit már nem használok, bár nem mondok igazat, mert cserpes joghurtot és tejszint a piacon az egyik kis boltban veszem.
Kép
Ez pedig a kinti rész, ami főleg nyáron van tele. Itt van a tojásos nénikém, aki szigorúan keddenként hozza nekem a tojásokat, júliustól a barackos jóvágású bácsika, aki redkáler magvagájó barackot árul - nem igy kell irni, de lusta vagyok kikeresni helyesen-, aztán hozza a beszterce szilvát aug végén. A makói fokhagymás is itt van kint, meg az édes főzni való kukoricás, a tölgyfa levelű salátás... Azt hiszem nem hagytam ki senkit.
A turmixolni való zöldségeket pedig a nagybanin vesszük kint, krumplival, hagymával , zákos fokhagymával , zellerrel együtt.Kép

Szia Ági!
Nagyon jó érzés látni azt a piacot ahol nap, mint nap én is vásárolok,és igen nagyon aranyos a gombás néni, szeretek nála vásárolni én is,mert már jól indul a napom Tőle.Illetve valóban nagyon sok pasi árul a piacon, és van egy két kiemelkedően jó kiállású, mint például a kedvencem a sárgarépa árus.
Szép hetet kívánok.Marcsi :)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 12. 17:44

Csak kiteszem Kata fotóit, és húzok a Pretty 35. részét fordítani, mert soha nem
leszek készen vele. Sok most nekem a két sori, és a két topik, alig bírom szusszal,
de ha meg nem írna senki az lenne a bajom, szóval jól van ez így, csak ide már
be sem tudom tenni a lábamat. Nem is fotózok, mert már válogatni sincs időm a
képek közt.

Kata fotói (a másik felét holnap teszem ki) és egy kávéteszt:

Kép Kép Kép

Kép Kép Kép

Kép Kép Kép

Kép Kép Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 12. 19:19

Éva (Vidéki) fotói a papagájukról:

Ezt írta Éva: Nekünk szenegáli papagájunk van. Amazon számára készített kalitban, de a nap
nagy részét ő is kint szokta tölteni, de csak felügyelet alatt. Ugyanis hiába kicsi nagyon erős
a csőre. A billentyűzet és a vezetékek sem lennének biztonságban tőle. Kint is van több helyen
játéka. Nem gondolnám, hogy annyira rossz neki a dolga nálunk.

Éva, üdvözlünk a fotósok között!

Kép
Kép
Kép
Kép
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2017. június 12. 20:08

Paggy írta:Kedves Lányok!A barackosgombóc -készítés előtt jöttem nézegetni.Köszönöm szépen a TISZAVIRÁGZÁS videót és a felvilágosító szöveget is.Eddig csak kevéssé ismertem.Érdekes volt.
Szép a nyíregyházi állatkert.Biri 1-2 évvel ezelőtt már mesélt róla.Osztom Rita véleményét az állatkertekről,valami jobb megoldás kellene.ÉS /ha valakinek van,ne haragudjon meg érte/,de BORZASZTÓNAK tartom madarat kalitkában tartani.Nálunk , a nászasszonyomnak van egy kis pintye .Szörnyű a kismadárnak,de sokan kedvelik,hogy énekel reggelente.PERSZE ,én viszonylagos szabadságpárti vagyok.Majd mindjárt jól kiakadhattok rajtam,mert teszek be néhány fotót a konyhámban, naponta több órát, szabadon kószáló törpenyulaimról/örököltem a lányomtól/Teljesen szabadon a sok vezeték és a párom szögek és cuccok mániái miatt ,nem lehetnek,de 2 emeletes igendrága ketrecük van.
Kedves Rita!Vajon melyik lehetsz Te a pogácsás fotókon?
Szeretnék írni a terveimről:
Dédit elvinném BKK hajózni kerekes székkel.A férje hajóskapitány volt és sokat hajóztak együtt.Nagyon szuper ez a budapesti "MUNKÁBA HAJÓVAL" program,hát találtam is kerekes széket szállító hajót és megtermett matrózokat ,akik beemelik.EZ MEGLEPETÉS lesz neki.
A másik tervem /magamnak is ajándék/egy AQUAPARK meglátogatása.Még soha nem jártam ott.Az állataim miatt alig mozdulok ki Budapestről és minden évben kitalálok magamnak, valami jó kis murit.Na, ez lesz az.89kg vagyok, de csúszdázni szeretnék!!!!
Normál napokon rendesen végzem az ügyeimet,jók néha a vidám dolgokat művelni.Szóval, majd megörökítem a 2 tortúrát,hátha NEKTEK is tetszik.
ÉS, van egy szeptemberi színháztervem egy filmmel kombinálva.Ezt is megosztom VELETEK,ha érdekel Titeket. De ez még titkos!!!
Most jöjjenek a délutáni RUMLIKÉPEK a konyhámból.Üdv:Paggy

Szia Paggy!
Nekünk van papagájunk. 10 éve él nálunk. Szép tágas kalitot vettünk neki. Eredetileg az ajánlott méretnél kicsit nagyobbat. De a nap nagy részében ő is kint van a szobába szabadon. Illetve a konyhában amíg az előkészületeknél tartok. Sütés főzés közben már nem. A fürdőszobában is szeret lenni. Zuhanyozni, fürdeni nem szeret. De amikor én zuhanyzom, akkor felül a fregoli tetejére rendezi a tollait. Szereti azt a párás levegőt. Egyébként csak akkor szoktam megfürdetni amikor ő az itatójában készül fürdőzni. Olyankor kiviszem és megfürdetem. Van törölközője és bebugyolálva hozom ki. Mikor nagyjából megszáradt akkor már ő intézi magának a többit. Kint is vannak játékai, a kalitja nem túl zsúfolt, ott is tud röpülni. Mert egy amazon kalitját vettük meg neki. A kisebb után elég hamar megszokta. De éjszaka a kalit tetején alszik. Akkor megy aludni amikor akar és reggelente ő szokott felkelteni. Odarepül hozzám az ágyba és a kezemre ül. Amikor nem reagálok erre, akkor a szempillámat szokta borzolgatni vagy az orromba dugja a csőrét. De van olyan is amikor nem ébreszt fel, csak ül a kezemen és néha visszaalszik ő is. A fiam szoktatta a kalit tetején való alvásra, mert eredetileg neki vettük és az ő szobájában volt. De az ivarérés után engem választott így velem van. Napközben alszik bent is, de éjszaka csak a kalit tetején. Tehát ő mindössze pár órát van naponta a kalitba, amíg nem érünk rá foglalkozni vele. Tenyésztőtől vettük, nem befogott madár volt. Szenegáli a fajtája. Küldtem képeket. Úgy gondolom jól érzi magát nálunk. De vannak kifejezetten papagájos fórumok onnan vettem az ismereteket a tartásról. Szép számmal vannak olyanok is akik még nálunk is jobb körülményt biztosítanak a madaraiknak. Mi igyekeztünk a legjobbat kihozni a lehetőségeinkhez képest. Nekünk a nagytestű kutyák tetszenek, annak nem való a panel. Viszont szerettünk volna állatot. A fiam a madarakat szerette leginkább, ezért tartunk papagájt. Itt egy videó a szenegáli papagájról. A miénk azért nem ennyire okos.
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2017. június 12. 20:12

Rita írta:Éva (Vidéki) fotói a papagájukról:

Ezt írta Éva: Nekünk szenegáli papagájunk van. Amazon számára készített kalitban, de a nap
nagy részét ő is kint szokta tölteni, de csak felügyelet alatt. Ugyanis hiába kicsi nagyon erős
a csőre. A billentyűzet és a vezetékek sem lennének biztonságban tőle. Kint is van több helyen
játéka. Nem gondolnám, hogy annyira rossz neki a dolga nálunk.

Éva, üdvözlünk a fotósok között!

Kép
Kép
Kép
Kép

Köszönöm, hogy feltetted a képeket. Ő a mi szenegáli papagájunk. Itt 5 éves volt. Én csak nézelődni szoktam itt, mert gyönyörű fotókat csináltok. Nekünk nincs digitális gépünk, így csak ismerősök szoktak készíteni fotókat róla.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 12. 21:44

Kedves Éva!Köszönöm szépen az érdekes és szép fotókat,valamint a kedves leveled ,a szuper videót az igen-igen okos papagájról.Nem gondolom,hogy jogom van itélkezni mások felett,csak a véleményemet mondtam a SOHA KI NEM ENGEDEM állattartásról.Nem bántó szándékkal írtam.Rólam is sokaknak meg van a véleménye ,hogy ennyi állattal élek.Igyekszem másokat nem zavarni és viszonylag csendesen élni az állatokkal.Néha mostanában kicsit áthágom a szabályokat,mert süket a kutyám és rosszul is lát,úgyhogy ha elmegyek meg kell beszéljem vele,hová megyek/EZ NEM VICC,mert általában megérti/és 2-3 órát kibir ,de ha hirtelen ébred és nem talál a lakásban pánikszerűen keresgél.Nem tragikus,de mostanában néha ugat.Tehát csak a véleményemet írtam le.Nagyon helyes a papagájod és örülök,hogy mások is ilyen nagyon állatbarátok.Sajnos sokan csak dísznek tartják őket,ezért kalitkában senyvesztik állandóan.Üdv:Paggy
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2017. június 12. 22:35

Paggy írta:Kedves Éva!Köszönöm szépen az érdekes és szép fotókat,valamint a kedves leveled.Nem gondolom,hogy jogom van itélkezni mások felett,csak a véleményemet mondtam a SOHA KI NEM ENGEDEM állattartásról.Nem bántó szándékkal írtam.Rólam is sokaknak meg van a véleménye ,hogy ennyi állattal élek.Igyekszem másokat nem zavarni és viszonylag csendesen élni az állatokkal.Néha mostanában kicsit áthágom a szabályokat,mert süket a kutyám és rosszul is lát,úgyhogy ha elmegyek meg kell beszéljem vele,hová megyek/EZ NEM VICC,mert általában megérti/és 2-3 órát kibir ,de ha hirtelen ébred és nem talál a lakásban pánikszerűen keresgél.Nem tragikus,de mostanában néha ugat.Tehát csak a véleményemet írtam le.Nagyon helyes a papagájod és örülök,hogy mások is ilyen nagyon állatbarátok.Sajnos sokan csak dísznek tartják őket,ezért kalitkában senyvesztik állandóan.Üdv:Paggy

Szia Paggy!
Nagyon öreg lehet a kutyád. Szerencsére nekik ott van a szimatuk, ezért viszonylag jól viselheti a látás és hallás hiányát. De biztosan nem könnyű már vele. De természetesen a betegség nem lehet akadály. Férjem is így gondolja szerencsére.
Mi is családtagnak tekintjük az állatainkat. Volt nekem is egy öreg keverék kutyám . Nálunk is született én voltam az egyetlen gazdája. 17 évig élt. Neki egy patkány kaparta ki az egyik szemét, így arra nem látott. Rögtön vittük az állatorvoshoz, de sajnos nem lett jó neki. Addig amíg az anyja élt ő takarította neki. Azután én mostam mindig kamillateával. Hozzá is volt szokva. Egy oltás alkalmával elkapta a szopornyicát is. Azt nagyon kevés kutya éli túl, mert az agyat támadja meg- Szerencsére kigyógyult belőle és nem is maradt vissza belőle semmi. Aztán mellé vettünk egy bernáthegyit. Ő 8 évig élt velünk. Imádta a fiamat. Amikor bent sírt a fiam a kutya kint ugatott. A bernáthegyi kifejezetten gyermekszerető fajta. Vesedaganata lett, amit nem élt túl. De amíg élt mindig az én 9kg keverékkutyám volt a vezér. És velük együtt volt egy kis rózsásfejű törpe papagájunk. 10 évig élt velünk. neki az egyik szárnyán lett daganata. A fiam nem tudta elengedni, így megműtettük, de sajnos nem ébredt fel az altatásból. Utána vettük a fiamnak a szenegálit. Úgy hogy több gazdás, de sajnos nem az lett. Mi is úgy választottuk, hogy ne legyen nagy hangja a szomszédok miatt. Ha még vidéken élnénk biztosan lennének most is kutyáink macskáink is. De felköltöztünk pestre. Itt nem lenne jó nekik a panelben. Nagyon hiányoznak. Ezért hiányzik nagyon a vidéki kertes ház. De rengeteg szeretetet tudnak adni az embernek. Önzetlenül. Ezt minden gyereknek meg kellene tapasztalnia.
Késő lett. Jó pihenést mindenkinek.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 13. 1:21

Kedves Kata!Köszönöm szépen a fotókat.Érdekes,megint láttam 2 szép felhőképet.Úgy látszik nálatok a szél szépen megforgatja és átvarázsolja őket.Ott is sokat fúj a szél,mint Sopronban/ALPOKALJA/?Samuka vajon mit szemlélt a jobboldali képen?Hogy álltok a sétával?Ki tudtál néha szabadulni?Szép napokat és most jó éjszakát kívánok!Paggy
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 13. 6:00

Most csak gyorsan kiteszem a tegnapelőtti naplementémet, és a tegnapi
napfelkeltémet.

Este 8 óra körül... és tíz perc múlva:

Kép

Kép

Napkelte:

Kép

Tegnapi felhőim. A Katáé is hasonló lesz, azt délután teszem ki:

Kép
Kép
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. június 13. 6:37

sziasztok! Csak gyorsn én is válaszolok, mert ma kimegyünk a papához cseresznyét szedni! Remélem sikerül elindulni! :D
Élvezettel nézegettem, olvastam a topikot! Nálunk a bátyám volt nagy halas, meg egyszer a papagájjal próbálkozott, de az nem jött össze, el kellett ajándékozni. Köszönöm a színes képeket, és az érdekes élménybeszámolókat! Az a legnagyobb ajándék, ha minél tovább velünk lehet kis kedvencünk, sajnos őket is utoléri a betegség, és néha idő előtt elmennek! De ez velejárója az élet körfogásának, csak, mikor az embert személyesen érinti, az a legfájdalmasabb. Nekem is nagyon sok kedvencem volt, csak az utóbbi 1o éveben nincs semmi.. nem merem bevállalni!egy csődtömeg lettünk ezen a téren! Úgyhogy feladtam.! :-o

Rita köszönöm a kitett képeket, és megint sárkányos az egyik...hihetetlen. Nem tudom mennyire látszott a fákon, de 35 ös volt a szél ereje, de muszáj volt menni a félfogadás miatt. viszont sikerült a fodrászhoz beszökni! :)) .
A napkeltéd megint gyönyörűséges...szinte sajnálja az ember, hogy ezek a gyönyörű színek olyan hamar el is tűnnek, csak az vigasztal, hogy minden nap szinte sikerül benne részesülnöd, és általad mi is.! :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Mindenkinek kellemes napokat...néha majd bekukucskálok..de ma csak délután! :D :ymhug: :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 13. 11:26

ÚJPEST UFÓLESZÁLLÓ
Kép

Vissza: “Társalgó”