PHILIP TREACY:zseniális kalaptervező
Nyugat-Írországban született,Galwayban,1968-ban.Szülei PÉKEK és TESTVÉRE van
Már gyerekkorában kitűnt tehetségével,maszkokat ,ruhákat tervezett a lányok babáinak.
Hamar felveszik National Collige of art Design-be,majd ösztöndíjat kap Londonba a Royal Collige of Artba.Ahogy elvégezte dolgozni kezd és feltűnést kelt fantáziadús kalapjaival.
Rengeteg díjat nyer és mindenki vele akar dolgoztatni.AMIÉRT ŐT VÁLASZTOTTAM AZ PEDIG A KÖVETKEZŐ:
A fiatal ír szezononként 5-600 fejdíszt készít.Minden darab kézimunka.1 elkészítése 60 óra.A filcet formázza,a drótot hajlítja,hímez,selyemrózsát rendez,tollat illeszt.Pici az üzlete Londonban.Sok időt szentel a vevőknek.Mindenki egyéni fejkoronát kap.Nemcsak a gazdagoknak csinál kalapot/mellékelek fotókat/,hanem viszonylag jutányos áron a "köznép" is megveheti
A PHILIP TREACYRÓL
Philip Treacy lett a világ legkeresettebb kalapácsosa. Kalapja ugyanolyan népszerű az európai arisztokratáknál, mint a hollywoodi royalty. Széles körben jóváírta a kalap érzékelésének megváltoztatását, úgy tervezi a kalapokat, hogy jobban illeszkedjenek és növeljék a viselőjét.
"Nagyon örültem, hogy lehetőséget kaptam arra, hogy megkérdőjelezzem az emberek azon érzékelését, hogy egy kalapnak milyennek kell lennie a 21. században. Kalapot csinálok, mert szeretem a kalapokat. Ez egy rejtélyes tárgy, amely csak a szépség és a díszítés emberi célját szolgálja, és hogy jól érezzük magunkat, akár a látvány vagy a viselő megfigyelője vagy "
http://www.philiptreacy.co.uk/collection/ss17