Van képem hozzá

MinGi

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: MinGi » 2017. június 20. 12:31

Paggy írta:Kedves Min Gi!Fehér futórózsát még nem láttam.Ez is "rendes rózsa "volt,csak nem lett megmetszve?Illatos?ÉS miért írtad,hogy sajnos nem a Te fotóid?Most ki fogsz akadni rám,de miért nem fotózod le Te ? Köszönöm a rózsafotót és a bazilika képeit.

Kedves Paggy! Van fehér futórózsám is, de az újra bimbós állapotban, ez halvány rózsaszín rambler rózsa, a levele olyan mint a vadrózsa, a virágja apró virágokból áll, lefényképeztem neked.

Kép

A Bazilika fotói nem sajátok, azért írtam, hogy szeretném ha az enyém lennek, a többi kép saját.

A programból a Várkert Bazárban lévőt választanám vagy az indiai táncképeket. Bármelyiket választod érezd jól magad,
várom a beszámolódat!
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. június 20. 21:52

Sziasztok!

Mennyi kép és mennyi élmény! :-)
Jó volt nézelődni, olvasni. Fáradt vagyok, szinte minden este későig lefoglalnak a dolgaim mostanában, meg a távolabbi jövőben is, de nagyon igyekszem, hogy itt is legyek.
Nézegettema rózsáitokat, Rita és MinGi. Nagyon szépek!
Fehér futórózsát én sem láttam még, csak rózsaszint.
Az enyémek: Az első itthoni, a második is saját a munkahelyem előtt.
Az itthoni már megérett a cserére, de lusták vagyunk a munkához, meg azért sajnálom is kiszedni őket.
Kép
Ezek a rózsák jövőre lesznek szépek, ugyanis egy kedves lakó három éve fagyok előtt megmetszette. Soha senki nem nyúlt hozzá, azt hittem kettéharapom az illetőt. Mondjuk nem sok hiányzott hozzá.
Kép
Éva! Nagyon szépséges a papagájod!
Gabóci! Nagyon ügyes fényképcsináló az unokád! :-) A ballagási kép pedig tényleg olyan, mintha " normális " 8.-osok ballagtak volna. Ezt most totál pozitivan értem, lehet kicsit félresikerült, de este van, nézzétek el nekem. Ma már az ált. iskolás ballagási öltözékek, frizurák is úgy el tudnak szabadulni, hogy ihajj! Nagyon tetszik a szolid szines nyakkendőjük!!
Paggy! Kiváncsi leszek a hajókázuásotokra!:-) Olyan finom ételképeket küldtél, hogy meg is éheztem, pedig nem kellene már éjfél felé a hűtőt kirabolni, mert rám fogják, hogy zugevő vagyok. :-)
A kovászos ubis levesre én is kiváncsi lennék.
Köszönöm a városlátogatást képekben. :-)
Éva! Anyukámnak is volt ilyen riseliős, vagy milyen blúza. Csodájára jártak annak idején. Még mindig megvan neki, nagyon drága volt annak idején. A szomszéd faluban volt olyan varrónő aki meg tudta csinálni.

Ma reggel ez a kis hivatlan vendég fogadott. Kieshetett a fészekből a klima mellől. Remélem túlélte, mert mire hazajöttem már nem találtam.

Kép

Rita! Mindig nagy élmény a napfelkeltéd, napnyugtád nézni! A harmatoskáknak pedig külön örülök! A kuktás tapasztalatokra is kiváncsi leszek! :-)
Kata! Szeretem a birkapörköltet! A számban érzem az izét! :-)
Nagyon tetszik a nyárfás képed! Samuka képeinek mindig örülök, ha látom. :-) Szép a termés is. Nálunk a fán 7 szem dió van. :)) - halkan jegyzem meg tavaly egy volt. =)) -
Piszok meleget mondanak a hétre, mindenki élvezze, vagy hűsöljön úgy, mint én. :-)
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. június 20. 21:56

Paggy! Majd elfelejtettem! Az indiai táncképekre szavazok. Amint megláttam, nem is néztem a többit tovább. :-)
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2017. június 20. 22:11

Paggy és Kata!
Örülök, hogy megtetszettek a papagájok. De ez a rózsás nem a miénk volt. De rózsásfejűbe is vannak színváltozatok. A miénk a KIki ehhez a feltett Lóri nevűhöz hasonlított kinézetben, szineiben. Ő mindent együtt csinált a fiammal. Együtt tanultak, játszottak. A ceruzáján ült írás közben. Bújócskáztak. Mindenhová vitette magát, rajtunk lovagolt. A felnőtteknek nem engedte nagyon fogdosni magát, mert félt a kezünktől, de az arcunktól nem. Nekem csak úgy engedte magát visszatenni a kalitba, hogy a vállamon volt én lehajoltam a kalit ajtajához és ő belépett. Nekik olyan hatalmasak vagyunk. Szerintem nem tudják elképzelni, hogy a kezem, fejem lábam az mind hozzám tartozik. Ezért Dodi is meg szokta támadni néha a lábamat. Zokniban is, de különösen a mezítlábat. Dugdosni kell előle, mert tud csípni rendesen.

Hobbi mostanában csak a sorozat nézése és néha olvasás. Régen addig nem tettem le a könyvet amíg be nem fejeztem. Már ha nem volt túl hosszú. De amióta szemüveg kell hozzá nagyon fáraszt az olvasás. Ezt elképzelni sem tudtam volna fiatal koromban. Mostanában kicsit csalni szoktam, mert a könyv olvasónál lehet állítani a betű nagyságát és akkorára szoktam állítani amit látok szemüveg nélkül. De csak napközben, mert ahogy sötétedik, már rosszabbul látok. Én kézimunkázni főleg az anyukámtól tanultam. Neki rossz volt a lába, így ülve ezt tudta csinálni. Keresztszemeztünk. Nagyon sok díszpárnát, futót csináltunk. Subázni és csillagöltést a vonaton tanultam meg. Láttam és kipróbáltam, ment. Kisebb falvédőket, táskát, tarisznyát csináltam. Kelim öltést a keresztanyámtól tanultam. Azzal szintén párnákat és fali és földre való szőnyeget lehetett készíteni, mert kongréra vastag szőnyegfonállal készült. Faliszőnyeget rendes ágyhoz való méretben is meg kisebb képeket is csináltam. Földre nem csináltam. Ilyen szálhúzásos számolásost is csináltam sokat. Nevét nem tudom. Kötni tudok még, de lassan. Szeretek főleg norvég mintával, mert ott mindig figyelni kell. De az anyu mellett labdába sem rúghattam. Ő annyira gyorsan kötött, hogy felnőtt pulóvert 2 nap alatt képes volt megkötni. Csak a tűi villogását lehetett látni. Neki nagy szerencséje volt, hogy le tudta kötni magát ezzel a kézimunkázással. Nem is tudok kidobni semmit amit együtt vagy külön csináltunk. El vannak téve a szekrénybe. Ezekhez a bútorokhoz már nem mennek. Lehet, hogy majd újra divatba jönnek, ki tudja. De én nem tudnék megválni tőlük. Nem pénzben kifejezhető értéket képviselnek főleg hanem érzelmit. Férjem morog érte, hogy mennyi helyet foglalnak el. Még most is van sok kötőfonalam. Jó lenne csinálni valamit, de a sorozatot olvasni kell, így az mellett nem tudom csinálni. A papagáj mellett sem lehet, mert ő meg a tűt akarná elkapni, de a fonalak sem lennének biztonságba a csőrétől. Tudom, hogy sok kifogásom van. Csinálni kéne. De majd amikor jön az ihlet akkor majd csinálni is fogom újra.
Jó pihenést mindenkinek.
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2017. június 20. 22:23

Szia f.ági!
Köszi a dicséretet. A rózsásfejűt a fiam választotta magának. Szülinapjára kérte, ahogy meglátta. Meg is vettük neki. A 6.ra. Büszkén cipelte egészen haza a piacról, pedig messze laktunk. Nagyon összenőttek. A szenegáliba meg én szerettem bele. Amikor az első képet megláttam róla. Titokban reménykedtem, hogy majd egyszer lesz. Azután amikor az első nagyon hiányzott akkor már ilyen fiókát kerestünk.
Szépek a rózsák. Nekem is ez a kedvencem. Amíg vidéken laktunk sok volt nekünk is.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 20. 22:52

EZT LÁTNOTOK KELL!--------------A táncestek örületében telt az estém.Kaptam 4 jegyet a tangóshowra és még 2-t a TÁNCBAZÁRRA,s miközben borsót pucolok és meggyet rakok el 4-5 percre táncvideót nézek.Ezt a videót találtam 2 szem meggy között:
Spoiler: mutasd
https://www.youtube.com/watch?v=VohAxpboJAs

Ebből látszik ,hogy a tánc nem függ életkortól és alaktól
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. június 20. 23:04

Paggy!
Megnéztem a videót, hát azért a pasiktól kicsit több átélést várnék. =))
Azért megnéznélek meggy eltevés közben , amint videót keresgélsz. :-)
Ez olyan, mint amikor most tanultam a vállalkozás gazdasági részét és közben csigatésztát csináltam. A fiúk nem értették hogy a bánatba, hiába magyaráztam nekik, hogy annyira összpontositanom kell arra amit olvasok, hogy még a végén meg is jegyzem. :-) - nem győztem meg őket, hiába a férfi agy másként működik-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 21. 14:05

Kép
Kovászosuborka-leves:
4 uborka reszelve + 2 dl leve
4 srépa reszelve
2 db krumpli kockázva
1 csom kapor
tejföl
karajcsont vagy csirkeaprólék/x mennyiségű=bármennyi/
fűszerek:só,bors
víz 3 -4 dl tehát kevés /az ub.lével elkeverve/

Karajcsont vízes uboralében fő--ha félig puha bele a répa ,uborka
-majd a krumpli és végül a kapros tejföl/ez csak ,ha kész/
NEM KELL HABARNI,mert kevés lében főzöd.Ha fogy a lé hozzáöntesz.
FINOM!!!!
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. június 21. 18:03

Szia Marcsi!
Később jutott eszembe az uszoda épitése. Hú, hát már mióta tervezik! Régen, mig volt a régi SZUE és nem épült meg csilivili élményfürdős rész benne voltam évekig a kemény magban, akik reggel hattól jártak úszni. - és nem a szélső pályán :-) -
AZ épitkezés miatt szétszéledt a banda, én se járok már, elvből, mert nem tartották a beigért kedvezményt, igy meg szinte triplája lett a belépő éves szinten. Na most jól kitoltam magammal. :-)
Remélhetőleg mihamarabb megépül az új, de még igy is kevés lesz az iskolák, edzések miatt.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. június 21. 19:36

köszönöm az uborkalevest, mindenképp kipróbálom...csak beszerzem a hozzávalókat.. :D :ymhug: :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 21. 21:48

Paggy! Kata! Minden nap főzök az kuktámban. Tényleg nagyon okos! Mindenről készítettem
fotót, hétvégén fogom hozni őket. A kinti fiam vett legelőször. Majd' mindennap főz, így
gyorsabb és energiatakarékosabb lett a konyhája. Aztán ugyanolyat vett a lányom is, és én
sem akartam kimaradni. De hogy a dugóval ne legyen gondom (ne az angol szabványnak
megfelelő legyen), ezért nem az angol, hanem a német Amazonról rendeltük (M.o.-n ezt a
fajtát nem lehet kapni). Ingyen szállították el N.o.-ból, ide M.o.-ra!!! 40 000 forintba került
átszámítva. Ja, angol és európai dugót is adtak hozzá.
Még annyit, hogy nagyon meg vagyok elégedve vele! Ha van az embernek főzőrutinja, nagyon
hamar kitapasztalja. Igazi élmény vele főzni. Az ízek pirítás, pörkölés nélkül is fantasztikusak!

Kép

Én is az indiai táncképekre szavazok. Az volt a legegzotikusabb a programban.

Kata, én is remélem, hogy gyorsan megúszom az egész szerelést, merthogy pormentesen és
olcsón nem fogom, az biztos. Tervbe vettem, hogy beszigeteltetem a házat kívülről, és a bejárati
ajtót is kicseréltetem műanyagra. Ha még lesz energiám, akkor az egyik szobát is felújítjuk.

Július 9.-én jönnek a gyerekek, együtt megyünk vissza 23.-án, és aug. 4.-én jövök vissza
egyedül.

Zsike, tényleg olyan a rózsaszín futórózsa porzója, mint a vadrózsáé! Nagyon szép, ahogy
csoportokban állnak a virágok!

Ági! Már tavaly is megcsodálhattuk a rózsáidat! Látszik rajtuk, hogy törődnek velük. Az enyém
nem hajtott ki tavasszal, azt hittem, hogy vége van, majd középről elkezdett új hajtásokat
hozni. Tisztára megújította magát! Viszont a virágai sokkal halványabb rózsaszínűek lettek,
és úgy tűnik, mintha sérülékenyebbek lennének, Eddig eső soha nem ártott meg neki, de most
ő is olyan csúnya lett az eső után, mint a futórózsám.

Hogy az a rigócska milyen édes! Olyan jó, hogy ilyen közeli képet csináltál róla, minden
porcikáját megnéztem. A lábujjai tetszenek a legjobban. A középső ujjain a karom befelé
áll, tisztára olyan, mintha csámpás lenne a fióka! Cuki nagyon! Az, hogy már van csőre, de
még mellette a "fióka száj" (amit hatalmasra tátanak, és fehér a széle, hogy jól látszódjék)
is megvan arra enged következtetni, hogy már kamaszodik a drága.

Meddig tart még a suli?

Éva! Én is rengeteget kötöttem valamikor. Aztán ahogy sorban születtek a gyerekek, és
kiköltöztünk falura, egyre kevesebb idő maradt rá, és szépen elhalt ez a hobbim. Már nem
emlékszem, mi követte, de szerintem a kertészkedés.

Ahogy írtam a múltkor, élvezet olvasni a papagájokról. Madárral még nem éltem együtt, így
ők ismeretlenek számomra. Most legalább jobban megismerem őket.

Mai naplemente, negyed kilenckor fotóztam:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. június 21. 21:56

Köszönöm a beszámolót a kuktáddal kapcsolatban, nagyon klassz látvány, hát még főzni benne!
A naplementéd meg olyan pazar, de olyan....csodaszép!Jó éjszakát mindenkinek! i-) :ymhug: :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 21. 22:04

RITA! EZ EGY FESTMÉNY.Nevezz már be légyszíves valamilyen fotópályázatra!Nagyon szuper a kuktád,de azt nem írtad mit és hogyan főztél benne/egy példát kérek szépen!/--CSAK HA LESZ IDŐD-
Lányok!Egy kérdésem lenne:
Nem unjátok azt a sok képet ,amikor városnézést "mimelek"?Mert majd a VÁRKERTBAZÁR jönne a környezetével ,ha júliusban táncest lesz.ÉS
nem tudom megállni és ,ha Rita nem haragszik, betennék két linket.tegnap este voltunk a lányom születésnapi ajándékán-BUDAI LÁSZLÓ argentin tangó világbajnok estjén.Sajnos ott nem lehet fotózni,de találtam egy csomó you tube-os videóját.Ronda pasi,de istenien táncol és a partnernője csodás!!Ha mehet ,küldöm.Paggy
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. június 21. 22:04

Paggy!

Köszönöm az uborkaleves receptet. Jót vihogtam itt magamban. Kimaradt az elejéről: Végy egy adag kovászos uborkát, mint a régi szakácskönyveknél: Végy egy kapirgálós házityúkot. - ezt is csak akkor tudtam értékelni, mikor tényleg kapirgált az a csirke, amit főztem :-) -

Rita!Csúcsszuper a kuktád! Ugyanez vonatkozik a naplementére is!
Kiváncsi leszek milyen ételeket csinálsz benne.
Az iskola május elején kezdődött, márciusban van vizsga, aztán még ugyanigy a folytatás egy évig. Néha úgy érzem megőszülök tőle, de a fiúk kitartanak helyettem, mikor bombázom őket a kitöréseimmel.
Hatalmas átalakitásban vagy, kitartást hozzá. Nekem elég most, hogy a szomszédban épitkeznek, bontják a régi házat, aztán szerintem ahogy az kész, a másik szomszédban meg ráépitést csinálnak a már meglévőre. Még jó, hogy mögöttünk tó van. Tavaly a szembeszomszéd szigetelt szombat , vasárnap saját maga. Élmény volt hallgatni este kilenckor a tiplik befúrását a falba.

Paggy ! Én személy szerint nem unom a képeid, mint már szó volt róla, Te vagy az ügyeletes városnéznivalós feltöltő! :-)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 21. 22:10

Kedves Ági! Azt írják,hogy hatalmas vihar zúdult Szegedre.Kidőlt fák .....Nálatok minden rendben?Paggy
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. június 21. 22:24

Szia Paggy!
Hát kaptunk rendesen, jég is volt, látni sem lehetett semmit, fújt a szél is ezerrel. A városban nem jártam, de itt nálunk a külső körúton ment a mentő, tűzoltó, tehát biztos volt gond máshol.
Minden évben van jég, nem ússzuk meg. Az a szerencse, hogy esővel jön, jó sokkal igy talán most sem verte el a málnát se, meg a barackot se.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. június 22. 6:39

Szép reggelt mindenkinek! Ritka alkalom de már most ideültem...ha már ébren vagyok!
Ágikám, azért nem semmi élmény lehet, persze nem pozitív értelemben minden évben jeget kapni az égből, a hűtő még oké lenne... Napjában többször megnézem az időképet, a köpönyeget és a pillanatnyi vihar, riasztás helyzetet...még így a térképen is elég félelmetes nap volt több helyen. Itt meg majdnem kiszárad minden. :-w Nem is lenne semmi gond, ha ez a sok lezúduló eső mindenhova egyenletesen jutna, nem pedig az egyik részen kiönt a folyó a másikon meg majdnem kiszárad. Örülök, hogy talán nagy kárt nem csinált a jég...éppen elég a kitört fák által okozott baj. Nagyon sajnálom és tisztelem ilyenkor azokat az embereket, akik ilyen cudar helyzetben is maximálisan a segítségnyújtással vannak elfoglalva! @};- .
Az építkezés meg mindig zajjal jár, na meg porral, nálunk is még mindig nem végeztek az egyik négyemeletessel, nem tudom mi tart eddig, hogy még mindig kint vannak az állványok....és nem tudom mi lesz a 3-11-ig tartó 1o emeletes sorral, mert az 1 ahol lakom az évekkel ezelőtt fel lett újítva..azóta az intelligensnek nem mondható kisebbség már csinált javítanivalót rajta, nem tudom miért baj, ha valami szép..miért kell tönkretenni..olyan szívesen elrúgnám a kezét... Az ablakkilincsek pl. kilopva...az ajtó behorpasztva... a fal bevagdosva...nem is folytatom, mert már ettől ideges vagyok. A múltkor az egyik nagymama korú úgy be volt állva, és drogozva, hogy 1o postaládát öszezúzott és letépett, de az Inszol szerencsére azt már kénytelen volt megcsináltatni...és a nő mindent megúszik mert papija van arról hogy nem normális...így mindent lehet...és nekünk mindent el kell tűrni...A Bán A ut szégyene az a család! na jó kis panaszáriát eresztettem magamból..

Paggy, Jól mondta Ági, hogy Te vagy az ügyeletes városnézős vezetőnk, sok mindent általad ismerek meg én is! :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 22. 8:18

Jucim születésnapi ajándéka:
rl=http://kephost.com/image/0OU4]Kép[/url]
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 22. 8:19

rl=http://kephost.com/image/0OUf]Kép[/url]
KépKép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 22. 8:23

Kép Budai László táncos- koreográfus,a Magyar Táncművészeti Főiskola tanára, a Budai Tangóklub vezetője,az argentin tangó világbajnoka /2010/. Pirity Andreával 2009 óta táncolnak együtt.
Mindketten azt vallják ,hogy a tangó nem tánc,hanem a szenvedély életformája.A tangónak szelleme van ,ami nélkül fölösleges dolog bonyolult tánclépéseket tanulni.A tangó szavak nélküli kommunikáció az érzésekről,az érintésről,az ölelésről,az eggyé válásról.A tangó a tökéletes harmónia .
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 22. 8:45

S mivel az előadáson nem lehetett fényképezni, néhány link következik.Az egyik videóban ugyanaz a zene,ami az ALPACINO filmben volt.Üdv:Paggy
Spoiler: mutasd
https://www.youtube.com/watch?v=g4K-qZRCIHs

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 22. 8:51

VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2017. június 22. 17:55

Kata58 írta:Szép reggelt mindenkinek! Ritka alkalom de már most ideültem...ha már ébren vagyok!
Ágikám, azért nem semmi élmény lehet, persze nem pozitív értelemben minden évben jeget kapni az égből, a hűtő még oké lenne... Napjában többször megnézem az időképet, a köpönyeget és a pillanatnyi vihar, riasztás helyzetet...még így a térképen is elég félelmetes nap volt több helyen. Itt meg majdnem kiszárad minden. :-w Nem is lenne semmi gond, ha ez a sok lezúduló eső mindenhova egyenletesen jutna, nem pedig az egyik részen kiönt a folyó a másikon meg majdnem kiszárad. Örülök, hogy talán nagy kárt nem csinált a jég...éppen elég a kitört fák által okozott baj. Nagyon sajnálom és tisztelem ilyenkor azokat az embereket, akik ilyen cudar helyzetben is maximálisan a segítségnyújtással vannak elfoglalva! @};- .
Az építkezés meg mindig zajjal jár, na meg porral, nálunk is még mindig nem végeztek az egyik négyemeletessel, nem tudom mi tart eddig, hogy még mindig kint vannak az állványok....és nem tudom mi lesz a 3-11-ig tartó 1o emeletes sorral, mert az 1 ahol lakom az évekkel ezelőtt fel lett újítva..azóta az intelligensnek nem mondható kisebbség már csinált javítanivalót rajta, nem tudom miért baj, ha valami szép..miért kell tönkretenni..olyan szívesen elrúgnám a kezét... Az ablakkilincsek pl. kilopva...az ajtó behorpasztva... a fal bevagdosva...nem is folytatom, mert már ettől ideges vagyok. A múltkor az egyik nagymama korú úgy be volt állva, és drogozva, hogy 1o postaládát öszezúzott és letépett, de az Inszol szerencsére azt már kénytelen volt megcsináltatni...és a nő mindent megúszik mert papija van arról hogy nem normális...így mindent lehet...és nekünk mindent el kell tűrni...A Bán A ut szégyene az a család! na jó kis panaszáriát eresztettem magamból..

Paggy, Jól mondta Ági, hogy Te vagy az ügyeletes városnézős vezetőnk, sok mindent általad ismerek meg én is! :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Szia Kata!
Sajnos nem válogathatjuk meg a szomszédságot. Nálunk az előző házban volt egy idegbeteg nő. Éjszaka valami fémmel elkezdte verni a radiátorokat. Hiába szóltak neki nem hagyta abba, be volt zárva az ajtó. Sokadik alkalommal az erkélyen keresztül mentek be hozzá és vitték kórházba. Ezt érték el, hogy megszüntették a Lipótmezőt.((( Mindig féltünk, hogy mit fog kitalálni legközelebb.
Ebben a házunkban meg lett csinálva a szigetelés és az ablak és radiátorcsere. Azért is választottuk ezt a lakást, mert a réginél még mindig nem csinálták. Mi 8 éve költöztünk ide, a következőben kezdték el. Viszonylag hamar elkészült. Nálunk a liftben rongáltak mindig. Hetente többször a neont kiszedték vagy csak megrongálták. Rácsot szereltek rá, de még úgy is. Felújítás után bekamerázták, azóta nem történt ilyen. A közvetlen szomszédba meg egy fiatal nő költözött a fiújával. Na ők meg rendszeresen a liftajtó előtt dobálták el a csikkeket, ráadásul félő volt, hogy a linóleum egyszer majd felgyullad, ha nem tapossák el rendesen. Egyszer aztán szóltam nekik, még nekik ált följebb. Azt mondja a nő, hogy szólás helyett fel is takaríthattam volna. Na mondom nem azért lakom itt, hogy utánuk takarítsak. Legközelebb majd azt fogja mondani, hogy ugyan ugorjak már be hozzájuk is takarítani, ha már magamnál megcsinálom, esetleg főzhetnék és bevásárolhatnék is neki? Na azóta nincs eldobálva a csikk. De a liftben egyébként is tilos a dohányzás. Mondjuk azóta már ki lett cserélve padlólapra, nincs tűzveszély. De ezek azt gondolják, hogy csak az ajtón belül az övéké és csak azt kell tisztán tartaniuk és megbecsülniük? A frissen felújított szomszéd épületet fújták le sprével, azt nem lehet eltüntetni. De szerencsére több nem került rá azóta sem. A miénkől csak a réz emléktáblát lopták el meg összekarcolták az egyik bejárati ajtó üvegét. Nem értem, hogy miért jó az nekik, ha a másét tönkreteszik? A pincénket is 3x feltörték. Nem vittek el semmit, csak lefűrészelték a lakatot és összedobáltak mindent. Tehát csak kárt akartak okozni. Az összes pincerekeszt ahol lakattal volt zárva. Mondjuk volt ahonnan loptak is.((( Na ez sem történt azóta, hogy bekamerázták földszintet. Ki van téve a bejárati ajtókra, hogy kamera működik az épületbe. Lehet, hogy nálatok is megoldást jelentene ez.
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2017. június 22. 19:19

Szia Rita!
"Éva! Én is rengeteget kötöttem valamikor. Aztán ahogy sorban születtek a gyerekek, és
kiköltöztünk falura, egyre kevesebb idő maradt rá, és szépen elhalt ez a hobbim. Már nem
emlékszem, mi követte, de szerintem a kertészkedés.

Ahogy írtam a múltkor, élvezet olvasni a papagájokról. Madárral még nem éltem együtt, így
ők ismeretlenek számomra. Most legalább jobban megismerem őket."
Én is sokat kötöttem amikor kicsi volt a fiam. De nem szereti a kötöttet, ezért nem nagyon csinálok mostmár. Meg a férjemnek mindig pont akkor kellett kávé, tea, bármi, amikor elővettem a kötésemet. Én elég rossz megfigyelő vagyok, sokára kapcsoltam össze a dolgokat. Nem vallotta volna be, de mindig kitalált valamit, hogy nekem abba kelljen hagynom. Néha csak zavarta a villanyfény, mert én a tv műsor mellett kézimunkáztam. Lehet, hogy nem is volt tudatos számára, mert az ő anyukája soha nem kézimunkázott és őt zavarta, amikor én csinálom. Így lassan abbamaradt a dolog.

Nekünk csak csirkék, kacsák meg disznók voltak gyerekkoromban. Meg macskák, de az is csak kinti. Anyu nem engedett kutyát tartani. Aztán egyszer az egyik barátom nem tudta hová tenni a kóbor kutyát aki hozzá szegődött. Így egy pár napra befogadtuk. Anyu élettársa csinált neki kutyaházat. Egyik reggel azt mondja biztosan beteg a kutya, mert nem jött elő üdvözölni őt amikor éjszakai műszakból hazaért. Mondom majd ha hazajövök a melóból kihívjuk az állatorvost. Na mire hazaértem megoldódott a dolog. 4 kis kölyke született. Az egyik csak velem és a testvéreivel játszott. Nem engedte senkinek megfogni, símogatni magát. Így maradt az enyém. Ő volt aki 17 évig élt velünk. Én voltam az egyetlen gazdája. Egyszer elcsavargott az anyjával és megkötötték. Látszott a nyakán a nyoma. De szerintem nem evett, mert amikor hazajött csupa csont és bőr volt, meg hemzsegtek benne a bolhák. Így szerintem elengedték őket, hogy ne pusztuljon el. Már öreg volt amikor született a fiam és neki sem engedte magát fogdosni. Mindig menekült előle. Ezért vettük 1 éves korában a bernáthegyit. Az kifejezetten gyerekszerető, így dögönyözhette is. De mindent megengedett a gyereknek. Vele is csak felügyelettel engedtük játszani, mert a pici gyerek még nem tudja mit lehet egy kutyával csinálni. Húzta volna a farkát, a hasán akart ugrálni. Az meg mindent tűrt neki. Féltem, hogy baja lesz belőle a kutyának, mert ugye nem lehet tudni, hogy egy kisgyereknek mi jut az eszébe hirtelen. Később hallottam a rádióban, hogy 6 éves koráig nem tud különbséget tenni a játékai és az állatok között. Azt hiszik, hogy az állat is egy mozgó játék.
A papagájok meg elég sok szemetet csinálnak. Ha a kalitban vannak is kirepül a maghéjj és a pehelytollak is amikor megmozdulnak. Mert azokat a napi tollászkodás során szedik magukból. Az még nem a vedlés, mert csak pár db. Gondolom ami elöregszik attól szabadulnak meg. A gyümölcs levét lerázzák a csőrükről. És ez csak amikor bent vannak. Ha kint is vannak akkor mindenhová oda pottyantanak. A kisebb papagájok nem szobatiszták. A nagyobbak és okosabbak már megtaníthatók, hogy egy helyen végezzék a dolgukat. A tollait is évszakonként váltja. A kalitnál is van napi takarítás is, de a kalitot is kell takarítani, hogy ne legyen szaga odabent. Tehát elég sok macerával jár a tartása. Meg aztán hangja is van. Van olyan amelyiknek rendkívül erős a hangja hiába kicsi maga a madár. A szikla papagáj galamb nagyságú, gyönyörű színei vannak de ezért nem tartható a lakásba. Mi is úgy választottunk, hogy ne legyen túl nagy, tudjon azért repülni egy szobában is, a hangja se legyen túl hangos, hogy a szomszédok is meg tudjanak maradni mellette. Van amelyiknek púderos a tolla. Tehát a tollai rendbetételéhez púdert termel. Például a jákó és a kakadufélék. Ez igen komoly portalanítást igényel, mert naponta sokszor teszik rendbe a tollazatukat. Papagájos fórumon beszélgettek ilyenekről. Tehát vannak vele gondok is, nemcsak a vidámság. Jól meg kell gondolni, hogy egyáltalán el tudják-e viselni ezeket a macerákat. Aki tisztaságmániás az ne tartson papagájt, mert az mindkettejüknek rossz. Nekem az egyik rokonom az volt, na ő bedilizett volna egy tollpihétől a lakásban. A tenyésztők nem mindegyike olyan lelkiismerete, hogy ezeket elmondja. Némelyik akik csak pénzért szaporítanak, nekik csak az a fontos, hogy minél előbb megszabaduljanak a fiúkáktól ezeket nem mondja el. Nem érdekli, hogy a gazda tisztában van-e ezekkel. De ismertem olyat is aki csak olyannak adta el a madarait akit előzetesen kikérdezett, megmutatta, hogy kell viselkedni a madarakkal, megismerkedett a fiókával már otthon is, hogy tudja, hogy jó gazdához került. De hát ez van kutya és macska tenyésztőknél is. De egy lelkiismeretes gazda azért előzőleg tudakozódik, utánnanéz a tartási követelményeknek. Az egyik ismerősömhöz vittek egy kacsát megőrzésre, hogy amíg elmennek nyaralni vigyázzon rá. Még pelyhes volt. A gazda rizst adott enni neki, mert a mag az mag. Húsvétra kapta. Amikor mentünk még élt szegény, de nemsokára kimúlt. Még jó hogy nem hússal akarta etetni.(((
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. június 22. 20:18

Sziasztok! Paggy, kikaptunk! Annyira nem tetszett neki a tangó hogy rám parancsolt hogy kapcsold ki! / nekem sem a világom/bocsi... :)
Azért aki szereti az ilyet, annak nagy élmény olyanon részt venni! A hely ahol tartották nagyon szép belülről! :ymblushing: .

Éva, nálunk minden szintem lehetne kamera! De már többször felvetettem, hogy legalább a pince és a földszint és a lift be lehetne kamerázva...mindjárt nem mennének benne dohányozva.! A lámpalopások tükör itt is megy ezerrel...már nem is tesznek ki tükröt..!

az állattartással kapcsolatban teljesen egyetértek veled..és az utolsó mondaton el is szörnyűlködtem...szegény kis állat mire kimúlt mit szenvedhetett... :( . A gazdák is hibásak, miért nem írták le mit kell vele csinálni, és hogyan kell etetni...aish...
Mindenkinek szép estét! :-h i-) :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Vissza: “Társalgó”