Van képem hozzá

Rita
Adminisztrátor

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. október 1. 10:30

Annak idején ebben a cuki kápolnában volt a 9 hetes Sarolta hercegnő keresztelője:

Kép

Kép

Még fotók a keresztelőről (a netről):

Spoiler: mutasd
Kép

Kép
Kép

Vilmos Harry herceg keresztelőjén ugyanúgy nézett ki, mint a fia a húgáén:

Kép

Mivel minden karácsonyt itt tölt a királyi család, itt télen-nyáron karácsonyi ajándékokat lehet kapni:

Kép

Kép

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. október 1. 17:00

Rita! Nagyon szép képeket küldött Zsuzsi. :ymapplause: Jó volt vele sétálni a szép parkban a patinás épületek között, ha csak virtuálisan is. El is hiszem, hogy különös érzése volt, tudva, hogy a királyi család lábanyomában lépked. :)

Említettem nektek, hogy mostanában lesz egy Bécs-Pozsony kirándulás, amire szertnék menni, de már lemondtam róla, mert sok volt a jelentkező, nem fértem be. :( Ám ma reggel felhívtak, hogy megüresedett egy hely, ha akarok mehetek. :)
Gyors döntés, megyek. :D Kedd reggel indulunk három nap. Jó lenne ilyen szép idő, de az előrejelzés szerint eső lesz. :( Majd hozok képeket. :-h

Park rózsák a mai sétámról.

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. október 1. 17:31

Gabóci!Gyorsan megírom,mert tegnap hallottam,hogy megjelent egy könyv Bécsről(kulturális séta/és a rádióban említettek két igazán hangulatos dolgot.:
Caffé Sperl /majd mindjárt utána nézek pontosan helyesírásának/ez a képzőművészeti egyetem közelében van.Rengeteg szép rajz van benne és jó a kávé,a másik a Franzischkaner Platz Érezd nagyon jól MAGAD!Üdv:Paggy

https://www.austria.info/hu/uti-tervek/ ... zi-kultura
ja és még 1 érdekes /csak hallottam róla/:
Kép

Cafe am Donauturm
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. október 1. 20:46

Lányok! Gyönyörű képeket hoztatok!
Rita! lentről felfelé néztem a korábbi képeid és az apályosnál szinte ragadt a szemem a tájra. El nem tudtam képzelni mit látok, mig meg nem néztem mit irtál hozzá. Mire nem képes a természet!
Az esőre állós képek élőben milyen szépek lehettek! Szinte világit a kastély a vihar előtti csendben. Nem csodálom, hogy szeretsz ott lenni.
Kata diós képe nagyon tetszett a sárga felhőkkel együtt. Néha , ritkán nálunk is lehet ilyet látni, nem tudom mi váltja ki odafent az élményt, hogy ilyet küldjenek le. :-)
Gabóci! Én is szeretem nézegetni a régi ruhákat. De jó, hogy végül is el tudsz menni kirándulni! Képeket kérünk, bár ezt szerintem nem is kell mondani. :-)
Paggy! A rétesedre én is beneveztem volna. A meggyes a kedvencem. :-) De a disznósajt kombi is jöhetett volna, aztán éjszaka kergettek volna a vaddisznók, vagy éppen a tanulnivalóval álmodtam volna...
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. október 2. 5:25

Gabi!!! De jó lesz neked!!! Se Pozsonyban, se Bécsben nem jártam még, és most nagyon szívesen
mennék én is veled! Képeket már láttam róluk, és tudom, hogy gyönyörű, Bp-hez hasonló városok.
Csodás fotókat fogsz hozni!

A rózsák nagyon szépek! Imádom az ilyen pár sziromból álló fajtákat is. Olyan légiesek!

Én is azt mondtam Zsuzsinak, hogy amióta látogatható, vagyis negyven éve, áhítattal, megilletődve,
meghatódva járkálnak a parkban és az épületben az emberek. Ez a feeling ottmarad, felhalmozódik,
és valószínűleg ezt lehet érzékelni.

Kata! Örülök, hogy lett szép nagy íróasztalod! Szerintem az a pöttyös virág nem orchidea, bár hasonlít
azokhoz. Még mindig nem találtam meg, mi lehet.

Paggy! A disznósajtot nem szeretem, de a májat igen, tehát a májas jöhet paprikával.

Ági! Az apályos kép olyan, mint egy holdbéli táj. Ahogy látni, dagálykor erősen nyaldossák a hullámok
a partot, darabokat leszakítva belőle. Ezek a darabok szétaprózódnak, a hullámzás szétgurítja, majd
koptatja őket, de előtte a zöld vízinövények szépen behálózzák őket.

Pár napja reggel fél hét felé fotóztam. Harmatos alvó darázs (mivel eléggé hideg volt, gondolom,
meg is volt dermedve):

Spoiler: mutasd
Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. október 2. 19:17

sziaszotok lányok, gyorsan írok mert megyek teregetni... :D
Gabóci, úgy örülök, hogy sikerült elmenni a kirándulásra, és juszt is legyen jó időd! :D És persze a képeknek máris előre örülök :D
Rita, megint olyan csodaszép képeket küldtek lányodék, hogy csak les az ember, és még nézni is szinte lélegzetfojtva lehet...gyönyörű az a kápolna! :ymblushing: @};- .
Ági, a finomságokkal én is egyetértek, ezért azt most nem nézegettem meg még egyszer, mert hajlamos vagyok azonnal éhes lenni a látványtól, annyira guszták. ~o) hiányzott melléje..xdddd :D bár alváshoz már talán nem is kellene azt inni... :D .
Rita, a darazsad megint hatalmasnak látszik, hiába, tényleg jó megfelelő méretben kitenni, így érvényesül a legjobban és milyen félelmetes még Így ledermedve is! Na megyek, hallom már centrifugál és még az előző megszáradtakat is le kell szedjem! i-) :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth: :-bd . Nem győzök hálát adni Istennek a mosógépért! :D :movingflower: :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. október 2. 20:55

Rita! Annyira fantasztikus a darázs képed, hogy csak na!
Az első reakcióm az volt, mikor nagyban megláttam, hogy szegényke. Hogy fázhatott, tiszta pöttyös eső, harmatcseppes a háta, mindene.
A növényke levelein is milyen szépen látszódnak a szőröcskék, gondolom az nem pókhálós harmat.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. október 2. 21:46

Erről mi jutottunk eszembe. :-)

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. október 4. 8:08

f.ági írta:Erről mi jutottunk eszembe. :-)

Kép

Hahahaha Ági jól megnevettettél! :)) :)) :)) Milyen igazad van ..jó az időzítés! :)) :))
Mellesleg én is ilyen vagyok, csinálok valamit, kinézek és futás a telefonomért... :)) :))

Rita, remélem nálad jól haladnak a dolgok...nem tudom a telón mennyi képet tudtam elküldeni! Most megyünk a papához! sziasztok! :D :ymhug: :-h :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth: :-h
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2017. október 4. 18:26

Sziasztok!
Eljött az idő, hogy leírjam, hogy merre jártunk drága emberemmel. Szeptember 24.vasárnap indultunk. Harkány volt a végcél, ott volt a szállásunk. Mohácson álltunk meg először, kis süti, kávé séta Mohács főterén. Majd tovább Villány, Siklós majd Mohács. Ahogy elfoglaltuk a szállást, ebéd, fagyi és már mentünk is a gyógyfürdőbe pancsikálni. Második nap elfoglaltuk a Siklósi várat. Gyönyörű és nagyszerű élmény volt. Szépen felújítva, a kápolna az valami csoda. A párom folyamatosan emlegette, hogy érzed, hogy itt lovagolt Zenthe Ferenc mint a Tenkes kapitánya. Délután pedig a a Siklósi wellness fürdőben fürödtünk. Harmadik nap irány Pécsen keresztül Abaligeti cseppkőbarlangot néztük meg. Nagyon szép és különleges, a kísérőnk kár, hogy mint egy gép beszélt volna és mintha időre kellett volna lefutnia a távot. De én úgy gondolom, hogy ha sietünk nem látunk semmit, így én szépen lassan és tartalmasan nézelődtem,és milyen jól tettem. Visszafele Pécs, ott pedig zsinagógát néztük meg majd a főtéten a Dzsámit. Mindkettő nagyon szép volt de nekem egy picit a dzsámi volt az igazán különleges. Maga Pécs is egy igazi ékszerdoboz nagyon sokan voltak a főtéren. Nagyon szerencsésen vagyunk-voltunk, mert gyönyörű időnk volt végig, azért napsütésben sétálgatni szeptember végén egészen kiváló volt. Indultunk vissza majd újra Harkányi gyógyfürdő, és már eljött a haza indulás napja. Hazafelé érintettük Villányt, vettünk egy pár üveg jó bort és már tovább meg sem álltunk Bajáig. Ott egy szigetre irányítottak bennünket egy jó bajai halászlé miatt. Mint Szegediek szerettünk volna adni egy esélyt, de kár volt, sem ízre, sem állagra az árról már nem is beszélve nem jött át. Majd indulás haza minden nagyon szép és minden nagyon jó lett volna, ha a párom nem kerül be még délután az szegedi SBO-ra mélyvénás trombózis gyanúval. Éjjel 1 kor értünk haza, és hál istennek nem az volt, de 7 órát eltöltöttünk ott, és megállapítottuk, hogy semmi sem számít csak beteg ne legyen az ember.
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2017. október 4. 18:28

1.Mohács főtér
Kép
2.Harkány
Kép
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2017. október 4. 18:32

Siklós
Kép
Kép
Kép
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2017. október 4. 18:37

Pécs előttünk.
Kép
Abaliget és Orfű közötti szerpentin
Kép
Egy nagyon rossz fotó a cseppkőbarlangban(tilos volt)
Kép
Abaligeti tó
Kép
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2017. október 4. 18:41

Pécs zsinagóga
Kép
Kép
Kép
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2017. október 4. 18:46

Pécs Dzsami
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2017. október 4. 18:50

Pécs
Kép
Kép
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2017. október 4. 18:57

Villányi út és szőlők
Kép
Kép
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2017. október 4. 18:59

Baja és a Duna.
Kép
Kép
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. október 5. 12:19

szia Marcsikám, köszönöm az élménybeszámolót, bár az utolsó előtti mondatot bizony jó lett volna megspórolni, mekkora ijedtség lehetett, remélem azóta már csak rossz emlék az egész, és nincs semmi baj. :-bd :flower1: :littlehearth:
Pécsi képeid nagyon megdobogtatták a szívemet, mert párszor sétáltunk a téren anno a párommal. Csak úgy tolultak fel az emlékek.! :ymblushing: :) ..Jót mosolyogtam párod mondatán, Zenthével kapcsolatban, de tényleg ilyen emlékeke tolulnak fel az emberben...nekem is először mindig a Tenkes kapitánya jut eszembe, aztán a Szomszédok... Pedig láttam több filmjét is szerencsére... :D :)) . :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. október 5. 22:38

Sziasztok! Hazaértem a nagyon jól sikerült kirándulásról, a hétvégén majd töltök fel képeket. Most csak lejelentkeztem.

A pozsonyi vár

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. október 6. 15:50

Sziasztok!Nagyon jó képek Marcsi!!!!!Holnap este jövök nézelődni.Gabóci hurrá!Jelenleg 9 gyerekre vigyázok többféle bontásban.Üdv:Paggy
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. október 6. 16:15

Marcsi! Már megint szép helyeken jártatok, és a fotók is gyönyörűek lettek. Én inkább csak
falusi fotókkal tudok beszállni a közösbe, ezért mindig örömmel nézem a nagy és a nagyobb
városok képeit. Végig nagyon élvezetes volt a leírásod. Zenthe Ferencen, és a Tenkes kapitányán,
a Siklósi vár bevételén, a sütikéken, fagyikákon és fürdőcskéken jót nevetgéltem, csak a vége
ne lett volna! De szerencsére a legvégső vég happy end lett!

Nem sok, kb. négy zsinagógában voltam eddig, és mindegyik nagyon tetszett a különleges
mintázatuk miatt, ez is csodaszép, amit te kitettél, de igazad van, a dzsámi a legizgalmasabb.
Nagyon tetszik a pöttyök és csíkok váltakozása az ablakos képen. Pécs gyönyörű! A bajai halászlé
bogrács a piros jegecskével és a többi virággal üdítő színfolt volt! De a legcukibb te voltál a
harkányi szív mellett!

Ági! Nagyon jót nevettem az "Erről i jutottunk eszembe"-n!

Gabi! A pozsonyi vár máris nagyszerű beugró! Várom a többi fotót is! Tudtam, hogy szép képeket
fogok látni!

Paggy! 9 gyerek? Ez igen!

Kata! Azonnal teszem ki a képeidet! Most következnek!
Kérdezted a múltkor, hogy hol vannak a cicák. A szomszédban folyamatosan nyírták a gazt, meg a
füvet, ezért nekem sem, és a macsekoknak sem maradt vadászterületünk. Szürke karakteres Cicát
mindig a buszmegállóból hazafelé jövet kaptam lencsevégre, de a többit a szomszédban, ahogy ott
jöttek-mentek, egerésztek. Jó, néha hozzám is átjöttek.
Tegnap végre megláttam Szürke K. Cicát! Semmi változás, jól néz ki!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. október 6. 16:26

Kata fotói:

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. október 6. 18:34

sziasztok! gyönyörű a cicus..mint mindig, már hiányzott..Köszönöm a képeket.. :x :D :movingflower: :flower1: :littlehearth:
A siklósi vár is gyönyörű, látom hétvégén is tobzódni fogunk a szebbnél szebb képekben!
:-bd :-h :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. október 8. 1:07

Sziasztok, illetve biztosan szundítotok, ezért szép álmokat!
Most értem haza Lilla felügyeletéről.
KEDVES MARCSI! KEDVES MINDENKI! Borzasztóan szerencsés vagyok,mert utazhatom Veletek virtuálisan.Köszönöm szépen.
Nagyon szép tiszta képek.Mohács főterére majdnem ráléptem a monitoron keresztül..Pécs belvárosa gyönyörű,hangulatos.De ,aminek a legjobban örültem az élménybeszámoló!!!Sajnálom,hogy az utazás vége rossz lett,De HÁLA ISTENNEK mégsem!Tartsd meg ezt a jószokásodat és minél több képet küldjél!
Kedves Rita!Rengetegszer megnéztem Zsuzsi képeit.Ámultam-bámultam.Mit is lehet mondani,mint a mesekönyvek világa a királyi családról.Emlékszer a CSIPKERÓZSIKA filmfeldolgozásában voltak iylen pazar képek.Köszönöm szépen.
Kata!Köszönöm szépen a samukás,csipkebogyós ,felhős képeket.Minden nagyon ismerős,otthonos a képeiden.Örülök nekik.
Kedves Gabóci!Izgatottan várom a beszámolót. Paggy

Vissza: “Társalgó”