Van képem hozzá

Kata58
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. április 8. 17:55

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
A gyönyörűen felújított nővérszálló a tó mellett.
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2018. április 9. 16:30

Paggy írta:Gyorsan-gyorsan beugrottam.KÖSZÖNÖM A hármasbetűsort.Mielőtt a képekre rátérnék:Kata kedveském!Lehet,hogy nem láttam,mindjárt újra megnézem ,TE írtál betűsort,Kérlek ne vedd tolakodásnak a kérdést!
Most pedig a képek:
Visszafelé .
Kata!Fantasztikus ez a sok kép!!!!!!Köszönöm-köszönöm.Néhány érdekes a sokból:Mik azok ott,lábas halak,vagy kis békák?A papagájok tündériek-Mióta Éva írt a sajátjáról ,ezenkívül betett egy csomó linket ,mégjobban érdekelnek.Örülök,hogy ki tudtál mozdulni .Egy kérdés,van a közeletekben nagyobb virágüzlet ?
Gabóci!Milyen jó képet készítettél,csodás az asztalon!Felírtam a betűket.
Rita!Tudom,hogy rengeteg az elfoglaltságod , ennyi fordítás mellett ,meg a munkád és egyebek,örülök mikor idejössz a gyönyörű fotóiddal.
MinGi!Neked is köszönet a betűsorért.
MAJD MEGLÁTJUK MI LESZ IDÉN ,MIVEL JUTALMAZ MEG AZ ÉG FRÉZIAÜGYBEN.
Lányok!
A hónapban lesz egy cukrászdás jelentkezésem/a lányok szülinapja/,majd a KOR.Kult Kp. táncelőadása /ha tudok videózni/.Május elején pedig a BUDAPEST 100.
A cukrászdaválasztás:a tetőteraszos kávézást május végére halasztjuk/amit ketten ajánlottatok/ a lányok most az elsőt részesítik előnyben,bár a tetőterasz nekik is a kedvence,de még nincs annaira jó idő.Nekem a SMÚZ is érdekes lett volna.
Másik:Voltatok a Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Múzeumban?Megyek oda is.Tudom,hogy megígértem a SzépművészetiT,de majd ,amikor októbenben az egész megnyílik,s esetleg ,ha jó idő van Gabóci is feljön/? :x Még valami: június 23 MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA Jó sok mindent tőlem,----de nekem az az érdekes,amit ti küldtök------.Mára ennyit.Ja igen JÖNNEK A FRÉZIÁK ISÜdv:Paggy

Szia Paggy! Én már régen, még a felhívás napján elküldtem a betűimet. Remélem megtaláltad. Nem tudom, hogy Kata ismeri-e azokat a kis lábas halakat. Szerintem mexikói axalotlok. Vagyis vizikutyák. Állatos boltokban szoktam látni én is. Mindig megnézem az akváriumokat is meg a hüllőket is. Most már a kígyókat is meg tudom nézni. Fogdosni még nem fogdosnám. Viszont volt olyan munkatársam aki kígyókat és bogarakat tartott. De fiatalon járta az országot bemutatni is a kígyókat. Tehát igazán ismeri őket. Szeretem ezeket a boltokat, rengeteg különös állatot látni ott. Viszont aki madarat, papagájt akar vásárolni az inkább tenyésztőtől vegyen. Biztonságosabb.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Mexikói_axolotl
http://www.erdekesvilag.hu/a-mexikoi-axolotl-vizikutya/
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2018. április 9. 16:39

Sziasztok lányok!
Csodaszépek ezek a tavaszi képek.
Kata gyönyörű sárgákat hozták. Csak úgy szikrázik, kápráztat a zöldben. Biztosan jó idő is volt. Nagyon vékonyan, nyáriasan van Samuka öltözve. Nálunk is ilyen még az idő. Örülök a jó és szép időnek, de nekem nagyon hirtelen jött ez a nagy változás. Egyik nap még vastag téli kabátot kellett felvenni, másnap meg 25 fokkal is melegebb lett. Na ez nem jó már az ilyen szépkorúaknak, mint én is vagyok.))
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. április 9. 17:55

Sziasztok! A betükhöz most vissza kellene olvasnom hol találom...de maradjunk annyiban, hogy jó éva betűi is csak visszafelé..így nem nagyon kell keresgélnem-
Ma full fáradt vagyok ma is, úgy látszik a lában nem díjazza a gyaloglást.! Viszont, nagyon sokat mentünk, majdnem 4ooo lépés.xd
Vettem egy másik fejhallgatót, sikerült feliratni és elmenni a gyógyszerért. Valamint másik időpontot kérni a fizikóra és máris mehetek a jövő héten Hát ez csúcs! Biztosan nagyon jót fog tenni a derekamnak. hoztam képeket is, de még nem tettem fel a facéra, addig nem tudom idehozni. :)) :D Kész nyár van itthon, remélem mindenkinél gyönyörű napsütéses nap van. Felteregetek, mindjárt jövök. :D :-bd
Na közben feltöltődött a telefonom is, készülnek a fotók a facéra....
Kép
Felavattuk az első nyári napot..ketten elbírtunk a fagyival,mire odaértünk az Erzsébet ligetbe, meg is ettük! :littlehearth: :)) .
Itt a legfinomabb!
Kép
Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
ó elfelejtettem elküldeni...bocsi :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. április 9. 20:22

Annyira élvezem, hogy "VIRÁGOSODUNK"! Lassan már én is tudok többféle virágot is hozni,
de most mégis a hétvége szemtelenjét mutatom meg nektek. Már megszoktam, hogy főként
nyáron, szoktak kopogni a madarak az ablakomon. Legtöbbször a konyhain. Neki is szoktak
repülni, de az teljesen más, az nagyon hangos, tompa koppanás, ezen meg lehet hallani, hogy
a csőrükkel csinálják.

Ennyi bevezető után rátérek a lényegre: szombaton kopognak a konyhaablakon. Szarka és
szajkó kopogott már máskor is, fekete rigó még nem. A videón csak az látszik, hogy le-fel
mászkál a párkányon, kopogni bezzeg nem akart:

Vasárnap már nagyon nagy kopogások voltak. Megyek ki, hát ezt művelte, ami a videón látszik.
Először a konyha, majd az én, később egy másik szoba ablakát verte. Nem tudom, hogy miért,
de nem akarta abbahagyni. Meguntam és folyamatosan verve belülről az ablakot elzavartam, de
újra és újra visszajött. Délután megunhatta, mert nem jött többet. Megpucoltam az ablakokat,
mert szörnyen összekente, és azt hittem, hogy megszabadultam tőle. Hát nem! Reggel fél 7-kor
elkezdte, megint elzavartam. Mire hazajöttem mindhárom helyiség ablakai szutykosak voltak.
Érdekes, hogy a harmadik szoba ablakára rá sem hederít. Lehet, hogy Éva tud valami okosat
mondani.

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. április 10. 4:21

Szia Rita!Lehet,hogy meglátta a tükörképét , azt gondolta egy másik rigót lát,akivel harcolnia kell.
Hajnal van .Nagy izgalommal várom a BUDAPEST 100 programot,ezért néha bekukkantok hozzájuk, hátha már lehet regisztrálni.Mindenképp szeretnék látni néhány régi házat belülről.
Itt a FACEBOOK linkjük: https://www.facebook.com/budapest100
Még sötét van ,kint csicseregnek a madarak,a kutyáim horkolnak,Lukrécia cicám a billentyűzet mellett dorombol és sütkérezik a kislámpa fényében.
Majd este jövök nézelődni.Szép reggelt!Paggy
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. április 10. 6:36

Paggy írta:Szia Rita!Lehet,hogy meglátta a tükörképét , azt gondolta egy másik rigót lát,akivel harcolnia kell.
Hajnal van .Nagy izgalommal várom a BUDAPEST 100 programot,ezért néha bekukkantok hozzájuk, hátha már lehet regisztrálni.Mindenképp szeretnék látni néhány régi házat belülről.
Itt a FACEBOOK linkjük: https://www.facebook.com/budapest100
Még sötét van ,kint csicseregnek a madarak,a kutyáim horkolnak,Lukrécia cicám a billentyűzet mellett dorombol és sütkérezik a kislámpa fényében.
Majd este jövök nézelődni.Szép reggelt!Paggy

Paggy! Aranyos csendélet vesz körül! Mindig résen vagy, biztosan elkapod a regisztrálás idejét is.

Valami olyasmi lehet a rigóval, amit írtál. Keresgéltem a neten, és valószínűleg a közelben van a
fészke, és ellenséget lát a saját tükörképében. Nem tudok mást tenni, kivárom, amíg megszokja
a helyzetet. Addig nem pucolok ablakot.

Tegnapi fotó a salátaboglárkákról:

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. április 10. 7:10

Megint én vagyok,mert nem tudtam visszaaludni.Kipróbáltam a fréziás képeslapötletem.Itt az eredmény .Elfelejtettem írni,hogy találtam két megbújó hős /telet átvészelő/fréziát a leghátsó cserépben, a száradó levelek között.Nosza csináltam éjjel fotókat.Reggelr kinyíltak..Szerintem gyönyörű virág a frézia.Paggy
Kivételesen és kivételezve küldöm Ritának és Katának
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. április 10. 7:14

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. április 10. 7:21

Lehet 1000-féle vázába tenni:
=https://www.kephost.com/image/Jbnf]Kép[/url]
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. április 10. 7:25

Itt van egy próbálkozásom más képekkel.Címe:TAVASZ
Kép

MOST AZUTÁN TÉNYLEG ÜDV
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2018. április 10. 13:02

Sziasztok lányok!
Rita ez amit Paggy is írt. Tükröződés. Rémszemekkel vagy rémzsinórokkal lehet és kellene is védekezni ellene.
https://www.nlcafe.hu/ezvan/20170403/to ... vedekezes/
https://www.duol.hu/allatvilag/maniakus ... d-1686015/

Állítólag nem fog sokáig tartani. Később meg lehet szüntetni.
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2018. április 10. 13:03

Paggy írta:Megint én vagyok,mert nem tudtam visszaaludni.Kipróbáltam a fréziás képeslapötletem.Itt az eredmény .Elfelejtettem írni,hogy találtam két megbújó hős /telet átvészelő/fréziát a leghátsó cserépben, a száradó levelek között.Nosza csináltam éjjel fotókat.Reggelr kinyíltak..Szerintem gyönyörű virág a frézia.Paggy
Kép

Csodaszép lett. Jó ötlet volt.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. április 10. 14:39

Sziasztok! Megjöttünk a mai kiruccanásból de azt hiszem csak egy kép erejéig futotta, mert időre mentünk pedikűröshöz. Nem tudtnk tovább menni, visszafelé még gyanútlanul Rossman, ,húsbolt, Kenyérbolt, hogy buktát vegyek. ;) .

Hazaérve végeredmény :-t :-?? :-w :-q :(( . Samu a kádban landolt, az összes holmi a mosógépben. az is amiben elindultunk, az is amiben hazajöttünk...legszívesebben őt is a mosógépbe tettem volna, hogy kimossam belőle ...na mindegy most jóízűen eszi az ebédet, tegnapról még maradt! Az új adag már feltéve.
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép

Kép
És ez még nem az est, csak a felhő ami jött.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. április 10. 14:42

Paggy írta:Megint én vagyok,mert nem tudtam visszaaludni.Kipróbáltam a fréziás képeslapötletem.Itt az eredmény .Elfelejtettem írni,hogy találtam két megbújó hős /telet átvészelő/fréziát a leghátsó cserépben, a száradó levelek között.Nosza csináltam éjjel fotókat.Reggelr kinyíltak..Szerintem gyönyörű virág a frézia.Paggy
Kép

Paggy, nagyon kedves vagy, köszönöm ezt a virtuális gyönyörűséget! :x :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Ritának pedig a madárvideót..
Nekem most irány a konyha...Egykét dologról megfeledkeztem... :))
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. április 11. 0:55

Már megint jó későn vagy jó korán értem ide.Előbb azonban aludtam egyet ruhástul az ágyamon.
Kedves Éva!Köszönöm az AXOLOTLRól szóló linkeket.Megvallom őszintén nagyon nem szimpatikus állatka.Biztos ,ha rólam olvasna,ugyanezt gondolná.Kissé sárkány-és varangyszerű,ráadásul még hajlamos a kannibalizmusra!Nem jó belegondolni,hogy bennünk is vannak a kétéltűek tulajdonság-maradványai/lásd az anyaméhben a magzat fejlődésének szakaszai/.Igaz viszont az is,hogy kifejlett állapotunkban sem vagyunk sokkal különbek/háborúk.../.
Kedves Kata!Jó sok képet tettél fel, köszönöm szépen.Mindjárt meg is kóstolnám a fagylaltot,de sajnos éjjel már nem ehetek édességet.A kenyeres fotó is élethű.C :(( csupa jó kis szénhidrát!/.Feljegyeztem a betűsort/frézia/.
Lányok!A fréziás képeslapmintát,azért mutatom,hogy esetleg valaki közületek tud olyant,hogy a vázába is be lehet varázsolni a virágot.Egymásra másolni?Vagy egyéb trükk?
Kedves Marcsi!/Gyomár/Nem tudtam,hogy beteg vagy.Vigyázz magadra!A lányodnak drukkolok.Anyukám szerint a rossz lehet valami jó dolog kezdete.60 évesen azonnal nyugdíjazták,később ez lett a szerencse,mert bánatában eszébe jutott egy volt kolléganője.Elment hozzá beszélgetni.A hölgy jólmenő könyvelő céget vezetett ,bevette anyut társnak.OLYAN 25 évig tartó szuper élete lett,mint még soha.Tudott utazni,autót vett és segítette a családját ennyi idősen!!!!Persze nem mindig alakul ennyire sikeresen,de azért kedves Marcsi,őszintén kívánok sok szerencsét neki! %%- %%- %%- :littlehearth:
Most pedig irány az ágy,reggel a CSARNOKBA megyek.
Valami vidámat is a végére:
Spoiler: mutasd
Írtam már nektek,hogy találkoztam egy VILÁGUTAZÓ sráccal.Vele gyakorlom a németet.Nagyon aranyos,Jó hogy nem vagyok fiatalabb,mert a párom nem tudom mit szólna , olyan örömmel mesélem a vele kapcsolatos élményeimet.Tehát szombatonként 2 órát ülünk a Burger Kingben és jó sokat
beszélgetünk.Mit beszélgetünk,röhögünk.Mindketten gyereklelkű felnőttek vagyunk,így a nyelvet szituációs játékokkal gyakoroljuk.Például legutoljára utazási iroda alkalmazottja és egy kekeckedő házasulandó pár egyik tagját alakítottuk felváltva.Na képzelhetitek!Kicsit nagyot hallok ,főleg a sokéves gyerekzsivaj miatt,így nem vettem észre ,hogy harsogok.A körülöttünk ülők,azt hitték,hogy tényleg németek vagyunk és valami nincs rendben nálunk,úgyhogy hívták az üzletvezetőt.Elámult,mikor megtudta,hogy csak nyelvgyakorlat az egész.Elnézést kértem,de azért nagyon tetszett a szituáció . :)) Most már tényleg "húzok" aludni.Paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. április 11. 18:09

Jaj Paggy, akkorát nevettem a szitun :)) :)) :)) .Nálam fordítva szokott lenni mikor még fiatal voltam ..rendszeresen jöttek hozzám hogy van e valutám eladó. Sehogy nem akarták elhinni hogy nem német vagyok, hanem magyar :)) :)) :)) :))
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2018. április 11. 19:44

Szervusztok! Ritkábban jövök a fórumba, kevesebb dorámát nézek, mert nem esik jól ülni a gépnél. Inkább sokat sétálok ebben a gyönyörű napsütésben, gyűjtöm a D vitamint és fotózok. A zömét a facebookra tettem ki, de néhányat itt is megosztok veletek. A séta megviseli a lábamat, ezért ma elmentem talpbetétet csináltatni. Számítógéppel lefotózták, 2 hét múlva lesz kész. Nem csoda hogy fáj, minden boltozatom megvan süllyedve. Nem árt egy kicsit edzenem, mert 3 hét múlva megyünk Sümegre, sokat szeretnék kirándulni.

Rita! Érdekes volt a rigó kalandod, jól feladtad a leckét nekünk, de végül megoldást találtatok rá, hogy miért kopog.

Paggy! Tetszett a lila frézia kompozíciód.

Imádom a tavaszt!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. április 12. 6:55

Kedves Gabóci!Gyönyörű képeket tettél fel./Teljesen igazad van,ilyenkor a gép előtt üldögélni vétek,inkább a szabadba kell menni.El is határoztam ,hogy kevesebbet fogok vacakolni a dolgaimmal.Pont ezért nagy tisztelet a fordítóknak,akik egész éven át gondoskodnak rólunk. ^:)^ /Elvarázsolnak a virágzó fák,mint megannyi esküvői csokor,de a császárkorona is a kedvencem.Köszönöm szépen a fotókat.Jó kirándulást kívánok!Üdv:Paggy És végül egy ma reggeli kép:

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2018. április 12. 7:19

Paggy írta: egy ma reggeli kép:

Kép

Nagyon szép! @};- :movingflower: :littlehearth: :movingflower: @};-
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. április 12. 10:34

Sziasztok! Most van egy pár pillanatom, mindjárt futok vissza a konyhába, apu hozott finom főznivalót. gyönyörű képekkel örvendeztettél meg minket Gabóci, ezúton is köszönöm! Én sem tudok betét nélkül mászkálni sajnos még a legkényelmesebbnek mondott cipellőben sem
Az viszont nagyon jó lesz, ha a kiránduláson is fogod tudni használni. de az első két nap ne legyen rajtad fél óránál tovább. Különben izomlázat kap a lábfej minden porcikája.
Nagyon jó kirándulást kívánok és gyönyörű időt hozzá! Paggy, gyönyörű a te virágod is, olyan kitekintős, hogy menjünk mi is... :ymblushing: :D :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2018. április 12. 15:26

Sziasztok lányok. Én is imádom a tavaszt. Az a rengeteg friss zöld. Annyi árnyalata van. Minden fa, bokor és fűszál más árnyalatú. Aztán meg a rengeteg virág. Csodaszép. Gyönyörűséges képeket hoztatok. Nálunk tegnap is nagyon jó idő volt. De ma egyenesen nyári meleg volt. Már 10 óra felé sok volt a vastag felső. Rövidújjú pólóban melegem volt hazafelé a vásárlásból.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. április 12. 17:01

nálunk most kezd beborulni... :( ...
hogy én mekkora h.vagyok...nem bírtam ellenállni a finom melegszendvicsnek... :( :ymdaydream: :-q :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2018. április 12. 18:05

Most már visszavonhatatlanul itt a TAVASZ a gyönyörű!
Kép

Mint egy kis szőlőfürt a fürtös Györgyike
Kép

Bürökgémorr apró kicsi virágai
Kép

Magnólia virága
Kép

Őszibarackfa virága
Kép

Meggyfa virága
Kép

Cseresznyefa virága
Kép

Jót nevettem, amikor először hallottam a szilvafára, hogy "pálinkafa".
Kép

Még hozom a körtefa virágát is.
Kép

Régen a lakótelep helyén kertes házak voltak. Szerencsére egy pár gyümölcsfa megmaradt mutatóba.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. április 12. 18:45

De jó Gabóci, hogy ilyen környezetben vagy, hogy maradtak gyümölcsfák. Jól kigyönyörködtem magam, hogy ilyen szép a gyümölcsfa van körülötted. A pálinkafán én is jót mosolyogtam, ezt még én sem hallottam :)) :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Vissza: “Társalgó”