Van képem hozzá

Rita
Adminisztrátor

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 1. 14:30

Kati újabb fotóját kivételesen nem ő készítette, hiszen ő is rajta van. Egy norvég fjordnál készült.
Ő fenn, a hajója lenn. Csodálatos! Kár, hogy ide nem tudok egy napra kiugorni, mint Szlovákiába,
vagy Lengyelországba.:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 1. 14:55

Nem sorrendbe teszem ki a kajákat, ahogy egymás után készültek, mert még nem
tettem egy mappába őket. Amit épp megtalálok, azt teszem ki. A legelső étel, amit
kipróbáltam az itt is az első volt. A gombás, bolognai mártásos csirkemell, aminek a
levében főztem meg a rizst. Akkor megmaradt a barna csiperke másik fele, pár nap
múlva azt is felhasználtam. Összevágtam a gombát, tettem hozzá hagymát, paprikát,
paradicsomot, fokhagymát, Erős Pistát, sót, borsot, pici őrölt pirospaprikát, olajat,
egy bögre rizst, majd az egészet jól összekevertem:

Kép
Kép

Felöntöttem másfél bögre vízzel, és hat percre beállítottam az órát. Amikor kinyitottam,
még volt alatta egy pici lé, ezért újra lezártam vagy 10 percre, addig minden folyadékot
magába szívott. Csoda finom lett!!

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. július 1. 16:25

Csodás látvány fjordok! Milyen bátorság oda kiülni...én nem mernék! :D . Az edénykéd meg csodákra képes...öröm vele főzni..láthatóan sok minden készülhet bele és vele! Kellemes hétvégét! :ymhug: :D :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. július 1. 18:17

Metró 3-s -átszállás-Metró 4-s
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
=http://kephost.com/image/0HNr]Kép[/url]
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. július 1. 18:22

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. július 1. 18:53

Nosztalgia/Kati barátnőmmel havonta egyszer idejöttünk.Most már csak az égi piacon vásárolgat.Remélem lát engem!/
LEHEL piac:
l=http://kephost.com/image/0HlM]Kép[/url
Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. július 1. 18:54

l=http://kephost.com/image/0HOq]Kép[/url]
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. július 1. 18:58

A "szerzeményeim"
Kép
=http://kephost.com/image/0Hhl]Kép[/url]
Kép
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. július 1. 19:12

Kedves Paggy, köszönöm a gasztro és metrókalandozást! Hatalmas az a piac, megmondom őszintén nekem kicsit riasztóan nagy. Meglátszik, mennyire nem mozdulok ki otthonról... :) . :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 1. 19:15

Paggy! Én még soha nem láttam a Lehel csarnokot, igazán érdekes a stílusa. Bírom az ilyet.

Jellemző rám, hogy a benti képek közül a legelsőn azonnal a cukrászdát vettem észre, nem
a roskadásig telepakolt standokat.

Könyvborítónak való a szerzeményekről készített képed. Nagyon tetszik! És nem hiányozhatnak
a kis potyalesők sem.

Cserébe küldök méhecskét:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. július 1. 19:20

De jólett a méhecskés kép,látni hogy szorgalmasan dolgozik... :D :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. július 1. 19:38

Sziasztok!
Kedves Kata!Nekem is túl nagy ez a piac,ezért szoktam az én piacomon vásárolni,csak érzékeltetni akartam mekkora.Először is köszönöm szépen a képeidet.Nagyon szépek az esteledő felhősek.honnan fényképezel?És milyen finomság van a tányérodon?Valamint köszönöm szépen a mindig figyelmesen reagáló hozzászólásaid.Angyalka vagy minden szempontból.Szeretném leírni,hogy mivel nagyvárosban élek,így azt közvetítem,milyen itt az élet.Nemrég majdnem megsértettem Ritát,mert leírtam én félnék falun este egyedül.De nem félek még éjszaka sem a nagyvárosban,mert valamennyire ismerem.Mindig érdekel hogy élnek mások ,beleképzelem magam a helyetekbe.kitágul a világ.Így kedves kata,érdekel a babfőzeléked,a kacsafelhőid.azt gondolom az ablakból fényképezel.Küldjél képeket,főleg olyant,amelyik örömet okoz Neked.
Kedves Gabóci!sajnos-sajnos nem tudtam megnézni az unokáid videóját,mert az én megám nem tudja letölteni.naponta 700 M-t engedélyez.Szerettem volna látni!!!Szépek az ismerősöd képei!ÉS várom a július 8-i budapesti fotóidat és esetleg élménybeszámolót!
kedves Rita!
A "kaják" nagyon fincsinek néznek ki.GUSZTÁK!!!!!!Felírom én is mint MIN GI.VALAMINT GYÖNYÖRŰ a LÁGYBOGARAS KÉP!!!!!!!!Köszönöm szépen.

KÉRDÉS:
Baj lenne,ha a flamencó előadásra mennék el a TÁNCBAZÁRBAN?
És ősszel lesz SZÍNHÁZAK ÉJSZAKÁJA sok meglepetéssel Üdv.paggy
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 1. 19:57

Paggy! Menj oda, ahová szeretnél. Ahol jól érzed magad, onnan fogod a legjobb
beszámolót és képeket hozni.

Elfelejtettem mondani, hogy a gombóc nagyon-nagyon guszta! A cukrászdát is
azért vettem észre, mert már vagy két hete nem ettem édeset. A gombócból
épp ezért rettentő sokat meg tudnék most enni.

A kerek levelű útifű virága. A spoiler alatt a lándzsás útifűé:

Spoiler: mutasd
Kép:

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. július 1. 23:18

Hú, Lányok! Micsoda képek!!
Ezt hagytam utoljára, de erőm nincs már irni, mert ledőlök a gép elől, vagyis leájulok a fáradságtól, de holnap jövök vissza. - ez nem fenyegetés akart lenni :-) -
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. július 2. 14:26

Egy kis szörnyülködés:
http://divany.hu/offline/2017/07/02/salvatore_ferragamo_cipo_trendek/

http://divany.hu/offline/2017/04/17/saint_laurent_cipo_fizika_divat/

http://divany.hu/galeria/divany/tejbenvajban/2016/10/06/a_2017-es_tavaszi-nyari_divathet_legrondabb_cipoi/27
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 2. 14:56

Most egy petrezselymes paprikás újkrumplit hoztam. Ez az étel fazékban is,
és kuktában is gyorsan megy, és mindig finom:

A hozzávalókat beletettem az üstbe, jól összekavartam. Az újkrumpli miatt
kevesebb vizet tettem alá, nem akartam, hogy nagyon leveses maradjon.
Az időt két percre állítottam. Amikor elkészült, hozzákevertem a petrezselymet.

Amióta használom a kuktát, egyre kevesebbre állítom az időket, és mégis puhára
fő minden. Számomra is hihetetlen, de a mai gulyásleveshez a pörköltnél is és a
levesnél is 2 percre állítottam az időt. A hús is, és a levesben a zöldségek is
megpuhultak. Ha nem puhultak volna meg, legfeljebb még egyszer beidőzítettem
volna a kuktát, és főzött volna még rajta egy kicsit. A levesnél nagyobb a víztömeg,
amíg azt felmelegíti és eljut oda, hogy lezárja magát a kukta, szinte már meg is
főtt, ezért elég ez a két perc. A húsnál hamar lezárja magát, de ott meg a mellnek
nem kell sok főzés. Legközelebb azt is meg fogom nézni, hogy hány perc kell neki
ahhoz, hogy egy levest felmelegítsen, és lezárja a szelepet.

Kép
Kép
Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. július 2. 16:23

Sziasztok!

Rita finomságai mellett nem lehet elmenni, kár,hogy az izérzékelőnket nem tudjuk vele megdobni egy kicsit. :-)
Nagyon guszta minden! Nekem AMC gyorsfőzőm van, szeretem nagyon.
Mivel túl nagy, én csak töltött káposzta, pörkölt, hasonló nehéz kaját készitésénél használom. A többi megy a sima AMC , Zepter edényekben. Tudom hogy kellene bennük főzni, de én maradtam a hagyományos készitésnél.
A virágos-állatkás fotóid szuperek. El tudom képzelni ahogy kész a kép micsoda öröm amikor meglátja az ember a kis betolakodókat, főleg ha addig elbújtak. :-)
Az egyik méhecskés-virágos képen a kis bimbók olyanok, mintha teniszlabdák lennének! Mit tud a természet produkálni!
Kati fjordos képe egyszerre gyönyörűséges és félelmetes. Nagyon jóra sikeredett a beállitás! De hogy én nem mertem volna oda kiülni az is biztos!!

Gabóci!
Megnéztem a videókat! Nagyon aranyosak az unokáid! A fiús és a lányos tánc is szép volt. ANdriska ha megnő igazi kis szuper táncos lesz, jól állt neki nagyon! A lányoknál ugye jól gondolom,hogy nem igazán jellemző a szóló tánc. Panna bankett tánca nekem nagyon tetszett. Ötletes volt!
Annyi sok ökörséget tudnak bemutatni ilyenkor - bocs a kifejezésért, de egyik másik tényleg az szerintem- Ez viszont egyszerű és nagyszerű volt. Még a srácok is élvezték. :-)

Kata, a csilis babodról eszembe jutott, hogy megcsináltam életem első csilis babját úgy,hogy még sose kóstoltam előtte milyennek kellene lennie.
Anyukám szokott mindig a fiamnak késziteni ebédre rendelésre, mikor még arra járt hetente egyszer a munkája miatt. Minden otthoni alapanyagból, de azért csak összejött. Kiegészitésnek a fiam azt mondta: Anya egy kicsit több csili, kukorica, kevesebb bab és már jó is. :-) Na ezek után feljavitottam a dolgot, egyenként szedtem ki a babokat belőle :-) :-) , mire a végtermékre azt mondta, hogy na ez már alakul. He-he, rendes gyerekem van, mindig is tudtam . :-)

Paggy!
Köszönöm a városnézést, piaclátogatást. :-) Nekem olyan érdekes, hogy mi minden nem fér mennyiségileg az asztalukra. Biztos szélesebb befelé, mint itt nálunk. Mindig is kiváncsi voltam milyen lehet a Lehel piac...
Mennyi szépséget vettél! Jól láttam, hogy spenót is volt közte? És virágosan adták? Abból mit csináltál? Én csak főzeléket szoktam belőle, a padlizsánból meg padlizsánkrémet.
Mennyi málna!!! Na ez nálam olyan, mint a banán. Bármennyit meg tudnék enni belőle. Múltkor a férjem hozott málnát a piacról. Jól le is toltam, hogy ott a kertben várja, hogy lecsipegessem. Hát volt olyan viz izű,hogy ihajj. Pedig az egyik legjobb helyről vette. Mi lehetett a baj vele nem is tudom. Nem gondolnám, hogy fóliás lett volna. Egyáltalán van málna fóliába??
A cicusokat majd kifelejtettem a névsor olvasásból! Hogy oda tudnak gyűlni, gondolom várták mit kapnak a bevásárlásból. :-)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. július 3. 12:51

Kedves Lányok!Letelt az első félév.Szeretnélek megkérni Titeket ,hogy az idei tavaszi fréziafotók közül válasszátok ki a 6-7 legjobbat és közös erővel csináljunk belőle kollázst.Ez kerülne a falamra kinagyítva 2017 tavaszi fréziái emlékére./A VIRÁGOK ÉLETE is MULANDÓ,csak az emlékük marad meg a mappámban/Hamarosan felteszem a képeket.kb 30 db .Legyetek szívesek válasszatok belőle 6-7-t és azokból lesz a kollázs!Számozva lesznek a fotók.Üdv:Paggy
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2017. július 3. 17:37

f.ági írta:Sziasztok!

Rita finomságai mellett nem lehet elmenni, kár,hogy az izérzékelőnket nem tudjuk vele megdobni egy kicsit. :-)
Nagyon guszta minden! Nekem AMC gyorsfőzőm van, szeretem nagyon.
Mivel túl nagy, én csak töltött káposzta, pörkölt, hasonló nehéz kaját készitésénél használom. A többi megy a sima AMC , Zepter edényekben. Tudom hogy kellene bennük főzni, de én maradtam a hagyományos készitésnél.
A virágos-állatkás fotóid szuperek. El tudom képzelni ahogy kész a kép micsoda öröm amikor meglátja az ember a kis betolakodókat, főleg ha addig elbújtak. :-)
Az egyik méhecskés-virágos képen a kis bimbók olyanok, mintha teniszlabdák lennének! Mit tud a természet produkálni!
Kati fjordos képe egyszerre gyönyörűséges és félelmetes. Nagyon jóra sikeredett a beállitás! De hogy én nem mertem volna oda kiülni az is biztos!!

Gabóci!
Megnéztem a videókat! Nagyon aranyosak az unokáid! A fiús és a lányos tánc is szép volt. ANdriska ha megnő igazi kis szuper táncos lesz, jól állt neki nagyon! A lányoknál ugye jól gondolom,hogy nem igazán jellemző a szóló tánc. Panna bankett tánca nekem nagyon tetszett. Ötletes volt!
Annyi sok ökörséget tudnak bemutatni ilyenkor - bocs a kifejezésért, de egyik másik tényleg az szerintem- Ez viszont egyszerű és nagyszerű volt. Még a srácok is élvezték. :-)

Kata, a csilis babodról eszembe jutott, hogy megcsináltam életem első csilis babját úgy,hogy még sose kóstoltam előtte milyennek kellene lennie.
Anyukám szokott mindig a fiamnak késziteni ebédre rendelésre, mikor még arra járt hetente egyszer a munkája miatt. Minden otthoni alapanyagból, de azért csak összejött. Kiegészitésnek a fiam azt mondta: Anya egy kicsit több csili, kukorica, kevesebb bab és már jó is. :-) Na ezek után feljavitottam a dolgot, egyenként szedtem ki a babokat belőle :-) :-) , mire a végtermékre azt mondta, hogy na ez már alakul. He-he, rendes gyerekem van, mindig is tudtam . :-)

Paggy!
Köszönöm a városnézést, piaclátogatást. :-) Nekem olyan érdekes, hogy mi minden nem fér mennyiségileg az asztalukra. Biztos szélesebb befelé, mint itt nálunk. Mindig is kiváncsi voltam milyen lehet a Lehel piac...
Mennyi szépséget vettél! Jól láttam, hogy spenót is volt közte? És virágosan adták? Abból mit csináltál? Én csak főzeléket szoktam belőle, a padlizsánból meg padlizsánkrémet.
Mennyi málna!!! Na ez nálam olyan, mint a banán. Bármennyit meg tudnék enni belőle. Múltkor a férjem hozott málnát a piacról. Jól le is toltam, hogy ott a kertben várja, hogy lecsipegessem. Hát volt olyan viz izű,hogy ihajj. Pedig az egyik legjobb helyről vette. Mi lehetett a baj vele nem is tudom. Nem gondolnám, hogy fóliás lett volna. Egyáltalán van málna fóliába??
A cicusokat majd kifelejtettem a névsor olvasásból! Hogy oda tudnak gyűlni, gondolom várták mit kapnak a bevásárlásból. :-)

Szia Ági!
Amíg vidéken laktunk nekünk is 3 féle málnánk volt. Az egyik nemesített hatalmas szemű, de semmi íze nem volt. Csak a látványa. A másik elég nagy szemű ez csak édes volt. A 3. pedig a régi hagyományos, mezei aprószemű. Ennek volt csak igazi málna íze és illata. A férjem mindig ki akarta vágni, hogy csúnya, de csak ennek volt rendes zamata. Tehát mindhárom félét összekeverve kellett használni, mert az egyik adta a mennyiséget a másik az édességét míg a harmadik a zamatért volt a felelős.((( Nekem vidékről csak az eper és málna hiányzik a legjobban a kutyák után. Meg talán a cseresznye és a szomszédaim.
Padlizsánból én is csak krémet szoktam csinálni. Ételekben nekem túl krémes az állaga.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. július 3. 19:40

Szia Éva!
Milyen igazad van! Tényleg az a régi aprószemű málna a legédesebb! Van egy kis málnásom, fűszeresem, kb 3 nm az egész, benne régi, új, sárga málnával. A szomszéd néni mindig mondta mikor látta, hogy bűvölöm őket: Minek az, szúrós. :-) Épp a napokban mondta a férjem, hogy hogy néz ki, ki kellene vágni, hoz másik fajtát. Nem tudom mit igértem neki, ha ki meri vágni, de hatott. :-)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. július 3. 20:10

Sziasztok Éva és Ági!
Málnatörténet:
Nagypapám Vácon volt nőgyógyász.A környékbeli, nógrádi, nénik fizetségként kosárszámra hordták a "DOKTOR ÚRNAK" a finom kis kerek málnát.Isteni zamatos volt.Pár éve Berkenyén találtam ilyet és odajártam vásárolni. Ládaszámra hoztam a szomszédoknak is.Sajnos idén kivágta a bácsi a szúrós,sok munkába kerülő málnáját,ezért a Lehelre mentem nosztalgia-málnáért/+ a barátnőm miatt/.Jó drága,de csak ez a finom!
MINDJÁRT TESZEM FEL A KÉPEKET a kollázshoz.Üdv:paggy
Ági!Az nem spenót,hanem bazsalikom volt az asztalon.Elteszem télire a mélyhűtőbe.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. július 3. 20:24

KOLLÁZSHOZ FRÉZIAFOTÓK 1-5.
1.
Kép
2.
Kép
3.
Kép
4.