Van képem hozzá

Gabóci5

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. június 22. 21:39

Lányok! Csak pár nap kihagyás, és teljesen lemaradok.

Paggy! Kezdem a koviubi levessel. Most van hozzávalóm, akár ki is próbálhatnám, de az én családom nagyon finnyás, azért nem mondok le róla. Elképzelésem szerint nagyon fini lehet. :D Véletlenül ez nem valami lengyel eredetű étel?
Én nagyon élveztem volna azt a tangó estet. :ymblushing:

A papa 70. szülinapja volt tegnap, de még a hétvégén is lesznek vendégek. Szeretnék, de nem biztos, hogy így eljutok a múzeumok éjszakájának valamelyik programjára.

Rita! Használd egészséggel az "okos kuktát". Biztos nagyon jó, de nekem már nem lenne érdemes ilyesmibe beruházni. Egyre kevesebbet eszünk, lassan a rendes tányérunkat is lecserélem kistányérra. Van egy 25 éves Remoskám, amit szeretek, abban is mindent meg tudok csinálni.
Kép

A szomszédunkban van egy fehér futórózsa, egész késő őszig tele van virággal, ;) még május végén csináltam róla fotót.

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 22. 21:56

Ez aranyos ,most találtam.Babákkal együtt tangóznak a BAZILIKA előtt:
Spoiler: mutasd
https://www.youtube.com/watch?v=0hltufBnlBY
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. június 22. 22:27

Paggy! Köszönöm, aranyosak ezek a Flashmob videók. :)
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2017. június 23. 14:24

Kata58 írta:Sziasztok! Paggy, kikaptunk! Annyira nem tetszett neki a tangó hogy rám parancsolt hogy kapcsold ki! / nekem sem a világom/bocsi... :)
Azért aki szereti az ilyet, annak nagy élmény olyanon részt venni! A hely ahol tartották nagyon szép belülről! :ymblushing: .

Éva, nálunk minden szintem lehetne kamera! De már többször felvetettem, hogy legalább a pince és a földszint és a lift be lehetne kamerázva...mindjárt nem mennének benne dohányozva.! A lámpalopások tükör itt is megy ezerrel...már nem is tesznek ki tükröt..!

az állattartással kapcsolatban teljesen egyetértek veled..és az utolsó mondaton el is szörnyűlködtem...szegény kis állat mire kimúlt mit szenvedhetett... :( . A gazdák is hibásak, miért nem írták le mit kell vele csinálni, és hogyan kell etetni...aish...
Mindenkinek szép estét! :-h i-) :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Szia KAta!
Nekünk az új közös képviselő harcolta ki a kamerát. Ez egyszeri költség csak, az üzemeltetése nem kerül szinte semmibe. Csak a liftben, hogy nem kell cserélni a neonokat már azzal be is hozta az árát. Jó az ilyen agilis közös képviselő. A tükröt nem lopták el soha.

A kiskacsa gazdája etette rizzsel szegényt. Ezt mondta a pesti rokonnak is akinél megőrzésre hagyta. Ő már füvet is adott volna neki, de nem vagdosta össze. Kész állatkínzás amit egyesek művelnek.(((( Meg azok is nagyon felelőtlenek akik élő állatot ajándékoznak ünnepekre. Én is kaptam egyszer egy kisnyuszit húsvétra. De nekünk volt udvar és kert is. Ki is tettük mindig a fűre egy ketrecbe, hogy legeljen. Abban tartottuk előtte a kiscsirkéket, kiskacsákat. Amikor már nagyobb lett mindig kiszökött belőle. Bármit tettünk a tetejére lelökte és meglépett. A szomszédnak volt egy láncra kötött kutyája. Amikor hallottuk, hogy hörög a kutya akkor mentem a nyúlért. Kinézte, hogy meddig ér el a kutyának a lánca és leült elé. A kertek nem voltak elkerítve teljesen. Volt egy közös málnásunk, azon keresztül tudtunk közlekedni. Elég szúrós volt. Amikor megnőtt az anyu le akarta vágni. Na én mondtam, hogy nem tudnék enni belőle, ezért a testvérének adta akik tartottak nyulakat. De rengetegen csak kidobják ezeket a felindulásból vásárolt állatokat sajnos.(((
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2017. június 23. 14:46

Paggy írta:Ez aranyos ,most találtam.Babákkal együtt tangóznak a BAZILIKA előtt:
Spoiler: mutasd
https://www.youtube.com/watch?v=0hltufBnlBY

Egyszer régen egy fan meetingre Junggi is betanult egy tangót. Nekem nagyon tetszik ahogy táncol. Olyan erotikus. Nem tudom megmagyarázni, hogy miért. A tartása, a mozdulatai. Azok a kis kinézései. Színtiszta erotika, pedig homlokereszig fel van öltözve.)))
Íme:

Jó videót tettem be, de Junggi csak 2,5 percnél jön be.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 23. 15:06

Kép
Gabóci!Olvastam,hogy esetlegTe is elmész.Nekem a Várkert Bazárba sikerül regisztrálnom.Paggy

Kedves Látogatónk!

Köszönjük, hogy regisztrált a Várkert Bazár Múzeumok éjszakájára szervezett programjára. Szeretettel várjuk június 24-én, szombaton 18.00 – 24.00 között Budapest egyik legszebb neoreneszánsz palotájába! Váltsa meg nálunk belépőjét, a pénztárainkban vásárolt karszalagok mellé borkupont adunk, ami beváltható az Öntőház udvaron. Innen nyílik a Panoráma terasz, aminél szebb helyszínt festeni sem lehet egy kulturális program utáni borozáshoz.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. június 23. 15:56

jót mosolyogtam Junkyn... ;) :D . :movingflower: :movingflower: :movingflower:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. június 23. 19:25

Kedves Paggy!
Osztom Gabóci véleményét a tangóval kapcsolatban. Amikor megláttam és megnéztem a videót, majdnem odaégettem a kaját, annyira belemerültem.:-)
Nekem ez a tánc az egymás meghóditását, totál szexualitást fejez ki. A mozdulatok, az arckifejezés.... Itt a videónál a nő feneke, hát szerintem ragasztja a szemet, pedig én a pasikat szeretem. :))
Ma hazaérek az agytágitásról, kajával felpakolva a gép elé és mit látok? Hát Junkit! Vagyis először csak meresztettem a szemem, mert nem láttam Éva kiirását,hogy honnan is jön be a képbe.
Hirtelen azt hittem lett azóta másik Junki is. :-)
Hát nem hazudtolta meg saját magát. Természetes,hogy kinagyitva néztem, de nem is igazán a táncát, hanem az arcát. Az is megért egy misét. Na folytatom tovább, mert abbahagytam,hogy ezt gyors leirjam.
Mindjárt jön a vihar, ez már a második jéggel együtt. Igazán abbahagyhatná már.
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2017. június 23. 19:37

f.ági írta:Kedves Paggy!
Osztom Gabóci véleményét a tangóval kapcsolatban. Amikor megláttam és megnéztem a videót, majdnem odaégettem a kaját, annyira belemerültem.:-)
Nekem ez a tánc az egymás meghóditását, totál szexualitást fejez ki. A mozdulatok, az arckifejezés.... Itt a videónál a nő feneke, hát szerintem ragasztja a szemet, pedig én a pasikat szeretem. :))
Ma hazaérek az agytágitásról, kajával felpakolva a gép elé és mit látok? Hát Junkit! Vagyis először csak meresztettem a szemem, mert nem láttam Éva kiirását,hogy honnan is jön be a képbe.
Hirtelen azt hittem lett azóta másik Junki is. :-)
Hát nem hazudtolta meg saját magát. Természetes,hogy kinagyitva néztem, de nem is igazán a táncát, hanem az arcát. Az is megért egy misét. Na folytatom tovább, mert abbahagytam,hogy ezt gyors leirjam.
Mindjárt jön a vihar, ez már a második jéggel együtt. Igazán abbahagyhatná már.

Szia Ági!
Akkor egyezik a véleményünk. Ahogy Junggi ezt a tangót táncolja az maga a tömény erotika! Úgy is mondhatnám Unni ezt nem lehet megunni! :))
Remélem elkerül a vihar, legalábbis a jeges része. Nálunk a 13. kerületben reggel szemergett egy picit az eső. Dél körül szintén pár szem, alig verte el a port. Egyébként kánikula.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. június 23. 20:07

VidékiÉva írta: Úgy is mondhatnám Unni ezt nem lehet megunni! :))

Éva! Ezen most olyan jót mosolyogtam. :-)
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2017. június 23. 21:13

f.ági írta:
VidékiÉva írta: Úgy is mondhatnám Unni ezt nem lehet megunni! :))

Éva! Ezen most olyan jót mosolyogtam. :-)

Azért írtam. :))
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. június 24. 6:10

sziasztok....én meg jót vigyorogtam rajtatok...jól kezdődik a reggel! :)) unnik :)) :)) .
Nálunk többször volt pár perces vihar jéggel együtt is..és a dörgés visszhangja nem tartozott a kedvencem közé..de hamar el is ment. Mire térültem fordultam tiszta száraz volt minden! Utána töményen kaptuk a kánikulát! Tehát csak addig a pár percig lélegezhettünk fel amíg esett.
Jó lett volna egy éjszakai zuhé...olyan száraz minden.
A mi képviselőnk szinte alig csinál valamit legalábbis itt! :( :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth: :ymhug:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 24. 7:39

Kata fotói:

Kép Kép Kép

Kép Kép Kép

Kép Kép Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 24. 8:13

Elektromos főzőedény, magasnyomású kukta, intelligens kukta, automata vezérlésű
elektromos kukta, okos kukta, főzőautomata... ezeken a neveken illetik a neten a
gyerekeim által viccesen csak "kuker"-nek ( az angol neve után, ami pressure cooker)
emlegetett új kis kedvencemet.

Amióta megvan mindennap főztem benne, egyrészt azért, mert egyelőre csak kisebb
adagokkal próbálkoztam - ha ki kéne dobni valamit, ne fájjon a szívem - ami azonnal
el is fogyott (kivéve a leveseket), másrészt sok mindent ki akarok próbálni, annyira
hihetetlen, hogy az összetevőket egyszerre beletéve, épp olyan finom, ha nem finomabb
az eredmény, mint a hagyományos főzésnél.

Eddig semmit sem kellett kidobni, nem is értem, miért gondoltam erre. Ha jól választom
meg a víz mennyiségét, és a főzési időt, nem lehet elrontani semmit. Ehhez pedig elég
pár főzés, hogy kitapasztalja az ember. Volt, hogy kicsit sótlan lett, amit készítettem,
azt pedig nagyon könnyű utólag orvosolni.

Az első dolog, amit megfőztem benne a húsleves volt. Mi nem vagyunk húslevesesek,
de amikor a kinti fiam (aki soha egy tányér levest meg nem evett volna kicsi korától),
és a lányom is elkezdtek áradozni, hogy milyen finom húslevest főztek, akkor döntöttem
úgy, hogy nekem is kell egy ilyen kukta.

Mindent beletettem, ami egy húsleveshez kell, és kész. Kicsit sótlan lett, de az íze nagyon
finom volt. 20 percre állítottam az óráját, de legközelebb csak 16 percre fogom. A másnapos
leves kicsit sötétebb volt attól, amit megszoktam, nem tudom miért, de ez az ízét nem
befolyásolta. Mivel az itthoni fiam az edzései miatt sok csirkemellet eszik, abból főztem a
levest, kevés lével, hogy tészta nélkül is tartalmas legyen a bele kerülő hússal, zöldségekkel.

Ha a két utolsó képet megnézitek - a felső azelőtt készült, hogy a tetőt ráraktam volna, és
elkezdte volna a főzést, az alatta lévő pedig akkor, amikor elkészült a leves és levettem a
fedőt - jól látható, hogy a magas nyomás miatt a kuktában lévő dolgok meg sem mozdulnak.
Úgy főnek meg, párolódnak meg, ahogy belekerültek az edénybe. Ez a leveseknél nem számít,
de a többi ételnél igen. Mielőtt a fedőt rátennénk a kuktára, a hozzávalókat jól össze kell
keverni, de erről majd a későbbiekben.
(Nemsokára szép leszek, kilencre megyek a fodrászhoz. Elkezdek készülődni.)

Kép
Kép
Kép

A végeredmény:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. június 24. 9:57

Drága Rita, köszönöm a képeket és a te kuktád főzőbemutatóját! Jól meg is éheztem a puszta látványától olyan gusztusos!
Milyne jó, hogy eljutsz fodrászhoz is, egy kicsit magaddal is törődhetsz végre...nem csak velünk... :D :)) :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 24. 11:29

Hazaértem, szép vagyok!

A második főzésemet is lefotóztam. Nincs neve a kajának, saját kreálmány.
Egy csirkemellet és vagy 25dkg gombát leöntöttem egy fél üveg bolognai mártással.
Tettem rá sót, borsot és jól összekevertem. Azért kell nagyon alaposan összekeverni
a hozzávalókat, mert ha lezárjuk a kuktát, minden úgy marad, ahogy benne hagytuk.
A hús például egy tömbbé összepárolódna, de az Erős Pista, vagy a pirosarany is ott
marad, ahová nyomtuk. 12 percre állítottam az órát, legközelebb csak 10-re fogom.

Kép
Kép

Nem igazán tudtam, hogy mennyi vizet öntsek hozzá, és azt végképp kihagytam a
számításból, hogy a gomba is levet ereszt. Sok is lett a leve az elkészült ételnek.

Kép

Kivettem a húsos gombát a léből, és mivel nagyon finom íze volt a ennek a lének,
úgy döntöttem, hogy egy bögrényi rizst megfőzök benne. Tettem még hozzá egy
fél bögre vizet, egy kis sót, és jól összekavartam az egészet. 6 percre állítottam
az órát.

Kép

Amikor levettem a fedőt, láttam, hogy imitt-amott még csillog a lé. Visszazártam,
és 10 percig hagytam állni.

Kép

Pont jó lett az állaga! Rettentően finom volt, a hús és a gomba úgyszintén.

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. június 24. 15:54

WOW! Gratula a szépüléshez, és a nagyon finom gombás rizses improvizációhoz...a képektől mindig beindul nálam a pavlovi reflex... :)) :)) :)) :ymhug: \:D/ :movingflower: :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. június 24. 18:46

Szia Rita!
Nagyon guszták a kaják!! RÁ is kerestem mit tud valójában. Okos kis szerkezet!
Közben megvizslattam, több, mint 4 l-es, ez nagyon jó! A levesednél örömmel láttam, hogy a fokhagyma nálad is tartozék a többi belevalóval együtt. Biztos nagyon finom lett a gombással együtt.
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2017. június 24. 20:44

Kata58 írta:sziasztok....én meg jót vigyorogtam rajtatok...jól kezdődik a reggel! :)) unnik :)) :)) .
Nálunk többször volt pár perces vihar jéggel együtt is..és a dörgés visszhangja nem tartozott a kedvencem közé..de hamar el is ment. Mire térültem fordultam tiszta száraz volt minden! Utána töményen kaptuk a kánikulát! Tehát csak addig a pár percig lélegezhettünk fel amíg esett.
Jó lett volna egy éjszakai zuhé...olyan száraz minden.
A mi képviselőnk szinte alig csinál valamit legalábbis itt! :( :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth: :ymhug:

Szia Kata!
Én meg vagyok elégedve a közös képviselővel. Szerintem jól csinálja a dolgát. Szerintem szép is lett a házunk. Mikor költöztünk akkor még egy férfi volt. Azután lett a váltás. Most egy idősebb nő. Átgondolt és gazdaságos ötletei vannak. Ők is itt laknak. Ezért neki sem mindegy.
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2017. június 24. 21:04

Szia Rita!
Nagyon guszta a kajád. Nekem az a régi tipusú kuktám volt. Én elajándékoztam már régen. Amióta ezek a vastag rétegelt aljú edények vannak nem kellett használni. A panelben meg ugye a pici konyháknál meg kell gondolni a tárolást. Én nem szeretem a húslevest. De amikor csinálok én is sok zöldséggel szoktam készíteni, mert nem főzök hozzá tésztát. A férjem zsemlével szereti én meg a zöldségeket eszem belőle. Levesben főtt húst sosem eszek. Ezt anyósomék nem is tudták feldolgozni agyilag. Ha tyúkból, kacsából van a leves akkor a szívét, máját, zúzáját eszem meg, de a levessel együtt. De külön a főtt húst nem bírnám megenni. De azt megeszi a férjem. Ha kolbászt sütök én a zsírját eszem kenyérrel, paprikával, paradicsommal a férjem eszi a kolbászt. Én meg alig várom, hogy meghűljön és lehessen kenni a zsírját.))) Érdekes, hogy az én fiam sem szerette és most sem a leveseket. Alig van olyan leves amit megeszik. A gyümölcsleves kivételével. Az jöhet minden mennyiségben. Elég válogatós, de én is. Így nem szólhatok semmit.)))
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 24. 21:38

Rita!Nagyon jól néz ki az étel a kuktában.Jó lenne megkóstolni!Mindenkinek szép hétvégét és egy kis lehűlést!Paggy
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 25. 11:25

Sziasztok!
Nagyon sok jó képet töltöttetek fel.ESTE a németórám után jövök nézegetni .
Tegnap, az egyik kutyás barátommal, 2 helyre is eljutottam a MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJÁN.Az egyik helyszín a VÁRKERTBAZÁR volt,ahol igen érdekes dolgokat tudtam meg .Sok képet készítettem.Úgy gondolom,hogy a TÁNCBAZÁR július végi műsora után,ami szintén ott lesz,tenném föl a képeket.A másik programról pedig, hamarosan beszámolnék képekkel és 1 videólinkkel.A főszereplő Szűcs Edit jelmeztervező lesz,aki a MAGYAR ÁLLAMI NÉPI EGYÜTTESNEK tervezi a fellépő ruháit.Szeretnék jobban elmélyülni a dolgokban és nemcsak összevissza infókat feltenni,amit képek nem támasztanak alá,úgyhogy ezt szánom a következő 1 hét esténkénti aktív pihenésemre.ÉRDEKEL TITEKET a téma,mármint egy jelmeztervező ?
ITT VÉGRE ESETT ÉS AZ ELVISELHETETLEN HŐSÉG KICSIT ENYHÜLT.ÜDV:PAGGY
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. június 25. 11:56

sziasztok! hát itt talán 2 fokot enyhült, erről ennyit. Nagyon szép a rakpart, főleg így hogy nem csúcsforgalomban van lekapva, és többet kapunk az élvezetekből.
Nagyon jó lesz majd a tárlatvezetésed....így mis is megtudunk olyan dolgokat, ami nekünk is újdonság! Előre is köszönet! :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 25. 12:07

Elfelejtettem írni,hogy a fent említett Szűcs Edit tervezte az Oscar-díjas Saul fia c.film jelmezét.

ÉS a mai ebéd/darálthús+ pirított zsle,tojás,kis liszt,fűszerek/
Kép
MinGi

HozzászólásSzerző: MinGi » 2017. június 26. 9:56

Lányok! Pár napig nem jártam erre és annyi szebbnél szebb kép került fel, hogy alig győztem nézegetni.
Bár nekem nincs ilyen okos kuktám, mint Ritának ( egy kicsit irigylem is), de kipróbáltam a gombás húsit és nagyon finom lett, annyi volt a különbség, hogy nem rizs, hanem tarhonya főtt a levében. Nyitottam egy fórumos ételek mappát, képpel együtt mentettem pár ételreceptet is, amit most is megköszönök : Rita gombás húsija, Kata birkapörköltje , Paggy koviubilevese, Olga palacsintája.Van benne egy kakukktojás is Samuka arca, ahogy a sütit bűvöli.
Pár nap múlva remélhetőleg már több időm lesz a és lépést tudok tartani a szebbnél szebb képekkel.

Vissza: “Társalgó”