Van képem hozzá

Rita
Adminisztrátor

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 23. 7:51

A fenti képekből is látszik, hogy be volt borulva az ég, éjjel esett is az eső. Angliában pont az eső
miatt órákra lebontva nagyon pontos előrejelzéseket lehet olvasni. Warringtonba 9 és 10 óra közé
mond nagy valószínűséggel esőt. Nem ezért, de 10 óra körül akartunk amúgy is elindulni. Most 14
fok van, de egy órára már 20-nak kell lennie az időjósok szerint. Most épp süt a nap (itt még csak
6:49 van).

A gótikus ablak és a mászófal érdekes együttese:

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. július 23. 9:25

Szia Rita!Szép napot!
Most ,hogy ennyire izgalmas képeket teszel fel,naponta 2x jövök ide, nehogy lemaradjak.Persze ez Téged ne befolyásoljon,mármint abban ,hogy mennyit fényképezel!Nagyon komornak néznek ki a felhők.Azt írja az egyik ismerősöm,aki kint él a lányával,sok angolnak fáj az ízülete a nyirkos időjárás miatt./Itt,most mondja a rádió, ma 38 fok lesz és megint délszaki eső hullott./Ha elgondolom:milyen finomakat ehettek!Bár sokak szerint az angol koszt.......!!KÖSZÖNÖM NAGYON A KÉPEKET ÉS A BESZÁMOLÓT.Üdv:Paggy
Az utolsó kép különleges.Elmentettem.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. július 23. 9:35

Rita csodás utazása mellett küldök egy másik csodás utazást:Paggy
https://nuus.hu/sport/extrem-sport/0718 ... eves-srac/
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 23. 9:48

Paggy! Nem csinálunk nagy gondot az evésből. MacDonald's mindenütt van, abban megbízom,
mert tudom, hogy az mindenütt egyforma ételeket kínál. Vagy bemegyünk egy kínaiba, vagy
olyan helyre, ahol lehet salátaféléket is kapni. Egyszer ettünk csak hagyományos angol ételt,
ami jól ismert, ez volt a "Fish & Chips", vagyis a sült hal sült krumplival. Nem volt rossz, de
a hal bundája elég sok olajat magába szívott, nem is bírtuk az egészet megenni, a nagyját
leszedtük a halról, úgy jobban esett. Ha jól belegondolok, a Mekiben jártunk a legtöbbet.

Feltettem neked nagyban is a mászófalas képet, inkább nagyban mentsd el:

Spoiler: mutasd
Kép

Nem tudom, hogy az időjárás miatt-e, de nagyon sok beteg, tolókocsis embert látunk, és nem
csak időset, ijesztően sok a gyerek is.

Apropó tolókocsi! Tegnap lemaradt a fotók közül ez a kép. Angliában mindenütt nagyon odafigyelnek
a fogyatékkal élőkre. Itt a piacon is használhatják ezeket az elektromos kocsikat. Tegnap ahogy
kijöttünk a reptérről, egy buszmegállóban vártuk a buszt, ami ingyenesen a reptér parkolójába
szállít. Oda a buszmegállóba is ki volt téve egy kerekes szék.

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. július 23. 13:02

Szia Rita! Köszönöm a képes beszámolót! Milyen sokat tettél fel máris! Csak győzzük a szemlélődést! :D
Remélem a sok eső nem fogja majd elrontani a kirándulásokat! Itt most dörgött villámlott, de eső annyira kevés esett, hogy máris felszáradt még a nyoma is. Ott mennyire van közel az óceán? milyen lehet ott egy vihar? ;) .
Milyen volt a repülőút, nem vett hosszabb időt igénybe a bejutás és ott a kijutás? Legyen további szép vasárnapotok ott is! Üdv a Gyerekeknek! :-h :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 23. 20:42

Ahogy írtam fentebb, ma a Grappenhall Heys Walled Gardenben voltunk, ami tőlünk pár kilométerre
van. A kert nem nagy, ennek ellenére három tavacska van benne, és a kert maga díszkertre és
konyhakertre tagolódik, üvegházakkal. Ez valamikor egy gazdag családé volt, ami a 19. században
élte virágkorát, majd majdnem tönkrement, azóta pedig önkéntesek tartják életben. A legutóbbi
legnagyobb beruházást, az angol nemzeti szerencsejáték vállalat támogatása tette lehetővé.

Ezerrel sütött a nap, ami lehetővé tette, hogy szép képek születhessenek.

Elindultunk:

Kép

Megérkeztünk:

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 23. 20:43

Kép
Kép
Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

Kép
Kép
Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

Angliában bárhol jár az ember a legfontosabb, hogy enni lehessen. Az egyik üvegházat átalakították
vendéglővé. Bár majdnem dél volt de végre lehetőségem nyílt megkóstolni egy igazi angol reggelit,
ahogyan ők készítik. Itt "kertészek reggelije" volt a neve.

Kép
Kép
Kép

A konyhakert nem volt nagy szám, és ami a legjobban meglepett, az üvegház sem. Senyvedő zöldségek,
és majdnem senyvedő növények az üvegházban. A zöldségek közül a rebarbara, a tök, a cukkini, a bab,
a krumpli és a levélzöldségek voltak a legszebbek, a gyümölcsök közül az alma, és a szeder nézett ki
a legjobban. Az üvegházban még a páfrány sem volt szép, pedig az nagyon jól szokta érezni ott magát.

Kép
Kép
Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

Kép
Kép
Kép
Kép

Füge, őszibarack, kopasz barack és paradicsom nőtt a falaknál:

Kép
Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 23. 21:19

Az első tóban lévő kacsák hihetetlenek voltak! Rögtön a bejáratnál volt az első tó, és ahogy betette
valaki a lábát a kertbe, máris gyorsúszásba kezdtek, hogy minél hamarabb odaérjenek, hátha kapnak
valamit. Ha kint voltak a parton, akkor meg futni kezdtek. Kuncsorogtak, kellették magukat, csak
vegyék észre őket. A kutyákat nem állhatták, hiába voltak pórázon, ha megláttak egyet, a vízbe
menekültek.

Kép
Kép

A mórikálás:

Kép

A halak is igyekeztek, ha embert láttak:

Kép

Legnagyobb hiányosságnak azt tartottam, hogy sehová nem írták ki a virágok nevét:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 23. 21:19

Ahogy kijöttünk az üvegházból azt hittük esni fog, de gyorsan elmentek a csúnya felhők:

Kép
Kép
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. július 23. 21:44

Köszönöm a beszámolót a Kertről! Örülök hogy jó időtök volt hozzá! Meglepett a nagy tisztaság, és az is hogy tényleg senyvednek a növények ott..biztosan nem megfelelően vannak gondozva..csak éppen hogy... :)
Nagyon tetszettek a tavacskák, és a farönkös ülőke...lett a kedvencem... \:D/ . Nem hiszek a fülemnek megint dörög de még mesze van! x_x :-?? . Ha nem alszom el időben sokáig fenn leszek tőle.
Lassan le is kapcsolok mindent. Na csak a facéra tettem fel a képeket, nem akartalak zargatni a képekkel szinte percenként lehetett volna képeket csinálni...
Remélem jól telik az estétek is és holnapra is szép napra ébredtek! Jó pihenést mindenkinek! :ymhug: :D :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. július 23. 22:57

Kicsit el voltam veszve a napokban, most nem győzöm behozni a lemaradásom, csodálom a szebbnél szebb képeket. :)

Rita! Még a nyaralásod elején vagyunk, de már sok jó képet készítettél ill. küldtél.Kedvenceim a városi képek. Szeretem az épületeket is, de a sétáló, kiülő emberek olyan békét, és nyugalmat árasztanak, jó nézegetni őket. ;) Micsoda ötlet templomot sport célra átalakítani! ;;) Örvendetes, hogy törődnek a beteg, v. mozgássérült emberekkel.
A felhős képeidről az jut eszembe, mintha össze akarják nyomni az alattuk lévő világot, teljesen rátelepszenek. A piac, vagy csarnok nem néz ki túl nagynak, vásárló sem sok van, mégis pl. csak krumpliból 7 fajtát is lehet kapni.
A kerti sétánál tetszett, hogy gondoltak a fáradt és éhes látogatókara is. Nam sok angol kaját ettem, de amit kóstoltam egyáltalán nem ízlett. Ezt a Te reggelidet sem cserélném el egy jó kis hazaiért.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 24. 8:33

Kata! Mivel nem vagyunk időhöz kötve, folyamatosan nézzük az időjárás jelentést, ami itt az esők miatt
nagyon pontosnak mondható. Akkor megyünk, ha kis valószínűséggel jeleznek esőt. Tegnap csak 9-10 óra
közé jelzett 41%-ban (végül nem esett), a nap többi részére nem. Mára 10% esélyt ad az esőnek, ezért ma
még megyünk, de holnapra már nagyobb eséllyel fog esni. Itthon maradunk.

Azt mondják a gyerekek, hogy amióta itt vannak, még soha, de soha nem láttak villámlást, és nem hallottak
dörgést. Egyszer sem éltek meg vihart. Itt ha esik, akkor hang nélkül esik télen-nyáron, még akkor is, ha
leszakad az ég.
A piros nyílnál van Warrington, itt vagyok most:

Kép

A repülőút a szokásos volt. Nem fotóztam felhőket, mert átadtam a helyemet. Szívesen tettem, már úgysem
tudtam volna újdonságot fényképezni. Anglia még eu-s ország, ugyanúgy mentünk át a határon, mint eddig.

Szerintem ezeknek a zöldségféléknek nem jó ez az éghajlat. Lehet, hogy csak nekünk tűnnek silánynak, az ő
szemükkel nézve szép példányok. Lehetett vásárolni belőlük. Sokan vettek fokhagymát, tököt, céklát, cukkinit
és krumplit is.

A fb-ról nagyon egyszerűen át tudod ide hozni a fotóidat:

A képekre rákattintasz, hogy az eredeti mérete látszódjon --> jobb klikk --> Kép címének másolása átjössz ide,
és a hozzászólásba belekattintasz oda, ahová a képet szeretnéd tenni --> Beillesztés --> a megjelenő címet
kijelölöd, hogy kék színű legyen, és fent megnyomod az "Img" gombot.

Gabi! Nagyon finnyás vagyok. Én képtelen lennék helyi különlegességeket, meg ilyesmiket megkóstolni.
Ezt azért mertem bevállalni, mert egy férfi ilyet evett, és láttam, mi van a tányérján. A kolbászkára azt
hittem nem fogok hozzányúlni, de megkóstova finomnak találtam. A sonka és a szalonna nagyon fincsi volt.
A rántotta olyan volt mint itthon. A bab enyhén édes paradicsomszószban volt. Mindent megettem kivéve
a paradicsomot, mert az savanyúbb volt, mint az itthoni. Nem esett jól.

A felhők szinte mindig jó vastagok. Itt aztán nem gond felhőképeket csinálni. A piac mentségére legyen mondva,
hogy délután négy órakor jártunk ott. Lehet, hogy többen összepakoltak már.

Bárhová megérkezünk, legyen az múzeum, katedrális, kert, kiállítás... az az első, hogy meglátsz egy táblát,
ami azt mutatja, hogy hol, mit lehet enni. Nem fotóztam le, de itt is még be sem léptünk a kertbe, amikor
már tudtuk, hogy van bent kávézó, ahol reggelit és ebédet is lehet kapni.

Két tő szőlő is volt az üvegházban:

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. július 24. 17:09

Szia Rita!Hát azért nem semmik az üvegház utáni felhőfotók!Mint a paplanok.,melyek mindjárt betakarnak/CSAK MOST NE ,MERT AZ ABLAKUNKBAN 39 fokot mutat a hőmérő/.Kicsit csalódott vagyok,mert azt hittem Angliában a fűvel együtt minden él és virul/nem tudom miért hittem ,hogy a zöldségek is?/Talán a fű miatt?Biztos viszont a kinti virágok mindig szépek,télen is.Amit küldtél az csodás,ismét a rovarkás fotók!!!!Megintcsak azt gondoltam,hogy az angolok állandóan teáznak és kávézóban üldögélve megváltják a világot.Milyen sémás a gondolkodásom!Jó,hogy elküldted a térképet a városról,ezt is máshova képzeltem.(Időm túl sok nincs,mert boldogan unokázom és tanítok.Ma készítettem 1-2 "érdekes fotót" mindjárt felrakom és elküldöm a messzi Angliába is)De legalább a halkonzervek,teák ,teasütik jók?Egyáltalán fagylaltoznak ott az emberek/mármint az angolok?/És szikárak és magasak ?Jó,jó láttam sok angol filmet,de azért egyszerre sok angol embert nem.Persze az évszázados keveredés!Minthogy magyar ember /külsőleg/nincs.Itt zuhog a 39 fokkal együtt.üdv Neked és a családodnak és KÖSZÖNÖM A BESZÁMOLÓT ÉS A KÉPEKET:Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. július 24. 17:29

XXI. század eleje--ESŐS NAP EGY VÁROSBAN/játszóház/Vacak telefonnal fotózva:
URL=http://kephost-image.tk/]Kép[/URL]
[img=http://kephost-image.tk/files/vihs9rj08xw67h99pvzo.jpg]
URL=http://kephost-image.tk/]Kép[/URL]
[img=http://kephost-image.tk/files/g04wujfiu7im8livlv02.jpg]
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. július 24. 17:42

Rita! Ez most érkezett."Lecsapott a vihar az ország középső részére" kÜLDÖM A GYEREKEIDNEK,AKIK RÉGÓTA NEM LÁTTAK VILLÁMOT:pAGGY
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. július 24. 17:53

KEDVES SZILVIA!NEM FELEJTETTEM EL,CSAK hirtelen sok dolog történt,hogy megköszönjem a zöldségeskerti galériádat.a múltkori köszönömöm,csak hevenyészett volt,most viszont alapos megnézés utáni köszönömöt küldök.Igen jó látni egy ilyen szép ,valódi kertet.Sokszor szégyenkezem,ha ilyent olvasok ,hogy én nem vagyok ennyire szorgalmas.Remélem nem nagy bajod esett,de kívánom Neked,hogy mielőbb sikerüljön meggyógyulni!Talán februárban jelezted,nem fogsz ráérni valamilyen EU. támogatás szétosztása miatt.Talán 1 hónapot írtál,hogy távol leszel.De végre a sok munka után itt vagy!Mégegyszer köszönöm a sokféle paradicsom,tök,karalábélevél fotót.Üdv:Paggy
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 24. 17:55

Ma a szintén nem messze lévő Dunham Massey Hall-ban voltunk, ami egy Manchester külvárosában lévő
épület és park együttese. Az 1700-as években Warrington grófja építtette. Ma műemlékvédelem alatt áll.
A parkja egyik részében 700 féle növényfaj, fa, bokor és virág található, míg a másikban 150 szarvas él
szabadon. A látogatók közt jönnek-mennek. Engem a ház kevésbé érdekelt, inkább a park, és a szarvasok.

Végig hideg volt és fújt a szél, de a lényeg, hogy eső nem esett. A nap csak a hazafelé indulásunk előtt
sütött ki.

Kép
Kép
Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

Kép
Kép
Kép
Kép

Az istállók egyikéből éttermet csináltak:

Kép
Kép

Gabi, itt olyan kajákat kínáltak, amit nem ettem volna meg, ezért szendvicset ettünk a fiammal.
Az egyik majonézes főtt tojásos vízitormás, a másik sonkás paradicsomos uborkás salátás volt.
Vízitormát még soha nem ettem, olyan volt, mintha saláta levél lett volna. Semleges íze volt.
A szendvics finom volt, semmi idegen íz nem volt benne.

Kép

Ez volt a narancsház. Citrusféléket termesztettek benne annak idején:

Kép

A malom:

Kép
Rita
Adminisztrátor

A hortenziák voltak a legszebbek. Most van a szezonja, tavaly is nagyon sok félét fotóztam:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 24. 17:57

A rózsakertben a sok esőtől alig volt ép rózsafej, de az illatözön az fantasztikus volt:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 24. 20:09

Paggy! Itt állandóan magas a páratartalom, mert sokat esik az eső. Az óceán miatt a nyár hűvös,
viszont a tél nem hideg. Itt alig vannak mínusz fokok, a hó szinte soha nem esik, ha esik, akkor
is csak mutatóban, és mire leér, elolvad. Azt mondják a gyerekeim, akik biciklivel járnak dolgozni,
hogy télen a legnagyobb hidegben sincs olyan, hogy a nedves útra reggelre ráfagyna a víz. Mindig
eső esik, ami azt jelenti, hogy plusz fokok vannak leginkább.
Ezt az időjárást kell elviselniük az itteni növényeknek. Biztosan van olyan, ami itt szebb, jobban
érzi magát, mint nálunk.

Itt minden étel készen van. Az üzletek tele vannak fagyasztókkal, és csak ki kell venned a kaját,
amit enni akarsz, hazavinni, és a mikróban, vagy a sütőben megsütni. Így van a desszertekkel, és
a tortákkal is. Alapanyagokat (liszt, cukor, rizs, tésztafélék...) az üzletnek csak egy kis területén
lehet kapni. Minden konyhakész: a hagyma fel van kockázva, a krumpli fel van szeletelve, a
palacsinta porhoz már csak tejet kell önteni, a krumplipüré porhoz úgyszintén. Az egész csirke
be van fűszerezve, tepsibe van téve, csak le kell húzni róla a fóliát és mehet is a sütőbe.

Az angol emberek közt rettentő sok az elhízott, a fiatalok közt is. Sokkal több, mint nálunk, pedig
mi sem vagyunk sovány nemzet. A fiatalok ennek ellenére csinosan járnak. Itt minden méretre
lehet csinos ruhát kapni. Amit nagyon szeretek, hogy senki nem szól meg senkit, mindenki úgy
öltözködhet, ahogy akar, úgy nézhet ki ahogy szeretne, senki nem kezdi ingatni a fejét, és nem
háborodik fel. A meleg párok mehetnek kézen fogva, ölelkezve, őket sem bántja, vagy szólja meg
senki.

Kép

Vissza: “Társalgó”