Paggy írta:Sziasztok Éva és Ági!
Málnatörténet:
Nagypapám Vácon volt nőgyógyász.A környékbeli, nógrádi, nénik fizetségként kosárszámra hordták a "DOKTOR ÚRNAK" a finom kis kerek málnát.Isteni zamatos volt.Pár éve Berkenyén találtam ilyet és odajártam vásárolni. Ládaszámra hoztam a szomszédoknak is.Sajnos idén kivágta a bácsi a szúrós,sok munkába kerülő málnáját,ezért a Lehelre mentem nosztalgia-málnáért/+ a barátnőm miatt/.Jó drága,de csak ez a finom!
MINDJÁRT TESZEM FEL A KÉPEKET a kollázshoz.Üdv:paggy
Ági!Az nem spenót,hanem bazsalikom volt az asztalon.Elteszem télire a mélyhűtőbe.
Szia Paggy!
Nekünk a kertben gyerekkoromban csak az aprószemű volt. De az is a szomszéddal közösen. Mert ugye az mindig vándorolt, hol nálunk volt meghagyva, hol náluk. Azon a darabon nem is volt kerítés, hogy mindketten hozzá tudjunk férni. Ha meg kellett valami akkor csak a kerten keresztül mentünk egymáshoz. Aztán az unokája lebontotta a régi házat és újat épített. Akkor már elkerítettük. De csak dróttal. A kiskutyám, ha utánnam akart jönni, mindig ott szökött ki. Aztán amikor lett a bernáthegyink akkor meg kellett csinálni rendesen, lebetonozni a kerítést, mert a kiskutyám után akart menni. Néha sikerült is neki. Nem igazán örült a szomszédasszony amikor munkából hazatérve ott voltak náluk a kutyáink.(((