Van képem hozzá

Rita
Adminisztrátor

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. október 10. 18:07

Paggy írta:Kedves Rita!
Először is :DE JÓ LENNE,HA TE FOTÓZNÁD A FRÉZIÁIMAT!Olyan klassz a turbolyás képed!!!!
Köszönet Zsuzsinak a fotókért.Mintha a Lilla által 2 évvel ezelőtt nézett rajfilmekben kalandoznánk élőben./TOMAS a gőzmozdony,Postás Pet..../Emberléptékű egyemeletes házak,boltok,VIRÁGÜZLET.Betérhetnénk valahova teázni?!Biztos hülyeség,de olyan angol szinű és hangulatú minden.Kár,nem lehet belépni a képbe,mint a Marry Poppins filmben.Úgy belépnék egy kicsit!Szeretném szagolni a levegőt.Mások az illatok azon a tájon ,mint itthon?Mikor mész ismét?Télen soha nem utazol/iskolai szünet/?
Milyen felújítás folyik Nálad?
Nem tudom,hogy kell emotikonokat berakni.Szívesen tennék be ide is.Üdv:Paggy
HOGY KERÜLT AZ ELEJÉRE EGY IKON???

Kedves Paggy! Ahová szeretnéd az emotikont, oda kell klikkelned, utána pedig az megfelelő
figurára. Én most azt szeretném, hogy a mondat végén a pont után jelenjen majd meg, ezért
a pont után nyomok egy klikket, majd az emotikonra is egyet. :-bd

Anglia olyan, mint Magyarország, nem nőnek a házak az égig, még a nagyvárosokban sem.
Manchester vagy Liverpool a legnagyobb városok közé tartoznak, mégis majdnem gyalog is
bejárhatóak.
Igaz, más a városszerkezet, mint nálunk. Nem csinálnak hatalmas cityket, a városmag nem
nagy, viszont a közigazgatásilag hozzátartozó települések (külvárosok) miatt mégis nagynak
mondhatóak. De maguk a külvárosok is cuki kisvárosok. Nagyon tetszenek nekem. Ezekbe a
városkákba nincsenek hatalmas üzletek, üzletláncok, plázák, csakis a városon kívülre engedik
felépíteni őket. Így megmaradnak a kisboltok, a hentes, a pékségek. A kisvállalkozók nem
mennek tönkre a hipermarketek miatt.

Csak nyáron megyek, mert a többi szünet nagyon kevés rá, de minden évben elhatározom, hogy
kint karácsonyozom, de a gyerekek olyan helyen dolgoznak, hogy az a legmunkásabb időszak,
még szabadságra sem engedik el őket, sőt túlóráznak legtöbbször. Ha nyugdíjas leszek, többször
hosszabb időre fogok menni, már ők is alig várják és én is.

Már télen vacakolt a fűtésem, de szerencsére nem annyira, hogy megfagyjak. A szerelő átmosta
a radiátorokat, meg az egész rendszert, és kiderült, hogy a bebetonozott csövek, amik mennek
a kazánházba, el vannak korrodálva, és részlegesen el is vannak dugulva. Az átmosás következtében
jobb lett a helyzet, de jó már soha nem lesz.

Még pár nap, és elkezdik a házamat szigetelni kívülről, és az egyik szobát akartam felújíttatni,
de a fűtésszerelő azt javasolta, hogy nyáron cseréltessem ki az összes radiátort, és a csöveket,
mert még egy telet nem biztos, hogy kibír a mostani, ezért lehet, hogy a szobát csak részlegesen
újíttatom fel, mert nem szeretném, ha a nyári munkák miatt tönkremenne amit most megcsinálnak.
Úgyhogy lehet, hogy csak padlócsere lesz, a többi marad a nyári fűtésszerelés utánra.

Ez még egy augusztusi fotóm, amikor a messzebbi buszmegállóba kellett gyalogolnom reggelente:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. október 10. 18:29

Mint már mondtam, Zsuzsiék egy újabb lakókocsiparkban szálltak meg Yorkshire megyében,
ez a Robin Hood Caravan & Camping Park nevet viselte. A lakókocsik itt is tiszták és nagyon
kényelmesek voltak. A városka neve Slingsby:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

Slingsby egy nagyon egyszerű vidéki kisváros, amiben soha nem történik semmi,
legfeljebb csak Agatha Christie regényeiben:

Ez egy kisbolt volt:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. október 10. 18:47

A helyi iskola:

Kép

Nagyon tetszik a kerítés mentén ültetett növénykavalkád. A kerítés alacsony, a dísznövények
magasak, jól útját állják a kíváncsiskodó szemeknek, és szépek is:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. október 10. 23:43

Sziasztok!Most jutottam ide.Mielőtt belekezdenék a virtuális kirándulás méltatásába, muszáj megírnom a tegnap éjszakai kalandom.
Hétfőnként este pótnagyiskodom egy volt szeretett tanítványom gyerkőceinél.Ambrus 5 éves ,Janka 3.Számomra ők tündérkék,no némi pumuklis beütéssel./Főleg Ambrus/Tehát már többedszerre mentem tegnap,mikoris Ambrus zokogva fogadott és azt kiabálta menjek azonnal haza.Egyre jobban belehergelte magát a sírásba.Nem tudtunk rájönni,mi ez a hirtelen ellenszenv,hiszen eléggé kedveltük egymást.A szülőknek programjuk volt,ezért otthagyták rám a zokogó,kiabáló kisfiút és a mosolygós kedveskedő Jankát.Mindent bevetettem ,amit csak tudtam,semmi sem használt.Már a bejárati ajtónál állva ordibált.Hiába próbáltam megnyugtatni,egyre rosszabb lett.Ekkor kitaláltam a következőt:
Ambruska,nem azt kérem, hagyd abba az ordibálást,mert azt tudom nehezedre esne,csak azt,hogy egy picit halkabban. A szomszéd néni szeretné megnézni a kukásautóról szóló filmet a TV-ben és nem hallja meg mit mesélnek róla.-Rámnézett és azt mondta-Nekem is van egy ilyen könyvem,megnézegetjük?-Hát persze,engem is érdekel!-válaszoltam.És letelepedtünk a bejárati ajtóhoz .Janka hozta a plüsskutyákat,mert nekik is kell látniuk .1/2 órát "olvasgattunk" a szemét útjáról.ÉS EKKOR JÖTTEM RÁ, mennyire hiányosak az ismereteim.Egy CSÚCSSZUPER KÉPES-MAGYARÁZÓ KÖNYV volt.Sokat segített Ambrus ,ő már mindent tudott róla .A bonyolult ábrákat elmagyarázta az újrahasznosítás folyamatáról .A végén Jankával kézenfogtak/3 éves/ , elvezettek az otthoni kukához ,majd előadást tartottak a szelektív hulladékgyűjtésről.Szóval le vagyok maradva. Mindezek után vidáman fürcsiztek a kádban,mese és alvás.
Kedves Gabóci!
Nagy boldogság volt továbbnézni a kirándulási képeid.Nekem az jutott az eszembe,hogy mennyivel gazdagabb város /nem szellemileg és kulturálisan,hanem anyagilag/ez a Bécs.Persze ismerem a történelmet a BIRODALOM FŐVÁROSÁRÓL ,meg könnyű gazdagnak lenni,ha a leigázottak is hozzájárulnak a nagysághoz,de mégis ,igen szépek az épületek, a templomok és a parkok.
Pozsonyban a vár nagyon tetszik.Be is mentetek?Egyáltalán,hogy fért bele ennyi minden 3 napba?Tényleg,végre igazán láthattunk Téged!Gabóci,nagyon-nagyon köszönöm a sok jó képet.Majd elfelejtettem:Milyen más a pozsonyi vár parkja,mint schönbrunnié!Sokkal mérnökibb.Voltatok cukrászdában bűnözni?Sopronomat meg nagyon ismerek,örülök,hogy láthattam. :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. október 10. 23:51

Kedves Rita!
Ismét egy kis angliai városnézegetés.Nagyon el tudnék lakni a lakókocsi-parkban.Jó kényelmes és barátságos.picit furcsa nekem az angol házak vakolatlansága,de tetszik.Köszönöm szépen a magyarázatokat is.ÉS EZ MÁR MEGY: :flower1: :littlehearth: %%-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. október 10. 23:55

Janka és Ambrus is így lubickoltak tegnap,mint a teknősöm ma, a fürdőszoba takarítása előtt ,a kádamban.Minden héten 1x fürödhetnek itt is .Utána hypózás!!!/
Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. október 11. 6:18

Paggy! Jót nevettem a kalandodon a Ambrussal, és a szelektív szemétgyűjtéssel. Nem lehet, hogy
Ambrus nem akarta, hogy a szülei elmenjenek otthonról?

Tetszett a teknős-welness is!

Ezt is egy augusztus végi reggelen fotóztam a buszhoz menet:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. október 11. 9:29

sziasztok! Paggy, milyen klasszul leszerelted a kissrácot...remek közös foglalkozás lett belőle...aranyos a teknősöd is...biztosan élvezte.. :D ;)
Rita, a reggeli virágképed megint meseszép, az ember csak sóhajtozik, mennyi szépség mellett tud elmenni, mert nem is veszi észre a különlegességet. Persze mi is csak azóta okosodtunk, hogy van ez a fotósarok! :D . Legyen mindenhol kellemes időtök... ;) :D \:D/ :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth: :-bd
Csak most vettem észre, hogy a legutóbbi képeket még nem is láttam...egyik másikat szívesen kitenném a falra...és megint olvashatnékom támad a hangulatától ami átjön. Nem tudom a hágóig sikerül e majd egyszer lányodéknak eljutni, télen nagyon veszélyes, de tavasztól őszig viszont csodaszép és különleges. Nem is csodálom, hogy nem akaródzott onnan eljönni a városi fiúnak aki állatorvos lett, hanem teljesen beszippantotta a környezet. Át is jön ez a könyvein. :movingflower: :flower1: :littlehearth: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. október 11. 10:07

Kedves Rita!Persze,nem akarta ,hogy elmenjenek.De kicsit aggasztó volt a szülőknek ,hogy engem nem akart.Bár nagyon régen ismernek és szeretnek,ki kellett volna deríteni ,tényleg nem én vagyok-e ,akitől tart.Végül nem szántak rá időt.Jó lett volna,ha maguktól rájönnek.Bár akkor is kell egy kis szabadidő a szülőknek is.Végül megoldódott.Direkt nem magyaráztam el nekik,mert különben el sem mozdulnának a gyerekek mellől.
Nagyon szép a reggeli fotód.Köszönöm.Paggy
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. október 11. 16:36

Zsuzsiék egy Helmsley nevű városkába is ellátogattak. Pici és cuki és gazdagok lakják. Itt minden épületnek
ugyanabból a helyi kőből kell épülnie:

Egy anglikán templom és a kertje:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. október 11. 17:34

Ma délután hazafelé:
rl=https://kephost.com/image/B7nK]Kép[/url]
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. október 11. 17:34

img]https://kephost.com/images/2017/10/11/P1010040.jpg[/img]
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. október 11. 17:42

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. október 12. 10:23

Rita írta:Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Ide már csak az állatorvosom hiányzik a kutyáival.... :))
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. október 12. 10:24

Paggy írta:img]https://kephost.com/images/2017/10/11/P1010040.jpg[/img]
Kép
Kép

Szia Paggy, látom ott is érdekes időjárási képek alakultak ki...itt is, de aztán el is mentek a felhők! :D
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. október 13. 4:49

A Zsuzsi lányom fotóihoz még tettem ki párat egy nagyon cuki egykori piacvároskáról,
Helmsleyről.

Kata, elolvasni nem, de ha egyszer megfilmesítik, megfogom nézni az állatorvosodat!

Paggy! Csatlakozom Katához. Mintha nem bp-i, hanem angliai képeket tettél volna fel.
A lányom fotói szoktak ilyenek lenni, hogy a néhány percen belül készülteken is hol süt,
hol borul, hol esik, hol süt és borul, vagy épp süt és esik. Nála is, és nálad is jól látni,
mennyire befolyásolja a képek színét, és ezáltal a hangulatát az időjárás. Némelyik
képen szép ősz van már, de van, ahol még mintha nyár lenne.

Tegnap fotóztam Foltos Cicáról hazafelé jövet:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. október 13. 14:41

szia cicó..de rég láttunk! Köszönöm a képet Rita :)) :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
remélem megkaptad a mai képeket.... ;) :D
Spoiler: mutasd
hozhatsz a facéról is ha valamelyik nagyon tetszik..már nem is tudom követni mit sikerült küldeni mit nem ! megbolondult a gmail hogy nem akarja a telóról engedni a több képet...
:ymblushing: ;) :-o
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. október 13. 18:22

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. október 13. 18:23

Kép
Kép
Kép

EZ AZ USZODA A TERMÁL RÉSZ A HONLAPON MEGTALÁLHATÓ
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. október 13. 18:24

url=https://kephost.com/image/BLWx]Kép[/url]
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. október 13. 18:37

[url=https://kephost.com/image/BLtn]Kép[/u

A RUDAS FÜRDŐ TÖRTÉNETE A LEGUTÓBBI RÉGÉSZETI KUTATÁSOK TÜKRÉBEN
A Gellért hegy lábánál létesült első települések kialakulásában közrejátszott a meleg vizű források közelsége (pl.: a mai Árpád-, Rákóczi-,Musztafa-, Gül Baba-, Beatrix-, Mátyás király forrás)
A települések meglétét a korábbi ásatások is bizonyították. 1957-ben egy eraviszkusz település maradványait találták meg a Rudas fürdő Attila kútjának közelében.
A Gellért hegy környékének fejlődése IV. Béla király idejében kezdett kibontakozni a tatárjárás után. A johannita lovagok ezen a környéken építettek ispotályt fürdővel együtt a mai Rudas fürdő helyén. 1458-tól Mátyás király uralkodásának ideje alatt több fürdő építésére került sor például a Rácz fürdőére, melyet fedett folyosó kötött össze a királyi várral.
1541-ben Buda megszállásakor a törökök a régi épületek köveit felhasználva építettek mecseteket, fürdőket.
A fentebb említett ispotály a török hódításkor még állt, amit átalakítottak és fürdőként használták a Rudas fürdő megépítéséig.
A Rudas fürdő 1566-1572 közötti felépítése Szokoli Musztafa budai pasa nevéhez köthető, amely olyan mértékben sikerült, hogy a fürdőt a mai napig folyamatosan használják, kisebb javításokkal. A Rudas fürdő ilidzsa típusú fürdő volt, amely a források vizének hasznosításával épült.
Az ilidzsa (termálfürdő) jellegű török fürdők központi részét a medence foglalta el, amely termálvizekre épült, a hamam (gőzfürdő) típusú fürdők központjában pedig egy izzasztókő volt található.
Az ilidzsa fürdő eredeti állapotában rendelkezett egy nagyméretű előcsarnokkal, itt öltözhettek át a vendégek és ezen a helyen lehetett teázni, kávézni, pipázni. Ezután következett az átmeneti helyiség, ahol a fal melletti padkákra ülhettek és csorgó kutakból vizet locsolhattak magukra a fürdőzők. A forró helyiség falai mentén szintén voltak csorgó kutak és ebben a helyiségben helyezkedett el középen a medence. A forró helyiségekből nyíltak a magánfürdők, ahol muszlim szokás szerint szőrtelenítést végeztek.
A Rudas fürdő épületének magja a török fürdő nyolcszögletű medencéje és nyolc oszlopos medencetere, amelynek oszlopos kialakítása ritkaság, és kisebb változtatásokkal a mai napig a fürdő alapja. Az oszlopokra támaszkodik a felülvilágítókkal áttört félgömb kupola. A kupolatér négyzet alaprajzú tér, sarkain negyed gömb kupolákkal, alattuk sztalaktit boltozattal, amely a török építészetre jellemző lépcsőzetes kialakítással készült.
A fürdő török kori neve a „Zöld oszlopos fürdő”, melyet a régészek szerint a ma már nem álló zöld oszlopról kaphatta (az oszlop helyét nem találták meg, de a falakba építve még ma is láthatóak zöld kövek). Jelenlegi nevének kialakulásáról több vélemény is felvetődött. A lehetséges változatok egyike, hogy a kompkikötő rúdjáról kapta a nevét, más vélemények szerint azonban a környéken élő rácok által használt Rudna ilidzse (ásványos fürdő) névből alakult ki a Rudas elnevezés.-

http://www.rudasfurdo.hu/galeria/wellness-reszleg-48

Vissza: “Társalgó”