Van képem hozzá
Re: Van képem hozzá
Lilla most itt tart a lovaglásban :
Spoiler: mutasd
Paggy! Nagyon aranyos Lilla! Nagy ló, kis gyerek, mégis milyen szépen elvezeti az állatot.
Gondolom, ehhez a ló intelligenciája is kell. Harmóniában vannak együtt.
Én egy turbolyát hoztam, ami meghajlik az esőcseppek súlya alatt:

Gondolom, ehhez a ló intelligenciája is kell. Harmóniában vannak együtt.
Én egy turbolyát hoztam, ami meghajlik az esőcseppek súlya alatt:

Kedves Paggy, köszönöm a szösszenet videót Lillácskáról. Nagyon ügyesen irányítja már a lovát. Milyen hatalmasnak néz ki a ló alatta, Ő meg milyen kicsinek! GRATULÁLOK, hatalmasat fejlődött .
Ritám, milyen érdekes képet hoztál, még nem is figyeltem meg eddig, hogy egy vízcsepp milyen nehéz lehet egy növénynek...
.

Ritám, milyen érdekes képet hoztál, még nem is figyeltem meg eddig, hogy egy vízcsepp milyen nehéz lehet egy növénynek...

Zsuzsi lányom újra őszel. A hétvégét most Slingsby-ben, a Robin Hood lakókocsi parkban töltik,
onnan tesznek kirándulásokat a környék látnivalóihoz.
Tegnap egy Pickering nevű cuki városkában jártak, ami az 1930-as éveket idéző retro állomásáról is nevezetes.
Nem véletlenül néz így ki az állomás. Itt, Yorkshire megyében épült Anglia legelső, és leghosszabb vasútvonala.
A mai napig gőzmozdony húzza a szerelvényeket, amik szintén korhűek. A gőzmozdonyok védettek. Nem ez a
leghíresebb állomás, hanem a Goathlandban lévő, ami az első Harry Potter filmben Hogsmeade állomásként
szerepelt (nem saját fotó):
Jöjjön a pickeringi időutazás:

Ez a szerelvény épp Whitby-be megy. Itt készítettem nyáron a katedrális romjairól, és a tengerpartról
a fotókat:

onnan tesznek kirándulásokat a környék látnivalóihoz.
Tegnap egy Pickering nevű cuki városkában jártak, ami az 1930-as éveket idéző retro állomásáról is nevezetes.
Nem véletlenül néz így ki az állomás. Itt, Yorkshire megyében épült Anglia legelső, és leghosszabb vasútvonala.
A mai napig gőzmozdony húzza a szerelvényeket, amik szintén korhűek. A gőzmozdonyok védettek. Nem ez a
leghíresebb állomás, hanem a Goathlandban lévő, ami az első Harry Potter filmben Hogsmeade állomásként
szerepelt (nem saját fotó):
Spoiler: mutasd
Jöjjön a pickeringi időutazás:

Ez a szerelvény épp Whitby-be megy. Itt készítettem nyáron a katedrális romjairól, és a tengerpartról
a fotókat:

A felüljáróról:

Maga a városka is aranyos:

Maga a városka is aranyos:

WOW de jó hogy ismét kirándultunk..Yorskhire meg egyébként is a szívem csücske, főleg Darrowby..ott írodott az állatorvosi pályám kezdetén c. könyvsorozat James Herriot írói álnéven. Még az épület is megvan! Olyan jó lenne arról a környékről is képeket hozni....Életem egyik legjobb regénye, még mindig ugyanolyan erővel hat rám, nem lehet nevetés nélkül olvasni...
..persze vannak benne nehézségek is, de a fanyar humor miatt néha az ember sírva nevet, és nevetve sír...szóval ennek a regénysorozatnak mindenkinek a könyvtárában meg kellene lennie...

Lányok! Nem is tudom hol kezdjem, nagyon sok szépséget tettetek fel a fórumba.
Kata szépek a felhőid, de legjobban a tiszafáról készült fotód tetszik. Legénykédnek bizony, pelyhedzik már az álla!
Kis helyeske!
Marcsi A szép harkányi, siklósi és pécsi képeid régi-régi emlékeket idéznek fel, sajnos mióta a pécsi rokonaim kihaltak, nem jártam azon a vidéken.
Rita! De jó, hogy Zsuzsid őszölt, csak ámulok a képein, nem tudom megunni.
Hogy haladsz a felújítással, itt a hideg idő, tudsz már fűteni?
Paggy! Lilla kicsilány, nagyon ügyesen lovagol. Köszi a videót.

Kata szépek a felhőid, de legjobban a tiszafáról készült fotód tetszik. Legénykédnek bizony, pelyhedzik már az álla!

Marcsi A szép harkányi, siklósi és pécsi képeid régi-régi emlékeket idéznek fel, sajnos mióta a pécsi rokonaim kihaltak, nem jártam azon a vidéken.
Rita! De jó, hogy Zsuzsid őszölt, csak ámulok a képein, nem tudom megunni.

Paggy! Lilla kicsilány, nagyon ügyesen lovagol. Köszi a videót.

Pénteken este jöttem haza, de csak most érek rá, hogy képeket is tegyek fel a kirándulásról.
Nagyon sok fotót csináltam, majd részletekben számolok be. A programunk elég sűrű volt, még szerencse, hogy a képek segítenek eligazodni.
Első napi uticélunk Fertődön az Eszterházy, Nagycenken a kastély és a Széchenyi Mauzóleum volt. Aznap az időnk egy kicsit borus és esős, ez látszik a képeken is .
Győr határában útbaejtettük Melocco Miklós Radnóti Miklós szobrát.

Fertőd - Eszterházy kastély.

Első napi uticélunk Fertődön az Eszterházy, Nagycenken a kastély és a Széchenyi Mauzóleum volt. Aznap az időnk egy kicsit borus és esős, ez látszik a képeken is .
Győr határában útbaejtettük Melocco Miklós Radnóti Miklós szobrát.

Fertőd - Eszterházy kastély.

A Nagycenki kastélyban működik a Széchenyi István Emlékmúzeum.

Koszorút helyeztünk el Széchenyi sírjánál.

Koszorút helyeztünk el Széchenyi sírjánál.

A kismartoni Esterházy-kastély a család téli rezidenciája. (Eisenstadt) Az idő szűkössége miatt sajnos csak kívülről és az udvarban néztünk szét.
Középen a két Esterházy herceg mellett kétoldalt 16 magyar vezér mellszobra látható.

Joseph Haydn több mint negyven évig állt a hercegi család szolgálatában, a róla elnevezett koncertterem bejárata.

Haydn ház

Középen a két Esterházy herceg mellett kétoldalt 16 magyar vezér mellszobra látható.

Joseph Haydn több mint negyven évig állt a hercegi család szolgálatában, a róla elnevezett koncertterem bejárata.

Haydn ház

Bécs- Schönbrunn kastély, a Habsburgok hajdani nyári rezidenciája.
Rengeteg látogató volt, és 80 %-ban ázsiaiak. Nehéz volt olyan képet csinálni, amelyiken nincsenek turisták.

Helyesek voltak ezek a japán diákok, egy kis műsort is adtak, énekeltek.

A kertetkörben számos mitológiai alakot ábrázoló szobor díszíti.

Persze a büdöske itt is megtalálható

Helyesek voltak ezek a japán diákok, egy kis műsort is adtak, énekeltek.

A kertetkörben számos mitológiai alakot ábrázoló szobor díszíti.

Persze a büdöske itt is megtalálható

Bécs A belvárosban jártunk, általános megállapításom, hogy nagyon szép, csak annyira beépített, hogy pl. a Szent István-székesegyházról nem lehet olyan képet készíteni, ami az egészet befogja. Rövid gyalogsétát tettünk a Burg körül, de a turistáknak ilyen hintókon is van lehetőségük a városnézésre.

Hofburg

A Burg előtt két oldalon szobrok

A Burg kertje

Mozart

Szent István-székesegyház

Mária Terézia tér, a szoborcsoport két oldalán a Szépművészeti és a Természeti Múzeum

Szent Péter templom

Hofburg

A Burg előtt két oldalon szobrok

A Burg kertje

Mozart

Szent István-székesegyház

Mária Terézia tér, a szoborcsoport két oldalán a Szépművészeti és a Természeti Múzeum

Szent Péter templom

A Duna és a Morva összefolyásánál az ún. Dévényi-kapunál található az egykori dévényi vár maradványa. A rom a 212 m magas várhegy – 80 m magas – mészkőszirtjén áll.

Az ásatásoknál egy aranyos foxi szaladgált, nem tudtammegállni,hogy ne fotózzam le.

Az ásatásoknál egy aranyos foxi szaladgált, nem tudtammegállni,hogy ne fotózzam le.

Pozsony a Szlovák Köztársaság fővárosa, egyben az ország kulturális, kereskedelmi és ipari központja. Pozsony a hagyományos magyar koronázóváros volt a török hódoltságtól kezdődően.
A vár bejárattal szemben a Szlovák Parlament

Bejárat a várba.

A koronázási templom tornya a várból.

Az Ufó kilátó. Most nem, de voltam már fenn a legtetején.

Nemzeti Színház

A vár bejárattal szemben a Szlovák Parlament

Bejárat a várba.

A koronázási templom tornya a várból.

Az Ufó kilátó. Most nem, de voltam már fenn a legtetején.

Nemzeti Színház

[/b]Sopronban [/b]volt a szállásunk.
Az első este kicsit bementünk a központba sétálni.

Városháza

Városháza

Kedves Gabóci!Először Neked írok.
Győr közelében, Radnóti szobor az út mellett.Út valahová,út a semmibe,út a megsemmisülésbe.NAGY KÖLTŐ VOLT.Tisztelet NEKI.
Eszterházi kastély:Gazdagság,finom ízlés,elegáns ,GYÖNYÖRŰ!!!!!!!!! falikarok a színházteremben,porcelánmintás díszítés-aranyozás- a falakon.Sajnos nem tudom mit jelképeznek a a freskók alakjai./nagyon műveletlen vagyok./Talán egy "ISMERŐS" a tükörben?????Jó képek Gabóci,szépek.Köszönöm szépen az eddigieket.Sopronban laktam 11-16 éves koromig ,így sokat voltam Nagycenken iskolai kiránduláson.Érdekes volt.Nagyon jó így utazgatni a fotelból!Hálás vagyok MINDNYÁJATOKNAK a lehetőségért.
Kedves Rita!Mindjárt megnézem Zsuzsi újabb küldeményeit és jövök vissza.Paggy
Győr közelében, Radnóti szobor az út mellett.Út valahová,út a semmibe,út a megsemmisülésbe.NAGY KÖLTŐ VOLT.Tisztelet NEKI.
Eszterházi kastély:Gazdagság,finom ízlés,elegáns ,GYÖNYÖRŰ!!!!!!!!! falikarok a színházteremben,porcelánmintás díszítés-aranyozás- a falakon.Sajnos nem tudom mit jelképeznek a a freskók alakjai./nagyon műveletlen vagyok./Talán egy "ISMERŐS" a tükörben?????Jó képek Gabóci,szépek.Köszönöm szépen az eddigieket.Sopronban laktam 11-16 éves koromig ,így sokat voltam Nagycenken iskolai kiránduláson.Érdekes volt.Nagyon jó így utazgatni a fotelból!Hálás vagyok MINDNYÁJATOKNAK a lehetőségért.
Kedves Rita!Mindjárt megnézem Zsuzsi újabb küldeményeit és jövök vissza.Paggy
Kedves Rita!
Először is
E JÓ LENNE,HA TE FOTÓZNÁD A FRÉZIÁIMAT!Olyan klassz a turbolyás képed!!!!
Köszönet Zsuzsinak a fotókért.Mintha a Lilla által 2 évvel ezelőtt nézett rajfilmekben kalandoznánk élőben./TOMAS a gőzmozdony,Postás Pet..../Emberléptékű egyemeletes házak,boltok,VIRÁGÜZLET.Betérhetnénk valahova teázni?!Biztos hülyeség,de olyan angol szinű és hangulatú minden.Kár,nem lehet belépni a képbe,mint a Marry Poppins filmben.Úgy belépnék egy kicsit!Szeretném szagolni a levegőt.Mások az illatok azon a tájon ,mint itthon?Mikor mész ismét?Télen soha nem utazol/iskolai szünet/?
Milyen felújítás folyik Nálad?
Nem tudom,hogy kell emotikonokat berakni.Szívesen tennék be ide is.Üdv:Paggy
HOGY KERÜLT AZ ELEJÉRE EGY IKON???
Először is

Köszönet Zsuzsinak a fotókért.Mintha a Lilla által 2 évvel ezelőtt nézett rajfilmekben kalandoznánk élőben./TOMAS a gőzmozdony,Postás Pet..../Emberléptékű egyemeletes házak,boltok,VIRÁGÜZLET.Betérhetnénk valahova teázni?!Biztos hülyeség,de olyan angol szinű és hangulatú minden.Kár,nem lehet belépni a képbe,mint a Marry Poppins filmben.Úgy belépnék egy kicsit!Szeretném szagolni a levegőt.Mások az illatok azon a tájon ,mint itthon?Mikor mész ismét?Télen soha nem utazol/iskolai szünet/?
Milyen felújítás folyik Nálad?
Nem tudom,hogy kell emotikonokat berakni.Szívesen tennék be ide is.Üdv:Paggy
HOGY KERÜLT AZ ELEJÉRE EGY IKON???
Paggy írta:Kedves Gabóci!Először Neked írok.
Sajnos nem tudom mit jelképeznek a a freskók alakjai.
A freskók a négy évszakot szemléltetik, ha jól sikerült lefotóznom. A lovas fogat érdekessége, hogy bárhonnan nézzük, mindig felénk néz. Sajnos rövid idő volt nézelődni, haladni kellett a csoporttal, ezért nem igazán megkomponáltak a képek, csak kattintgattam. Az egész kirándulásról készült képek egy kicsi töredékét tudom megosztani idő hiányában. Maradnak szűkösebb időkre is.
ÚRISTEN MENNYI GYÖNYÖRŰSÉG!
Szülői értekezletünk lesz, ezért estefelé fogok tudni csak jönni, de jövök, és írok!
Az őszölésből egy újabb kép:

Szülői értekezletünk lesz, ezért estefelé fogok tudni csak jönni, de jövök, és írok!

sziasztok! Megint mennyi gyönyörűség!
Köszönöm a virtuális kirándulást én is! Gabóci, nem baj, ha vannak turisták a képeken..de jó volt látni, hogy szinte lenyűgözve készíti a képeket a lovashintón ülő úriember is.
Rita, még ilyen klassz lovasképet még nem is tettél ki, mintha olyan természetes lenne, hogy valaki megy lóháton az Úton...

Rita, még ilyen klassz lovasképet még nem is tettél ki, mintha olyan természetes lenne, hogy valaki megy lóháton az Úton...

Rita írta:
Gyönyörűséges ez a kép.

Gabi! Nem is tudom, mit mondjak! Pár nap alatt ennyi szépséget látni! Biztosan nagyon jól érezted
magad ezekben a napokban.
Fertődön kétszer jártam, és kétszer ejtett rabul a kastély. Minden négyzetcentije gyönyörűséges,
fenséges, pompás. Ez volt az első olyan kastélyom, amire azt mondtam, hogy ez tényleg kastély.
Ez még huszonévesként volt, amikor a kastélyok nagy része pusztulóban volt, és egyáltalán nem
úgy bántak velük, ami megillette volna őket.
Nagycenken is voltam valamikor. Arra emlékeztem, és most a képeidből is kitűnik, hogy igazán
szép, jól karbantartott, férfias bútorokat láttam ott. A szürke kályha különleges!
Tudtam, hogy a bécsi képek rendkívüliek lesznek. Pompa, szín, és forma, csipkék, szoborkavalkád,
finomság, nemesség, rend, tisztaság... nagyjából ennyi jut eszembe a fotókról. Nálunk a kastélyok
most már szépen felújítva várják a vendégeket, de a parkokkal nem törődnek. Az osztrákoknál ez
elképzelhetetlen. Csodásak azok is.
A dévényi-várban bírtam volna a magasságot! Pozsonyba is el kell mennem, ahogy Bécsbe is.
A soproni képeknek meg fantasztikusak a színei, mivel már égtek a lámpák.
Klassz képeket készítettél Gabi! Komoly kulturális sokk ért! Persze azok a legszebbek, ahol téged
is látni lehet!!! És milyen jó, hogy Bécsben is van büdöske!!! Köszi, hogy lefotóztad!
Méh a kékszakállon:

magad ezekben a napokban.
Fertődön kétszer jártam, és kétszer ejtett rabul a kastély. Minden négyzetcentije gyönyörűséges,
fenséges, pompás. Ez volt az első olyan kastélyom, amire azt mondtam, hogy ez tényleg kastély.
Ez még huszonévesként volt, amikor a kastélyok nagy része pusztulóban volt, és egyáltalán nem
úgy bántak velük, ami megillette volna őket.
Nagycenken is voltam valamikor. Arra emlékeztem, és most a képeidből is kitűnik, hogy igazán
szép, jól karbantartott, férfias bútorokat láttam ott. A szürke kályha különleges!
Tudtam, hogy a bécsi képek rendkívüliek lesznek. Pompa, szín, és forma, csipkék, szoborkavalkád,
finomság, nemesség, rend, tisztaság... nagyjából ennyi jut eszembe a fotókról. Nálunk a kastélyok
most már szépen felújítva várják a vendégeket, de a parkokkal nem törődnek. Az osztrákoknál ez
elképzelhetetlen. Csodásak azok is.
A dévényi-várban bírtam volna a magasságot! Pozsonyba is el kell mennem, ahogy Bécsbe is.
A soproni képeknek meg fantasztikusak a színei, mivel már égtek a lámpák.
Klassz képeket készítettél Gabi! Komoly kulturális sokk ért! Persze azok a legszebbek, ahol téged
is látni lehet!!! És milyen jó, hogy Bécsben is van büdöske!!! Köszi, hogy lefotóztad!
Méh a kékszakállon:

Rita! Köszönöm a dicséretet.
Rengeteg fotót csináltam (850), nem volt egyszerű válogatni belőlük. Még a templomokról fogok kitenni egyszer egy csokorra valót.
Ez a kép nagyon különleges, szépségesen szép!

Rita írta:Gabi!
Méh a kékszakállon:
Ez a kép nagyon különleges, szépségesen szép!

sziasztok! Kicsit bejőttem nézegelödni és milyen jól tettem. Gabóci, gyönyörűek a képek, és volt sok, ahol még nem is jártam..pl. dévényi vár, és egyből kattogott is az agyam milyen irodalmi mű is kapcsolódik ehhez a várhoz.! Pozsonyhoz nem fűznek jó emlékek, mivel magyarok voltunk, nem voltak hajlandók cipőt eladni nekünk..kidobtak az üzletből mert magyarul beszéltünk. ezt anno meg lehetett csinálni...
.Nem is maradtunk, és nem is mentünk vissza többé!
Kastélyok gyönyörűek kívül belül, látszik, hogy megbecsülik őket. Itthon még mindig nem annyira mint kellene, de már van javulás ezen a téren, igaz, hogy nagy felháborodást kelt, hogy a kórházakra helyenként nincs annyi pénz mint a kastélyokra...Kár hogy a győri Zrinyi korházat nem tudom megvenni, lenne elképzelésem...xddd.
A büdöske megmosolyogtatott, mindenhol kedves növény.
Jó volt látni Gabócit is a képen, a soproni képek meg csodásak az est fényeivel, színeivel együtt is. azért egy kicsit mintha túlzsúfolt lett volna a program, nem igazán maradt idő amire még jó lett volna ha marad...majd talán legközelebb. Köszönöm a virtuális kirándulást. Az külön élmény, hogy a fotók is minőségiek...azért tényleg nem mindegy, hogy gép, vagy teló..
Rita a méhes képed megint fantasztikus! Hétvégére megint nagyon meleg lesz, 2o-22 van ide igérve, remélem ki tudunk mozdulni....Már megint vésnek a fejem felett...és még 8 sincs..és ez megy már hetek óta...

Kastélyok gyönyörűek kívül belül, látszik, hogy megbecsülik őket. Itthon még mindig nem annyira mint kellene, de már van javulás ezen a téren, igaz, hogy nagy felháborodást kelt, hogy a kórházakra helyenként nincs annyi pénz mint a kastélyokra...Kár hogy a győri Zrinyi korházat nem tudom megvenni, lenne elképzelésem...xddd.
A büdöske megmosolyogtatott, mindenhol kedves növény.

Rita a méhes képed megint fantasztikus! Hétvégére megint nagyon meleg lesz, 2o-22 van ide igérve, remélem ki tudunk mozdulni....Már megint vésnek a fejem felett...és még 8 sincs..és ez megy már hetek óta...