Ido! Én is sajnálom, hogy nem élesebb! Tegnap, mikor hazajöttem, le sem vetkőztem, csak
a táskámat tettem le, és máris mentem oda, ahol vasárnap is álltam, hátha napfényben is
el tudom kapni a csuszkát, ám semmi mozgás nem volt a rés körül. De nem adom fel! Még
közelről nem is láttam őket soha. Nagyon kíváncsi vagyok.
Azt olvastam róla, hogy fejjel lefelé is képes falatozni, ahogy halad lefelé a fák törzsén
rovarok után kutatva. magokból, termésekből, de néha a lárvákból is nagyobb mennyiséget
halmoznak fel, amihez csak ínséges időben nyúlnak hozzá.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Csuszka_(mad%C3%A1r)Ilyen az egyik eredeti fotó, ebből nagyítottam ki, amit kitettem. Ködben, maximális zoom
mellett:
Gabi! Köszi az élesítést! Így már az is látszik, hogy szép narancssárga színű a hasi tollazatuk.
Hátha megjelenik majd a cinkegolyón, vagy a szalonnán, ha végre kitalálom, hogy hová is
tegyem. Nem egyszerű dolog, mert a menyét, ami nagyon gyakori nálunk, is szemet vet rá.
Azt is fémmel kell majd kiakasztanom, mert a madzagot elrágja, és már viszi is a leeső szalonnát.
Gyönyörűek a levélfotók! Nagyon érdekesek a barna pöttyös, piros háromszöges, sárga színű
juharlevelek! Hogy kerülnek oda azok a piros háromszögek?
Paggy! A fotóidról a Rookie Agent Rouge c. nagyszerű kínai sorozatom jutott eszembe, ami a
japán megszállás idején játszódik, és a japán főmufti is gyűjtötte a lepkéket. Kéjesen szúrta
a még élő rovarokat a gyűjteményébe. Kíváncsi leszek a fotókra!
Kata! Itt is mondom, hogy szép lettél! Nekem is kéne már menni. Fel is hívom a fodrászomat!
Ismét szépek lettek a képek! Hátha ma tovább is eljuttok majd!
Tegnap átmentem a lakatlan szomszédba, és ezt láttam. Modell cica napozik a talicskában, amit
errefelé furiknak hívnak: