Van képem hozzá

Gabóci5

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2018. október 4. 8:45

Még egy kicsit időzzünk a Károlyi kastélyban, mely a Loire-völgyi kastélyok mintájára épült.

Spoiler: mutasd
Kép
utazásom során a két Károlyi Sándor emlékeivel találkoztam leginkább.
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Gyönyörű a parkja is.

Kép

Egy kínai mamutfenyő

Kép

Utazás tovább a Majtényi síkra a Rákóczi szabadságharc emlékhelyére, ahol mi is koszorúztunk.

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. október 4. 16:52

Kedves Gabi!Nagyon köszönöm a képeket és az ismertetőt a családról.Sok mindent tudtam róluk,de most mégtöbbet.Egy család felemelkedése!Jó érzés látni,hogy az anyagiak birtoklása,a hatalomban való részesedés után ,egyes családtagok ,eljutottak a szellemi javak értékeléséhez és a KÖZ SZOLGÁLATÁHOZ.Ez hiányzik manapság.
Holnap szoboravatásra megyek, kutyástársam lányának elkészült az alkotása, Óbudán egy lakótelepen áll majd.+++++VÉGRE UNOKÁZHATOK!!!!!!!Együtt "éjszakázunk"holnap .Üdv MINDENKINEK!Paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. október 4. 17:22

Jövök egy két képpel, mert lemaradtam... :D
Kép
ó ez nem a mi buszunk volt...ezt a döbbenetet... :))
Kép
még mindig várni ...anya meg ez a fénykép :))
Kép
na így jó lesz anya?
Kép
és még mindig várunk... :D
Kép
legyen meg az örömöd anya... :))
Kép

hohó, jön a busz...
ennyi volt a mese mára...megyek estebédet adni, mert majdnem leszedett a székről... :)) :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2018. október 4. 17:35

Kata! Szuper jók a képek, legénykéd arcáról mindent le lehet olvasni. :) :) :( ;;)
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. október 4. 18:18

Én is köszönöm a jobbnál jobb képeket, és a történelmi okosítást, ilyenkor derül ki, hogy vannak még hiányosságai az embernek..legalábbis nagyon sokat felejtett.... :x :D :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:

amúgy mindig megkérdezik hogy tud e beszélni és megértem e...mire én hogy keveset, de csak rá kell nézni... :)) :)) :)) :))
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2018. október 4. 19:37

Mai alkotásaim

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. október 4. 22:09

Gabóci, nagyon szép a csendélet képed, nem is tudnék választani... :D :x :movingflower: :flower1: :littlehearth:
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2018. október 4. 22:27

Paggy írta:Igen boldog vagyok,mert az esti csendben,kellemes lámpafény háttérrel, szép képeket nézegethetek.
Marcsi!Szépséges ez a Reök Palota.Nekem is Barcelona jutott az eszembe.Nagyon-nagyon érdekes az ismertető.Mindjárt megnézem mégegyszer a homlokzatot.Vajon most kik laknak ott?Szép,tágas lakások lehetnek,nagy belmagassággal.A földesurak helyét vajon először társbérletekké alakították?Mi mindent tudtak azok az építészek!Nekem jobban tetszett a tér virágokkal,mint az idióta térkövezés,ami most mindenhol divatos.Jó,igaz,hogy nem volt pad ,"csak "rózsák,de egészséges kompromisszum jöhetett volna.ÉS MILYEN A FRANCIA CUKRÁSZDA A SARKON?Kérek majd /hogy is hívják azokat az embereket,akik vendéglőket látogatnak és kritikát írnak?/egy jó kis helyzetjelentést/HA LEHET/ a FRANCIA CUKRÁSZDA finomságairól.Nagyon jó lett a kép,nyálcsorgató.KÖSZÖNÖM :littlehearth: \:D/
Rita!SAJNÁLOM,hogy így kiszúrt Veled az időjárás.Nagyon mérges lettem volna,hiszen nem teljesítménytúrára mentetek,hanem ámulni és bámulni.Elképzeltem így is ,de a tavalyi képek jobbak voltak.Nagyon szép a páfrányfenyő átsütő nap.Köszönöm a fotókat. :littlehearth: :flower1:
És kedves Ági!Csak nem egy madeira terítőn szundikál a kis "csöppség" a levágott karmaival? :)) :littlehearth: Örülök,hogy sikerült a fenékkezelés is.Ha valaki olyan olvassa,akinek nincs állata,az hiszi nem vagyunk normálisak,DE MI TUDJUK,HOGY DE IGEN! :-bd
Lányok!Évával mi lehet?Más fórumon hallottatok róla?Olyan régen nem jelentkezett.ÉVI!Ha olvasod,légyszíves küldj egy szmájlit,hogy tudjuk, jól vagy!
Ma BÜDÖSKÉKET MENTETTEM.a HÁZAK KÖZÖTT KÖRALAKÚ MAGASÁGYÁSOK VANNAK.Minden évszakban cserélik a virágokat bennük.Hiába néhány még élni szeretne,kidobják őket .A telefonommal készítettem egy képet.Félkézzel készült és rajtavagyok mint a mentősnővér.hazavittem vázába és a gyökereseknek adtam még pár hetet.Most csak 1 képet teszek fel,mert azt ígértem 2 hét múlva hozok képet.Remélem egy kis csalást megbocsájtotok.Jó éjt!Paggy

Sziasztok Lányok!
Elnézést, hogy ilyen sokáig nem jelentkeztem. Köszönöm, hogy hiányoltatok és kerestek. Remélem mindenki jól van!
Mint itt is sokan, mi is festettünk. Igaz csak 1 szobát, de a bútorokat újból át kellett csoportosítani. Tehát szinte az összes bútorunk meg lett mozgatva és máshová téve, ki és visszapakolva. Néha többször is, mert mégsem úgy jó, ahogy elterveztük. Már dolgoznia kell a férjemnek, így ideiglenesen egy darabig így marad. De majd még alakul. Az egyik rokonunk mondja, hogy mióta elköltöztek a közelünkből és nem heti szinten jár nálunk mindig más az elrendezés. Emlegetjük is már bútor tologatás közben, hogy készül neki a meglepi. :))

Picit én is besokallottam az ázsiai sorozatokból. 2012 óta szinte nem is néztem mást. Így leírva igen soknak tűnik, de elröpült az idő, mert élveztem. Kellett a kis pihenés, kitekintés. Most éppen visszaolvastam és nézegettem a képeiteket. Nem akartam le és kimaradni. Nagyjából aug.20 körül tűntem el. Onnan olvastam vissza. A napokban még folytatom tovább.
További szép estét mindenkinek!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. október 5. 0:58

Kedves Lányok!Muszáj megírnom,mert szerintem, most jutottunk el a lényeghez.Mielőtt azonban spoilerben leírom a kis eszmefuttatásom ,SZIA ÉVA!!!!!!!!!! :littlehearth: :-h :flower1: De jó,hogy megjöttél!
Most jön a spoiler:
Gabóci csendéletével kezdem,mert ez vezet tovább Kata fotóihoz.
Mivel több ez ,mint egy sokszor általam is vaktában kattintgatott képtömegnél?-AKAR VALAMIT MONDANI.-
-És mit? -AZT,HOGY ITT AZ ŐSZ.---az őszi virágok,a gubacs,a az érett vadgesztenye ,a bogyók..-Szép,hangulatos.Node,mit mond még?---Hogy mások a fények,árnyékok/2.kép/ .ezenkívül, valószínűleg délután készült a kép.-A délután a napszakban az ősz.-
Tovább menve:öntöző kanna / sárga/-Miért tette oda Gabi az öntözőkannát?-Nekem ,az ember jelenléte ,nem csak a szél fújta össze e a terméseket,hanem ott volt az ember....Na és a kikövezett terasz?-Ez is az ember.-
A természet és az ember ősszel.Nem magányos elmúlás,hanem ,bár itt van a szép ősz ,a természet álomba merül-- valószínűleg tél lesz -sejteti a kép---De itt van az ember,aki nem merül álomba,él,rendezi a dolgokat,nem hagyja magát ,azt gondolja/-juk/a maga "hasznára" hajtja a természetet/azaz ,esztétika élményt szerez magának,a rendezésével/.Persze tudjuk, csak látszólag uralkodunk a természeten/hurrikánok,földrengések.../Az a gondolatom /nekem a kis hozzá nem értőnek ,csak okoskodónak-elnézést kérek érte!/,hogy Gabi CSENDÉLETET fotózott.- És mi a különbség egy művész és egy amatőr fotós csendélete között?Alig valami-talán csak ,hogy a művész ,hamarabb meglátja a dolgok lényegét , kevesebb tárgy kell hozzá,hogy megmutassa./Ezért tettem fel azt az IKEKATALÓGUSBÓL kimásolt fotót/Gabóci köszönöm szépen a fotókat. :littlehearth: :flower1:
Most jönnek Kata képei,de ezt majd a következő hozzászólásban,mert már nincs hely.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. október 5. 1:01

Kedves Kata!Köszönöm szépen a sok jó képet!
Kiemelnék közülük egyet spoilerben:
Ketten vagytok rajta , Samuka feje feléd hajlik.Arca kisimult,lágy és nyugodt.Szemei bizalommal telve.Te mosolyogsz.Nehogy kinevessetek,Mária és Jézus képe .Szeretet,öröm,meghittség,bizalom.ANYASÁG.Ez az ANYASÁG FOTÓJA.Mégegyszer köszönöm szépen Kata.-
Kedves Lányok!Semennyire nem értek a fotózáshoz,a művészethez,de nekem ezt mondta a 2 fotó .Arra kell törekedjek,hogy ne csak megörökítsek,hanem néha meglássam a lényeget .PERSZE NEM KELL ERÖLKÖDNI!.Mindenkitől elnézést kérek,ha szószátyárkodtam,azért tettem spoilerbe.

Újra kedves Lányok!Találtam érdekes kiállítást,amit majd hétvégén megosztok. Ezek után, már nem mindig művészetről hozok képeket , infókat,hogy ne legyek unalmas.Meg persze tanulnom is kell ,valamint MOSOGATNI.... :( :( :( !!!!!
Szép álmokat tovább!Sok teát ittunk a párommal , baglyoskodom.
Beteszek saját "őszi" képet. Véletlen kattintgatás "terméke".Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. október 5. 1:23

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. október 5. 4:06

https://www.fotonlog.hu/2010/12/mi-a-ku ... ozott.html

Kiemelés innen:
1. A profi nem jobb fotós, csak ebből él.
Az, hogy valaki ezzel keresi a kenyerét, természetesen feltételez némi szakmai hozzáértetést, vagyis elvárható, hogy a legtöbb esetben a szabályok betartásával technikailag és esztétikailag is jó képeket készítsen.
2. Csak az amatőr lehet igazán zseniális

A profinak jó képeket kell csinálni, pont. Az amatőr csinálhat rosszat is. Meg zseniálisat is. Meg olyat is ami megosztja az embereket. Az amatőr önkifejez vagy megörökít. Akinek tetszik teszik, akinek nem, nem. Nem dől össze a világ.
Az amatőr – vagy nevezhetjük hobbifotósnak is – kísérletezhet, elronthat

ÉS EZ FONTOSABB:
http://www.kulturalisszemle.hu/3-szam/h ... 2015-10-30.
Kiemelés innen:2. Az amatőr és a profi elhatárolása

Az amatőr művészeti tevékenység az aktív művelődés egyik legfontosabb formája. Magyarországon a 14-70 évesek több mint negyede, mintegy kétmillió ember foglalkozik vele (Dudás-Hunyadi, 2005:83), ezeknek fele valamilyen közösség keretében. A puszta számokon túlmenően, az amatőr művészeti tevékenység a kulturális élet semmi mással nem pótolható eleme, mind az általa létrehozott-közvetített művészeti értékek, mind közösségformáló ereje révén. Társadalmi jelentősége különösen a kistelepüléseken kiemelkedő, számos esetben egyedüli közvetítője a művészeti értékeknek.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. október 5. 7:40

Ennek /a Pinterestre feltett/ fotónak a készítője mit akart kifejezni ?
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. október 6. 13:27

azt a kb. a 1o. beírást elfogadta...hogy be tudjak lépni...már azt hittem rosszul tudom a jelszavamat...elvégre előfordul...nem rögzül a bejelentkezésem, minden egyes alkalommal mindent be kell írjak...érdekes... :-o

Paggy, köszönöm a dicsértet, de ez egy véletlen valamennyire sikerült kép...ritka pillanatai Samukának, de az assszociációd meglepett... :D :)) .
Viszont nagyon jó lett az az egy szem levél a színes kövezeten, nekem tetszik...valami közeledik. :)

Az utolsó, a ládás, óra, gesztenye, még nem de a lett kulcs már azt jelképezi, hogy valami lezárult, elmúlt...valaminek vége szakadt. :movingflower:
Érdekesek nagyon az ősz képei, mindjárt jövök vissza, mert tegnap sikerült kétszer kimozdulni, igaz vásárolni de sikerült, és visszafelé csináltam egy-két képet, többre nem futotta, mert nagyon siettünk haza, mert gyalog jöttünk vissza a nagyrendelőből, és nem is tudtam időpontot kérni a korházban, mert úgy bemakacsolta magát, hogy nem tudtam sem behúzni, sem betolni a bejárati ajtón, a többi beteg meg addig se ki se be...gondolom megvolt a maguk külön véleménye...de nem érdekelt..feladtam és mondtam oké akkor hazafelé. Megnyugodott, és mehettünk tovább..hát szóval ilyen is van... :-w :-ss
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. október 6. 13:31

Sziasztok!megjöttem az unokázásból.VÉGRE-végre találkoztam az unokámmal.Együtt főztünk,kutyáztunk-+cicák+.....meséltünk,kártyáztunk,bűnöztünk/3 cukor+ narancsdzsúz és egészségtelen ,de finom rántott husi--ezek mind csak ritkán megengedettek.Jó, azért salátát ettünk a húshoz!/
Most még sok dolgom van ,de este kb 8 után jön a KEDVES A SZÍVEMNEK /persze jó sok fénykép,videó és miegymás/Most ezután,egyelőre ,mint már írtam,mellőzöm a kulturális életben való "részvételem".Elég erős és színvonalas a német tanfolyamom,muszáj lesz tanulnom.
Viszont ,milyen jó,hogy már megélénkült a fórum,így nem fogok unatkozni,ha kikapcsolódásra vágyom.Mindjárt teszek fel ízelítőt az esti
dolgaimból.Üdv:Paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. október 6. 13:32

Kép
Kép

Kép

hát tegnap csak ennyire futotta...kellemes hétvégét mindenkinek! :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. október 6. 13:34

Kedves Kata!Megvárom a képeid,addig míg felrakod,mosogatok egy kicsit.VÁROM !!! :flower1: :littlehearth: \:D/ Akkor majd később jövök az ízelítővel.,majd REAGÁLOK a kommentedre,mert érdekes ,amit írtál.Paggy

Csöngetnek,majd jövök.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. október 6. 13:38

Paggy írta:Kedves Kata!Megvárom a képeid,addig míg felrakod,mosogatok egy kicsit.VÁROM !!! :flower1: :littlehearth: \:D/ Akkor majd később jövök az ízelítővel.,majd REAGÁLOK a kommentedre,mert érdekes ,amit írtál.Paggy

Már fenn is van, majdnem egyszerre írtunk...feletted... ;) :x :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. október 6. 15:57

kedves Kata!Először a 3 képed tegnapról.A középső kép /Persze Samu is :littlehearth: :flower1: /mint kép ,tetszik.Elöl "kényeskedik" a piros lombú ág.Elég élesen látszik , kiemeli "őt",a színe úgyszintén felhívja a figyelmet ,tehát a "fotós" ezt tartotta fontosnak.Így van?Megtetszett Neked?
Másodszor.nekem a Pinterestről leszedett kép egyáltalán nem tetszett,eröltetettnek tűnt,ám amit írtál engondolkodtatott.Tényleg lezárult valami.DE TÚL SOK NEKEM AZ ÓRA ,ami szintén az idő múlására figyelmeztetett,meg a lehullott levelek,ez is,DE,MINEK A TÁLCA????Ne hidd,hogy filozófálgatni akarok itt. Tanulhatok belőle a fotózásról.Ha 2 dolog elég valamihez,max 3 ,akkor először nekem túlzásnak tűnik a több,viszont provokál és gondolkodásra késztet.Továbbmegyek a mai dolgomra:
Rám is igaz ,hogy néha túlmagyarázok.Lásd a sok feltett kép,videó.Most lássuk az ajánlómat!
A történet kezdete egy hajnali rádióműsor.Félálomban hallottam VEDUTA a NEMZETI GALÉRIÁBAN
Nem tudtam mit jelent,hangzása mint a sziciliai VENDETTA=VÉRBOSSZÚ.
-Micsoda?Vérbosszú a Nemzeti Galériában/ennyire műveletlen vagyok/?
Reggel megnéztem és beszippantott -3 óráz ültem a gép előtt,majd másnap,legalább 4 órás séta a városban és fényképezés/videózás/
Persze éjszakai nyúltakarítás következett,lábujjhegyen,hogy ne zavarjak senkit.
Kezdem és nem tudom sikerül-e még most felraknom 1/2 6-ig.Ha igen ez lesz,hanem 8 után.Mindjárt ..
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. október 6. 15:59

A festői fekvésű, történelmi városokat mindig is szívesen festették a festők. Az önmagáért való városkép (elterjedt olasz eredetű szakkifejezéssel: a veduta), melyet a rajta látható történelmi nevezetességű épületek kedvéért, vagy egyszerűen csak a látvány érdekessége, szépsége, híre miatt rendeltek meg a megbízók, a 18. század eleje óta népszerű. Hosszú ideig a művészeti kincsekben gazdag festői olasz városokról, elsősorban a Velencéről festett veduták aratták a legnagyobb sikert a művelt, utazó arisztokrácia körében. Angliában már a század elején szokássá vált, hogy a főúri famíliák ifjainak nevelését egy hosszú, több éves Itáliai utazással, ún. Grand Tour-ral „fejezték be”. Az ifjú Lord tudós nevelője, szolgái valamint egy festő társaságában beutazta Itália leghíresebb városait, tanulmányozta a történelmi-művészeti nevezetességeket, műkincseket vásárolt, és amit nem tudott hazavinni magával, azt a szolgálatában álló festővel - többnyire egy ügyes akvarellistával - festette meg magának, vagy helyben vásárolt látképeket, a fényképek, képeslapok nemes előfutárait. [1]
Az itáliai veduta festők legnagyobb hírre szert tett virtuózait azután a császári, királyi udvarok meghívták magukhoz, hogy megörökíttessék velük saját rezidenciájukat is. Bécs első, valóban reprezentatív, közismert városkép-sorozata a velencei születésű Bernardo Belotto, közismert nevén Canaletto munkája.
A városképek igazi népszerűségét a sokszorosító grafikai eljárások széleskörű elterjedése hozta meg. A 17. század második felétől kezdve egyre több rézmetszet, rézkarc és aquantinta-sorozat született a városok épületeiről, és a felvilágosult, műértő nemesség mellett immár a jómódú és egyre műveltebb polgárság is vásárolni kezdte ezeket a grafikákat, akár egyenként, akár albumokba gyűjtve.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. október 6. 16:04

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. október 6. 16:16

Kép

Így van elhelyezve a Nemzeti Galériában.A következőkben megtaláltam azt a múzeumot, ahonnan hozták.Ez a bank saját galériája Olaszországban Vicenzaban.Ott van a falon a 4 kép.Leírom ide a képek címét,nagyban rá lehet keresni.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. október 6. 16:37

3 festő képét találtam meg:
MICHELE MARIESCHI:A CANALE GRANDE LÁTKÉPE A RIVEL DEL VIMEL....Ha rákattintasz a linkre a 2. sor középső kép
FRANCESCO GUARDI:A PIAZZA SAN MARCO SAN GEMINIANO FELŐL...Első sor kpső
és
CANALETTO/----A nagy kedvencem,akiről Guardiról teszek be egy SZUPER pár perces videót OLASZ NYELVEN,de érthető/CAPRICCOgótikus templommal.A CAPRICCO azt jelenti:
http://www.gallerieditalia.com/it/proge ... 4&pagina=1

A veduta egy másik formája a capriccio, melyben felismerhetőek ugyan a képelemek, de építészetileg átrendezett formában, különös kombinációkban jelennek meg,....tehát nem pont olyan az az épület,de majdnem illetve több dologból kombinálta.Voltak olyan festők,akik mások rézkarcai vagy meséi után festették meg a LÁTKÉPET .
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. október 6. 16:47

https://hu.wikipedia.org/wiki/Canaletto
Canaletto festészete egybeesik CASANOVA feltűnéséval.
Most beteszem a You tube videót.NAGYON JÓ!!!!!!!!!!!!!!!!!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. október 6. 16:49

Vissza: “Társalgó”