Van képem hozzá

Rita
Adminisztrátor

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 16. 7:06

Gabi! De jó ötlet volt a felhőt összehozni a "balerinákkal". Megint tanultam valamit!
Izgalmassá tehető a kollázs, elvileg össze nem illő fotókkal. Jól kitaláltad!

Paggy! Köszi a képeket. A szépsége mellett, a kéksége is nyugtatólag hatott a szememre.

Ica! Megértelek! Néha nekem is erőt kell adnom saját magamnak, hogy az egy kilométeren
át tartó folyamatos emelkedőnek nekiveselkedjek. Munka után, fáradtan, táska, plusz
szatyrok, ha esik még esernyő is... nem olyan nagy mulatság. De a dombtetőn lakni meg
olyan nagy élmény, úgyhogy csendben maradok.

Hajnali ötkor:

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. július 16. 11:40

HAZAÉRTÜNK A SÉTÁBÓL, ITT A FOGADÓBIZOTTSÁG ----- RIGÓ A FÁN,MACSKA AZ ASZTALON ---SZÓLJUNK HOZZÁ A DOLGOKHOZ/HOL A KAJA?/

Kép
Kép

Kép
Sans Serif
Küldés

Mentve
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. július 16. 15:50

sziasztok! végre kicsit ideértem...eddig olvasgattalak benneteket, és gyönyörködtem a képekben! A vizes VB. megnyitóját megnéztem, kb. a felétől...de így is belefáradtam, és nem is néztem végig..lehet hogy ez szégyen, de ez van!Annyira elszoktam a tv nézéstől, úgy kell erőt vennem magamon hogy azt is bekapcsoljam. ritkán nézek híradót is, a legfontosabb híreket gyorsan elolvasom és kész is a muszáj információ! :)
Tegnapról még maradt ebéd, így most főzöm a következő adagot..Samuka nagy örömére! A spoilereket még nem mindent olvastam el, de majd behozom a lemaradásom. Remélem mindenkinek remekül telik a vasárnapja, és szép emlékekkel lesznek gazdagabbak. :D
Rita, köszönöm a képeket, amiket kitettél...Az angyalos tetszik nekem is a legjobban.! Mostanában akadnak legalább a szobából ilyen élmények is. :ymhug: :-h :movingflower: :flower1: :-bd

A cica dömping a hazatérőkért nagyon tetszik, pláne hogy nem is marad komment nélkül...szuper az a cica...vajon mit mondhat, hogy még a másik is rácsodálkozik? :)) :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 17. 21:52

Tátralomnic: Most végre feljutottunk a csúcsra, de a csúcs mégsem az volt!

Miután májusban már nem kaptunk jegyet a csúcsra, most biztosra mentünk. Előre megvettük
a jegyeket online. Kalandos volt az is, mert az angol nyelvű oldal fele is szlovákul volt, szóval
csak sejtettük, hogy oda mehetünk majd velük, ahová nagyon szeretnénk, a CSÚCSRA!

Már itthon olvastam az előrejelzésben, hogy 1 és 2 óra között eső, és felhős idő várható, de
akkor még reménykedtem. A mi jegyünk ugyanis 1 órára szólt, és 50 percet lehet fent lenni,
vagyis pont kifognánk azt az időt, amikor gyakorlatilag nem látunk semmit a környező hegyekből.

Amikor Poprádnál először megpillantottuk a Magas-Tátra vonulatát, már nem reménykedtünk.
Tudtuk, hogy pontos volt az idő előrejelzés:

Kép

Ilyen volt májusban:

Kép

Csak a Tátra felett volt sűrű, fekete felhő, egyébként szép nyári nap volt napsütéssel. Amikor
felértünk a Kő-pataki-tóhoz, már az eső is elkezdett esni. Így nézett ki a csúcs (nem látszik),
amikor vártuk a piros kabin visszaérkezését, ami velünk újra felindult a csúcsra:

Kép

Felfelé menet ez volt az utolsó felhő nélküli fotóm, aztán menthetetlenül jött a szürkeség...

Kép
Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 17. 21:53

... és ez addig meg is maradt, amíg a csúcson voltunk... drága pénzért. Itt mindenütt hegyeket
kéne látnunk a háttérben. Egyébként -4 fok volt, és esett a hó:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

Még fent voltunk, amikor elállt a hó, és azt is láttuk, hogy már majdnem hozzánk is elér a
napsütés, de indulni kellett visszafelé. Lefelé jövet már csodás volt az idő, annyira, hogy
vetkőzni kellett, rövid ujjúra. Azt olvastuk, hogy a Magas-Tátra időjárása nagyon szeszélyes,
ezért számít veszélyes terepnek a hegymászók számára. Ezt most meg is tapasztaltuk.
Másfél óra alatt részünk volt meleg, langyos, esős, szeles, fagyos, havas, felhős, és nyárias
meleg időben.

A csúcson lévő kávézóban fűtöttek, jó meleg volt:

Kép
Kép

Ilyen hegyeket kellett volna látnunk, ehelyett az egyik kilátópontról alig lehetett látni a másikat:

Kép

Visszafelé lefotóztam azt a helyet, amit Lomnici-nyeregnek hívnak (2200 m). Akkor még nem
sejtettem, hogy az menti meg a napunkat. Ő szolgáltatja majd számunkra az igazi "csúcs" érzést:
A világos barna színű kiemelkedés a Lomnici-nyereg, a még világosabb csík az egy keskeny ösvény.

Kép
Kép

Azt tudtuk, hogy a sífelvonó télen ide hoz fel síelőket, de arról fogalmunk sem volt, hogy a felvonó
most is működik. Véletlenül vettem észre, hogy mozognak az ülések, és mintha ülnének is némelyikben.
15 perc múlva már mentünk is felfelé:

Kép

Megérkeztünk! 400 méterrel vagyunk a csúcs alatt:

Kép

Egy szinten a felhőkkel:

Kép
Rita
Adminisztrátor

Jól látható a képen, hogy az ösvényen járva, nem látszik, hogy mi van a nyereg másik oldalán
a kőcsipkék miatt. Néha ki lehetett látni, de a lényeg rejtve maradt. Nem volt mit tenni, fel
kellett mászni a csipkékre. Nem voltunk felkészülve arra, ami a szemünk elé tárult. Ezt láttuk
volna fentről is, csak jobb rálátásunk lett volna:

Kép

Kép

Kép

Itt fogtak hátulról a gyerekek:

Kép
Rita
Adminisztrátor

Kép

Kép

Kép

Itt is fogtak hátulról:

Kép

Ezt a csipkét nem mertem megmászni:

Kép
Rita
Adminisztrátor

A kép közepén lévő tó és vízesés már lengyel területen van. Erősen zoomoltam, mert folyamatosan
hallottuk a vízesés hangját, de nem láttuk szabad szemmel, hogy hol van. Így már mi is láthattuk:
(közben utánanéztünk, a mögött a tó mögött van még egy, és még szlovák területen van)

Kép

Nem láttam sokat, mert nem mertem tovább mászni:

Kép

A parkolóból nézve:

Kép

Hazafelé az autóból:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 17. 21:54

Esküvői fotózás a Kő-pataki-tónál:

Kép

Ők háromkor mentek fel. Szerencséjük volt:

Kép

Lefelé a Nyeregről:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 17. 22:44

Ez a csipke kimaradt:

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. július 18. 7:56

Rita! Nagy élvezettel néztem a képeidet. :) Valóban sokkal nagyobb lett volna az élmény ha süt a nap, de még ha kicsit szürke is volt az idő a lényeg átjött. Kedves emlékeket idéztek fel bennem, szinte ott voltam, és újra éltem. :D :ymblushing: Többször visszapörgettem és újra néztem őket. ;;) Jó téma, csodás fotók, köszönöm szépen. ^:)^

Újra érzem, hogy ülök esőkabátban a lebegőn, helyenként majdnem érinteni lehet a törpefenyőket.

Kép

Nem tudom kinézni milyen virág lehet, de biztos nem havasi gyopár, inkább fekete hunyor.

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. július 18. 8:30

Hú,Rita ez nagyon szép volt!Nem is tudom mit írjak,mert minden kép ,mintha ott lennénk.Csak 1-2-t kiemelek:a felhőkkel egyszínten lenni ,valóban lehetne?,-komor ormok-kicsit ijesztő és lenyűgöző érzés,-igazi öröm,amikor megláttam az eltörpülő felvonó kabinját, háttérben a hatalmas hegy/ a kis ember,aki szorgalmasan,kitartóan,de beveszi,meghódítja,legalábbis úgy véli,a TERMÉSZETET.Hangyácska a talpunk alatt,ez a TERMÉSZET és az ember viszonya.Kedves Rita!Igazán köszönöm az utazást.Üdv:Paggy
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 18. 8:33

Gabi! Volt egy tábla fenn az itt látható növények képeivel és neveivel, de nem fotóztam le,
mert állandóan dugdostam a gépet a hó, korábban meg az eső elől. Ja, és a kezem is
hozzáfagyott, úgyhogy a tábla kedvéért nem húztam ki a zsebemből. Most már bánom.
Azért utánanéztem. Ennek a virágnak sziklai ternye a neve. Egy verébszerű madarat is
láttunk. A sziklákon csipegetett valamiket. De mire kicseréltem az objektívet, addigra
odébb repült.

Nagyon örülök, hogy kellemes élményeket ébresztettek újra a fotók! Az a baj, hogy ha
egyszer ráteszed a lábad a Magas-Tátra hegyeire, nem tudsz tőlük szabadulni. Eddig a
csúcs volt a vágyunk, mert a múltkor nem sikerült. Most a Nyereg ösvényének a végig
járása. Szeptemberben visszamegyünk.

Többféle virágot is fotóztam, most csak egyet teszek be, mert mennem kell. Ez az én
kertemben is megtalálható veronika:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. július 18. 16:08

De örülök, hogy sikerrel jártad az utadat, sőt, mondhatni időutazásodat, mert szinte egy pillanat alatt kaptál kóstolót a négy évszakból! Ki gondolta volna... :D ;) :-bd . Nagyon nagy élmény ilyen terepen járni, de lehet én négykézláb mentem volna :)) =)) a biztonság kedvéért! x_x :))
Köszönöm az élménybeszámolót, és a csodás képeket...az egyik felhőbe majdnem beleharaptam... =)) :ymhug: :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2017. július 18. 19:24

Szia Rita!
Hát az időjárásnak sajnos még nem tudunk parancsolni. Egy lutri. De így is csodaszép képeket készítettél. Félelmetes ez a magasság. Ilyenkor látni, hogy milyen pici és törékeny is az ember. Én erdélyben éreztem magam hangyának a hegyek mellett. Ha még nem jártál ott, mindenképpen érdemes megfontolnod. A vendégszeretet a másik ami felejthetetlen. Meg amerre jártunk szinte mindenhol tudtak magyarul. Neked ez biztosan nem akkora élmény, mert ugye angolul elég sok helyen értenek, de aki csak magyarul beszél ez külföldön nagy élmény.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. július 19. 12:27

RÉTES/2
Olcsó és finom /a páromnak mindig sütnöm kell/
Maradék 3 alma+ 3 jóízű őszibarackkal és mézes olajjal kenem be a lapokat,rá a zse3mlemorzsa...
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. július 19. 12:40

Paggy, nyitom az ablakot, jöhet a fénypostával a finomságod... :-bd :D :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2017. július 19. 18:19

Paggy írta:HAZAÉRTÜNK A SÉTÁBÓL, ITT A FOGADÓBIZOTTSÁG ----- RIGÓ A FÁN,MACSKA AZ ASZTALON ---SZÓLJUNK HOZZÁ A DOLGOKHOZ/HOL A KAJA?/

Kép
Kép

Kép
Sans Serif
Küldés

Mentve

Jesszusom Paggy!!
Ezek mind a tieid ?????????
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2017. július 19. 18:22

Drága Ritám!!

Köszönet a Magas Tátra képekért!! Csodásak!!!
Csak elképzelni tudom mekkora élmény lehetett )))
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2017. július 19. 18:44

Üdvözletem a Van Képem topik nézőinek!!

...Nem nagyon van képem jönni az elmúlt hetek kihagyása miatt,és nem akarok magyarázkodni de jó oka volt ... néha szívkiugrós,de túl vagyunk rajta,mármint a család.
Ám minden gondolatom itt forgott,és mindig lőttem egy egy képet,amit ide szántam !!!
Ezennel szíves engedelmetekkel elétek tárom,Április,és Május képeit,virágos kertünkből,és az utcánkban fellelhető szépségekről:
Elsőként a még "bimbózó" szeszélyes Április vége,és igen,a bazsarózáim Április végén voltak ilyen szépek,tarkítva tulipánokkal,csillagfürttel,és törpe nőszirommal,nem beszélve a szobámban tobzódó fokföldi ibolya virág tengerrel :

Kép

Májusban végig pompáztak a házak elé ültetett sásliliomok,egy egy példány mintha nem is sásliliom,hanem egzotikus orchidea lenne :
Kép

Május havában a helyi piacra Korondi kerámia árusok tévedtek :
Kép

Július!!!
Hogy is hagyhattam ki!!!! ... A hónap elején,a gyöngyvirág fánk,már teljes pompájában virított,és sajnos elég hamar el is virágzott .. :
Kép

...És hogy is hagyhatnám ki,ezt a munkahelyi életet megszépítő kis apróságot!! A képen látható kis tacsi,valóban apróka volt,ahogy azt a hurka újjacskáimhoz viszonyítva látható!! ... Mostanra azért már elég nagyocska ))) :
Kép

Péntekre a kertünk dzsungeléből hozok majd mutogatni valót,és az okok egyikét hogy miért is vagyok dögrováson )) A fáradtságommal sajnos a sorozat diéta is velejár,de bízok magamban,hogy azt is pótolni fogom!!
Most irány locsolni (((
Mindenkinek további szép estét,és további kellemes hetet kívánok!!!!
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2017. július 19. 19:12

Szia Szilvi!
Köszi a képeket. Ezt a gyöngyvirág fát még nem is láttam, hallottam róla. Esetleg más néven. Nagyon szép. Aranyos a kis tacskóka. Helyesek a kis törpék. Vettél? Megszépíteni a kertedet?)))))
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. július 19. 19:24

Szia Szilvia!
Remélem már mindenkinek rendben van az egészsége a családban. :) Tavasz, nyár, sok a munka felétek, de jó, hogy hoztál egy átfogó képmixet. :flower1:
A gyöngyvirág cserje nagyon szép, olyan mint egy nagy fehér csokor, ritkán látok ilyet. B-) A kis tacsi is nagyon aranyos, mennyi idős már?
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. július 19. 21:05

Rita! Megérkezett a naplemente Iraklia, Görögországból.

Kép

Kép

A gazdiék nincsenek itthon. Csak jövök, megyek és várakozok. Garfield.

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. július 20. 10:26

Lilla ide jár úszni,vasárnap reggelente/8-10-ig/ olcsón én is.Csak, mert meleg van, kis hűsítő képeket küldök.Paggy
Kép

Kép
Link fórumhoz 1

Vissza: “Társalgó”