Van képem hozzá

VidékiÉva

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2017. augusztus 24. 21:52

Kata58 írta:Éva, akkor te is rengeteget dolgoztál..tudod miből lesz valami az asztalon. Nagyon sajnálom a mai fiatalságot, mert szabályosan éhen halnának tisztelet a kivételnek, mert nem tudnának mit kezdeni ha lenne kertjük...Nekem is még szerencsém volt, volt olyan óra, hogy háztartástan...kertművelés...hímzés ,varrás...barkácsolás...ezeket később sem felejti el az ember.. :movingflower: :flower1: :littlehearth: Fantasztikus a katicafenyő---- :flower1: :flower1: :flower1:

Szia Kata!
Igen. Hasonló korúak vagyunk. De nekünk kertművelés nem volt. A többi igen. Viszont otthon menet közben megtanulta az ember. Szép lassan apródonként. Észre sem vettük. Télen meg jött a kézimunka. Ezek nagy része meg van még. A kötöttek nem, mert azok át lettek kötve. De még van amit az anyu kötött nekünk.
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2017. augusztus 24. 22:44

Szia Mindenki!
Szerettek fényképezni. Olvasgatás közben futottam össze ezekkel e fotós trükkökkel. Szerintem érthető a képek alapján, de sokan beszéltek angolul is. Remélem hasznosnak találjátok majd: http://kontentbanya.reblog.hu/33-diy-tr ... a-fotoidat
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. augusztus 25. 6:47

Most csak Kata fotóival ugrottam be. Sietek, mert szombaton három részt szeretnék
kitenni a My Sunshine-ból. Ma elég később bemennünk a suliba, addig fordítok.

Kata fotói: fentebb Paggy képei még a nyarat idézik, ezek már őszi hangulatot árasztanak

Kép Kép Kép

Kép Kép Kép

Kép Kép Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. augusztus 25. 6:51

Kép Kép Kép

Kép Kép Kép

Kép Kép Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. augusztus 25. 6:55

Kép Kép Kép

Kép Kép Kép

Kép Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. augusztus 26. 9:39

Szisztok! Este jövök nézegetni.Addig is egy reggelizős fotó.A címe:
AZ ASZTAL ALATT/telefonnal készült/ Üdv:Paggy
rl=https://kephost.com/image/Bs8U]Kép[/url]
Kép
Kép
Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. augusztus 28. 11:21

Sziasztok! Tegnap Romániában jártam. ;;)

Nagyszalonta
A csonkatorony és az Arany palota, jobbra a katolikus temlom.
Kép

Kép

A református templom mellett egy szoborpark van: Kossuth Lajos, Arany János és Bethlen István

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

...és, hogy virág is legyen.

Kép

Folytatás Nagyváradról később. :-h
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. augusztus 28. 13:34

Az úti cél Nagyvárad volt. :) Valamikor 50 évvel ezelőtt jártam itt, egy kicsit megváltozott azóta. ;) Séta a belvárosban. A nagy hőség miatt csak egy részét tudtuk megnézni, :-? maradt látnivaló a következő kirándulásra is. :ymapplause:

A Fekete Sas Palota

Kép

Kép

Kép

Városháza - menyasszony - népviselet

Kép

Kép

Astoria Grand Hotel és az Állami Színház

Kép

Kép

Kép

A sétáló utcán

Kép

Balról jobbra: Ady Endre, Juhász Gyula, Dutka Ákos, Emőd Tamás
Kép

A nap végén a várat akartuk megnézni, de fáradtak voltunk, körbejárni már nem volt erőnk.

Kép

Kép

Pihenésként egy cukrászdában fagyiztunk, később megmutatom azt is.
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2017. augusztus 28. 13:38

Sziasztok!
Nagyon sok és szép fotó került ismét az albumba.Gratulálok. :-bd
Gabóci!
Jó volt látni a Nagyszalontai képeket, 2-3 éve voltunk a lányommal és nagyon sok emléket gyűjtöttünk, illetve én sokszor rácsodálkoztam a sok csodára amit láttunk, mert előtte vagy 30 évvel korábban voltam még gyerekként, és felnőttként egész más ezeket a fantasztikus helyeket látni.
Köszönöm szépen.Marcsi :)
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. augusztus 28. 14:25

gyönyörű helyeken jártatok Gabóci, azok biztosan megint feledhetetlen élmények lesznek :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth: :-bd
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. augusztus 28. 17:12

Nagyon szép volt ez a cukrászda, a fagylalt finom volt, és mindenki beszélt magyarul. :) Sok kedves emberrel találkoztunk a nap során, ha látták, hogy tanácstalanul nézelődünk, odajöttek megkérdezték, hogy tudnak-e segíteni valamiben és útbaigazítottak. :)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Egy kis hazai is volt az egyik bevásárló központban.

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. augusztus 28. 17:58

url=https://kephost.com/image/B8gH]Kép[/url

TROPICARIUM BUDAPEST MA /a hangomtól tekintsetek el/paggy
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. augusztus 28. 18:13

Kata fotói:

Kép Kép Kép

Kép Kép Kép

Kép Kép Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. augusztus 28. 18:19

Sziasztok!Először is:
Kedves Kata!Nagyon-nagyon gusztusos gyümölcsöket fényképeztél.Óriásinak tűnik a kertetek,még Samuka is elveszik benne.Szép az alma és vajon ALEXANDER KÖRTE az egyik?.A másikat nem ismerem.Édes és nem savanykás/húzós/? Sok-sok finomság.Még a dió is hamarosan lepotyog.Szegény apukat sokat dolgozhat a kertben.Van segítsége?Samuka mit szól ehhez a nagy birodalomhoz?Talán már nem lesz olyan nagy meleg,lehet a kertben ücsörögni a munka után.Nagypapám/anyukám apukája/ a körtét kenyérrel ette és minden kerti munka után leült és kisbicskával darabolta és falatozott.Köszönöm a képeket.
Kedves Gabóci!Gyönyörű képek.Még soha nem voltam Nagyvárdon,csak hallottam róla.De jó,hogy kaptam egy kis izelítőt.Nagyon szép város.,élő város,szépséges épületekkel.Minden része tetszik.Dédi Julikája a nagyváradi piacra járt hajnalonta fhagymát árulni.A cukrászda igen elegáns és gusztusosak a fagyik.Jó lehetett Neked!!!Köszönöm szépen a képeket.Ma Lillával a Campona áruház Tropicáriumában voltunk.Sajnos a jobb videó túl nagy lett így a telefonomról nem tudom elküldeni.A kép mutatja ,hogy hol csináltam.A másik terem videóját mellékelem.Most megyek "gyerekfelügyelni" éjszakáig egy családjoz.Üdv:Paggy
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. augusztus 28. 18:37

Paggy! A budapesti tropikáriumban még nem jártam, csak a nyíregyháziban; nagy élmény. Köszi a videót.

Garfield nagyon szereti a paradicsomot, minden nap kiszolgálja magát és az utolsó magot is megeszi!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. augusztus 28. 19:26

Megnéztem, hogy hol hagytam abba az írást, Szerencsére most nincs akkora hatalmas
lemaradásom, mint a múltkoriban.

Gabi! Ha ott laknánk, ahol te, akkor Romániába mászkálnánk hegynézőbe, ahogy a nagyobbik
fiamat ismerem. Én is szívesen csinálnék épületek tetejéről képeket. A magasság mellett, a
messzeség is vonz. Annyira jó érzés kerít hatalmába, ha messzire ellátok.

Annyira jó, hogy szép napos időt fogtatok ki, mert az ilyen időben a legszebbek a fényképek.
Csodálatosak a színek, a formák! Olyan pofásak az épületek! Jó rájuk nézni. A színház alatt
lévő képen, amin a sétálóutca van, a jobb oldalon lévő ocsmány szocreál épületet ügyesen
kitakarták a nagy napernyőkkel. Mennyivel hangulatosabb lett az az oldal is.
A cukrászda olyan, mint egy kis ékszerdoboz! Nagyon-nagyon szépek a fotók! Jó masinád van!

Garfield nagyon szemtelen! A Dundi előtti kutyusunk, Fanni, aki egy óriás snauzer volt, ugyanezt
csinálta.

Paggy! Gyönyörűek a Pinterest fotók! A katicabogár egyébként is a kedvencem, pont azért, ami
a te képeiden is látszik. A csodálatos fényű, színű, csillogó kitinpáncéljuk miatt.

A városról készült képeid nagyon szépek, jó minőségűek, és élesek. A helyedben gyakrabban
használnám, a fényképezőgépet, mint a telefont. 2000 forint ide vagy oda, a te géped is nagyon jó!

Pár éve vittünk gyerekeket kirándulni Pestre, és akkor ide is eljöttünk. A gyerekek tátották a
szájukat. Mondjuk már Budapesttől is, mert a saját falujukból nem nagyon teszik ki a lábukat,
ha mi nem visszük őket. Akkor volt rájasimogató is. Csak azért mondom, mert a videóban
említed, hogy Lillának az a kedvence.

Ma végre az iskola mögötti parkban szétnéztem, hogy tudok-e valami "jóságot" fotózni, mert már
ki vagyok éhezve teljesen! Igazából bogáncs és katáng volt rengeteg, de szerencsére rovar is volt
rajtuk, így végre van mit idebiggyesztenem:

Görbefoltos zengőlégy:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. augusztus 28. 19:26

Éva! Két éve lehetett, vagy három, hogy hirtelen a lakás egyik feléből elment az áram. Annyira
megijedtem. Nem fiatal a házam, a legrosszabbra gondoltam. Szerencsére hamar meglett a
hiba. Annak idején szakszerűtlenül a réz és az aluvezetékeket összekötötték egymással, és
a galvanizáció következtében egy idő után felmondták a szolgálatot. Szerencsére nem kellett
az egész házban újra húzni a villanyvezetéket.

Mi az uborkát és az almapaprikát szerettük a legjobban, de a csalamádé is ment. Gyümölcsöt
kevesebbet főztem be a sok cukor miatt (már nem az ára volt érdekes, hanem hogy nem jó
sok cukrosat enni), viszont zöldbabot és lecsót rengeteget.

Kata! Apukádról nem mondaná meg senki, hogy már jóval nyolcvan felett van! Mennyi pontosan?
Mintha azt írtad volna legutóbb, hogy 86 éves, de annak már vagy két éve.

A bodzás képek tetszettek a legjobban, mert azok nagyon különlegesek, főleg a középső. A szőlőt
mind befalnám! Örömmel látom, hogy Győrben is van büdöske!

Verőköltő bodobács a bogáncson:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. augusztus 28. 20:05

alig győzöm én is kigyönyörködni magam a képekben! szín, forma ízkavalkád, minden van! A tropikáriumban még én sem voltam soha! :( .
Amikor filmet nézek, akkor ha ilyent látok mindig + élvezkedem. Én személy szerint gyűlölöm a ráját, hiszen pont egy nagyon jónevű és nagyszerű ember halálát okozta...még ma sem vagyok szinte észnél a sokktól..már nem is látni őket a képernyőn sem. A kislányuk is már megnőtt! Samu imádta a műsorukat, akár krokodil, akár aligátor költöztetés volt, mind tetszett neki. A másik kedvenc az orangutános család volt! :-bd .

Az idén rendkívűl kevés termés lett, és ami van az is apu keze munkáját dicséri! Apu egyébként 30-as és júniusi születésű.
A héten megy még Somogyba is rokonhoz..aztán már valószínűleg nem vállal fel ilyen hosszú utat többet!

Samuka a múltkori kintlétet nagyon élvezte. jó volt, hogy nem volt magas a fű, és hátra lehetett menni. :) .

Rita, megint gyönyörű virág, szín és bogárkettőst hoztál...hihetetlen szép a színe!
Gabóci...még jó hogy azért maradt paradicsom a kertben..de már nem is csodálkozom, hogy ilyen gyönyörű a szőre is, hiszen remekül gondoskodik magáról vitaminügyileg :))

Paggy tropikárium látogatása is remek lett a jelek szerint, és máris gyerekfelügyelet van utána..lassan olyan mint egy fáradhatatlan önjáró...akinek szinte nincs is szüksége pihenésre.. :D :-bd .
Erdélybe eljutni megint egy olyan valami ami csak vágy marad. De így is a csodás képekkel az ember kap egy kis kárpótlást! :ymblushing:
Jó éjszakát lassan mindenkinek! Tegnap olyan hirtelen lett vihar, de olyan gyorsan el is ment! :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. augusztus 30. 19:49

Kata fotója: kész az ebéd

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. augusztus 30. 20:02

Még mindig az iskola mögötti parkból:

Katáng és egy leendő pillangó:

Kép

Katáng és a mindig szorgos méhecske:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. augusztus 30. 20:06

Nálunk a darazsak szorgalmasak még apunak is nekimentek...jól megcsípték...Gratulálok jó képekhez, és köszönöm a kitett fotót is...elképesztő finom volt a kakukkfüvel... :D :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. szeptember 1. 7:46

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. szeptember 1. 8:47

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. szeptember 3. 7:54

Sziasztok!Mi újság felétek?Esik,süt a nap vagy esetleg vihar dúl?Milyen a kedvetek?Ki látott valami szépet ?Esetleg az első szeptemberi hétvégén voltatok-e sétálni vagy főztetek valami finomat?
.Üdv:Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. szeptember 3. 8:22

Csak 3 fotó,mert elég vacak,de ezentúl csak a fényképezőgépemmel csinálok képeket.Üdv:Paggy
url=https://kephost.com/image/BG4R]Kép[/url]
Kép
Kép

Vissza: “Társalgó”