Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. október 8. 1:14

Lilla most itt tart a lovaglásban :
Spoiler: mutasd
https://youtu.be/XhaC2H7spN8
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. október 8. 7:27

Paggy! Nagyon aranyos Lilla! Nagy ló, kis gyerek, mégis milyen szépen elvezeti az állatot.
Gondolom, ehhez a ló intelligenciája is kell. Harmóniában vannak együtt.

Én egy turbolyát hoztam, ami meghajlik az esőcseppek súlya alatt:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. október 8. 8:00

Kedves Paggy, köszönöm a szösszenet videót Lillácskáról. Nagyon ügyesen irányítja már a lovát. Milyen hatalmasnak néz ki a ló alatta, Ő meg milyen kicsinek! GRATULÁLOK, hatalmasat fejlődött . :D :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Ritám, milyen érdekes képet hoztál, még nem is figyeltem meg eddig, hogy egy vízcsepp milyen nehéz lehet egy növénynek... :-o :D :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth: .
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. október 8. 8:19

Zsuzsi lányom újra őszel. A hétvégét most Slingsby-ben, a Robin Hood lakókocsi parkban töltik,
onnan tesznek kirándulásokat a környék látnivalóihoz.

Tegnap egy Pickering nevű cuki városkában jártak, ami az 1930-as éveket idéző retro állomásáról is nevezetes.
Nem véletlenül néz így ki az állomás. Itt, Yorkshire megyében épült Anglia legelső, és leghosszabb vasútvonala.
A mai napig gőzmozdony húzza a szerelvényeket, amik szintén korhűek. A gőzmozdonyok védettek. Nem ez a
leghíresebb állomás, hanem a Goathlandban lévő, ami az első Harry Potter filmben Hogsmeade állomásként
szerepelt (nem saját fotó):

Spoiler: mutasd
Kép

Jöjjön a pickeringi időutazás:

Kép

Kép

Ez a szerelvény épp Whitby-be megy. Itt készítettem nyáron a katedrális romjairól, és a tengerpartról
a fotókat:

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

A felüljáróról:

Kép

Kép

Maga a városka is aranyos:

Kép

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. október 8. 9:49

WOW de jó hogy ismét kirándultunk..Yorskhire meg egyébként is a szívem csücske, főleg Darrowby..ott írodott az állatorvosi pályám kezdetén c. könyvsorozat James Herriot írói álnéven. Még az épület is megvan! Olyan jó lenne arról a környékről is képeket hozni....Életem egyik legjobb regénye, még mindig ugyanolyan erővel hat rám, nem lehet nevetés nélkül olvasni... :)) :)) :)) =)) =)) =)) ..persze vannak benne nehézségek is, de a fanyar humor miatt néha az ember sírva nevet, és nevetve sír...szóval ennek a regénysorozatnak mindenkinek a könyvtárában meg kellene lennie...
:ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. október 8. 18:00

Lányok! Nem is tudom hol kezdjem, nagyon sok szépséget tettetek fel a fórumba. ;;)
Kata szépek a felhőid, de legjobban a tiszafáról készült fotód tetszik. Legénykédnek bizony, pelyhedzik már az álla! :D Kis helyeske! :)
Marcsi A szép harkányi, siklósi és pécsi képeid régi-régi emlékeket idéznek fel, sajnos mióta a pécsi rokonaim kihaltak, nem jártam azon a vidéken.
Rita! De jó, hogy Zsuzsid őszölt, csak ámulok a képein, nem tudom megunni. :) Hogy haladsz a felújítással, itt a hideg idő, tudsz már fűteni?
Paggy! Lilla kicsilány, nagyon ügyesen lovagol. Köszi a videót. :)
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. október 8. 18:55

Pénteken este jöttem haza, de csak most érek rá, hogy képeket is tegyek fel a kirándulásról. :( Nagyon sok fotót csináltam, majd részletekben számolok be. A programunk elég sűrű volt, még szerencse, hogy a képek segítenek eligazodni. ;)

Első napi uticélunk Fertődön az Eszterházy, Nagycenken a kastély és a Széchenyi Mauzóleum volt. Aznap az időnk egy kicsit borus és esős, ez látszik a képeken is .

Győr határában útbaejtettük Melocco Miklós Radnóti Miklós szobrát.
Kép

Fertőd - Eszterházy kastély.
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. október 8. 18:56

A Nagycenki kastélyban működik a Széchenyi István Emlékmúzeum.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Koszorút helyeztünk el Széchenyi sírjánál.

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. október 8. 18:56

A kismartoni Esterházy-kastély a család téli rezidenciája. (Eisenstadt) Az idő szűkössége miatt sajnos csak kívülről és az udvarban néztünk szét.

Kép

Középen a két Esterházy herceg mellett kétoldalt 16 magyar vezér mellszobra látható.

Kép

Kép

Joseph Haydn több mint negyven évig állt a hercegi család szolgálatában, a róla elnevezett koncertterem bejárata.

Kép

Haydn ház

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. október 8. 18:57

Bécs- Schönbrunn kastély, a Habsburgok hajdani nyári rezidenciája. :) Rengeteg látogató volt, és 80 %-ban ázsiaiak. Nehéz volt olyan képet csinálni, amelyiken nincsenek turisták.

Kép

Kép

Helyesek voltak ezek a japán diákok, egy kis műsort is adtak, énekeltek.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
A kertetkörben számos mitológiai alakot ábrázoló szobor díszíti.

Kép

Persze a büdöske itt is megtalálható

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. október 8. 18:58

Bécs A belvárosban jártunk, általános megállapításom, hogy nagyon szép, csak annyira beépített, hogy pl. a Szent István-székesegyházról nem lehet olyan képet készíteni, ami az egészet befogja. Rövid gyalogsétát tettünk a Burg körül, de a turistáknak ilyen hintókon is van lehetőségük a városnézésre. :)

Kép

Hofburg
Kép

A Burg előtt két oldalon szobrok
Kép

Kép

A Burg kertje
Kép

Kép

Mozart
Kép

Szent István-székesegyház
Kép

Mária Terézia tér, a szoborcsoport két oldalán a Szépművészeti és a Természeti Múzeum

Kép

Kép

Kép

Kép

Szent Péter templom
Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. október 8. 18:59

A Duna és a Morva összefolyásánál az ún. Dévényi-kapunál található az egykori dévényi vár maradványa. A rom a 212 m magas várhegy – 80 m magas – mészkőszirtjén áll.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Az ásatásoknál egy aranyos foxi szaladgált, nem tudtammegállni,hogy ne fotózzam le.
Kép Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. október 8. 18:59

Pozsony a Szlovák Köztársaság fővárosa, egyben az ország kulturális, kereskedelmi és ipari központja. Pozsony a hagyományos magyar koronázóváros volt a török hódoltságtól kezdődően.

A vár bejárattal szemben a Szlovák Parlament
Kép

Bejárat a várba.
Kép

Kép

Kép

A koronázási templom tornya a várból.
Kép

Kép

Kép

Az Ufó kilátó. Most nem, de voltam már fenn a legtetején.
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Nemzeti Színház
Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. október 8. 19:00

[/b]Sopronban [/b]volt a szállásunk. :) Az első este kicsit bementünk a központba sétálni.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Városháza
Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. október 8. 19:58

Kedves Gabóci!Először Neked írok.
Győr közelében, Radnóti szobor az út mellett.Út valahová,út a semmibe,út a megsemmisülésbe.NAGY KÖLTŐ VOLT.Tisztelet NEKI.
Eszterházi kastély:Gazdagság,finom ízlés,elegáns ,GYÖNYÖRŰ!!!!!!!!! falikarok a színházteremben,porcelánmintás díszítés-aranyozás- a falakon.Sajnos nem tudom mit jelképeznek a a freskók alakjai./nagyon műveletlen vagyok./Talán egy "ISMERŐS" a tükörben?????Jó képek Gabóci,szépek.Köszönöm szépen az eddigieket.Sopronban laktam 11-16 éves koromig ,így sokat voltam Nagycenken iskolai kiránduláson.Érdekes volt.Nagyon jó így utazgatni a fotelból!Hálás vagyok MINDNYÁJATOKNAK a lehetőségért.
Kedves Rita!Mindjárt megnézem Zsuzsi újabb küldeményeit és jövök vissza.Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. október 8. 20:21

Kedves Rita!
Először is :DE JÓ LENNE,HA TE FOTÓZNÁD A FRÉZIÁIMAT!Olyan klassz a turbolyás képed!!!!
Köszönet Zsuzsinak a fotókért.Mintha a Lilla által 2 évvel ezelőtt nézett rajfilmekben kalandoznánk élőben./TOMAS a gőzmozdony,Postás Pet..../Emberléptékű egyemeletes házak,boltok,VIRÁGÜZLET.Betérhetnénk valahova teázni?!Biztos hülyeség,de olyan angol szinű és hangulatú minden.Kár,nem lehet belépni a képbe,mint a Marry Poppins filmben.Úgy belépnék egy kicsit!Szeretném szagolni a levegőt.Mások az illatok azon a tájon ,mint itthon?Mikor mész ismét?Télen soha nem utazol/iskolai szünet/?
Milyen felújítás folyik Nálad?
Nem tudom,hogy kell emotikonokat berakni.Szívesen tennék be ide is.Üdv:Paggy
HOGY KERÜLT AZ ELEJÉRE EGY IKON???
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. október 8. 20:31

Paggy írta:Kedves Gabóci!Először Neked írok.
Sajnos nem tudom mit jelképeznek a a freskók alakjai.

A freskók a négy évszakot szemléltetik, ha jól sikerült lefotóznom. A lovas fogat érdekessége, hogy bárhonnan nézzük, mindig felénk néz. Sajnos rövid idő volt nézelődni, haladni kellett a csoporttal, ezért nem igazán megkomponáltak a képek, csak kattintgattam. Az egész kirándulásról készült képek egy kicsi töredékét tudom megosztani idő hiányában. Maradnak szűkösebb időkre is.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. október 9. 6:19

ÚRISTEN MENNYI GYÖNYÖRŰSÉG!

Szülői értekezletünk lesz, ezért estefelé fogok tudni csak jönni, de jövök, és írok!

Az őszölésből egy újabb kép:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. október 9. 6:47

sziasztok! Megint mennyi gyönyörűség! \:D/ :D ;) Köszönöm a virtuális kirándulást én is! Gabóci, nem baj, ha vannak turisták a képeken..de jó volt látni, hogy szinte lenyűgözve készíti a képeket a lovashintón ülő úriember is. :D :ymblushing: :D
Rita, még ilyen klassz lovasképet még nem is tettél ki, mintha olyan természetes lenne, hogy valaki megy lóháton az Úton... :D \:D/ :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. október 9. 15:41

Rita írta:

Az őszölésből egy újabb kép:

Kép

Gyönyörűséges ez a kép. :) :) :-bd
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. október 9. 20:43

Gabi! Nem is tudom, mit mondjak! Pár nap alatt ennyi szépséget látni! Biztosan nagyon jól érezted
magad ezekben a napokban.

Fertődön kétszer jártam, és kétszer ejtett rabul a kastély. Minden négyzetcentije gyönyörűséges,
fenséges, pompás. Ez volt az első olyan kastélyom, amire azt mondtam, hogy ez tényleg kastély.
Ez még huszonévesként volt, amikor a kastélyok nagy része pusztulóban volt, és egyáltalán nem
úgy bántak velük, ami megillette volna őket.

Nagycenken is voltam valamikor. Arra emlékeztem, és most a képeidből is kitűnik, hogy igazán
szép, jól karbantartott, férfias bútorokat láttam ott. A szürke kályha különleges!

Tudtam, hogy a bécsi képek rendkívüliek lesznek. Pompa, szín, és forma, csipkék, szoborkavalkád,
finomság, nemesség, rend, tisztaság... nagyjából ennyi jut eszembe a fotókról. Nálunk a kastélyok
most már szépen felújítva várják a vendégeket, de a parkokkal nem törődnek. Az osztrákoknál ez
elképzelhetetlen. Csodásak azok is.

A dévényi-várban bírtam volna a magasságot! Pozsonyba is el kell mennem, ahogy Bécsbe is.
A soproni képeknek meg fantasztikusak a színei, mivel már égtek a lámpák.

Klassz képeket készítettél Gabi! Komoly kulturális sokk ért! Persze azok a legszebbek, ahol téged
is látni lehet!!! És milyen jó, hogy Bécsben is van büdöske!!! Köszi, hogy lefotóztad!

Méh a kékszakállon:

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. október 9. 21:44

Rita! Köszönöm a dicséretet. :) Rengeteg fotót csináltam (850), nem volt egyszerű válogatni belőlük. Még a templomokról fogok kitenni egyszer egy csokorra valót.

Rita írta:Gabi!
Méh a kékszakállon:

Kép

Ez a kép nagyon különleges, szépségesen szép! :x
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. október 10. 7:49

sziasztok! Kicsit bejőttem nézegelödni és milyen jól tettem. Gabóci, gyönyörűek a képek, és volt sok, ahol még nem is jártam..pl. dévényi vár, és egyből kattogott is az agyam milyen irodalmi mű is kapcsolódik ehhez a várhoz.! Pozsonyhoz nem fűznek jó emlékek, mivel magyarok voltunk, nem voltak hajlandók cipőt eladni nekünk..kidobtak az üzletből mert magyarul beszéltünk. ezt anno meg lehetett csinálni... :( .Nem is maradtunk, és nem is mentünk vissza többé!
Kastélyok gyönyörűek kívül belül, látszik, hogy megbecsülik őket. Itthon még mindig nem annyira mint kellene, de már van javulás ezen a téren, igaz, hogy nagy felháborodást kelt, hogy a kórházakra helyenként nincs annyi pénz mint a kastélyokra...Kár hogy a győri Zrinyi korházat nem tudom megvenni, lenne elképzelésem...xddd.
A büdöske megmosolyogtatott, mindenhol kedves növény. :D Jó volt látni Gabócit is a képen, a soproni képek meg csodásak az est fényeivel, színeivel együtt is. azért egy kicsit mintha túlzsúfolt lett volna a program, nem igazán maradt idő amire még jó lett volna ha marad...majd talán legközelebb. Köszönöm a virtuális kirándulást. Az külön élmény, hogy a fotók is minőségiek...azért tényleg nem mindegy, hogy gép, vagy teló..
Rita a méhes képed megint fantasztikus! Hétvégére megint nagyon meleg lesz, 2o-22 van ide igérve, remélem ki tudunk mozdulni....Már megint vésnek a fejem felett...és még 8 sincs..és ez megy már hetek óta... :-q :-?? x_x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Vissza: “Társalgó”