Van képem hozzá

Gabóci5

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. július 24. 20:40

Rita! De szívesen sétáltam volna ott én is. :) Nagyon szép park, és látszik, hogy mindenki jól érzi magát. ;) Jó kis kiránduló hely a nagyszülőknek az unokáikkal. Engem a kaják kevésbé izgatnak, -egy szendvics bőven elég-, minden más annál inkább. Az a konyha működő, vagy csak a kiállítás része? Csodásak ezek a hortenziák meg a rózsák is.
cicus

HozzászólásSzerző: cicus » 2017. július 24. 22:39

Szia Rita!

Ma is nagyon szép helyen jártatok,szeretem az ilyen parkokat és kastélyokat is.
Nagyon hangulatos lett az étterem olyan angolos :) Kedvenc Bronte könyveimet
juttatták az eszembe.Na és a kedvenc hortenziáim ennyi gyönyörű változata.
El is mentek belőlük néhányat a gyűjteményembe ;;)
Franciaország is tele van velük,nagyon jól mutatnak az ódon kőházak mellett.
Remélem holnap már sütni fog a Nap is és nem lesz olyan hideg,bezzeg nálunk
kánikula van és még a zivatarok sem hoznak enyhülést.Ma nem vittem magammal
esernyőt és elkapott egy zápor,de élveztem,ahogy esett rám az eső :ymblushing:
Jó éjszakát,szép álmokat O:-)

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. július 25. 8:41

Rita! Erre igazából lehet mondani, hogy ez egy vadaspark. Azon kívül, hogy a szervasok jól érzik magukat szabadon, a fákat ötletesen védik tőlük, a gyerekeknek meg jó mászóka lehetőség..

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. július 25. 9:04

A nagy meleg után jött a nagy csimbum cirkusz, este kezdte szélviharral, utána egész éjszaka dörgött, villámlott, és esett. (kép a netről)

Kép

Reggeli felhők. Mára végre egy kis felüdülés, enyhült az idő, csak 24 fok van most.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 25. 10:11

Gabóci5 írta:Rita! De szívesen sétáltam volna ott én is. :) Nagyon szép park, és látszik, hogy mindenki jól érzi magát. ;) Jó kis kiránduló hely a nagyszülőknek az unokáikkal. Engem a kaják kevésbé izgatnak, -egy szendvics bőven elég-, minden más annál inkább. Az a konyha működő, vagy csak a kiállítás része? Csodásak ezek a hortenziák meg a rózsák is.

Gabi! Elhiszem! Én is imádom az ilyen helyeket! A madárcsicsergéssel, a kacsák veszekedésével,
a mókusokkal (azok nem voltak bátrak, nem jöttek közel az emberhez), a sirályok rikácsolásával
lenne teljes a kép, és persze némi napsütéssel, ami már csak akkor érkezett, amikor majdnem
indultunk hazafelé. A virágok még szebbek lettek volna napfényben.

A kaját csak azért említettem neked, mert veled beszélgettünk róla. Régebben, amikor a gyerekek
kicsik voltak, és elmentünk kirándulni, vagy a strandra, vagy bárhová, elképzelhetetlen lett volna,
hogy étteremben együnk. Mindig készítettem szendvicseket, innivalókat, és vittük magunkkal.
Nem engedhettük meg magunknak, hogy pénzt adjunk ki étteremre. Ma már megtehetem, és élnék
is a lehetőséggel, ha nem lennék kényes, finnyás. Így tegnap maradt a jó drága szendvics, de nem
bánom, mert finom volt, és legalább ezt is kipróbáltam.

Egy nagy baja van ennek a parknak, az hogy rengeteg az állati ürülék a füvön. A szarvasok egészen
az épületig bejöhetnek, potyogtatják is a bogyóikat rendesen. A tavak, és más vizek környékét
pedig a szárnyasok ürüléke borítja. Ezért hiába a nagy terület, a csábító gyep, csak a bejárat
környékén tudnak letelepedni a családok, mert addig nem tudnak elmenni a szarvasok. Az is szép
hely, csak nem nagy.

A sok bogyó az épület előtti úton és gyepen:

Kép
Kép

A bejárat közelében:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 25. 10:55

cicus írta:Szia Rita!

Ma is nagyon szép helyen jártatok,szeretem az ilyen parkokat és kastélyokat is.
Nagyon hangulatos lett az étterem olyan angolos :) Kedvenc Bronte könyveimet
juttatták az eszembe.Na és a kedvenc hortenziáim ennyi gyönyörű változata.
El is mentek belőlük néhányat a gyűjteményembe ;;)
Franciaország is tele van velük,nagyon jól mutatnak az ódon kőházak mellett.
Remélem holnap már sütni fog a Nap is és nem lesz olyan hideg,bezzeg nálunk
kánikula van és még a zivatarok sem hoznak enyhülést.Ma nem vittem magammal
esernyőt és elkapott egy zápor,de élveztem,ahogy esett rám az eső :ymblushing:
Jó éjszakát,szép álmokat O:-)

Szia Cicus! Már a múltkor is akartam írni, csak elfelejtettem, hogy irigyellek Franciaországért!

Az étterem igazi vidéki hangulatot árasztott, és nagyon tetszett, hogy volt egy kisebb része,
ami meg úgy nézett ki, mint egy vidéki ház jó nagy konyhája. Több asztal, szék, és egy nagy
konyhaszekrény állt benne mikróval, tányérokkal, vízmelegítővel... azok számára, akik otthonról
hozták magukkal ételt. Ott bent megteríthettek maguknak, és kulturáltan étkezhettek. Ez jóóó!!

Ma eddig egybefüggő szürke felhő borítja az eget, napot nem látni, de eső sem esik, és a szél
sem fúj. 18 fok lehet. Ma és holnap itthon maradunk. Holnapra amúgy is esőt jósolnak.
Csütörtökre vagy péntekre szeretnénk szép időt, mert Whitbybe, egy csodaszép városkába
mennénk.

A nyári eső szépít!

Hortenziában nagyon jók az angolok. Csodálom, hogy a parkban nem volt mélyvörös változat.
Tavaly, itt Warringtonban fotóztam is egy bokrot:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 25. 11:18

Gabóci5 írta:Rita! Erre igazából lehet mondani, hogy ez egy vadaspark. Azon kívül, hogy a szervasok jól érzik magukat szabadon, a fákat ötletesen védik tőlük, a gyerekeknek meg jó mászóka lehetőség..

Gabi képzeld el, hogy rengeteg fát kellett körbekeríteniük. A vastag idős fák nem kaptak védelmet, de
a többi igen. Csak az épület előtti parkban lévő fáknak van ilyen szép fém rácsa, a többié fából készült,
de az is egy vagyonba kerülhetett:

Kép

Különben hatalmas területük van a szarvasoknak. Beteszek egy képet, amin jól látható. Ahol az az írás
van, hogy "Dunham Massey", ott van az épület együttes. Ahová piros pöttyöt tettem, nagyjából onnan
készítettem a szarvasokról a fotókat. A nagy piros körrel bekeretezett a szarvasok parkja. Körülbelül
addig lehet begyalogolni, ahová a három csíkot tettem. Mivel nincsenek elzárva, bemerészkednek az
emberek közé is, és egyáltalán nem zavartatják magukat. Természetesen az embereket mindenfelé
figyelmeztetik, hogy ha szelídeknek is tűnnek a szarvasok, mégis csak vadállatok, ne közelítsék őket.
A kutyákat nem szabad elengedni, sőt rövid pórázon kell tartani.

Spoiler: mutasd
Kép
Kép

A környék legidősebb tölgyfájának már csak egy ága hajt ki:

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. július 25. 11:28

Rita! Köszönöm az újabb infót a parkról. A hatalmas területen sok szarvas, és más állatfaj is elfér. :) Eddig csak Japánban Nara városáról tudtam, hogy rengeteg szarvas él ott, akiket nemzeti kincsként védenek.

Kép

Spoiler: mutasd
http://www.yokoishii.com/gallery.html
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2017. július 25. 14:13

Szia Rita!
Köszi a szép fotókat és a leírást. Nekem különösen az első a kertes tetszik. Azok csodaszépek. Ez a szarvasos is szép lehet. Hatalmas területen fekszik. Nem gondoltam, hogy ennyire hideg van ott nyáron. Hosszú távon nem élnék ott, de így nyaralás alatt felüdülés lehet a kánikula után.
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. július 25. 14:33

Rita! Elfelejtettem írni, hogy ez az öreg tölgyfa így csonkán is fenséges látvány. :) Hány éves lehet, biztos ki van írva. :-? Mennyi mindent láthatott a történelem során. ;)

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 25. 14:54

Gabi, most olvastam, hogy a tegnapi parktól nem messze, Innen Warringtontól kb. 20 km-re,
van egy másik szarvaspark is, az még nagyobb, mint ez. Mi ütött ezekbe az angolokba?

Nem tudtam, hogy a japánok is odavannak értük. Nekik van egy nyulas szigetük is. Szomorú
okból kerültek oda a tapsi fülűek. Ezek a japánok is!

http://www.erdekesvilag.hu/a-nyulak-szigete/

Jó ötlet, hogy a park bejáratánál a csöppségeknek "járművet" lehet bérelni:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 25. 15:12

VidékiÉva írta:Szia Rita!
Köszi a szép fotókat és a leírást. Nekem különösen az első a kertes tetszik. Azok csodaszépek. Ez a szarvasos is szép lehet. Hatalmas területen fekszik. Nem gondoltam, hogy ennyire hideg van ott nyáron. Hosszú távon nem élnék ott, de így nyaralás alatt felüdülés lehet a kánikula után.

Szia Éva! Én is még csak most tanulom a kert és a park közt a különbséget. A kert, az virágosabb,
a park, az fásabb, bokrosabb, de persze a virág innen sem maradhat el, csak nem olyan hangsúlyos,
mint a kertben. A kertek kisebbek, így könnyebb bevirágosítani őket, míg a parkok több hektárosak,
oda fa és bokor is dukál. Ja, meg a tó. Kertbe kisebb, parkba nagyobb.

Ma fél órája (itteni idő szerint fél kettőkor) sütött ki először a nap. Jó meleg is lett azonnal.

Mindent nagyon szívesen!

Ma itthon maradtunk, holnap a lányommal csavargunk egy kicsit a városban, bár 100% esőt mond,
de ez nem fog visszatartani bennünket. Csütörtökre tervezünk egy nagyobb utat, de lehet, hogy
péntek lesz belőle, mert csütörtökre nagyobb százalékban jósolnak esőt. Majd meglátjuk.

Rögtön a bejáratnál lehetett virágokat és kertbe való ezt-azt kapni. Ezek a madarak nem néznek
ki rosszul ilyen messziről. Közelről nagyon csúnyák voltak. Mindegyik fémlapokból volt összehegesztve:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 25. 15:20

Gabóci5 írta:Rita! Elfelejtettem írni, hogy ez az öreg tölgyfa így csonkán is fenséges látvány. :) Hány éves lehet, biztos ki van írva. :-? Mennyi mindent láthatott a történelem során. ;)

Nem volt odaírva, csak az, hogy ez a fa a házzal nagyjából egyidős. Rosszul írtam valahová, nem az
1700-as években épült az épület, hanem a 17. században, pontosabban 1616-ban. Valamikor ilyentájt
ültették ezt a tölgyfát is.

Ezeket a szörnyű facsirkéket (a természetben talált, eredetiben meghagyott fadarabokból rakták össze)
leértékelték, de így sem kell senkinek. 25 font az 9-10 ezer forint!

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. július 25. 15:52

Ideértem végre! A facén már kigyönyörködtem magam, itt pedig végigolvastam a kommenteket!Nagyon tetszenek a helyek ahova eljutsz, és külön öröm hogy a jó idő is sok mindent lehetővé tesz! A holnapi shoppingolás is biztosan sikeres lesz, hiszen már csak nézegetni is nagyszerű dolog!
Itthon megszabadultam a sarokgarnitúrától, úgyhogy most pillanatnyilag tágas lett a nagyszobánk :D . letettem a matracot, Samu rögtön birtokba is vette, nagyon tetszik neki így is..én meg nem bánom! aztán majd nálunk is szép lassan megoldódnak a dolgok! Jövő héten megyünk vendégségbe a sógornőmékhez ...Már régen voltunk ott is! Már előre örülök a kis kiruccanásnak!Mindenkinek kellemes nyarat továbbra is!
Itt olyan rövid ideig volt jég, hogy semmi nem ment tönkre! :D De az ilyen élményekből nem is kérek többe, ennyi elég is volt!
Sziasztok! :D :ymhug: \:D/ :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth: :-bd
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. július 25. 16:13

Rita írta:Gabi, most olvastam, hogy a tegnapi parktól nem messze, Innen Warringtontól kb. 20 km-re,
van egy másik szarvaspark is, az még nagyobb, mint ez. Mi ütött ezekbe az angolokba?

Nem tudtam, hogy a japánok is odavannak értük. Nekik van egy nyulas szigetük is. Szomorú
okból kerültek oda a tapsi fülűek. Ezek a japánok is!

http://www.erdekesvilag.hu/a-nyulak-szigete/

Jó ötlet, hogy a park bejáratánál a csöppségeknek "járművet" lehet bérelni:

Kép

Rita! Az angoloknak sok irigylésre méltó kezdeményezésük van, pl. nekem tetszett a templomi mászófal, vagy az egyéb pihenést, kikapcsolódást szolgáló ötletük, de sok az én izlésemtől idegen dolog is, amit most nem sorolok fel, jelen eseten ezek a fa tyúkok és fém állatkák.

A szarvasoknak nem olyan szomorú a történetük, mint a nyulaknak, és ezen kívül még macskaszigetük is van. Egyébként is a japánoknak sok őrült dolguk van.

http://www.erdekesvilag.hu/nara-a-szarv ... ok-varosa/

http://www.erdekesvilag.hu/a-macskak-sz ... enyorszag/
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2017. július 25. 20:25

Szia Rita!
Én régen amikor még vidéken laktam a gödöllői Erzsébet park közelében dolgoztam. Amikor kezdődött a jó idő mindig kimentünk ebédszünetben sétálni. De az is hatalmas területen fekszik. Tele különleges fákkal. Egész napot ott lehet tölteni. Akinek közel esik ne hagyja ki. Gyönyörű szép. Nem tudtam én sem a park és kert közötti különbséget. Mindig tanulunk valami újat.
Köszi.
Sok szép látványt a kiránduláson.
Éva
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 26. 20:28

Gabóci5 írta:Rita! Az angoloknak sok irigylésre méltó kezdeményezésük van, pl. nekem tetszett a templomi mászófal, vagy az egyéb pihenést, kikapcsolódást szolgáló ötletük, de sok az én izlésemtől idegen dolog is, amit most nem sorolok fel, jelen eseten ezek a fa tyúkok és fém állatkák.

A szarvasoknak nem olyan szomorú a történetük, mint a nyulaknak, és ezen kívül még macskaszigetük is van. Egyébként is a japánoknak sok őrült dolguk van.

Gabi! Egyetértek veled! De van olyan kezdeményezés is, amit ők irigyelhetnének meg tőlünk.
Egy biztos, itt érzed, hogy fontos vagy. Az üzletekben elképzelhetetlen az a fajta kiszolgálás,
ami otthon dívik, amikor szinte zaklatásnak veszik az eladók, hogy beléptél az "üzletükbe" és
vásárolni szeretnél. De egyébként is mindenütt a vendégek, látogatók, vásárlók kényelmét,
komfortérzetét igyekeznek növelni, és ez nagyon jó érzés. Ezt otthon nem érezni, de például
Szlovákiában vagy Lengyelországban sem. Nagyon messze vagyunk még ettől. Pedig cserébe
a látogatók, vásárlók, vendégek, mivel jól érzik magukat, sokáig maradnak, vagy visszatérnek,
és közben rengeteg pénzt költenek.

Általában nem látom ízléstelennek a dolgaikat, de a kerti mütyüröknél mindig elveik a sulykot.

Az idén ilyen szép szimpla virágú büdöske van a belvárosban:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 26. 20:35

VidékiÉva írta:Szia Rita!
Én régen amikor még vidéken laktam a gödöllői Erzsébet park közelében dolgoztam. Amikor kezdődött a jó idő mindig kimentünk ebédszünetben sétálni. De az is hatalmas területen fekszik. Tele különleges fákkal. Egész napot ott lehet tölteni. Akinek közel esik ne hagyja ki. Gyönyörű szép. Nem tudtam én sem a park és kert közötti különbséget. Mindig tanulunk valami újat.
Köszi.
Sok szép látványt a kiránduláson.
Éva

Szia Éva! Köszönöm szépen! Holnap megyünk valahová, de még nem pontosan tudom hová.
Több terv is van, nekem mindegyik tetszik. Szóval beülök a kocsiba, és ahová visznek, oda
megyek.

Ma csavarogtunk egy kicsit a belvárosban. Szeretem a pubokat, olyan jellegzetesek:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 26. 21:40

Ma a belvárosban csalinkáztunk. Nagy leárazások vannak mindenütt. Én nem szoktam vásárolni,
a kézipoggyászomba nem férne semmi azokon kívül, amit hoztam benne. A lányom nézett pár
dolgot, de ő sem vett semmit.

Az órára lebontott előrejelzés azt jósolta, hogy egész délelőtt esni fog, egy óra környékén eláll,
kisüt a nap, majd újra egy órán át csepereghet, de 3-4 óra környékén újra sütni fog a nap.

Megbíztunk benne, ezért 12 óra felé, csendesülő esőben indultunk el, hogy egy portugál étteremben,
ebédeljünk. Zsuzsiék nagyon szeretik, úgy gondoltam én is kipróbálom. Még soha nem ettem
portugál ételt, kíváncsi voltam milyen lesz. Salátát kértem csirkemellel, mert erre azt mondta a
lányom, hogy nagyon finom. Közepesen csípőset választottam. Tényleg finom volt, és csupa olyan
dolog volt benne, amit ismertem, így mind egy szálig megettem. Nem vagyok ínyenc, nekem
szükségem van az ismerős alkotórészekre, hogy meg tudjam enni az ételt.

Ez a Nando's a Mekihez hasonló üzletlánc. Lehet, hogy van otthon is. Itt nagyon népszerű:

Kép
Kép

Úgy volt, ahogy jósolták. A vendéglőben végigültük az esős időszakot. Egykor sétáltunk egy kicsit,
utána megint esett, vagyis inkább csak szitált egy kis eső, akkor bementünk egy plázába nézelődni,
majd három órától napsütésben újra sétáltunk.

A lányomék lakóparkjában:

Kép
Kép
Kép

Szent Anna katolikus templom:

Kép

A templom mellett áll a gyerekeim által gyakran látogatott Maja a méhecske nevű szlovák bolt,
ahol cseh, és magyar árukat is lehet kapni:

Kép

Újabb két pub:

Kép
Kép

Ez nem pub, de a különc emberek kedvenc helye:

Kép

A múltkori kis terecske, középen a gyerekek játszóterével, a másik irányból megközelítve.
Itt volt a Nando's is:

Kép
Kép
Kép

A fekete fehér épület 1561-ben épült. Ma vendéglő:

Kép
Kép

Ezekben a nagy labdákban gyerekek ugrabugrálnak a medencében:

Kép
Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 26. 21:50

Kata58 írta:Ideértem végre! A facén már kigyönyörködtem magam, itt pedig végigolvastam a kommenteket!Nagyon tetszenek a helyek ahova eljutsz, és külön öröm hogy a jó idő is sok mindent lehetővé tesz! A holnapi shoppingolás is biztosan sikeres lesz, hiszen már csak nézegetni is nagyszerű dolog!
Itthon megszabadultam a sarokgarnitúrától, úgyhogy most pillanatnyilag tágas lett a nagyszobánk :D . letettem a matracot, Samu rögtön birtokba is vette, nagyon tetszik neki így is..én meg nem bánom! aztán majd nálunk is szép lassan megoldódnak a dolgok! Jövő héten megyünk vendégségbe a sógornőmékhez ...Már régen voltunk ott is! Már előre örülök a kis kiruccanásnak!Mindenkinek kellemes nyarat továbbra is!
Itt olyan rövid ideig volt jég, hogy semmi nem ment tönkre! :D De az ilyen élményekből nem is kérek többe, ennyi elég is volt!
Sziasztok! :D :ymhug: \:D/ :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth: :-bd

Kata! Bocsánat, téged kihagytalak véletlenül. Az új garnitúra lesz az, amit egy jó tündérkétől
fogsz kapni? Egyszer mondtad, hogy valaki be fog segíteni neked.

Nagyon örülök, hogy kiruccantok! Nekem úgy tűnik, mintha régebben többet tudtatok volna
menni nem? Samuka hogy bírja a meleget?

Minden jót, kellemes napokat nektek is!

Egy arab autómosóban a tulaj így hasznosította újra a műanyag hordókat. Paradicsomok nőnek benne:

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. július 27. 8:05

Sziasztok!

129. oldaltól vagyok lemaradva, igy igyekszem pótolni még a piacra menés előtt.
Gabóci! Érdekes volt látni a Csaba Center régi helyét. Amióta megépült én nem voltam a városban, de azonositani sem tudtam a helyet. Régen leszálltunk a buszmegállóban, vagy kint a vasútnál és úgy gyalogoltunk be az áruházakba. Nevére már nem emlékszem, de akkor az volt a legnagyobb.

Rita! De jó volt látni Hollókő várát. Amikor évekkel ezelőtt Bogácson voltunk és meglátogattuk én a törött lábam miatt nem vállalkoztam a felmenetelre. Gyönyörűek a hegyes képeid is!. Mennyire mások, mint amit pl. a sorozatainkban látunk! :-)
A templomos falmászós képen először kicsit lemeredtem. Aztán megbékéltem. :-) Nekem nagyon fura volt annak ellenére, hogy nem vagyok vallásos. Aztán elgondolkodtam micsoda élmény lehet ott mászni és élvezni a régi kor hangulatát. Na meg a kilátást.
Zoltán 7.-es volt amikor másodjára voltunk a Notre Dame-ban. Akkor nagyon megcsapott valami a belépésnél, amit ifiként még nem éreztem. Valami fura, elmondhatatlan érzés, amit itt nálunk a Dómban nem éreztem. A gyógyitó akihez jártunk nem lepődött meg amikor kérdeztem miért is lehet ez. Régen a székesegyházakat, dómokat meghatározott, kiválasztott helyekre, mondhatni energia vonalakra épitették. A szegedi dóm pedig a pénzről, hatalomról szólt. Érdekes, biztos van benne valami, mert hidegnek, ridegnek tünt a belseje a szépsége mellett.
Az időjárásról jutott eszembe: amikor a fiammal versenyen voltunk egyszer Dániában ott mondták, hogy a hajózási időjárás jelentést használják. Percre pontosan megmodnták az esőt. Hihetetlen volt.
A hortenziákról mindig azt gondoltam, gyönyörű, hatalmas nagy labdacsok. Aztán ennyibe is maradtam velük kapcsolatban. Most hogy látom belülrő is őket :-), mindjárt más szemmel nézek rájuk. Igazán szépségesek.
Nem tudom meg tudnám -e szokni - biztos, ha rá lennék kényszeritve -, hogy csak előkészitett ételt, alapanyagokat vegyek. Itt a piacon is sok nénike árul előre lereszelt tököt, kifejtett borsót. Soha nem jutott eszembe venni belőle, pedig eladják.
Azon gondolkodtam, miért is nem szedik össze a szarvasok után a mellékterméket? Úgy, mint nálunk a kutyakakit, ha az ember elmegy sétálni az ebekkel. Pedig biztos élvezetesebb lenne a látvány.

Paggy! A rétesed istenien néz ki! Már akkor csorgott a nyálam, mikor láttam, csak nem volt időm irni, most meg megint. Jó igy a reggeli cékla-répalé előtt. :-)) Szuper triumvirátus cicafotód lett. Az egyik az ábrándos, másik szigorú, harmadik a boszi. :-)
A tea, kávé kérdésedre válaszolva én inkább a teás körutadat nézném meg. Kávét sosem ittunk, bár egyszer egy kis tanuló lánykám hozott nekem Németországból dallmayr kávét, na az finom volt. Hozzá fehér kávéba illő csokit, igy ment az élvezkedés. Akkor az ismerősöknek mindig igy adtam a kávét, vagy capuccinót. Kis csokival feltuningolva. :-) Teából már igazán csak zöld , fehér teát iszunk napi szinten.Na meg a gyógyteákat. A gyümölcsteákat is leadtam a szinezőanyag miatt. Nem is gondolná az ember, hogy a szálas tea is tele van vele. Berágtam és száműztem. Tudom dila vagyok, de ez van. :-)
Úgyhogy én maradnék a pesti teázók felkutatása mellett.

Szilvia! A gyöngyvirágfáról én sem hallottam még. Nagyon szép lehet élőben, és micsoda illata is lehet! Nekem van pár sima gyöngyvirág a ház elé kiültetve, mert mérgező a kutyákra nézve. Mindig izgulok, hogy le ne tépje valaki, mert akkor pipa leszek. A rózsákat előszeretettel szedegetik, bár van kivétel. Múltkor becsöngetett egy pasi szombat kettő körül. Egymásra néz a család, hogy ki lehet az az őrült - bocs - , aki ilyenkor jön hozzánk. Hát kiderült, hogy egy idegen szeretne letépni egy rózsát, mert olyan szép. Ez azért ritka, mint a fehér holló.
Nagyon szép a kertetek!! Sok munka van vele, tudom. Régen anyukáméknál otthon mi is ezt csináltuk. RÁadásul a TSZ-ben volt paprika, paradicsom, eper, takarmányrépa. Brrr, azóta utálom az epret és nem tudtatok a sok képpel elcsábitani.
Nagyon szép a termés is!!

Miután megirtam ezt a regényt most kámfort játszok a piacra, aztán Ödönnek húsért rohanás, aztán nekünk Kiskunfélegyházára szintén húsért, mert csak ott tudunk jó disznóhúst venni, mindezek után hentes és húsfeldolgozónak állok, ugyanez lesz holnap is , mert Ödönnek jön a következő ellátmány a nagykerb ől, amit már két hete igérnek. A többit nem sorolom, mert megőszülök. Jövő héten birka vágatás, akkor anyukámék jönnek, igy bográcsozunk az emeleten. :-)
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. július 27. 17:14

sziasztok! Sikerült megint bekukkantani! :D Bevallom hősiesen nem a munkával hanem a filmezéssel ment el sok időm, elkészült a Flower sorozat, és azt néztem végig! Pedig már szinte kívűlről tudom, de feliratozva már nagyon sok minden kiderül...az is hogy jól értelmeztem :)) .
Közben jöttek más sorik feliratai is, azokat is lehívtam és a többséget a helyére raktam. a tegnapi krumplistészta elfogyott, így holnap házityúkból kreálok valami finomat.! :D
A heverő még talonba, de legalább a régi már nincs bent.Ez is nagy megkönnyebbülés!A többi még talány nekem is!
Ági, nem semmi programod van neked is, birkavágás...húúú de a bográcsozás biztosan fantasztikus lesz! És ráadásul családi összejövetel! :D \:D/ :-bd
Kellemes késődélutánt, még nem tudom megnézzem e a hiradót, tegnap besokaltam. :movingflower: :flower1: :littlehearth: :ymhug: :-h
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. július 27. 19:19

Szia Kata!
Lemaradtam Veletek kapcsolatban heverő ügyileg, költözés ügyileg.

Rita! Ilyen nagy gömböket először az itteni korisaink edzőtábor képeinél láttam. Hatalmas medencében próbáltak egyensúlyozni benne a gyerekek.
Akkor azon morfondiroztam,hogy hogy kapnak bent levegőt??

Szilvia, kimaradt az irásomból, hogy nagyon aranyos a tacsikád! :-)

Szerencsére túl vagyok a hús daraboláson, ilyenkor éveket öregszem testileg, szellemileg.
Ma ahogy jöttünk haza a hentestől olyan gyönyörűek voltak a felhők, mintha mindegyik külön lebegett volna. Egyre szebbek mostanában. Na nem reggel, meg este, mint Ritánál, hanem napközben.

Kép

Keresgettem a képeim között és megtaláltam Ödön évekkel ezelőtti fürdetős zsiráfnyakú, kigúvadt szemű képét. Hát igy utólag nem is biztos, hogy élvezte a pancsolást. :D

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. július 28. 6:26

Kedves Mindenki!!
Szuper fotók és hozzászólások.Gyorsan átfutottam,mert most 2 hétig állandóan "nem érek rá",De a LEHETŐSÉG,hogy ANGLIÁBAN NÉZELŐDHETEK és ugyancsak FONTOS,hogy AZ ITTHONIAKHOZ TÁRSULHATOK,azért felkeltett jó korán/4 óra,már megfőztem,mert gyerekfelügyelő vagyok 2 hétig egy 5 gyerekes családnál/
Szóval gyorsan:
Rita!Minden tetszik: az 1561-ben épült fehér-fekete hát ,a téglából felrakott lakópark,a portugál vendéglő és ,hogy "nem vagyok Ínyenc"-írtad/ez aranyos,mármint Te sem próbálsz ki könnyen új ételeket/,a szlovák-magyar bolt/gondolom ,nem túl olcsó,de hazai!,a szarvaspark ,a virágok!Nálunk a hortenzia csak kínlódik,ott meg virul.Biztosan ,így lehet a tavaszi hagymásokkal is,mert "ők" is a hűvös,csapadékost időjárást szeretik.Légyszíves kérdezd meg a lányod,hogy milyenek a teasütemények?Esetleg láttad,mit esznek a teához,kávéhoz délután?Köszönöm szépen a sok-sok képet!!!!!!!
Kedves Ági!Jók a felhős fotók,én is állandóan hasonló karaktereseket látok az égen.Örülök,ha küldesz képet!ÉS ÖDÖN SZENZÁCIÓS,nekem egy riadt tevének tűnik.ARANYOS.
Kedves MINDENKI!Elnézést kérek,ha nem reagálok a fotókra rendszeresen,de majd bepótolom.Most elvagyok foglalva.ÖRÜLÖK ,HA LÁTOM,HOGY TI IS küldtök képeket.Bár én itt csak egy vagyok a sok közül,de biztatlak TITEKET,FOTÓZZATOK!!!!Nem baj,ha nem tökéletes és nem "különleges" a téma.
Szép napokat:Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. július 28. 6:29

Most látom a levelem alján Ági egy hozzászólásrészletét.Kedves Kata!Költöztök?Azt olvastam kimentek apukádhoz.Nem csak nyárra?Na majd este utánaolvasok!Vigyázz MAGADRA!A lányom is fejfájós ,mint Te.Üdv:Paggy

Vissza: “Társalgó”